НаТи "From skinny to fit"

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.11.12
16:30

казано от Наталия Николова на 09.11.12, 16:18:

2)Тяга - 7@50кг , 5@70кг , 2Х3@90кг (party) , 2@90кг , 6@70кг

Не 6х70, а 4х80 следващия път след 3-ките на 90 ;)

Браво за набирането днес,хареса ми :) Ще има и награда после ;) :*

09.11.12
18:43

Здрасти,
И аз ям доста млечни. Е, и месо, разбира се. Но особено зимата по литър прясно мляко на ден не ми мърда. С кафе, с мюсли, с протеин...с всичко върви :)
Как намираш витаминките Eve…аз им се чудя още, но сигурно като си допия Б комплекса, ще си взема такива. Спира ме това, че се пият по няколко капсули на ден и въобще става едно гълтане с шепите на хапове...леко неприятно.
И накрая поздравления за резултатите с тежестите, набиранията и въобще за кондицията!

09.11.12
19:58

Първо - браво за набиранията!!
И по темата за млечните - аз също ям, Наталия....и то много :D Най-вече кисело-млечни произведения - цедени млека, котидж сирене, извара, обикновено кис. мляко, крем сиренца...... (nlove10) Нямам лактозна непоносимост, напротив, млечните като цяло ми се отразяват много добре.

Мнението беше редактирано от Kath на 09.11.12 20:00.

09.11.12
20:00

Аз нещо се съмнявам в набиранията :D
Ако може ги снимай, само ако искаш разбира се ..знаеш че са ми слабост :)

Как намираш витаминките Eve…?

Ани ами доволна съм от тях, наистина са качествени, сега за 2ри път ги пия, преди пак си ги бях взимала :) (sun)

Блажке ще те послушам ;)

Аз нещо се съмнявам в набиранията
Ако може ги снимай, само ако искаш разбира се ..знаеш че са ми слабост

Ами Велико беше на всичките серии до мен и беше доволен,както е написал в по-горен пост, а като го знам какъв е критичен и че все пак тренира от 7-8години, смятам че е прав ;) Все пак това са набирания - тесен хват и не са кой знае какво, а не широко набиране надхват, което е многократно по-трудно :D Все пак по-нататък, ако имам възможност ще ги снимам, след като те заинтригува толкова :)

Храна – тренировъчен – 9.11.2012г

1)09:00 – 5белтъка+1жълтък+домати(бъркани в тиган)  + 60гр пълнозърнести сухари с 30гр Био сладко от боровинки и с 40гр катък „Маджаров“ + 1голям грейпфрут

- 13:00 – тренировка

2)15:30 – 200гр бяла риба на скара + голяма салата от домати и краставици с 25гр домашно овче сирене и с 15гр студенопресовано олио Шарлан + 100гр маслини “Супер мамут” + 50гр пълнозърнести макарони с  3гр студенопресован зехтин + 40гр Био сладко от боровинки

3)21:00 – 150гр извара с 15гр студенопресовано олио Шарлан + 100гр маслини „Супер мамут“ +  45гр сурови лешници

Суплементация - същатата както в тренировъчен ден (без промени)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 09.11.12 20:49.

10.11.12
07:13

казано от Наталия Николова на 09.11.12, 20:48:

Храна – тренировъчен – 9.11.2012г

1)09:00 – 5белтъка+1жълтък+домати(бъркани в тиган)  + 60гр пълнозърнести сухари с 30гр Био сладко от боровинки и с 40гр катък „Маджаров“ + 1голям грейпфрут

- 13:00 – тренировка

2)15:30 – 200гр бяла риба на скара + голяма салата от домати и краставици с 25гр домашно овче сирене и с 15гр студенопресовано олио Шарлан + 100гр маслини “Супер мамут” + 50гр пълнозърнести макарони с  3гр студенопресован зехтин + 40гр Био сладко от боровинки

Много голяма амплитуда между двете хранения... как издържаш :D ?

