29.07.11
17:48
Ха-ха! Все още нищо (слава Богу!), но настане ли моментът - правилото си е правило. (giggle)
30.07.11
18:29
30-ти Юли 2011г. (Събота)
Меню: Кето
1. 06:00 - Омлет - 3бр. яйце (180гр.) + Сирене (50гр.) + Зехтин (10гр.) + Ябълка (250гр.)
2. 10:00 - Свинско месо (врат)(150гр.)
3. 13:30 - 3бр. яйце (180гр.) + Belvita (1 пакетче)
4. 17:30 - Свинско месо (врат)(150гр.)
5. 22:00 - Извара (150гр.) + Кисело мляко 2% (200гр.)
Всичко: 2064 калории, В-82,8гр., П-164,9гр., М-115,9гр., 16%:32%:52%.
Добавки: Мултивитамини и минерали + рибено масло, вода - 3.5л.
Тренировка: ///
Размисли: Началото на края на кетозата! С нищо интересно няма да я запомня, освен с промишлените количества свинско месо и яйца. А да - и липсата на газове както и значително по-рядкото ходене по голяма нужда. Последното може би си е моя грешка, поради отсъствието на фибри в менюто. Добре, че я карах временно, иначе рака на дебелото черво щеше да ми е в кърпа вързан. :)
Уж трябваше днес да започна от 50гр. въглехидрати, но ще мина и с 80. Не че усетих нещо, освен невероятния вкус на сочната ябълката и шоколада от бисквитките. :D Утре мисля да се наградя със 100гр. варени картофчета и пилешко месо. :P
До няколко дни ще сведа мазнините до минимум, а въглехидратите ще вдигна до 60% от дневните калории, като последните ще запазя 2000 и ще видя дали ще мога да изстискам още някой килограм мазнини от под кожата ми.
Сутринта направих контролни измервания. Общо 6 седмици “чистене”. Кантара показа още 900гр. надолу, а калипера показва средно 10% и малко мазнини, но го пиша 10,5. По груби сметки излиза, че съм смъкнал подкожни мазнини и съм качил 100гр. мускул. Във второто дори и аз леко се съмнявам, но поне мога да приема, че съм изгубил само мазнини, без мускул. При това тази седмица бях само 2 тренировки поради стечения на обстоятелствата.
Сега целта ми е да видя дали ще успея да смъкна още 1-2кг. докато съм на ВВД. Ако до 2 седмици нямам резултат спирам да чистя. В горната част на тялото яко се изчистих, изкарах и преса, сератуси...а долу нищо. Само в ханша съм смъкнал 2-3см., което е 100% сигурно поради факта, че ми падат панталоните в работата и мога да ги обувам и събувам закопчани. :D А и вече нося колана си с една дупка по-навътре. От талията съм смъкнал 4 до 5см.
А долната част на тялото, която ми беше целта, не е мръднала. Прасците и бедрата са същия размер, въпреки, че така в огледалото ми се струва, че имам лек напредък и долу, но може и да си внушавам. Метъра е на друго мнение. Крайно време е нещата да се променят!
Следва продължение!
Volume-то на МаХхХ!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.07.11 18:34.
31.07.11
21:56
31-ти Юли 2011г. (Неделя)
Меню: РБД
1. 06:00 - Омлет - 3бр. яйце (180гр.) + Сирене (50гр.) + Зехтин (10гр.) + Ябълка (250гр.)
2. 10:00 - Пилешко филе (100гр.) + Картофи (печени)(150гр.)
3. 14:00 - Пилешко филе (100гр.) + Ориз (кафяв)(100гр.)
4. 17:30 - 3бр. яйце (варени)
5. 20:30 - Шаран (печен)(150гр.) + Домат (400гр.)
Всичко: 2044 калории, В-158,1гр., П-163,9гр., М-82,1гр., 32%:32%:36%.
Размисли: Абе не трябваше така, ама...увеличих доста въглехидратите днес. Трябваше да са 100, но вчера докато пазарувах и не се сдържах и прибавих кафяво оризче в кошницата. Добре ми дойде всичко днес.
