Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Тренировка
Седмица 34 Ден 4

Трап бар ниски дръжки : 5х120, 2х10х170

Румънска тяга дъмбели : 2х10х45

СС :
Трап бар високи дръжки : 3х260, 2х290, 1х310
Тяга : 3х220, 2х250, 1х270

Размисли и страсти :

Ми....пак щеше да има колабирания-молабирания.

Издаяних де, макар че си мислих да се откажа.

На трап бара с ниски дръжки - зверско натоварване в пояса и корема. Също и ръцете ми смаза яко. Имаше едно прихващане на първата серия след 3тото повторение - просто бях хванал лошо и трап бара се наклони назад - прихванах колкото да го балансирам.

На румънската - намалих малко (даже мислех на 40 да е, ама не намерих 2рата 40ка преди да приключа... :D ) - корема, корема......яко и грозно натоварване там. Задните бедра и кръста също се одървиха. Хватът беше ОК.

После на суперсериите - грозно....3ките бяха толкова тежки, че не е нормално. После на 2ките и единиците беше по-добре, но 3ките ми спряха тока лошо.

Успях, направих си нещата...това е важното. Имам леко неразположение в кръста, но фоумролер и апликатор трябва да свършат работа. Отделно се и разболявам, днес съм почти цял ден с температура и се чудят колегите толкова ли са ме ядосали по телефона, че съм целият червен.....

20.01.17
23:14

ВитаминДосваш ли се?

21.01.17
12:51

Ники, не знам дали така ми се струва, обаче имам чувството, че много често боледуваш. . .

казано от Иван П. на 21.01.17, 12:51:

Ники, не знам дали така ми се струва, обаче имам чувството, че много често боледуваш. . .

Чак много често не бих казал Ванка :) Но да, за последните 2 месеца - 2 пъти - ноември и сега. След горното ми мнение - отиване на лекар - болничен + инжекция метилпреднизолон (поставена на място) заради кашлица, че щях леко да си изкашлям 2та дроба.

Иначе, Ванка, няма как да е. Когато определена организация/фирма наказва боледуването с намаляване на възнаграждението (бонусите), наслагва вина на служителите си, че взимат болнични и отсъстват от работа (иначе казано ощетяват компанията грандиозно) - резИлтатът е, че хората просто идват болни на работа, кашлят, кихат и т.н., носят се маски и имаш усещането, че се разхождаш сред Суб Зировци :) Да ти кажа, направо се имам за здрав като бик, че в тези условия се разболявам толкова РЯДКО ;)

Тренировка
Седмица 35 Ден 7

Тяга : 4х70, 120 ; 2х170, 200 ; 4х4х210
Лежанка : 4х70, 90, 110, 120; 4х4х135

и малко единички на лежанката после :)

Размисли и страсти :

Добре като за 1ва тренировка след болестта. Даже още не съм напълно възстановен, гърло и нос са зле все още, от вчера сутринта боря и едно главоболие, което май е заради възпален/запушен синус. Абе извинения разни ;)

Тягата - леко, да не се пресилвам. Хват - не съм и на ниво момиченце.....210 ми смазаха хвата мноооого :( Само първата серия кръстосан, ръцете ме боляха зверски, та сложих фитили за останалите - станаха си без грам замисляне дори.

На лежанката - лекичко доста :) Пробвах разни неща, добре се получиха :) Доволно. Сега изпитвам един зверски, ама зверски глад и ще ‘апна малко яйца :)

Тренировка
Седмица 36 Ден 1

СС:

Скрипец подхват : 5х80, 90, 100, 100, 100
Скрипец долен (у.х.) : 5х80, 90, 100, 100, 100
Раменна преса : 5х60, 70, 85, 85, 85

Размисли и страсти :

Добра тренировка. Беше много важно да успея да направя особено раменната на 85 - толкова правих предният път и беше тест дали болестта ми е повлияла силово (поне на горната част) - е, успях. Имаше много малък резерв, но важното беше просто да повторя тренировката от последното завъртане. Доволен съм. След това имаше малко чики-рики, приказки в залата и т.н. :)

Болестта иначе не ме е пуснала още, продължавам да боря главоболието, което споменах. Сутринта се събудих в 5 с такива болки в едното слепоочие, че направо ми идеше да се разрева. Самомасаж пробвах с вибромасажор - врат, слеепоочие, обикновено помага - нъцки.....пих силно хапче за глава, въртях се още 20 минути от болка и накрая ме отпусна и успях да заспя пак...