Ами гледам преди тренировка да си хапна стабилно, но ако не съм толкова гладна - хапвам нормално :) и предпочитам да имам повече време след хапването до тренировката, защото ми е тежко и не се чувствам добре ;) а след тренировката, както виждаш, си хапвам доста добре :)

10.11.12
11:20

Привет, Наталия. Открих един твой стар пост, в който споменаваш, че хапваш сладолед Mr Sweet Zero..интересува ме как се чувстваше? В смисъл, не е имало промяна в теглото и т.н., нали? И аз го ям и се чудя в дългосрочен план дали няма да се появи някой друг “плюс” в мерките.. :D

казано от Наталия Николова на 14.07.12, 14:16:

14.7.2012г - нетренировъчен

2)12:00 - голяма салата от домати,краставици и чушки с 50гр домашно овче сирене  и 10гр студенопресован зехтин
13:00 - сладолед “Mr Sweet Zero” шоколад

Да много го обичам този сладолед, но обикновено го ям лятото :) Нямам никакви отражения върху теглото си от него, така че предполагам, че и на теб няма да ти се отрази ;) Лошото е, че има аспартам,подсладители и оцветители, така че и лятото гледах да не прекалявам с него :) Хапвай си, но моят съвет е да не прекаляваш с него ;)

Хубав ден Кат ! (sun)

10.11.2012г – тренировка „Гърди,Корем“

1)Лег с дъмбели от римско столче 10@10кг ,  7@ 15кг ,  6@15кг

2) + 3) в суперсери :

2)Лег(хоризонтален) с дъмбели  3X10@10кг дъмбели

3)Флайс с дъмбели 3Х10@7,5кг

4) + 5) в суперсерия :

4)Лицеви опори  8, 7, 6 + 5) Ab wheel 3Х12

6)Планк :

2мин – централен планк
90сек – страничен(ляв) планк
90сек – страничен(десен) планк

Кардио на пътека : 4.7км distance за 21:57сек (party) (party)(party) , с постоянна скорост 13км/ч

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 10.11.12 17:46.

Храна – тренировъчен -  10.11.2012г

1)08:00 – 5белтъка+1жълтък+20гр сирене “Fresco“+домати(бъркани в тиган)
10:00 – супа от леща, приготвена от мъжа ми :*
11:30 -  45гр пълнозърнести сухари с 50гр катък „Маджаров“, поръсени с балканска шарена сол

- 15:00 – тренировка

2)17:20 – 250гр извара с 25гр студенопресовано олио Шарлан + 3ф хляб Вита с 50гр сирене Гауда + супа от леща

3)21:00 - 130гр извара с 10гр студенопресовано олио Шарлан + 110гр маслини “Супер мамут” + 35гр сурови лешници

Суплементация : същата, с изключение, че пих само BCAA преди тренировка, без Black Fire

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 10.11.12 21:19.

Храна - нетренировъчен - 11.11.2012г

За целия ден - 5белтъка+1жълтък+домати(бъркани в тиган), голяма супа от леща, 1грейпфрут, 30гр пълнозърнести сухари с 20гр катък “Маджаров” и с 10гр сирене Гауда, 250гр извара с 25гр студенопресовано олио Шарлан , 150гр извара с 17гр студенопресовано олио Шарлан, 100гр маслини”Супер мамут”

Днес не си спомням кое в колко часа го ядох, тъй като днес по цял ден уча и не обръщам внимание колко е часа :)Може би по-късно ще допълня с още.

Суплементацията - същата, сега към 16:00 мисля да изпия 7гр BCAA :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 11.11.12 19:10.

12.11.2012г - тренировка “Крака+Корем”

1)Клек(класически) 5@55кг , 3Х3@65кг (party) , 3@60кг , 5@50кг

2)Преден клек 5@50кг , 2Х1@60кг , 4@55кг , 7@40кг

3) + 4) в суперсерия :

3)Отпади с щанга 10@25кг , 10@30кг , 10@35кг (party)

4)Повдигане на пръсти на машина за прасец 25@45кг , 25@60кг , 25@80кг

5)Плие 10@25кг дъмбел , 10@30кг , 10@32,5кг дъмбел

6)Коремни преси с 20кг диск над глава 10 , 8 , 10

7)Придърпване на скрипец за корем(молитва) 12@55плочки , 10@65пл. , 11@60пл ( от 75пл )

8)Повдигане на краката от лег 3Х10

Доживях да направя 3Х3 на 65кг (sun) , другият път, ако имам сила ще пробвам на 70кг, а ако нямам - пак ще направя 3Х3, ще видим ;)
Днес още веднъж се убедих, че предният клек ми е по-силен :)
А колко пот се изля днес....все едно бях правила кардио :D , потникът ми беше целия мокър :D
Но добре, че правя, отделно от силовите тренировки, кардио, защото ще стана като Nicki Minaj в задните части от тези постоянни клекове,отпади,тяги :D, въпреки че от силовите тренировки напоследък наблюдавам точно обратното :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 12.11.12 18:54.

