Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

08.04.13
21:19

Колко леко и бързо я вдигна тази тяга от 242.5кг, много мощно тръгваш от земята!

Тайната е дърпането с щангети на тренировка :) Имаше един период, в който дърпах много така и вече нямам никакви проблеми да отлепя :)

08.04.13
23:45

казано от Херцог Трън на 08.04.13, 21:36:

Тайната е дърпането с щангети на тренировка :) Имаше един период, в който дърпах много така и вече нямам никакви проблеми да отлепя :)

Какво означава “дърпане с щангети”, извини ме за глупавия въпрос?

Дърпане на тяга, носейки щангети

09.04.13
14:33

Със щангети ти е по-лесно отлепянето ли? При мен е точно обратното, ако я карам щангистката на тяга, прав гръб, краката ниско, до коляното е голям зор, след тва даже ускорявам, както и трябва да е де :D

Щангетите ми дават дефицит и след това(на състезанието например, където си дърпах по чорапи) движението започва една идея по-високо => отлепянето е безпроблемно. Даже в един период дърпах с щангети, стъпил върху 25кг руски дискове :) Ето това е мания - гъза ми щеше да гръмне там, но оттогава стартовете ми са мега-добри :)

Малко по-късно ще пусна малък обзор и ъпдейт на целите, след като мина Джонито :)

Кратък обзор от януари до сега :

Като цяло - доволен. Увеличих добре силата, представих се прилично на Джонито (с изключение на лежанката, където беше грандиозен провал :D ), дори можех и още. Контузии да чукна на дърво няма, с изключение на някакви леки възпаления на лактите (от лег + футбол) и едно разтежение на ходилото, което ми мина обаче :) Килограмите се качиха, но то беше нормално и го очаквах.

Ъпдейти на целите за тази година :

Основните цели си остават - +150кг трибой(спрямо януари), 100кг изхвърляне, 130кг обръщане. За момента изхвърлянето изглежда най-трудно, но там нещата са силно технически. Обръщането сигурно хамалски мога да го изкарам до 110-115 в момента, но ще е гледка, радост за всеки алчен кинези/физио-терапевт :D

Малко нови цели :

-300кг тяга
-250кг клек
-да оправя тая проклета лежанка :D
-участие на Купа България през есента и да се боря поне за медал в тягата!

Планове :

Реших каква ще е основната схема след джонито преди около месец.

казано от James Hinks на 09.03.13, 14:31:

Тия “свежи единички” не са съвсем свежи и са на 90% ПМ(поне). Дават много сила, адски много. Ако скалъпиш правилна схема за тренировка само с тах дават и много силова издръжливост, като за 2-3 месеца разликата е убийствена и брутална. Не помагат ако гониш максимална бройка.
Писал съм го на поне 3-4 места как и колко трябва да се правят, включително и в статиите(колкото и да са смешни ;) )

(това е от на Абазаба дневника, стр.52).

Аз спрях да ги правя въпросните около месец и нещо преди джонито и правех основно тежки, нискообемни и нискоинтензивни тренировки, а сега ще се съсредоточа върху тях, за поне два месеца.

Това обаче ще стане СЛЕД като 2-3 седмици(до края на април) потренирам леко. Най-вероятно ще направя за кратко един сплит, просто имам нужда да намаля за малко тежестите, понеже почна леко да ми омръзва да напъвам, а не искам да тренирам без желание :) Плюс това лятото идва :D Основни цели за този кратък период - поддържане на тонус и да имам някаква двигателна активност.

Кардио МРАЗЯ да правя (тичане, бля-бля...), така че ще има кардио сесии под формата на :

-кръгови тренировки на края на основната - 2-3 кръга с 60% от макса, 8-10 повторения с повечко интензивност.
-спринтове - време е вече, достатъчно топло е, мисля да пускам спринтове
-бутане на шейна - е шейна нямам, но пък винаги може да се пригоди някоя кола за целта ;)
-тука има едно гюле, което съм го заебал отдавна, та му е време да махна прахта :)

От мен толкоз засега, критики, мнения и препоръки се приемат винаги, сигурно горните разсъждения съдържат на места абсолютни глупости, ама от прост човек като мен не чакайте много акъл :D

09.04.13
19:09

Колата ми редовно няма бензин . Вече знам към кого да се обръщам !