Утре - клЯк :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.01.17 14:43.

Тренировка
Седмица 36 Ден 2

Клек : 4х 70, 120, 150 ; 4х4х170

Размисли и страсти :

Много добра тренировка, надявах се да ударя 4х4х170 и го направих. Отстрани изглежда леко, но краката ми са вдървени сякаш. Ще се нагласят нещата. Нямах много време за съжаление. Утре пак в залата :) Сега на работа.

Тренировка
Седмица 36 Ден 3

Лег дъмбели : 5х23, 30, 35, 40; 3х5х45

Силово гребане : 2х8х60 (на ръка)

Тесен лег : 5х 120, 120, 125*

*лека помощ на последното повторение от Бойко, колкото да не тръгне надолу.

Тренировка
Седмица 36 Ден 4

Румънска тяга с дъмбели : 5х55, 2х5х32 (на ръка)

СС :
Трап бар високи дръжки : 3х260 - 2х290 - 1х310
Тяга : 3х220 - 2х250 - 1х270

Размисли и страсти :

Две от най-тежките ми тренировки въобще..... Това, което беляза и двете - зверски болки в ръцете, най-вече в предмишниците.

На тренировката вчера - лега с дъмбели напълно сам, нямах спотър, така че сам си вземах дъмбелите, нагласях, свалях, оставях. Това беше по-трудното като цяло. Доста напрежение в сухожилията от тази част.

На силовото гребане - заради болките - с фитили. Можеше и още като повторения (от гърба), въздух нЕмаше.

На тесния лег - буквално ме смачка щангата. И не трицепсите, предмишниците. Имах усещането, че ще ми се счупят на две......На последното повторение Бойко подпря щангата, защото се запънах на последното повторение. Малко се пресилих с тия 125, егото работеше явно повече от главата. Важното е, че нямаше счупвания.

Днес...днес беше много тежко. Трап бара ниски дръжки всъщност дойде по-леко от обикновено, но ми взе силиците.

На румънската - пълни блокажи. С фитили дори, но корема най-вече отказа брутално и просто не можех да направя повече. Дори с двупудовките, които трябва да са ми мега леки, едвам 2 5ци направих.

После на суперсериите, много, ама много се чудех дали ще мога - можах, но беше ужасно. Трап бара не знам какво му имаше, нещо дисковете от едната страна сякаш тежаха повече - бях с фитили, но дясната ръка дори с фитила едвам удържаше положението, сякаш имаше +20кг отдясно. Тройката на 260 ме съсипа буквално.

Тягата беше далеч по-леката част от суперсериите....доста прилични 3ка, 2ка, а и единицата дори не ме затрудни колкото очаквах (дори имах съмнения дали ще я дръпна).

Сега 3 дни почивка (трябваше да са 2, но в събота съм на работа от рано и няма да мога да тренирам), които ще ползвам максимално.

03.02.17
04:19

Ники, за кога се готвиш? Имаш ли време тия възпаления да ги оставиш да отшумят или трябва да напъваш за конкретна дата?

03.02.17
19:32

Къде те болят тези предмишници/ лакти? Да нямаш някое епикондилитче, затова питам.

Тренировка
Седмица 37 Ден 1

Клек : 4х70, 120 ; 4х4х150
Скрипец подхват : 4х4х90

Размисли и страсти :

Много бързичка тренировка, защото нямах време (от туткане...). Трябваше и лег 4х4 да правя, но просто нямаше кога, та може утре според зависи да го добавя.