С кардиото, особено равномерното, си забавяш силовия прогрес, което не е причина да не го правиш, разбира се. В един момент ще ти се наложи да преосмислиш тренировките си и да приоритизираш целите си - напр. сила, силова издържливост, аеробна издържливост - като изведеш една основна и подчиниш всичко останало на нея за известен период.

Точно това ми каза Велико преди няколко дни, че ако искам да увелича силата на клека трябва да спра за малко с кардиото и евентуално от пролетта да започна пак с него. Все още не съм решила дали да го послушам :) но ще бъде добре да реша в най-скоро време :D. Благодаря, че си проследила тренировката и ми даваш съвет :)

Само не те разбрах за нещо : на клека да пробвам направо 3@65кг и след това на 70кг и да пропусна серията с 55кг така ли :)

хахах имам имам :D 89-90 ми е ханшът ;) Но съм далече от моя идол :D

Храна - тренировъчен - 12.11.2012г

1)09:15 - 5белтъка+1жълтък+20гр сирене “Fresco”(бъркани в тиган) + 3фпх Вита с 50гр сирене Гауда

- тренировка

2)17:00 - 2пилешки шишчета от бут(230гр) с печена чушка в тях + голяма салата от домати,краставици,чушки с 15гр студенопресовано олио Шарлан и с хималайска сол + 160гр царевица на пара

19:00 - 30гр пълнозърнести сухари с 30гр катък “Маджаров” + около 55гр маслини “Супер мамут”

3)20:40 - 125гр извара + 50гр сурови лешници

Суплементация : същата(не ми се описва)

Днес искам да подчертая, че ядох месо :D !

13.11.12
09:20

казано от Наталия Николова на 12.11.12, 18:52:

С кардиото, особено равномерното, си забавяш силовия прогрес, което не е причина да не го правиш, разбира се. В един момент ще ти се наложи да преосмислиш тренировките си и да приоритизираш целите си - напр. сила, силова издържливост, аеробна издържливост - като изведеш една основна и подчиниш всичко останало на нея за известен период.

Точно това ми каза Велико преди няколко дни, че ако искам да увелича силата на клека трябва да спра за малко с кардиото и евентуално от пролетта да започна пак с него...

Или просто прави “силово кардио”. Ще ти се наложи да преосмислиш цялата структура на тренировките, но си заслужава. По-лесният вариант е да заделиш 1 ден в седмицата за горното, а през останалото време се придържаш към стандартни силови протоколи. Разбира се, прогресът ще е по-плавен в сравнение със специализацията, но спечеленото по този начин не се губи ако смениш начина на трениране..

13.11.12
11:49

Натали, каква Стевия ползваш ? Течна ли ? Защото аз от тази на хаченца дето е направо ми се (puke) не мога да си я дозирам, то и течната ще е на вкус същата, но сигурно по-лесно ще се дозира ? Сподели моля те (sun)

Мнението беше редактирано от Vess на 13.11.12 11:49.

13.11.12
15:55

казано от Vic на 13.11.12, 09:20:

Точно това ми каза Велико преди няколко дни, че ако искам да увелича силата на клека трябва да спра за малко с кардиото и евентуално от пролетта да започна пак с него...

Или просто прави “силово кардио”. Ще ти се наложи да преосмислиш цялата структура на тренировките, но си заслужава. По-лесният вариант е да заделиш 1 ден в седмицата за горното, а през останалото време се придържаш към стандартни силови протоколи. Разбира се, прогресът ще е по-плавен в сравнение със специализацията, но спечеленото по този начин не се губи ако смениш начина на трениране..

