Дневник на rallito

Прескочи до:

04.11.13
20:36

Понеделник 04.11.2013г.

ТРЕНИРОВКА  19:15 - 19:50

5 пъти без почивка

Тръстър с 2x8кг. - 10; 8; 5; 5; 5;
Планк - 46; 23; 18; 21; 18;

Почивка 3 мин.

4 пъти без почивка

Клек с 22кг. - 11; 10; 7; 7;
Кофички от стол - 20; 15; 13; 12;

Почивка 3 мин.

3 пъти без почивка

Суинг с 22кг. - 20; 15; 10;
Обратни коремни преси - 12; 12; 10;

Почивка 3 мин.

3 пъти без почивка

Плие с 22кг. - 15; 10; 7;
Гребане с 22кг.* лява/дясна - 1/1; 1/1; 1/1; 
*тук нещо? ...как без почивка да сменя тежестите на дъмбела, за това правих с 22 кг. криво ляво колкото мога :)

Почивка 3 мин.

3 пъти без почивка

Лицеви от колене - 12; 10; 6;
Сгъване бицепс с 2x8кг. - 6; 5; 3;

Без почивка

1 път

Подскоци до отказ - 12

закуска - домашна баница със сирене, билков чай; две големи бисквити с късчета шоколад;
обяд - голямо чудене му ударих и накрая - огретен от тиквички; мизерен обяд, но нещо не ми се ядеше месо...
следобедна закуска - сандвич със сирене, салата, краставици и маслини... хвана ме яд половината беше без плънка хах;
вечеря - още не съм решила, но със сигурност ще завърши с крем карамел :)

27.12.13
16:23

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!

Ей ме на и мен :)
Днес 27.12.2013г.

ТРЕНИРОВКА - у дома 9:57 - 10:17

загряване и мачкане с ролера;

1-ви кръг - повторен 4 пъти с 30 сек. почивки м/у рундовете:

1. Тръстър с дъмбели 2x7кг. - 12; 10; 9; 7;
2. Преден планк - 46; 40; 40; 30 сек.;

1 мин. почивка

2-ри кръг- повторен 4 пъти с 40 сек. почивки м/у рундовете:

1. Суинг с дъмбел 15кг. - 20; 20; 17; 15;
2. Лицеви от колене - 12; 10; 8; 7;

1 мин. почивка

3-ти кръг: повторен 2 пъти без почивки:

1. Гребане с дъмбел 15кг. - 5/5; 4/4;
2. Американски подскоци - 10; 8;

____________________________________________________________________________________________

Да не отлагам за след Нова Година :) така хубаво си починах два месеца и е време пак да почна от днес,
а днес моята голяма дъщеричка става на 6г.

01.01.14
18:55

Днес 01.01.2014г.

Честита нова година, бъдете здрави и усмихнати!

ТРЕНИРОВКА - у дома 15:33 - 15:59

1-ви кръг - повторен 3 пъти без почивки:
4. Преден планк - 50; 50; 30 сек.;

почивка 3 мин.;

2-ри кръг - повторен 3 пъти без почивки:
4. Раменна преса с 2x5кг. дъмбели - 8; 5; 5;

почивка 4 мин.;

Едностранно гребане с 15кг. дъмбел /по 4 пъти на ръка/ без почивки:
л 5 -д 5;
л 5 -д 5;
л 4 -д 4;
л 4 -д 4;

веднага след гребането:

Суинг с 15кг. дъмбел - 27

03.01.14
20:45

Днес 3.01.2014г.

ТРЕНИРОВКА - у дома 19:12 - 19:30

1-ви кръг - повторен 3 пъти с почивка 2 мин. след всеки кръг:

1. Тръстър с 2x7кг. дъмбели: 11; 10; 9;
2. Напади с 2x7кг. дъмбели: 10; 9; 6;
3. Сумо тяга с 15кг. дъмбел: 10; 12; 10;
4. Лицеви цели - 8; 7; 5;
5. Лицеви от колене - 7; 6; 5;
6. Планк - 38; 23; 30 сек./ много тегава работа;

Почивка 2 мин.

2-ри кръг- повторен 4 пъти без почивки:

1. Гребане с 15кг. дъмбел:
л7 - д7;
л6 - д6;
л5 - д5;
л4 - д4;
2. Кофички на стол - 10; 10; 10; 7;

Почивка 2 мин.