Естествено “симптомите” не се забавиха и от вчерашните въглехидрати определено изглеждам малко по-подпухнал. Няма го онзи релеф от преди 2 дни. Нормално. А днес...цял ден се чувствам издут. В 18:00 пък адски ме сви стомаха, но не беше по нужда. Нещо в червата...абе гадно беше, но след 10мин. разходка дадох едно рамо на перисталтиката и болките изчезнаха. Сигуро тънкото черво не е могло да се пребори с ориза от обяд. :D
Не си е работа с тия въглени. Дано е временно докато организма отново не свикне, но честно казано се съмнявам. И преди като ядях въглехидрати се чувствах като плондир, и сега ще е така. Обмислям тука едни неща с диетата, но засега дори не може да се нарече идея.
Следва продължение!
Inspiration!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.07.11 21:56.
31.07.11
22:02
Мъдрост
”Грижете се за къртичите дупки, планините сами ще се грижат за себе си.”
02.08.11
10:46
01-ви Август 2011г. (Понеделник)
1. 10:30 - Омлет - 3бр. яйце (180гр.) + Сирене (50гр.) + Зехтин (10гр.) + Ябълка (250гр.) + Пъпеш (150гр.)
2. 14:00 - Пилешко филе (100гр.) + Ориз (кафяв)(100гр.)
Тренировка
3. 18:30 - Протеинов бар “Supreme”
4. 21:00 - Червеноперка (150гр.) + Луканка (30-40гр.)
Всичко: 1963 калории, В-183,2гр., П-136гр., М-75,9гр., 37%:28%:35%.
Добавки: Мултивитамини и минерали + рибено масло, вода - 3.5л., Isopower преди тренировката.
Тренировка: гърди, предно рамо, кардио тренировка
1. Повдигане на щанга от полулег - 4х 8,8,6,5 @40кг.
2. Полулег на машина - 4х10,10,8,8 @35кг.
3. Пек-дек - 4х12,12,7,6 @30кг.
4. Кросоувър - 4х11,10,9,9 @15кг.
5. Раменна преса пред гърди - 3х8,7,5 @30кг.
6. Изнасяне на дъмбели напред - 3х12,10,8 @8кг.
7. Машина за корем (1) - 2х15,15 @40кг.
Кардио: Пътека; HIIT; 3 мин. ходене + 10мин. интервали през 60сек. Долна степен 2; Горна степен - 13.
Размисли: Хммм...сякаш с въглехидрати се чувствам по-добре, но не мога да го заявя категорично, тъй като миналата седмица по стечение на обстоятелствата си направих почивка от 5 дни. :)
Определено обаче на интервалното имаше разлика. По време на кетозата на 3-тия спринт вече бях труп, а вчера 5 си ги ударих без проблем. То си е нормално де. Няма нищо за учудване.
С гърдите не знам какво да правя. Комплексните упражнения като лег-а грам не ги усещам. Даже прекалено много ми се натоварва трицепса, но гърдите сякаш не работят. Ако разсъждавам правилно, то трицепса ми е прекалено слаб и се изтощава преди да успея да натоваря гърдите. Може пък и нещо в техниката ми да куца, но чак пък толкова...
При изолиращите като пек-дек и кросоувър усещам гърдите на мах.
Пак си измерих загубата на вода и излезна, че съм губя 2л. Преди и след тренировката тежах едни и същи килограми, а по време на тренировката изпих 2л. течности.
Следва продължение!
Мотивация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.08.11 10:58.
02.08.11
10:57
Мъдрост
”Empty pockets never held anyone back. Only empty heads and empty hearts can do that.”
Norman Vincent Peale
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.08.11 10:57.
03.08.11
12:52
02-ри Август 2011г. (Вторник)
1. 09:00 - Макарони(пълнозърнети)(100гр.) + Сирене (100гр.) + Ябълка (300гр.)
2. 13:00 - Пилешко филе (100гр.) + Кафяв ориз (100гр.)
