казано от PuRpoSe and PleAsuRe на 27.10.16, 11:48:
Аз цяла седмица се чувствам така. И по-лошото е, че калориите ми доближават 3000 вече 6 дни. Може да е от смяната на сезона. Не си го обяснявам.
Но висчко ще стъпи на мястото си.
П.П : Изглеждаш чудесно, наистина ! (F) (bow)
Абе има нещо във въздуха :D Не сме лудите ние! Споко Зори, те нещата ще се наместят, само трябва да не отпускаме напълно юздите ;) И ти благодаря от сърце!
казано от Dydo на 27.10.16, 12:12:
Абе дайте рецептата за това руло, бре. Тук във форума скоро бяха писали някъде, търсих в “Рецепти”, ама не го намерих. Явно си е било в някаква тема или дневник, ей така на някоя страница. Много привлекателно ми се види, та си казах, че ще се приготвя и вкъщи за проба. Жената ще го приготви де, аз само ще ѝ дам рецептата :D
Рецептата за рулото е от бонбони Херцог с разликата, че не го оформяш като бонбони, а го правиш на руло и го увиваш в кухненско фолио. И много важно нещо! Слага се в камерата да се втвърди добре и се яде веднага като го извадиш! Ммм ей тогава е най-вкусно :)
27.10.16
12:36
Благодаря, Саня :)
(sweat) :x Сори... Ама нека се знае на Карфицата великият метод с на Рони великата рецепта :) (wasntme) Ще носи радост на хората.
27.10.2016 - Тренировъчен
Сън: 6 часа
ХРАНА
- яйце, прясно мляко, 1/2 доза протеин, 10г брашно от семена, 10г мед = кексче в чаша, 200г кис.мляко 3.6%
- 2 ориозвки, 20г масло от кашу
- 3 кюфтета от диво месо, 40г (сурово) кафяв ориз, морков, ч.чушка
- яйце, 30г овесени трици, 15г мед = палачинки
- талиетеле с пил.месо, тиквичка, морков, ч.чушка, домашно песто (босилек, зехтин), салата айсберг, ч.цвекло и чушка, 2 чаши вино*
Въглехидрати: ~170г
Мазнини: ~50г
Протеин: ~ 115г
~ 1700ккал
* сметките от последното хранене са много относителни.
ТРЕНИРОВКА
- 40 мин Пътека - наклон 10, 5.5 км/ч
- изометрии за корем
- 15 мин разтяжки
Та правих аз от това кардио дето не се смятало за кардио (grin) Само дето плувнах в пот и здраво натоварих задния бедър :) Имах и няколко “магарии” по пътеката. Като ми доскучае и почвам разни импровизации като подскачане, високи колене, леко припкане :D Накрая разтегнах наистина много добре, че вече бях здраво натегната в задните бедра от тренировката в сряда.
Храната е добре. Втори ден не се старая на 100% с нея, но поне психиката ми се поуспокои и не съм така “жадна за калории”. Явно като знаеш, че нещо ти е забранено/ограничено/ и мислиш само за него, съответно това те побърква ... В момента, в който леееко отпуснеш юздите и нещата се нареждат :)
Интересното е, че като цяло последните месеци не ми се пие алкохол, но почна ли с една чаша вино и отива минимум половин бутилка (giggle)
казано от Sanya на 28.10.16, 07:43:
27.10.2016
ТРЕНИРОВКА
- 40 мин Пътека - наклон 10, 5.5 км/ч
- изометрии за корем
- 15 мин разтяжкиТа правих аз от това кардио дето не се смятало за кардио (grin) Само дето плувнах в пот и здраво натоварих задния бедър :)
Добре дошла в света на Не кардио трениращите! :D
По-добре прави от онова не-кардио, което се смята за кардио, if you know what I mean :D
28.10.16
09:25
27.10.2016 -[e
Интересното е, че като цяло последните месеци не ми се пие алкохол, но почна ли с една чаша вино и отива минимум половин бутилка (giggle)
Което е 2 чаши ( 350 мл.) :D :D:
Да ти имам пиенето :) Наздраве! (d)
Санчо, Кобрата е права, по-слаба ракия си дори от мен :D :D :D :D
Енев, ама кардио-уредът е далечко - през девет планини в десета :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.10.16 09:40.
