StreetWorkout / Bodyweight Conditioning [Дневникът на Велев]

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.09.10
11:58

Не забравяй, че и хляба съдържа точно тея въглехидрати, които споменах. В училище може да си земеш някоя готова риба, има парчета по 2-2.20лв. аз понякога си зимам това, понякога пушен бут, също парчето е по толкова. Малко може да ти се посмеят ама да не ти пука, нали е вкусно.

пфууу ще мирише.... момичетата няма много да се задържат около тебе Гошко и големи мускули да имаш :D

22.09.10
12:20

Аз не знам защо чистиш, едно РБД ще ти е по-добре, изкарай зимето с него и ще си като нов.

22.09.10
12:37

Чистене чистене ... не е точно такова ... Навсякъде съм си добре , няма за чистене , но само имам да махна/изчистя корем и около него паласките ; и малко да смъкна от краката , че дънките не ми стават :D
Направих една снимка от днес - съсредоточил съм се главно в корема - стягам коремни мускули. Сега от снимката ще кажете че нямам корем и нищо за чистене - не е така , просто бях приглтнал леко стомаха за да може като стегна корем да излезнат повече плочките , които нямам :d. Снимката е на гладно, след велоаргометъра (20мин. хиит). На тази снимка не се виждат паласките.

Мнението беше редактирано от George на 22.09.10 12:39.

VA

22.09.10
12:41

казано от kristiancho на 22.09.10, 12:04:

пфууу ще мирише.... момичетата няма много да се задържат около тебе Гошко и големи мускули да имаш :D

Съгласен :D
Имаме един от класа дето си носи яйца/пилешки пържоли с хляб и набива, миналата година носеше протеинов шейк с овесени ядки и кисело мляко и горе-долу добре изглежда ама само му се смеем :D
Аз едно протеиново шейкче и съм 6 :D
Като изяде едно варено яйце цялата стая замирисва и даскалките като влязат виокат “абе тука що мирише така гадно” :D
Не прекалявайте, фитнеса все пак основна част е за да се харесваме на другите, а не да гли отблъскваме :P

Мнението беше редактирано от Vask0 на 22.09.10 12:43.

22.09.10
12:42

Все едно се гледам аз на снимката :Д

VA

22.09.10
12:44

казано от fam0us на 22.09.10, 12:42:

Все едно се гледам аз на снимката :Д

Същото, само дето за да ми изглежда така корема ще ми трябва доста подходяща светлина :D

22.09.10
13:22

Трябва ми да махня паласиките и да снижа процента подкожни мазнини ? Нещо по впроса :D или да продължавам както за сега знам (рано сутрин ХИИТ на велото , без сладко , без мазно ...)

AZ

22.09.10
15:30

казано от Vask0 на 22.09.10, 12:41:

казано от kristiancho на 22.09.10, 12:04:

Съгласен :D
Имаме един от класа дето си носи яйца/пилешки пържоли с хляб и набива, миналата година носеше протеинов шейк с овесени ядки и кисело мляко и горе-долу добре изглежда ама само му се смеем :D
Аз едно протеиново шейкче и съм 6 :D
Като изяде едно варено яйце цялата стая замирисва и даскалките като влязат виокат “абе тука що мирише така гадно” :D
Не прекалявайте, фитнеса все пак основна част е за да се харесваме на другите, а не да гли отблъскваме :P

Пф,значи сте супер зле,за да му се смеете.В случая той е пича,защото не му пука за вашето мнение.А “фитнеса все пак основна част е за да се харесваме на другите” няма да го коментирам,човек.Ако не тренирате за вас и собствено удовлетворение,то за що въобще го правите,мамка му?!

Иначе,Гошко,по-добре поддържай едно рбд и за месец-два ще свалиш корема,постепенно,без да си даваш много зор.Нямаш много за сваляне,просто гледай да изразходваш малко повече калории...

22.09.10
15:34

Aбсолютно съгласен съм със Стоян, ако правиш нещо преди всичко го прави заради себе си :)

тогава като не ти пука ще като завали дъжд не почнеш да се таркаляш в локвите ?! Значи другите имат мнение и все пак в някой случаи е хубаво да се съобразяваме с него. Не се правите на такива големи непукисти, защото не сте и няма нужда :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.09.10 15:35.