Тренировка
3. 17:00 - Картофи(варени)(300гр.) + Пилешко филе (140гр.)
4. 21:00 - 2бр. яйце (пържено) + Зехтин (10гр.) + Кисело мляко 2% (400гр.) + 2 скилидки чесън.
Всичко: 2346 калории, В-284,6гр., П-143,8., М-66,2гр., 49%:25%:26%.
Добавки: Мултивитамини и минерали + рибено масло, вода - 4л., Isopower (500ml).
Тренировка: крака
1. Клякане с щанга - 4х10,10,10,8 @70кг.
2. Лег екстензия - 4х15,13,12,10 @30кг.
3. Бедрено сгъване - 4х15,15,15,13 @30кг.
4. Напади със собствено тегло- 0
5. Повдигане на пръсти - 0
6. Корем на машина (1) - 3х10 @45кг.
7. Извивки встрани с дъмбели - 2х10 @25кг.
Размисли: Доста интересна тренировка се получи. Не толкова интересна, колкото странна. Започнах с клековете и определено тежестта се стуваше доста по-лека от преди. Подобрих резултата с няколко повторения и яко се изкефих. Усещах и сами крака как работят. Реших, че определено има разлика между тренировки с въглехдирати и без.
Отивам после на бедреното разгъване, слагам си 30кг. и....(shake) No Power. Докато бях на кето правих 15,15,15,13, а сега едвам-едвам, с адски мъки и виканье 15,13,12,10. При бедреното сгъване същото, но пак по-добре.
Краката ми пулсират та дрънка. Ходя като върху лед. Почвам нападите. (tmi) Едно клякане с левия крак, изключително трудно връщане в изходна позиция, последва клякане с десния крака - още по-трудно изправяне. Следващо клякане с левия крак и...оставам долу. Не можах да се изправя. :D Всичко приключи. Отказах се и от повдигането за прасец, както и от кардиото.
Прибрах в нас ходейки с около 1км/ч. и днес (03.08) имам...да кажем невъобразима мускулна треска на бедрата и малко в задните части.
Та...нямам никаква идея защо при идентични тренировки по време на кето и въглехидратен режим има такава огромна разлика, но е факт, че дори не се доближих до кето резултатите ми. Ще видим до края на седмицата как ще протекат тренировките.
С храната предприемам един експеримент. Не е нищо особено, но за известно време ще наблегна много върху плодовете и зеленчуците. По-точно - в тренировъчни и нетренировъчни дни закуската ми ще е пълнозърнести макарони, а в тренировъчните дни ще добавя кафяв ориз/варени картофи след тренировка. През нетренировъчни дни и останалото време всяко ядене ще се състои от плодове, зеленчуци и пилешки гърди. Общо взето 50% (че и повече) от въглехидратите ми ще са от плодове и зеленчуци. Цел - просто искам да видя как ще се чувствам. Понеже съм скаран с плодовете и зеленчуците в началото ще са по-обикновени като краставици, домати, банани и ябълки, а с времето ще добавям и по-различни. :)
Следва продължение!
Мотивация!
.....
С гърдите не знам какво да правя. Комплексните упражнения като лег-а грам не ги усещам. Даже прекалено много ми се натоварва трицепса, но гърдите сякаш не работят. Ако разсъждавам правилно, то трицепса ми е прекалено слаб и се изтощава преди да успея да натоваря гърдите. Може пък и нещо в техниката ми да куца, но чак пък толкова...
При изолиращите като пек-дек и кросоувър усещам гърдите на мах.
Сигурно хващаш по - тесничко....
Опитай да разшириш още хвата - на разстояние около 80 см. няма начин да не използваш повече гърдите...Започни оттам, преди да правиш други промени...
