Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:
Carbohydrate

07.06.13
12:22

каква е ролята на цинка? Прощавай за невежеството, не съм го взимал никога.

07.06.13
12:24

Ако късееш на цинк за до към 500мг дневно пусни димен сигнал :D

казано от Скота на 07.06.13, 12:24:

Ако късееш на цинк за до към 500мг дневно пусни димен сигнал :D

:D :D :D Идиот! :D

@Васил, цинкът увеличава нивата на тестостерон, както и помага срещу ароматизацията му в естроген.

07.06.13
12:55

казано от Херцог Трън на 06.06.13, 13:15:

Преди малко ходих да ме премерят с калипер :) Прогресът е бавен, но славен...

Август 2011, Приморско, ме мериха - тогава резИлтатите бяха : 144кг, 43% БФ (тук цифрите може да варират с 1-2кг, но съм на 99% сигурен, че са така)
Днес : 137кг (малко повече от обикновено - доста течности поех от снощи, а и сутринта ядох преди да отида да ме мерят, иначе се въртя около 135кг), 25.7% :) Малко сметки показват, че това са около 27кг свалени мазнини (като през почти целият период храненето ми е било не особено качествено), а разликата в теглото е около 7кг :) Та, изводът е, че ако бях спазвал и по-стриктен режим на хранене, можех вече да съм фотомодел, ама тия баби лошо ме научиха :D

Ако правилно смятам, за помалко от 2 години си свалил 27 кг. чиста мазнина и си качил 20 кг. чист мускул ?? Това реалистично ли е ?
Апропо, аз съм 105 кг. на 186 см. и по мой сметки имам минимум  25 %, че и повече даже мазнини, а не е като да нямам мускули. Или аз имам странни представи за процентите мазнини или вие .

Ами сметките са горе долу такива...Дали е реалистично - както казах и на предната страница - аз само се осланям на меренията, които са ми направени. От визуална гледна точка също мисля, че се потвърждават данните - както се вижда теглото ми не варира особено (7кг за 2 години не са особено много), но от една страна доста хора от познатите ми (примерно момчетата в отбора, в който ритам, колеги, тоест такива, които ме виждат редовно) отчитат, че съм отслабнал много. Също така, на Джони Спорт, когато бях 140кг (след 2 месеца освинване) питах 4-5 човека, които бяха там колко ми дават - отговорите бяха 110-115 - 30кг разлика си е съществено :)

Колкото до теб - ами, предполагам, че се дължи на телесния тип... Баща ми и дядо ми(бащина линия) са високи колкото мен, може би малко повече (185-187), но и двамата са абсолютни и 100% ектоморфи - високи, слаби, жилави, много трудно качват тегло - мазно/мускул. От друга страна пък по майчина линия идва мезо-ендо ген. Аз от своя страна - сравнително лесно качвам, сравнително лесно свалям (при хранителен режим, ама това при мен е сложно :D ), висок съм като ектоморф, но пък по-скоро бих се оприличил на мезо... :)

В крайна сметка, какъвто и тип да е човек, тренировките са най-важни за това как ще изглежда :) За някои е по-лесно, за други по-трудно :)

07.06.13
14:51

Тръне, заради твоето измерване за пръв път в живота ми се замислих, аджеба, защо не проверя на какъв % мазнина съм. Вчера реших да се поизмеря малко и вписах мерките в профила, ама съвсем на ангро писах 30%. Според снимката се определям на 24-5, я кажи съответства ли е горе-долу снимката на 25%?
А и мислех, че освен цинк ще има и друг АИ в стака, ма май не?

Ако съдим по снимката, аз съм далеч над 25… :) Смятам, че всичко над 15% на снимката е трудно да се определи на око и си трябва замерване...

Иначе има друг АИ в стака - PES Erase :)

07.06.13
15:23

казано от FaceOff на 07.06.13, 14:51:

Тръне, заради твоето измерване за пръв път в живота ми се замислих, аджеба, защо не проверя на какъв % мазнина съм. Вчера реших да се поизмеря малко и вписах мерките в профила, ама съвсем на ангро писах 30%. Според снимката се определям на 24-5, я кажи съответства ли е горе-долу снимката на 25%?

Това отговаря  на моите представи за това какво са 25%. Аз така мисля.

