Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

03.08.16
22:21

Това ясно. При опит за макс мога да го оправдая. Ама при четворка на 160 дали има полза?

Не виждам къде е разликата, Боби? Дори на клипа има как Лиймън прави серия с повторения. Още повече, че смяна на стила на носене на колан между различни серии (дали повторения срещу макс или друго) е непрепоръчително - заучаването на позиция и свикването с нея автоматизират механиката и оставят по-малка възможност за проблеми.

04.08.16
18:23

казано от Херцог Трън на 04.08.16, 18:16:

Не виждам къде е разликата, Боби? Дори на клипа има как Лиймън прави серия с повторения. Още повече, че смяна на стила на носене на колан между различни серии (дали повторения срещу макс или друго) е непрепоръчително - заучаването на позиция и свикването с нея автоматизират механиката и оставят по-малка възможност за проблеми.

A компресията на тежест далеч от макса спомага за подсилване на ядрото вероятно?

При условие, че е максимална 4ка (дори измъчена, аз не бих правил след 3тото), колко далеч да е от макса (моментния) ?

04.08.16
18:51

A може ли малко пояснение? Тези едри мъжаги слагат колана или над или под корема, но за повечето хора, които нямат такъв корем, не е ли по-нормално да слагат колана в най-тънката част на талията, под ребрата? Забелязала съм повечето мъже слагат колана преди тренировка и си стоят с него. Най-вероятно от това няма полза, но дали не е доста вредно.

04.08.16
19:12

И на кое да е вредно, при положение, че те просто са си го сложили като аксесоар, защото са чули, че нещо там помага ;)

04.08.16
19:38

Ще видя линковете утре, като се прибера.
Относно високото слагане на колана, както казах при мен е анатомически максимално ниско. Долната точка е в кокалите ми не знам как да го обясня по-ясно. Да снимам освен. Николай знае какво имам предвид. Другото е, че колана е доста широк, а на мен торса ми е къс и де да знам несиметричен и от там изглежда, че го слагам високо. Бях помолил да приключим дискусията до колкото си спомням?  Въпреки какво казах в предното изреченение- колана не го нося, като аксесоар за инстаграм- помага ми драстично и чувствам добра опора- а и го слагам само за последната серия. Относно пояса- не смятам, че ми е толкова слаб. Вярно планка е статично упражнение, но държа над 20 секунди със 75кг, което е на практика личното ми тегло ;) Сега отивам да ям миди и да пия бира.

04.08.16
20:31

Въпросът е по-скоро защо изобщо го слагаш тоя колан в работна серия, а височината е само “утежняващо вината обстоятелство”. :)
Ама живи и здрави - кой разбрал, разбрал. Явно не съм се изказал достатъчно ясно.

04.08.16
20:41

Отговорът е изключително простичък- застраховка ;)

04.08.16
20:48

казано от ME4O_TURIST на 04.08.16, 20:41:

Тц. Коланът не предпазва от нищо. Той осигурява компресия. Приложението му е при опити, близки до максимума. Дава примерно 5 кг отгоре при здраво ядро и малко повече при слабо, но не намалява нито риска, нито дава някаква сигурност.
Има нещо друго тук, ама Бойко не ще да си признае. :)

04.08.16
21:06

Koпирането на про трибойци води само до контузии, разбира се това се осъзнава напълно единствено когато човек се контузи тежко.

05.08.16
00:13

Хубава говорилня се получи, как ми се ще да се включа на веселото :) но ще ме хейтнете много.

05.08.16
02:58

Про трибойци, незначсисвоси.. ми избивам комплекси де да знам или пък явно съм прекалено блондин и не зацепвам намеците/ насоките. Анатема тотална за коланаа щота не е на серия макс ду-ор-дай. Не виждам проблема в една серия на тренировка да съм с колан... верно на сто бири и водки съми може да не  зацепвам
Калояне, спами колко щеш- титлата в един друг форум ми е спамър, а и се не обиждам ;)

05.08.16
09:24

казано от Бойко на 05.08.16, 02:58:

Не виждам проблема в една серия на тренировка да съм с колан...

Аз виждам. Понеже вдигането с колан има тотално различна техника и работа с корема, слагането му за една серия си е риск. Или започвай с колан от вработващите серии, или изобщо не го слагай. Това е като да си промениш хвата/моста само за най-тежката серия лег.
Но коланът е най-малкия проблем на тягата от клипа.

