казано от BGDN. на 03.03.16, 21:42:
казано от Sanya на 03.03.16, 21:39:
За мен чийтове няма :D ако влиза в макросите... знаеш :D
Само за маста не съм убедена, но ще разуча рецепти.
*започва да крои*
Мерси.Пробвай вместо мас - кокосова или какаова мазнина ;)
казано от Juls на 04.03.16, 14:45:
Аз готвя предимно със свинска мас ... :D
Мен, не че ме притесява самата мазнина, ами по-скоро имам някакъв бегъл спомен, че не ми харесва миризмата, ама то е било преди толкова години... знам ли. Обичам си и аромата, и вкуса на маслото и гледам, че по доста рецепти можело и с него.
Да доразводня темата - Саня, става ли с обикновени кори за баница? няколко рецепти ми казват “кори за баница на сач” - какво е това чудо не знам, но категорично няма да си го намеря, иначе БГ шопа продава обикновени. Не виждам защо да не стане, ама викам да попитам.
Има и миризлива мас,както има и миризливо сирене и мляко. Зависи животното с какво е хранено, на каква възраст е заколено,дали е било болно, препарати дали са давани и т.н.
Аз вземам домашна мас от познат вече много години и няма лош аромат. Случвало ми се е да купя от магазин,не останах доволна.
Айде да се намеся и аз със скромното си мнение.
Гюзлеме е традиционно турско ястие, което се приготвя от тесто, сирене или извара и масло и дори много често с олио върху каменна или глинена плоча. Самото наименование идва от турската дума за хубав и означава нещо хубаво. Ако намерите оргинална рецепта за гюзлеме със свинска мас, кажете ми - ще приема исляма веднага ;)
В различни региони на България се приготвят традиционни печива близки по състав, външен вид и вкус на гюзлемето. В различните региони те имат различни имена и естествено, някои различия в рецептите. Например в някои части на Родопите се казва тикълник, защото се пекат на тикла, в Северна България им викат роговачки и т.н.Нормално е в някои региони да се изпозлва и турското наименовани поради разбираеми 500 годишни причини.
В този ред на мисли - не е задължително да бъдат приготвени с мас (не, че не е вкусно), може и с масло.
Не бих казал, че с купени кори бихте се доближили до оригиналната идея и затова горещо препоръчвам да си разточите корите сами. Стават вкусни и с по-дебели кори, така че са подходящи за начинаещи. Не е като клинът например, където се иска доста по-голям майсторък, че хем са по-тънки листата, хем са и доста по-големи ;)
Богдана, можеш да пробваш с обикновени кори и ще споделиш после ;) Аз съм ги яла само правени от майка ми и винаги са били с кори на сач. Естествено може да пробваш и сама да си разточиш кори, защото тези са една идея по-гъвкави (ако мога така да се изразя), а не като корите за баница, които не можеш лесно да огънеш без да се разчупят. Но както казах пробвай, интересно би било дали ще се получи ;)
Пак съм влязла във фаза и си лягам късно , а се изцъклям в 8… Имам странното нетърпение да стана и да ми започне деня. Днес си мина в приготовления за празника на майка ми - месене на питки, глезене на рожденичката :D Бях твъро решена, че ще намеря време и за тренировка. Е, намерих и се получи супер! Вечерта си беше празненство и имаше много “пийене и яденйе”. Да кажа, че питката много ми се получи, супер съм доволна (снимка).