А тия 40 излишни килограми какво ще ги правиш? Че гледам в целите за тях нищо няма.

Те не му пречат. Само да внимава с подвижността, че ако се засечем някъде по терените прошка няма да има :))))))))))))))))

тяга 300кг и клек 250кг .. напълно достижима цел за теб . Видях ти вдигането и всичко е наред ! Успех от мен братле и бъди много здрав ! Беше ми изключително приятно,че се запознахме и вдигахме заедно !!! Голям пич си !

казано от Стоян на 09.04.13, 19:09:

Колата ми редовно няма бензин . Вече знам към кого да се обръщам !

Бутай си я наволя, аз си имам моя ;)

казано от Grey Knight на 09.04.13, 19:25:

А тия 40 излишни килограми какво ще ги правиш? Че гледам в целите за тях нищо няма.

Умишлено няма нищо такова в целите, за да няма психиране :) Те ще си вървят надолу - схемата на трениране е достатъчно интензивна, комбинирана с тази на хранене и суплементация, нещата ще се оправят :) И защо мислиш, че са 40? ;) Аз ако махна 40, ще стана като Лазар Ангелов сигурно :D

казано от Маданеца на 09.04.13, 20:39:

Те не му пречат. Само да внимава с подвижността, че ако се засечем някъде по терените прошка няма да има :))))))))))))))))

С подвижността съм много добре, ама понякога като се засиля, няма спиране, та ще трябва да внимаваш :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.04.13 20:55.

казано от Маданеца на 09.04.13, 20:39:

А, ко рече за тези 40 кг? Такова количество излишно тегло на никой не помага.

За Херцога - па лошо ли е да си доста чист?

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 09.04.13 20:58.

Не е лошо, но е свързано с прекалено много лишения ;) Никога не съм имал болни амбиции да съм нарязан до кокал ;) А ако сваля толкова ще съм буквално нарязан.

09.04.13
21:24

Какво ти е съотношението ръст/тегло? Защо мислиш, че ще ти трябват цели 40кг да свалиш, за да си нарязан?

Той е 140 кила, бате. И не кляка със 400 кила, или да е някакъв стронгман.

09.04.13
21:52

казано от Grey Knight на 09.04.13, 21:29:

100кг нацепен ще е чудесно и според мен :)

09.04.13
22:37

казано от Херцог Трън на 09.04.13, 21:11:

Не е лошо, но е свързано с прекалено много лишения ;) Никога не съм имал болни амбиции да съм нарязан до кокал ;) А ако сваля толкова ще съм буквално нарязан.

И без лишения ще ги свалиш тия 40кг.

09.04.13
22:47

Абе колкото по-бавно,по-добре...какво ще я прави тази кожа после ;)

09.04.13
22:51

Бе кво му се месите на целите на човека :D? Лични цели са това - за тях чужд акъл не е необходим ;).

казано от Grey Knight на 09.04.13, 21:29:

Е, ти ме изкара все едно трудно се движа и съм прикован на легло ;) Може да не съм стронгмен, но за килограмите ми имам съвсем прилична двигателна култура/възможности.  Винаги може и повече, както се казва, но има време. Сериозното ми трениране е кажи речи 1 година :) А като цяло тренирам от около 3,5, част от които са били абсолютно чики-рики - и аз съм минал през “cardio bunny” период :D

казано от Lachezar Tomov на 09.04.13, 21:52:

100кг нацепен ще е чудесно и според мен :)

Както казах - нямам такива амбиции. Определено имам желание да се покаже фаянса :D но не и да стигам до някакви крайности :)

казано от Стоян на 09.04.13, 22:37:

И без лишения ще ги свалиш тия 40кг.

Стояне, май забравяш, че аз не мога да чистя на 200-300гр въглен ;) Без да съм смятал особено точно, но около 100гр въглен, при ОКБ ми  дава плавно сваляне надолу.

