Too Little, Too Late

Прескочи до:

17.08.15
14:29

казано от Boby_ на 17.08.15, 14:11:

Ци Гун може да е прекрасно средство за лечение, но издиша по други линии. Съществуването на чи/ци/ки/прана (според това дали я цитират китайци, японци или индийци) никога не е било демонстрирано убедително в контролирана среда.

Напротив, демонстрирано е. Корейци са правили едно много сериозно изследване за енергийните меридиани и канали.
Съвсем друг въпрос е, че не става дума за някаква неуловима енергия, а за електричество и хормони. Но в древността не е имало как да знаят какво са точно и са ги наричали с думи за различни енергии.
Освен това китайци, индийци и японци имат съвсем различни разбирания за тези енергии.

Няколко неща не са наред с примера ти.
Първо приемаш, че “post ergo propter hoc” - човекът се е лекувал с китайски традиционни методи, следователно ръката му е зарастнала по-бързо заради това.

Да, забравих да кажа, че това се е случило в Китай. Без друга медицинска помощ - рентгенова снимка, терапия от лекар и след две седмици със здрава ръка. Не са го мазали с мас от тигър и кръв от жерав, съвсем друга е била терапията.

Няма начин хора, които не са познавали микробната теория за инфекциозните болести, не са били наясно със силата на гравитацията или със строежа на молекулите, не са разбирали как функционира наследствеността, да са прозрели в дълбочина как точно работи човешкият организъм, който е една безкрайно сложна машина и дори днес продължава да ни изненадва и да поднася предизвикателства на медицината.

Боби, да ти е идвало на ум, че тая работа става и с експерименти с хора ? Емпирично, не теоретично...Бъди сигурен, че опитите с пленници в концлагерите на нацистите не са нещо новаторско.

17.08.15
15:11

казано от James Hinks на 17.08.15, 14:29:

Напротив, демонстрирано е. Корейци са правили едно много сериозно изследване за енергийните меридиани и канали.
Съвсем друг въпрос е, че не става дума за някаква неуловима енергия, а за електричество и хормони. Но в древността не е имало как да знаят какво са точно и са ги наричали с думи за различни енергии.

Това вече е съвсем различно от това, което мислех, че твърдиш в началото. Ако имаш повече информация, с радост ще прочета нещо по темата. Такива проучвания могат да са само от полза, независимо дали са с положителен или отрицателен резултат.

Освен това китайци, индийци и японци имат съвсем различни разбирания за тези енергии.

Възможно е. На мен ми изглеждат подозрително сходни, но но това не значи, че са. Със сигурност обаче са си влияли едни на други. Дали почиват на едни и същи принципи обаче наистина не знам.

Да, забравих да кажа, че това се е случило в Китай. Без друга медицинска помощ - рентгенова снимка, терапия от лекар и след две седмици със здрава ръка. Не са го мазали с мас от тигър и кръв от жерав, съвсем друга е била терапията.

Както вече казах, изобщо не е нужно да оспорвам примера ти. :)

Боби, да ти е идвало на ум, че тая работа става и с експерименти с хора ? Емпирично, не теоретично...Бъди сигурен, че опитите с пленници в концлагерите на нацистите не са нещо новаторско.

Разбира се, че познание се натрупва емпирично - това не подлежи на съмнение. На древните системи обаче им липсва аналитичната част, способността да отделят факторите, които наистина действат, от “шума”, както и склонността да се адаптират адекватно при поява на нови данни и това прави натрупването на опит много бавен процес със съмнителен краен резултат. Иначе наистина може да са напипали нещо по метода на пробите и грешките. Започвам обаче да обобщавам прекалено смело, затова ще спра дотук.

17.08.15
15:17

казано от Boby_ на 17.08.15, 15:11:

На древните системи обаче им липсва аналитичната част, способността да отделят факторите, които наистина действат, от “шума”, както и склонността да се адаптират адекватно при поява на нови данни и това прави натрупването на опит много бавен процес със съмнителен краен резултат.

