След безброй дни с минимално движение, вчера си припомних що е то тренировка :)
10.07.2012
10:00 - 5 кръга от:
20 Гоблет клека с 12 кг.
20 Лицеви опори с коляно към едноименен лакът
20 Мелница с 12 кг. - по 10 на страна
20 Усуквания от централен до страничен планк
20 Суинга с една ръка с 12 кг. - по 10 на ръка
100 Скока на въже - високо коляно
Отне ми мноого време - 43:27 мин. :)
11.07.2012
10:00 - 4 кръга от:
20 Клек, подскок на 1 крак - по 10 на крак
20 Диагонален напад, изправяне, гребане с 16 кг.
20 Бърпи с кръстосване на глезените
20 Клек с подскок и завъртане
20 Глутеус мост на 1 крак и крънч звезда
Отне ми 37:40 мин. Успях да не накъсам второто с третото упражнение, което ме зарадва :)
И две снимчици от вчерашната тренировка - 4ти кръг :)
Доста, доста естетично!! Некви предложения за бракове мракове получаваш от мен ау?!
Ехааааааа :). Не случайно това е един от любимите ми дневници! Страхотно тяло!
Изглеждаш невероятно (bow) - това ще да са ръцете/рамо , ‘дето ги милея :)
Имам малоумен въпрос , за който моля , да бъда извинена(и неграмотността ми :D ):
Каква е идеята/по-специфичното натоварване , при лицеви на един крак(редувано , предполагам) ?!
Извинения again…
Машина ((((((: (F)
С една дума-машина!Браво, в стрхотна форма си! :)
П.П. Липсва ми факта,че вече не записваш храната си,беше ми голямо вдъхновение...
*Мая
Това си е наполовина упражнение за корем. Той стабилизира, иначе ще се претърколиш на една страна :)
Некви предложения за бракове мракове получаваш от мен ау?!
Ех, колко любов блика из този форум... :)
Катето, Мая, Elle ea, Bathory и всички, които сте ме лайкнали - много ви благодаря! Пък аз коолко се чудех дали да ги качвам тия снимки, че нещо не бях убедена, че ме радват :)
П.П. Липсва ми факта,че вече не записваш храната си,беше ми голямо вдъхновение...
То, тя-храната ми не е много вдъхновяваща напоследък :) Нали съм в сесия сега(ОЩЕ) и нямам много време да мисля какво ям. Хапвам каквото ми сготвят и каквото намеря в хладилника. А и Elle ea, ти, със снимките на гозбите си си много по-вдъхновяваща :) Скоро ще гледам да впиша някакви хапвания :)
*Мая
Това си е наполовина упражнение за корем. Той стабилизира, иначе ще се претърколиш на една страна :)
Абсолютно вярно! Освен това са по-забавни от обикновените. А и тежестта на тялото пада върху 3 опорни точки, вместо върху 4, което при мен прави разлика - по-предизвикателни ги чувствам :)
иии, май ще правя нов пост за днешната тренировка, че този ще стане дългичък...
Пък и вие ме ентусиазирахте и днес пак има снимки :D Нищо де, то, така - по-шаренко - по-весело :)
12.07.2012
10:00 - Повторения с добра форма и интервали
3 кръга максимален брой хубави повторения от:
1. БГ клек с 16 кг. - 11, 9, 8
2. Румънска тяга на 1 крак с 16 кг. - 19, 17, 15
3. Лицеви опори с разминаване на ръцете - 20, 18, 17
4. Набирания - подхват - 10, 8, 9
3 кръга по 6 мин. в интервали от 15:45 сек. от:
1. Суинг с 16 кг. - 28, 29, 28
2. Бърпита - 13, 12, 12
3. Бърпи/Вертикален суинг - 7, 8, 7
4. Динамични клекове - 28, 23, 28
5. Пуш преса с 16 кг. /лява ръка/ - 11, 10, 10
6. Пуш преса с 16 кг. /дясна ръка/ - 11, 10, 10
И снимките от тренировката, и от обяда - пържени картофки с кромид и таратор :)
Сега, малко пак ще ми посивее дневникът до следващата муза :)
Мнението беше редактирано от Diddlina на 12.07.12 20:36.
Сега, малко пак ще ми посивее дневникът до следващата муза :)
Преди това ще пожълтее ;)
Мнението беше редактирано от Jikata на 12.07.12 20:40.