Обичам тренировки от типа - бърпи с пуш ъп, подскоци с тежести и т.н., но не знам дали точно това би определил, като “силово кардио”. Стана ми интересно?

Веси здравей (sun) ! Ползвам стевия, която е 50гр в пакетче и е като захарта, не е течна :)Пакетът струва 4лв и го купувам от Кауфланд :) Аз също съм опитвала течната стевия, миналата година си правих и печена тиква с нея, и е ужасна :D
В Кауфланд също има и стевия на малки пакетчета, но не е много изгодна като цена :)

Поздрави и лека вечер ! (sun)

13.11.12
17:59

казано от Kath на 13.11.12, 15:55:

казано от Vic на 13.11.12, 09:20:

...

...

... “силово кардио”. ...

Обичам тренировки от типа - бърпи с пуш ъп, подскоци с тежести и т.н., но не знам дали точно това би определил, като “силово кардио”. Стана ми интересно?

Всеки тренировъчен комплекс, в който достигаш до вентилационен праг преди мускулен фалит, може да се използва като “силово кардио”. Това може да се получи и със сериозни тежести, примерно 75% RM, както и с привидно леки щанги. Всичко зависи от протокола.

Така наречените “меткони” в Кросфит (metcon=metabolic conditionning) са типичния пример. Косгроув комплексите също. Обикновено се правят фиксирани бройки/рундове за време или за макс бройка/рундове за фиксирано време. EDT с подходящи тежести съща. Описаните от теб движения идеално се вписват в метконите.

13.11.12
18:14

Благодаря за обяснението. Действително в кросфита има доста такива комплекси, аз доста ги харесвам.

Наталия, препоръчвам ти да пробваш, така нареченото “силово кардио”, струва си :)

13.11.2012г - тренировка “Гръб+Рамо”

1)Набиране подхват 5@СТ , 5@+10кг , 3@+10кг , 3@+10 , 2@+10кг Набиране
2@+5кг

2)Тяга 10@20кг, 5@40кг, 5@60кг, 3@80кг, 1@90кг, 1@100кг, 1@110кг, 2@90кг Тяга 90кг

3)Вертикален скрипец 3Х10

4)Гребане с Т-щанга(мечка) 10@20кг, 8@30кг, 8@40кг

5)Пуш преса 6@20кг, 3@30кг, 0@40кг, 0@35кг, 7@30кг, 3@30кг

6)Машина за рамо 10@20кг + 2Х10@7,5кг Разтваряне за средно рамо(едностранно)

Кардио на пътека 24:52мин, 5км distance : 1км distance с 11км/ч, 2км distance с 13км/ч, 2км distance с 12км/ч

Коментар за набиранията : Велико каза : “Твърдо НЕ” т.е. не му харесвало и не е доволен :) На мен също не ми хареса изпълнението ми, защото както каза той : “Много се клатя” :)Той не беше много съгласен да си кача клипа, защото не би “красиво” изпълнение, но не може да съм идеална като него при положение, че тренирам от около 1год, а той - от 6-7год :) Мисля, че важното е, че се старая ;)
Тягата днес беше изцяло дело на Велико : той казваше колко кг и колко повт (sun)

С две думи има какво още да се желае ;) А относно силовото кардио не ме влече, не ми е интересно по никакъв начина, за съжаление :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 13.11.12 19:17.

13.11.12
18:43

казано от Наталия Николова на 13.11.12, 18:33:

2@+10кг Набиране

No rep и от мен :P

13.11.12
19:33

Обаче,Велико хич го няма за оператор :D Или апарата е завъртян наопаки,или снима само част от обекта,а в най-лошия случай и двете (rofl)

Храна - тренировъчен - 13.11.2012г

1)09:00 - 1грейпфрут + 2сухара с катък “Маджаров”

11:00 - 5белтъка+1жълтък+20гр сирене “Fresco”+домати(бъркани в тиган) + 50гр пълнозърнести сухари с 45гр катък “Маджаров”

малко по-късно 30гр Био сладко от боровинки

15:30 - тренировка

2)18:00 - вечеря,приготвена от мъжа ми(Велико) :* : омлет от 4яйца,60гр сирене “Fresco”,малко масло “Президент”,домашна лютеница без захар и олио,чушка  + 4фпх Вита с 10гр студенопресован зехтин + 60гр извара с малко домашна лютеница

3)21:30 - 150гр извара с 15гр студенопресовано олио Шарлан + 50гр сурови лешници

Суплементация : същата, с изключение, че по време на тренировка пих 7гр BCAA, а не само преди тренировката :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 13.11.12 21:27.

