Преживях първата смяна! Но тя половината си мина по висене пред лекари на профилактичните прегледи (последните). Саня е здрава..на пръв поглед :D
*Към снощи добавям 2 с.л. кис.мляко с 1/2 протеин, много ягоди и канела
ХРАНА
1. 3 оризовки с 140г извара и мед, канела, семена
2. 40г орехи; 240г череши
3. 100г сьомга; 2 оризовки; салата зеле и моркови със зехтин, оцет
4. 150г агнешко; 200г картофи; 1/2 краставица
5. салата спанак, морков, цвекло с някъв сос и сусамов микс (в Хепи); чаша розе
6. сладолед от 1 банан, 70гр кокосово мляко, 100г горски плодове
1810ккал = П 75г / В 167г / М 66г
Ъпдейт добавки: Рибено масло 4 капс.; Магнезий 500мг 1 капс.; Вит. Б6 1 табл.; Цинк + А,Е,С 1 табл.
ТРЕНИРОВКА - Кардио
36мин на пътека - 5км
- 2 мин загрявка
- 18 мин интервали 40/40 - 6км/ч / 15 км/ч
- 15 мин с наклон 16% 6.2 км/ч
Мускулната треска на корема ме превзема с всеки час. Не ме разсмивайте, много ми е тежко :D Кардиото си беше супер, плувнах в пот. Уикенда съм извън София, така че реших да не си го спестя ;)
За утре плана е ясен - Бутащи(гърди + трицепс).
Със здраве! ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 26.05.16 15:59.
26.05.16
14:11
казано от Sanya на 24.05.16, 19:55:
Добро утро с 17кг лост - 12, 12, 12, 12 / поздрав за Сашо :D
Като толкова държиш на това упражнение, поне прави варианта му “добър ден” :
https://youtu.be/ZYGr_OmM-yw?t=14
;) :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.05.16 14:12.
Хммм интересно :) Реално същите мускулни групи ли се натоварват по този начин и какви са му предимствата?
Иначе да, не мога се разделя с него... Асоциирам “добро утро” със “закуска” и... :D
26.05.16
15:10
http://www.catalystathletics.com/exercise/184/Seated-Good-Morning/
Днес сигурно 3 пъти си редактирах предния пост, защото си бях объркала план-тренировката :D Първото щях да ДЪРПАМ лежанка, после някво Рамо бях писала де въобще не го предвиждам за днес... Иначе бях много надъхана :D
ХРАНА
1. киноа с кокосово мляко, стевия, канела и орехи (50г киноа, 60г кокосово мляко)
2. 250г череши; 2 оризовки
3. 100г (гс) пил.гърди; зам. зеленчуци; 1 краставица с 50г сирене
4. 1 пишманье; доза протеин - преди тренировка
5. 40г пил.гърди + 50г агнешко (остатъци некви); 3 оризовки; 1 морков и 1/2 ч.чушка
6. 200г котидж + 100г зам.горски плодове
1550 ккал = П 119г / В 130г / М 59г
ТРЕНИРОВКА - Гърди + трицепс
1. Лежанка - 15х17кг / 12х23кг / 8х27кг / 4, 3, 4 х32кг
2. Избутване на дъмбели от полулег - 12х8кг / 8, 8, 7 х10кг на ръка
3. Кофи на успоредка - 6, 5, 6, 5, 5
4. Разъване за трицепс на портален скрипец с въжена ръкохватка - 12, 12, 10, 10 х20кг
5. Вакуумки - 6 серии до отказ
6. Табата с въже - 8мин
Лежанката беше голяма мъка с тия килограми. Няма да ви лъжа, не ми беше леко днес. Всичко друго си беше наред де. Празна зала е както кеф, така и малко нож с две остриета като няма кой да ти помогне при нужда...
(muscle)
Мнението беше редактирано от Sanya на 26.05.16 20:46.
26.05.16
20:30
казано от Sanya на 26.05.16, 19:23:
1. киноа с кокосово мляко, стевия, канела и орехи (50г стевия, 60г кокосово мляко)
50 грама стевия? (wasntme) :*
П.П: Прекрасна си! :)
Мнението беше редактирано от Б.Р. на 26.05.16 20:35.