Около 10 000 осакатени и убити пленици, само от един човек за да разбере как, защо и в какъв обем се движат и повреждат ставите, сухожилията, мускулите, да се открият слаби места и точки, които да бъдат използвани...Съвсем целенасочено и аналитично са я карали да ти кажа :)

17.08.15
16:59

Ти остави пленниците. В момента основната изследователска работа върху тази неща се извършва в Китай в “центрове за изследване и развитие на китайската традиционна медицина”, които са забележителна история, защото като обекти са напълно (или почти) отворени за чужди учени, журналисти и тн. Можеш да ги посетиш, ще те почерпят с чай и дори ще ти прожектират филмче. Обаче като управление са много близки до едни съветски структури известни широко като “ящики”. Което както се досещаш не ги прави точно част от световната научна общественост с която да си разменят данни и достижения. А и за какво им е логично погледнато? И някак си съм убеден, че не им липсва аналитичната част от процеса, просто предполагам, че е малко неудобно да се коментира процеса на анализ. :)
И ако ви се струва, че почвам да звуча леко конспиративно, не е такъв случая - китайците имат ниво на държавен контрол, какъвто има може би само в Северна Корея ако не и отгоре. (Това вече от личен опит като хубавото е, че случаят беше по-скоро забавен.)

културист

17.08.15
17:32

Нима си мислете, че всички не участваме в подобни неща ?

п.с. ... риторично го казвам, не сте вчерашни, имате база и впечатления ... даже форума е интересен в това отношение.

Мнението беше редактирано от културист на 17.08.15 17:49.

17.08.15
19:06

казано от културист на 17.08.15, 17:32:

Нима си мислете, че всички не участваме в подобни неща ?

п.с. ... риторично го казвам, не сте вчерашни, имате база и впечатления ... даже форума е интересен в това отношение.

Естествено, че участваме, макар и не точно така, както вероятно си мислиш. Има постмаркетингови наблюдателни проучвания, събиране на данни за дългосрочен изход на дадено лечение, обратна връзка за лекарствени взаимодействия и нежелани лекарствени реакции, “patient chart audit”-и и още най-различни механизми дори извън клинична обстановка и отделно от двойно слепи рандомизирани проучвания, чрез които работи съвременната медицина. Теб това какво те притеснява? Да не си фен на конспиративните теории за психомагнетронно оръжие, използвано върху широките маси?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.08.15 19:14.

17.08.15
19:12

17.08.2015 г.

Тренировка 36 - Бутащи (силова)

Загрявка и адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 3х120 кг.
Преден клек - 3х70, 3х100.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.

Работни серии
1. В трисети:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 4х145, 4x145, 3x145, 3х145 кг. 
  1.2. Преден клек - 5х125, 5х125, 5х125, 5x125 кг. 
  1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х72½, 4х72½, 5x72½, 4х72½ кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове до вертикала - 8х50 кг.

Обобщение за тренировката:
Днес слабичко.
Свиквам с щангетите. Май наистина облекчават коленете, но има и още един не толкова очакван ефект. Преместват натоварването в друга част на бедрото - усещам повече напрежение във външната част на квадрицепса, отколкото преди.

Положителни:
  - Да кажем, че раменната преса беше солидна, поне по-добра от обикновено на тази смешна тежест.
  - Лежанката не беше много силна, но поне нямаше откази и липсваше типичният напоследък рязък спад на силата след първите две серии.

Отрицателни:
  - Клекът тежеше и беше доста плитък. В добавка към това ме болеше и лявата плешка при всяко поглеждане нагоре.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Ами понеделник, какво друго да кажа?

Храна:
Днес без бира. На вечеря ядох доста, а можеше да си спестя една бананова палачинка, както и половин кило диня, но здраве да е.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.08.15 08:24.

културист

17.08.15
19:51

казано от Boby_ на 17.08.15, 19:06:

Коментара ми не беше реакционерски, ако така е прозвучал, а само констатация на универсални механизми.
Колкото до масите, масмедийте и социалните мрежи са им достатъчни, ако питаш мен.

Мнението беше редактирано от културист на 17.08.15 19:51.

казано от Boby_ на 17.08.15, 19:12:

17.08.2015 г.
Храна:
Рано е още, но се очертава умерено количество.

Дано умерените количества се отнасят за бирата :D :D :D . Имам едно предложение да направиш и още една графа алкохол-бира :)

18.08.15
18:25

18.08.2015 г. (без силова тренировка)

Колоездене:

- 07:40 - 7,9 км за 25:03 мин, средна скорост 19,0 км/ч.
- 16:27 - 8,2 км за 23:28 мин, средна скорост 20,9 км/ч, максимална скорост 45,8 км/ч.