Jika, позна :)
13.07.2012
10:30 - 3 кръга от:
10 мин. в интервали от 20:40 сек. от:
1. Тръстър/Напад назад с 16 кг. /лява ръка, десен крак/ - 7.5, 7, 7
2. Тръстър/Напад назад с 16 кг. /дясна ръка, ляв крак/ - 7.5, 7, 7
3. Бърпи/Тяга с 2х16 кг. - 10, 10, 10
4. Скачане на въже/Високо коляно - 105, 97, 99
5. Планк на лакти/Планк на длани/Лицева опора - 12, 11, 11
6. Суинг с 16 кг. - 26, 23, 23
7. Ренегадско гребане с 2х16 кг. - 16, 14, 13
8. Изправяне от колене с десен водещ крак - 12, 11, 11
9. Изправяне от колене с ляв водещ крак - 12, 11, 11
10. Суинг с 1 ръка със смяна на ръцете с 16 кг. - 23, 23, 21
След всяка интервална 10 минутка имаше по едно кръгче от:
1. Набиране/Надхват - 8, 7, 9
2. Висок глутеус мост на 1 крак - 30, 30, 30
Зверска тренировчица се получи :) Амаа, беше ми топло, бях гладна и дишането ме мореше...мррръН! :)
Вече, освен вчерашната тренировка, усещам и днешната в кьопавите си крака, пфуу...т.е. мрън, мрън, мрррън :D
Хапването ми до момента е еднократно: печени горно пилешко бутче и две крилца, 3 малки печени картофчета, малко салата - домати и краставици. Обмислям да хапна едно ашуре от негрухана пшеница, олято с мед (от мента) или домашно кисело млекце пак с медец, или...и двете (giggle)
Май се поолях...не с медЪТ де, с поста...:D
16.07.2012
Още един изпит зад гърба :)
Последните 3 дни по около 4 часа сън за денонощие и днес вече имах усещане за деперсонализация и дереализация - изпитът беше психиатрия ;)
И, щеше ми се да се раздвижа днес, но чувствах, умора... Поцъках си сайтовете и видях, че в myomytv.com има нова тренировка, която перфектно се вписа в настроението ми за раздвижваща, а не размазваща :)
20:00 - 3 куплета, по 3 кръга от всеки :
1-ви куплет:
10 Предни клека с 25 кг.
5 Снача на ръка с 16 кг.
2-ри куплет:
Макс набирания надхват - 10, 8, 6 (сутринта имаше и една 13ка)
10 Бърпита
3-ти куплет:
50 Суинга с 16 кг.
Планк на лакти до отказ - 2:30 мин.*, 1:30 мин., 1:30 мин.
*Можех поне още 10 сек., но и това време ме изненада :)
Хапването за деня: кафе с мляко, пилешки дробчета по селски, краставичка, кисело мляко с малинки и мед. Сигурно ще гризна и малко салата с някое яйчице.
За събота - 14.07.2012 - кафе с мляко, 2 пълнозърнести филийки с масло и яйце, ципура във фолио - тъпкана с топено сирене, сушени домати, лимон, босилек - много яко! и салата - домати, краставици, авокадо, моцарела, чесън, босилек.
Неделя - 15.07.2012 - кафе с мляко, 2 пълнозърнести филийки с халуми, 3 малки крушки, салата - като съботната и пълнозърнеста филийка с топено сирене, дробчета по селски, кисело мляко с малинки и мед.
Утре определено ще пробвам тази тренировка. Много готина изглежда.. :))
П.С.: От къде мога да си купя ментов мед??
П.С.: От къде мога да си купя ментов мед??
Нали не си мислите, че ментовия мед е чист пчелен мед? ;)
Bathory, от Триград е медът :)
Margaritka, само ми се ще да е чист пчелен мед, но май не е :) Но пък едва ли е много отровен, а е адски вкусен :)
Тъй и тъй съм се разписала, да си отбележа за сутринта - сумарно 101 клека с щанга /25 кг./ над главата /Мила може да се чувства виновна :) / и 50 бр. тяга със същите килца. Тягата я добавих, за да разнообразя последните 50 повторения клек. Изобщо не съм бързала, дори нямах намерение да правя 100 бр. ама от клек, на клек и така се случи. А и да си призная - доста си ме мързеше :)
Margaritka, само ми се ще да е чист пчелен мед, но май не е :) Но пък едва ли е много отровен, а е адски вкусен :)
В общи линии няма нищо произведено от пчели в него :D По-скоро може да се нарече мармалад от мента (съдържа мента и захар/глюкоза). Проблема е там, че ментата цъфти с още много други билки и няма никакъв начин да накараш животинките да опрашват само нея. При събирането на акациевия и липовия мед например е различно, тъй като те цъфтят отделно от другите. Освен ако в непосредствена близост до кошерите не се намира плантация от мента и около нея няма други билки, няма как да се получи ментовия мед, но не съм чула да има такива около Триград, а и въобще в България. Информацията ми е от познати, които разполагат с има-няма стотина кошера, та я имам за достоверна. Иначе ментата присъства в т.нар. билков букет. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.12 14:19.