ХРАНА
1. 1 гюзлеме; 70г котидж; 3 фурми с тахан
2. Смути от ягоди, киви, годжи бери и кокосово мляко
3. Пилешка супа; кис.краставички; 1/2 филия бял хляб
4. На вечерята - шопска салата; филе Елена ; печени ядки; печено прасе; зеле (печено) ; малко ориз; парче еклерова торта - от всичко долу горе в умерени количества :)
ТЕЧНОСТИ : 2.5л вода; 1 кафе; 1 кафе с лъжица кокосово мляко; 2 чааши бяло вино
ТРЕНИРОВКА - Горна част (дърпащи)
1. Придърпване на вертикален скрипец пред гърди - 1х10х25кг; 2х8х30кг
2. Придърпване на хоризонтален скрипец - 1х12х20кг; 2х8х25кг
3. Мъртва тяга - 15х20кг; 12х25кг; 12х25кг; 8х30кг
4. Хиперекстензии в сс със странични - 3х15х10кг
5. 30-20-10 суинг с 5кг + лицева
Преди силовата част негативни набирания - 3-4 серии по 6-5-4. След силовата заздравяване на хвата (висене) като най-доброто ми време е 35 сек.
От бързане си забравих изолиращото за бицепс :D ама не е фатално. Цялостно всичко беше супер #feelingSoAlive
Малко странни погледи усетих от време на време, но и една мацка ме поздрави за лицевите :D върви й обеснявай, че може къде по-добре, при положение че едвам си правя 30те секунди без да искам да се тупна по корем ЗАВИНАГИ. Но ми стана мило :)
Утре пътувам към София, но преди обед ще спретна нещо за задно бедро + корем в къщи или ако остане време да ходя до залата.
Айде със здраве
Мнението беше редактирано от Sanya на 06.03.16 07:50.
казано от Маданеца на 04.03.16, 15:10:
Айде да се намеся и аз със скромното си мнение.
Гюзлеме е традиционно турско ястие, което се приготвя от тесто, сирене или извара и масло и дори много често с олио върху каменна или глинена плоча. Самото наименование идва от турската дума за хубав и означава нещо хубаво. Ако намерите оргинална рецепта за гюзлеме със свинска мас, кажете ми - ще приема исляма веднага ;)
В различни региони на България се приготвят традиционни печива близки по състав, външен вид и вкус на гюзлемето. В различните региони те имат различни имена и естествено, някои различия в рецептите. Например в някои части на Родопите се казва тикълник, защото се пекат на тикла, в Северна България им викат роговачки и т.н.Нормално е в някои региони да се изпозлва и турското наименовани поради разбираеми 500 годишни причини.
В този ред на мисли - не е задължително да бъдат приготвени с мас (не, че не е вкусно), може и с масло.
Не бих казал, че с купени кори бихте се доближили до оригиналната идея и затова горещо препоръчвам да си разточите корите сами. Стават вкусни и с по-дебели кори, така че са подходящи за начинаещи. Не е като клинът например, където се иска доста по-голям майсторък, че хем са по-тънки листата, хем са и доста по-големи ;)
Баба лека и пръст правеше, стават нещо уникално и им викаше кърталачки (връщам се в детството не знам откога не съм ял подобно нещо).
Малко продължение на горния ми пост:
И тъй като си е моят дневник и споделям моите трепети и вълнения ще споделя и с вас следната статия на бургаски вестник, в която главно участващо лице е дядо ми, който преди 47 години е един от първите българи изкачили най-високата точка в Африка - планината Килиманджаро.
Който е любопитен да я прочете :) Аз съм слушала милиони пъти историите на дядо и никога не ми писваха... Много се вълнувам и безкрайно се радвам като го виждам с какъв трепет в очите продължава да разказва.
Enjoy!
Мнението беше редактирано от Sanya на 05.03.16 19:40.
с този линк не се отваря,ето така е правилния :) http://www.desant.net/show-news/35211 :)
Днес пак станах рано, но денят ме претискаше и добре че успях да свърша всичко, което бях предвидила. Вече пътувам за София... Трети час в автобуса - почвам да нервнича мъничко. Днес иначе реших да си направя тренировката в къщи, имах си подходящите условия. Храната долу горе като за при нашите е добра, с изключение на това че обяда нещо ми дойде малко и допълвах.
ХРАНА
1. 3 овесени палачинки с тахан и 5 фурми
2. Заешко печено с малко ориз; един къс питка; зелена салата;
Допълних после 50г котидж с лъжица кокосово мляко, годжи бери, канела и още две фурми; няколко печени фъстъка.