13.11.12
20:10

казано от Наталия Николова на 13.11.12, 18:33:

... А относно силовото кардио не ме влече, не ми е интересно по никакъв начина, за съжаление :)

Последен опит: Какво ще кажеш за този комплекс? За теб само с лоста. Да видим какво ти е нивото :)

Добре ;) , но в нетренировъчен или тренировъчен ден да го приложа ? :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 13.11.12 20:50.

13.11.12
21:10

Не съм сигурна, че ще успееш да се набереш чисто и без тежест. Точно това предполагах, че правиш.
Условието е да се отпуснеш на лоста и да са ти заключени лактите в долно положение и брадичката поне да мине над лоста.
А не от полусгънати лакти да се вдигаш до горе. Това не е набиране.

Все едно да правиш полуклекове.

Поздрави и си прибери егото и научи правилната техника на всичко.
Не е важно какви цифрички ще маркираш с червено във форума, важното е какво правиш реално и с какво ти помага.

Извини ме за малко по-грубият тон, но го казвам за добро.

Без лоши чувства, но вече смятам да не вписвам кг в тренировките си. Много хора вече от сайта си мислят, че имам “огромно” его и поради тази причина си подчертвам кг-те. Това не е така и за да го докажа ще се наложи да постъпя по този начин. Ще си попълвам тренировките, но без да описвам тежести. Храната ще си я описвам както до този момент.

Поздрави и лека вечер на всички (sun) !

Мила

13.11.12
21:58

казано от Наталия Николова на 13.11.12, 20:49:

Добре ;) , но в нетренировъчен или тренировъчен ден да го приложа ? :)

В ден, в който няма да имаш друга тренировка, освен комплекса. Целта е да си видиш нивото. Преди това, може да направиш няколко вработващи серии на упражненията, от които се състои комплекса.

Пиши си тежестите, @Марина е отбелязала важни неща и в този случай има право относно техниката на набиранията ти. Нека да приемаме критиката градивно. :)

13.11.12
21:59

Глупости на таркалета, няма да си вписваш килограмите, напротив, прави го, пускай клипчета на всеки нов рекорд.
Знам, че тренираш с Велико и знам, колко е добър той в това, което прави, но ме учудва факта, че не ти е казал, че набиранията трябва да са с изпънати лакти в долно положение, това е стандарт, както и за клека да е до долу ( айде, убийте ме :D), на тягата - да си заключил и за да стане още по-гадно: на обръщане нямаш право да имаш 3-та опорна точка, на тласкане нямаш право да ‘добутваш’ щангата, след като си я тласнал, на изхвърляне нямаш право да си със сгънати лакти и после да ги добуташ.
Това са стандарти, факт е, че ако пуснеш до долу, няма да можеш да минеш мъртвата си точка и няма да можеш да се набереш, това е единственото, което Марина е искала да ти каже, най-малко пък тя ще тръгне да се заяжда.
Затова приеми тази градивна критика, колкото и да ти е трудно, старай се да бъдеш максимално стриктна и САМО ТИ ще спечелиш от това с течение на времето.
Говоря от личен опит, и ще дам пример - Преди 3 месеца казах, че правя 20 лицеви в серия, е, видяха ме как ги правя и паднах на 7, ама както трябва, чак сега 3 месеца по-къно мога да кажа, че когато не съм изморена правя по 19-20 хубави лицеви опори в серия.
Беше ми тъпо, да, ама хората бяха прави.
Така че, дерзай, никой не се е родил научен, не всяка тренировка си like a boss, аз днес щях да се разрева, така че keep going!