Продължавам да си пиша глупости :D Киноа! Благодаря ти, Б.Р. че четеш подробно :* :D
26.05.16
22:19
Sanya, доволна ли си от кокосовото мляко? Имам в предвид, с каква цел използваш него, а не краве примерно? Аз съм с гастрит и избягвам прясното мляко и търся заместител. Извинявай за директният въпрос, дано не е нахално ;)
казано от Никол Иванова на 26.05.16, 22:19:
Sanya, доволна ли си от кокосовото мляко? Имам в предвид, с каква цел използваш него, а не краве примерно? Аз съм с гастрит и избягвам прясното мляко и търся заместител. Извинявай за директният въпрос, дано не е нахално ;)
Никол, аз си ползвам краве мляко и всякакви млечни продукти. Даже ги обожавам! В случая просто си бях купила кокосово за разнообразие и различен вкус. Доволна съм, не мисля че може да сравниш кокосово с краве, както и ядково с краве. Но всичките ми допадат :)
Не се притеснявай за въпросите ;)
Поздави!
Човек тъкмо да влезе в работен ритъм и дойде петък :D Oh well…
ХРАНА
1. мъфин (1 яйце, доза протеин, брашно от тиквено семе, какао); 160г кис.мляко
2. 250г череши
3. 180г телешко; 100г зам.зеленчуци; салата домати; 65г прясно сирене
4. протеин с прясно мляко
5. 2 цели яйца и 1 белтък с извара; 4 оризовки
6. 200г кис.мляко с 100г зам.горски плодове и стевия
1850ккал = П 147 / В 131 / М 50 - и това само до 19ч...
ТРЕНИРОВКА - Гръб + Рамо + Корем
1. Набирания - п.х. 2, 1, 1, 1, 1; у.п. 7х1; негативни - 7х1
2. Едностранно гребане с дъмбел - 4х12х10кг на ръка
3. Придърпване на вертикален скрипец с широк хват - 8, 8, 6 х35кг / 10х30кг
4. 4 суперсерии:
- латерално повдигане за рамо - 4х12х5кг на ръка ( първо дясна, после лява)
- хай пул - 8х17кг / 3х8х12кг
5. V - преса - 13, 15, 15, 13, 15
6. Молитва - 3х12х50кг
Супер съм доволна от тренировката. Знам, че набиранията са много смешни още с тия еденички. Но реших ,че трябва да почна да се мъча без ластик. Сега мога по едно, надявам се с времето да се увеличат. Пробвах различен хват днес, както и серии с негативни. Всичко друго си беше екстра. Включих и корем малко, че уикенда съм го писала бегал от тренировки.
Заминавам на тиймбилдинг в Бобошево. Отзивите са много добри - планина, спокойствие, ограничен обхват, чист въздух... Трябват ми!
Малко да поразсъждавам... Последно време вечер съм много гладна и нямам наяждане. Почвам уж с вечеря, после мине не мине час и огладнявам пак и ям повече от необходимото....И се чудя енергоразхода ли съм си увеличила, че съм такава ненаситна. Тренировките ли ми станаха по-тежки, изморена ли съм или просто съм гладник! Ей сега си изчерпах калориите още в 19ч и май ще е мъка, но ще приключа с храната за днес. Не съм вписвала, но снощи си продължих да си ям и хич не беше малко.... Яяяя се стегни, Саня! (nbad)
27.05.16
21:24
Супер си Санче! (sun)
Не се вкарвай във филми излишно.
Напоследък тренираш съвсем различно и доста тежко. При такива тренировки се и яде много и трябват по-дълги почивки.
Просто гледай да не тренираш тежко в два поредни дни.
На мен ми избушва нервната система и се разболявам, ако тренирам повече от 2-3 дни седмично, с моя начин на живот, деца, работа, тренировки и други отговорности.
Ти не си по-малко натоварена. Почивката е Важна и е Голяма работа.
Браво за набиранията! (muscle) Ще видиш колко бързо ще прогресираш сега, веднъж решила да се отпуснеш и да ги правиш неасистирано.