Мнението беше редактирано от Станимир на 05.08.16 09:25.

казано от Queen Cobra на 04.08.16, 18:51:

A може ли малко пояснение? Тези едри мъжаги слагат колана или над или под корема, но за повечето хора, които нямат такъв корем, не е ли по-нормално да слагат колана в най-тънката част на талията, под ребрата? Забелязала съм повечето мъже слагат колана преди тренировка и си стоят с него. Най-вероятно от това няма полза, но дали не е доста вредно.

Стоенето с колана през цялото време е нещо, което веднъж пробвах и като цяло веднага разбрах, че не е нещо, което ще правя. Пречи на дишането и ефективната почивка между сериите, ненужно компресира. Колкото до позицията - всеки намира своята, въпрос е на проба/грешка.

казано от satisfaction на 04.08.16, 19:12:

И на кое да е вредно, при положение, че те просто са си го сложили като аксесоар, защото са чули, че нещо там помага ;)

Ммм, аре бе, верно ли? :)

казано от Boby_ на 04.08.16, 20:31:

Въпросът е по-скоро защо изобщо го слагаш тоя колан в работна серия, а височината е само “утежняващо вината обстоятелство”. :)
Ама живи и здрави - кой разбрал, разбрал. Явно не съм се изказал достатъчно ясно.

казано от Boby_ на 04.08.16, 20:48:

казано от ME4O_TURIST на 04.08.16, 20:41:

Тц. Коланът не предпазва от нищо. Той осигурява компресия. Приложението му е при опити, близки до максимума. Дава примерно 5 кг отгоре при здраво ядро и малко повече при слабо, но не намалява нито риска, нито дава някаква сигурност.
Има нещо друго тук, ама Бойко не ще да си признае. :)

О, не, Боби. Напротив. Ти се изказа повече от ясно. Ти си “анти-колан” и то на много крайната част на анти-колан спектрометъра. На предната страница искрено съжалих, че се включих, но ще поема отново този риск, защото въпреки че Сашо отбеляза наличието на ползи, имам усещането, че и най-големите специалисти в света да дойдат да свидетелстват в полза на колана, пак няма да ти мръдне мнението и на йота. В случая, колкото и да ми е неприятно, трябва да се съглася с Туриста. Донякъде, но е прав. А ти не си - който ползва колана да вземе 5 или 10кг на макса не го ползва правилно. Тези 5 или 10кг ги има и без колан. Целта на колана е да ти осигури точно допълнителната компресия. И в една друга тема го бях писал - той е стената, срещу която натискаш, създавайки допълнителна компресия по време на работната серия, за да осигуриш по-голяма стабилност. Той няма да работи ако нямаш ядрото, което да създаде натиск/налягане срещу него, но пък ще успее да осигури едни 5% отгоре, които да ти дадат допълнителна сигурност. И евентуално (макар и да не е сигурно) ще ти е точно допълнителната застраховка, ако изпуснеш ядрото по средата на повторението. Също така позицията И колко е стегнат имат значение - много хора си мислят, че колкото по-стегнат е, толкова по-добре. Ами не, не е. Целта е да е достатъчно стегнат, че да свърши работа, но не прекалено, за да не можеш да си поемеш достатъчно въздух и да създадеш необходимото притискане към него.

казано от Станимир на 05.08.16, 09:24:

казано от Бойко на 05.08.16, 02:58:

Не виждам проблема в една серия на тренировка да съм с колан...

Аз виждам. Понеже вдигането с колан има тотално различна техника и работа с корема, слагането му за една серия си е риск. Или започвай с колан от вработващите серии, или изобщо не го слагай. Това е като да си промениш хвата/моста само за най-тежката серия лег.
Но коланът е най-малкия проблем на тягата от клипа.

Тук идва моментът на правилна работа с ядрото и опит с колана (и то не чак толкова, не е ракетна физика ;) ). А ползването на колан от вработващите серии пък не е особено препоръчително, ако разбира се правещият го има някакво желание да тренира и ядрото.

Херцоже, а всички тези неща, дето ги написа, не важат ли общо взето за 1-2 % от всички трениращи по залите, които гонят някакъв резултат и постожения?

За average gym bro не е ли по-добре да си вдига без колан, за да си тренира ядрото ? Не е ли масово по залите лапета нахлузили колана, като гащите на баба си, да правят тяга с 50кг?

