26.03.13
14:38
А бе бъзикате се вие, ама на нас децата са ни викали през прозореца на залата “По трима не можете ли да ги вдигате тези тежести, амаи само по двама ? ” :D
26.03.13
14:47
Херцоже, мерил ли се се колко кг си наскоро ?
ПС. Евала за обръщането
Обръщането беше групово :D :D :D
Не съм се мерил от Коледа :) Другата седмица ще се депресирам на кантара на джонито, дано успее да ме премери :D
Edit : Иначе сега се надъхах да направя едно обръщане на 120, пък ако ще да е с хамалска техника :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 26.03.13 14:49.
27.03.13
15:14
След като всички други варианти (без направи си сам) се провалиха, опитвам тук :D
Трябва ми колан за състезанието Джони Спорт другата седмица - малката тънкост тук е, че не съм правен по калъп, та минимална дължина до последната дупка на колана ми трябва да е около 120см. Ако случайно на някого му се намира и услужи, ще се погрижа да му се вдигнат промилите с бири след въпросното състезание :)
28.03.13
00:07
Някой може ли да даде идеи за противовъзпалително мазило, с което мога да намажа лактите :) ?
Диклак (диклофенак), Фастум (кетопрофен), Deep Relief (ибупрофен, левоментол) и Алгасан (поредица от активни съставки)- това съм пробвал аз от противовъзпалителните, първо за коленете, после за рамото и после за глезените. Честно казано при мен работеше най-добре комбинацията от deep relief преди тренировка и алгасан/арнигел след тренировка. Нека и другите изкажат мнение, защото съм малко бос във фармацията.
Някой може ли да даде идеи за противовъзпалително мазило, с което мога да намажа лактите :) ?
Единственото, от което аз съм видял полза е “алгезал”. Но за тези неща в голяма доза влияе какво мислиш.
Външно не помага практически никое от хуманните мазила и гелове. Може малко да облекчават, но това е по-скоро плацебо ефект - толкова малък процент от активното вещество ефективно преминава кожата и горните слоеве тъкан, за да стигне до възпалението, че просто можете да го пренебрегнете.
Виж с ветеринарните мазила е друго - там концентрацията е такава, че все нещо минава. :)
Боби не съм съгласен, аз от дийп рилийфа съм много дояолен, но трябва да се мажеш два три пъти дневно.
Иначе моят колан ще ти стане, на ръката :D
28.03.13
09:12
Скота казва “Ядосан си? - Диклак. Боли те к***? - Диклак! Шефа е п****? - Диклак.” :D :D :D
Ще изчакам до довечера да видя има ли други мнения и ще мисля какво да взема :)
Едит : Сашко, за крака по-скоро колана :D Де да имах ЧАК такава ръка :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 28.03.13 09:13.
толкова малък процент от активното вещество ефективно преминава кожата и горните слоеве тъкан, за да стигне до възпалението, че просто можете да го пренебрегнете.
Ако предположм, че активното вещество се е абсорбирало в кожата, следващото което се случва с него е да навлезе в кръвообращението, т.е. не е възможно да локализира точно мястото на възпалението. От предходното съдя, ако предположим, че въпросното мазило наистина действа, то не е от особено значение къде ще бъде намазано, но най-ефективно би било ако се маже в участъци с възможно най-тънка кожа, врат, вътрешните части на мишница и пред-мишница и т.н. За да се абсорбира едно вещество през кожата е необходимо да е с молекулно тегло 300 или по-малко, колкото повече то се увеличава, толкова по малко активно вещество навлиза в кръвта. Следващия момент е превозвача, при трансдермални гелове съдържащи ДМСО, абсорбцията на активно вещество може да достигне до 40%, но ДМСО не е одобряван за подобни цели, а и има ред причини поради, които много хора биха се отказали от него. При разните мазила, процентът активно вещество навлизащ в кръвообращението едва ли надминава 20-25. В крайна сметка, дали едно и също вещество е на-влезнало в кръвта, орално, трансдермално, или инжекционно, целевия ефект ще е един и същ. Много вещества биват разграждани на първо преминаване през черния дроб и в такива случаи се ползват други системи за доставка или модифициране на самата активна съставка. Подозирам, че повечето гелове и мазила от този тип, ползват мазането като маркетингов трик, мажеш болното място и хоп, настъпило облекчение. ;)
28.03.13
09:25
Не сте много прави за мазилата, поне за тези с НСПВС, понеже много съм ги ползвал и съм се интересувал - действат локално, някои активни съставки действа по-силно локално, други много по-слабо, а в голяма степен имат значение и помощните вещества е гела.