Добре е, че имаш възможност да пътуваш често. На мен това ми липсва, Много.
И пускай повече снимки, че се радвам като малко дете, на хубавите гледки. :D
Продължавай все така, прекрасна си!
Мария, благодаря ти от все сърце за включването (F)
Определено осъзнавам, че започнах да тренирам по-тежко (всъщност не за всеки това е тежко, но натам вървим). Може би не възстановявам качествено, предвид че съм активна по 5, понякога и 6 пъти в седмицата. Ама нещо не ми се стои на едно място и ми е супер кеф да ида да тренирам :D Енергия за сега - бол.
А иначе не пътувам толкова често, колкото ми се иска, но един ден и това ще стане ;)
Появявам се за малко преди да си легна.
В Бобошево е много приятно. Красиво е, спокойно е, въздуха е различен, вибрациите са положителни... Чувствам се много добре!
През деня първо поседнахме на по джинче :D
След това забелязах много подходящи за набиране люлки, та правих някакви еденички :D Много ми беше комфортно това набиране! Малко по-късно почнах да се сковавам и да ме удря мускулната треска в гърба и раменете от тренировката в петък. Обаче съм си набелязала тия люлки утре за една сутрешна тренировка и мисля, че ще се получи прилично и приятно раздвижване.
Следобед играх федербал, пекох се на тревичката и накрая ударих една разходка 2 часа. Изгоря ми челото и съм червена :D Хванах и малко тен на къси гащи, но с това лятно време няма как (sun)
Вечерта пак на маса с пийване и хапване, тук там някое хоро. Паднаха ми батериите вече... Храната... От всичко си хапнах. Включително и разни домашни кексове, стандартното - пържолки, зеленчуци на скара, салати, препечен хляб. Не я мисля храната, отдадох й се :D
Лягам да почивам и утре ще видим какви ще ги свърша с раздвижването сутринта. Дори може да побягам по алеите ;)
Ми тей, не мога без форума и реших да намина да напомня за себе си :)
П. П. Слаб ми е сигнала да кача снимки, утре може би.
Прибрах се!
Уникален уикенд! Много ми хареса, времето беше чудесно, правих супер много неща, а всъщност почти не съм мърдала от станцията.
Сутринта се събудих пак първа и веднага станах, облякох се и бързо навън за някакъв крос. Бягах по алеите на станцията, нямах най-подходящите обувки, но пак беше добре. Не съм избягала много - 1км някъде ми отчете апп-а за 16мин. Малко ми се стори предвид, че направих около 5 обиколки, които по моя преценка бяха по 500м поне. Все тая. После на люлките, които си бях набелязала правих:
3 кръга:
- 15 лицеви опори
- 3х1 набирания
- 30 планински катерач
- 10 обратни коремни преси (провесена на стълбичката на пързалката :D )
2 кръга:
- 12 хоризонтални набирания
- 10 скока с двата крака на стълби
След това правихме групова гимнастика боси на тревата (giggle) и завърших с 3 серии бърпита до отказ.
Следобяда карахме колелета около час и половина по пътя в планината. Сууупер красиво, много свежарско!
Понаправих тен с презрамки :D Но събрах доволно количество вит.Д ;)
Храната: 1 с.л. акациев мед; 1 банан; 2 парчета баница (от моята ;) ); айрян; домати и краставици; сирене; 1/2 ф.пр.хляб; 1/2 пил.пържола; малко сухи мезета; 1 с.л. дом.сладко от сливи; вече в къщи - кисело мляко с горски плодове и малко мед. После ще изям някоя оризовка с извара.
Не съм се ограничавала и си ядох като съм гладна, но и доста енергия изразходих, тъй че всичко е по равно ;)
Снимкиииии:
Мнението беше редактирано от Sanya на 29.05.16 18:52.