22.09.10
15:52

Ами не е много ниско въглехидратен режима. Миналия месец от 10-20 някъде спазвах уж нещо такова - много строго беше и страшно бързо свалих кила. Сега в сравнение с тогава си хапвам повечко. След Седмица като мина втора смяна на даскало пак ще си хапвам само че ще вдигна кардиото. За кардиото какво ще ме посъветвате - 5 дни седмично (когато имам учебни дни) или през ден ? И по колко пъти на ден ?
За сега го правя всяка сутрин на гладно след ставане.
Утре баща ми носи тежестите , сега говорих с него. Днес отпада тренировката - ще ида в даскало да цъкам мач и да побягам.
От утре започвам вече сериозно , правя една нова програма за домашни условия + набирания в даскало и действам.
Имам въпрос относно гърдите - кое е по-ефективно - да правя гръдна преса с дъмбели от (полу)лег или да правя същото само че с щанга) от (полу)лег.
Аз мисля , че с дъмбели ще е по-ефективно , защото амплитудата на движение е по-голяма а и така всяка гърда/ръка избутва еднаква тежест.

1.всеки ден мисля, че ще ти писне и то повече от веднъж на ден
2.3-4 пъти максимум в седмица по един път на ден по 30минути ( нискоинтензивно ) и 10-15минути ( интервално високоинтензивно )

така си мисля аз де

23.09.10
10:26

23.9.2010г.

Хранене
1) Овесени ядки в прясно мляко + мултивитамин,омега3,биолик стронг
2) Принцеса с кайма и кашкавал + един тостер с луканка , зеле , кетчуп , чубрица :D в даскало
3) 15:30 - 3 филий хляб с пушен кашкавал (доста малко кашкавал) и луканка “Орехите” , (сурово , не изпекано на микровълнова)
4)
5)

Тренировки Гърди смятам да правя , ще видим как ще се развият нещата до довечера и кога ще донесе тежестите баща ми (днес ще е , но в колко часа)

Иначе днеска правих доста набирания - за първи път правих серии с по 10 i 8 набирания :O :D това е невероятно
1) Подхват за бицепс - 3х10 , 1х8 , 3х5
2) Набирания раменен надхват - 3х8
3) Набирания широк надхват 3х5 , накрая доста изморен.

——-
Взех си ся от магазина 2 плодови млека - едното шоколад , другото банан (Фибела :D) и ще ги изгълтам след малко.
Вече в даскало си нося всеки ден по 1,5л минерална вода , защото почти не пия , а трябва :(
btw. днеска зареждащ ден и затова си позволявам малко повече да хапвам.

Мнението беше редактирано от George на 23.09.10 12:53.

Много ти е зле храната, друго освен мускули няма да свалиш ако продължаваш така :)

23.09.10
13:01

Ако говориш само за днешната храна - днес ми е “зареждащ” ден и хапвам повечко.

Мнението беше редактирано от George на 23.09.10 13:26.

24.09.10
10:06

24.9.2010г.

Хранене - всяка вечер преди лягане пия ZMA (Zinc+Magnesium) , затова няма да го пиша :)
1) Овесени ядки (с парченца плодове) в прясно мляко + Мултивитамин, Омега3, Епамар Стронг
2) Един тостер в даскало (питка хляб и вътре зелева салата , шунка , кетчуп , чубрица :D)
3) Риба тон с 2 филий хляб , и един йогурт след това
4) Бадеми и банан преди тренировка и 1 банан след терн.
5) 1 soleti с кашкавал навънка (бях мн гладен.)
6) Пиле + ориз с зеленчуци (кафяв ориз)

Тренировка - :D Вече 1седмица не съм дигал , само съм се набирал :D Днес ще направя гърди и трицепс
1) 6х12лег @30кг
2) 6х12 полулег @30кг
3) 10х12 тесен хват от лег за трицепс @30кг

——

Мнението беше редактирано от George на 24.09.10 19:33.

25.09.10
13:01

МАМКА МУ И съкатото розово прасе :@
Написах толкоз дълъг коментар - с храната и тренировките ... е ся няма да се хващам да пиша пак...

Днес ядох : овесени ядки в прясно мляко + мултивитамин,омега3,биолик стронг
3 Яйца и салата домати краставици + 2 филий хляб

Тренировка - 4 серии флайс с дъмбели от полулег
3 серии преса с дъмбели от полулег
3 серии кросоувър
4 серии пек-дек
2 серии френско
2 серии тесен хшат от лег
4 серии разгъване на скрипец

:@

26.09.10
10:35

26.9.2010г.