Сутринта се ядосах, че за 15-тина секунди не можах да си подобря най-доброто време, затова на прибиране завъртях здраво педалите и логично си бих собствения рекорд за маршрута с над минута! По този начин средната скорост за пръв път се качи над 20 км/ч, а записвам и най-високата максимална досега - почти 46 км/ч. Мисля, че физическият ми лимит още е далеч, но наближавам друга граница - тази на безопасното градско колоездене. Поемам рискове и се движа като с кола по някои кръстовища, бутам се в движението на други места, карам прекалено бързо на правите с неизвестен спирачен път, ако се случи нещо... Ще видим докога ще е така.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план)  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Свърших си заплануваното за днес, отхвърлих и две срещи. Получих и добри новини за две несвързани, но много важни неща - едната само обнадеждаваща, но не особено категорична, а другата - напълно определена. :) Все пак е рано да разказвам за която и да било от тях.

Храна:
Бира + шоколад = излишък.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.08.15 22:22.

Съвет внимавай много с колелото. Една история, наскоро карах колело и ме блъснаха и то на велоалея добре, че изкарах късмет и се усетих навреме да отскоча, след това на една пешеходна пътека слязъл от колелото и бутайки го за да пресека уж правилно един друг идиот за малко да ме претрепи караше в града с минимум 80 км и с най-голямото си нахалство тръгна да се репчи,а аз му викам не виждаш ли, че е пешеходна пътека, но не съм конфликтна личност и го подминах, даже ние бяхме трима приятели тръгнал да излиза да се саморазправя но като видял, че сме повечко веднага се върнал ми каза единия авер. Явно не ми беше ден, но си имай едно наум, защото когато се обърне каруцата пътища много.

Дам, високите скорости са си опасни в града - аз имах неприятен инцидент преди 3-4 години, когато една патка, зад която карах, спускайки се по големия баир в Дианабад, реши да прави десен завой, без абсолютно никаква сигнализация и аз просто се натресох в нея, поне с около 40км/ч.

Направих салто заедно с колелото във въздуха и по някаква щастлива случайност се приземих на ръце и крака, та се разминах само с навехната китка. Оттогава - никакви високи скорости в града, даже си разкарах скоростите на колелото и в момента съм като БМХ :D

19.08.15
11:21

казано от Boby_ на 18.08.15, 18:25:

и се движа като с кола по някои кръстовища, бутам се в движението на други места, карам прекалено бързо на правите

Това си е напълно нормално поведение, и не виждам проблем ако следиш обстановката и автомобилите, и достатъчно ясно показваш намеренията си. Как ще направиш иначе ляв завой, ако не си в лявата лента заедно с колите, и как ще продължиш направо, ако крайна дясна лента е само за завиващи? Ще пресичаш като пешеходец ли? Аз си карам колелото както бих карал и кола, и проблеми почти не съм имал. Също отчитам като грешка карането прекалено близо до тротоара, така позволяваш на шофьорите да те изпреварват без да напускат лентата си, като минават опасно близо до теб, както и да завиват надясно под носа ти сякаш не съществуваш. Карайки малко по-вляво ги принуждаваш да се съобразяват с теб и да те изпреварват през съседната лента. Не си длъжен да си невидим и незабележим, пълноправен участник в движението си, добре е и българските шофьори да свикнат с това.

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.08.15 11:21.

19.08.15
12:27

ЗДвП, чл. 15, (5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и ако това не пречи на другите участници в движението.

19.08.15
12:35

Никъде не е споменато, че трябва да си залепен за бордюра (ако не се лъжа до 1м), както и че не можеш да караш в друга лента, ако ще завиваш. В правилника пише също и за отстоянието от колоездач при изпреварване, ама кой го спазва?

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.08.15 12:40.

19.08.15
12:46

Абсолютно подкрепям казаното от Станимир. Карай си колелото така както би карал мотоциклет, единствено имай наум, че повечето
катастрофи с двуколесно в градска среда са от автомобил който прави ляв завой ( от всички възможни позиции), отнемайки по невнимание или неотчитане  предимството ти.