03.08.11
15:36
Ми аз от вчера имам една смахната теория. :D
Понеже 12 часа след тренировката за гърди се появи стабилна мускулна треска, но само в горните гърди, а и в раменете не е малка, което ме наведе на мисълта, че понеже горните гърди са широки 2-3 пръста, затова не усещам напомпването в целите гърди. Логично е, но по принцип почти не ги усещам дори и при хоризонтален лег, а при всички лег-ове хвата ми е много широк. При пръстените на лоста. Усещам трицепсите яко да работят, но гърдите рядко ги усещам напълнени с кръв при комплексните упражнения.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.08.11 15:36.
Хм при лега и аз първите тренировки бях така. Като че ли натоварването ми отиваше в раменете и трицепсите. След това си коригирах техниката и вече усещам яко натоварване в гърдите. Преди като вдигах лактите ми бяха перпендикулярно на тялото , а сега са може би под 60 градуса ъгъл. Пробвай така, не знам дали си ме разбрал добре.
Мнението беше редактирано от NeDD на 03.08.11 15:54.
Аз затова посочих някакво ориентировъчно разстояние. Пръстените на различните лостове...зависи от лоста. На олимпийския във фитнеса аз хващам след пръстените. Иначе за ширината на хвата е от значение и дължината на ръцете, на твоята височина сигурно са ти длъжки : ), та е възможно да се заблуждаваш, че хващаш достатъчно широко.
Тъй де, това поне лесно ще го забележиш така ли е или не е.
Мнението беше редактирано от Инис на 03.08.11 16:08.
03.08.11
16:42
NeDD, разбрах те, но не мисля, че това е проблема. Мислиш, че изпълнявам лег тип “гилотина”, но не е така. Лактите са ми под добър ъгъл, но не е особено голям, тъй като съм чупил лява ключица и има определено положение на лактите, което не мога да прескачам, защото се появява болка.
Иван, предложението с предизтощение е лоша идея, тъй като така съвсем няма да мога да изпълнявам упражнението. Логично е да се мисли, че ако изтоща трицепса ще бутам само с гърдите, но ако синергиста(какъвто е трицепса) е изтощен, то цялото движение ще отиде по дяволите. Така или иначе яко се изтощава...ако го предизтоща няма да мога да вдигна нищо.
Инис, мисля, че хващам достатъчно добре, защото в долна точка предмишниците са ми успоредни на пода (както пише в учебниците :) ), но в името на общото благо ще опитам да хвана с една идея по-широко. Може пък и да се получи. Отделно ще намаля малко тежестите и ще изпълнявам в малко по-бавно темпо и по-контролирано.
Благодаря за включванията!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.08.11 16:46.
03.08.11
18:21
Извинявай, аз не съм те разбрал. Може и да го опитам след като опитам хвата и темпото. Thanks!
Е,за такива работи ли се извиняваш :D
Иначе не съм го пробвал,просто като идея..
Флайса изтощава гърдите,после при лежанката трицепси рамена и гърди да са г/д на едно ниво и етц..
Да те върна малко към ВМ храненето :
http://www.youtube.com/watch?v=0jdUONeSAV4&feature=channel_video_title
:)
04.08.11
10:07
03-ти Август 2011г. (Сряда)
1. 09:00 - Макарони(пълнозърнети)(100гр.) + Сирене (100гр.) + Ябълка (300гр.)
2. 13:00 - Пилешко филе (100гр.) + Банан (150гр.) + Краставица (300гр.)
3. 17:00 - Пилешко филе (100гр.) + Банан (120гр.) + Праскова (150гр.)
4. 19:30 - Пилешко филе (100гр.) + Домат (270гр.) + Краставица (200гр.) + Ябълка (250гр.)
5. 22:30 - 2бр. яйце (варени)(120гр.) + Домат (200гр.)
Всичко: 2033 калории, В-244,2гр., П-147,7., М-53,1гр., 48%:29%:23%.
Добавки: Мултивитамини и минерали + рибено масло, вода - 2,5л.
Размисли: Като за първи ден “плодовия режим” ми се отрази много добре. Чувствах се чудесно. Единствено подцених ядене №4 и след него се чувствах...тежко.