Също така да спомена(понеже в горното дълго мнение нямах много време) относно хранене/суплементация :

За храненето обмислям все още как точно да процедирам, но съм се насочил към въглехидратна ротация - рязкото спиране/намаляване на въглехидратите при мен не действа, а така ще мога поне в тренировъчните да хапвам по нещо (макар че дори те няма да са ВВД, а РБД). Това все още не е на 100%, но ми се струва най-удачно за целите ми и за това как понасям ниски въглени.

За суплементацията - по Коледа пристигнаха едни неща, които бях поръчал, но покрай подготовката за Джонито и това, че не се ограничавах нямаше смисъл да ги пия и прахосвам. Та въпросните са :

Магнезий
Цинк
Хром пиколинат
Ванадил сулфат

Другите неща :

Вит.Ц
Вит.Д
Родиола
Зелен чай
АЛА+АЛКАР

Другите неща са БЦАА и протеин. Спортни добавки(креатин, бета аланин, бустери и т.н.) нямам намерение да взимам/пия поне до средата на май.

Пак се поразпрострях малко :)

10.04.13
02:37

Нищо лично, но 141кг, Калоян в началото като те видя на кой клип беше, вика, бах тоя колко е пълен, сигурно е към 110-120кг. Подценил е масивността ти. :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 10.04.13 02:38.

10.04.13
07:11

Какво като е 140 кг? Нали си разцъква футбол(не е инвалид) и си кляка с 200. Херцоже- явно сме обременени от съдбата, да не можем да сваляме с теб на много въглехидрати, а може би правим нещо грешно. Много “фйтнесджий” в ютюб (дори и aweit) свалят с по 200-300 въглехидрати, но мазнините са максимум 50-60. Пробвал ли си така? Другия вариант е - една седмица калориен дефицит , една седмица на КБ да се храниш, инак много трудно пък ще си достигнеш целите заради това сваляне :)

Мнението беше редактирано от Абазаба на 10.04.13 07:11.

Сигурен съм, че ако прави 5 дни на 0 въглехидрати, демек само на месо и салати, + 2 въглехидратни хранения ще стане.
П.С. Колко набирания правиш на тия кила?

10.04.13
07:41

броколи , филе и зехтин , който не свали така да взема горелката.

И btw много малко са хората ,релефни , на мазнинно хранене. Пък и ако си в калотиен дефицит квото и да ядеш нали пак сваляш? Единственият фитнесджия , който следя в YouTube Matt Ogus в храненето си вкарва и доста junk въглехидрати.  : )

10.04.13
08:56

А бе гледам тука всеки има излишни кила, освен гъзетата Тедо и Лординов, на тях просто не им отива на прическите да са тежки :)
Иска да ходи на Купа България, че и медал да вземе  в движение, а вие го карате да сваля - тия двете неща едновременно без стероид не стават, не пръскайте мозък :)

казано от Стоян на 10.04.13, 07:41:

броколи , филе и зехтин , който не свали така да взема горелката.

И btw много малко са хората ,релефни , на мазнинно хранене. Пък и ако си в калотиен дефицит квото и да ядеш нали пак сваляш? Единственият фитнесджия , който следя в YouTube Matt Ogus в храненето си вкарва и доста junk въглехидрати.  : )

Matt Ogus е доста smart щом се свежда до тренировки и храна. Пък и има треньори, които му казват какво да прави всичко, той просто изпълнява carb fat и prot target goal-a за деням яде 80-90 % от времето “clean bro foods” останалите - просто вмества junk в макронутриентите си. Нищо сложно, но работи.

Тренировка [54]

Футболче миналият четвъртък (04.04) - биваше

Тренировка [55]

Гръб и гърди

1. Вертикален скрипец (V-ръкохватка) : 12х60, 12х60, 14х50, 12х40
2. Гребане с дъмбел : 12х25, 12х21,5, 12х20, 12х20
3. Тяга : 10х120, 10х100, 10х100
4. Хоризонтален скрипец : 12х50, 12х40, 12х40, 12х40
5. Пулоувър : 12х20, 12х20

6. Горна лежанка : 10х60, 10х60, 10х60
7. Лег с дъмбели : 8х16,5, 10х15, 10х15
8. Флайс : 12х7,5, 12х7,5, 12х7,5
9. Кросоувър : 10х10, 10х10, 7х10F

Размисли и страсти :

Сплитът беше измислен от Бойко “Джей Кътлър” Скотския  в колаборация с мен (имах 1-2 изисквания). Гръб+гърди, ръце, крака+рамо.