Мнението беше редактирано от StefanR на 19.08.15 12:48.

19.08.15
13:01

Тоест, ти отнема предимството като се престроява в твоята лента, или не вижда, че някой любител на екстремни усещания те изпреварва в същата лента, което е абсолютно забранено, и по мои наблюдения така са най-честите катастрофи с двуколесни и др. МПС! А специално при колелетата - когато изскочат рязко на пешеходна пътека, претендирайки да са пешеходци, но със скоростта на колоездачи.

Общо взето това са двата конфликтни момента, а на който му е тясно по софийските улици и трафик - няма как да му стане по-широко.

И аз да кажа миналата седмица бакшиш прави обратен завой от насрещното ( в неопределена затова зона и място разбира се ) и спира на 1м от мене... преди 2-3дни лелка с ван се оглежда като теле, но и това не върши работа и отнемайки ми предимство натиска спирачката твърде късно.. добре, че имам демараж да набера и да избегна инцидента :D :D :D Вярно, че нямам обозначителни знаци, но това се случва в 15-16часа....

19.08.15
13:21

казано от Von Suthaus на 19.08.15, 13:01:

Тоест, ти отнема предимството като се престроява в твоята лента, или не вижда, че някой любител на екстремни усещания те изпреварва в същата лента, което е абсолютно забранено, и по мои наблюдения така са най-честите катастрофи с двуколесни и др. МПС! А специално при колелетата - когато изскочат рязко на пешеходна пътека, претендирайки да са пешеходци, но със скоростта на колоездачи.

Общо взето това са двата конфликтни момента, а на който му е тясно по софийските улици и трафик - няма как да му стане по-широко.

За пешеходната пътека съм съгласен. За другото - покарай повече различни превозни средства и пак ще си говорим.
Останалото е надвикване от собствените камбанарии.

П.С. Моето мнение е, че проблемите на повечето колоездачи идват от това, че не могат да решат какъв участник в движението по пътя са, пълноправен или някак второстепенен. Говоря за тези проблеми върху които имат контрол.

19.08.15
13:30

Von Suthaus, според мен StefanR визираше ситуацията, при която автомобил, идващ срещу колоездача (който си се движи направо), предприема ляв завой, пресичайки пътя и отнемайки предимството му. Случва се редовно.

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.08.15 13:31.

19.08.15
13:37

казано от Станимир на 19.08.15, 13:30:

Von Suthaus, според мен StefanR визираше ситуацията, при която автомобил, идващ срещу колоездача (който си се движи направо), предприема ляв завой, пресичайки пътя и отнемайки предимството му. Случва се редовно.

Да.
Както и правене на ляв завой  от дясна лента с прескачане елемента на престрояване. По диагонал.

19.08.15
13:46

казано от Станимир на 19.08.15, 11:21:

пълноправен участник в движението си, добре е и българските шофьори да свикнат с това

Добре е и колоездачите да научат обаче какво и как трябва да правят и как да сигнализират преди да предприемат маневра. Защото масово са олигофрени.
Както казваше един познат - “Като шофьор мразя пешеходците, като пешеходец мразя шофьорите, но и в двата случая най-много мразя колоездачите !” .

19.08.15
14:18

Всъщност отдавна гледам никого да не мразя, когато пътувам, било то с кола, колело или пеш. :)
Искам да стигна от нас до офиса и обратно безопасно и приятно, за приемливо време, като при това си начеша крастата за интензивно кардио. Много хубаво ще е културата и на шофьори, и на колоездачи да се повишава, само че изобщо не държа аз да съм жертвеният агнец, който да помогне за тази кауза. Чак такъв алтруист не съм. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.08.15 14:21.

19.08.15
19:18

19.08.2015 г.

Тренировка 37 - Дърпащи (силова)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга - 4x70, 3х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен хват - 3.

Работни серии:
1. В кръг:
  1.1 Мъртва тяга - 4х185, 5х180, 5х180, 5х180 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х34, 4х32, 4х32, 4х32 кг.
  1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 6х72, 5х72, 5х72, 4х72 кг. (на ръка)

Много слабо, но поне нямаше “Ох”. А женските тежести си имат и предимство - отиват ми по-малко време и усилия да си разтоваря лоста за тяга и да прибера дисковете. :)

Положителни:
- Няма.

