23.01.12
01:18
Здравейте! След като вече 6 месеца моля приятеля ми да ми състави програма за трениране вкъщи, а той вечно няма време, принудих се да търся съвети онлайн. Срам и позор за него:D Знам, че има подобни теми, но аз съм си аз и така ще ми е по-лесно да следя коментарите. Никога не съм стъпвала във фитнес, като изключим времето, когато бях на 15 и ходехме на фитнес, защото харесвахме някое момче, трениращо в залата(blush) Съответно програмите, които намирам , все едно са ми написани на мандарин и не разбирам нищо. На мен трябва да ми се каже ” Направи това толкова пъти, направи другото толкова пъти “. Целта ми е релеф и то добър релеф, особено в областта на корема, искам лек релеф и на гърба,както и на ръце и крака. Слаба съм - 48 кг. и много трудно ги задържам, свалям лесно и дори не разбирам как. Висока съм 166 см, на 27 години. Ям супер нездравословни и много калорични неща. Не закусвам никога, закуската ми е кафе. Обядвам в 15, обикновено нещо готвено, но задължително с месо, никога не ям храни без месо. Вечерям късно, към 22 ч. и то доста стабилно- кюфтета, пържолки, разни манджи със сметанки, спагети и т.н. Сухи меса от типа на телешко не близвам, както не ям и бяло месо. Месата ми обикновено са сготвени, или пържени, никога на скара и много рядко на фурна. Плодове не ям, както и млечни продукти, ако не броим млякото в кафето сутрин(blush) Ям сладко до припадък- обикновено шоколади, по-рядко тестени, но и тях си ги уважавам. Обичам всички нездравословни и калорични храни от типа на чипсове и не чувствам никакви угризения. Със зеленчуците също съм скарана, освен ако не са добавка към някоя мръвка. Алкохол не употребявам в никакъв вид, но пуша и то стабилно(dull) Пия много течности, обикновено вода- по около 3-4 литра на ден.Имам проблеми с кръвното- ниско е и често ми се доближават границите, особено в жегите, понеже работя на 55 градуса, а работя от април до септември, когато и навън е почти толкова. Не искам да свалям нито един кг. и без това са ми малко. Нямам режим на спане и на хранене- ям, когато ми се яде и спя, когато ми се доспи. Мразя да бягам, но бягам по 2 км всеки ден на пътеката, правя по 100 коремни преси, понякога и по толкова кофички. И това е. Искам истинска тренировка, дори нямам идея защо бягам и трябва ли да бягам, май е за тонус по-скоро. Изобщо нямам никаква идея какво правя. В събота мисля да щурмувам магазина и да си купя дъмбелчета и каквото друго ми препоръчате. Бях танцьорка 12 години, от 9 не съм, не съм се развисяла, но и тялото ми не е това, което беше. Нормално е, тогава танцувах всеки ден по 2-3 часа. Това е превантивна мярка, понеже и без това имам много свободно време, поне да върша нещо полезно. Това е май, ако съм пропуснала нещо, питайте. И ще се радвам на всякакви съвети, и ще слушам с двете уши:D
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 23.01.12 09:04.
23.01.12
14:32
Ровейки из другите сайтове, постоянно чета за разни програми. Препоръчаха ми Инсейнити и ШаЛийн Екстрийм ( не знам защо не мога да пиша на латиница ). Според вас коя от двете програми е по-подходяща в случая?
24.01.12
10:19
За какво ти е да пишеш на латиница?!Нали си имаме кирилица и български език ! Не можеш , защото така е направено, че да се пише само на кирилица и на български!Един от малкото опазени чисти сайтове от страна на маймунско писане и други такива.Дано повече взимат пример
24.01.12
17:13
Ти само затова ли влезе в темата ми? За да ми обясниш какво имаме? Имах предвид да напиша имената на програмите на латиница, а не да пиша постове на латиница. Все си мислех, че съм в правилния сайт, а то се оказва, че и тук още с влизането ще се намери някой да ти размахва пръст. По принцип на спортистите не им е типично поведение да бъдат злобни.
24.01.12
18:08
Таня, положението при теб е...изумително. Правиш всичко наопаки, а търсиш ефект, който се получава, когато правиш всичко както трябва. Малко парадоксално. :)
Та...
1. Започни да ходиш във фитнес зала и да тренираш с тежести. Да, можеш да си напазаруваш дъмбелчета и за у вас, но ще ти излезе соленичко. Първо виж колко сериозно ще подходиш към предизвикателството, тогава хвърляй маса пари по уреди и свободни тежести. Програма, с която да започнеш - Първи стъпки във фитнеса. Вариант е да работиш съвместно с фитнес инструктор докато не влезнеш в ритъм.
2. Можеш да продължаваш да бягаш, но не прекалявай.
3. Създай си правилни хранителни навици и се храни балансирано и здравословно. Това означава да разкараш всичко, за което писа по-горе, освен пържолките.