казано от Queen Cobra на 28.10.16, 09:25:
27.10.2016 -[e
Което е 2 чаши ( 350 мл.) :D :D:
Да ти имам пиенето :) Наздраве! (d)
Казах минимум....Често повече клони към бутилка (wasntme) Нооо да де, не съм казала, че съм голям пияч. Едно време можеше и да го твърдя :D
Eнев :D cardio?
казано от karfi4ka на 28.10.16, 09:38:
Връщаш ѝ, за дето те издаде за рулото, нали :Д
28.10.16
12:39
казано от karfi4ka на 28.10.16, 09:38:
А е то кардио уреди да искаш :D
Чувал съм, че жените почвали да свирят на кирата в такива случаи :D :D :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.10.16 12:45.
27.10.2016 - Тренировъчен
Сън: 5 часа
ХРАНА
- яйце, прясно мляко, 1/2 доза протеин, 10г брашно от семена, 10г овесени трици = кексче в чаша, 250г дом. кис.мляко
- 2 ориозвки, 20г масло от кашу
- 2 кюфтета от диво месо, 40г (сурово) кафяв ориз, салата ряпа и морков
- 1 банан, 200г котидж, 150г замр. горски плодове, 2 оризовки
Въглехидрати: 146г
Мазнини: 41г
Протеин: 91г
= 1330ккал
ТРЕНИРОВКА - Гърди/ Гръб
Загрявка:
сс: Набирания 1, 2, 3, 2, 1 - Лицеви 2, 4, 6, 4, 2
1. 5 суперсерии:
- горен лег с една ръка - 5х10 @7.5кг
- преси с притискане - 5х10 @2х5кг
2. 5 суперсерии:
- едностранно гребане с дъмбел - 10 @10кг / 10 @12.5 кг / 8, 8, 8 @15кг
- гребане с две ръце с опора на гърдите - 5х10 @2х7.5кг
3. Пулоувър - 5х12 @10кг
Тренировката екстра. Храна добра. Петък е, отивам да пия вино... Enough said :D
28.10.16
21:07
казано от Sanya на 28.10.16, 21:00:
150г замр. горски плодове
Това откъде?
казано от Димитър Михайлов на 28.10.16, 21:07:
казано от Sanya на 28.10.16, 21:00:
150г замр. горски плодове
Това откъде?
Lidl ;)
29.10.2016 - Тренировъчен
Сън: 5 + 2 часа
ХРАНА
- 4 пълноз. крекера, 75г крема сирене, домат и рукола, смути от 200мл прясно мляко и з.горски плодове
- 3 пълнозърнести тортили с общо 150г пил.гърди и зеленчуци
- 3 големи блокчета черен шоколад с лешници
- айсберг, домат, чушка, рукола, 100г пил.гърди, балсамико и зехтин = салата
Въглехидрати: 150г
Мазнини: 95г
Протеин: 112г
= 1980 ккал
ТРЕНИРОВКА - Рамо, ръце и корем (домашна)
1. Раменна преса с дъмбел (стоеж, едностранно) - 5х12 @5кг
2. Разтваряне за задно рамо от стоеж с ластик - 4х12
3. Повдигане до брадата с ластик - 4х12
4. Изнасяне на дъмбел в страни (едностранно) - 4х10 @5кг
5. Повдигане на дъмбел напред - 4х10 @5кг
6. Фейс пул с ластик - 4х12
7. 3 суперсерии - Чукчета / Кик бек - х10 повт с 5кг
8. 3 суперсерии корем - повдигане на таза +5кг/ крънчове с 5кг дъмбел над глава
9. Руски туист с 5кг дъмбел - 3х20
Храната днес е скандална. Малко тип “пиянски глад”, само дето не е като чак да съм се напила снощи. Легнах си призори и първото ми събуждане беше в 10, наядох се и после спах още 2 часа. Цял ден се търкалям в леглото и бях зверски гладна. Та калориите и макросите хич не са ок. Снощи също ядох салата навън и сутринта като се прибрах - крекери с крема сирене :D
Тренировката се получи много добре като за домашна. Подпалиха ми се рамене, ръце, всичко. Тежестта и ластиците, с които разполагам идеално пасват за такава тренировка. След цялото мизерстване през деня се радвам, че събрах сили да се раздвижа.