но ме учудва факта, че не ти е казал, че набиранията трябва да са с изпънати лакти в долно положение, това е стандарт, както и за клека да е до долу

Благодаря за хубавите думи,но на мен точно това не ми хареса в “набиранията” и съм го казал направо,че  това са си половинки,дори за мен клатенето не е чак такъв проблем,колкото това с амплитудата.При всички положения техниката трябва да се коригира коренно,но също и сила си трябва за това с набиранията.
Въпреки всичко не искам и да я отказвам,защото то, набирането няма да стане от самосебе си,аз в началото не можех и 1-2 да направя .Половинки,цели, да се опитва е по-добре отколкото никак,а аз вярвам ,че след някой друг месец вече ще ги прави както трябва и с малко допълнителна тежест дори..Обичам те Нати,но наистина опитай да обръщаш внимание повече на техниката на изпълнение,а не само на тежестта,защото може да бъде предпоставка за травми,а повярвай ми повече от всичко искам да си ми здрава,не ме итересува с колко клякаш или колко тласкаш и тн.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 13.11.12 22:34.

13.11.12
22:48

казано от Велико Иванов на 13.11.12, 22:33:

повярвай ми повече от всичко искам да си ми здрава,не ме итересува с колко клякаш или колко тласкаш и тн.

Вие сте ми любимата двойка в тоя форума ( плевенчани да не го взимат лично :D), ама тея двамата ме разтопяват почти всеки ден, ех...
Начинът, по който си говорят един на друг ме кара да си сипя една ракия и да си лягам спокойна, че някъде на тая земя го има и моя човек, дето не го интересува колко ще тласкам и колко ще изхвърлям.

14.11.12
10:15

Абе няма как да стане и без напъване, ама никак пък няма да стане без разум.
С криви набирания най-много да ти се обадят лакти, рамене...после минават, ама за тягата внимавай:)

Иначе и аз ти препоръчвам, да махнеш тежестите и да почнеш да мъчиш само със собствено тегло, но възможно най-пълна амплитуда, сменяй хватове, набирай се с кърпа, с въжета...но не слагай кила, докато нямаш едни чисти 7-8 набирания в серия.

Тогава пак прави демонстрации, но ще избегнеш цялата жлъч от вида на по-горната:)

“tehnique-consistency-intensity”

Това са нещата, простичко...няма нужда Вик, Блага, Велико, Славко, Арнолд, Армстронг, Гебреселасие или който и да е да умува, колкото и добро да ти мисли(м).

Действай!!!

14.11.12
10:59

набирай се ,греби,дърпай,,клкай както искаш с колкото можеш
щом се чувстваш добре и мускулите ти се напомпват и растат,щом усещаш връзката с мускула-няма значение,ако ще да правиш и 1/8 от движението
и сложете един “dislike” и кошница камъни за коментари като моя

14.11.12
11:09

Натали, сори ама не се стърпях, извини ме моля те, но и аз мисля, че техниката е на първо място. И не мисля, че тяга с 90 кг. с такова изпълнение е респектиращо, по простат причина, че на първото вдигане, се вижда как тегли с кръста си. Пази се момиче, пази се (F)

По повод набиранията също :* не ми се сърди, аз тръгвам от изпънати лакти в долно положение, леко стъпила на пода, и пак не го зачитам за чисто набиране, точно защото не вися на лоста, както трябва да е. (sun)

14.11.12
12:07

Аз пък мисля, че всички ясно си заявиха позицията, честно казано не виждам кво още има да се мъдри тука. Ако Наталия иска, ще си вземе поука от коментарите, ако ли не - не. Като се продължава тая дискусия, само може да се демотивира момичето (Наталия) да си вписва тренировките и останалото. Достатъчно ясно е всичко.

Мнението беше редактирано от Петър на 14.11.12 12:08.

14.11.12
13:10

Аз пък исках да прочета пак в този дневник едно много хубаво мнение с обяснение за набиранията от последния един час и открих, че го няма. Изтрито е. И не е само то. Поне още едно липсва. А не видях и тема, където да са преместени. И това е загуба на полезна информация за форума. Докато откровен спам си стои, а и из форума има редица немодерирани мнения с нецензурно съдържание.

Въпросът ми е на какво основание са били изтрити, при положение, че не са в разрез с правилата на форума?

Ако е по желание на автора на темата, това не е оправдание, тъй като триене по желание на автора се извършва само и единствено, ако мнението е в нарушение на някоя от точките в условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Инис на 14.11.12 13:10.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1