Иначе много спретнато и бързо - за има няма 15-20 минути с влизане в залата, преобличане, едно кафе да изпия и да си направя сериите. Работните серии бяха суперсерии. Много лекичко, можеше още 20кг да добавя спокойно, ама още ме ограничават тия пусти китки и рамене :) Малко съм като дъб - същата масивност и мобилност :D :D :D

казано от Boby_ на 03.02.17, 04:19:

Ники, за кога се готвиш? Имаш ли време тия възпаления да ги оставиш да отшумят или трябва да напъваш за конкретна дата?

То не мисля че са възпаления, Боби :) Поне не сериозни - просто предобрих миналата врътка с тежестите на някои упражнения и предмишниците го поотнесоха повече. 2-3 дни мажа със зелено мазило с конски кестен и положението е доста по-добре. Натегнати мускули, нищо повече. Сухожилията не ме болят въобще в случая :) Колкото до готвене - и аз не знам за коя дата се готвя още :D Април-май, за джонито :) А и в момента не напъвам чак толкова грандиозно :)

казано от Узурпатор на 03.02.17, 19:32:

Къде те болят тези предмишници/ лакти? Да нямаш някое епикондилитче, затова питам.

Мускулите ме болят, не е епикондилит, лактите са ми супер и скоро не съм имал никакви оплаквания в тях.

За горното вероятно има връзка и че от известно време друсам глюкозамин с хондроитин капсули, които приключиха и сега продължавам с цикъл Флекс Код Премиум (силният) - беше преди Нова Година намален дори под цената на нормалния и се запасих, та имам за 2-3 месеца :)

Тренировка
Седмица 37 Ден 2

СС :

Тяга : 4х70, 120, 170 ; 4х4х200
Военна : 4х50, 60, 70 ; 4х4х80

Лежанка : 4х 70, 100 ; 4х4х110

Размисли и страсти :

Сравнително бърза тренировка, когато почнах реално работните серии.....тягата и раменната бяха в суперсерии, без някакви драми, макар че по разни причини не се чувствах перфектно - натегнат и схванат бях, но направих нужното. Бойко дойде точно преди да приключа с тягата, та ми помогна на лежанката - там сериите бяха през 30-60 секунди, стегнато, че нямах грам време. Напомпах се прилично, натоварих се, изпотих се, общо взето толкова. Сега 2 дни почивка...

Тренировка
Седмица 37 Ден 5

Малко Майнатаунинг тудей за малко контролно при по-ниска гравитация :)

Трибой : 730 (250/180/300)

Включваме и неуспешен опит за самогилотиниране със 190кг, останал неуспешен след намесата на Сашо и Черната Златка :D Не губя кураж за следващия тираж :D

Иначе обстоятелства - неперфектни. Малко сън (под 6 часа), а и в залата беше студеничко. Да не говорим, че като пълен идиот се надумках снощи и сутринта още ми беше тежко на стомаха :D Но пък трибой само 20кг под този от миналото джони, което пък е добре :) Дори на клека остана аванс при самото движение, но реших да спра, защото ваденето и прибирането бяха много трудни - смачква ме щангата още като я вадя и прибирането на 250 беше много трудно. Иначе ставането не беше :) Два неуспешни опита на 310 (един конвенционална до коляното докаран, един сумо дори не успях да отлепя - не е моят стил това...) и последващ труден, но успешен на 300.

Клипове надолу, с любезното съдействие на Черната Златка :*

Ще има разбивация и тази година, пожелавам ти успешна подготовка и да няма травми ;).

09.02.17
21:11

другия път бири и кифтета на лафката. :*

Златко МА! Защо не каза, че после ще ходите там, бири нямаше как (че бех шофЕр), ама с кифтета щях да компенсирам..........като ти видех снимката у фейсо и умрЕх от яд ;( Направо бих те накълнал, ако не те обичах :*

П.П. И си попълвай дневника, ей! :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.02.17 22:43.