Иначе следобедът си беше идилия:
20.10.2015 - Нетренировъчен
Сън: към 9 часа
ХРАНА
- 3 пълнозърнести крекера, 40г масло от кашу, 60г банан, 200г дом. кис. мляко
- 1 ябълка
- 2 пълнозърнести тортили с 1/2 консерва риба тон, рукола, домат, сирене рикота
- 150г котидж, 100г горски плодове
- 1/2 консерва риба тон, зелена салата, рукола, домат, 90г червен боб, 2 оризовки
Въглехидрати: 162г
Мазнини: 51г
Протеин: 91г
= 1470ккал
Хубавото е, че може да е нетренировъчен, но свърших доста работа в къщи и не съм седнала цял ден. Въпреки това денят ми се стори адски дълъг. Не се оплаквам, колкото по-бавно идва понеделника, толкова по-добре :)
Тия дни въобще не се придържам към плана си с храната. Днес се пополучиха нещата, но като цяло нещо не съм много мотивирана да пресмятам тия дни. Въпреки това почвам да възвръщам старата форма, което е добре, защото кръгът не е моята форма :D
казано от Кико Сан на 30.10.16, 22:09:
Много ме кефи снимката с кафенцето! (И формата ти е чудна също!) :*
Благодаря ти! Това са ми най-любимите чаши евър! Някак кафето става много специално, когато е в тях :)
31.10.2016 - Тренировъчен
ХРАНА
- 2 яйца, 40г овес, 10г брашно от семена = палачинки, 30г мед, 100г замр. горски плодове, ябълка
- 200г (готово) ориз, 1/2 консерва тон, зеле с моркови
- 2 оризовки, 150г котидж
- 1/2 консерва тон, 80г червен боб консерва, 30г рикота, зелена салата, рукола, чушка, зехтин и балсамико, 3 пълноз. крекера
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
1. Клек - 12 @15кг / 9, 7 @35кг / 5 @45кг / 3, 4, 3 @47.5кг
2. Ходещи напади с дъмбели - 5х16 @2х12.5кг (общ бр за двата крака)
3. Повдигане за прасец с щанга - 4х12-15 @47.5кг
4. Глутеус мост с щанга - 4х12 @47.5кг
5. Плие с дъмбел - 4х12 @15кг
Стабилна закуска предвещаваше стабилна тренировка след това :D
Обърках малко сериите на клека, трябваше да мина и през 25кг. Накрая забравих да си направя замислената дроп серия. Затова се понаказах с 5 серии напади!
Сега просто искам да се сгуша в леглото и да се трупясам :D Мдааа, ще го направя ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 01.11.16 13:16.