Помощните вещества имат огромно значение. А локално могат да действат, само ако се касае за възпалителен процес в самите кожни слоеве, освен ако не ми предложиш логично обяснение на този процес. Аз не твърдя, че не действат, твърдя, че не действат локално.
28.03.13
09:33
Ами освен да питам пак, че такива сложни неща не помня добре :)
28.03.13
10:48
Не сте много прави за мазилата, поне за тези с НСПВС, понеже много съм ги ползвал и съм се интересувал - действат локално, някои активни съставки действа по-силно локално, други много по-слабо, а в голяма степен имат значение и помощните вещества е гела.
Ще дадеш ли идеи за такива? (освен диклак, той е ясен :D )
29.03.13
12:17
Тренировка [50]
Снощи футбол, 40 минути на врата, 20 полеви. Доволно потичах за 20те минути, нещо като ХИИТ стана. Ако ми присадят още 2 бели дроба и съм готов за професионален футбол :D
Тренировка [51]
Футбол, спорт в СУ сутринта. 80 минути.
Тренировка [52]
Лежанка : 5х5х100
Гребане с дъмбел : 5х5х33 на ръка
Размисли и страсти :
Днеска предпоследна тренировка преди джонито. Бях решил 5х5х100, на загрявката обаче МНОГО съмнения - 70 и 80 тежаха, да си е*е мамата :D Все пак успях да ги направя 5х5 на 100, с резерв от 1 на последната серия. Гребането беше леко, акцентирах на бавно изпълнение. От футбола сутринта (който беше след залата всъщност) направо ми се разтакова фамилията. Не беше постоянно тичане, но много резки тръгвания и спирания, коленете и глезените ми отнесоха адски много...едвам се прибрах с колата до нас. Отделно не знам кво стана, ама левия глезен, точно под кокалчето(външното) изпитах остра болка по време на спорта и то даже не беше докато тичам, а докато ходех. После се обади пак няколко пъти, сякаш някаква костичка се е*ава... Като цяло в момента краката ми са на миш-маш, все едно съм изклякал 10-15-20 тона и още толкова тяга. Сега малко почивка, малко контрастни душове, магнезиево и ще ходя да гледам един колан. Довечера рожден ден, та сигурно ще има някоя и друга алкохолна калория.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.03.13 12:18.
...
Снощи футбол, 40 минути на врата, 20 полеви. Доволно потичах за 20те минути, нещо като ХИИТ стана. Ако ми присадят още 2 бели дроба и съм готов за професионален футбол :D
Ники,
Ти си знаеш най добре, но... (shake) Тоя футбол, що не го забравиш, поне за известно време? На състезание ще се пускаш все пак. Тежка категория си, рискуваш неприятни травми. Имам две момчета в групата, много добри атлети, които са се счупвали лошо на мачлетата.
Мнението беше редактирано от Vic на 29.03.13 12:52.
29.03.13
13:02
Вик,
то и Скота ми го даде като идея за другата седмица, да почина малко от футбол. Най-вероятно ще пропусна този към университета, че там риска от някакъв сакатлък е значително по-голям, а и там доста повече се напрягам (тичане и т.н.) :)
Благодаря за включването! :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.03.13 13:04.
И аз бих те посъветвал да починеш от мачлетата преди състезанието. Футболът е един от “най-травмиращите” спортове, особено за хора, които не го практикуват често(не казвам, че си такъв).
В последните 4 години разцъквам доволно по малките и не толкова малки футболни терени, минимум 3-4 пъти месечно. Нагледах се на счупени крака, скъсани връзки, усукани глезени и все такива “красоти”. Най-често потърпевшият е 2-3 курс студент или по-възрастен, качил минимум 10 кг от последния път, когато е играл активно. Нормално е мускулатурата, връзките, ставите и костите да не издържат. Така че, умната!
Сори за спама :)
Sarfaa и футбола ли го цъкаш с ботушите :D:D:D (giggle)
едит:
поздрав за яките футболистчета ;)
едит:май никой не знае кой е на снимката :?
Мнението беше редактирано от Васил Р на 02.04.13 19:49.
