24.07.13
00:35
Мерси, Теди. Аз по принцип си имам другарче за тази работа, но ако тръгна с него, определено, трябва да е някъде, където няма хора :D . То е същата порода, ловджийско, но е на 9 години вече. Ще сложа една снимка. Очаква се и това маниче да стане такова, но с по-къс косъм. Не съм сигурна твоето куче какво беше, но аз имах пинчер. Качваше си се до Асеновата, но като остаря го и носехме тук-там, защото припадаше. Иначе Рафи е много игрив и е голяма маймунка. Не иска да остава никъде сам, а ако остане самичко - плаче.
Вторник 23.07
13:00 - пъпеш*
14:00 - 1/2домат*, една краставица*, три варени мини картофчета*, сирене
17:00 - пъпеш*
17:30 - един домат*, пет варени мини картофчета*, сирене
20:15 - пъпеш* с мед*
За деня - 2 кафета
И да се оплача малко.. гърлото ме боли (не много, но все пак), главата също (мисля, че вдигам температура от време на време), а най-лошото е, че ме боли много гърба, малко кръста и врата също.. Когато стоя повече време изправена започва да става по-силна болката в гърба или пък ако държа нещо повече време (например кучето) - пак започва да ме боли гърба. Взех си “Невробекс” - това са ми го изписвали, когато имах проблеми с лявото рамо, само че тогава опаковката се казваше Б-комплекс, но аптекарката ми каза, че било същото..
Ето и снимка на голямото Роко :)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 24.07.13 00:36.
24.07.13
00:39
Така като гледам последните дни храна е много зле... Няма ли да ядеш нещо вече? :D
24.07.13
00:51
Тя храната наистина е зле, но не защото е малко. Даже не е никак малко. Вчерашната порция спагети не искам да е коментирам, изядох сигурно колкото за трима човека, по моето разбиране за порция :D , също така ям прекалено много пъпеши, което никак не е добре, защото покрай другата храна постоянно се чувствам подута и преяла.. Не ми се мисли след ден-два като станат дините какво ще става.
п.с “Под няма ли да ядеш нещо вече?”, аз разбирам, че ти се струва малко... Ако е да ям месо или нещо от сорта, трудно ще стане :D
24.07.13
01:09
казано от Danniii :) на 24.07.13, 00:51:
“Под няма ли да ядеш нещо вече?”, аз разбирам, че ти се струва малко... Ако е да ям месо или нещо от сорта, трудно ще стане :D
Ядеш основно плодове, аз тях не ги броя за храна. :D
02.08.13
16:41
Здравейте. Не съм писала от доста време, а днес ми се отвори възможност да се прибера по-раничко, та затова сега ще се отчета за последните няколко дена и ще споделя какво се случва край мен.
Общо взето, работя си и времето ми е силно ограничено. Възможност за тренировки в залата след работа, не ми се отвори. Тези дни си се прибирам по-рано, към 19:30, но съм изморена и предпочитам или да си остана вкъщи, или да изляза с приятели. Реших, че за сега няма смисъл да си подновявам картата в залата, защото едва ли ще отида повече от 5 пъти за целия месец.
От друга страна, от няколко дни обмислях да си взема 2 пудовки (до сега не съм тренирала с такова нещо), да разгледам из нета указания и клипове за правилно изпълнение на различните упражнения с пудовки и да действам вкъщи. Дори и да не ги използвам много, много за първо време, това си е добра инвестиция за мен. Само дано успея да се спогодя с тях :) . Днес си ги поръчах (благодаря на Херцога за сайта на Юри), две пудовки по 12кг. Прецених, че тази тежест ми е достатъчна, като за начинаеща.
Сега ще пиша малко храна за последните дни.