3-ти кръг- един път без почивка:

1. Суинг -25;
2. Американски подскоци - 10;

07.01.14
20:57

Днес 7.01.2014г.

Днес тренирах с брат ми :) последната ни тренировка с него беше преди около 7-8 години :) от тогава той не е тренирал... таа днес отново в първата ни фитнес зала се раздвижихме. Викам си я да не се правя ами да питам за базови упражнения, техника и покрай мен и братото да навлезе в нещата.

Почнахме с по 3 серии от 10-12 повторения:
лежанка с лост от 10 кг.; /леко, но да науча дишането/
пек дек с 5 кг.;
придърпване на вертикален скрипец с широк хват пред и зад врат с 25кг.;
лег преса с 10 кг.; /леко, това даже за напред не ми се струва, че ще го правя/
аз казах че искам клек - и клек само с лост от 20кг. - 3x12;
трицепсово разгъване на горен скрипец с 10кг.;
последователно сгъване за бицепс с 2x6кг.;
вертикално повдигане на краката на стенд - колкото мога с прави крака и след това със сгънати в коленете;

Общо взето на мен всичко ми беше леко, но искам да усвоя правилното изпълнение на упражненията. И съм по-силна от брат ми хахах /бе и двамата сме едни кашкавали ...ама айде/, той отказа да кляка и ползва едно женско уредче за бедрено разгъване.

Мнението беше редактирано от rallito на 10.01.14 09:43.

10.01.14
10:31

Четвъртък 9.01.2014г.

От предната тренировка - мускулна на гърди и бицепс.
Не помня точно ред и на кое, колко бройки съм направила, но приблизително тренировката беше следната:

загрявка
1. лежанка с лост от 20 кг. /този път с по-тежкия лост/ - 12; 10; 10;
2. пек дек с 10 кг. - 12; 10; 8;
3. хоризонтално гребане на скрипец от седеж с 25кг. - 3x12 /след първа серия показвах как правя суинг с пудовка 16кг., за пръв път пипам пудовки мммм и ми хареса, много по-яко от дъмбела в нас/;
4. придърпване на вертикален скрипец с широк хват пред врат с 25кг. - 3x10;
5. последователно сгъване за бицепс с 2x6кг. -  12 на ръка;
после пробвах скотово с кривия лост и 2x2,5кг. :), но не ме кефи как го усещам и продължих с
последователното сгъване с 2x7кг. - 2x12 на ръка;
6. трябваше трицепс, но се обърках нещо :) та крака - бедрено разгъване с 10кг. - 3x10;
7. трицепсово разгъване на горен скрипец с 10кг. малко ми е зор - 10; 8; 8;
8. бедрено сгъване с 10кг. - 3x10;
9. клек - има клипчета, които след малко ще кача :) тоя път турих и тежест 2x2.5кг. :D
с лоста - 12 /клип - клек 1/; + 2x2.5кг - 10, 11 /клипове - клек 2 и 3/;
10. напади с 2x10кг. - 12 на крак; с 2x6кг. - 2x10 на крак;
11. вертикално повдигане на краката на стенд - колкото мога с прави крака и след това със сгънати в коленете;

...нещо безкрайна тренировка стана, с големи почивки, че се чакахме на някои уреди :) но пък се чувствам добре.

Мнението беше редактирано от rallito на 10.01.14 11:45.

10.01.14
11:47

10.01.14
11:51

Струва ми се, че клякаш с много малка амплитуда. Пускай до долу, няма страшно :)

10.01.14
11:56

Дам, имаш мобилност да клякаш доста по-дълбоко. Опитай да си малко по-изпъчена. И свикни да клякаш без смотаната подложка :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 10.01.14 11:58.

10.01.14
11:58

много се навеждаш напред нещо

10.01.14
11:59

В нас, когато правя тръстъри и клякам до долу, ама тук не съм пробвала :) следващия път ще пробвам... подложката и на мен ми се вижда излишна, но понеже така ми показаха, не съм я махнала :) Значи ще следя да не се навеждам толкова.

Мнението беше редактирано от rallito на 10.01.14 12:04.

