02.09.11
20:53
Здравейте! От месец и половина вземам протеин от залата и смятам да си купувам сега Optimum Nutrituon 100% whey gold, но искам и що годе добре оформена коремна преса. Карам по следния хранителен режим:
8:00ч - 3 яйца, 250 гр обезмаслено прясно мляко (сок), 100 гр овесени ядки
12:00ч - 200 гр пилешко месо, 75 гр ориз, 1 филия хляб, 200 гр праскови (някакъв плод)
16:00ч - 400 гр кисело мляко 2%, 50 гр овесени ядки
19:30ч - 200 гр пилешко месо, 250 гр картофи, 2-3 броя пипер (зеле, домат, краставици)
22:30ч - 400 гр кисело мляко 2%
Въпросът ми е пречи ли протеинът за оформянето на коремната преса, защото в един сайт четох, че съдържал голямо количество калории? Тренирам корема 3 пъти седмично (понякога и 4). Все пак не бих искал да се стигне до положението да кача супер много килограми и след това да чистя за да се покаже уж пресата, а да качвам чисто. Знам, че отнема повече време. Ако трябва направо да спирам протеина? Аз лично съм скептичен към това.
Цитат: избягвайте протеиновите гейнъри, които са богати на калории и се използват при увеличаване на теглото.
Темата беше редактирана от Insane M на 02.09.11 20:55.
02.09.11
20:54
абе ти гейнър ли си си купил... до колкото гледам не - за какво питаш тогава ?! иначе гейнъра си омазнява
Явно има разлика между протеин и протеинов гейнър :D Мерси за бързия отговор отново!
Whey - Суроватъчен протеин. Gold Standart е такъв.
Casein - Казеин. Бавноразградим протеин. “Нощен”
Egg - яйчен / Soy - Соев ...
Gainer - Геънър. Смес от протеин (най-често суроватъчен) и въглеходрати. Gold Standart НЕ е гейнър.
Има огромна разлика между суроватъчен и гейнър. Няма да имаш проблем с ON Голд.
02.09.11
20:58
така като гледам спешно спри добавките и давай тея пари за месо... поне ще знаеш какво купуваш ( относително казано ‘’знаеш’’ )
03.09.11
11:42
Все едно да кажеш, че ако ядеш месо или друг източник на протеин, това ще ти вреди на пресата. Протеинът винаги си е съдържал 4ккал за 1гр., което не е много в сравнение с мазнините, които са по 9ккал за всеки грам.
Все пак в правилна посока биеш - калориите. Ако прекалиш с тях, то и пресата бързо-бързо ще замине. Трябва да внимаваш колко и какво ядеш.
Разгледай следните статии и теми за старт:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Поздрави!
03.09.11
13:37
Пич, изобщо нямаш идея кое, как и какво.
Какво си помисли, че тренирайки корема 3-4 пъти седмично ефекта ще е по-бърз или, че от протеина ще качиш килограми :D
Вземи почети малко, защото се получава, че си тръгнал да коментираш двигатели с чип тунинг, а всъщност караш каруца с магаре!