3. 1 гоооляям банан; шепа орехи
4. Вечерята ще е в съседите на картофени кюфтета и вино (добре ме посрещат)
ТЕЧНОСТИ: вода - малко; 1 еспресо; 1 кафе с мляко
ТРЕНИРОВКА - Задно бедро + корем
5мин степер
1. 4 кръга от:
- бедрено сгъване с ластик - 15/15/15/15
- добро утро със швейцарска топка - 15/15/15/15
2. 4 кръга от:
- бедрено сгъване на топка - 15/15/15/15
- повдигане за прасец - 20/20/20/20
- глутеус мост на един крак (опорния на табуретка) - 15/15/15/15 на всеки крак
3. 3 кръга от:
- swiss ball pike press - 15/11/15
- извивки в страни със съпротивление ластик - 15/15/15
- повдигане на крака от тилен лег с топка - 20/20/20
4. 3х
- къси коремни + 4кг гири - 20/20/20
- руски туистове с 4кг гири - 30/30/30
5. Кардио - 2 кръга от любимото ми, за време 7мин и 42 сек (плюс 1 мин почивка между кръговете)
30 Jumping jacks
30 high knees
8 berpees
30 bicycle crunches
10 jump squats
30 Jumping jacks
25 high knees
1min wall sit (разпокъсано)
Разочаровах се от това как се държаха краката ми на “столчето на стена”, едвам издържах 20 сек и се изправях за 2-3 и отново задържах. Винаги съм ги изкарвала до край... При swiss ball pike press втората серия бая се олулях и баланса ми се губеше, накрая се изморих преди да успея да направя бройките. Топката, която ползвах беше по-голяма и по-добре надута от тази, която ползвам по принцип. Другото всичко си беше екстра, като изключим че Добро утро ми беше доста леко и се нагълтах на котешки косми, влизаха ми в носа... Идилия :D В София - повече! :)
Утре съм на сватба и може да съм аут за целия ден - на линия в понеделник ;)
казано от Sanya на 05.03.16, 19:11:
Храната долу горе като за при нашите е добра, с изключение на това че обяда нещо ми дойде малко и допълвах.
родителите ти, да не мислят, че си на 12 все още щом обяда е малко :D
казано от Кънин на 06.03.16, 23:57:
Не, ама като не им ям хляба, който заема голяма част от обяда, така се получават нещата ;) Пък може и да ям повече от тях, знам ли :D
казано от Sanya на 07.03.16, 08:56:
казано от Кънин на 06.03.16, 23:57:
Не, ама като не им ям хляба, който заема голяма част от обяда, така се получават нещата ;) Пък може и да ям повече от тях, знам ли :D
оправдани са в такъв случаи :)
Като ходим на гости в свекърва ми е същата работа. Сипва ми едни детски порции, даже синът ми няма да се наяде с такава порция. И ми идва да й кажа...кмон бич,ай лифт...ю ноу?!?!
Затова вече съм винаги подготвена. Пътувам навсякъде с две раници- едната дрехи и стъфф, другата - манджа! :D
Мнението беше редактирано от Juls на 07.03.16 09:51.
Хахаха Juls искрено ме разсмя :D
Ще използвам да кажа, че вчерашния ден няма да го описвам, отгоре отгоре ще кажа че беше голяма мешавица на храна... Бая висене права, на 10см ток и краката ми са лешшш. Но пък беше емоционален и прекрасен ден (sun)
Днес ще тренирам. Точка. :)
Днес - пълен резил отвсякъде. Нито храната ми храна, нито тренировката качествена... Язък за почивния ден (отпуска съм). Закусих супер късно, обяда ми дойде към 15ч и като гледам ще хапна още веднъж, в най-добрия случай два пъти...За малко да получа инфаркт следобеда, защото кафе машината ми отказваше да работи. Оправи се (whew)
От вчера се чувствам тежка и балончеста. На всичкото отгоре кой ме би по главата да стъпя на кантара във фитнеса, веднага слязох и му теглих една...наум :D Няма въобще да се занимавам с него. Ще чакам да ми се оправи себеусещането хах. Това е нещо, което старата Саня не би направила - да остави просто да й мине (devil)
ХРАНА
1. 1 омлет със сирене (от не знам колко яйца, беше на заведение); домат и краставица; 2 хапки телешка пържола
2. 160г свинско печено; няколко кис. краставици; 1 морков; 3 сурови кашута
след тренировка - доза протеин с прясно мляко
ЕДИТ - 3. 2 пр. филии пълн.хляб с извара, сушени домати и червена чушка.