1.11.2016 - Тренировъчен
Сън: 10 часа 8-)
ХРАНА
- 200г кис.мляко, 40г овес, 20г орехи, стевия, 1 ябълка
- омлет от 2 яйца и 40г рикота, 2 моркова, 1 домат, 2 пълноз. крекера
- 3 пълноз. крекера, 120г извара, 200мл прясно мляко
- пълнозър. тортила с 80г извара, 90г червен боб консерва, рукола, чушка, зехтин
- смути от 200мл прясно мляко и 100г горски плодове
ТРЕНИРОВКА - Долна част (дърпащи) + корем
1. Мъртва тяга - 12 @20кг / 10 @30кг / 8 @40кг / 6 @50кг / 3х4 @60кг
2. Бедрено сгъване с дъмбел - 4х12 @15кг с бавна негативна
3. Румънска тяга с дъмбели - 4х10 @2х15кг
4. Суперсерия
- Ритници с тежест на краката - 4х15
- Абдуктор - 4х15
6. 3х 30сек централен и страничен планк
7. Суперсерия корем:
- Колелце от колене - 4х12
- Ножички - до отказ
Храната днес е добре. Не съм в дефицит, но поне имам контрол и не се чувствах така гладна като вчера. Малко искам да ми се избистри умът от сметки, не че не си въвеждам в МФП.
Тренировката беше много добра. На тягата всичко ми се струваше перфектно, докато не се видях на клип, че леко прескачам коленете. Стана ми малко тъпичко. На теория знам всичко как трябва да е, но нещо практиката ми понакуцва? Ще работя!
Днес на работа идваха дечица на служтели на фирмата по един проект на ООН - Гордея се с труда на своите родители. Забавлявахме ги с разни химични опити, цветни реакции, “Сребърно огледало”, сублимация на йод и аз правих отново “слонска” паста за зъби. Много беше забавно. Верно, това не ми е точно част от работата, но им показахме забавната част от химията и те бяха много впечатлени (sun)
2.11.2016
Вело - 30 мин интервално
3.11.2016
1. 4 суперсерии
- раменна преса с лост - х10 @15кг
- гребане с щанга надхват - х10 @15кг
- крънчове на римско столче с 5кг диск
2. 4 суперсерии
- лег с дъмбели - 2х10 @2х10кг / 2х10 @2х7.5кг
- гребане с две ръце лицев лег - х10 @2х7.5кг
- повдигане на крака от вис
3. 4 суперсерии
- страничен планк дясно - х30сек
- докосване на пети ляво/дясно - х30сек
- страничен планк дясно - х30сек
Храната е зле. Липсва ми мотовацията. Дори не мислех да вписвам тия дни, но искам поне тренировките да си водя.
03.11.16
21:24
Няма значение каква е храната. Смисъл що да не е добре човек да яде пица, поничка, бял хляб, тортичка. Стига това да не е храната ни всеки ден по цял ден.
20% всеки ден различна/непозволена/ храна дори ми се отразява положително, не натоварващо и ме кара да продължавам да държа 80 % от храната си добра.
Права си, Мила, но след като пореден ден си купувам джънк от тъпотия или преяждам ненужно, без да съм гладна... И хем не се чувствам добре от това, хем тенденцията продължава. Като добавим и това, че няколко вечери сънят ми е нарушен и се въртя по цяла нощ в леглото, нещо тотално съм спекла :)
Оценявам ти подкрепата, определено имам нужда :*
Откровения Събота вечер
Отчетите ми намаляха тия дни. Тренировките са това, което описах до сега, за трениране поне мотивация имам. С храненето последната седмица както казах не можем да се разберем. Като обмисля причините бих казала, че е някакъв емоционален глад. Естествено всяка хапка от това, което не е добре да ям ми влияе пряко на психиката и ме демотивира. Почвам да се въртя в омагьосания кръг - да не ми харесва какво правя със себе си, но въпреки това да продължавам да го правя. Не е добре от здравословна гледна точка, не е добре за тялото ми и за духа ми.
Днес обаче се събудих различно от последните дни. С нагласата нещата да се подредят така, както бях ги наредила през последните години. Смея да твърдя, че бях си изградила доста добър баланс и имаше период, в който не можех да съм по-доволна от оттадеността си. Разклатих този баланс и това ще ми е като обеца на ухото, че не трябва да отпускам толкова юздите повече. При мен просто не завършва добре.
Та започвам уж начисто :) Да, днес не бе пак перфектния ден... Но беше по-добър от предните, което е мотивиращо.
