Кондиция и Красота

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.11.12
16:21

Аз бих могъл да опропастя всякакъв приличен вид за 3 месеца :D

Ми не бих казала, че съм склонна към напълняване, даже напротив, аз даже не виждам разлика в тялото си откакто тренирах, но все пак възрастта оказва влияние на метаболизма и то значително... Ти сигурна ли си, че става въпрос за какъвто и да е спорт? Защото аз съм тренирала 2 год. тенис и 1 год. волейбол, фитнеса ми е много скучен (нищо лично) и не ме привлича... така че едва ли бих започнала с това. Ама се страхувам все пак да не изпусна момента и да стана не само поведенчески, но и визически обитател на кочинката...

01.11.12
16:28

И аз имам същата способност като Жиката, ама какво да се прави ген ли бе, апетит ли бе :D

Да, сигурна съм, даже смятам, че волейболът и тенисът са доста добри спортове, които развиват много качества.
Аз също не харесвам фитнеса, затова се радвам, че се появи кросфита, не обичам статичността, трябва нещо да ми дига адреналина, а бицепсовото сгъване и дърпането на скрипец определено не го правят :D

казано от Jikata на 01.11.12, 16:21:

3 дни, cannot beat that :D

Мила

01.11.12
16:30

Повишаването на телесното тегло до голяма степен зависи от качеството на храната, нейното количество и нивото ти на активност.
Но стреса и излишните нерви са сериозен фактор за понижаване на телесното тегло, дори и при повече алкохол, пържени картофки, безалкохолно, чипс, лото пица и т.н.т.

Мила, защо сега ми издаваш хранителния режим??? (намръщ) Аз като ям чипс, макдоналдс, картофки и всякакви вредни храни, не съм станала 100 кила.. Даже имам мускулчета на ръцете! (стронг) (стронг) (стронг) И мога да направя 200 коремни преси навееднъж! (star) :D

Мила

01.11.12
16:37

Ами всъщност ти сама се издаде, аз никъде не съм го споменавала.
200 коремни в серия...добре следващия път ще те проверя за това ;)

01.11.12
16:53

казано от Мила на 01.11.12, 16:30:

...стреса и излишните нерви са сериозен фактор за понижаване на телесното тегло...

Корекция - сериозен фактор за ПОВИШАВАНЕ на телесното тегло (по-точно мазнините).

01.11.12
16:55

Vic- зависи дали ги лекуваш нервите със шоколад :D

01.11.12
16:57

Знаеш ли Вик, прав си откъм хормонално ниво със сигурност е така, но аз когато съм в сериозен стрес, говоря ти дерпесивни състояния или направо депресия или мега сдух просто апетита ми изчезва (непонятно иначе за моята особа) и почвам да се топя като масло на тиган... В крайна сметка явно и калориите си казват думата, интересно, че в такива състояния (случввало ми се е няколко пъти) също така не тренирам.

П.С. Реално съм си правил ЦХ без да искам и да знам... и сега след години установявам, че тогава съм слабеел най-бързо дори без да съм тренирал и то предимно от мазно. Ма откъде толкова мозък да се усетя тогава, че по този начин мога да си регулирам теглото и тн. Както съм имал инцидентни тренировки на гладно и съм се чуствал по-бодър и силен, а тогава съм се чудил как така имам сила като не съм ял?! Проблема е, че не съм знаел и можел да се самонаблюдавам и да си правя определени изводи...

Мнението беше редактирано от gotcha на 01.11.12 17:06.

01.11.12
17:04

казано от Vic на 01.11.12, 16:53:

казано от Мила на 01.11.12, 16:30:

...стреса и излишните нерви са сериозен фактор за понижаване на телесното тегло...

Корекция - сериозен фактор за ПОВИШАВАНЕ на телесното тегло (по-точно мазнините).

Мисля че не е за болт-ване нито едното твърдение. Зависи от човека и това може да се провери много лесно- едни се свършват (отслабват), други замазват (напълняват). Свързва се с умора на адренал гланца, кортизол и най-вече мисля с DHEA:Cortisol ratio.

01.11.12
17:09

Според зависи.