10.01.14
12:21

Колегите вече са ти казали, но да обобщя и добавя още нещо - клякай по-ниско, опитай да държиш тялото по-изправено, стягай кръста и корема и пускай по-бавно и контролирано надолу. Можеш да се пуснеш по-бързо в последните 5-10 см на негативната част, но не и през цялото движение.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.01.14 12:24.

10.01.14
12:32

казано от Boby_ на 10.01.14, 12:21:

Колегите вече са ти казали, но да обобщя и добавя още нещо - клякай по-ниско, опитай да държиш тялото по-изправено, стягай кръста и корема и пускай по-бавно и контролирано надолу. Можеш да се пуснеш по-бързо в последните 5-10 см на негативната част, но не и през цялото движение.

Боби, Благодаря! А хем през цялото време ме следеше и инструктора... когато го питах, добре ли е така и трябва ли нещо да променя, той каза, че е добре :)

10.01.14
12:37

Може да махнеш меката подложка на лоста.

10.01.14
12:43

казано от Петър на 10.01.14, 12:37:

Може да махнеш меката подложка на лоста.

...разбрах, разбрах :) ще я махна :D

11.01.14
20:35

Днес 11.01.2014г.

Тренировката беше, като тази в четвъртък, с тази разлика, че днес ме налегна мързел :)
Относно моят клек - голям зор, много тежко :) опитвам се да клекна до долу, както и да запазя гърбът прав, без да накланям напред, но не успявам, ще продължавам с опитите. В края на тренировката направих суинг с 16кг. да го разнищим и него.

ТА

11.01.14
21:00

техниката е сносна (как прозвуча само) но с повече практика ще стане работата(това май вече го казаха по-горе :)).. а като гледам не си седнала да си почиваш :))
По същество, изпъчи повече гърдите тогава ще видиш как лактите ще минат леко назад. Дупето го дай още назад да се получи едно изгъзване. Техниката която показва този чичо си е чистия олимпииски клек http://www.youtube.com/watch?v=e6u_rtRkiig (кучето не става месар с гледане такаче ... грабвай лоста)

13.01.14
09:09

Добре си клякаш. Трябва практика, както каза Тала-съм. Ще започнат и тежестите да растат.
За суинговете е тъпо да коментирам, след като никога в живота си не съм правил такова нещо, но ми се струва, че не изполваш достатъчно краката. :)

13.01.14
11:48

казано от Тала-съм на 11.01.14, 21:00:

Дупето го дай още назад да се получи едно изгъзване.

С това не съм съгласен.От това което знам аз,таза дори трябва да се завърти леко напред.Един вид не трябва да се дупи.

13.01.14
11:56

...ама аз имам чувството, че заради дупенето, торса ми отива много напред и се навеждам... другото което - някой ми беше казал, че като клякам трябва долната част на краката да ми бъде перпендикулярна на пода, което така или иначе е невъзможно да се получи :) но до момента съм се старала да бъде така... и това ми е грешката май :)))

13.01.14
12:16

казано от rallito на 13.01.14, 11:56:

...ама аз имам чувството, че заради дупенето, торса ми отива много напред и се навеждам

И аз така мисля.

казано от rallito на 13.01.14, 11:56:

другото което - някой ми беше казал, че като клякам трябва долната част на краката да ми бъде перпендикулярна на пода, което така или иначе е невъзможно да се получи

Това,ако си го представям правилно и става въпрос за частта от коляното надолу,е абсолютна простотия :Д
Струва ми се(може и да бъркам),че тежестта си я пренесла повече на пръстите на краката,което не е правилно в случай,че не целиш да акцентираш.

ТА

13.01.14
13:52

Рали, торса ти отива напред защото погледа ти е на нивото на хоризонта. Вдигни малко брадата и погледа на горе и ще видиш разликата.

13.01.14
15:05

Има подобрение, но има и още за изчистване. Сега в стремежа да клекнш максимално дълбоко си изпускаш кръста в най-ниската част и се получава доста ясно изразен butt-wink. Клякай до такава дълбочина, която ти позволява да държиш кръста стегнат и дупето назад :)

13.01.14
21:10

Благодаря ви за съветите, определено ще ми трябва време и практика да усвоя техниката. Днес отново пробвах да клякам със и без тежест, за да видя до къде гърбът ми стои прав преди да се получи така наречения butt-wink ... еми при клек до паралела или малко под него, после почва да се извива гръбнака.