17.07.12
14:18
Тъй и тъй съм се разписала, да си отбележа за сутринта - сумарно 101 клека с щанга /25 кг./ над главата /Мила може да се чувства виновна :)
Обичам да бъда виновна, за красивите неща в живота на хората (sun)
17.07.12
14:23
В общи линии няма нищо произведено от пчели в него :D По-скоро може да се нарече мармалад от мента. Проблема е там, че ментата цъфти с още много други билки и няма никакъв начин да накараш животинките да опрашват само нея. При събирането на акациевия и липовия мед например е различно, тъй като те цъфтят отделно от другите. Освен ако в непосредствена близост до кошерите не се намира плантация от мента и около нея няма други билки, няма как да се получи ментовия мед, но не съм чула да има такива около Триград, а и въобще в България. Информацията ми е от познати, които разполагат с има-няма стотина кошера, та я имам за достоверна. Иначе ментата присъства в т.нар. билков букет. :)
До колкото знам има разни пчеларски мурафети като захранване с точно определена паша - примерно събират определено количество чували паша около кошерите и кеф ти мента кеф ти каквото и да е.Но се предполага,че такъв мед ще е доста по-скъп от стандартните.
17.07.12
14:24
Освен ако в непосредствена близост до кошерите не се намира плантация от мента и около нея няма други билки, няма как да се получи ментовия мед, но не съм чула да има такива около Триград, а и въобще в България. )
Бъркаш.
Имам колеги, които гледат мента на масиви от по 30 - 40 та до 150 - 160 декара. Редовно имат врзъки с пчелари, които ходят да си слагат кошерите при тях.
Освен това за така популярните акациев и липов мед положението е същото - не съм много сигурен, че някой е виджал истински акациев мед ;) И истински липов ;)
До колкото знам има разни пчеларски мурафети като захранване с точно определена паша - примерно събират определено количество чували паша около кошерите и кеф ти мента кеф ти каквото и да е.Но се предполага,че такъв мед ще е доста по-скъп от стандартните.
Мислиш ли, че някой ще се занимава за събира мента в такива количества?? И дали пчелите ще “налитат” на вече откъснати цветове?
То си е и двойна работа...и да, би следвало да е доста по-скъп в такъв случай меда.
Айде и аз като потомък на пчелари да се изкажа простичко,както съм чувал от дедо ... ако излезеш да ходиш до магазина,до кой отиваш...до кварталния дето е наблизо,или до тоя дето трябва да запалиш колата за да идеш ? Така ,че можеш да ‘’накараш’’ пчелите да пасат от там ,от където им е най-удобно—решението е в местоположението на кошерите ;) Но тъй като всеки си има двор,парцел и т.нат. не е много удобно да се търсят нови места за слагане на кошерите според пашата,а се разчита на наличната в района :)
Сами се сещайте ако имаш 20 кошера на 100 м от голяма ментова ливада,какъв ще е меда,особено тоя дето се вади в момента ;)
Мнението беше редактирано от Jikata на 17.07.12 14:34.
Бъркаш...
Както казах - информацията ми е от пчелари, произвеждащи най-добрия мед, който съм яла, склонна съм да им вярвам, но приемам, че и ти може да си прав :)
Веднага някой с пчеларски познанства да ги помоли да закарат 200-300 кошера до някоя полянка с трибулус...е това ще е МЕДА:))))
Бат Сашо, къде са тия ментови полета бре...от наш’те “земеделци” един не съм чул да гледа мента...
Веднага някой с пчеларски познанства да ги помоли да закарат 200-300 кошера до някоя полянка с трибулус...е това ще е МЕДА:))))
Бат Сашо, къде са тия ментови полета бре...от наш’те “земеделци” един не съм чул да гледа мента...
Слави ,по-добра работа ще ти свърши мед от магарешки бодил ;)
Благодаря!