07.06.13
15:39

На 105кг никак няма да си на нереалистично нисък процент мазнини а по-скоро ще си към 15%. Сметките ти са криви... трудно натурално на 5-6% мазнини ще си над 90кг ;) иначе евала за прогреса в силата

07.06.13
15:52

По тези снимки аз съм нейде между 15 и 20% като клоня към 20%  FML
няма плажно тяло. :(

Най-добре идете се премерете. При това при човек с опит и с много качествен калипер.

07.06.13
15:55

казано от FaceOff на 07.06.13, 14:51:

И аз я гледах тая снимка, но това са лаишки изпълнения. Най-малкото тия всичките имат различна структура, че да може да се сравняват като процент мазнини. Да не говорим, че имаше някакви таблици, в които според данните за възраст, раса и т.н. процентите мазнина варират...За да може да е обективно - тоя колаж трябва да бъде направен от снимки на един човек...и пак и тогава нещата са с уговорки...

Мнението беше редактирано от Петър на 07.06.13 15:56.

07.06.13
16:10

Тия мерения на подкожните мазнини са ташак работа. Огледалото му е майка и баща. Ако ще да ти каже някой, че си 12 %, ти като имаш шкембе ква файда, че на хартия не си чак толкова зле ?

07.06.13
16:20

казано от NeDD на 07.06.13, 15:39:

На 105кг никак няма да си на нереалистично нисък процент мазнини а по-скоро ще си към 15%. Сметките ти са криви... трудно натурално на 5-6% мазнини ще си над 90кг ;) иначе евала за прогреса в силата

Аз това казвах, че натурален при ръст около 180-185 и много дълъг стаж (говорим за над 10 години тренировки) може да достигне максимум 90 до 95кг (като генетичен потенциал,в мноого редки случай генетични фрийкове могат да достигнат повече) на shredded статус както се казва.

Мнението беше редактирано от lordinario на 07.06.13 16:21.

07.06.13
16:23

казано от Херцог Трън на 07.06.13, 12:16:

Тренировка [77]

Футбол, снощи 1 час. Горе долу добре, ама пак слабо събиране и като цяло ташак тренировка.

Тренировка [78]

Футбол, 45 минути сега сутринта към СУ. Ходих за заверка само, ама реших да раздвижа.

Размисли и страсти :

Иначе дойде ВСИЧКО, най-после. Почвам днес суплементацията, която всеки ден ще е следната :

5гр ДАА
150мг цинк
4гр трибулус
10 000 IU Vitamin D (тук се колебая за 5, но по-вероятно ще са 10 за времето на стака, около 45 дни)
3 капсули Erase
2-3 таблетки от този мултивитаминен комплекс, според това как се чувствам

Хром и селен що не взе? Също така мисля че 45 дни са прекалено малко за подобен стак.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.06.13 16:25.

07.06.13
16:24

Не е задължително за толкова дълго време. Аз от корем стигнах до сравнително нисък процент мазнини за 2 години, при това само с домашни тренировки. Според мен генът играе по-голяма роля.

07.06.13
17:19

казано от Херцог Трън на 07.06.13, 14:58:

Ако съдим по снимката, аз съм далеч над 25… :) Смятам, че всичко над 15% на снимката е трудно да се определи на око и си трябва замерване...

Иначе има друг АИ в стака - PES Erase :)

Толкова съм отнесен, че чета крейз, то пише ирейз..

Нед, аз ако сваля 45 килограма ще изчезна бре :D

@Ragnar - имам хром + ванадил, но няма да ги включвам засега. Едно на ръка, че не съм мислил как ще си взаимодействат с другите неща, които ползвам, второ стават 1000 добавки едновременно, което е затормозяващо.

На въпроса защо не съм взел добавката Х (в случая хром + селен) : не случайно тези неща се наричат “добавки”. Вероятно има десетки, дори стотици различни неща, които действат. Трябва ли да взема всички? :) Мисля (и се надявам), че съм преминал периода, в който взимах добавки заради хайпа около тях. Плюс това, стакът който започнах (от днес :D ) не е просто ей така добавки, а обмислен добре и допълващ се спрямо целите, които имам - повишаване на силата, намаляване на пасивното тегло и като добавка към това(то е основното, а сила+отслабване са следствия) - оправяне на хормоналните и кръвни показатели. Колкото до времето за прием на стака - 6-8 седмици е оптимално за тези продукти. Също така, заиграване с хормоните за по-дълъг период поне според мен е нещо, което не бих искал да правя. Мога да повторя стака след като почина известно време (както правят не малко хора), но както казах - времетраенето и продуктите са обмислени, а не направени “на ура” :)

Редакция : Добавям 150 суинга с 24ката, ей така за раздвижване. Целият станах на вода, кръста още е натегнат, а и левият лакът леко ме опъна, та стига за днес. Сигурно ще мина ролер + магнезиево на ръце и гръб преди да тръгна на работа.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 07.06.13 17:44.

