Too Little, Too Late

Прескочи до:

20.09.15
20:17

Боби, без капка заяждане или нещо подобно, но наистина се разсмях, когато разбрах, че си фен на Ливърпуул.

20.09.15
20:30

казано от DSMHY на 20.09.15, 20:17:

Боби, без капка заяждане или нещо подобно, но наистина се разсмях, когато разбрах, че си фен на Ливърпуул.

Фен съм на Пуул от 1982-ра. Видял съм пет титли и доста купи. Сега може да е мазохизъм, но не винаги е било и не винаги ще бъде.

20.09.15
20:37

Не, друго имах предвид, но ‘82ра си е доооста назад във времето и явно доста променя това нещата. Просто не познавам нито един фен на Ливърпуул(да, нито един!), който да е адекватен и затова се зачудих, защото ми се виждаш доста интелигентен човек.

20.09.15
20:39

казано от DSMHY на 20.09.15, 20:37:

Не, друго имах предвид, но ‘82ра си е доооста назад във времето и явно доста променя това нещата. Просто не познавам нито един фен на Ливърпуул(да, нито един!), който да е адекватен и затова се зачудих, защото ми се виждаш доста интелигентен човек.

Нали разбираш, че това изяснение не подобри особено положението? :D
Добре, че не се взимам много насериозно и не се обиждам от такива неща.  (beer)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.09.15 20:39.

20.09.15
20:41

Е, ок де, сори за спама, но наистина очаквах всеки друг клуб...

казано от DSMHY на 20.09.15, 20:41:

Трябват ти още поне 10 години житейски опит за да си позволяваш такива изказвания за каквато и да е тема в такъв дневник, а Ливърпул е един наистина голям отбор и явно наистина нищо не разбираш от футбол това е отбор с традиции.

20.09.15
21:26

казано от Станимир на 20.09.15, 21:10:

казано от DSMHY на 20.09.15, 20:41:

Трябват ти още поне 10 години житейски опит за да си позволяваш такива изказвания за каквато и да е тема в такъв дневник, а Ливърпул е един наистина голям отбор и явно наистина нищо не разбираш от футбол това е отбор с традиции.

Всъщност му трябва още малко житейски опит, за да се убеди, че подобни обобщения, базирани на полов, расов, клубен, физически или друг принцип, не водят до нищо позитивно нито за обобщаващия, нито за обекта на обобщението. ;)

20.09.15
22:31

Станимир  Всъщност не ми трябва нищо, особено някой да ми обяснява дали съм глупав или не. Ако беше толкова умен, щеше да знаеш какво говоря, но явно не си - сори :) Тръгнал си да ми обясняваш какво знам, какво не знам, какво ми трябва, какво не ми трябва - не, мерси.

Мнението беше редактирано от satisfaction на 20.09.15 22:31.

21.09.15
09:22

Ще ме прощавате,  но това последното го “лайкнах” по погрешка. :)

Юнайтед се славят с най-адекватните фенове щото ( познавам един адекватен )... (whew) Сега Мартиал взима златната с два рутинни гола в първенството, Ван Гал става треньор на света, Рууни е най-добрия, Де Хеа не е предател а е най-великия, Блинд е най-уверсалния играч на света, пък Меси дава две от златните си топка на Депай за да възтържествува справедливостта (handshake)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.09.15 10:41.

21.09.15
12:47

Знаех си, че така ще стане... Кристиянчо - извинявам се предварително, но рядко се вижда по-глупаво мнение.

Айде с две думи... хванах се заради един пост, в който Боби казва “И тази година няма да е”. Смисъл, това е златно мнение във форумите на Ливърпуул и Арсенал и точно заради това ми стана смешно - естествено, не познавам Боби(за 10ти път се обръщам така, дано нямаш против), но ми се вижда далеееч по-умен от средностатистическия фен(изобщо, не само на Ливърпуул)и въпреки това - мнение 1/1 с най-големите бисери из форумите.
Нищо лошо, просто ми стана смешно, защото е ясно като бял ден още от първия ден на подготовката, че Ливърпуул изостава доста от първите 4, да не кажа 6 отбора. Не говоря за състав само, а и като цяло тактическа грамотност, работа на мениджър, ръководство и много, много други фактори.  Просто не може да се отрече, че както 10 години подред английските отбори бяха крачка пред другите, сега нещо куца и то много, а в Ливърпуул все едно сами се опитват да си пречат.