Тренировка
Седмица 37 Ден 7

Тяга : 4х 70, 120 ; 4х4х170

Лежанка : 4х 70, 90 ; 4х4х110

Сумо тяга (за проба) : 4х170

Пендли гребане (за проба) : 5х120, 5х140

Размисли и страсти :

Разпускаща тренировка, делоуд. Тягата много лека, но това беше и целта - тъч енд гоу. Лежанката тежеше още на 70 - предмишниците пак са натегнати след лежанката онзи ден, та мислите да правя 4х4 на 120 минаха бързо. Направих и малко сумо тяга на 170 и пендли гребане. И двете доста леки, щом на пендли гребането усещам как дърпам с ръцете на 140 и ми се получават лесно.... :D

11.02.17
20:52

казано от Херцог Трън на 09.02.17, 22:42:

Златко МА! Защо не каза, че после ще ходите там, бири нямаше как (че бех шофЕр), ама с кифтета щях да компенсирам..........като ти видех снимката у фейсо и умрЕх от яд ;( Направо бих те накълнал, ако не те обичах :*

П.П. И си попълвай дневника, ей! :D

Не беше планирано. Щото зимата по-рядко ходим там отколкото лятото. (поне тая де)

Тренировка
Седмица 38 Ден 1

Клек : 4х70, 120 ; 4х4х150

Раменна преса : 3х5х50

Размисли и страсти :

Толкова за днес. Леко, че ме болят разни неща. Като цяло - силно дебилен ден.

Едно бързо ъпдейтче от мен :) Два дни малко бях по Велинградско, почивчица, релаксче :) Не можах да се насладя особено на СПА по разни причини, но каквото такова - починах си, наспах се хубаво 2 дни :) Преди заминаването си пуснах общи изследвания, за да видя как стоят нещата, честно казано резултатите ме изненадаха - трябва да изровя предните, но с някои много малки изключения показателите ми изглеждат железни на пръв поглед. Има грандиозен прогрес в 2 направления - холестерол и естрадиол. Преди  общият холестерол беше над норма, LDL също.  Вече всичко е ОК,  и двата са в норма. Също така, естрадиолът - преди при горна граница 156, аз бях близо до 300 :) А сега съм си много добре в нормата :) Само тестостеронът изглежда леко поднормен, но пък честно казано не го усещам така - силово съм добре, а и по отношение на либидото нямам никакви оплаквания :D Честно казано, не съм правил нещо конкретно в тези направления (въпреки че пия тест бууст стак, в него освен висока доза цинк няма АИ елемент...), така че явно говорим за генерално подобрение.

Скоро се връщам в залата и почвам отново на макс :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 15.02.17 13:47.

15.02.17
17:17

Как си с телесните мазнини? Може би си намалил процента. Те са хормонално активни и имат важна рола за количеството женски хормон при мъжете.

казано от Boby_ на 15.02.17, 17:17:

Как си с телесните мазнини? Може би си намалил процента. Те са хормонално активни и имат важна рола за количеството женски хормон при мъжете.

Не мисля, че разликата спрямо предните изследвания е фрапантна :) Свалил съм мазнини, но не е като разликата в естрадиола - от близо 300 до 100…. :) И аз го помислих първоначално, но не мисля, че няколко % мазнини ще имат чак такъв ефект :) Все още съм си пухкав и удобен за гушкане :D (devil)

Can’t be touched
Can’t be stopped
Can’t be moved
Can’t be rocked
Can’t be shook

;)

Тренировка
Седмица 38 Ден 6

Клек : 5х70, 120 ; 3х 160, 180, 200

Лежанка : 5х70, 90 ; 3х110, 120, 130

СС :

Раменна преса : 5х 40, 50, 60, 70, 80
Суинг : 5х20х32

Размисли и страсти :

Принципно е почивен ден по схема, но реших да се раздвижа, ОФП един вид. Не правих тяга - първо защото ме заболя едното коляно (под капачката), второ защото утре по програма имам. Вчера дарявах кръв, та не бях в ултра кондиция, но колкото толкова ;)

Клекът - лекичък, тежи на гърба и раменете (да удържам щангата), а на краката е много леко. Както казах - нещо ме заболя лявото коляно след това, то не точно болка, колкото едно опъване във връзките ...отделно прасците са натегнати и отзад ме опъва задколянната ямка. Беше за кратко и мина още в залата, сигурно натягания има... :)

