Отслабване :)

21.03.11
15:09

Здравейте казвам се Ивелина на 21години съм почти и тежа 68кг.Студентка съм 2 курс в Пловдив :) Искам да ми помогнете да сваля колкото се може повече килограми,но както трябва.И така преди 2 години бях на диета и свалих 8 кг за 1 седмица без упражнения обаче естествено ги качих,защото не си поддържах теглото.Решила съм да отслабвам обаче без диети само с бягане,упражнения и ограничаване в храната.Всяка сутрин ставам в 7 и отивам към парка,загрявам малко и бягам горе-долу по 1 час-слизам и се изкачвам по стълби,вечер правя коремни преси.След това се прибирам в къщи вземам си душ,оправям се за лекции през това време ям кисело мляко с канела,а когато нямам кисело мялко,ям грейпфурт,после към университета.Лошото е,че нямам време да се прибирам до в къщи да хапвам нещо по здравословно и нали се сещате ям солети(което мисля,че не е много полезно),но предпочитам солети пред мазните закуски и всякакви такива.Поне през целия ден пия минерална вода.И след като се прибера от там ме мъчи якия глад и хапвам каквото има,което не е никак полезно.Та така кажете ми как да се справям с яденето .Днес се притеглих и съм свалила 2кг(мисля,че е благодарение на бягането).Всякакви съвети,дори и критки ще са ми полезни.Целта не ми е да отсалбна бързо,а качествено...Искам,когато постигна желаните резултатите да съм доволна от себе си и естествено да поддържам теглото си. :) Благодаря :)

Темата беше редактирана от Ivelina Ivanova на 21.03.11 15:21.

21.03.11
15:21

Здравей, аз лично бих ти препоръчала да започнеш да четеш дневниците на момичетата в сайта. Със сигурност ако искаш да се научиш, как да се храниш и да спортуваш ще стане. Всичко е въпрос на желание и труд. На първо време спри да ядеш солетки, бонбонки, чипсове това до нищо добро няма да доведе. Яж през 4 часа по малко, въглехидрати до 16часа. Ако пък някога изядеш нещо което не му е там мястото не се чуствай виновна, това не е диета за 7 дни. Яж яйца, месо, извара, мляко, ориз, картофи. И спортувай. И сигурно има много други неща които трябва да се кажат но основното е яж качествена храна в правилните количества, не мисли, че резултатите ще дойдат след две седмици. Пожелавам ти успех :)

21.03.11
15:25

Благодаря много за съвета ти :) Знам,че няма да е след 2 седмици,но след 2 месеца мисля,че ще е видимо ако правя всичко както трябва :) Ще послушам всеки един от вас и мисля да ви държа в течение :)

Мнението беше редактирано от Ivelina Ivanova на 21.03.11 15:27.

21.03.11
17:10

Ама само кви цели си поставяте, след 2 месеца трябва да съм слаба. е как ще отслабнеш здравословно и както трябва за 2 месеца.Много често хората си поставяме нереални цели и това ни отказва от целта.Поставяш си цел да остслабнеш за 2 месеца, и след 2 месеца като си свалила 4кг а не желаните 15кг. и какво.. казваш си е то не става и се отказваш (най-често срещания случай)Не си поставай такави цели, съвет от мен.Храни се правилно и здравословно, спортувай, движи се и резултатите ще дойдат, то е неизбежно, защото при всеки е индивидуално, всеки сваля различно някой бързо някой бавно.Бързото сваляне е вредно за много неща, като свалиш 15кг за 1 месец, най-много да ти увисне кожата и тогава ще си слаба с друг проблем обаче.Сваляй постепенно кг, препоръчително е до 1.5кг на месец, мене ако ме питаш по 1кг на месец е добре да се сваля.Освен тичането може да почнеш упражнения за стягане на мускулатурата, обърни се към нежната част в форума има момичета които разбират, чети в сайта има всичко необходимо.

Успех! :)

21.03.11
19:19

Аз не съм казала,че искам да отслабвам бързо.Казах,че може би след 2 месеца ще има някаква малка разлика.Мерси все пак за всичко,което ми написа :)

21.03.11
23:24

Моля,  с каквото можем да бъдеме полезни може да разчиташ :)