Кристиянчо - за да не кажеш, че говоря глупости, сам искам да се сетиш какво написа. Никъде не съм споменал нещо от това, което написа, ти сам си правиш някакви асоциации. Типично по нашенски - тоя ме дразни, дай да му върна. Имам много реален поглед над нещата и може да се пише страшно много, но не тук е мястото.

Извинявам се за този пост, както и останалите, просто не искам да оставям лоши впечатления и заради това се опитах да напиша какво съм имал предвид и, че по никакъв начин не е било с цел обида или нещо подобно.

21.09.15
14:20

21.09.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
Около 600-700 метра с редуване на кроул и бруст - около 20 ширини на заливчето Мечата дупка.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди лягане (план)  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Днес отново голям кеф на плажа! Водата леко хладна, но кристално бистра! Прилагам и няколко снимки в опит да покажа какво имам предвид.
Цяла сутрин на плаж с много плуване, къпане и бира, на обяд хапване, а следобед планираме да мръднем до Приморско да потърсим едно-две неща за следващото лято.
Утре официално закриваме лятото - не е ясно дали ще има плаж с оглед на прогнозата, но ние си взехме своето и време есента да си покаже рогата.
Отбелязвам си с няколко днешни снимки с мен и малката щерка във водата формата в края на лятото - леко натежали паласки, плочките почти не се виждат (е, с малко въображение може и да ги долови човек, но трудно), но като цяло доста добре при средно шест бири дневно от пролетта насам. :)

П. П. Феновете са си фенове. Самата дума “фен” идва от фанатик. :) Мисля, че това обяснява всичко - когато човек е фанатизиран поклонник на даден отбор (можете да замените отбор с партия, религия или каквото си решите), логиката е последното, което го вълнува. ;)

Храна:
Много, но все пак закриваме летния сезон. От средата на седмицата минаваме на есенно меню - пръжки с лук и червено вино. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.09.15 21:05.

Е то от и от първия ден е ясно, че Юнайтед няма да вземат нищо тази година, но ти пак си им фен... след съра  са в гъбите и пръскат 300млн за две лета и още са в гъбите...ама пак си им фен... тъй, че какво общо има това дали отбора е силен или не с това да им симпатизираш?!  Не съм фен нито на Ливърпул нито на Арсенал... просто мисленето ти е сбъркано и ми е готино да ти го казвам.

22.09.15
19:15

22.09.2015 г.

Тренировка 52 - Бутащи (силова)

Загрявка и адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70, 3х120 кг.
Kлек с лост тип “кобилица”  - 8х30, 6х80, 3х130 кг.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.

Работни серии
1. В трисети:
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 4+1х150, 3x150, 3x150, 3х150 кг. 
  1.2. Kлек с лост тип “кобилица” - 4х140, 4х140, 4х140, 4x140 кг. 
  1.3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 3х77½, 3х75, 3x75, 2х75 кг.
2. Еднократно:
2.1. Суингове до вертикала - пропуснати.

Обобщение за тренировката:
Тренировка, която трябваше да отложа, но направих на инат.

Положителни:
  - Приличен лег.

Отрицателни:
  - Много слаб клек, при това много плитък. Кръстът беше адски напрегнат и направо си ме болеше след 4 часа шофиране. Затова не посмях да сложа повече от 140 - доста по-малко дори от предния път. Отделно от това дори с кобилицата болката в горната част на гърба започва да се връща. Май ще трябва да си се връщам на преден клек.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
3. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта времето вече се беше обърнало - хладно с облаци и силен вятър. Използвахме случая за пускане на хвърчило на плажа. :) Липсва ни опит, а и вятърът беше поривист и много подвеждаше, но си осигурихме малко забавление и раздвижване. После на път обратно към Мордор.
Задръствания този път на практика нямаше, само след Елин Пелин се бяха събрали повече коли, но и там не беше нищо драматично.
Спряхме да хапнем на турския ресторант преди Траянови врата. Много съм доволен! Натъпках се тежко с агнешка чорба, турски хляб със сусам, кьопоолу, разядка и  килиз тава (някакво телешко-агнешко 30-сантиметрово кюфте върху патладжани). Каквото и да си говорим за турците, кухнята им е страхотна, особено ястията, базирани на патладжан и домати. Колко те самите са заимствали от арабите е друг въпрос. :) По обясними прични, видни на снимките по-горе, пропуснах сиропираните десерти, макар че си умирам за тях.

Храна:
С тия турски манджи... :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.09.15 10:42.