Мускулната треска на краката е все така жестока, а вечерта достигна своя пик. Всяко сядане и ставане ставаше с помощта на околните предмети. Толкова ме боляха краката, че когато ми се допикаше стисках максимално дълго, само и само да си заслужават мъките, които щях да изпитам от ставането. Мислите, че се лигавя, но такова нещо и аз изпитвам за пръв път. :)
Следва продължение!
Мотивация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.08.11 10:08.
04.08.11
10:15
Реализъм
”Независимо от това колко дълго и старателно сте купували някакъв предмет, след като сте платили установявате, че той се продава другаде по-евтино.” :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.08.11 10:15.
04.08.11
11:13
Един съвет- плодовете не ги яж смесени с други неща или за десерт. Те се смилат бързо и напускат стомаха за около половин час (динята даже 15 мин), а другата храна прекарва часове в стомаха.Резултата от смесването е ферментация и вероятно газове. Най-добре е половин час преди другата храна да ядеш плодове или отделно.
Адмирации за зеленчуково-плодовия експеримент :)
04.08.11
11:15
Еййй мотивацията нарочно погледнах от коя година е- кой тича днес по този начин?:)
Оо започва да ми харесва как ядеш :)) Присъединявам се към мнението на Софи за плодовете - преди ядене плодовете, ако не ти обърква вкусовете, при мен работи най-добре. Особено ако са някакви като пъпеш или праскови. Ябълките почти не правят проблем.
А за бананите - нарочно ли се метна на по-сладки плодове? Обичаш банани или?
Струват ми се излишна захар в някакъв никакъв час на деня.
Аз ги ядях преди само преди тренировка с кисело мляко, докато малини, боровинки и всякакви берита по всяко време идват добре.
п.п. Клипчето кърти ((:
04.08.11
14:45
Я, аз съм имал гости! :)
Благодаря за съветите, но ако започна да се храня и разделно вече ще е прекалено. А пък и хич не съм му фен. Знам, че уж е подкрепено научно, но ако не ме лъже паметта, тези митове са разбити.
Алкални основи, киселинни основи..бла-бла...мразя химията...но доколкото знам в стомаха е киселинна среда, а в тънките черва е алкална. Доколкото знам, ферментация може да настъпи чак в тънкото (а може би дебелото черво беше), а и тя си е нормален процес от обработката на водно-разтворимите фибри. Вече сериозна ферментация и газове настъпват при стомашни проблеми, примерно невъзможност за секретиране на достатъчно ензими и примерно невъзможност за достатъчна обработка на протеините.
Въобще смилането на храната в стомаха е сравнително прост процес и главно механичен. Стомашния сок убива почти всички бактерии, които могат да причинят проблеми, “меси” се храната, става на химус и лека-по-лека, на части се изнизва към дванадесетопръстника, като първо се изнизват въглехидратите, после протеините и накрая мазнините.
Може и да сте прави, не отричам, но в момента нямам много свободно време да се разтършувам из книгите и мрежата, но при първа възможност ще проуча дълбоко нещата, тъй като смятам да се храня така известно време и ще е добре да оптимизирам процеса максимално. Но пак казвам, че това допълнително ще усложни храненето ми, а това дори и на мен ми идва в повече. Нека си ферментират. :D
Moonray, не е нарочно. Обичам банани, при това доста. Тя тази захар има къде да отиде, та не е излишна. Черното дробче и мускулите приветстват гликогена. Виж ако не тренирах, би било проблем.
Joy - Не и аз! Но ако се събуждаш и се чувстваш уморена, има вероятност част от нощта да си била извън леглото. :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.08.11 14:46.
Аз сомнамбулствам, и за това ме изкефи х2! Май още не съм тичала на сън, но имам съмнения за някоя и друга среднощна лицева опора предвид нечовешката мускулна треска миналата седмица :D
Ох, сори за спама ((:
04.08.11
18:34
04-ти Август 2011г. (Четвъртък)
1. 09:00 - Макарони(пълнозърнети)(100гр.) + Сирене (100гр.) + Ябълка (270гр.)
2. 13:00 - Пилешко филе (100гр.) + Банан (130гр.) + Краставица (300гр.)