Хранене
1) Овесени ядъги в пуесно муеко + мултивитамин,омега3,биолик стронг
2) Геврек и 100тина грама бадеми (сурови)

Тренировки - кардио
1) 20мин. хиит на велоаргометър

——
Една снимка от днес :)

Мнението беше редактирано от George на 26.09.10 11:41.

20минутки не са ли ти много :)

26.09.10
13:43

И аз това се чудех ? Ами незнам , що годе добре ми идват. Значи то е така - 3мин. загрявка , 13-14 минути на 30/30 , и останалите 3-4 мин са рикавъри , демек въстановяващи. Вчера го направих по-голямо кардиото - 25 мин.
Ами може и по 15 да го правя (3мин. загрявка ,11мин 20/40 или 30/30 и накрая 1мин. рикавъри)
Не карам на по-голяма от 5та степен (от 10 възможни). И средно на една кардио тренировка изминавам 13км , изгарям ~1000 kilojoule (според велоаргометъра)

27.09.10
16:07

27.9.2010г.

Хранене
1) Овесени ядки в прясно мляко и 1 филия пълнозърнест хляб с топено сирене и луканка , мултивитамин,омега3,биолик стронг
2) Фъстъци , царевица , Corny Nuts (май такова беше корнито - едно зелено с ядки, без шоколад.)
3) 6 филий пълнозърнест хляб препекан , пушен кашкавал , суджук
4)
5)

Тренировки - гърди и трицепс  (вече си започвам 3 дневния сплит :))
1) Вдигане на щанга от полулег -
2) Преса с дъмбели от полулег -
3) Флайс с дъмбели от полулег -
4) Тесен хват от лег -
5) Френско разгъване с прав лост -
6) Разгъване на дъмбел зад глава -

——-

28.09.10
17:09

28.9.2010г.

Хранене
1) Филия с лютеница и луканка
2) Една сиренка в дскло
3) Омлет , луканка , домати , краставици , хляб
4) Един сандвич  (с пълнозърнест хляб, то и такъв ям само де) , лютеница , краставици , луканка ; компот от праскови
5) Малко сьомга с хуебец
6) Една вафла - много ми се хапваше нещо сладичко :D

Тренировки нямаше , въпреки че се колебаех дали да не направя гръб.

Утре ще тренирам гръб и бицепс :)
за гръб ще правя мечка, чукчета , гребане с дъмбел. друго не ми идва на ум :D

28.09.10
18:39

Тяга и набирания:)

28.09.10
18:53

За гръб е перфектно 3 упражнения по 4 серии + 1 упражнение по 3 серии. Примерно набирания с ШИРОК хват(за ширина), гребане с дъмбел, като дърпаш към таза, не просто на горе(за ширина), гребане с щанга(чукчета)/някъв скрипец(за маса, плътност)+тежка тяга в 3 серии.

29.09.10
13:00

ДА Е*а скапаната работа да е*а :@ 1 час писах тъпата програма , дадох изпрати мнението и нищо не стана :@ :@ тцтцтц :@ това е за 3ти път вече ядосвам се много :@ ся трябва да кисна още 30мин. , немога да легна да спа....

Гърди и бицепс
1) Избутване на щанга от хоризонтален лег - 2х10@30,60кг
2) Избутване на щанга от полу-лег - 3х10@40-50-55кг
3) Избутване на дъмбели от полу-лег - 3х10@20-25-28кг
4) Флайс с дъмбели от полулег - 6х12@7,8,9,10….кг
—бицепс—
5) Сгъване на прав лост с подхват - 3х10@20-25кг
6) Концентрично с дъмбели - 4х10@__kg.