Повече за храненето:
Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Здравословното хранене - какво включва то?
Мини гид за тренировките при новаци
4. Оправи си и съня. Той е изключително важен, за да може организмът ти да функционира оптимално.
Повече информация за съня - Сън
5. Теглото ти в момента е по-ниско от нормалното, макар да изглеждаш доста добре. Трябва ти малко мускулна маса и ще се превърнеш в истинска принцеса. Това ще стане ако започнеш да се храниш добре и да тренираш с тежести, затова очаквай леко покачване в теглото си.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.01.12 18:10.
24.01.12
18:31
Още едно момиче на циклично хранене, което въпреки ,че злоупотребява с вредните храни, пак изглежда много добре!
Според мен не си променяй режима, прсото изключи или намали доста сладкото, тестеното и чипса. Почни да хапваш зеленчуци. Това, че не ядеш сухи мръвки е много добре! Към това ако прибавиш една по стабилна тренировка с тежести, малко воля и постоянстово, няма да имаш проблеми с постигането на целите.
Извинявай, но в сауна ли работиш? Според мен ако наистина си постоянно на температура 55 градуса, то всичко изброено от теб е най-малкия ти проблем.
24.01.12
20:19
Забелязал съм , че има хора , които като не им хареса нечие мнение и решават, че е заяждане.За протокола НЕ се заяждам , просто си написала ” защо не мога да напиша имената на програмите на латиница ” . Както и да е това настрана , за програмата слушай г-н Тихомир Велев той ще ти помогне добре и ще ти покаже правилните неща , както и Славко от момчетата и маргаритка от момичетата.Със сигурност има и други , но засега това са хората , които са ми направили впечатление
25.01.12
13:16
казано от Тихомир Велев на 24.01.12, 18:08:
1. Започни да ходиш във фитнес зала и да тренираш с тежести. Да, можеш да си напазаруваш дъмбелчета и за у вас, но ще ти излезе соленичко. Първо виж колко сериозно ще подходиш към предизвикателството, тогава хвърляй маса пари по уреди и свободни тежести. Вариант е да работиш съвместно с фитнес инструктор докато не влезнеш в ритъм.
Ходенето ми във фитнес зала е невъзможно по няколко причини. Първо- живея на 6 км от най-близката фитнес зала, а в момента нямам кола, автобус до залата не ходи. Второ - много съм сериозна! Живея в Испания и не искам да ходя на зала, понеже искам да спортувам, а не да се занимавам с испански олигофрени, които ми досаждат ( най-досадни са инструкторите, между другото ). Тук не е като в БГ и вместо да ми обясняват какво трябва да правя, те ще ми обясняват как няма нужда да правя нищо и какъв ми е тел. номер.
3. Създай си правилни хранителни навици и се храни балансирано и здравословно. Това означава да разкараш всичко, за което писа по-горе, освен пържолките.
Вече споменах, че имам проблеми с теглото, трудно задържам килограми. Опитвала съм се да изчистя високо калоричните неща и ефекта е спад в теглото, което не искам по никой начин. Имам много бърз метаболизъм и ако не ям високо калорични храни, все едно не съм яла. Преди години бях на диета по здравословни причини- беше ми забранено а ям мазно, пържено, захар и т.н. Ядях само варени и печени сухи меса, без мазнина, ориз и картофи, зеленчуци, от плодовете само банани ми бяха разрешени. Сега да не изброявам дословно какво съм яла, но за един месец бях станала 39 кг, което е недопустимо. Надявам се някой да има обяснение как мога да се храня здравословно, без да ставам анорексична, понеже наистина ме е страх да не загубя тегло отново.
4. Оправи си и съня. Той е изключително важен, за да може организмът ти да функционира оптимално.
От седмица съм започнала да лягам около 23 ч. и ставам в 7, 8 ч.
5. Теглото ти в момента е по-ниско от нормалното, макар да изглеждаш доста добре.
Теглото ми наистина е ниско, но през годините съм установила, че с това тегло се чувствам най-добре, а и наистина е голям зор да кача килограми. Явно наследствеността е голяма сила.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.01.12 13:19.
25.01.12
13:25
казано от Anthony на 24.01.12, 19:21:
Извинявай, но в сауна ли работиш? Според мен ако наистина си постоянно на температура 55 градуса, то всичко изброено от теб е най-малкия ти проблем.
Не работя в сауна, помощник- готвач съм. Вече писах, но живея в Испания и тук температурите са високи, а в кухнята съответно са още по-високи. Като се прибави и динамиката на самата работа и резултатът е ясен. Работя по 12-14 часа, от които 6 поне са на пълни обороти, в останалите също се движа постоянно. Нямам почивен ден, така живея от април до октомври, в останалите месеци почивам активно. В кухните е забранено да има климатици, затова няма как градусите да бъдат по-ниски.