23.09.15
21:02

23.09.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 700 м. кроул с леко до средно темпо = 14 дължини (2, 13х1);
- 600 м. бруст с леко до средно темпо = 12 дължини (12х1);

Обратни в басейна! Общо 1300 метра за 50 минути.

Положително:
- Поплувах за пръв път в басейн от началото на юли.
- Брустът бива.

Отрицателно:
- Слабо темпо, доста почивки, малка дистанция за времето, прекарано в басейна.
- От пролетта досега не мога да си върна енергийноефективния кроул. Имаше време преди години, когато можех да плувам кроул почти неограничено дълго с лежерно темпо и почти без усилие. Сега нещо не се получава. Уж изчистих доста неща, но явно има нещо гнило в техниката. Подозирам, че е свръзано с позицията на горната част от тялото и главата, както и ъгъла им спрямо водата.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Много работа се струпа днес, а няколкото срещи и телеконференции не ми помогнаха особено да я намаля.

Храна:
Днес леко отрицателен баланс без бира и с добро съотношение на макронутриентите. Да се чуди човек как успях.

24.09.15
11:28

Или си просто прекалено силен, обемен и тежък за подобен тип кроул. :)

24.09.15
11:37

казано от Von Suthaus на 24.09.15, 11:28:

Или си просто прекалено силен, обемен и тежък за подобен тип кроул. :)

Да, това също го има, но не искам да го използвам като оправдание.... Засега. :)

24.09.15
22:38

24.09.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Днес ме пощуриха с глупости в офиса. Някак удържах, но вечерта обстоятелствата и мързелът се съюзиха и отложих тренировката. Признавам без бой - повече заради второто.

Храна:
Пак се олях. Но баровете на Roo’s са много вкусни! :)

Ама ти си изял само 1!
Искаш да прикриеш друг виновник за калориите ти като набедиш невинното барче (любимото ми, впрочем!).

25.09.15
20:41

25.09.2015 г.

Тренировка 53 - Дърпащи (силова)

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с трап бар - 4х63, 4х113 кг.
Набирания с успореден хват - 3.

Работни серии:
1. В кръг:
  1.1 Мъртва тяга  с трап бар - 5х183, 5х183, 5х183, 5х183 кг.
  1.2. Набирания с успореден хват (с доп. тежест) - 4х40, 4х40,4х40, 3х40 кг.
  1.3. Силово гребане с дъмбел (от земя) - 5х78, 5х78, 5х78, 3х78 кг. (на ръка)

Средна работа.

Положителни:
- Тягата прилична. Приближавам тежестта, с която няма да мога да направя четири петици - вероятно още на 193 следващият път ще се случи.

Отрицателни:
-  В края на тренировката ужасно ме боляха мазолите - дотолкова, че заради това ми се провали последната серия гребане, а суинговетео дори не можах да ги започна.
- Не съм много доволен и от набиранията.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn,  4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
4. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
И днес голяма лудница. Тази работна седмица беше кратка, но затова пък натоварена.

Храна:
Петък без бира и съответно лек дефицит, макар че ядох доста.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.09.15 21:25.

26.09.15
12:12

26.09.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 600 м. бруст с леко до средно темпо = 12 дължини (12х1);

Общо 1300 метра за 45 минути.

Положително:
- Няма.

Отрицателно:
- В началото направих някакъв опит да поддържам някакво темпо и в резултат след някакви си 500 метра сърцето ми щеше да изскочи през ушите, а всичките ми мускули буквално горяха. Наложи се да правя голяма почивка, а после едва покрих останалата част от дистанцията.

Добавки:

Обобщение за деня:
Понаспахме се сутринта, после плуване, а сега мисля да оправям аквариума. Привечер следва нова серия садо-мазо с Ливърпул - Астън Вила...

Храна:
Ще видим.

27.09.15
20:12

27.09.2015 г.

Тренировка 54 - Бутащи (Обемна A)

Загрявка:
Раменни преси с пудовки - 8х16 кг (на ръка).
Клек с лост тип “кобилица” - 5х30 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Клек с лост тип “кобилица” - 7х130, 6х130, 5х130 кг.
  1.2. Раменни преси с пудовки от стоеж (двустранно) - 8х32, 8х32 кг (на ръка).
  2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 10x110, 8х110.
  2.2. Бедрени разгъвания на машина - 13х79½, 10х79½ кг.
  3.1. Избутване на дъмбели от лег - 6х52, 5х52 кг (на ръка).
  3.2. Бедрени сгъвания на машина - 8х43½, 7х43½.
  4.1. Кофички с доп. тежест - 6х50, 5х50 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели - 7х19, 4х19 кг (на ръка).
2. Еднократно:
  5. Трицепсово привеждане на горен скрипец (портален) с въженце - 7 х всички плочки.
  6. Суингове до вертикала - 10х50 кг.

