Още за днес:
14.30 - домат* с маслинова паста; крем/шейк от кокосово мляко с боровинки*, сироп от бъз* и малко мед*
18.30 - домашно узо-коктейлче*; суров карфиол в зехтин, с черен пипер и маслинова паста; карфиолена крем-супа*; 2 и 1/2 филийки ръжен хляб; още 1/2 филийка с лъжичка сладко от къпини*; домашен течен шоколад*
Добавки:
крилово масло; МСМ, силиций, магнезиев глицинат
17.09.13
23:06
Да ви успокоя!
Писах до секретаря на Балчо, и ето какво ми отговориха:
“Много съжаляваме за неприятната ситуация.
Да, наистина има партида сусамов тахан с по-различен вкус. Това се дължи единствено и само на сусамовото семе, от което се прави. Ние не добавяме сол или някакви други подправки и добавки. Този белен сусам е произведен по различен начин, т.е. в солен разтвор. Арабският сусамов тахан също е леко солен.
Ние установихме, че нашите клиенти не одобряват това качество на сусамовия тахан и сме спрели от производство въпросното сусамово семе. Такова качество сусамов тахан няма да се произвежда повече от нашата фирма. “
Значи ще изчакаме известно време този тахан да се продаде, и можем спокойно да се завърнем към познатия вкус:) (надявам се)
Този белен сусам е произведен по различен начин, т.е. в солен разтвор. Арабският сусамов тахан също е леко солен.
Много политически отговор, в който, естествено, виновника е друг. ;)
Аз винаги си купувам тахан от небелен сусам. ;)
Яла съм арабски тахан и сладнеше.
Лятото пък Балчо почти не си мелеха тахана, винаги имаше много цели семена вътре.
Ще видим дали ще се подобри качеството, де, ако не - ще си търся алтернативи. :) Добре е че все пак е дал отговор господина. :)
Сряда, 18.09
Движение:
загрявка на китки
Ащанга 2 - около час, днес вече ПМС се усеща, в кръста най-вече :(
Храна до момента:
08.00 - шейк от конопено мляко*, мака*, какао*, мед*. родиола*
10.00 - чай* от йохимбе, родиола, какао, мед*
13.00 - шейк* от кокосово мляко, сироп от бъз*, алое*, мед*
15.00 - чай* от джинджифил с черен пипер, лимон и мед*
Евентуално, някой ден когато порастна, когато няма ПМС и съм свежа, може да си стигна до глезените. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.13 16:06.
16.00 - 4 фурми с 10-тина какаови зърна*
18.30 - половин домат, пиперка, маслинова паста; леща с подправки*; 2 фолийки ръжен хляб със сладко от къпини*; към 80 гр сусамова халва*
Добавки:
крилово масло, МСМ, силиций, магнезиев аспартат
17.00 - Бейсик виняса - час
Четвъртък, 19.09
Движение:
загрявка на китки
Ащанга 2 - колкото мога, около час...към края на седмицата става все по-тежко (sweat)
Храна:
08.00 - С§Г пауър шейк*
10.00 - чай* от йохимбе, какао, зелен*, мед*
13.00 - шейк* от кокосово мляко, сироп от бъз*, морски зърнастец*, мед*
14.30 - чай* от джинджифил, мед*, лимон, черен пипер
17.30 - домашно узо-коктейлче*
18.30 - вечеря* в Хумус хаус (sun) (2 х чапати, хумус, салата, 3 х ладу, 1/2 овесена бисквитка, още топла)
21.30 - 2 шепи печени фъстъци
Добавки:
Б9, метил Б12
бетаин, крилово масло
И един гарван като по учебник. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.13 20:03.
Петък, 20.09
Движение:
загрявка за китки
поздрави А х 5
Агни Намаскар с по 8 лицеви, общо 72 бр
пози от стоеж
баланси на ръце, съответно те вече бяха на мармалад и се получиха дисбаланси на ръце
...като цяло ми беше припряно и някак хаотично днес, не само йогата, ами изобщо (shake)
Храна:
08.00 - С§Г пауър шейк*
10.00 - чай* от йохимбе, какао, зелено кафе*, мед*
12.30 - сок от морски зърнастец*, бъз*, алое*, лимон, мед*
14.15 - таханово бъркало*
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.13 20:31.
Приготвих го по същия метод, който беше описала ти в дневника си. Държах го 20-22 дни, като всеки ден го разбърквах. След това го прецедих през марля (голяма цапаница, ръцете ми бяха черни няколко дни след това). Налях хо в стъклени бутилки и - в хладилника.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.09.13 20:32.