Отрицателни:
- Нямаше сила и на трите движения.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Доста работа имах днес, а се наложи да се разкарвам до митницата да си освобождавам една пратка от хърба. От две напълно идентични пратки, поръчани, платени и платени с 30 секунди разлика едната пристигна преди седмица в кварталния пощенски клон, а другата я задържали на митница, при положение, че и двете са под границата от 15 евро, над която дължа ДДС. Като попитах, се оказа, че имало много неверни декларации и затова проверявали и пратки, които са под лимита.

Храна:
Леко отрицателен баланс и то с добро съотношение на макронутриентите и без бира. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.08.15 21:02.

казано от Boby_ на 19.08.15, 19:18:

по-малко... усилия да си разтоваря лоста за тяга и да прибера дисковете

Винаги съм казвала, че това ми хаби половината потенциал за тренировката (puke)

*karfi4ka

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 19.08.15 19:34.

KA

19.08.15
23:53

Интересна тема относно културата на движение по пътищата и тя масово липсва. Аз мога да напиша много неща по въпроса, но ще кажа че в България въобще и не съм се опитвал с велосипеда да бъда равноправен участник в движението, понеже има 10 процента шофиори които карат с 40-50 останалите бързат много и е доста трудно. Много от шофиорите дори незнаят че като правят десен завой, преди това трябва да пропуснат велосипедиста който продължава направо а не да го засичат.

20.08.15
09:11

Историята с хирурга от Царево, започнала ето така, получава известно развитие:

казано от Boby_ на 29.07.15, 23:01:

29.07.2015 г.
Сутринта трябваше да тръгнем към Странджа за малко “почивка от почивката”, както казва малката щерка, но при опаковането стана инцидент със сериозно порязване и вместо това отпрашихме към Царево да търсим хирург, който да шие детска ръчичка. Намерихме местния “МБАЛ” и съответно хирургически кабинет. Там обаче след като така нареченият хирург сложи местна упойка, детето взе да изпада в истерия. В секундата, в която стана това, въпросният псевдолекар, който беше или снощен, или в тежка наркотична абстиненция, изнервен до подскачане, буквално ни изгони - имал си други пациенти, ние да сме си търсели къде да ни оправят. Запалих колата и директно в Бургас. Там пък в спешния кабинет ни обясниха, че всички ортопеди били в операция до обяд и когато се появи някой, евентуално ще ни го пратят да ни зашие. Вариантът бил срещу заплащане в ДКЦ-то. Там и отидохме. Истерията на детето се повтори, но този път лекарят се оказа достатъчно спокоен и опитен, каза “ти си реви, колкото искаш, аз ще шия”, викна две сестри, хванахме я за две-три минути хлапето и нещата станаха. Платихме си (естествено в брой на ръка, без да минаваме през регистратурата и такива формалности като касови бележки) и си заминахме. Чак после се сетих, че нито я тестваха за алергии към упойката (вероятно лидокаин), нито ни предложиха ваксина срещу тетанус. Неслучайно на бургаската болница й се носи възможно най-лоша слава на пълна с некомпетентни лекари, лекуващи с остарели медикаменти и подчинени на корумпирана управа.
С тия в Бургас да се оправя който иска - медицински одит, НСБОП или който там ги подхване първи. Но приемам за лична кауза да направя труден живота на лайнаря в Царево, който ни изгони. Ако не мога да му уредя отнемане на лекарския лиценз, поне ще му осигуря достатъчно усложнения, че да съжали за постъпката си.

казано от Boby_ на 31.07.15, 17:37:

Днес минахме през Царево. Докторът отсъстваше, но му заснех кабинетчето и го проучих. Оказа се, че името му е Николай Гавраилов, бивш директор на болницата в града, замесен в далавери със заместник министър от тройната коалиция и бивш депутат. В даден момент и прокуратурата се е занимавала с него, а той и сега си практикува на частно и дере туристите. Ето едно текстче за него:
www.atanas.fr/ceni-chuzhdenci/

Това е старичко. В момента Гавраилов гравитира около ГЕРБ и прави безплатни прегледи като част от кампанията на фирмата на Бойко. Явно е паснал добре там.
Ще направя опит да подам жалба, но резултатът ми е ясен отсега.