И ще си позволя да сложа една снимка към този пост, с която да си напомня от къде тръгнах преди 4 години и какво постигнах през това време, за да не допускам да се върна в изходна точка :)
Храната все още няма да я траквам, ще се опитам на първо време да я изчистя като качество и ще се опитам да не прекалявам с количеството. След толкова време в тракване на калории знам долу горе как се движа и без да го правя. Цел номер едно в следващите дни, ще е да изхвърля боклуците от менюто си, да поизхвърля малко вода, която усещам, че съм насъбрала и след това ще преценя дали да си поставям цели за сваляне или ще оставя приема на храна около баланса.
Хеййй Санче :)
Всеки има такива моменти на емоционално хранене. Ти вече си се изправила срещу него и имаш поставена цел. Вярвам, че ще намериш своя баланс и то съвсем скоро !
Водиш един от най-позитивните и цветни дневници. Чета го с интерес и очаквам отчетите ти отново да се зачестят. :)
Иии поздравления за резултатите, за формата, коята си постигнала. Изглеждаш страхотно ! (F)
Мнението беше редактирано от LeSourire на 05.11.16 22:22.
LeSourire, благодаря ти! Мили думи, мотивиращи :)
Ще стане, аз не съм от лесно предаващите се (muscle)
И аз от нещо такова “бълкнах” (:D) до 139КГ в април тази година. Ама поне ми се дигнаха лифтовете, надявам се и твоите да са се дигнали! :) Не мисля, че 1 седмица ще повлияе на прогреса ти, който си градила 4 години.
Мнението беше редактирано от Devastion на 06.11.16 02:59.
06.11.16
05:29
казано от Sanya на 05.11.16, 21:30:
И ще си позволя да сложа една снимка към този пост, с която да си напомня от къде тръгнах преди 4 години и какво постигнах през това време, за да не допускам да се върна в изходна точка :)
Няма да казвам какви да са ти приоритетите - това си е твое решение, но ще те насърча, да забравиш началната и крайната снимка за момент, и да си спомниш за процеса/времето/етапите между тях.
казано от Devastion на 06.11.16, 02:58:
И аз от нещо такова “бълкнах” (:D) до 139КГ в април тази година. Ама поне ми се дигнаха лифтовете, надявам се и твоите да са се дигнали! :) Не мисля, че 1 седмица ще повлияе на прогреса ти, който си градила 4 години.
А, да са ми се вдигнали лифтовете - не... По-скоро се чувствах като кюфте :D Може би заради емоциите дори ми беше по-тежко. Но прав си, 1 седмица няма да ме върне до изходна точка, стига да не станат 4-5-6 :)
казано от Иван на 06.11.16, 05:29:
Няма да казвам какви да са ти приоритетите - това си е твое решение, но ще те насърча, да забравиш началната и крайната снимка за момент, и да си спомниш за процеса/времето/етапите между тях.
Tова много ми хареса и си много прав, Ванка! Благодаря!
Ще стане бе, като си върнеш мотивацията и като имаш подкрепата на не малко хора, няма къде да ходя иначе :)
06.11.16
09:23
Страхотна си, Саня! Ще постигаш още много успехи за напред! Човек, веднъж успее ли да победи себе си, значи е герой :)
казано от Sanya на 05.11.16, 21:30:
Та започвам уж начисто :) Да, днес не бе пак перфектния ден...
Ще започнеш да се чувстваш по-добре в момента, в който разбереш че “перфектния ден” няма нищо общо с броя на калориитв и вдигнатитв кимограми. Защо мислш за състоянието си само като външна опаковка, с “преди” и “след”. Преди и след кое? И какво става след “след”? Нещата остават завинаги статични ли?