29.07 Понеделник
09:00 кафе
10:00 един кочан варена царевица
17:45 пъпеш*
20:00 салата (1/2 тиквичка*, 1/2 краставица*, 1/2домат*, лук*), резен сирене, два резена кашкавал, гъби в масло
30.07 Вторник
08:00 чаша сок от пъпеш*
11:00 2 прасковки
12:00 кафе
15:15 диня*
20:00 салата (1/2 тиквичка*, 1 краставица*, 1 домат*, лук*), яйца по панагюрски (1/2 коф.кис.мл 4.5%, сирене, кашкавал, 2яйца*, запръжката - масло с червен пипер*)
31.07 Сряда
07:30 2с.л мед* с 2с.л сусамов тахан, кафе
12:30 резен диня*
14:10 диня*
15:30 кафе
16:20 диня*
21:30 фреш от грейпфрут
01.08 Четвъртък
07:30 2с.л мед* с 3с.л сусамов тахан, кафе
12:10 2 резена диня*
14:50 кафе
15:15 2 резена диня*
19:30 салата (1/2 тиквичка*, 1 краставица*, 1 домат*, лук*), 7мариновани зелени чушки*, сирене, кашкавал, 4 бразилски ореха
02.08 Петък
07:15 1с.л мед* с 3с.л сусамов тахан, кафе
10:20 2 резена диня*
- още резен диня*
15:00 салата (1/2 тиквичка*, 1 краставица*, 1 домат*, лук*, 4мариновани зелени чушки*), сирене, кашкавал, 3с.л сурови тиквени семки, сурови ядки (бразилски орех, лешник, бадем, кашу ~50гр); кафе
Ами то храната ми е прекалено еднотипна :D .. трябваше да си запиша от по-предните дни, цял тефтер нямаше да побере всичко :) , но то затова стигнах и до решението, че ще си записвам в тетрадка, тъй като имам слаб достъп до тук :Д . Ще се опитам да съм по-редовна с отчетите.. но ми се ще да са с тренировки, не с храна..
Хубав ден Ви желая! (sun)
09.08.13
20:50
(wave) Да се отбия малко аз... Пудовките ми пристигнаха (inlove) , още в понеделник. Тогава ги раздвижих малко и останах леко разочарована, че съм се надценила (wasntme) . Първоначално се чудех дали ще ми е леко суингването с 12-ка, нямах притеснения за клековете и нападите, които мислех да правя с двете 12-ки, но уви... суингването не ми е толкоз тежко, колкото да хвана двете пудовки, да ги обърна и пудовките да ги държа на нивото на раменете. Такава ми беше мисълта, но за първо време май ще си ползвам едната :D , двете ще са за тяга и за нещо друго, евентуално.
Във вторник ( 06.08 ), след работа пак разцъках лекичко.
30-20-10 от:
- суинг @12кг
- клек @12кг
.. разтягане
На следващия ден имах мускулна на трапеца :D . Суинга си го правя до вертикала.
И днес също след работа ми се отвори възможност да потренирам малко. Ще опиша целия ден.
09.08 Петък
07:30 - 1с.л мед* с 2-3с.л сусамов тахан, 6 бразилски ореха, кафе
14:10 - 5 малки телешки кюфтенца
15:00 кафе
17:15 - 4 сини сливи*
19:35 “тренировчицата”
раздвижване;
3 кръга от:
- суинг х20@12,12,12кг
- клек х20@12,12,12кг
- повдигане на десен крак на пейка х20@12,12,0кг
- повдигане на ляв крак на пейка х20@12,12,0кг
- високи колене х100,100,100
Времето - 18мин (blush) . Предполагам, че това е доста.. от чисто любопитство реших да си засека и времето. Като цяло с пудовките съм трагичен случай и се надявам да напредна по-бързичко, да ми олекнат, за да мога да се натоварвам повече. За сега няма да си подновявам картата в залата. Най-голямото ми желание е скоро да приключвам работа :Д (не че ми е толкова лошо, но нямам време за НИЩО) , да си дам 2 дена активна почивка (т.е цял ден да лежа вкъщи), да си отпочина едно хубаво и да се размажа с тея пудовки :D .. A, дано!
21:00 - диня*
Хубава вечер! (sun)
п.с. Нямам промяна в теглото, варирам 60-61кг-ма (nod)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 09.08.13 20:51.