ХРАНА
1. смути от кокосово мляко и горски плодове; протеинов мъфин
2. 100г телешко с 130г картофи на фурна; домат, краставица, чушка
3. 2 оризовки със 100г извара
4. 100г телешко с 130г картофи; домат, краставица, чушка, маслини
5. 250г кис.мляко със 150г ягоди и 20г мед
1700ккал = П 106г / В 145г / М 70г - ще се стремя към макрота близки до П - 90-110г ; В - 150г; М - 50г. Още от първия ден не се справих с мазнините :D
ТРЕНИРОВКА - Бедра + Рамо
1. Клек - 15х17кг / 15х22кг / 12х27кг / 8, 7, 6 х37кг / 3, 3 х42кг
2. Бг клек с 2х5кг дъмбели - 4х10 на крак
3. Хип тръст - 3х10х32кг
4. Хибридни Арнолд преси - 4х12х5кг на ръка
5. Изнасяне на лост напред - 3х12х7кг
Външни активности: 8км колело (отиване и връщане)
Днес си спрях тока! Още от сутринта бях с мускулна треска на прасците, явно от бягането в неделя. Позамислих се дали да клякам днес, но викам ще клякам пък квото стане. Еми 8 серии клек направо ме запалиха :D Тая тренировка толкова ме измори и толкова вода излезе от мен, сууупер зареждащо! Клека с 42кг при последната бройка щангата ме бута напред малко, но тежи си ми. Въпреки това съм супер доволна, предвид че въобще не се чувствах отпочинала.
Утре по принцип ми беше тренировъчен ден, но мисля да почивам! Просто имам нужда да събера малко сила, защото този уикенд не съм се спряла и почвам да отказвам.
А сега - към леглото ;)
А защо ще се стремиш към тези стойности на макротата? Каква е целта да приемаш повече калории от въглехидрат, отколкото от протеин и мазнини?
Забравих да спомена, че това ще са макротата в тренировъчен ден. За нетренировъчен ще вдигна малко мазнините за сметка на въглените.
Защо съм решила така ли? Ами в последно време, както споменах по-горе, тренирам една идея по-интензивно, по-често, по-тежко. Експериментирам с макротата, как ще се чувствам по-добре, в какво съотношение ще съм по-заситена, ще имам повече пауър за тренировки и т.н. Искам да видя при какви макрота ще успея да контролирам тези преяждания вечер, които се очертават последно време. За сега от ден 1 мога да кажа, че вчера въпреки, че бях изключително уморена (което често го компенсирам с храна) всичко си беше под контрол.
С една дума - експериментирам си :) Ще се следя и ще видя кое ще е в моя полза. Та така .. :)
казано от Sanya на 31.05.16, 09:48:
Ами в последно време, както споменах по-горе, тренирам една идея по-интензивно, по-често, по-тежко. Експериментирам с макротата, как ще се чувствам по-добре, в какво съотношение ще съм по-заситена, ще имам повече пауър за тренировки и т.н. Искам да видя при какви макрота ще успея да контролирам тези преяждания вечер
Тренираш по-интензивно, по-често, по-тежко. ОК. Имаш нужда от повече аминокиселини , за да се възстановяваш адекватно, значи повече протеин. Въглехидратите само по себе си не градят мускулите. След тежка тренировка мускулатурата се нуждаe от градивни частици.
Ще си по-заситена, ще имаш повече пауър за тренировки, ако хапваш повече протеин. Протеините засищат най-много.
https://www.youtube.com/watch?v=Z0I2CPgFgw8
Мнението беше редактирано от Juls на 31.05.16 11:15.
Зависи от целите.
Ако ще спортува аеробен спорт ще приема много(или сравнително повече) въглехидрати, тъй като ще и трябва енергия.
Това млатене на протеини го правите повече за да имате обемни мускули(за да развиете и поддържате обема), защото едно е да изграждаш мускул и друго е той да е функционален или да функционира продължително време с каква да е интензивност(демек да му се осигури енергия за функционирането).
Вече дори и въглехидратно чудо като мен признава, че протеина е хубаво нещо след тренировка(с практичната цел да се възстановят правилно мускулите), била тя аеробна или анаеробна.
И вече другото е, че всеки трябва да има ясни приоритети какво иска да тренира и как се чувства, което е по-важно от това как изглежда дори(или най-важното е, че обема не е приятел на функцията).. :D
Но стига глупости, момичето ще си каже, ако намери баланс за себе си.