Гръб и трицепс
1) Мечка - 4х10@50-60-70кг
2) Чукчета - 4х10@50-60кг
3) Тяга - 4х10@40-50кг
4) Гребане с дъмбел - 4х12@26-28кг
5) Разтваряне на дъмбели в страни от наклон напред (За задно рамо - 2 пъти в седмицата , защото изостава) - 3х10@__kg.
6) Трапец с дъмбели или прав лост - 4х10@28кг дъмбели или 60кг лост
—трицепс—
7) Тесен хват от лег - 3х10@40-50кг
8) Френско разгъване с прав лост - 2х10@25-30кг
9) Кик-бек - 3х12@7,8кг

Крака и рамена
1) Раменна преса с дъмбели - 3х3@28кг ИЛИ Раменна преса с лост - 4х10@—кг. (2 серии пред гърди и 2 зад врат)
2) Разтваряне на дъмбели в страни - 3 или 4х10@7,8,9кг
3) Разтваряне на дъмбели напред - 2х10@9-10кг.
4) Разтваряне на дъмбели в страни при наклон напред - 3х10@7-8кг
—крака—
5) Клек с щанга пред гърди - 10х12@40-50кг в суперсерии с пуловуър - 10х10@20,22,25,28кг дъмбел

——
Днес ще правя гръб с трицепс :) , Намислил съм след всяка тренировка да правя по 10-15 мин хиит на велото.

Мнението беше редактирано от George на 29.09.10 15:26.

29.09.10
14:53

2) Избутване на щанга от полу-лег - 3х10@40-50-55кг
3) Избутване на дъмбели от полу-лег - 3х10@20-25-28кг

Тва закво е Гоше?Апак и не ги мисли толкова тия тренировки.Храната гледай да е добре.Даже според мен трябва да тренираш базово.Нещо подобно на 5x5-по базово от това накъде?

ако тренираш последователно в 3-те тренировки имам нещо да кажа: има възможност да се претовари Трицепса и Бицепса, защото тренираш Трицепс в 1ден и на другия ден с гърди пак ! трнираш Бицепс в 2ден но го натоварваш и с гръб в 1ден... храната ти трябва да е много добро ниво за да се възстановят малките мускули :) то и големите де но тук става дума за малките

29.09.10
15:23

Базово базово ... ;d базово е за трупане на маса , а на мен за някои мускули ми трябва вече релеф , а не маса.
Например за гърдите - имам мноооогооо маса и вече е време да е оформя , а и всъщност има нужда да налея съвсем малко в горната част на гърдите :) . За това наблягам повече/изцяло/ на полулеговете. Сложил съм и с щанга и с дъмбели за да си запълня тренировката , иначе трябва да правя 3 упражнения по 4-5 серии :D иначе я да видим как ще се получи :

1) Избутване на щанга от лег - 3х10@50,60кг
2) Избутване на щанга от полулег - 4 или 5х10@50кг
3) Флайс с дъмбели от лег и полулег - 3х12 на лега и 3х12 на полулега ; или направо 6х12 на полу-лег

Прав си иначе за храната :)
Та искам да оформя тази маса която съм натрупал (ММ) . 5х5 правих месец - два , само на лега и понякога клека.

за гърба - всичките ми упражнения са базови (до колкото съм информиран) , а и защото искам да разширя още гърба и да сложа ММ.
За бицепса - имам едно базово и едно с оформящ характер.
за трицепс - 2 базови и едно оформящо (кик-бека)
за гърди - (полу)леговете (2-3) и 1 оформящо (флайса)
за рамената - раменни преси с прав лост и с дъмбели - това също са си базови упражнения
за краката - клек - е това е “най-базовото” упражнение за мен :D

Един цикъл за сила мога да направя по-нататък (5х5) ; но за сега си остава нещо оформящо :)

——

@кристиянчо , прав си баце :) трябва да измисля нещо
еДит: Освен да ги направя както преди - гърди с трицепс , гръб с бицепс ?

Мнението беше редактирано от George на 29.09.10 15:30.

то не е трудно гръб + бицепс и гърди + трицепс вкарваш 1 макс. 2 упражнения за бицепс/трицепс колкото да ги домачкаш и готово :)

друг вариант ако държиш на своя сега е :
1.гърди + бицепс
2.крака + рамо
3.гръб + трицепс

макар, че за мен 4дена няма да ти дойдат много с почивка на всеки два трен.дена.. ти си знаеш де :)

полулега го направи с щанга и след него правиш лег с дъмбели ... буквално ще ти гръмнат гърдите. Все пак по клипове не си гледал много Ронито с Лег Щанга нали всичко е дъмбели

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.09.10 15:33.