Стрес, нерви, хронично недоспиване = кортизол.
Кортизол = мазнини (почти без значение дали калорийния прием е на плюс или минус)

Депресията е нещо по-различно, според мен. Тук наистина може да се стигне до драстично сваляне на кг.

Бил съм свидетел (и участник) и в двете. От едното още не мога да се отърва.

01.11.12
17:15

Всъщност си прав :) от стрес до шок и от сдух до депресия има бая разлика...

Депресията  е нещо, което неизбежно влияе И на физическото състояние на човека. В зависимост от личностните му качества и особености се проявява в различни аспекти - напълняване, отслабване, тренировки, алкохол, непукизъм, работохолизъм и т.н. Психиката на индивида е доста по - неподатлива на контрол от физиката и резултатите са доста по размити във времето. Аз не съм изпадала в депресия, която да ме доведе до непреодолим глад, тъй като аз самата (понякога за съжаление) нямам отношение към храната като цяло. Ще прозвучи прекалено възвишено ако кажа, че ми доставя истинско удоволствие единствено ако е приготвена от човек, на когото държа, но е така. И наистина това влияе дори на апетита ми, в пъти по - силен е, когато знам, че човека до мен се е постарал да ми приготви нещо. В останалите случаи отношението ми е по скоро инертно. Което в никакъв случай не е хубаво, разбира се, но това са особености на характера, които се променят на доста по - ранна възраст от моята - вече грандиозните 24 години, в които развалям иначе съвършената формула на човечеството! ;)

01.11.12
17:59

казано от Херцог Трън на 01.11.12, 16:30:

казано от Jikata на 01.11.12, 16:21:

3 дни, cannot beat that :D

Каква ще е тая форма загубена за 3 дни!? :x :D

Мила

01.11.12
18:49

казано от Лукреция Швайнщайгер на 01.11.12, 17:47:

Депресията  е нещо ... (...)

Много ми хареса поста (h)

@Вик - аз при стресови ситуации и когато съм под напрежение не се храня и отслабвам. Доста, често прибягвам до шоколад (Сашко позна ;) ) или нещо подобно, но в еднократна доза.
@Jika - пак се търкалях от смях...но това с тиквите и Хелоуин няма равно.

01.Ноември.2012

Храна
14:30 - бял хляб, 1 филия ръжен хляб със сирене, маслини, 3 кебапчета, суров карфиол
Вечеря: леща, месо, домат, сирене, маслини, 200 мл червено вино

Тренировка - Active stretching
От последните 2 тренировки с МТ на ръцете, раменете, вътрешната част на бедрата и плешките.

1. Фоам ролер (Както Маргаритка ме посъветва), стречинг по Цацулин, набирания с тежести, Т2Б (техника), повдигане на краката от лост, бавни Дайвбомбърс, лицеви опори - бавни, раменни ротации.
В рамките на 1 час - 1час и 30 минути.

Суплементация
1. БЦАА - 12-15 гр. след стречинг, 12-15 гр рано сутрин, магнезий. 10 гр рибено, силимарин, 1 гр вит. Ц, цинк, мултивитамини.
2. АЛКАР, АЛА, зелен чай, йохимбин.

Тоя стречинг по Цацулин по книгата или има някви клипчета. Мързи ме остава докато се разтягам и книга да чета... :). Та да попитам може да извадя късмет...

Мила

01.11.12
20:25

Книга е, в pdf формат, ама тя е само с картинки и много кратки обяснения, показани са също и начините по които не трябва да се изпълнява даденото упражнение.

Мила

02.11.12
10:52

Ето книгата в pdf. формат. Който иска да си я свали :)
Pavel Tsatsouline - Relax into stretchin

Мила

03.11.12
20:30

03.Ноември.2012
Храна

17:00 - 3 кюфтета, 2 филии пълнозърнест хляб, 1 пълнена чушка с ориз и кайма, 1 домат
20:00 - 2 яйца, сирене, кайма
22:00 - масло, 1 филия пълнозърнест хляб

Тренировка

0. Фоамролер, ротации, вработване - обръщане, клек, тръстър

Едно след друго изпълнени упражненията, почти без почивка кръговете:
1х Тяга
1х Обръщане
1х Преден клек
1х Изтласкване
1х Тръстър