Общо взето работата с колана е малко като със стероидите :) Доста ги ползват, ама малко от използващите ги знаят защо, как, кога и т.н.

В момента ме питаш “А добре ли е да се употребява, защото 99% злоупотребяват?”. Да, и аз съм виждал тяга с 50кг с колан. Или смесен хват още с празния лост (айде да не отваряме само и темата за смесения хват, давам го просто като пример). Това че някой злоупотребява или не ползва правилно колана не означава, че същият няма определени ползи. Те повечето джим брота тренират само бицепс, гърди и преса, ама кво от туй ;)

05.08.16
10:31

Нали се сещаш, че за 50-килограмовата шайка , 100кг. на тягата да речем са като 300 за Херцога. Аз слагам колана, защото перфектно ми придържа телефона, докато слушам музика :D

е повечето джим брота тренират само бицепс, гърди и преса, ама кво от туй

Е много ясно- само това, което изпълва XS-ката :D

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 05.08.16 10:32.

05.08.16
12:40

казано от Alexander Krastev на 05.08.16, 10:25:

Херцоже, а всички тези неща, дето ги написа, не важат ли общо взето за 1-2 % от всички трениращи по залите, които гонят някакъв резултат и постожения?

Не, това са азбучни неща, важат за всички.

казано от Alexander Krastev на 05.08.16, 10:25:

За average gym bro не е ли по-добре да си вдига без колан, за да си тренира ядрото ?

А бе тва “ядро” ако се тренираше от това да правиш нещо си без колан, тоя Форум щеше да е като ядрен реактор ;) :D

казано от ME4O_TURIST на 05.08.16, 10:31:

Нали се сещаш, че за 50-килограмовата шайка , 100кг. на тягата да речем са като 300 за Херцога.

Не, съвсем не са. Има и 50 килограмови с по 150-160 тяга и даже тва не е като 300…При 300+ тяга натоварването е такова, че е несравнимо с каквито и да било сътношения абсолютна/относителна сила на по-лек човек.

Кво толкова се хванахте за колана на Скота не знам, според мен(аз съм от неизползващите колан) си е ОК.

05.08.16
13:32

Тръне, като си достатъчно тъп, за да не разбереш какво съм написал, по-хубаво го подмини :)

Е, ти пък явно си достатъчно умен, за да не схванеш смисъла на отговора ми ;)

05.08.16
19:53

Смятам изяснено е всичко вече, нали :)

За протокола- вземам предвид забележките и ще се опитам да поработя над слабостите си, но колана съвсем няма да го изхвърля изцяло от тренировките си на тоя етап. Нямам време да отговоря персонално на всички участвали, но благодаря за отделеното време.

По същество- днеска се прибрах от морето- товаря багаж и сменям дрехите с по-дебели и утре заминавам високо в планината за къмпингуване и неделя обратно.

ПП А да днеска било ден на бирата- така че наздраве!

06.08.16
02:11

казано от satisfaction на 05.08.16, 13:32:

Тръне, като си достатъчно тъп, за да не разбереш какво съм написал, по-хубаво го подмини :)

Не така с лошо де, трябва да са позитивни нещата, нали всички имам високи цели и самомнения :)

06.08.16
12:13

Сектантски форум на неизползващите колан и дърпащи надхват(от които съм и аз :D). Преди това бяха кръговете, свежите единички, цикличното хранене. Кога ли започнахте да не използвате колан, да дърпате надхват, да въртите кръгове и да правите свежи единички :)? На повечето от вас изобщо не са им необходими тези неща, ама дай да сме модерни и да се водим по общоприетото. Аз никога не съм използвал колан, дърпал съм надхват с фитили. Като дойде бат Сашо(James Hinks) и ни разясни някои работи, започнах да дърпам без фитили. Кръгове правих и преди да дойде той, но бяха грешни, пак той ми разясни някои работи. Тежки единички в суперсерии правя откакто бат Сашо ги показа. Циклично хранене никога не съм правил. За разлика от много хора не съм тренирал и бодибилдърски никога, но преди да дойде бат Сашо целият форум тренираше бодибилдърски. Всеки имаше право на мнение, дискутираха се интересни неща. Сега всичко различно от вашето е грешно. Някой като скръцне със зъби и ви изложи факти по по-директен и различен начин от вашия се превръща във форумен враг и смешните модератори му преправят мненията. За това стари потребители и дори модератори се махнаха и тука го обърнахте на bg mama. Правилният път понякога е само един, но понякога и не е.