Колкото повече драма има в неща като това как тренираш и как се храниш, толкова по-малко “перфектни дни” има в живота ти. Приеми тренировките и храната като съпровождаща част на нещо много по-вълнуващо от това колко си клекнала днес или колко оризовки вповече си изяла, и нека ти помагат да се наслаждаваш на останалото, вместо да вгорчават дните ти. :)
ПП: Не може да се събждаш пред такава гледка (примерно) и да си мислиш колко калории ще изядеш днес или къде да намериш фитнес да тренираш.
ПП2: Няма да ти казвам колко суоер изглеждаш и колко си постигнала, защото докато се чувстваш по този начин, не си постигнала кой знае какво. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 06.11.16 09:44.
06.11.16
09:42
Абсолютно съгласен с всяка дума на Маргарита. А и всеки може с мотивация, с мотивация е лесно. Виж, ако си отдаден (на процеса или каквото и да е), дори нямаш нужда от мотивация - ето как отпадна и това оправдание.
Аз усещам какво става от едно известно време насам. Категория “бикини” ви размъти мозъчетата :)))
казано от Margi на 06.11.16, 09:32:
Ще започнеш да се чувстваш по-добре в момента, в който разбереш че “перфектния ден” няма нищо общо с броя на калориитв и вдигнатитв кимограми. Защо мислш за състоянието си само като външна опаковка, с “преди” и “след”. Преди и след кое? И какво става след “след”? Нещата остават завинаги статични ли?
Колкото повече драма има в неща като това как тренираш и как се храниш, толкова по-малко “перфектни дни” има в живота ти. Приеми тренировките и храната като съпровождаща част на нещо много по-вълнуващо от това колко си клекнала днес или колко оризовки вповече си изяла, и нека ти помагат да се наслаждаваш на останалото, вместо да вгорчават дните ти. :)
Права си, Марги, напълно приемам думите ти :)
Щастието ни по никакъв начин не трябва да зависи от това какво сме изяли, колко сме вдигнали и т.н.
Моменти като тия могат да направят човек дори по-силен. Падаш, изтупваш се и продължаваш :) Хубаво е от време на време някой да ти напомни, че не всичко е ядене и бутане :)
П.П. Поздравления за гледката! Аз обожавам да гледам небето с всичките му цветове и това ми носи страхотен вътрешен мир!
Мнението беше редактирано от Sanya на 06.11.16 09:52.
казано от Иван на 06.11.16, 09:42:
Абсолютно съгласен с всяка дума на Маргарита. А и всеки може с мотивация, с мотивация е лесно. Виж, ако си отдаден (на процеса или каквото и да е), дори нямаш нужда от мотивация - ето как отпадна и това оправдание.
Аз усещам какво става от едно известно време насам. Категория “бикини” ви размъти мозъчетата :)))
Хаха, Ванка, категория “бикини” не ме влече и не ми влияе по никакъв начин :)
Това е, чисто и просто, като имаш някакво вътрешно неспокойство и избива нанякъде. Пък и сезона е един такъв меланхоличен, малко overthinking и... :D
Ей, изядохте го момичето за тая снимка.
Ами според мен пък има място в отношението как се чувства.
Едно тяло няма как да изглежда добре, да е здраво и силно, без човекът сам за себе си да се чувства добре.
Пък и на всеки понякога му става тъпо, че не си е изпълнил някаква цел или не е влезнал в някаква рамка. Да, не подкрепям настроението да се влияе от цифрата на калориите примерно, но ако тя за нея е някакъв вид прогрес или обратното, защо да не го отчете?
Щом този вид мотiвация работи за Саня, аз я подкрепям с две ръце. Смело напред и обратно към Усмивката на форума. :) (F)
Благодаря за подкрепата, благодаря за мненията, благодаря за всяка “ръка” подадена под един или друг начин! Стига вече съм се лигавила, почваме...