Както вече споменах, още щом се върнахме в София, подадох жалби до РЗИ - Бургас и до Етичната комисия на регионалната колегия на БЛС за областта. Вчера получих отговор от РЗИ - прилагам го по-долу.
В третия абзац ясно се вижда, че в ролята си на специалист хирург д-р Гавраилов ме е насочил за адекватна хирургическа помощ към... специалист хирург. Това само по себе си е показателно за цялата история и за обясненията, дадени от въпросния “хирург” пред РЗИ.
Явно проверката е установила и че не вписва прегледите в амбулаторния журнал, което е нарушение само по себе си. Както личи от текста, според РЗИ единственият проблем е бил в отношението на Гавраилов и заради това едва ли ще има някакви конкретни последствия за него, освен главоболията да дава обяснения. Все пак се надявам следващият път в подобна ситуация поне да се замисли дали да реагира така.

Все още очаквам отговор от лекарския съюз, но и там едва ли ще се случи нещо повече. Ако ви е интересно, ще ви държа в течение за изхода и при тях.

20.08.15
09:40

Боби, аз съм на мнения, че винаги трябва да си търсиш правата по реда, който си тръгнал и ти. Това е пътя за развиване на гражданското общество и като цяло някакъв опит за пробив в системата, защото колкото повече такива жалби има, толково по- голяма е вероятността някоя да мине.  За съжаление обаче лекарите са нямам думи. Каквато и щета от здравословен вид да ти нанесе лекар, то пак лекар трябва да я ” оцени”.  Гарван гарваново око ...

20.08.15
22:56

20.08.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта се отказах от колелото в полза на сухия задник и като гледам какви бури се извиха през деня, не се ядосвам много. :)
В офиса лудница, но за това време на годината е нормално.
Хубавото е, че приключихме със сондажа за вода на мястото - резултатът е дебит литър в секунда на 75 метра дълбочина. Забравяме за Софийска вода, забравяме за котле с пелети и всичката хамалогия, свързана с това. Собствен водоизточник и отопление с термопомпа. Чисто и евтино! :)

Храна:
Лек излишък със скромно количество бира.

KA

21.08.15
00:51

Боби нестава, просто не става така. Пиши си жалби прави не става. Имал съм вземане и даване, докато не ескалират нещата нито жалби, нито полиция работят. Знаеш ли че лекарите така подхождат дори със хора които от това им зависи живота, не всички но достатъчно много. Единственият вариант е да имаш и да изискваш документи за преглед, които ако не ти дадат трябва да ги биеш и тогава да се занимаваш с адвокато и да ги съдиш. В България е хубаво да живееш ако имаш пари и да си плащаш като поп. Наложи ли ти се държавата да си върши работата и да си нуждаещ и да имаш наистина нужда от помощ си пътник.

П.С наистина последните години, поради телевизиите и интернет обществото и раздухването на много случаи, сега е малко по добре, като се пишат жалби има отговори и някакво отчитане на дейност поне.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.08.15 00:55.

21.08.15
16:01

казано от Boby_ на 20.08.15, 22:56:

Хубавото е, че приключихме със сондажа за вода на мястото - резултатът е дебит литър в секунда на 75 метра дълбочина. Забравяме за Софийска вода, забравяме за котле с пелети и всичката хамалогия, свързана с това. Собствен водоизточник и отопление с термопомпа. Чисто и евтино! :)

Термопомпата е страхотно решение. Честито за слуката с вода!

21.08.15
16:50

Интересно, как докарваш само 5 мл. зехтин в храната? Аз слагам на салата не по-малко от 30 мл, а може би и повече (и си изпивам соса от салатата :) ). Меласата на пакетче ли е, защото виждам, че отсичаш точно 4 гр, а пакетчетата са по толкова или си мерил лъжичката си?
Някак си като ти чета храната, количествата са минимални (120 гр. от това, 40 гр. от онова) ), като изключим бирата и аз мога да ги изям, чак се чудя как минават 3000 , че и 4000 ккал.

21.08.15
17:55

казано от Queen Cobra на 21.08.15, 16:50:

Интересно, как докарваш само 5 мл. зехтин в храната? Аз слагам на салата не по-малко от 30 мл, а може би и повече (и си изпивам соса от салатата :) ). Меласата на пакетче ли е, защото виждам, че отсичаш точно 4 гр, а пакетчетата са по толкова или си мерил лъжичката си?
Някак си като ти чета храната, количествата са минимални (120 гр. от това, 40 гр. от онова) ), като изключим бирата и аз мога да ги изям, чак се чудя как минават 3000 , че и 4000 ккал.

Зехтинът е лесен - слагаме на салатата една лъжица от около 8 мл и аз изяждам малко повече от половината. Меласата си я меря с точно определена лъжичка. Захарта в офиса е на пакетчета от 4 гр - деля си ги на две за две кафета.
Грамажите на обяд наистина стоят странно, но ям на заведение с блок маса и фиксирана цена на чиния. Сипвам си малко от това, малко от онова и накрая изяждам препълнена огромна чиния. 3000-4000 калории не са проблем с няколко бири. :)

21.08.15
18:20

Наистина ти се чудя ( и на Рони :) ) как ядете салата  без мазнина. Че то си е безвкусен  треволяк :)

21.08.15
19:02

казано от StefanR на 21.08.15, 16:01:

казано от Boby_ на 20.08.15, 22:56:

Термопомпата е страхотно решение. Честито за слуката с вода!

Само да видим дали няма да се наложи трифазен ток за термопомпа за планирания обем, защото такъв май няма как да се докара там. Но ще го измислим, де. :)

21.08.2015 г.

Тренировка 38 - Бутащи (Обемна A)

Загрявка:
Раменни преси с пудовки - 8х10 кг (на ръка).
Борчески клек с дискове - 5х40 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Раменни преси с пудовки от стоеж (двустранно) - 8х32, 8х32 кг (на ръка).
  1.2. Борчески клек с дискове  - 9х115, 9х115 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 7х110, 6х110.
  2.2. Бедрени разгъвания на машина - 13х79½, 12х79½ кг.
  3.1. Избутване на дъмбели от лег - 7х52, 6х52 кг (на ръка).
  3.2. Бедрени сгъвания на машина - 7х43½, 6х43½.
  4.1. Кофички с доп. тежест - 7х50, 5х50 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели - 8х17, 6х17 кг (на ръка).
2. Еднократно:
  5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 7 х всички плочки.
  6. Суингове от земя (барабар Петко с мъжете) - 4х50 кг.

Ето и клипче на борческия клек:

Изглежда плитичък, но всъщност дисковете опират в бедрата ми и няма как да клекна повече. Най-големият проблем не е изправянето с тежестта, а това да я взема и удържа с ръце.Определено в края на серията бицепсите са доста по-напомпани от квадрицепсите. :) Приемам съвети и коментари за подобрения.

Нормална тренировка. Започнах мързеливо, но после влязох в час.

Положително:
  - Леко увеличение на обема на доста упражнения.

Отрицателно:
  - Левият лакът болеше, но нищо драматично.

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk..
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Много работа днес, а на всичко отгоре в офиса се вихрят някакви драми, в които имам неволно участие и покрай това половината ден ми отиде за глупости. Важното е, че е петък! :) Наздраве!

Храна:
Доста излезе.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.08.15 23:35.

21.08.15
20:56

А ще може ли клип на суинга? Спокойно, едва ли ще го правя, просто ми е интересен.

21.08.15
21:03

казано от Queen Cobra на 21.08.15, 20:56:

А ще може ли клип на суинга? Спокойно, едва ли ще го правя, просто ми е интересен.

Може и да може, ама един друг път. С други думи като го снимам. :)

21.08.15
21:12

А аз на това /може и друг път? :D

2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 56х110.

21.08.15
21:16

казано от sapuna на 21.08.15, 21:12:

А аз на това /може и друг път? :D

2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 56х110.

Ей, човек да не стъпи накриво! :) Дебнете като хиени. Обикновено е пловдивският Петър или Бойко, ама днес явно и двамата са в отпуска, та ти ги заместваш подобаващо. ;) Ха наздраве!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.08.15 21:17.

22.08.15
19:51

На 19-ти в Пловдив.... Ще се ходи май до тепетата. :)

Микаел Окерфелд е най-големият в прогресив метъла! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.08.15 20:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1