Добавям:
Бейсик Виняса - час
19.30 - салата (моркови, краставица*, ябълка*, зехтин), суров карфиол с маслинова паста, 1 филийка ръжен хляб; още 1 и 1/2 филийка хляб със сладко от къпини*; 30-тина гр сусамова хлава*
Добавки:
батаин, крилово масло, МСМ, магнезиев глицинат
Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.13 12:57.
Събота, 21.09
Движение:
загрявка за китки
Ащанга 2 - каквото мога, около час. Предполагах, че кръста ще е по-зле, но се справи прилично. Раменете обаче не сработват както трябва на стойката на ръце - прекалено много се опитвам да бутам с тях, пък те са изморени и в крайна сметка - падам. Бедрта са позаякнали, доста добре излизам с тях от наклоните назад, без драми, както преди.
Храна:
08.30 - шейк от кокосово мляко, мака*, какао*, чиа*, мед*
10.00 - чай* от йохимбе, какао, зелено кафе, мед*
12.15 - грозде
13.30 - таханово бъркало*
Добавки:
витамин А, силиций
Б9, метил Б12
крилово масло, бетаин
МСМ, магнезиев аспартат
Добавям вечерята:
18.00 - стана време за аржентинския малбек (inlove) , салата морков, краставица*, ябълка*, меден оцет, зехтин; 1/2 втъзка магданоз; 2-3 розички карфиол; елда* с лукови кълнове и маслинова паста; редче черен шоколад; 4 лъжички течен черен шоколад
21.00 - мента със спрайт :P
Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.13 21:55.
Неделя, 22.09
Движение:
Поздрави А х 5
Поздрави В х 3
плаж, почивка
Храна:
09.00 - таханово бъркало*
общо за деня - 3 ябълки
18.00 - чаша вино; салата, тиквички и лук на скара с кисел сос*; крем-супа от тиква*; маслинова паста; тиквеник*, редче черен шоколад, 1/2 лъжичка черен течен шоколад
19.30 - шепа и половина печени фъстъци
Добавки:
крилово масло, бетаин
МСМ, магнезиев аспартат
Мнението беше редактирано от Margi на 22.09.13 19:29.
Понеделник, 23.09
Движение:
Ащанга 1 - малко повече от час, доста добре се получи, въпреки първоначалната ми припряност и леко нежелание. Имаше само леко придърпване в кръста и през обърнатите минах малко по-набързо, и двете заради МЦ.
Храна:
08.00 - шейк* от кокосово мляко, ситносмлени зърна какао*, мака*, мед*
10.30 - ябълка*
13.45 - 2 ябълки*
После ще дописвам. Дианмична седмица се очертава, с поне две пътувания и доста мероприятия.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.09.13 21:35.
Още:
17.00 - бейсик виняса - час
Храна:
15.00 - 3-4 домашни ядкови бонбона*
18.30 - тиквички, лук, пиперка на скара в кисел сос*; суров карфиол с маслинова паста, магданоз, 2-3 глътки крем супа от тиква с джинджифил, 3 парчета домашен тиквеник*, редче черен шоколад
22.00 - шепа печени фъстъци
Добавки:
крилово масло, бетаин
силиций, магнезиев аспартат
Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.13 08:07.
Вторник, 24.09
Движение:
загрявка за китки
Ащанга 2 - каквото мога, бележа по милиметър напредък на доста места (party)
следобед - Ащанга 1 за начинаещи, някои пози пропуснати, доста приказки, не особено усилие
Храна:
08.00 - шейк* от кокосово мляко, мака*, смлени зърна какао*, мед*, родиола*
12.30 - ябълка*
14.00 - ябълка* с шепа орехи*
18.30 - карфиол, домат, краставица, пиперка със зехрин; пълнозърнести макарони* със зехрин, подправки* и маслинова паста; 3 парчета домашен тиквеник*, редче черен шоколад
19.30 - 4 орехови бисквитки*, доста печени фъстъци
Добавки:
вит. Б6, Б9, метил Б12
крилово масло, емзим
силиций, магнезиев глицинат
Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.13 19:59.