Интересно ми стана, не бях чувала за такъв мед. Определено ще си взема. :))
Мнението беше редактирано от Bathory на 17.07.12 14:48.
17.07.12
14:46
Чирпанско.
Ако не сте наясно къде и какво се гледа, кой го гледа, защо го гледа - питайте, аз това съм учил ;) Както казах - бивши колеги са ми.
Както казах - информацията ми е от пчелари, произвеждащи най-добрия мед, който съм яла, склонна съм да им вярвам, но приемам, че и ти може да си прав :)
Пчелари в България колкото щеш. 100 - 200 кошера не са кой знае какво, освен когато почнеш да ги местиш...И моята информация е все от пчелари и бивши колеги - кой, къде, какво ;)
Особено за популярния акациев мед...а някой да познае какъв му е цвета на истинския акациев мед ;)
17.07.12
14:55
Мислиш ли, че някой ще се занимава за събира мента в такива количества?? И дали пчелите ще “налитат” на вече откъснати цветове?
То си е и двойна работа...и да, би следвало да е доста по-скъп в такъв случай меда.
Така де,сега проверих - става дума за захранване на пчелите със смес на собствения им мед с наситена отвара на дадено растение.Явно този метод се използва за растения,които не се култивират на големи масиви - билки разни,пък защо не и трибулус :)
Иначе не знам дали биха налитали и на чували с паша (предполагам биха),но щом Джеймс Хънкс казва,че знае за масиви по 150 декара,предполагам е достатъчно за такова производство.
Иначе съм съгласен с теб,че трябва по-критично да се четат етикетите,в случая образно казано.
Мнението беше редактирано от donsir на 17.07.12 18:57.
Особено за популярния акациев мед...а някой да познае какъв му е цвета на истинския акациев мед ;)
Бял, към прозрачен доколкото знам. Аз не съм му фен. Най ме кефи мен мановият мед ...
Слави ,по-добра работа ще ти свърши мед от магарешки бодил ;)
Такъв си взех от пазара, колко е истински не знам, но продавачката каза, че бил “мъжки мед”, “дигал го” и аз и казах, че като го дигна ще и се обадя :D Не съм усетил някаква разлика, ама може и с йохимбина да се засичат...
Иначе акацевия си е прозрачен и моят дЕдо си беше пчелар :)
Ае нали е мед все, пчела го е срала, пчели на каишка ще пасете вече :)
Пчелите са си по-умни от нас и си знаят какво да “пасът”.
Пчелите са си по-умни от нас .
Айде, айде, моля, моля! (wait) Не генерализирай толкова! Това, че мислиш, че са по-умни от теб, не значи, че са по-умни и от нас :D
За вчера /17.07.2012/ си останах със 100те клека.
Хапването беше: 3 ръжено-сусамени крекера, запечени с извара и кашкавал, салата - домати, краставици, авокадо, моцарела...; 2 неголеми свински ребърца и малко ужасно люта тайландска салата - направо ме изпепели :)
Днес - 18.07.2012 отбелязвам:
10:30 - P90X - Рамене и ръце (nlove9), и един Аб рипър
До момента съм унищожила: една праскова, 2 пълнозърнести филийки с масло и яйце и сирене (върнаха ме в детската градина :)), салата - домати, краставица, авокадо...->май съм пристрастена :) ; кисело мляко с малинки и мед. Предвидени са още рибка и екзотичният ми нахут :)
Аб рипъра минаваш ли го без почивка? Приятелката ми си го прави редовно, аз един път реших да пробвам с един пич дето ни зариби по него и накъсах яко, на моменти е брутално...
Айде, айде, моля, моля! (wait) Не генерализирай толкова! Това, че мислиш, че са по-умни от теб, не значи, че са по-умни и от нас :D
Айде бе, хич не си убедителен.
gotcha, правя си го аб рипъра без накъсване, че и на всичките упражнения правя про вариантите ;) Сякаш и аз имам наблюдения, че изолираните тренировки за корем повече се отдават на момичетата. Което може и да е обусловено от милионите коремни преси, които почти всяка девойка е правила в определен период от живота си :)
18.07.12
22:40
Какъв е тоя екзотичен нахут? Може ли рецептичка :)
Айде бе, хич не си убедителен.
Ти още по-малко ;) хохох...
И двамата очевидно се шегуват, не виждам смисъл от поста ти.
Мнението беше редактирано от Витан на 18.07.12 23:09.