След като всички други варианти (без направи си сам) се провалиха, опитвам тук :D
Трябва ми колан за състезанието Джони Спорт другата седмица - малката тънкост тук е, че не съм правен по калъп, та минимална дължина до последната дупка на колана ми трябва да е около 120см. Ако случайно на някого му се намира и услужи, ще се погрижа да му се вдигнат промилите с бири след въпросното състезание :)
Те такъв, 15см, ХЛ. Твърд е, че не е използван. Под шкембето (към 115см) ми е на трети ред дупки, през шкембака (120см) на втори. Ако мислиш че ще ти свърши работа, направо минавай да го взимаш (и да хапнеш) ;)
04.04.13
10:50
От няколко дни все ми се набива на очи:
:D :D :D
Баааа....как не съм видял, че си писал по-рано :D Епа, приемам благодарностите на момичето :P :D
Тренировка [53]
Тяга : 3*х3х180, 1х200*
Някакви лиготии - клек на 90, обръщания, изхвърляния, малко за трицепс, една серия лег на 60 - колко да мине времето.
Размисли и страсти :
Малко тренировка за проба на коланчето (специални благодарности на FaceOff за това, че ми го даде! :) ) :D ‘Начи, може и да е по-неудобно определено, ще го използвам само ако реша да напъвам нещо много на макс :D Иначе 1вата 3ка на 180, клека на 90 и 1х200 бяха с колан. Сила имаше що годе, ама днеска ми убиваше яко на дланите тая щанга :D Надявам се неделя МОШНО :D имам малки колебания за началните тежести, особено на тягата, ама ще го мисля до тогава :) Събота ще има повечко храна и ще спя върху фоумролера и с магнезиевото :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 04.04.13 10:51.
07.04.13
07:03
Добро утро на всички! :)
Днес ще бъде дълъг и много як ден :)
Надявам се да се видя с много яки хора от бб-тийм днес! :)
Поздрави и готин ден! :)
Успех и приятно изкарване! Довечера - снимки и подробна информация :D
п.с. и клипове и клипове. . .
07.04.13
07:38
Ще има, ще има ;)
А тук : http://liftinglarge.eu/live#.UWCD9kfHp8E ще може да се гледа (надявам се) на живо турнира! ;)
Поздрави! :)
Ще има, ще има ;)
А тук : http://liftinglarge.eu/live#.UWCD9kfHp8E ще може да се гледа (надявам се) на живо турнира! ;)
Голям купон - пия си кафето и гледам състезанието 8-)
07.04.13
12:18
Ще има, ще има ;)
Голям купон - пия си кафето и гледам състезанието 8-)
И аз това се наканих да правя, но много ми прекъсва :(
Успех, Ники! Ще успея само резултатите да видя...
07.04.13
19:47
Официални резултати :
180 клек/115 лежанка/242,5 тяга!!!
Неофициални :
Същото, но със 200 клек, уверено под паралел, но според съдиите плитки! Клипове и обзор след малко.
07.04.13
19:57
Извинявам се , че пиша тук , но видях , че си бил на състезанието , а аз нямах възможност да го гледам онлайн , защото не бях в нас и искам да те попитам какво направи Веселин Дойчев ?