Бойко не тренира от вчера и не дърпа тяга от оня ден, а и не е поредният комплексар да се показва на някого. Не е перфектната тяга, но не е и супер кривашката. Използва задната верига, крив е в горната част на гърба. Прекалено рано изпъва краката. Нещо фатално ли е? Не. Лакътят му е заключен. При смесен хват винаги си по-крив отколкото при двоен надхват или ключ. Смесеният хват носи повече рискове от надхватът.

С уважение към всички, които съм сложил под общ знаменател и които се открият в горенаписаното.

06.08.16
18:37

казано от Узурпатор на 06.08.16, 12:13:

Сектантски форум на неизползващите колан и дърпащи надхват(от които съм и аз :D). Преди това бяха кръговете, свежите единички, цикличното хранене. Кога ли започнахте да не използвате колан, да дърпате надхват, да въртите кръгове и да правите свежи единички :)? На повечето от вас изобщо не са им необходими тези неща, ама дай да сме модерни и да се водим по общоприетото. Аз никога не съм използвал колан, дърпал съм надхват с фитили. Като дойде бат Сашо(James Hinks) и ни разясни някои работи, започнах да дърпам без фитили. Кръгове правих и преди да дойде той, но бяха грешни, пак той ми разясни някои работи. Тежки единички в суперсерии правя откакто бат Сашо ги показа. Циклично хранене никога не съм правил. За разлика от много хора не съм тренирал и бодибилдърски никога, но преди да дойде бат Сашо целият форум тренираше бодибилдърски. Всеки имаше право на мнение, дискутираха се интересни неща. Сега всичко различно от вашето е грешно. Някой като скръцне със зъби и ви изложи факти по по-директен и различен начин от вашия се превръща във форумен враг и смешните модератори му преправят мненията. За това стари потребители и дори модератори се махнаха и тука го обърнахте на bg mama. Правилният път понякога е само един, но понякога и не е.

Бойко не тренира от вчера и не дърпа тяга от оня ден, а и не е поредният комплексар да се показва на някого. Не е перфектната тяга, но не е и супер кривашката. Използва задната верига, крив е в горната част на гърба. Прекалено рано изпъва краката. Нещо фатално ли е? Не. Лакътят му е заключен. При смесен хват винаги си по-крив отколкото при двоен надхват или ключ. Смесеният хват носи повече рискове от надхватът.

С уважение към всички, които съм сложил под общ знаменател и които се открият в горенаписаното.

Понеже цитираш само едно име, но призоваваш останалите да се “открият”, аз ще взема да го направя и да си използвам правото на реплика.
Тренирал съм билдърски, после по други методи. Тренирал съм с колан и фитили, после без. Тренирал съм за кеф, тренирал съм за сила, тренирал съм за маса, тренирал съм за релеф като добавка към голям дефицит. 
Вероятно вече съм бил пробвал всичко това, преди да завършиш трети клас, ако възрастта ти в профила е вярна, разбира се. Така или иначе точно това, че съм опитвал различни неща, ми дава право да съдя за ефекта им. В допълнение за всичките години по залите съм видял и кое как действа при други хора, така че спокойно мога да разширя изводите си и да кажа, че са валидни не само за мен лично. На всичко отгоре не съм спирал да чета.
Сашо е видял повече от мен в спорта, направил е повече от мен, знае повече от мен за анатомията и най-важното досега не ми е дал лош съвет. От десетките, получени от него, един-два са се оказали не напълно удачни и толкова. Не винаги съм съгласен с него и когато не съм, го казвам директно. 
Няма единствен път и единствено решение, но от две възможни едното винаги е по-добро. Няма как да има средно положение. Точно затова си говорим - търсим това по-добро. А фактът, че доминиращото мнение във форума съвпада с това на Сашо, е резултат на това, че в момента няма някой, който може да спори с него с някакви солидни аргументи.

В случая си казах много ясно мнението за незаключения лакът, за смесения хват на 160 кила и за колана на диафрагмата при работна серия - нищо от изброените няма да помогне за формата. Бойко трибоец няма да стане. Не му е нужна нито компресията от колана, нито диспропорцията от смесения хват, нито рисковете на незаключения лакът. Толкова. Той ако иска, се съобразява, ако не - негова работа.