На лежанката е тежко положението - дори тези кила ми смачкват ръцете. Днес ще се омажа едно хубаво с диклак, магнезиево и зелен маз с конски кестен - ръце, рамене, гърди. Просто тия натягания като минат веднъж и нещата ще си дойдат на мястото :)

Накрая раменна със суинг в суперсерии - да се изпотя леко. Като изключим, че задната верига от седене е натегната, единствено хвата леко ме ограничаваше - последните 3-4 повторения ми се одървяха предмишниците, но нямаше откази. И то добре, че нямаше - на последната серия суингове, едно момче тръгна да си прави трицепс на скрипеца метър пред мен, та се наложи да му правя забележка - той ми вика “извинявай, ако съм ти попречил” - та трябваше да му обясня и че не ми пречи, ама ако случайно ми се лъзне пудовката и я изпусна както суингвам в посока към него, ще стане много художествена ситуация :D Сега ще хапна, че не съм ял нищо освен 1 корни в залата и ще се чекна на фоумролер и апликатор :)

Досега беше лекото...утре почвам на макс :)

Hush little baby, don’t say a word
And never mind that noise you heard
It’s just the beasts under your bed
In your closet, in your head

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 17.02.17 15:42.

Тренировка
Седмица 38 Ден 7

Тяга : 1х120, 2х1х160 ; 4х4х200
Лежанка : 4х70, 4х90, 4х110 ; 4х4х120

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, първа по схемата. Малко по-бавно, защото се затутках, отидох късно, преди мен имаше 2ма дърпащи тяга, та загрявката ми беше да дърпам работните серии на този преди мен...На 200 - без колан, с малко магнезий, летят много. Сложих на последната серия фитили, защото исках да пробвам нещо, но се отказах на 4тото...иначе хвата безпроблемен, ама то са и женски килата.

На лежанката - леко бутане, много болки в ръцете да го *%!*$@!§§%§!%..........Само това ме ограничаваше.

Иначе научих доста полезни новини, та не е съвсем фира денят ;)

Тренировка
Седмица 39 Ден 1

Скрипец подхват : 5х80, 5х90, 5х100, 5х100, 5х100
Скрипец долен : 5х80, 5х90, 5х100, 5х100, 5х100
Раменна преса : 5х60, 5х75, 5х87.5, 5х87.5, 5х87.5

Размисли и страсти :

Добра тренировка, много напомпване (ама то защото забърках домашно една смес, която помогна в това отношение). Много доволен от раменната, не толкова от скрипците, там не ми хареса.....Избутах 3х5х87.5кг на раменната, следващият път отивам на 90кг и ще е страшно....днес беше много тежко :D

Видео от последната серия :) Изглежда по-леко отколкото всъщност беше :D Сега отивам на свински геноцид :D

19.02.17
13:42

Пресата ти е приказка ,изобщо не се оправдавай ,леко ти е и можеш още.

Тренировка
Седмица 39 Ден 2

Клек : 4х70, 120, 150 ; 2х4х180 + 2х4х190

100

Размисли и страсти :

Не особено бърза тренировка, повече туткане от необходимото. Щангата лека на краката, още търся оптималната й позиция на гърба обаче, за да не ми смазва раменете и лактите. Доволен съм от стягането на пояса и цялата постановка на движението. Сега на работа.

Тренировка
Седмица 39 Ден 3

СС:
Лег с дъмбели : 5х25, 5х35, 5х40, 5х45, 5х50, 5х55
Суинг с пудовка : 3х25х32

Силово гребане : 8, 6х60кг на ръка

Тесен лег : 5х120, 5х120, 0х120, 5х100

СС :
3 пъти :
две упражнения за ротаторите х10 повторения
суинг с пудовка : 3х25х32

Суинг с пудовка : 2х25х32

разтягане и мачкане

Размисли и страсти :

Добра тренировка, направо избухнах на лежанката с дъмбели...55 досега само ги гледах тъжно, тъжно :D A с 50ките веднъж щях да се пречукам :D Скоро май ще се размятат 60ките ;)

На гребането - хвата ме ограничава, 60ките са с кофти резба - едната е супер гладка, другата направо сваля кожа...