Здравей, Ивелина. Това, което в момента правиш е да караш тялото ти да гладува. Храната ти не е равномерно разпределена и по-лошото е, че е недостатъчна. Тялото си има ответна реакция срещу това и тя е да спре да гори мазнините за енергия и да ги пази за кризисни периоди. Именно това ни е спасило през всичките тези векове и хилядолетия. Мазнините, които тялото трупа са така да се каже склад за енергия. Когато настъпи истински глад и не можеш да се храниш, то използва тези мазнини, за да те поддържа жива. Има и още много особености между тази теория, но за теб е по-важното да знаеш, че когато тялото усети настъпването на гладуване, то спира да гори подкожните си мазнини. Точно тук идва разликата между хранителен режим за отслабване и диетите от списанията и телевизионните предавания. В правилния хранителен режим ти доставяш достатъчно храна на организма си и той се чувства добре. Когато се чувства добре, той гори тези подкожни мазнини за енергия, когато си в неактивно състояни (гледаш телевизия и т.н.). Та това, което трябва да направиш е да започнеш да се храниш правилно. Това означава хранене по поне 4-5 пъти на ден на малки порции. Тези порции трябва да са съставени от качествена храна. Солетите, баничките, дюнерите и т.н. виждам, че и сама разбираш, че не са правилния избор. Затова, ако целиш наистина качествени резултати, ще трябва да започнеш да си носиш храна в кутии, когато си на лекции. Не за всички е приятно, но друг начин няма. Трябва да предоставяш на тялото си храна на равни интервали, за да може да разбере, че гладуването е свършило и да започне да функционира както трябва. Под качествена храна имам в предвид, че във всяко твое ядене трябва да присъства комплексен въглехидрат + пълноценен протеин + полезни мазнини. По снимките ти в профила виждам, че си малко пълничка и затова мисля, че на теб най-добре ще ти подейства РБД или умерено НВД . В двете статии за диетите, които ти препоръчах пише какво трябва да ядеш и как трябва да го ядеш. Избери режима, който ти харесва повече на теб и мислиш, че с него би се справила по-добре. Знам, че си написала, че не искаш диети. Аз тези режими не ги приемам за диети. Просто трябва да наблегнеш на съответните храни, защото те ще ти помогнат. И понеже има правила за комбинирането им...примерно, когато ядеш много мазнини не трябва да ядеш много въглехидрати, защото се получава много лоша комбинация и веднага се лепят върху теб. Когато ядеш малко въглехидрати трябва да ядеш много мазнини, защото тялото започва да използва тях за енергия. При РБД тези съотношения са балансирани. Мисълта ми е, че ако продължиш да се храниш по сегашния начин, то с тичане или без, резултатите ще се появят много трудно, а дори и да има такива те няма да са тези, които трябва. Ефекта йо-йо ти е познат предполагам. Като стана въпрос за тичане. Много добре правиш, че тичаш. Виждам, че го правиш сутрин и препоръката ми е да го правиш на гладно. Така тялото ти ще гори повече мазнини за енергия, понеже нивата на гликоген и кръвна захар са ниски, което помага за секретирането на хормона глюкагон, който пък от своя страна позволява на тялото да използва подкожни мазнини за енергия. Ако можеш вечер или след като се прибереш от лекции изпълнявай упражнения със собствено тегло. Лицеви опори, коремни преси, клекове, напади и т.н. За други такива потърси в раздел ”Упражнения” . Водата и съня са изключително важни. 2л. вода са ти задължителни за деня, както и 7 часа сън. Здравословно е да се сваля по 1 до 1,5кг. на седмица. Ако сваляш по толкова, значи гориш само мазнини и нищожно количество мускулна тъкан. Което е перфектно. Ако сваляш повече от 1,5кг. на седмица, то тази загуба идва от вода, гликоген и най-лошото - мускулна тъкан. А мускулите са тези, които горят най-много калории. Когато гледаш телевизия, мускулите използват подкожните ти мазнини за енергия. Затова и ти казвам да правиш упражнения със собствено тегло. За да стимулираш мускулите си и те да горят повече мазнини. Сама виждаш, че 1 кг. на седмица не е много и нещата стават бавно. Затова се зареди с търпение, а резултатите са там...те ще дойдат, стига да ги повикаш по правилния начин ;) Това е мнението и съвета ми към теб. Ако имаш въпроси - питай! Успех! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.03.11 11:05.

22.03.11
11:54

Благодаря ти много за изчерпателната изнформация :) Ще се вслушам в съвета ти :) Ако има нещо ще пиша пак,а междувременно ще чета всичко написано из сайта (всичко е полезно) :) Благодаря пак :)

Мнението беше редактирано от Ivelina Ivanova на 22.03.11 11:58.

22.03.11
14:09

ProXxX евала човек за изчерпателните отговори, които даваш на всеки и честно не знам, някой път от къде вадиш нерви да отговаряш толко подробно  на някой супер идиотски теми, чел съм ти доста менения хаха нямам предвит за тази теми разбира се.

Хаха...мерси. Отговарям винаги така подробно, защото е важно освен да кажеш на някой: “Направи това,това,това и онова!” да му обясниш защо трябва да го прави по този начин. По-лесно е да правиш нещо като разбираш защо го правиш и какви ползи ще ти донесе, а не просто защото някой ти е наредил така :)

23.03.11
10:18

ProXxX е уникален :)))

23.03.11
15:59

Така е, наистина доста разбира ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1