13.08.13
00:11
Честит рожден деееен (sun) Да си жива и здрава, все толкова слънчева и позитивна и все по-яка (sun) (hug)
Ч.Р.Д., Дани! Бъди винаги здрава, все така усмихната, и дано успеха, любовта и късмета са твои спътници в живота :*
Ч.Р.Д. Дани!Пожелавам ти всичкото здраве,щастие,любов и само успехи занапред в живота!Много незабравими мигове и само усмивки!Весело изкарване ;)
Честит Рожден Ден Дани ! Много здраве, усмивки и сбъднати мечти от мен (party) (F)
Весел празник (cake)
13.08.13
10:25
Честит Рожден Ден ! (F)
Дано днес и утре си в платен отпуск от бостана (cake) (pizza) (cake) (pizza)
13.08.13
12:50
Честит рожден ден, Дани (cake) Пожелавам ти много здраве, щастие, любов и късмет (F)
13.08.13
13:41
Честит Рожден Ден, Дании ! :*
13.08.13
14:35
Честит рожден ден (F)
13.08.13
15:54
Благодаря Ви много за красивите пожелания, направихте деня ми с още една идея по-щастлив (sun) .
Боби, хубавото е, че можа да се каже, че съм попораснала :D от вчера съм се разшлевила с личната карта, че нали на 18 ставам :D .
Интересното покрай мен тези дни е, че вчера,днес и утре (вероятно) почивам (Стояне, и отпуска е платен, което е хубавото :Д ) , та се погрижих малко за себе си (фризьор, козметик, малко шопинг и те така.. ). Днес се подготвям лека-полека за довечера, ще си празнувам РД-то вкъщи.
Та, да си кажа и още нещо пак несвързано с тренировки и хранене :D , снощи бях с приятелки на полянка вечерта, по повод метеоритния дъжд. Беше много красиво, видяхме доста падащи звезди и това, което днес си пожелавам е желанията от снощи да ми се сбъднат всичките, хихи (sun) .
Хубав ден и скоро се надявам да започна да си попълвам дневника ежедневно! (nod)
казано от Danniii :) на 13.08.13, 15:54:
снощи бях с приятелки на полянка вечерта, по повод метеоритния дъжд. Беше много красиво, видяхме доста падащи звезди и това, което днес си пожелавам е желанията от снощи да ми се сбъднат всичките, хихи (sun)
На това му се вика “да играеш на сигурно” :D :D
13.08.13
18:34
Честит рожден ден! Да си жива и здрава и дано всичко, което си си пожелала да се сбъдне! (F)
Честит рожден ден и от мен (sun) Бъди здрава, щастлива, упорита и нека късметът винаги е с теб. :)
Малко със закъснение, но .. :) Честит Рожден Ден,Дани! Здраве,щастие,късмет и любов ти желая! И все така да си усмихната и лъчезарна. :)
14.08.13
23:00
Благодаря много и на вас за пожеланията! (sun) Минавам да споделя, че си изкарах един наистина незабравим рожден ден. Приятелите ми се бяха постарали да ме развеселят, подариха ми и диня, много интересно опакована :D . Яденето беше в нормални количества, алкохола малко повечко, но си бях пушка. Иначе не спах.. в 5 си легнах, врътнах се за 20 минути, но моята приятелка се събуди тогава и се почна подробен коментар на вечерта :Д , после от 9 до 1 чистих и към 2 следобед си легнах. Поспах до 6, оправих се и излязох малко навън. Деня без да искам си го изкарах на течности, сега вечерта пих един фреш от грейпфрут. Нямах желание за абсолютно никаква храна. Утре, вероятно, пак ще почивам, та може и да размърдам пудовките вкъщи.
Ето и една снимка на тортата (inlove) и една с мое присъствие :Д
Хубава вечер! (sun)
15.08.13
17:27
15.08 Сряда
10:45 - 3 прасковки* , (coffee)
14:00 - (coffee)
16:00 “тренировчица”
раздвижване;
4 кръга:
- суинг до вертикала с 12кг пудовка х20,15,17,12
- клек с 12кг пудовка х20,15,17,12
- напади с 12кг пудовка пред гърди с редуване на краката х20,16,16,12
след 3-ти и 4-ти кръг х100 високи колене..