13.01.14
21:28

13.01.2014г.

1. лежанка с лост от 20 кг. - 12; 10; 8;
2. пек дек с 10 кг. - 12; 10; 8;
3. хоризонтално гребане на скрипец от седеж с 20г. - 12; 12; 10;
4. придърпване на вертикален скрипец с широк хват пред врат с 20кг. - 3x12;
5. бедрено разгъване с 10кг. - 12; 10; 10;
6. клек с лост 20кг. - не помня точно, около 10; 8; 5;
7. бедрено сгъване с 15кг. - 12; 10; 10;
8. напади 2x6кг. - 12; 11; 10 на крак;
9. последователно сгъване за бицепс с 2x6кг. - 15; 12; и с 2x7кг. - 10;
10. трицепсово разгъване на горен скрипец с 10кг. - 10; 8; 6;
11. вертикално повдигане на краката на стенд - 4 пъти колкото мога с прави крака и след това със сгънати в коленете;

Днес много хапване... да взема да описвам и храната вече:

закуска - баница със сирене и масло;
обяд - пилешка пържола със сирене рокфор, картофи на фурна, половин геврек със сусам, черешов пай, много бонбони тофифи :) имахме рожденик в офиса
вечеря - пилешка супа, задушена свинска пържола с гъби, картофено пюре, крем карамел;

Мнението беше редактирано от rallito на 14.01.14 10:09.

ТА

13.01.14
21:41

хахаха в който и дневник да погледна всеки пост в който има бонбони то задължително се подчертава, че е рожденник или именник :)))
keep up с добрата форма а отнсно клек-а... важното е да пари в бедрата и дупето, не в кръста. ^^

13.01.14
22:12

Е случва се да хапвам и цяла кутия сама, сега уточнявам, че оставих и на колегите малко :D

14.01.14
10:23

клек от 13-ти втора и трета серия:

като ми стане тежко и се сгъвам напред, продължавам да ги чистя, а иначе изгледах няколко клипчета относно butt-wink, ето това ми хареса: https://www.youtube.com/watch?v=0fN3NhZ5Ifc;
и това: https://www.youtube.com/watch?v=zoZWgTrZLd8

само дето ми е трудно да приложа, нещата които гледах :)

14.01.14
10:41

Предишните клекове бяха по-добри. “Бът-уинк” или както там го наричат е по-малкото зло в сравнение с плиткия клек. Ти дори до паралела не пускаш сега.
Клякай си ниско и дръж стегнат пояса и ще се изчистят нещата полека. Недей да правиш компромис с амплитудата.

14.01.14
10:55

Боби, като си ги гледах клипчетата се замислих, дали не се върнах към първите клекове, които показах тук. Имам чувство, че с тая моя техника ако сложа тежест ще ми е последното клякане :) хич не съм доволна от себе си, ама кво да правя...

14.01.14
11:03

казано от rallito на 14.01.14, 10:55:

Боби, като си ги гледах клипчетата се замислих, дали не се върнах към първите клекове, които показах тук. Имам чувство, че с тая моя техника ако сложа тежест ще ми е последното клякане :) хич не съм доволна от себе си, ама кво да правя...

Не правиш някакви “тежки грешки”. Това леко отпускане на кръста долу ще го преодолееш с времето. Просто си клякай с пълна амплитуда и остави натрупването на тернировки да си каже думата. :) Много го мислиш.

14.01.14
11:14

Тофифи-то са ми много любими ;)

Рали, първите клекове по-горе са по-хубави според мен. Върни се към тях и слагай лека полека тежест на лоста.