Тренировка
3. 17:30 - Пилешко филе (120гр.) + Картофи (варени)(300гр.)
4. 20:30 - Пилешко филе (100гр.) + Домат (270гр.) + Праскови (300гр.)
5. 22:30 - Извара (200гр.) + Кисело мляко (400гр.) + Чесън (3 скилидки)
Всичко: 2230 калории, В-257,4гр., П-183,3гр., М-49,2гр., 47%:33%:20%.
Тренировка: гръб, задно рамо, трапец, кардио тренировка
1. Гребане на машина - 4х8,8,8,7 @40кг.
2. Набирания - 4х8,7,5,4,4,3
3. Придърпване на хоризонтален скрипец - 4х12,12,11,10 @40кг.
4. Придърпване на вертикален скрипец - 4х12,12,11,10 @30кг.
5. Хиперекстензии - ///
6. Разтваряне с дъмбели за задно рамо - 3х10 @8кг.
7. Трапецовидно повдигане с дъмбели - 3х15,15,15 @20кг.
Кардио: Велоергометър; 15мин. на 3-та степен при среден пулс 115 (60% мах).
Размисли: Очаквах тежка тренировка заради промяната в храненето, но смея да твърдя, че направих една изключително добра тренировка за гръб. Отделно при всички упражнения намалих темпото и увеличих негативната част.
Гребането с щанга беше заменено с машина поради адската треска в краката.
При набирането пък имаше няколко момента, в които се вдигам с лекота. Явно се получаваше супер синхрон в тялото ми и литвах нагоре. Не е да кажеш първото или второто повторение, когато имам сили, а към последните. Тъкмо му хванах цаката, но изнемогнах и преминах напред.
При вертикалния скрипец намалих нарочно килата, защото трудно го усещам упражнението, но разликата беше минимална. От другата седмица (ако не сменя програмата) ще го махна.
При задното рамо опитах изпълнение от позиция за гребане с щанга и го усетих учудващо добре. Досега го изпълнявах седнал и наведен напред, но вече няма да го бъде това.
Като се разгорещих треската в краката се притъпи и си позволих да направя 15мин. монотонно кардио на ниска степен.
Храненето...нищо специално. Кефя се максимално на плодовете. Толкова дълго съм се лишавал, че сега не мога да им се наситя. :)
От другата седмица мисля да вдигам калориите. Стига ми толкова дефицит. :)
ПС: За малко да забравя...Moon, задръж си извинението! Тук си добре дошла! :)
Следва продължение!
Мотивация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.08.11 19:03.
Ябълка (2700гр.)
Ето, това е сериозно ядене на плодове (clap) Направо ме засрамваш :D
Предоплагам все пак че си имал предвид 270 гр.
04.08.11
19:03
Ох, чак ми стана тежко като го видях. :D
Оправено е. Благодаря за забележката. (nod)
06.08.11
12:23
05-ти Август 2011г. (Петък)
1. 06:00 - Макарони(пълнозърнести)(100гр.) + Сирене (100гр.) + Ябълка (270гр.)
2. 10:30 - Пилешко филе (100гр.) + Банан (130гр.) + Краставица (300гр.)
3. 14:30 - Пилешко филе (100гр.) + Домат (250гр.) + Фъстъци (40гр.)
4. 17:30 - Пилешко филе (100гр.) + Домат (270гр.) + Праскови (300гр.)
Тренировка
5. 22:30 - Яйце(варено)(180гр.) + Картофи(варени)(350гр.)
Всичко: 2416 калории, В-262,7гр., П-170,9гр., М-75,6гр., 44%:28%:28%.
Тренировка: бицепс, трицепс, корем, кардио тренировка
1. Повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3х8,8,8 @45кг.
2. Трицепсово разгъване на скрипец - 3х12,12,11 @30кг.
3. Кикбек - 3х12 @7кг.
4. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3х8,8,6 @25кг.
5. Концентрично сгъване - 3х9,8,8 @7кг.