Какво работиш та си постоянно на някакви нощни смени?

Технически съпорт на английска компания.

KA

07.06.13
19:13

казано от Херцог Трън на 07.06.13, 17:49:

Технически съпорт на английска компания.

Съпорта е най-неблагодарната работа от ит-то и особено с тези нощни смени в дългосрочен план е много неприятно. Не се задържай дълго. Това редуване на будуване с дневни е отвратително, организма не може да привикне и нервите си отиват лека полека, метаболизма се сбърква тотално, повечето хора пълнеят доста, другите по малкия процент пък изсъхват съвсем, но никога не е по средата.

07.06.13
22:54

казано от Херцог Трън на 07.06.13, 17:43:

Нед, аз ако сваля 45 килограма ще изчезна бре :D

@Ragnar - имам хром + ванадил, но няма да ги включвам засега. Едно на ръка, че не съм мислил как ще си взаимодействат с другите неща, които ползвам, второ стават 1000 добавки едновременно, което е затормозяващо.

На въпроса защо не съм взел добавката Х (в случая хром + селен) : не случайно тези неща се наричат “добавки”. Вероятно има десетки, дори стотици различни неща, които действат. Трябва ли да взема всички? :) Мисля (и се надявам), че съм преминал периода, в който взимах добавки заради хайпа около тях. Плюс това, стакът който започнах (от днес :D ) не е просто ей така добавки, а обмислен добре и допълващ се спрямо целите, които имам - повишаване на силата, намаляване на пасивното тегло и като добавка към това(то е основното, а сила+отслабване са следствия) - оправяне на хормоналните и кръвни показатели. Колкото до времето за прием на стака - 6-8 седмици е оптимално за тези продукти. Също така, заиграване с хормоните за по-дълъг период поне според мен е нещо, което не бих искал да правя. Мога да повторя стака след като почина известно време (както правят не малко хора), но както казах - времетраенето и продуктите са обмислени, а не направени “на ура” :)а.

Точно защото съм имал същите цели, мислил съм, и съм си ги изпълнил ( е, в момента съм айляк) ти говоря от опит кое според мен действа, а именно  хрома( за инсулиновата чуствителност) и селена бууства щитовидната жлеза, а това е много важно за свалянето, както знаеш. А и въпросните добавки са сравнително евтини. Но да, прав си за многото добавки,наистина затормозяват.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.06.13 22:59.

Е, съмнявам се точно само с хром и селен да си ги изпълнил :)

Хромът и Цинкът не са добра комбинация - пречат си, въпреки че едното е синергист на другото точно заради ефекта му върху инсулина.

Ще споделиш ли подробности? :) Стана ми интересно, не го знаех това :)

П.П. Иначе Калояне, кофти е, ама като всичко - се адаптираш :) Вече почти 5 години го бачкам, а 2,5 съм на позиция с такива смени :) Важното е да спре да ти пука и да не се ядосваш за простотии :) Останалото се преживява :)

http://www.bb-team.org/articles/4454_kak-da-priemame-hranitelnite-si-dobavki
Виж последните коментари на статията :)

Малко впечатления - вече 4ти ден взимам нещата, като горе долу изглеждат така :

ДАА - 5гр сутрин
Ирейз - 3х1 капсула
Витамин Д - 10 000 единици сутрин
Трибулус - 4 гр(1/2/1гр през 8 часа)
Цинк - 150мг (3х50мг)
Магнезий - 2х500мг
Мултивитамин - 2-3х1 хап

Най-неприятното е сутрин, когато трябва да се пие ДАА - ужасяващо кисел е, дори лимон да ближа ще е по-сладко :D Преживява се де, само устата поизтръпва леко :D Почна да се появява сериозен глад...на принципа “всичко в кофата”, който засега удържам :)