06.11.2016 - Тренировърчен
Сън: близо 8 часа
ХРАНА
- тиквен кекс (печена тиква, доза протеин, 30г брашно от елда), домашно кис.мляко
- салата айсбрег, пъдпъдъчи яйца, прошута, домат, рукола, 1/2 от 1/2 багета с маслини и домати
- 1/2 овесена бисквита, 1/2 медена бисквита (някъв здравословен вариант от Farmer’s)
- пълноз.тортила с пилешки гърди, 1/4 авокадо, айсберг, чери, кис.мляко с копър, 150г котидж и 2 оризовки
ТРЕНИРОВКА - с ластик и 5кг дъмбел
1. - Арнолд преси с ластик - 3х15
- Клек собствено тегло - 3х15
2. - Лицеви опори - 3х10
- Повдигане до брадата с ластик - 3х15
3. - Фейс пул с ластик - 3х15
- Тяга с прави крака с дъмбел - 3х15
4. - Изнасяне в страни с ластик - 3х12
- Български клек с дъмбел - 3х10 на страна
5. - Повдигане на ръце напред с длани нагоре (с ластик) - 3х12
- Плие с дъмбел - 3х15
Супер импровизирана тренировка в къщи, като реших да включа и леки упражнения за долната част в суперсерии с рамото. Раздвижих си кръвта, загрях мускулите, доволно пак :)
Храната няма да коментирам, то се вижда, че е добре. Тъй като ми предстои едно излизане най-вероятно ще добавя чаша-две вино и ако ям нещо, ще е салата.
Хубаво беше времето днес, поразходих се навън, хапнах навън. Динамична неделя ;)
07.11.2016 - Тренировъчен
ХРАНА
- 60г овесени ядки, ч.л. какао и канела, смути от червено цвекло, ябълка, печена тиква, 1/4 авокадо
- 100г гс пуешко месо, 130г зеленчуци на тиган (грах, царевица, морков, гъби, бейби лукчета), салата зеле
- 120г извара, 1 банан
- 35г сурови ядки
- 100г гс пуешко, 100г зеленчуци на тиган
- 150г кис.мляко, 1 голяма ябълка
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
1. 3 суперсерии корем:
- крънчове на пейка
- повдигане на краката от лег
- крънчове лакът - срещуположно коляно
2. Клек - 15 @лоста / 12 @20кг / 10 @30кг / 8, 8, 7 @40кг / дс 6 @40кг + 10@20кг + 12 @СТ
3. Повдигане за прасец на един крак + 15кг - 3х15 на крак
4. Преден клек (първи опит) - 4х10 @20кг
5. Глутеус мост с щанга - 4х12 @40кг
6. Бедрено разгъване с дъмбел - 4х12 @12кг
Исках да намаля малко тежестта днес, защото не ми се клякаше тежко... Тя взе че стана доста обемна тренировка, която дори ме задъха :D
За първи път правя преден клек. Признавам, че беше много импровизирано и не бях особено подготвена. Установи се, че лактите въобще не са ми както трябва, никаква мобилност в китките ... :D Но качвам клип, защото все пак като за първи опит не е толкоз зле.
Бедреното разгъване също го снимах, за да ви покажа как го измислих. Моооозък! Изглеждам така, все едно вдигам планина с краката си :D Верно, концентрирано и бавно го изпълнявах, но не тежеше колкото физиономиите ми показват хах
Днес не ми се ядеше много(въпреки че като си гледам списъка не си личи много да е така :D ), дори имаше момент, в който сутринта след като изпекох пуешкото ми стана леко лошо и сякаш ми се гадеше от миризмата... Не се разболявам! Казах!
А да, иии... подрани ми със 6 дни (dull) Да му се невиди лудото време!
Хало. На предния клек подхождаш като за заден, първо с таза, навеждайки се напред. Стегни си ядрото, изправи се и се стреми колената да отиват максимално навън и настрани. Ако трябва, отвори малко пръстите на краката навън. Не мисли за мобилността в китките, нека тежестта на лоста да е основно върху тялото, т.е дръж горната част на гърба изправена и гърдите изпъчени леко нагоре, създавайки жлеб за лоста.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече