All about

Прескочи до:

02.01.13
10:33

Сашо, пожелавам ти през 2013 да пожънеш повече от посятото, да бъдете здрави ти и семейството ти, да имаш силата и волята да реализираш плановете си.
Благодаря за всичко, очаквай скоро включване и на живо ;)

02.01.13
13:34

Тренировката днес :

тяга 10х100кг - 8х130кг - 6х170кг - 2х190кг.
раменна преса с тесен хват 15х60кг, 15х60кг.
тяга 1х170кг, 12 пъти през 5-10 секунди, максимално скоростни повторения.

Carbohydrate

02.01.13
14:04

казано от James Hinks на 02.01.13, 13:34:

Тренировката днес :

тяга 10х100кг - 8х130кг - 6х170кг - 2х190кг.
раменна преса с тесен хват 15х60кг, 15х60кг.
тяга 1х170кг, 12 пъти през 5-10 секунди, максимално скоростни повторения.

как можеш да обясниш влиянието на скоростно силова тренировка в тренировките, насочени на едноповторен максимум. Визирам твоя опит, а не всеобщото мнение.

02.01.13
14:13

За много години, бъди жив и здрав! :)

02.01.13
14:18

Не мога да ти отговоря много конкретно и обективно, защото никога не съм гонил тоя показател. В смисъл, че много пъти съм тренирал по-силово, но никога не ми е било единствена цел голям макс и то точно в едно повторение.
Ако се абстрахирам от това, мога да ти кажа, че повишаването на мощността(скоростно-силова тренировка) води до повишаване на на максималното постижение. Дали е обаче е най-ефектиния начин - по-скоро не, дали става за преодоляване на определени трудности или застой - твърдо да.

Carbohydrate

02.01.13
14:56

Чета дневниците редовно и други форуми...Скоро обърнах внимание, че има хора, които доста често тренират с висока интензивност и без последствие за психиката( ЦНС), други биха претренирали с такива тренировки и има такива( като мен), които прогресират явно по лесно на около средна интензивност(не съм много сигурен). Какво мислиш по тези писания?

02.01.13
15:38

Въпрос на свикване, какво да мисля друго ;)
Ако си свикнал на високоинтензивни тренировки няма да имаш проблем с тях. Ако дълго време си тренирал със схеми, които залагат на фиксирани натоварвания - високоинтензивното и често трениране не е за теб.
Точно тоя тип натоварвания - средна интензивност и среден обем са подходящи като начало, но след това само тъпчеш на едно място с тях.
Много варианти има да си играеш с тренировъчните натоварвания и да извличаш полза от всяко, въпроса е да го правиш умно и последователно.
Аз не смятам, че ако човек е в нормално здраве, яде добре и спи нормално ще претренира ;) Тва с претренирането ми е малко мътно как ще се случи и то по-скоро е недостатъчно възстановяване.

02.01.13
20:30

И според мен сънят е най-важен за възстановяването, хората не случайно са казали “Почивката ражда шампиона” (въпреки че се отнася за почивката преди състезание)

02.01.13
20:55

Аз затова като чуя ‘’претрениране’’ отвръщам с ‘’Този покемон го нямам :( ‘’
:D

02.01.13
21:25

То е малко условно казано. Най-общо:(цитирам) претренирането ми е малко мътно как ще се случи и то по-скоро е недостатъчно възстановяване.
Оттук насетне, достатъчното възстановяване от определено натоварване, не е безгранично. И кое ще падне първо - психиката или физиката, не е ясно кое е по-благополучния вариант.

Малко странично включване, ама...

ЧНГ да кажа поне :)

03.01.13
09:36

казано от 6th на 02.01.13, 21:25:

То е малко условно казано. Най-общо:(цитирам) претренирането ми е малко мътно как ще се случи и то по-скоро е недостатъчно възстановяване.
Оттук насетне, достатъчното възстановяване от определено натоварване, не е безгранично. И кое ще падне първо - психиката или физиката, не е ясно кое е по-благополучния вариант.

Не е безгранично, но възможностите за адаптация на човека са огромни. Физиката не виждам как ще падне, психиката може да падне от и съвсем други неща, не от тренировки.
Забележи, че говорим за идеален вариант - ядеш, спиш, тренираш и не мислиш за нищо, което да ти създава ежедневните трудности. 8 часа нощен сън, 8000 калории, 4 часа тренировки, 8 часа айляк, 2 часа сън през деня, 1 час хранене, 1 час разпускане, масаж и водни процедури. Да не говорим, че има и съвсем други варинати и положение и там разпределението е друго.

Втората тренировка вчера :

сталкер с пудовки 8х32кг - суинг с двупудовката 30х32кг. 2 пъти.
набиране с неутрален раменен подхват 20 - набиране на ръкохватката 6 - 4 - бутане от лег с тесен хват 30х70кг - 10х70кг - кофички 20 - 10.

03.01.13
09:48

казано от James Hinks на 03.01.13, 09:36:

...ядеш, спиш, тренираш и не мислиш за нищо, което да ти създава ежедневните трудности. 8 часа нощен сън, 8000 калории, 4 часа тренировки, 8 часа айляк, 2 часа сън през деня, 1 час хранене, 1 час разпускане, масаж и водни процедури...

Аз съм атеист, но тук ще кажа “Дай Боже всекиму! Амин!”. :D

03.01.13
09:48

8к калории и само 1 час хранене? Вие добре ли сте,аз приемам моите 5к в над 2 часа ядене,явно не сте яли едър овес суров или кафяв  ориз без подправки в количества над 300 грама. Да видите за какво мляскане иде реч, а като дойдата сухите телешки пържоли в килограми след това става лошо :) да не говорим за гадните яйца, десетки....

Мнението беше редактирано от lordinario на 03.01.13 09:49.

03.01.13
09:50

казано от allwillendinterror на 03.01.13, 09:48:

8к калории и само 1 час хранене? Вие добре ли сте,аз приемам моите 5к в над 2 часа ядене,явно не сте яли едър овес суров или кафяв  ориз без подправки в количества над 300 грама. Да видите за какво мляскане иде реч, а като дойдата сухите телешки пържоли в килограми след това става лошо :) да не говорим за гадните яйца, десетки....

8000 кКал мога да поема за точно 10 минути, без дори да ми се раздуе стомахът. :) Въпросът е в източника им...

03.01.13
09:53

Очевидно е, че след като махнаха казармата младежта не знае как стават тези неща ;)
А и ти ядеш гадни боклуци - суров овес, кафяв ориз...кон ли си ? 20 яйца се изяждат за около 10 минути.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.01.13 09:54.

03.01.13
09:53

Аз ако тръгна да приемам 8к калории (ако изобщо успея да изям храната) от източници включващи - едър натурален овес накиснат във вода, кафяв ориз варен 45мин., варени яйца, пържоли на скара (телешки,свински или конски), кашкавал, хляб, сирене (твърдно, 100% мляко), ще ям поне, АМА ПОНЕ 4 часа на ден, даже 5. Мога да ускоря процеса ако бързам, стане ми гадно и преглъщам без да дъвча с вода до 3 часа, но тогава става пумия.

03.01.13
09:55

казано от James Hinks на 03.01.13, 09:53:

Очевидно е, след като махнаха казармата младежта не знае как стават тези неща ;)
А и ти ядеш гадни боклуци.

Кой яде гадни боклуци бре, хахахаха. 500гр кафяв ориз, 800 гр извара, 250гр овес, черен пълнозърнест хляб, яйца, месо,мляко и/или кашкавал по 18 лева килограма и джънк,който сега премахвам постепенно. Добавки.

п.п АААА сега видях,че си написал овес и ориз (редактирал си го), рекох че визираш пици и прочие. Гадни боклуци? Да, на вкус съм съгласен, но не и по качество.

Мнението беше редактирано от lordinario на 03.01.13 09:56.

03.01.13
09:56

казано от allwillendinterror на 03.01.13, 09:55:

Кой яде гадни боклуци бре, хахахаха

Ти.
Пак те питам - кон ли си, че ядеш киснат овес ?
Да не говорим, че нещата, които си написла не съм ги виждал в менюто в дневника ти ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.01.13 09:57.

Очевидно е, след като махнаха казармата младежта не знае как стават тези неща ;)

Кой яде гадни боклуци бре, хахахаха. 500гр кафяв ориз, 800 гр извара, 250гр овес, черен пълнозърнест хляб, яйца, месо,мляко и/или кашкавал по 18 лева килограма и джънк,който сега премахвам постепенно. Добавки.

п.п АААА сега видях,че си написал овес и ориз, рекох че визираш пици и прочие. Гадни боклуци? Да, на вкус съм съгласен, но не и по качество.

Заеби го хляба, овеса, както и млечните, освен, ако не си напълно сигурен за състава им.

03.01.13
09:58

казано от James Hinks на 03.01.13, 09:56:

Кой яде гадни боклуци бре, хахахаха

Ти.
Пак те питам - кон ли си, че ядеш киснат овес ?
Да не говорим, че нещата, които си написла не съм ги виждал в менюто в дневника ти ;)

На мен ми влияе добре,дори не пърдя от него. За разлика от някои, които се оплакват, че ги подувало и имало газове. Аз визирах това, че се яде бавно, а не че е храна за животни. То и прасето яде всичко, което му падне, ние прасета ли сме?

Мнението беше редактирано от lordinario на 03.01.13 09:58.