А това, че се появяват разни хлапета и раздухват историята, като дори си позволяват да правят генерални изводи за целия форум, си е лично техен проблем. Нищо конкретно към теб и с цялото ми уважение към всички, които се познаят в последното изречение.

06.08.16
19:47

Започва се и с годините :D. Верни са ми годините. Пак късно си ги пробвал тези работи, щом вече съм бил трети клас. Това за раздухването на историята не го разбрах. Това, че раздухвам моментната истина е друго вече, не ме бърка да го правя и това, че някой има проблем или непоносимост към това също не ме интересува. Като се мълчи нищо не се променя, явно на повечето им е добре да си пийват кафе, чай, бира и да си четат форума все едно си гледат фейсбука и да гледат поредния цирк. И защото споменаваш хлапета като мен и някои други, ще ти кажа, че тези хлапета ще са тези, които в бъдеще  ще тренират такива като теб и ще им дават съвети.  Защото едно е да започнеш на 13-14 и друго е да започнеш на 20, а съвсем друго е да започнеш на 30. Някак си има разлика после и във физиката, и в качествата, и в държанието, и в знанията най-вече.

А за бат Сашо спор няма. Просто повечето хора не могат да вникнат в методиката му и я използват наготово. Същите тези си мислят, че ще станат силни и големи като него, ама ако ги цъфне една от неговите контузии и са се отказали завинаги. Това исках да намекна. Всеки според неговите цели и възможности, и всеки колкото заслужава. Всеки иска да стане здрав и нацепен, силен, издръжлив, но какво е готов да даде? Бойко има такива възможности, така дърпа. Заслужава ли да се контузи? Не заслужава. Ще се контузи ли ако продължава да дърпа така? Може би да, може би не. Казвал ли е, че му е перфектна тягата? Не.

Carbohydrate

06.08.16
20:00

казано от Узурпатор на 06.08.16, 19:47:

Ще се контузи ли ако продължава да дърпа така? Може би да, може би не. Казвал ли е, че му е перфектна тягата? Не.

Така е, има късмет до сега,...ще го има ли по-нататък?....никой не знае....100500 плюса за изказването на Боби!

Общо-взето се води излишен ‘спор’.Според мене е излишно,но се е случило-не можем да го върнем(за дискусията говоря).Сашо.......Сашо е професионалист(поне с такова впечатление съм останал) в областта на силовото трениране,и е нормално да е много навътре в материята,та нали с тези знания генерира паричен поток към себе си(поправете ме ако греша).Щом е помогнал на много хора,значи че следва верния път.Това е неговата мисия,призвание на този свят,и ще остави след себе си нещо,което ще се помни,както от неговите наследници,така и от хората на които е помагал.Колкото до мене-аз тренирам за здраве(както може би и повечето)-това е най-важно,да сме живи,здрави и да доживеем дълбоки старини.Един ден,като дойде края на дните ми-поне да ‘издам’ тялото така,както съм го взел(здраво функциониращо,доколкото позволява възрастта).П.П.Живота е като една горяща свещ-духнеш я,и тя угасне

Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 06.08.16 20:26.

06.08.16
21:59

Слаб  нетнет.. пишете си, а аз съм така

казано от Бойко на 06.08.16, 21:59:

Пикника на Бойко-Операция ‘Пържола’ :D   Изпънал си се като римски сенатор 8-)

08.08.16
12:06

казано от Марин Димитров на 06.08.16, 22:16:

казано от Бойко на 06.08.16, 21:59:

Пикника на Бойко-Операция ‘Пържола’ :D   Изпънал си се като римски сенатор 8-)

Почти като такъв- липсват някои елементи, но пълно щастие няма :D

На работа съм вече- един тон мейли изчетох вече. Тая вечер трябва да направя едно раздвижване, че утре ме чакат 3к. Затягам малко храната и почвам пак с фитнеспала, че тегаво положението. Ще си сметна баланса калорийния и ще гледам да докарвам нейде 4000 калории дефицит на седмич(на база. Планът ми е да имам дни с по-ниски калории и дни с калории на баланса или малко отгоре. Ще видим как ще се получи.

