Понеделник, 06.05
Движение:
Ащанга 1
плаж (sun)
пътуване обратно към Д’ге ;) ...с доста спиране за разтяжки по пътя
Добавки:
след ставане - келп, Б9, брахми
през деня - селен с 2 х вит. Е
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
преди лягане - цинк, Б3
през деня - над литър вода с МСМ и лимон
Храна:
ужасТно много (dull)
07.30 - крем от бразилски орехи с половин лъжичка мед*
10.30 - овесени ядки* с канела и какао
12.30 - 1/2 краставица, 2 чери домата; фъстъчено масло с какаови зърна*, канела и карамфил; 4 фурми
16.00 - 2 варени яйца с половин краставица и 1 чери домат; 4 фурми и 5-6 какаови зърна*
20.00 - салата от краставици, връзка магданоз, варено яйце...и тук вече не издържах: проба с по 1-2 парчета на 3 вида козунак, баница, 3 шоколадови бонбона; турски локум с шам фъстък и не знам дали имаше още (blush) (wasntme)
...обаче не се чувствам преяла, дори бих похапнала още...(shake)
Голям глад ме гони от няколко дни, но днес си ескалира в откровена лакомия. (wasntme)
Мнението беше редактирано от Margi на 06.05.13 21:18.
Вторник, 07.05
Движение:
сутринта:
няколко серии висене на една ръка и стойка на една ръка х 15 сек на всяка ръка с общо 6 кг на глезените
по-късно:
загрявка на китки
уддияна и наули крия
Ащанга 1 + малко 2 и 3 - общо 75 мин
следобед:
загрявката на Вик
5 серии 3 в 1: КБ армбар/ТГУ/уиндмил, в почивките - Марги планк
3 серии: хиперекстензия от земя с лост зад глава с изпънати ръце - около 10-15 сек задържане; 5 ТТБ
3 серии: гребане с дъмбел с 1 ръка @15кг; пуш пул @ 2х20кг
много шпагати - всякакви варианти
Добавки:
през деня - селен с 2 х вит. Е
след йогата - МСМ с вит. Ц
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
преди лягане - цинк, Б3, МСМ + вит. Ц
Храна:
13.00 - шепа бразилски орехи с няколко какаови зърна*
16.00 - домашен шоколад*
19.30 - салата краставици, лук, босилек с шарлан* и лимон; 3 варени яйца, маслини, 10-тина фурми, вино*
Мнението беше редактирано от Margi на 07.05.13 22:01.
Сряда, 08.05
Движение:
09.00 - 65 мин Ащанга 1 + малко 3; преди нея - загрявка на китки, глезени, таз
12.00 - 60 мин Бейсик Виняса
Добавки:
през деня - селен с 2 х вит. Е, вит. А, 2 х вит. Д
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
през деня - Н2О с лимон и МСМ
Храната до момента:
07.45 - таханово бърало*
13.30 - пресен кокос, 10-тина какаови зърна*, 5 фурми
Остатъка от храната днес:
18.00 - салата от краставица, червена пиперка, магданоз, копър, лук, репички, шарлан*; 2-3 лъжици фъстъчено масло с доста екстри; голямо парче домашен шоколад*; 3 фурми; чаша вино*
Добавям и половин-един час сглобяване на 4 стола след вечеря.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.05.13 19:28.
Четвъртък, 09.05
Движение:
загрявка на китки, глезени, таз
Ащанга - поздрави, пози от стоеж, баланси на ръце, наклони назад, обърнати - около час
Добавки:
преди йога - вит. Ц с гуарана*, жен шен и джинджифил
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
Довършвам за днес:
Въпреки че сутринта планирах днешния ден като почивен от йога и други активности, не се получи съвсем така.
Следобед - интервална и РБТ, (на интервалите малко скатах), доста разтягане между и след упражненията.
После на стадиона - стойки на ръце, лежерно, с големи почивки, че раменете ми вече бяха поизморени. Обаче започнах да позадържам тук-там за по 10-тина секунди.
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
12.30 - към 250 гр ягоди
14.00 - ябълка с шепа орехи*
18.00 - салата домат, краставица, магданоз, лук, шарлан*; маслини; кашу, фурми, какаови зърна*, 1/2 чаша вино*
Мнението беше редактирано от Margi на 09.05.13 20:56.
Една малка част от днешните занимания. Слагам видеота, защото “Ащанга”, “наклони назад” и други подобни звучат някак общо и могат да бъдат разбрани по много начини, така ми е по-лесно и на мен да следя как се развиват нещата.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.05.13 21:01.
Вчера вечерта - вендузи...добре че съм йога, специализирах се да си ги слагам сама и да манипулирам с тях дори и по задната част на тялото. 8-)
Мнението беше редактирано от Margi на 10.05.13 10:13.
Петък, 10.05
Движение:
загрявка на китки, глезени, рамене, таз
непълна Ащанга 1: поздрави, позите и винясите от седеж (акцента беше върху техниката на отскоците назад), малко лотуси в стойка на глава - общо около час
Добавки:
преди йога - вит. Ц с гуарана* и джинджифил
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
Храна:
07.30 - таханово бъркало*
12.00 - ягоди
12.30 - шепа и половина бразилски орехи
14.00 - домашен шоколад*, 6 фурми
16.00 - шепа кашу и малко какаови зърна*
Мнението беше редактирано от Margi на 10.05.13 17:02.
И още:
18.00 - Ащанга 2: поздрави, пози от стоеж, първите 7 наклона назад, обърнати, фристайл hip openers
19.30 - червена салата с краставица, репички, лук, шарлан*; 7-8 маслини; 9 фурми
20.30 - малиново-бананов сорбет*; турски локум; кафява халва
голям глад днес
Мнението беше редактирано от Margi на 10.05.13 20:30.
Събота, 11.05
Движение:
колелце за корем
уддияна и наули крия
Ащанга 1 + малко от 3 - 75 мин (отново техника на float back и jump through…бавно, но с подобрения)
Добавки:
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
Храна:
07.30 - таханово бъркало*
13.00 - ягоди
15.00 - шепа-две кашу
19.00 - вино; салата от краставица, рукола, маслини, репички, шарлан*; връзка магданоз; пълнозърнеста питка с тиквено семе; около 50 гр тиквено семе; бананово-малинов сорбет*, стафиди и...доста бисквити и шоколадови бонбони + 2 хапки кафява халва (blush)
Мнението беше редактирано от Margi на 11.05.13 20:42.
Неделя, 12.05
Почивен ден, плевенски плаж. ;)
Без добавки, само МСМ.
Денят започна с доволно количество джънк, събудих се гладна, а изборните помии ме депресираха и ме изби на лакомия. Писна ми отвсякъде да ми набиват в главата да гласувам....когато се появят политици, които да предоставят нещо различно от настоящите лайна, аз ще съм първата, която ще ги подкрепи. Борбата за власт и пари изважда наяве най-низките инстинкти у хората. (puke)
Малко рано за ПМС, но уви - факт. Денят си завърши свинската, с много джънк...пишем го мега-зареждащ. ;)
Ултра мега!!!
Айде бе...ти през седмицата да не би по-малко да яде?! :P
Мнението беше редактирано от Margi на 12.05.13 19:57.
Малко рано за ПМС, но уви - факт. Денят си завърши свинската, с много джънк...пишем го мега-зареждащ. ;)
Абе витае нещо гнило във въздуха, да знаеш :@ и мен ме метна доста по-рано (punch) за сега стискам зъби ама....ще видим до кога, хе хе хе.
12.05.13
20:07
Потвърждавам.И мен ме затресе рано-рано.Тъкмо одеве си мислих как просто съм имала нужда да заредя...та презаредих.Ма и то едно гориво...(giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.05.13 20:07.
Абе витае нещо гнило във въздуха, да знаеш :@ и мен ме метна доста по-рано (punch) за сега стискам зъби ама....ще видим до кога, хе хе хе.
Скоро не ме беше избивало на лакомия по време на ПМС и се бях зарадвала, че съм приключила с тези изблици. През последната седмица не ми се ядеше много, намалих общато количество храна за деня и сега ....си доядох всичко накуп... :D ...лошо обаче, че не подбирах...всичко що ми се изпречи пред погледа замина... :x
Мнението беше редактирано от Margi на 12.05.13 20:08.
12.05.13
20:12
Подкрепям те, Марги (sun) ! И аз тази вечер избухнах :( Оставам ми около 2седмици до МЦ, но нещо подраних с ПМС и аз :( От срядата до днес бях разумна с храната и всичко беше качествено и днес се ... Нямам думи :x (dull)
12.05.13
23:29
Да разбирам ли, че моите изблици към хляб и сладко от няколко месеца насам е възможно да се дължат на тотално обърканите ми хормони и всичко с главата ми е наред? :D Защото до като нямах цикъл нямаше такова нещо, но после се започна,след това и хормонални хапчета и може от това да е. Както и да е мисълта ми е, че ме успокоихте поне малко.(blush)
Да разбирам ли, че моите изблици към хляб и сладко от няколко месеца насам е възможно да се дължат на тотално обърканите ми хормони и всичко с главата ми е наред? :D Защото до като нямах цикъл нямаше такова нещо, но после се започна,след това и хормонални хапчета и може от това да е. Както и да е мисълта ми е, че ме успокоихте поне малко.(blush)
Причините може да са много. При мен се получава когато съм в някакъв вид дисбаланс.
И аз тази вечер избухнах :( Оставам ми около 2седмици до МЦ,
Добър повод за подкрепа на лакомията :D
По темата... :)
Мдааа...това е привилегия на жените - да можем да оправдаем нерви, лакомия, дори истерия с хормоните...за съжаление (или не) в повечето случаи е основателно. (dull) За щастие, научно е доказано, че женският хормонален фон е в пъти по-сложен от мъжкия, и най-малки отклонения от стойностите са в състояние да доведат до катаклизми. ;)
Понеделник, 13.05
Движение:
Ащанга: поздрави, пози от стоеж, някои от наклоните напред (1); малко наклони назад (2); обърнати, hip openers…60 минути, лека практика
Добавки:
Още един ден без добавки, само МСМ
Храна до момента:
09.30 - таханово бъркало*
13.30 - овесени ядки* с чиа*, подправки, стафиди, стевия* (на върха на лъжицата), какао
ПП: Цял ден ми е някак отпаднало и сънливо, предполагам от джънка вчера. (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 13.05.13 13:47.
Дописвам за остатъка на деня:
следобед в залата:
загрявката нас Вик @12кг
5 серии от:
А1: КБ армбар+ТГУ+уиндмил @12кг (последователно на двете страни)
А2: Марги планк - около 20 сек
3 серии от:
В1: 3 х skin the cat
В2: Л-сит на успоредка...с големи мъки - по около 10-тина секунди (dull)
малко екстремни разтяжки на шведска стена за задна верига
Храна:
18.00 - зелена салата с краставица, копър, магданоз, лук, шарлан*; черен ориз* с подправки; 4 маслини; кокосово-малиново-ментов сорбет*; 2-3 хапки домашен шоколад*
20.00 - шепа-две бразилски орехи
Мнението беше редактирано от Margi на 13.05.13 20:46.
13.05.13
20:41
Маги тези бразилки бадеми синоним ли са на бразилски ядки ( орехи) или е различна ядка?
Вторник, 14.05
Движение:
след ставане - малко мачкане с бейзболната топка
по-късно - загрявка на китки
Ащанга 1 + 2 - 75 мин
шпагати
Добавки:
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
Ето ги и част от шпагатите:
Следобед, минавайки през залата:
загрявката на Вик @12кг
в 3 серии:
А1: 10 лицева опора с обръщане и ритник
А2: 3 единични набирания с лек подскок
В1: 6 пуш пул @2х20кг
В2: 6 фейс пул @25кг
С1: стойка на ръце в баланс
С2: двойно разтягане на задна верига на шведска стена
малко лицеви опори “длани-лакти”
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.13 16:20.
14.05.13
17:14
Опасна си 8-)
(F)
...и храната:
08.00 - таханово бъркало*
13.00 - овесени ядки* с чиа*, стафиди, подправки и малко стевия*
15.30 - ягоди
17.30 - зелена салата с краставица, лук, шарлан; маслини; ядково-цвеклов пастет*; малинов сорбет*; 6-7 фурми
20.00 - бразилски орехи
След дълго разпитване по аптеки и магазини за храни и добавки, най-после си намерих и поръчах (течен) силиций (party)
Силиций + МСМ + витамин Ц...Трета серия Ащанга се задава...:D
От другата седмица се обогатява менюто на добавките и започва разработването на нова “козметична серия”. (sun)
Сряда, 15.05
Движение:
сутринта - малко мачкане с бейзболна топка
по-късно - уддияна и наули крия
Ащанга 1 + малко 3 - около час
Добавки:
след ставане - келп, Б9
преди йога - вит. Ц с гуарана* и джинджифил в родиола
след храна - хром, келп
после - магнезий, йод
Храна до момента:
07.00 - таханово бъркало*
11.30 - студен чай родиола с мед* (inlove) най-свежия айс чай който ми се е получавал
13.15 - 4 сини сливи
14.00 - овесени ядки* накиснати в чай от репей с чиа*, тиквено и маково семе, подправки, стафиди и стевия*
Мнението беше редактирано от Margi на 15.05.13 13:46.
Добавям:
15.30 - студен чай от бабини зъби + зелено кафе* с мед* (трябваше да го пия преди родиолата, защото вкусово изостана малко в класацията)
18.30 - з.салата с краставица, лук, шарлан*; връзка магданоз; крем от тиквени семки с кокосово масло и подправки; малиново-ментов сорбет*; 5 фурми
по-късно вероятно пак бразилски орехи
17.00 - Бейсик Виняса - поздрави, пози от стоеж, налкони напред, тазоотварящи (доста) обърнати - 60 мин
Мнението беше редактирано от Margi на 15.05.13 19:12.
Бабините зъби как ги приготвяш и за какво ги пиеш? :)
Приготвям ги като запарка (заедно със зеленото кафе). Няма конкретна причина да ги пия, просто спорадично и безразборно си приемам разни хормоно-стимулиращи билки.
И докато сме на тази тема - ще съм благодарна, ако някой има информация (под каквато и да е форма) за комбинирането на билките. :)