6. Бицепсово сгъване на скрипец - 3х12 @20кг.
Кардио: Велоергометър; 10мин. монотонно на 4-та степен.
Размисли: Стига вече дефицит. Въпреки въглехидратите последната седмица, теглото ми не се е променило и грам. Очаквах да кача рязко 1-2кг. заради гликогена и водата, но явно...може и да са се балансирали....да съм смъкнал малко мазнини и заедно с покачването от въглехидратите да са се изравнил. Метъра и калипера не са на това мнение, но както и да е.
Главното, което успях да постигна за тези 7 седмици:
# 4кг. по-малко на кантара;
# Между 3 и 4% по-малко подкожни мазнини;
# 4см. по малко в талията;
# Загуба на най-много половин килограм мускул, като имам съмнения, че съм покачил мускулната си маса с 1кг., но не мога да бъда сигурен, затова приемам, че съм я запазил или загубил минимум.
# По време на тренировките успях да запазя силата си, като в повечето случаи подобрявах постиженията си.
Това, което не успях да постигна бе да сваля “мазното” от краката и гъза. Това беше главната ми цел, но тялото ми явно не си ги дава. :D Успях да смъкна 2-3см. в ханша, но не е това, което исках.
Продължавам с Калориен шок!. В дните с преяждане ще си набавям между 3400 и 3600 калории. В дните с недохранване ще приемам по 1800-1900 калории, може и по-малко.
Като съотношение на макронутриентите ще гледам да държа В-45-50%, П-25-30%, М-20-25%. В хипокалоричните дни ще се придържам към принципите на Палеолитната диета(не чак толкова стриктна), а в хиперкалоричните дни към ВВД.
Като тренировки смятам да се спра на 4 дневен сплит Горна/Долна + корем. Програма мисля аз да си съчиня с акцент върху раменете и гърдите, което увеличава шанса за провал. :D
Целта е да се получи описаното от Владо в статията, а дали ще стане....
Следва продължение!
Мотивация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.08.11 12:24.
06.08.11
20:22
06-ти Август 2011г. (Събота)
1. 10:00 - Макарони(пълнозърнети)(100гр.) + Сирене (100гр.) + Ябълка (270гр.)
2. 13:00 - Пилешко филе (100гр.) + Банан (130гр.) + Краставица (300гр.)
3. 17:30 - Телешки котлет (150гр.) + Домат (200гр.) + Банан (130гр.) + Праскова (150гр.)
4. 21:00 - Прясно мляко 1,5% (1 литър).
Всичко: 2006 калории, В-238,6гр., П-138,4гр., М-56,9гр., 47%:27%:26%.
Тренировка:///
Размисли: Измислихме меню и тренировъчна програма. От утре се започва калорийното шокче. :)
Следва продължение!
Мотивация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.08.11 20:23.
Сега прегледах резултатите ти за 7 седмици и изглеждат повече от добри, не са великите 1кг на седмциа като всички големи билдъри, но пак са супер, браво! Чакам да видя калорииния шок какъв ще бъде! :)
06.08.11
22:54
Само така да вметна в дневника си, че имам сериозна лактозна непоносимост. Е, още не съм тичал до кенефа, но в момента метеоризма и каркоренето в стомаха са.... :x
Досега не си бях правил експеримент, но тази вечер реших да вечерям прясно мляко. 1 литър и положението е трагично! Сбогом мляко! ;(
07.08.11
18:24
07-ми Август 2011г. (Неделя)
Меню: Калориен Шок! (фаза преяждане)
1. 06:00 - Макарони(пълнозърнести)(100гр.) + Сирене (100гр.) + Банан (260гр.)
2. 10:30 - Пилешко филе (100гр.) + Ориз (бял)(100гр.) + Картофи (100гр.)
3. 14:30 - Яйце (варено)(180гр.) + Кестени (150гр.) + Фъстъци (печени)(30гр.)
4. 17:30 - Пилешко филе (100гр.) + Ориз (бял)(100гр.) + Картофи (100гр.)
5. 21:30 - Пилешко филе (100гр.) + Фъстъци (сурови)(100гр.)
Всичко: 3584 калории, В-401,4гр., П-204,1гр., М-125гр., 45%:23%:32%.
Добавки: Мултивитамини и минерали + рибено масло, вода - 3л.
Размисли: Първи ден от шока. Всичко е наред! :D Очаквах ориза с картофите и пилешкото да ме правят на балон, но за около 90мин. успявам да смеля хубаво храната и тежестта намалява. Е, днес е само първи ден и то след продължителен дефицит. Може след няколко дни да натежи. :)
Утре мисля да разгледам и да си купя калций като добавка. След снощното преживяване с млякото се видя, че от него няма да мога да си го набавям. Бях решил всяка вечер преди лягане да пия по литър мляко, но явно няма да стане. Газовете и отвратителното усещане в стомаха и червата ме мъчиха чак до днес на обяд. Бахх...един литър ми разказа играта. :D Това обяснява и многото газове преди, когато закусвах овесени ядки с близо половин литър прясно мляко. А тогава обвинявах яйцата. Тц, тц...
Следва продължение!
Мотивация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.08.11 18:30.
оо ще се следи 100% :) Успех, дано има ефект тоя Калориен шок, та да го пробвам и аз евентуално :D
07.08.11
21:18
В статията пише какво би трябвало да се случи. Аз ще се опитам да го приложа върху себе си.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.08.11 21:18.
08.08.11
14:47
Мъдрост
”A determined person will do more with a pen and paper, than a lazy person will accomplish with a personal computer.”
~Catherine Pulsifer~
08.08.11
19:27
08-ми Август 2011г. (Понеделник)
Меню: Калориен Шок! (фаза преяждане)
1. 09:00 - Макарони(пълнозърнести)(100гр.) + Сирене (100гр.) + Банан (260гр.)
2. 13:00 - Пилешко филе (100гр.) + Ориз (бял)(150гр.) + Картофи (100гр.)
Тренировка
3. 18:00 - Пилешко филе (160гр.) + Ориз (бял)(150гр.) + Картофи (100гр.) + Ябълка (270гр.)
4. 21:30 - 4бр. яйце (варени)(240гр.) + Хляб (бял)(150гр.) + Фъстъци (сурови)(50гр.)
Всичко: 3574 калории, В-495,2гр., П-190,6гр., М-92гр., 55%:21%:23%.
Добавки: Мултивитамини и минерали; рибено масло; калций (1200мг.) + Витамин D; Mezimforte; вода - 3,5л.
Тренировка: гърди, рамо
1. Повдигане на щанга от тилен лег - 4х 10,10,9,9 @40кг.
2. Машина за горни гърди - 4х 10,8,8,7 @25кг.
3. Лицеви опори - 2х 12,10
4. Пек-дек - 2х12 @20кг.
5. Повдигане на дъмбели встрани - 4х10 @5кг.
6. Раменни преси с дъмбели - 3х8,6,6 @12кг.
7. Разтваряне встрани от наклон на портален скрипец - 3х10,10,10 @5кг.
Размисли: Тренировката беше чудесна. Отново благодарности на Петко К за помощта с програмата.
При лег-а хванах с една идея по-широко, но не повече от 2-3см. разлика. Темпото при всички упражнения беше приблизително 3-0-1 и така определено усетих гърдите още след лег-а. Забелязвам нещо...десния трицепс се изтощава много по-бързо от левия. Даже левия почти не го усещам как работи, докато десния яко бачка и се тормози. Още не знам какво точно да си мисля по този въпрос, но ще дойде някоя мисъл...все някога. :D
Следва продължение!
Мотивация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.08.11 20:43.
Шока съм го пробвал преди години- тогава нито тренирах, нито се хранех добре, но имаше някакъв ефект. Успех : )
08.08.11
20:56
...нито тренирах, нито се хранех добре, но имаше някакъв ефект....
Значи аз би трябвало да постигна нещо феноменално. Батман в началото! :D