03.01.13
10:01

казано от allwillendinterror на 03.01.13, 09:58:

То и прасето яде всичко, което му падне, ние прасета ли сме?

Колкото и странно да звучи - доста сме близко до прасетата. По-близко от колкото до маймуните например ;)

03.01.13

казано от Grey Knight на 03.01.13, 09:56:

п.п АААА сега видях,че си написал овес и ориз, рекох че визираш пици и прочие. Гадни боклуци? Да, на вкус съм съгласен, но не и по качество.

Заеби го хляба, овеса, както и млечните, освен, ако не си напълно сигурен за състава им.

Хляба не съм напълно сигурен, но поне малко от малко гледам най-скъпите да купувам. Овеса , взимам едър и то на доста стабилни марки, скъп овес, а не брашно. Млечните... Еми домашно прясно мляко, а кашкавала варира между 15 и 18 лева, твърд е, жълт , и се чупи, а не огъва като гума :)

03.01.13

казано от James Hinks на 03.01.13, 10:01:

Колкото и странно да звучи - доста сме близко до прасетата. По-близко от колкото до маймуните например ;)

От биологична гледна точка да, знам го. Но гледайки прасетата, гледайки и конете, бих казал, че съм кон, отколкото прасе.

Най-вече като качество и вид на тъканта сме толкова близки до прасетата, че си няма връзка. Свински сърца бият в човешки гърди. ;)

03.01.13
10:04

казано от allwillendinterror на 03.01.13, 10:01:

От биологична гледна точка да, знам го. Но гледайки прасетата, гледайки и конете, бих казал, че съм кон, отколкото прасе.

А бе собствената преценка не винаги е вярна ;)
Наистина самовнушението е голяма сила и вече вярваш, че си кон и за това овеса ти идва добре суров :D
Пробвай с някоя каруца как ще се чувстваш :) Или пък със седло... :D

03.01.13
10:06

Абе стига сте го удряли на хумор, тук говорих от чиста научна гледна точка, че овеса и кафевият ориз са доста добри източници на въглехидрат...

03.01.13
10:08

Доста хора се оплакват от подуване след като са яли големи количества овес. Ама някой на 1000 не се подувал, да да, аз пък познавам един дето пие по 2 литра водка и на другия ден бяга 100м. за 10,5сек. Същото е:)

8К на ден е за хора, дето ТРЕНИРАТ, а не се подпичкват в залата. В смисъл...3 серии тяга, и 5 серии клек надали са най-яката тренировка, че после да тъпчеш като добиче.

Ако тренираш двуразово, с треньор и се подгатвяш за сериозни състезания...е тогава и 8К може да не ти стигнат:)

А това със съня през деня...си спомням след някоя сутрешна тренировка, заспивах направо на скочището за висок скок, само се завивах с някое горнище. Отварям очите и айде пак налузвай шпайковете:)))

Вечер, една пита  бял хляб с 2 шпек салама, че няма лев и в леглото:)))

8000 кКал мога да поема за точно 10 минути, без дори да ми се раздуе стомахът. :) Въпросът е в източника им...

Хранене 1)Тава,домашна баница с много маз и биволско сирене и яйца
Хранене 2)600-700гр свински гърди със животинска сметана и малко хляб
Хранене 3)250гр синьо сирене,250гр сланина,250гр микс от сирена и бутулка червено вино от 1991г
-между храненията мляко или дозички гейнър

И ставаш,ба*ти Батлана,брят :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 03.01.13 10:09.

03.01.13
10:12

казано от slavko на 03.01.13, 10:08:

Доста хора се оплакват от подуване след като са яли големи количества овес. Ама някой на 1000 не се подувал, да да, аз пък познавам един дето пие по 2 литра водка и на другия ден бяга 100м. за 10,5сек. Същото е:)

O.o, да снимам как ям 330 грама суров овес , едър, за 13-15 мин ? Цяла тава.

03.01.13
10:21

И колко усвояваш според теб от него...от толкова несмилаеми фибри знаеш ли какво ти става в затлачените черва...надали...ама тъпчи, нали требе маса да се качва:))))))

Ориза е маааааалко по-добрия вариант.

Още по-добър са сладките картофи или по-евтин вариант-бананите.

Carbohydrate

03.01.13
10:30

за мен 3000 каллории са мНООго, а какво остава за 8000. И за претренирането. Разбира се, че има претрениране. Това е предпазна реакция на организма. Ето, отиваш на лоста и правиш само 5-8 набирания и повече НЕможеш, мускулите не дърпат и това е. В началото на миналата година го преживях. Ума ми не го побираше. Вчера правих по 20 повторения, днес не мога 8. Уплаших се....

03.01.13
10:34

казано от Vasil Stoianov на 03.01.13, 10:30:

Разбира се, че има претрениране. Това е предпазна реакция на организма.