Аз никъде не казвам да не яде въглехидрати.
Казвам,че /гледайки как тренира/ е безмислено да намаля протеина за сметка на въглехидратите, особено в тренировъчни дни.
Аз също имам нужда от повече въглехидрати след тренировка - ако трен е сутрин, по обяд и на вечеря ми е добре да имам въгл.
Ако трен е вечерта, на другия ден ми се хапват повече въгл.
Ако не ям въглехидрат остава едно такова незадоволено чувство на глад..псотоянно ми се яде нещо и още и още.
Предполагам, че е индивидуално при всеки...
Ако почувства умора(отпадналост) демек и се отрази натоварването няма да е лошо да увеличи приема на въглехидрати, за да се съвземе.
Инак си права, тъй като из видях един ден, и видях многократно месо и извара, а то въпреки че е многократно не е прекомерно. :)
А доколкото се говори за някакви преяждания, то храната е често по-малката част от проблема(и малка част от решението), който често се явява някакъв стрес, дали работа, дали проблем във вътрешния свят.
Привет на всички :)
Аз да поясня, че нито съм решила да намалям протеина ( 2г/кг е добро количество?) нито съм казала че увеличавам за сметка на него въглените. Приемам си добро количество протеин , а мисля че и въглехидратите не са ми толкова много :)
Но се радвам за включването, хубаво е да видя други гледни точкии ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 31.05.16 13:26.
казано от Sanya на 31.05.16, 13:16:
2г/кг е добро количество?
По въпроса има много мнения, но повечето от тях са че това е твърде много.
Единствените, които все още поддържат тезата с 2-3 гр/кг са тези, които са подвластни на митовете в бодибилдинга. :)
За жена, спортуваща за здраве и удоволствие това количество е ненужно.
Почивен от тренировки, но много динамичен ден. Доста работа имах, доста неща трябваше да свърша извън това, но настроението на 6 ;)
ХРАНА
1. 100г кис.мляко, 150г котидж, 20г овес, 25г ядки микс, 100г ягоди и стевия
2. 70г сьомга; 2 оризовки; 1 домат, 1/2 чушка
3. 3 оризовки, 100г извара с подправки и малко зехтин
4. 70г сьомга; салата домати и краставици; 45г прясно сирене; маслини
5. кекс от 2 яйца, доза протеин, 10г брашно от тиквени семки; 100г ягоди
1400ккал = П 84г / В 98г / М 52г - Днес нещо не съм много гладна ...
Външни активности: 8км колело (до работа и обратно)
Мускулната треска на глутеусите е брутална просто. Мъчение е всяко стъпало. Отделно краката ми са още леко уморени, та за утре още не знам дали да правя задно бедро или да тренирам гръб. Ще видя как ще съм сутринта и ще преценя. Сега мисля да направя една разтяжка преди да си легна.
Днес скромничко, утре повече ;)
Пробвай вместо кекс,да си направиш бишкота...като замениш пудрата захар с нещо по-добро.Хем по-бързо е ,хем по гот :D
По-бързо от забъркване за 2 мин на сместа и “печене” за 2мин в микровълнова, на къде? :D Не съм напълно наясно как да си направя бишкота .... :)
Упорито си ходя с колелото, въпреки лошите прогнози, които слушам по новините. Ето, уж от утре ще се разваля времето, но мисля пак да рискувам (sun) Супер свежест ми идва. Друго интересно е, че може би заради горещото време не съм и толкова гладна. Тъкмо ще си държа някъв дефицит известно време, че нещо се чувствам тромава.