Наталия

14.01.14
11:20

Това моето сега е само вметване и не знам дали е уместно.
Рали, аз имам скромен опит, но в началото като започнах да клякам включвах доста гоблет клек. Този клек ми помогна да си настроя краката в долната част - посоката на коленете и такива неща, задника ми се удряше в глезените когато го правех и разбира се стегнат кръст, коремни мускули, че дори понякога и гърба си стягах.....стягах, до колкото си усещах мускулите на гърба. При изправянето на клека бях доста изправена, тъй като държах дъмбел пред гърдите си и е стремях да не ме бутне напред и се изпъчвах с гърдите. :) Ако вече си го изпробвала това, се извинявам. Признавам си, че не съм изчела  целия ти дневник. :)

П.С. Този гоблет клек ми напомня на “кукване” - в моето детство бабите често съветваха внучетата си: “Кукни ей тука зад тоя храст и сваляй гащите, ама по-бързо”  :D

И аз да кажа моите 5 стотинки:
Рали, първите клекове на мен ми харесаха най-много. Аз не бих се наел да кажа, кое е по-лошо - бът уинк или плитък клек.
За мен лично плиткия клек не е проблем, НО само ако не е изкуствено плитък - т.е. ако можеш да пуснеш още надолу, но се спираш - само тогава е проблем. Да гониш дълбочина на всяка цена според мен е доста безсмислено и вредно.
Та в този ред на мисли - първите ти клипове си имаха и дълбочина и добра форма, без сериозен бътуинк (доколкото може да се види от тъмното). Вторите според мен бяха твърде дълбоки и изпускаше много кръста, а третите - твърде плитички, и то при положение, че комфортно можеш да пуснеш още.
Продължавай с експериментите, но без да товариш твърде много на този етап - според мен само така ще откриеш оптималната форма.

14.01.14
11:35

Наталия, гоблет клек съм правила в къщи и го харесвам, но при него балансът отива другаде май, поне аз така го усещам, по-скоро той ми прилича на преден клек. Зачетох се сега в едно писание на Лазар:

“Гоблет клекът е добър способ да научим хората да държат гърбовете си прави, коремите стегнати и плешките събрани.

Също така е добра вариация за хората, които не могат да клякат с хубава техника с щанга на гърба. И освен вариация е и много добро стъпало, помагащо на човек да изгради необходимата му сила и координация за предния, а след това и за задния клек.”

Звучи ми разумно, може би е добре да почна с него.

Наталия

14.01.14
11:47

Рали, ако искаш ги съчетавай/редувай гоблет и клек с щанга, тъй като ти имаш хубави клекове с щанга. :) А и както казаха хората преди мен с времето ще го изчистиш това клякане. При мен не бяха така добре, както при теб и за това първо кляках повече гоблет. :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 14.01.14 11:48.

15.01.14
21:32

Благодаря на всички, които се включиха в дневника ми със съвет и насоки относно клякането :) за сега реших да клякам, така както го усещам най-стабилно и сигурно, без болки и дискомфорт. Определено дискомфорт имах в кръста след последното клякане /13-ти/. Така че ще клякам за сега, като в първите клипчета от 10-ти януари, с леки корекции - по изпъчена и следейки за дъгата на гръбнака.

И днес тренировката беше същата, като предните, вече влизам лека полека в час :) на места мога да направя повече повторения /лежанка и пек дек, упражнения за гръб/, на места с малко повече тежест /бицепс и напади/. Голям зор виждам при бедреното разгъване - усещам няква болка в кръста над таза ? отделно че след 6-7 повторения краката се размазват и парят яко :) колкото повече парят, толкова по-силна става и болката в кръста... и спирам /или сядам нещо неправилно на тоз уред или незнам к’ъв е проблема :)/ В края на тренировката повисях малко на лоста с подхват и надхват.

Храната днес е “само за описване” ама айде :)
закуска - геврек със сусам;
обяд - пица с кашкавал и шунка;
втори обяд - пилешко бутче с грах; френска торта;
вечеря - две големи порции свинско месце от домашно прасенце с картофено пюре;

ТА

16.01.14
08:08

Относно болката в кръста и аз мисля, че е от стойката или нещо не си разгряла както трябва.
Относно яденето вчера беше сряда... Позволено е. ;р

16.01.14
09:46

казано от Тала-съм на 16.01.14, 08:08:

Относно яденето вчера беше сряда... Позволено е. ;р

за мен всеки ден е сряда :) или петък, че и той ме кефи :D

18.01.14
19:36

Набързо да се разпиша за петък - тренировката беше, като останалите от седмницата, без някакви съществени промени, само добавих и лицеви опори /цели и от колене/ между лежанката и пек дека. Направих и жалък опит с ab колелце... Същата тренировка предстои и утре, а от вторник вече би трябвало да съм по нова програма.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1