На тесния лег - първите 2 серии трудно, но стабилно, 3тата още на 1вото лактите казаха довиждане. Свалих на 100 и си направих 5цата.

После с ротаторните се досмачках :)

Суинговете ги добавих, за да поддържам плътност и висок пулс, добре се получи, като изключим пак хвата обикновено между 20то и 25то повторение - никакви драми.

Сега пак на нивата да копам :D

Тренировка
Седмица 39 Ден 4

Трап бар ниски дръжки : 5х120, 10х170, 10*х170

Румънска с дъмбели : 2х10х(2х32)

СС :

Трап бар високи дръжки : 3х260-2х290-1х310
Тяга : 3х240-2х260-1х280

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, че и сравнително бързичка даже :) Уморен от вчера, суинговете са си казали думата...

На ниските дръжки беше добре, на 2рата 10ка трябваше да прихвана, че бях хванал криво и трапа се накланяше.

После румънската я правих нарочно с двупудовките, че усещах леко напрежение в кръста.

На суперсериите - 3ките и 2ките на тягата бяха абсолютен та*ак...Много, ама МНОГО зле. Хват - женски. Тройката беше с кръстосан, 2х260 и 1х280 - с фитили...

Радващото е, че единиците излетяха много мощно ;) Посъбрах се и се получиха ;)

Тренировка
Седмица 39 Ден 7

Тяга : 2х110, 2х160, 2х200 ; 4х220, 4х220, 4х230, 5х250
Лежанка : 4х 70, 100; 4х4х130

И малко единички накрая :)

Размисли и страсти :

Абе.....знаете ли онези дни, в които нищо не се получава и загряващите серии тежат все едно опитваш световен рекорд.....а другите дни, в които пък каквото сложиш все едно само се вдига? Е, днес беше един от 2рите...всичко си летеше както си поискам, бче дори накрая не усещам, че съм тренирал :)

На тягата планът беше 4х4х220…но така добре се получаваха, че реших след 2рата серия да направя на 230 и мислех накрая 240…но и 230 бяха много леки, та сложих 250 :) Които пък направих за 5ца, просто защото по средата на серията така реших :) И можех и още :)

На лежанката - отново беше леко. 130 сериите бяха през около 1 минута, минута и малко, като бях touch and go, нямаше нужда да  използвам пружинация, направо като загрявка.

Накрая завърших с малко единички, доволно се получи.

Дни като този определено ми дават допълнителна мотивация ;) Утре 90 раменна преса е планът ;)

Имам чувството, че и 10 ще направиш, толкова леки изглеждат. Ще дръпнеш пак някоя хубава гира на Джони, ако всичко е както трябва.

26.02.17
16:39

казано от Иван Благов на 25.02.17, 22:01:

Ще дръпнеш пак някоя хубава гира на Джони, ако всичко е както трябва.

Ако му позволят да вдига.  :)

И кво, кво, кво, готвите ли се , Ъ ? :D

Тренировка
Седмица 40 Ден 1

СС:
Скрипец горен : 5х80, 5х90, 5х100, 5х100, 5х100
Скрипец долен : 5х80, 5х90, 5х100, 5х100, 5х100
Раменна преса : 5х60, 5х75, 5х90, 5х90, 5х90

Размисли и страсти :

Прилична тренировка се получи, макар че вчера след тренировката имаше бая активност и бях скован, а и ме боляха ръцете, основно дясната предмишница. Откривам някакви модели защо ме болят, та ще взема мерки.

Наложи се да чакам доста (30-40 минути) за лоста + клетката, което може би беше грешка, защото така не си направих малкото останали неща (ротатори и т.н.). Скрипците бяха тегави заради предмишниците, а военната направо ме уби. Отново снимах последната серия, отстрани изглежда толкова леко.....онази приказка “на чужд гръб и 100 камшика са малко” е много вярна, ама перифразирана “на чуждо вдигане и 100 кила са малко” .... :) След това като цяло се получи много тъп и отвратителен ден, но поне ще приоритизирам някои неща...