Изискванията ми бяха - ръцете да са в един ден, големите групи 16-18 серии, малките 12-14.

Първа тренировка - гръб и гърди. Цел - тоя гръб да порасне малко :D Е Скота направо ми е*а мамата :D Не тренирах ръце, ама ръцете са ми като откачени в момента :D Трицепсите даже при разгънати ръце са напомпани зверски, предмишниците ми болят(още на гребането бяха смазани, но си изкарах всичко без фитили, тъкмо малко да пораснат: :) ) :D Тересите и пековете са на миш-маш :x Никога досега не съм правил повече от 10-15 серии в тренировка, днес са 29, а трябваше да има и хамър машина за гърди след флайса :D Накрая на кросоувъра направих 3 опита за 8мо повторение, но просто нямаше никой останал и бях абсолютен фалит. В момента си усещам гърба супер напомпан и масивен, даже ми опъва тениската :D Отделно не си прецених БЦАА-то - досега с нискообемни тренировки - 1-1,5л макс. Днес 1,25 + още толкова вода. Абе, доволен съм, стрес на тялото :) Следващата тренировка са ръце, лятото идва :D

Нарочно ли тежестите са толкова ниски?

Като не съм тренирал с повече от 5 повторения, по-добре да почна ниско, пък ако не се натоваря да увелича тежестите, отколкото да фалирам преди да съм изпълнил плана. Освен това, не ползвах фитили и трябваше тук-там да намаля малко тежестите, за да си изпълня сериите. Натоварването е съвсем различно - едно е да дърпаш тяга 1-2-3 повторения и да починеш 3-5 минути, друго е 60-90 секунди почивка(почти стриктно съм ги спазвал, даже на места бяха по под 30 секунди). Гърба може още да се натовари, само ръцете да свикнат на многото обем :)

Също така снощи съм взел мерки на почти всичко, дето може да се измери, снимки ала-бала и ще видим накрая на билдинг цикъла как са нещата :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 11.04.13 12:00.

Гледай да сваля мазно. Ама ударно. Освен визуално ти пречи на всичко друго. Говорим за хормони.

11.04.13
12:09

Пробвай в суперсерии или просто да редуваш серии от двете. Това е едно от предимствата да комбинираш антагонисти в една тренировка.

@Тедо, както каза Жиката, ударно няма смисъл - от ударно сваляне имам повече стрии отколкото от качване :) Горе долу 6-8кг/месец е нормално(като в началото ще е малко по-бързо). Отделно, че от неделя съм -3,5кг без грам активност - повечето е от задържана водица :) Зеленият чай си казва своето.

@Петко - мерси за идеята, ще я пробвам задължително, тъкмо време ще спестя, че днеска бая се проточиха нещата :)

11.04.13
13:09

Тръне, махай това щангист и слагай веднага бодибилдър! :D

казано от Петър на 11.04.13, 13:09:

Ей, ше ме изядете, ‘начи :D Готово :D

11.04.13
13:24

Жалко, че не са пуснали категория “cardio bunny” - тя повече пасва на такива тюлени като нас :D

11.04.13
13:27

Трябва да има и ‘‘T-rex mode’‘,за тия дето носим трупчета вместо крака :D

Мнението беше редактирано от Vintage на 11.04.13 13:27.

For all T-Rex-es… :( :( :(

11.04.13
15:48

бегай към /fit/

11.04.13
16:24

казано от Херцог Трън на 11.04.13, 13:15:

казано от Петър на 11.04.13, 13:09:

Ей, ше ме изядете, ‘начи :D Готово :D

(bow) (y) (rock) (handshake) I completely approve this change ;)

FOR VICTORY

Мнението беше редактирано от lordinario на 11.04.13 16:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1