ХРАНА
1. 250г кис.мляко с 40г овес, 30г ядки микс, чиа, 130г ягоди и стевия
2. 2 бъркани яйца с 50г извара и 130г спанак; 100г нахут от буркан; 1/2 краставица
3. 200г череши; 150г кис.мляко с доза протеин и чиа
4. 2 варени яйца; салата домати, краставици, чушки, 50г сирене
5. 200г кис.мляко с 25г ядки микс и 20г мед
1430ккал = П 87г / В 121г / М 62г
ТРЕНИРОВКА - Гръб + Рамо + Корем
1. Набиране - у.х. 2, 2, 2, 1, 1, 1, 1, 1; негативни ш.н. 6х1
2. Пуловър на скрипец - 10, 8, 8, 8 х30кг
3. Едностранно гребане с дъмбел - 4х12х10кг на ръка
4. Изнасяне ръце в страни с кабел - 10, 8, 8 х5кг на ръка
5. Повдигане за задно рамо - 3х10х5кг на ръка
6. 3 Суперсерии:
- Крънчове на макс.наклон - 3х20
- Наведи на портален скрипец - 3х15х30кг на страна
- Повдигане на свити крака на стенд + 5кг - 3х15
7. Вакуумки - 4 серии
Външни активности: 8км колело
Сутринта като станах и усетих, че долната част е все още цялата в трески и изморена. Не се колебах дълго и реших, че ще направя една дърпаща за горна част. Вече гордо мога да заявя, че си правя по 2 повторения набиране (party) Е, само първите 2-3 серии и после вече нямам пауър. Отбелязвам си го все пак като прогрес! Стига вече с тия ластици.
Утре ми се очертава да тренирам на гладно, че ми излезе уговорка преди работа. Тъкмо ще проследя как се чувствам и имам ли сила, ако тренирам на гладно.
Ииии Честит ден на детето!! Поздравявам ви с една малка Саня (giggle)
Днес съм ходещ труп! Сутринта станах, пих едно БЦАА и едно кафе и на гладно в залата. По пътя малко виене на свят, ама като почнах тренировката си имаше и пауър и не се чувствах отпаднала. След тренировката горната част вече беше тотален гипс. Тежеше ми горницата много :D Ръцете и раменете не ги чувствах. Цял ден ми се спи, изпих 3 кафета и пак прозявки...
ХРАНА
1. протеинов кекс (яйце, протеин, пр.мляко, брашно от просо, какао); 100г череши; 200мл прясно мляко
2. 130г диво месо; 1 домат; 1/2 чушка; 2 оризовки
3. 40г ядки микс; 1 сладолед (260ккал)
4. 130г диво месо; 130 зам.зеленчуци (грах, морков, царевица)
5. салата домат, краставица, ч.чушка, морков, балсамико и зехтин
1450ккал = П 109г / В 118г / М 58г
ТРЕНИРОВКА - Гърди + Трицепс
1. Лежанка - 15х17кг / 15х22кг / 10х27кг / 5, 4, 4 х32кг
2. Флайс с дъмбели - 12, 10, 10 х8кг
3. Кофички на успоредка - 6, 5, 5, 5
4. Кросоувър на портален скрипец - 10, 10, 10 х20кг
5. Разгъване за трицепс с въжена ръкохватка - 4х10х20кг
Външни активности: 12км колело
Както казах по-горе тая тренировка тотално ме гипсира. На лежанката 32кг още ми тежат. Въпреки всичко бях приятно изненадана от себе си, че на гладно не се чувствах и държах като пълен дроб.
Сега дилемата ми е, че утре може би ще вали и ще обмисля сериозно дали да тръгвам с колелото. Днес обаче си беше чудничко време за каране (sun)
Хммм.... Кексът изглежда уникално и определено ще се пробва!
А такава тренировка (и на гладно) - силно! (bow)
Много яко ! Следя те с интерес!
Keep lifting! ;) (muscle)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 02.06.16 23:09.
казано от Afhaengig на 02.06.16, 23:08:
Много яко ! Следя те с интерес!Keep lifting! ;) (muscle)
Кексът с брашно от просо за първи път го правя, но много ми хареса. Ползвам и брашно от тиквени семки, ленено брашно, и с тях става супер.
Благодаря ти, следя си те и аз :D Сталкър фор лайф (giggle)
казано от Sanya на 02.06.16, 23:21:
казано от Afhaengig на 02.06.16, 23:08:
Много яко ! Следя те с интерес!Keep lifting! ;) (muscle)
Кексът с брашно от просо за първи път го правя, но много ми хареса. Ползвам и брашно от тиквени семки, ленено брашно, и с тях става супер.