4. кис.мляко с извара, канела и стевия; шепа ядки (кашу, лешник, бадем)
ТЕЧНОСТИ: водата - малко по-добре, но все пак зле; 1 кафе; 1 мляко с нес; 500мл фреш портокал
ТРЕНИРОВКА - Горна част (бутащи)
Загрявка: скачане на въже
1. Повдигане на щанга от тилен лег - 15х13кг; 12х18кг; 2х7х23кг
2. Избутване на дъмбели на пейка под наклон - 15х10кг; 2х10х16кг (обща тежест на дъмбелите)
3. Пек дек - 15х13кг; 2х10х19кг
4. Раменна преса с 5кг дъмбели - 3х12
5. Повдигане на ръце в страни с 3кг гири - 3х12
6. Повдигане на 5кг диск над глава - 3х10
7. Кофички - 3, 4, 4, 2
8. Разгъване за трицепс на долен скрипец - 12, 9, 9 х20кг
*Преди силовата част опити за негативни набирания, но ми беше твърде високо...След силовата част висове, най-добро време 40сек (първия път ми е силата, после умирам...)
Супер недоволна съм от днешната тренировка. Не бях ходила отдавна в тази зала и бях като муха без глава. Въобще не знаех какво се случва, все едно за първи път влизам в зала. Нещо кашата в главата ми беше пълна... На лежанката
тази песен ме надъха доста и после ентусиазма ми умря... Доколкото успях да си спомня лоста беше 13кг, така че се надявам да съм права за килограмите дето съм сложила. Пек дек-а е със супер странните килограми. Върви 7, 13, 19 и т.н. Накрая толкова разочарована си тръгнах, все още пълна с енергия, а нищо не ми се правеше.
Гледам се аз днес в огледалата в залата и си мисля... too much ass…. Кога успя да порасте толкова това нещо :D Имам чувството, че човек като ме погледне вижда само един ... глутеус Да се изразя на наш език, нали :D
За да се почувствам по-добре си прикачам снимки от вчера, защото се чувствах като принцеса “malko as” (sun)
Мнението беше редактирано от Sanya на 07.03.16 23:34.
казано от Sanya на 07.03.16, 19:56:
Гледам се аз днес в огледалата в залата и си мисля... too much ass…. Кога успя да порасте толкова това нещо :D Имам чувството, че човек като ме погледне вижда само един ... глутеус Да се изразя на наш език, нали :D
Дрън-дрън!
казано от Sanya на 07.03.16, 19:56:
мисля...too much ass….
Грешно си мислиш, много рядък казус е too much ass. :D
How much is too much ass :D
Сега не ме разбирайте погрешно - в развитието на задните части няма нищо лошо, но мисля че вървят доста пред другите групи и ми се губи баланса :D
07.03.16
20:33
Много си си добре даже! ;) Относно тренировката, знаеш че при всички ни има такива моменти ( най-много при мен :D ), няма да се отчайваш. :*
А и между другото много ми харесват тренировките ти като цяло. Допада ми и идеята за бутащи и дърпащи, но все не намирам достатъчно време да си спретна една програма и аз като хората... :Д
Верно си като принцеска :))) (sun) ( А относно себеусещането- кога трябва да ти идва?:)))
казано от Симона на 07.03.16, 23:52:
Верно си като принцеска :))) (sun) ( А относно себеусещането- кога трябва да ти идва?:)))
Приключих тъкмо с тоя период :)
Значи ей сега бързо бързо ще почнеш пак да се чувстваш супер!