Разбира се, че няма претрениране :) Това е една легенда ;)
Това, че организма не се е възстановил и ти дава сигнал по някакъв начин, не означава, че веднага трябва да му вменим качества, които няма.

Carbohydrate

03.01.13
10:43

казано от James Hinks на 03.01.13, 10:34:

Това, че организма не се е възстановил и ти дава сигнал по някакъв начин, не означава, че веднага трябва да му вменим качества, които няма.

Претрениране- следствие на не достатъчно възстановяване. Говорим за преумора на ЦНС, която издава сигнал, за да предпази организъма. И вследствие на това идва спад в резултатите. Може да влезеш и в плато и да не излезеш дълго време от това състояние.

03.01.13
11:11

Претренират елитни атлети, трениращи тежко, всеки ден по 2 или 3 пъти. Претренирането се случва след седмици и месеци тежко натоварване, не става от 1-2 тренировки.
Хора като нас, трениращи по 3-4 часа седмично са много далеч от претренирането. По-скоро не сме достатъчно тренирани ;) 
Това, че си имал една лоша тренировка или няколко дни си бил уморен не значи, че си претренирал.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.01.13 11:12.

03.01.13
11:16

казано от Vasil Stoianov на 03.01.13, 10:43:

казано от James Hinks на 03.01.13, 10:34:

Претрениране- следствие на не достатъчно възстановяване. Говорим за преумора на ЦНС, която издава сигнал, за да предпази организъма. И вследствие на това идва спад в резултатите. Може да влезеш и в плато и да не излезеш дълго време от това състояние.

http://www.allthingsgym.com/2013/01/mikhail-koklyaev-interview-on-olympics-breaking-plateaus-and-recovery-from-inflamed-elbows/

Оставяме стероидите настрани, Кокляев има какво да каже по темата.

Carbohydrate

03.01.13
11:17

казано от Петко К на 03.01.13, 11:11:

Претренират елитни атлети, трениращи тежко, всеки ден по 2 или 3 пъти. Претренирането се случва след седмици и месеци тежко натоварване, не става от 1-2 тренировки.
Хора като нас, трениращи по 3-4 часа седмично са много далеч от претренирането. По-скоро не сме достатъчно тренирани ;) 
Това, че си имал една лоша тренировка или няколко дни си бил уморен не значи, че си претренирал.

Нищо не знаеш за моите тренировки, но като гледам се съгласяваш, че го има претренирането)) и не само ти))

03.01.13
11:36

казано от Vasil Stoianov на 03.01.13, 11:17:

казано от Петко К на 03.01.13, 11:11:

Нищо не знаеш за моите тренировки, но като гледам се съгласяваш, че го има претренирането)) и не само ти))

Аз съм тренирал по над 22 часа на седмица, години наред. Не съм претренирал. Освен всичко не съм и с някакви заложби за спортист.
Айде сега кажи ми как ще претренираш човек, който тренира 5 дни по час и половина на ден ?

Според мен претренирането изобщо не е мит,ами си е съвсем реално и се случва при продължителен период на невъзстановаване.Не може,ако си натурален ,няколко седмици да си на отрицателни калории,да се пънеш “като глист на буца” и с голямо времетраене,да спиш малко.Като не се претренира ,защо не тренирате натурално 2 пъти по 2часа силово ама не да вдигнете и да почивате 15 минути а стандартно,няколко седмици и пак да направим същата дискусия?

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 03.01.13 11:41.

03.01.13
11:46

Първо, кой те кара да седиш на отрицателни калории и да тренираш състезателно ?
Второ, кой ти казва, че не тренираме достатъчно тежко и интензивно ?
Трето, дискусията е насочена малко или много към някакво по-високо ниво в спорта, поне аз така я разбирам. Не виждам какво претрениране може да има при някой, който “ходи на фитнес”, 90% от случаите става въпроса за самовнушение и грешни подходи в тренировките, останалите 10% - лошо възстановяване.

Carbohydrate

03.01.13
11:46

Ето как: )) Твой ПМ за тяга е 150кг, например. Пет дена прави високоинтензивни близо до 100%  и даже не много обемни трнировки, опитвай опит на макс всеки път и ще ще видиш.... Иначе, почти всички от Верхошански и т.н. пишат за не повече от 4 седмичен високоинтензивен тренинг. След това трябва да се намали ИНТ. иначе спад в резултатите. И по Суроветски е така и Не случайно Прилепин е съставил своя таблица на ИНТ. Да, едни хора се възстановяват, бързо други по бавно. По леките хора се възстановяват по-бързо, по-тежките по-бавно, в тренировките за КЛЕК на Смолов не случайно има допълнение за килограми за леките и тежките атлети...... и т.н.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1