Благодаря ти, следя си те и аз :D Сталкър фор лайф (giggle)
Утре ще се запася с по пакетче от всички видове... Това от тиквените семки най ме блазни, честно казано, взех си и някакво ябълково брашно, така че ще се експериментира уикенда... :D нямам търпениее ... лакомия, ей! :D
offtopic: новото мото: stalk, lift, eat, repeat :D
Петъчно (sun)
ХРАНА
1. 3 оризовки с масло, мед, канела; 300г кис.мляко с орехи
2. 3 кюфтета от диво; 220г картофи варени; 1 домат
3. 200г кис.мляко с 70г ягоди
4. 2 кюфтета от диво + малко от картофа дето ми остана от обяд; 1 домат
5. протеинов кекс; 100г ягоди
1430ккал = П 88г / В 135г / М 59г
ТРЕНИРОВКА - Задно бедро + Корем
1. Тяга с прави крака - 15х17кг / 15х22кг / 12, 12, 12 х27кг
2. Бедрено сгъване - 8, 8 х15кг / 10, 10 х10кг
3. Добро утро седнала - 2х15х22кг / 3х15х17кг (Сашо (wave) )
4. Махове на портален скрипец - 3х12х15кг на крак
5. 3 суперсерии:
- Молитва - 3х15х50кг
- Крънчове с докосване на пети - 3х30
6. Планк - 2мин
Външни активности - 8км колело
Пробвах и аз, по съвета на Сашо, Добро утро седнала. В началото не му хванах нещо цаката и техниката ми доста куцаше. Реших да намаля тежестта и да се опитам да го изчистя. Накрая осъзнах как трябва да станат нещата. Днес си беше пробно, но Мария беше права - пържи яко задните части и задното бедро :D Пускам клип, щото все пак може би не го правя на 100%, той Сашо ще си каже :D Ииии знам, че въобще не взимам правилно щангата, но няма от къде да я взема, стойки йок...
Още от сега усещам мускулната треска отазад, пък не знам...
Мнението беше редактирано от Sanya на 03.06.16 22:12.
Ако се обърнеш наобратно можеш да вземаш щангата от поставките (wave) и просто ще пристъпиш леко назад, за да не се удря щангата в стойката. Поне аз така правя.
казано от Бойко на 03.06.16, 22:18:
Ако се обърнеш наобратно можеш да вземаш щангата от поставките (wave) и просто ще пристъпиш леко назад, за да не се удря щангата в стойката. Поне аз така правя.
Само че тоя лост дето ползвам е по-къс и не става да се вземе от поставките. А някак за първи път не исках да ползвам другия, който пък е безумно дълъг :D Но може следващия път...
03.06.16
22:46
Ииии знам, че въобще не взимам правилно щангата, но няма от къде да я взема, стойки йок..
Аз я взимам изправена, от земята. Обръщам я, слагам я на раменете и тогава сядам. Бях седнала по назад, към средата на пейката. Така се чувствах по-сигурна. :D
Изглеждаш Супер BTW! (sun)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 03.06.16 22:58.
Обърни внимания на краката.
Мнението беше редактирано от nervak на 03.06.16 23:33.
03.06.16
23:58
Е кво точно да гледа краката на Кокляев ? Краката може да са всякак сложени, то за това упражнение е важно да се направи с максимално извит и стегнат гръб, не къде е позицията на краката.
04.06.16
00:00
казано от Sanya на 03.06.16, 22:12:
ТРЕНИРОВКА - Задно бедро + Корем
1. Тяга с прави крака - 15х17кг / 15х22кг / 12, 12, 12 х27кг
1. Защо ти е тренировка специално за задното бедро, в която между другото си натоварила добре и еректорите ? Една конвенционална тяга + едно сгъване + някакво помощно за тягата(от което принципно нямаш нужда де) + едно упражнение за корема(планк или ренегадско) е предостатъчно.
2. Тая тяга да я махнеш въобще.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.06.16 00:03.