5 кръга @ 30 кг, 5 кръга @ 35 кг, 3 кръга @ 37.5 кг, 3 кръга @ 40 кг, 1 кръг @ 42.5 кг, 1 кръг @ 45 кг (на последния кръг имам + 1 обръщане и 1 тръстър на @ 45 кг)

5 кръга
1. 10 х Суинг @ 24 кг
2. 20 х Клека СТ

5 серии
5 х Експлозивни лицеви опори

Суплементация
1. БЦАА - 12 гр сутрин, 6 гр БЦАА - преди тренировка, 12 гр БЦАА след тренировка, магнезий, 500 мг вит. Ц.
2. АЛКАР, АЛА, зелен чай, йохимбин.

Мнението беше редактирано от Мила на 04.11.12 10:27.

Стана късен следобяд,
есента навън настъпи -
Мила не подушила обяд
кюфтетата набързо тъпчИ!

Този ден за нея беше труден,
пътува цели двеста метра
за да стигне в парка скътан,
нищо, че се води център!

Търси тя в bgmaps
маршрути странни и различни
и с приключенска страст
пое по пътя неописан.

След дългото пътуване е време
да положи морна снага -
да почине, да задреме
че дъмбели я чакат!

След морна тренировка тя поседна,
влезе в сайта ни познат -
да не пише ще е вредно
за едничкия и абонат!

Щастлива, че е споделила,
тежкия си труд
Мила веч заспива
и сънува щанги в кюп!

Мнението беше редактирано от Лукреция Швайнщайгер на 03.11.12 21:15.

03.11.12
21:59

Това ме разби :D

04.11.12
00:18

Честит рожден ден  (party)
Чувствай се добре :)

04.11.12
06:24

Честит Рожден Ден !
Желая ти от всичко по много. . . здраве,щастие,любов :)
Бъди по-силна и нека мечтите ти станат реалност !
(party) (nmuchfun)

04.11.12
07:54

Чести Рожден Ден, Сърчице! (F)

04.11.12
08:46

Честит рожден ден, Мила! :*

04.11.12
09:01

Честит рожден ден и от мен, Мила :) (sun)

04.11.12
09:05

Joyeux anniversaire a ton cœur (h)

04.11.12
10:08

Мила, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, че то е най-важно :)

Почес, почес.. Събудих се тази сутрин и се чудих какво не е наред... проверих хладилника - имаше водка! Проверих си цигарите - кутията беше пълна.. Котката НЕ беше нахранена и мяукаше раздразнено, кучето лаеше по съседите - всичко изглежда напълно наред. И тряс, като гръм от ясно небе се сетих се днес е 4ти ноември - рождения ден на Мила! Ето, че природата очевидно допуска грешки! ;)

Шегувам се, oso дребно! ;) Пожелавам ти  баналните - щастие, любов и здраве и да бъдеш все така мило и малко по-  малко драматично мече! Както и по - ведро да си приемаш пожеланията, а не заспало - “алооооо” :D , уби ми целия творчески ентусиазъм и треската с която чаках часовника да удари полунощ! Целувам те и се усмихвай много, отива ти!

04.11.12
12:05

Честит рожден ден, Мила! Бъди здрава, силна, красива и щастлива!

04.11.12
12:21

Честит рожден ден и от мен!
Обичай и бъди обичана!

04.11.12
12:35

Честит Рожден ден!Много успехи в залата и извън нея! :)

04.11.12
12:48

Честит рожден ден, всичко най-хубаво и много успехи!

04.11.12
12:59

Че Ре Де Мила :) Всичко най- и да си изкараш много весело :)

Честит да бъде този ден,
в който Мила е роден!
Да е жива, да е здрава,
Все по-силна тя да става!

В залата да е редовно,
да се извиси духовно,
много щастие да има
и любов неизмерима!

Владимир Караиванов, 04.11.2012 г.

04.11.12
13:40

Честит Рожден Ден Мила (F) Весел празник (party)

04.11.12
13:44

СКорпионке, да си жива и здрава. По малко самоизяждане и повече самослушане :)

04.11.12
14:55

Честит Рожден Ден и от мен! Жива и здрава, и все хубави неща да ти се случват!

04.11.12
15:38

Честит празник! Бъди здрава и щастлива!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1