29.09.10
15:34

Дам , не е трудно , нали така карах допреди 3 месеца :D
Трябва да се получи нещо такова :
след упр. за гръб - 4-5 серии концентрично за бицепс
след упр. за гърди - 2 серии френско , 2-3 серии кик-бек

Айде отивам да тренирам (ще направя гърба с трицепса и ще видя как е :))

29.09.10
16:01

Вместо кик-бек, сложи дъмбел зад глава за трицепс.Тоя кик-бек няма да го усетиш, ще ти се набива в лактите

29.09.10
17:55

Кик-бека не го усетих наистина. Направих 8 или 9 серии тесен хват от лег - с малко почивка и с 36кг лост.
Пфф , горе на тавана в оная стаичка дет тренирам ... не върви много за по 2 мускула на тернировка :D за 30 мин. целия плуввам в пот и просто е много ш****о :( Ако правя само рамена - ще си ги свърша бързо - същото е и с другите мускулни групи. Освен наистина да напрая така - гръб с бицепс , гърди с трицепс , а накрая рамената и краката да ги сложа отделно ? Защото като правя гръб примерно - прая си чукчета , мечки , гребания а отстрани единия дъмбел за концентрично е готов , и след като свърша гърба прая 5 серии концентрично и тва е.

Искам да попитам кое упражнение най-добре развива трицепса и по-точно “дългата тънка глава” на трицепса ?

френско от лег френско от седеж... с дъмбел с щанга.По принцип за трицепс всяко едно упражнение действа на 2 ако не и на 3 глави няма  изоливащо само за 1-та глава :)

ПС: имам нов дневник да се похваля :д

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.09.10 17:58.

29.09.10
17:59

Френското!То е универсално упражнение за трицепсите

30.09.10
11:51

Много тъпа работа - разболях се. Някакъв вирус ... мега отпадналост , леки болки в ставите , кръста , врата ... леш леш :( (doh)

30.9.2010г.
1) 2 препекани филии с сирене и чубрица + Цинк и магнезий , омега3 и биолик стронг
2) 3 препекани филий с чубрица и сирене , бисквити ,
3)
4)
5)

тренировки няма да има

——
Взех нова опаковка Магнезий , на друга марка (като мултивитамините Nature’s way) , този път са 100 капсули в опаковката , а количеството магнезии е двойно (от 250мг. на капсула вече е 500мг.)
Таа как да приемам магнезия сега като е двойна дозата ? Всеки ден или през ден ? До сега всеки ден пиех по един магнезий 250мг. , сега вече ще е 500мг.

Мнението беше редактирано от George на 30.09.10 18:04.

колко пари даде за тоя зоб :D:D

30.09.10
11:53

Както преди, не вярвам да има проблем.

30.09.10
14:44

За тоя зоббинг :Д дадах 16лв :Д Предишния магнезий ми струваше 10лв , но дозата беше двойно по-малка , а и в опаковката бяха с 10 хапа по-малко.
Иначе си го комбинирам с цинка и съм доволен :)
Ще продължа да го пия всеки ден (вечер , преди лягане) + цинк.

Сега видях , че магнезия се дава по 6-8мг. на килограм телесно тегло. Това ще рече , че 85х7=595мг. , а аз приемам само 545 (45мг има и в мултивиамините)
За цинка пише да не се надвишава 30мг. а аз взимам 15 от таблетка цинк и още 10 от мултивитамините. Добре е така :)

Мнението беше редактирано от George на 30.09.10 17:05.

01.10.10
08:30

1.10.2010г.

Хранене
1) Препекани филий с салам стара планина , сирене , кашкавал + мултивитамин , омега3 , биолик стронг
2)
3)
4)
5)

Тренировки - днес смятам да потренирам рамена , отдавна не съм ги тренирал.
1) За раменни преси с дъмбели неможе да се говори особенно - мога да направя 2 дъмбела но ще са по 13кг , а това са страшно малко за раменна преса. Другия вариянт е да направя дъмбелите по 26-7кг , обаче какво ще направя ? 3х3 или 5х5.
Тогава остава вариянта раменни преси с прав лост 40-5кг 4х10

2) Разтваряне на дъмбели в страни 3х10@7,8кг (зависи колко сила ще остане от предното упр.)
3) Разтваряне на дъмбели напред - 2х10@9,10кг
4) Разтваряне на дъмбели в страни при наклон напред (задно рамо) - 3х10@7кг

5) Клек с щанга - 10х12@40кг в суперсерии с пулоувър 10х10@22-27-28кг
6) Повдигане на краката за прасец - 10х10@––кг.

———
Днес смятам това да бъде тренировката. До тогава (~16:00) ще изгледам някое филмче :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1