п.п. извинявай за несъстоятелността
ХРАНА
1. 300г кис.мляко (домашно) с доза протеин банан, ягоди и шепа ядки; 1 ред 72% шоколад с бадеми
2. 200г качамак; салата цвекло, морков, ряпа
3. 100г кис.мляко с 2 л. извара, какао, ягода
4. 120г пил.дробчета; салата айсберг, цвекло, чушка, сушен домат и семена
ТЕЧНОСТИ: ~3л вода; 2 кафета
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
Скачане на въже + 3х3 асистирани полувинчати набирания с подхват + няколко негативни
1. Клек - 2х15х20кг; 2х12х25кг; 1х8х30кг
2. Напади (статични) - 3х10х20кг (на всеки крак)
3. Хип тръст - 3х12х15кг
4.3х
- “Колелце” от колене - 3х отказ
- Повдигане на крака от вис - 3х12
- Извивки в страни с 12.5кг дъмбел - 3х15
Много се замотах и проточих тренировката, но пък доста добре си я усетих. “Колелцето” не е точно колелце - правих го със щангата. За съжаление бях притисната от времето и крадио не успях да направя. Заговорихме се много с моята дружка и времето си хвръкна.
Да се похваля, че направих втори опит да подквася мляко и се получи страхотно! Ще си ям производството тия дни (sun)
Следва....вино в къщи... Отпадна ми уговорка
Хубав празник! (F)
Мнението беше редактирано от Sanya на 08.03.16 21:19.
Да се разпиша и аз...
Тези дни имам адски много енергия, толкова много, че ми иде да скачам на едно място :) И за съжаление няма как да я изразходя, понеже през по-голямата си част от деня съм на работа. Още вчера като свърши тренировката ми нямах търпение да дойде следващата!
Накратко днес бях на кулинарен курс по тапас. Много приятна обстановка, абсолютно непознати, но готини хора... Поизцапахме се, потворихме, похапнахме :D Снимки долу!
Зверска мускулна треска имам на бедрата, голЕмото дупе хах и малко на гърба. Робокоп през целия ден, слизането ми беше кошмарно :x
Без тренировка, че всичко беше на тагъдък...
ХРАНА
1. 2 пр.филии пълн.хляб с тахан, ягоди, мед; няколко лъжици кис.мляко
2. 2 Чушки с доматен сос; зелена салата с едно варено яйце; шепа ядки
3. 2 дози протеин с прясно мляко
4. На курса:
- 3 тапас с хлебче, печена капия, балсамова редукция, козе сирене и мед
- 2 хлебче с песто, пушена херинга, винегрет с чушки
- 2 с хрупкаво хлебче с чоризо, пъдпъдъче яйце
- маслини с аншоа 2-3
ТЕЧНОСТИ : 2.5л вода; 2 кафета; чай мента; няколко глътки бира
Днес бях малко като ударен самолет, снощи легнах късно, станах рано и имам няма 5-6 часа сън. Сила имах доста въпреки това, но следобеда не спрях да се прозявам. На края на деня ме зарадваха със страхотна новина - много близка моя приятелка е бременна ... Толкова се зарадвах, че можех да се разплача от щастие (добре де, пророних една сълза).
Мускулната треска на краката днес е с още по-голяма сила и сутринта едва се изтърколих, утре очаквам да ме удари и в гърба (sun)
Забелязвам, че често се чувствам замаяна и с леко главоболие...Мисля че с настъпването на пролетта хемоглобина ми пак се насочва много надолу, ще се насоча пак към фолиевата киселина.