ПП Другата седмица пак съм отпуска 2 дена :D и събота, ако всичко е по план съм на концерт в Бургас :D

08.08.16
22:06

***Тренировка 193 С8 Т1 и Т2:
раменна преса- 2х10х30кг 10х35кг
раменна преса с дъмбели- 3х10х17.5кг
разтваряне на дъмбели встрани- 2х10х5кг

тяга- 2х5х60кг 5х80кг 2х5х100кг
гребане с дъмбел- 20х30кг 10х40кг
гребане с щанга- 2х10х50кг

сгъване за бицепс 2х10х30кг

Повече приказки и смях от колкото трениране, ама раздвижих. Реших да събера и да направя 2 разпускащи тренировки вместо 4- и без това е леко. Утре сутрин трябва да бягам.

Мнението беше редактирано от Бойко на 08.08.16 22:24.

казано от Бойко на 08.08.16, 22:06:

раченна преса- 2х10х230кг 10х35кг

Гледай я тази шишарка-скарида к’во прави!!! :* :D

08.08.16
22:25

казано от Вероника Налбатска на 08.08.16, 22:14:

казано от Бойко на 08.08.16, 22:06:

раченна преса- 2х10х230кг 10х35кг

Гледай я тази шишарка-скарида к’во прави!!! :* :D

Да ве трънах за 3ка, ама нещо пуснаха по радиото и ме разконцентрира :D днеска съм по-неграмотен от обикновено.

09.08.16
08:23

***Тренировка 194:
бягане 3к- 13:06 мин

Доста трудно тая сутрин. Спал съм не повече от 4 часа. Исках да се отказвам, но се събрах. Последните 300м са за под 1 минута- изоставах на Иван с почти половин обиколка- добре че съм инат. Ако бях сам щях да изтикам максимум до 7ма обиколка.

11.08.16
20:26

***Тренировка 195 С8 Т3 и Т4:
лег- 3х6х50кг
долен лег с дъмбели- 10х23кг 3х10х25кг

клек- 3х6х70кг
хакен клек на машина- 3х10х60кг

рагъване с въже- 20х20кг 3х20х25кг //две макари

предмишница- 25сек 2х25кг диск, 15 сек 2х25кг диск, 45 сек 2х20кг диск

Сутринта не успях да се излюпя и затуй вечерта. Местих там някакви неща- бива.

16.08.16
21:33

Завърнах се в Мордор. Шеметно 3дневно море, а в събота и фестивалче имаше, което ме поразочарова. Пак де видях се с разни хора, послушах някаква музика, говорихме си глупости и пихме бира :) Първата вечер спахме в колата- както казва един приятел 1-2 дни хипарщина на година стигат :D Иначе много ядене, а и зверски глад имах. Днеска съм ял веднъж и това ще е- както казах почвам пак с броенето за определено време. Сега едно 10тина дни и бирата ще махна- трябва да се взема в ръце. Събрах тен, само мускули и релефи нямам да изпъкват, ама ко да праЙш.

17.08.16
12:21

Понеже научния подход е важен редно бе да си изчисля и калорийните си нужди. Използвах формулата, която и Боби ползва и е разяснил в тази статия. Преди просто гледах да съм на около 2к калории +- и нещата ставаха. Според сметките 1804 калории ми е базалния метаболен индекс- това го умножавам по 1.55 и закръглено отиваме на 2800 калории, за да поддържам тегло. Аз съм убеден, че ако се храня на тия калории ще качвам, но няма значение. Както и да е ще карам по сметките пък ще видим. Значи целта ми е 3500 калории седмичен дефицит- както казах почвам да броя от днес. Ще видя дали ще ми се получи всеки ден да съм на -500 или ще компенсирам с други дни. Другата сряда пак ще се меря пък да видим. Разпределение на макрота няма да следя за сега- може би ще гледам мазнините да не превишават 70-80гр.

17.08.16
22:23

***Тренировка 196 С9 Т1:
раменна преса- 5х35кг 5х40кг 10х45кг
раменна преса с дъмбели- 3х10х17.5кг
разтваряне на дъмбели за задно рамо-3х12х5кг

чуково сгъване с дъмбели- 3х10х16кг
концентрично сгъване- 2х10х10кг

упражнения за хват

Слаба история- хич нямах сили, ама като за 9 вечерта толкоз. Днеска обядвах след 25 часа фаст. Много съм уморен нещо, та ще капитулирам скоро.

Едит 1800 калории днеска- не ми се и яде повече.

Мнението беше редактирано от Бойко на 17.08.16 23:10.

17.08.16
23:38

Дискусията тук е много интересна, даже твърде интересна на места, но никой не засегна слона в стаята - планк със 75кг!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1