Сряда, 25.09
Движение:
ХСПУ с отлепяне на ръцете - 3 х 2
стойки на една ръка - 3 х 10-15 секунди на всяка ръка
стойка на ръце - 3 х 1 минута
ХСПУ с отлепяне на ръцете - 3 х 2
Ащанга 2 - колкото мога, имам мускулна треска по задните части и кръста
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
13.30 - грозде*
14.00 - ябълка*
после - още
Още-то:
стойки на ръце
дълбоки наклони назад и изправяне от тях
шпагати
...докато чаках да стане време за йога
Виняса - час
днес беше от тези дни, в които ако бях оставила тялото ми да изстине, нямаше да мога да си водя йогата, така че цял ден правих по нещо
Добавки:
крилово масло, ензими
МСМ, силиций, магнезиев аспартат
Б6
Храна:
18.20 - домашен Еристоф айс* (смея да твърдя че моят се получи доста по добре от оригинала - откъм градус и вкусови качества ;) ); салата (моркови, краставици, ябълка, меден оцет, зехтин, тиквено семе); елда* с подправки, зехтин, маслинова паста; 3-4 парчета тиква на пара с кафява захар; ядков течен шоколад*, 2 ядкови бонбона*, после евентуално ще прихапна още нещо
Мнението беше редактирано от Margi на 25.09.13 19:14.
Четвъртък, 27.09
Движение:
Поздрави А х 5
Поздрави В х 3
...в 5 часа сутринта...Съни, разбрах защо ти отнема по 2 часа Ащангата, посред нощ просто не става по-бързо. Имах намерение да направя и позите от стоеж, но явно съм придремвала в кучешките протягания, та времето беше напреднало като приключих с тях.
Ходене до София и обратно за рекордно време + малко странни занимавки по време на престоя...надявам се поне да е окажат резултатни.
Храна:
07.00 - таханово бъркало*
10.30 - ябълка
13.30 - шейк от кокосово мляко, сироп от бъз*, мед*
19.00 - Еристоф айс* - домашен, домати, карфиол на пара с подправки; 2-3 маслини, домашна торта*, 1 шоколадов бонбон, малко печени фъстъци
Добавки:
тинктура - мента, глог, валериан
крилово масло, ензими
Б6, Б3
Мнението беше редактирано от Margi на 27.09.13 13:39.
...в 5 часа сутринта...Съни, разбрах защо ти отнема по 2 часа Ащангата, посред нощ просто не става по-бързо.
Още една причина да обожавам почивните дни :) Мога да практикувам на слънчева, вместо на лунна, светлина ;)
....явно съм придремвала в кучешките протягания...
Made my day! :D :D :D
Петък, 27.09
Движение:
Ащанга 2 - час, каквото мога с мускулна треска на раменете, гърба, хип флексорите
Бейсик виняса - час
Храна:
08.30 - С§Г пауър шейк*
12.30 - ябълка*
16.30 - ябълка*
останалото - после
Хубава йога се получи вечерта с групата, бях много уморена, но изведнъж потръгна много добре.
20.00 - студена доматена супа*, 4 чапатита* с маслинова паста; 1 парче тиквеник*, 3 хапки домашна торта*; 3 шоколадови бонбона, Еристоф айс*, домашен
Добавки:
ДХЕА
мента, глог, валериан - тинктура, нещо ми допадна действието му ;)
крилово масло
МСМ, магнезиев глицинат
май това ще е за днес
Събота, 28.09
Движение:
Ащанга 2 - кръста ми е адски изморен, но все пак се получи прилично
след малко отивам да ме масажират и деблокират :)
Храна:
09.30 - С§Г пауър шейк* с добавка годжи бери*
12.30 - 2 ябълки*
Останалото:
14.30 - шейк от кокосово мляко, годжи бери*, сироп от бъз*, алое*, морски зърнастец*, мед*
18.15 - Еристоф айс*, половин чаша вино, домати с босилек и зехтин; броколи на пара с кисел сос*, 4 чапатита* с малко маслинова паста; 3 парчета тиквеник*, 2 хапки домашна торта*, 3 редчета шоколад
малко по-късно - шепа печени бадеми
Добавки:
Б6, Б9, метил Б12
крилово масло, бетаин
силиций, магнезиев глицинат
ниацин
Мнението беше редактирано от Margi на 28.09.13 19:00.
Неделя, 29.09
Движение:
Ащанга 1 с много мъка и мускулни трески почти навсякъде ;(
Храна:
09.00 - чай от мащерка* с мед*
10.00 - таханово бъркало*
Добавки:
Б6, Б9
вечерта - силиций, магнезиев аспартат и ниацин
Останалото - после, че пак тръгвам за София, после Слънчев бряг, който се очертава да е всъщност не-много-слънчев, но така или иначе организацията е направена и ще има Ащанга-седмица. ;)
Оооо...нали видя какво слагам в багажа за ядене...евентуално ако всичко свърши можем да минем на варианта с вафли Симона. :D
Добавям:
16.00 - домашен ядков течен шоколад*
20.00 - чери домати, сирене бри, винце*, ужасно вкусните ВМ бАМбони на Игличето и неповторимата плодова торта на Десо :)
Понеделник, 30.09
Движение:
5 поздрава А
3 поздрава В
първите наклони назад от Ащанга 2
стойка на глава
пътуване почти цял ден, голяма част от него се оказа високо-стресово (fubar) , но за щастие пристигнахме живи до не-Слънчев бряг
Храна:
сутринта - ментов чай с мед*
следобед - парче кокос
вечерта - заслужено вино, черен хляб с бри и сладко от къпини*
Добавки:
ниацин, силиций, магнезиев аспартат
Вторник, 01.10
Движение:
сутринта - Ащанга 1
следобед - Ащанга 2 с пропуснати пози от стоеж, защото вече бях загряла
Храна:
побед - С§Г пауър шейк*
час след това - таханово бъркало*
вечерта - вероятно същото като вчера
Сряда, 02.10
Движение:
Ащанга 1 - само основни пози
Ащанга 2 - без позите от стоеж, защото вече ги бях правила веднъж
Храна:
07.30 - С§Г пауър шейк*
19.00 - филия и половина пълнозърнест хляб, около 10 гр бри; лъжичка мед*; кафява халва с орехи, вино
Добавки:
витамин Ц, не помня дали си пих Б-тата
Много коварна халва, Веси... :D
Говори ми, говори :D следващия път като попаднеш на такава с орехи, вземи едно пакетче и за мен и като идвате към Варна да му се порадвам и аз ;) ама само едно, че...от повече става лошо :D
03.10.13
00:00
Стойките на една ръка подпряна на стена ли ги правиш или не?
Стойките на една ръка подпряна на стена ли ги правиш или не?
Поласкана съм от подозренията, които имаш за моите способности, но за сега се подпирам на стената, макар и само с петите. ;)
Четвъртък, 03.10
Движение:
Ащанга 2 - в 5 сутринта, каквото мога. Установих че тялото ми все още спи и принудителното дишане се оказа голямо предизвикателство. Установих още че да имаш някой да те намества и помага в позите е голяма работа. Слави да се готви за кратко обучение във втора серия Ащанга и поне два часа седмично ангажимент.
Ащанга 1 - основни пози
Храна:
06.30 - С§Г пауър шейк*
09.30 - ябълка*
10.00 - крем от орехи*, годжи бери*, мед*, лимон
13.00 - ябълка с орехи*
вечерта очаквам паста песто, вино и кафява халва с орехи
Добавки:
Б6, Б9, метил Б12
още един Б6
ниацин
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.13 20:44.
Петък, 04.10
Движение:
Като звънна будилника, много се колебах дали да ставам за практиката в 5 часа, но в крайна сметка се занесох до постелката и направих каквото можах от Ащанга 2. Забелязвам, че съзнанието ми днес беше разпиляно, притеснено и съответно - не се получи особено добре, нито откъм движение, нито откъм дишане и концентрация. Освен това от двете серии Ащанга четвърти или пети ден мускулите ми парят и болят.
Другата седмица пак ще се пътува, пак трябва да отменям часове и като цяло не ми е спокойно. (dull)
Тръгнах за втората йога с ужасна мускулна и нервна умора и без намерение да практикувам, но в последствие направих някои от най-трудните неща, които някога съм правила, включително и крак зад главата с изправяне, а.к.а. Ека пада ширшасана. След това - втория ред на човешка пирамида от 9 човека, и после първи ред на същата. ;)
Много е ценно да има кой да те поправя по време на практика и да те насочва, винаги ме е мъчила липсата на учител. :(
Храна:
07.30 - таханово бъркало*
13.30 - 2 филии пълнозърнест хляб с мед*
вечеря - хумус* със салата и още нещо + вино
Добавки:
няма
Събота, 05.10
Движение:
Нескопосана Ащанга 2
Храна:
сутринта - С&Г пауър шейк*, орехи*, годжи бери*
следобед - овесен бар* с чиа кокосожо масло; 2 бисквитки* от лимец с боровинки
вечерта - чери домати, бри с домашно песто*, малко паста песто*, краставица; бисвитка* от лимец, малко шоколад, вино*
Добавки:
витамини
Неделя, 06.10
Движение:
не
Храна:
09.30 - чай от хибискус с мед*
10.30 - таханово бъркало*
16.00 - 160 гр бри с орехи и два бонбона рафаело
20.00 - половин краставица, малко дижонска горчица, домашна лютеница*, сладко от къпини*, 1/2 шоколад, шепа печени бадеми
Добавки:
вит. Ц, Б6, Б9
хром
магнезиев аспартат, джойнтмент
Най-после обратно в Плевен, но за кратко.
Мнението беше редактирано от Margi на 06.10.13 20:33.