ХРАНА
1. 2 палачинки (2 яйца, 1/2 доза протеин, ленено брашно), намазана с какаово-таханова паста* и 3 ягоди; 100гр кис.мляко
2. 4 яйчени мъфина (2 яйца, чушка, грах, царевица); салата зеле и моркови; 1 ф.пълн. хляб
3. 300г кис.мляко; шепа ядки
4. 120г пил.дробчета по селски; салата айсберг с чушка, цвекло, семена, сушени домати, зехтин и балсамико
ТЕЧНОСТИ: 2.5л вода; 2 кафета
ТРЕНИРОВКА - Горна част (дърпащи)
Загрявка: Джъмпинг джакс + високи колена
1. Асистирани набирания с ластик - 3; 3; 2 и 1/2; 2 и 1/2; 2 + няколко негативни
2. Мъртва тяга - 2х15х20кг; 2х12х25кг; 1х10х27.5кг
3. Едностранно гребане с 10кг дъмбел - 3х12 всяка ръка
4. Повдигане на ръце в страни при наклон напред (седнало положение) - 3х15х3кг гири на всяка ръка
5. 4 кръга от:
- 25 суинга с 5кг
- 10 бърпита с лицева (от последния кръг без лицева)
- 30 високи колена
45 сек почивка между кръговете
Накрая реших да пробвам още няколко набирания + висове за хвата (тоя път слабо)
Спря ми се тока от тоя завъшек...Малко ми се завъртя главата и попречерня, отдавам го на малкото сън.
Набиранията - ами имам напредък! В началото със цялата насъбрана сила първите две тройки бяха добре, после силата ми отслабна и станаха много полувинчати. Качвам клип на мини прогреса (вдъхновена от Богдана) - наистина много мини, но за мен си е голяма крачка. Отбелязвам, че го снимах на края на тренировката, уморена съм и си личи колко ми е мъка :) Важното е, че вече не мисля, че набиранията ще са мираж (giggle)
Старай се да не се клатиш така неконтролирано на набирането,губиш ценна енергия. :)
казано от Juls на 11.03.16, 08:27:
Старай се да не се клатиш така неконтролирано на набирането,губиш ценна енергия. :)
Да, знам, че е грешка и ще бъде поправено (ще се опитам да се овладея). Тенк ю, дарлинг :)
Другият път опитай да стегнеш корема и дупето преди да се изтеглиш. Съвсем леко стягане,подобно като при планк. Мисля,че това ще ти помогне.
11.03.16
09:24
Саня.......с тия палачинки.....нали ти казах :D :D :D :D
казано от Херцог Трън на 11.03.16, 09:24:
Саня.......с тия палачинки.....нали ти казах :D :D :D :D
Ники :D
11.03.16
09:41
Между другото, ето това е ТВЪРДЕ ГОЛЯМО дупе :D
http://pik.bg/голямо-дупе-–-новата-мода-сред-жените-красиво-ли-е-погледни-тези-снимки-и-прецени-news499511.html?utm_source=posledninovini.com&utm_medium=cpm&utm_term=direct&utm_campaign=traffic
11.03.16
10:03
Свежи чепици :D
11.03.16
10:19
казано от Sanya на 11.03.16, 10:01:
Close enough? :D
;) :D
казано от ME4O_TURIST на 11.03.16, 10:03:
Тоа па...
Аз само дупето гледах...(nlove5)(nlove10)
Около 7 пъти ми изписа
“Вече сте подкрепили това мнение” ....:D
Компенсирах с “*Абонамент за темата* и *Харесай темата*....
Саня, да знаеш,че имам афинитет и към двата пола. Внимавай с подобннимки ! (nlove2)
Мнението беше редактирано от Juls на 11.03.16 10:30.
11.03.16
10:23
Спазвам сутрешно благоприличие :D :D :D
Както казваше мосю Алфонс в онзи известен сериал “Ало-ало” : “Разхлопа ми се сърцето”
11.03.16
10:26
казано от Juls на 11.03.16, 10:19:
казано от ME4O_TURIST на 11.03.16, 10:03:
Тоа па...
Аз само дупето гледах...(nlove5)(nlove10)
Опитах да гледам другаде, ама не успЕх! :D