Днес стана прилична тренировка. Реших, че кобилицата ще е в обемната тренировка, а предният клек - в силовата, както си беше.

Положително:
  - Доста добре като обем на някои упражнения - тесния лег, борческото въртене.

Отрицателно:
  - На други пък леко отстъпление - кофичките, лега с дъмбели.

Добавки:

Обобщение за деня:
От известно време една сватбена агенция от другата страна на реката ни тормози със силна музика и викове по цели нощи. Не е твърде често, но е доста неприятно. Снощи започнаха към десет и нещо и откараха до четири сутринта. Понякога като ме изнервят, подавам сигнал на 112, но досега не е имало резултат. Снощи пак го направих. Половин час след сигнала ми звъннаха от 112 и ме свързаха със Седмо районно да им обяснявам къде е адресът. Оказа се, че патрулът е на съвсем друго място на поне два километра от въпросната “резиденция Тера”. Бях подал адреса от сайта на агенцията, където имаше дори и приложена карта. Оказа се, че на картата този адрес наистина се води на друго място, но когато цъкнеш на резиденцията, отново дава същия адрес, макар че мястото е друго. Голяма каша! Така или иначе дежурният от седмо можеше просто да чукне името на фирмата в Гугъл и да прати патрула там. Освен това обясних и на оператора на 112, и на дежурния от районното много точно къде се намира “купонът” с визуални и други ориентири.
В крайна сметка ме държаха буден почти до сутринта. Става ми навик, но този път мисля да не оставям нещата така и да разбера защо сигналът ми не е дал резултат и как патрулните полицаи не могат да намерят обект в района си, който би трябвало да познават като десетте пръста на ръцете си.

Храна:
Лек дефицит без алкохол, но с повече въглехидрати от нужното.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.09.15 20:27.

29.09.15
09:21

28.09.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Натоварен работен ден в офиса. Вечерта трябваше да плувам, но реших да пропусна, защото не се чувствах в кондиция - мъчи ме лека мускулна треска на аддукторите, която се появява, когато не съм плувал дълго време бруст, а към нея добавям и мускулна на глутеуси и лека на квадрицепси от тренировката предния ден. Абе домързя си ме...
Вечерта догледах втория сезон на Silicon Valley - силно препоръчвам на всички, които имат някакъв допир с IT сектора и искат да се посмеят. Достоен наследник на IT Crowd от второто десетилетие на 21-ви век. :)

Храна:
Коментарът е излишен.

29.09.15
10:47

Какви големи очаквания имаш към родната полиция :)

29.09.15
19:29

Моите сблъсъци с родната полиция досега са били много редки и предимно позитивни. Не съм очаквал, че ще имат проблем с намирането на адрес.

29.09.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 700 м. бруст с леко до средно темпо = 14 дължини (14х1);
- 100 м. гръб с леко темпо = 2 дължини (2х1);

Общо 1500 метра за 55 минути.

Положително:
- Започнах да се уча да дишам през три цикъла от двете страни, а не само отдясно, както досега. Днес успях да докарам две цели дължини и няколко пъти по 30-тина метра, без да се удавя (съвсем).
- Експериментите продължиха с гръб - и там две пълни дължини.
- Обемът порасна.

Отрицателно:
- С това дишане на двете страни нещата все още не стоят добре - наляво движението е много различно от това надясно и едва поемам мизерна глътчица въздух, но ще му свикна.
- Гърбът е драматично зле и страшно уморителен, но и него ще оправя.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес беше спокойно в офиса и свърших доста работа. Вечерта мислех да ходя на зала, но вместо това се оказах в басейна. :) Не е голяма загуба в крайна сметка.

Храна:
Лек дефицит с предимство на въглехидратите пред белтъчините. Трябва да отбележа, че днес първият ден от години, в който не съм ял никакво свинско, а на вечеря дори никакво месо (само сирене и яйце). Чувствам се вегетарианец!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.09.15 21:45.

29.09.15
19:41

казано от Boby_ на 29.09.15, 19:29:

Моите сблъсъци с родната полиция досега са били много редки и предимно позитивни. Не съм очаквал, че ще имат проблем с намирането на адрес.

Какво говориш , мен искаха да ме арестуват по  погрешка. Щяха да разбият вратата в 7 сутринта докато им отваря и с отварянето искаха да ги придружа до районното. Пичовете объркали адреса, ама никой не се сети да ме пита как се казвам , кой съм и други такива неща, които според мен са важни подробности.  Ама случва се...

Мнението беше редактирано от I`M на 29.09.15 21:07.

29.09.15
21:45

Бе какво говорите...позитиви .От 8-ми клас имам такова позитивно отношение...е като това:
https://www.youtube.com/watch?v=-iLL6Iwojr0

30.09.15
19:21

30.09.2015 г.

Тренировка 55 - Дърпащи (Обемна A)

Загрявка:
Тясна тяга - 3х70, 3х120 кг.
Придърпване на горен скрипец пред гърди - 6х60 кг.

Работни серии:
1. В двусети:
  1.1. Тясна тяга - 6х160, 4х160 кг.
  1.2. Набирания с успореден хват - 17, 11.
  2.1. Мъртва тяга с дъмбели - 2х164, 6х144, 4х144 кг.
  2.2. Борческо обръщане от вис - 7х77½, 7х77½ кг.
  3.1. Набирания с широк надхват - 9, 7.
  3.2. Високо изтегляне от земя с прав лост - 5х110, 5х110.
  4.1. Скотово сгъване с дъмбел - 9х25, 6х25 кг (на ръка).
  4.2. Планк с редуващо се повдигане на срещуположни ръка и крак - 45 с, 40 с.

Доста добра тренировка стана. Тясната тяга е нещо средно между тясна и сумо.

Положително:
  - Тясната тяга се получи добре днес - малка тежест, но прав гръб и кръст в екстензия. Усетих я добре.
  - Приличен обем на първите набирания и на обръщанията, както и на скотовото (сега чакам презрителни усмивки).

Отрицателно:
  - Днес тягата с дъмбели се мести в отрицателни. Реших да вдигам тежестта, но стъпката е твърде голяма - вместо едната петица слагам по една десетка и става 20 кг разлика. Първо още първото повторение стана криво, после си пуснах единия дъмбел на пръстите, което със 82 кг не е приятно и накрая след второто повторение другият дъмбел се разпадна, защото десетката е по-дебела и винтът едва хваща резбата. На втората серия пък си ударих ужасно коляното - за щастие “здравото”, т. е. по-малко прецаканото. Ще видим утре дали ще посинее. :)

Добавки:
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn, 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама Л-аргинин на Bulk.
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Тоя креалкалин най-после го свърших - пия една микроскопична кутийка сигурно половин година, като сигурно в половината тренировки и нагоре го забравям. :) Полза не усетих и ако ще взимам пак някакъв креатин, ще е микронизиран монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес ми се обаждаха от 7-мо във връзка със случката от нощта събота срещу неделя. Направо си ме разпитаха по телефона, но все пак ми дадоха и обратна информация. Явно патрулката е проверявала блоковете от другата страна на Сахаров, без изобщо да се сетят да минат откъм реката, където се намира тази “резиденция” Тера. Не знам какво точно са им предали от 112 и дежурния в седмо, но явно не е било каквото трябва. Проверката е в следствие на това, че се свързах със СДВР да търся обяснение за липсата на ефект от сигнала ми. Явно съм предизвикал поне малко вълнение, при това в предизборен период, когато вероятно са чувствиелни към таива неща. Взе да ми става навик.

Храна:
Пак попрекалих.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.10.15 08:53.

Човек трябва да си отстоява правата до последно. Друг е въпроса колко има ефект в нашата мила родина.

30.09.15
19:49

Тоя креалкалин най-после го свърших - пия една микроскопична кутийка сигурно половин година, като сигурно в половината тренировки и нагоре го забравям. Полза не усетих и ако ще взимам пак някакъв креатин, ще е микронизиран монохидрат.

Нормално е от 1.5гр да не усетиш ефект. Каквато и форма да е креатина 10гр на ден е нормална доза, по възможност разбита на няколко приема. Монохидратът микронизиран или не е най-добрия избор, а и е най-изгоден като цена.

Мнението беше редактирано от aleks на 30.09.15 19:50.

30.09.15
21:21

казано от aleks на 30.09.15, 19:49:

Тоя креалкалин най-после го свърших - пия една микроскопична кутийка сигурно половин година, като сигурно в половината тренировки и нагоре го забравям. Полза не усетих и ако ще взимам пак някакъв креатин, ще е микронизиран монохидрат.