Тренировка
Седмица 40 Ден 2

Клек : 5х70, 3-4х3х120, 3х170, 4х190, 1х190

Размисли и страсти :

Някаква никаква тренировка общо взето...Посхванат, повдървен, абсолютен Пинокио, особено в раменете и ръцете. Сила много, ама тия ръце, лакти и рамене много взимат :)

Тренировка
Седмица 40 Ден 3

Лег с дъмбели : 5х 25, 35, 45, 50, 55 ; 4х60

Силово гребане (с фитили...) : 10, 8х 60

Тесен лег : 3х8х100

Размисли и страсти :

Удри, бай Тръне! :D :D :D

Сега сериозно - много добра тренировка, с оглед на това, че ме събудиха рано с крясъци и съм спал...има-няма 5 часа. Опитах да си доспя, ама като те събудят веднъж, после заеби ти тая работа...

Стигнахме и до 60ките....оттук нагоре - целта са 3х5х60, а като стане това - обем в 3 серии на 60 :) Иначе 60ките са гоооооооляма гира. На 55 хванах дъмбела, който ми подават криво, което за малко да ме спре да си довърша серията, ама я издаяних, макар и с повече от нужните усилия. На 60 - 4ка, като 4тото беше с помощ от спотъра, а за 5то нямаше нищо останало.

После на гребането ползвах фитили, за да облекча лактите.

На тесния лег също намалих, може би и 120 щяха да си станат, но да не прекалявам. Като цяло хванах цаката на лактите и предмишниците, за следващото завъртане трябва да са ОК нещата.

Тренировка
Седмица 40 Ден 4

Румънска с пудовки : 2х10х(2х32)

СС :
Трап бар високи дръжки : 3х260-2х290-1х320
Тяга : 3х220-2х250-1х280

Размисли и страсти :

Добра тренировка :)

На ниските дръжки най ме тормози като не хвана като хората (1вата серия на 170) и трапа ми се клати напред-назад... Иначе много леки, трябва да сложа още кила.

На румънската - щадях уж ръцете, ама то беше покъртително - направо не ги усетих тия пудовки вече, ще го имам предвид за другия път...

На суперсериите - най-сложното е реденето, но ми помагаха :) Иначе се наложи да ползвам фитили на 250 и 280…не знам защо, но пак едната ръка изпускаше, което направи 220 най-трудни. Иначе на трапа без фитили. 280 - лекички. Нещата са добре :)

Pain is coming :)

Тренировка
Седмица 40 Ден 7

Тяга : 165-175-180 ; 4х220 ; 4х250-4х250-4х260-4х270

Лежанка : 3х100-3х120 ; 4х135-4х135-4х145-4х150

Размисли и страсти :

Лекичка тренировка в събота сутрин. На тягата имах някаква идея предварително, а тя взе че се изпълни точно както си я мислех :) Тия дни много нерви, което вчера ме накара да се раздвижа в нас преди работа с пудовката, кръста сутринта натегнат, но апликатора и фоумролера подобриха нещата. Като отидох в залата заварих Бойко да дърпа, малко трябваше насила да го карам да си прави рекорди и направо загрявах с неговите щанги. После протоколна 4ка на 220 - сложих 250. Там изключително леко. 260 също. А на 270 мислех още някое повторение, но задната верига леко почваше да скърца, та оставих за следващия път ;)

После лежанката много набързо, защото бързах. Мислех да направя 2х4х135 и ако е ОК - да сложа 140 за още 2х4. То пък взех, че попреизпълних, че дори и с лек аванс ;)

Общо взето, бях много в “зоната” днес :) Само ме е яд, че забравих малко ротаторите да направя, но ще направя утре.

Предвид, че си трибоец и гониш сила за едно повторение, не е ли по-полезно при тягата да оставяш щангата и да ресетваш постановката между повторенията? Тоест наистина да правиш тяга :)

P.S. Също и лег без отскачане от гърдите?

Мнението беше редактирано от Станимир на 04.03.17 18:25.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1