07.04.13
20:00
Веско 2ро място в 100+
215 клек/175 лег/300 тяга
Веско 2ро място в 100+
215 клек/175 лег/300 тяга
Браво и на него, и на теб! :)
07.04.13
20:46
Клек 180кг :
Клек 195кг (плитък) :
Клек 200кг (непризнат, но абсолютно под паралел, броя си го за нов рекорд на клека) :
Тяга 220кг :
Тяга 235кг :
Тяга 242,5кг :
07.04.13
21:03
Сега малък обзор :)
Днеска беше много як ден, срещнах се с много яки и усмихнати хора от бб-тийм (дано не забравя някого) : Веско Дойчев (як пернишки чук!!!), адаша jalokin, Ванката gotcha, Кольо, Мартин (Интолеранте), Илия, Мая, Славко, Марги, Марина, Сашко, Деница (Дидлина), Атомчето, Жиката, Десо и Карфичка :), Тодорка, Цецо Василев, Блага, Мила, Витан, Стоян, цялата плевенска тайфа. Много лафче, много смях, много готини хора!!!! :)
За състезанието - разочарован съм от непризнаването на клека на 200кг (който дори според един от пазещите, участващ в републикански първенства си беше напълно легитимен и под хоризонтала) - казаха ми, че съм правел добро утро (хай бар :D ) с 200кг и това заблуждавало за дълбочината. Лежанката - разочароващо - 115кг лесни, 125кг втори опит - леко се запрях и от едната страна ми я дръпнаха...трети опит на 125кг вече беше power out и просто не успях да мина мъртвата точка. На тягата МЕГА ДОВОЛЕН. Загрявах с няколко единици на 200кг, бях дал начална 215кг, но като видях как летят реших да почна от 220кг. Супер лесни. Втори опит - личен рекорд 235кг, отново супер лесни. За 3тия се колебаех и ако бях видял колко лесно изглеждат отстрани (а и доста не-криво) 235те - щях да изляза all-out на 250кг и съм 100%, че щях да ги дръпна. Все пак отбелязвам, че постиженията растат, а и на клека и тягата имам спокойно отгоре - 210кг ще клекна вероятно с много кривене, 250кг тяга можех и днес да опъна. Лежанката остава голямата драма и трагедия, но се надявам малко по малко да я оправя и да стане прилична :) Също така, не съм убеден, че ми беше нужен колана, не усетих особено да се кривя, но може би е субективно усещане - със сигурност на 200кг загряващите бях като струна, което определено си е доста добре. Ползвах го и на трите опита понеже слагането му беше мъка и веднъж като го сложих да го пробвам, реших да не го махам и слагам през няколко минути.
След края днес сметнах как е трибоя - в началото на годината поставих цели +150кг трибой, от които вече съм изпълнил 80! (+32,5 тяга/+12,5 лег/+35кг клек). Съвсем реалистично е дори преди края на годината да изпълня целта, като особено на лежанката съм с големи резерви, ама трябва да тръгне някак.
Мога да кажа, че вдигането на състезание няма нищо общо с вдигането на тренировка в зала - толкова емоции и адреналин просто няма как да не помогнат за подобряване на личните постижения. Адски много ми хареса и може би(ще помисля по темата) ще се пусна на Купа България есента. Съмнявам се, че ще притесня някой от другите участващи, но самото преживяване е страхотно :)
Сега следва 1 седмица ПОЧИВКА. Както каза Скота обаче - вероятно петък пак сме в залата, КРАСТАТА е ужасно голяма.
07.04.13
21:20
Класиране? Резултатите на конкуренцията? Другите от форума как се представиха, кой беше най-добре?
Човек,на тягата имаш много аванс.. :)
Да, аз направо се изненадах, че от 235 отиде на 237,5 (май така беше, а?), имайки предвид колко лесно дръпна 235-те мислех, че поне на 240 ще пробваш...Поне така изглеждаше “по телевизията” де :D. Поздравления за представянето иначе :) (handshake) !
Едит: Оп,сега виждам че е било 242,5. :) Както и да е, де - имаше аванс за повече :)
Мнението беше редактирано от Петър на 07.04.13 21:25.
07.04.13
21:25
Човек,на тягата имаш много аванс.. :)
Има... :) Но не бяхме много хора в моята категория и нямах почти никакво време да мисля, комбинирано с целия адреналин - отчитам го като малка грешка :) Живот и здраве, ще има кога да дърпам и повече :)
@Лординов - Веско е с най-доброто класиране - 2ро място в тежката категория. Леко го прецакаха на лега (можеше да бутне 180кг, но един от пазачите му пипна щангата, след като публиката поиска, му дадоха 2ри шанс(4ти опит) на 180, но беше изморен)). Плевенската група също добре вдигаха, повечето бяха в до 85кг, но не им помня резултатите.
Редакция : Иначе само ако ми бяха признали клека излизах 5ти (сега съм 7ми) - момчето пред мен е с +5кг трибой, 5тия беше с +10 или +15 спрямо мен. Останалите 4ма бяха доста напред - първият завърши със 740кг трибой, Веско е с 690, после има 2ма около 640-650.
Не мога да не добавя и демонстрациите на Ростислав Петков, който направи такива на лег и тяга и съвсем без напрежение подобри 2 пъти собствения си световен рекорд на лежанка - от 243кг на 250кг и после на 260кг. А след това дръпна 320кг и 340кг тяга!
Ето и клипове на лежанката му:
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 07.04.13 21:31.
Шопов е много корав!
Николай , като с ,, малко не се постига много’’ ви чакам в залата от сряда : )
Мнението беше редактирано от Стоян на 07.04.13 21:36.