За сила/сваляне е рано да се говори още. Тренировките тия дни ще са домашни, поради фактО, че леко ми се прецака транспорта в събота сутрин и няколко дни (докато не взема заплата) ще е сложно да съвместявам смените + ходенето до залата, която е сравнително далеч. Имам си 24ка, с която си гукаме. Днес записвам 150 суинга, поради липса на време за повече - спиране на водата има и трябваше да се изкъпя преди да излипсва. Утре повече :)

10.06.13
13:52

Тези 150 суинга как ги правиш, на какви серии ? Това си е сериозно люшкане, а сякаш го подценяваш.

Хич не са много, ама тепърва започвам с 24ката и все още леко натежава :) Иначе са на 6х25 до хоризонтала, с минимални почивки между сериите за глътка въздух, малко вода и да се избърша, че ставам около 3тата серия целия във вода :D

10.06.13
14:15

казано от Херцог Трън на 10.06.13, 14:01:

Хич не са много, ама тепърва започвам с 24ката и все още леко натежава :) Иначе са на 6х25 до хоризонтала, с минимални почивки между сериите за глътка въздух, малко вода и да се избърша, че ставам около 3тата серия целия във вода :D

Не са и малко. Ама хич. Това си е перфектна кардио тренировка.

10.06.13
14:15

Излишно много трибулус, излишни мултивитамини, като спреш ДАК и инхибитора трябва да продължиш цинкаи трубулуса, както и да добавиш още неща... ;)

казано от StefanR на 10.06.13, 14:15:

Целта е да ги удвоя-утроя :)

10.06.13
14:46

казано от Херцог Трън на 10.06.13, 14:33:

Целта е да ги удвоя-утроя :)

Можеш да опиташ някоя серия с по една ръка. За разнообразяване натоварването.  300 броя са си къде 10 минути без почивка.

Засега 24ката ми идва малко нанагорно за една ръка :D Опитах да я обърна незагрял за ташака и щях да си обърна всички стави в ръката :D А 16ката пък не я усещам грам :) Въпрос на максимум 10 дни редовна работа е да почна да правя по-големи серии(50+) и да включа и обръщания.

10.06.13
14:52

казано от Херцог Трън на 10.06.13, 13:15:

Най-неприятното е сутрин, когато трябва да се пие ДАА - ужасяващо кисел е, дори лимон да ближа ще е по-сладко :D

С фрешче се ядва, но мен ме мързеше, затова в малко вода я джурках и след това мощен екс и след това още вода, че лепнеше по езика (puke) :D

Мнението беше редактирано от Петър на 10.06.13 14:53.

При мен не лепне, пудрата е много фина и пухкава, но да, киселяк мощен и устата ти става на нищо. Аз лично първо пия ДАА, след това още малко вода, после всичките хапове с още вода. Накрая няма почти вкус остатъчен :)

10.06.13
14:59

казано от Херцог Трън на 10.06.13, 14:52:

Засега 24ката ми идва малко нанагорно за една ръка :D Опитах да я обърна незагрял за ташака и щях да си обърна всички стави в ръката :D А 16ката пък не я усещам грам :) Въпрос на максимум 10 дни редовна работа е да почна да правя по-големи серии(50+) и да включа и обръщания.

Аа, 100 % имаш сила да я обърнеш, изтласкаш и изхърлиш. Просто огледай добре техниката, много е важна. Може би най важното е, че не трябва да стискаш дръжката а пудовката да виси на леко отворената ти длан. И не се хваща в средата на дръжката а в края.

Gogo

10.06.13
15:07

Ако искаш да я обръщаш без да ползваш краката и таза, разбирам да създава някъв проблем. Ако я обръщаш с краката и таза, то тогава не си прибрал лакътя към тялото (при свиването), за да те заболят ставите.

Мнението беше редактирано от Gogo на 10.06.13 15:08.

Абе, ясно е, че мога да я обърна, но както казах, незагрял и на ташак още ми тежи - не е като 16ката да я хвана и да я размятам както си искам :) И това ще стане скоро ;) Тия дни тъй или иначе само с нея ще се виждам :)

Мила

10.06.13
15:26

За него не са много тези 150 суинга с 24-та, не го жалете Ники...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1