Нормално е от 1.5гр да не усетиш ефект. Каквато и форма да е креатина 10гр на ден е нормална доза, по възможност разбита на няколко приема. Монохидратът микронизиран или не е най-добрия избор, а и е най-изгоден като цена.

Взех го за проба и разнообразие и го пих според препоръките на производителя. Няма повече. :D Натам ще си разчитам само на достоверни проучвания, както отдавна се заричам, а не на твърдения на производители.

30.09.15
21:55

И аз мислех да си взимам кре-алкалин, но в последствие се отказах. Мисля да дам последен шанс на монохидрата, тоя път със сода бикарбонат и ако пак не баца, се пиша non-responder и ще плача :Д

Мнението беше редактирано от ddd на 30.09.15 21:56.

01.10.15
09:15

Обобщение за септември 2015

Още един месец се изтърколи, а с него и лятото. Среднодневният ми калориен прием през септември е бил 3833 при 3696 за предишния месец - има дори малко увеличение, вместо планирания лек спад.
Теглото не е мръднало дори със сто грама - точно 105,0 кг към 1-ви септември и към 1-ви октомври, което означава напълно неутрален баланс за месеца. Отдавам го на увеличената физическа активност - в началото на септември колоездене, а в края пак започнах с плуването.
Популярните формули дават по-ниски резултати. При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3166 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3523 - отново под наблюдавания, но доста по-близо. Интересно, че през този месец най-близо до истината е оригиналната (а не ревизираната) формула на Харис-Бенедикт - при 1,55 ми дава 3405 калории за неутрален баланс, а при 1,725 - 3789, което е съвсем близо до реалността. Това го отбелязвам само като куриозен факт - в момента физическата ми активност е доста висока, а композицията на храната откровено неудачна с доста бира, което измества нещата. Все още смятам, че Мифин-Сейнт Жур дава по-точни резултати при средния трениращ и особено нетренниращ.

В момента съм доволен от задържането на теглото - мисля есента и зимата да се придържам към тази стратегия с достатъчно храна, някоя и друга бира и увеличена физическа активност, като по този начин се задържа на тези 105 кг до пролетта, когато може да се напъна да сляза пак до 100. Ще го мислим - в момента ми е добре така. :)

:) Друго ми прави впечатление на мен, имаш повече калории от алкохол отколкото от белтъчини.

01.10.15
11:47

казано от Станимир на 01.10.15, 10:46:

:) Друго ми прави впечатление на мен, имаш повече калории от алкохол отколкото от белтъчини.

Това е факт, за който умишлено си спестих разсъжденията. :D

01.10.15
11:51

казано от Boby_ на 30.09.15, 19:21:

Днес тягата с дъмбели се мести в отрицателни.

Чудя се защо не се свържеш с човека с дъмбелите и не си поръчаш едни хубави дръжки - кеф ти Ф30, кеф ти Ф28, кеф ти Ф50. Даже едни дъмбели от по 40 кг Ф50 с по-дълги дръжки ще паснат като мехлем на рана...Работи бързо, качествени и евтино.

казано от Boby_ на 30.09.15, 19:21:

Днес ми се обаждаха от 7-мо във връзка със случката от нощта събота срещу неделя.

Отново се чудя, но този път е защо не звъниш директно на дежурният телефон на съответното РПУ, а се хабиш с тая безсмислица 112.
Аз така процедирам и винаги реагират до 10 минути, в смисъл, че до 10 минути музиката и шума са спрели и съм заспал :)

Carbohydrate

01.10.15
12:29

Да живее ЮТУБ в такива случаи...записваш всичко и за полицията и там)))), а линка на Нова телевизия го пращаш...стига са ни ограбвали, и полицията в това число

01.10.15
13:59

казано от ddd на 30.09.15, 21:55:

И аз мислех да си взимам кре-алкалин, но в последствие се отказах. Мисля да дам последен шанс на монохидрата, тоя път със сода бикарбонат и ако пак не баца, се пиша non-responder и ще плача :Д

Ти какъв ефект очакваш от креатина? По-кратки паузи между работните серии и малко по-бързо възстановяване между отделните тренировки, всичко друго са измислици от разни интернет дейци.

01.10.15
15:14

Ми минимален :Д, просто да усетя някаква разлика между периода, когато го пия и когато не го.

02.10.15
08:18

01.10.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Дежурните глупости в офиса. След работа реших, че ми се почива и не плвах, въпреки че се бях наканил.

Храна:
Нещо като неутрален баланс, само че с бутилка вино, вместо с бира.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1