разтягане
Имам чувството (и не само го имам), но съм пълна трагедия. Не знам как от толкова малко се изморявам толкова много, че да не мога да докарам всяка серия до 20 повторения. Ще помоля някой, който ме чете, да ми даде съвет или някаква схема, по която да се водя и да изпълнявам (или поне да се опитвам да изпълня) всеки ден. Аз си мисля например да правя по определен брой суингове, клекове, напади, че и нещо друго, ако позволяват възможностите ми, за да свикна с натоварването, а и със самата работа с пудовките, защото наистина виждам зор, а трябва да се свикне.. Пък сама не мога да преценя малко ли ми е, много ли ми е. А това днес, определено е малко, но сигурно трябва да седна 5минути да почина, че и повече и тогава да продължа.. не знам.
16:30 - салата (една сурова тиквичка*, рендосана, един домат*) , 3 варени яйца*
И изобщо не ми се яде.. Ако има нещо, ще добавя. Хубав ден и благодаря предварително, ако някой реши да се притече на помощ (sun)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 15.08.13 17:28.
15.08.13
21:49
Първите пъти е трудно и на умиране :) После свикваш :)
Първо е добре да си запозната с основни правила при работа с пудовки. Ако ли не - ще ги научиш по трудния начин. ;)
15.08.13
23:19
Честно да си кажа, не съм чела много за пудовките, защото до сега не съм имала възможност да тренирам с такива (няма в залата, в която ходя), а и не съм имала мерак да си взимам, защото това в залата ми е било достатъчно. Но впоследствие, след като времето ми се ограничи супер много (и като се има предвид, че тази година ще ми е по-натоварена и пак няма да имам време), реших, че това е един добър начин да поддържам форма. Преди да ми пристигнат пудовките разгледах клипчета на упоменатите от мен упражнения, четох също и за правилното им изпълнение. Сигурна съм, че трябва много повече да почета и поразгледам, но просто няма кога.. Ако нещо мислите, че би ми помогнало (полезни статии относно темата и т.н), ще се радвам да ги споделите било то тук, или на лични :)
Благодаря за включването!
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 15.08.13 23:20.
15.08.13
23:24
Снимай как правиш упражненията и пусни тук за корекции :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 15.08.13 23:24.
31.08.13
08:09
Добро утро! (sun)
Разписвам се със сутрешна тренировчица :)
06:50 тренировка на стадиона
10х400м бягане - 24:42мин
400м разпускане
леки разтежки
5-10мин по-късно, вкъщи:
3 кръга х10:
- суинг до вертикала 12кг пудовка
- клек с 12кг пудовка пред гърди
200 високи колене
Not so bad..(nod) Нямам спомен от кога не съм бягала (месец има), последното време, което съм си запазила за 4км е 23:07, та предвид отсъстващите тренировки напоследък... 24:42 е добре. Няма да крия, че ми дойдоха малко зорно :D , тъй като съм и в + някой килограм вследствие на мноооого ядене през последната седмица :) . Мисля, че отново ще ставам редовна ;)
Добавките, които приемам от 3-4 дни са:
- х2табл на ден “Зелена енергия” (водорасли, спирулина и алфалфа)
- х20 капки от комплекс “Есенциални мастни киселини”
- х2ч.л “Соле” в 500мл вода
Всичко е сутрин на гладно.
Хубав ден!
01.09.13
14:36
Сега и един клип на моите суингове (още същия ден щях да сложа, когато Херцога пожела, но го изтрих без да искам, а следващите дни нямах възможност.. сега съм си вкъщи, та..). По-късно ще си опиша и деня :)
Търпя критика, ще се радвам даже, ако ми кажете дали греша някъде..
01.09.13
20:42
01.09 Неделя
От днес намерението ми е стриктно НВД. Вчера смятах, правих, струвах и стигнах до:
ОКБ - 1615 кал
протеин - 110гр
въглехидрати - 50гр
мазнини - 108гр
Сметките съм ги направила на базата на активното тегло. За зареждащите дни - мисля да са на всеки 6-ти или 7-ми ден, като тогава въглехидтратите би трябвало да скочат на 150гр, а мазнините да са 63гр. Ще се опитам г/д да се придържам към горепосочените стойности, въпреки че днес ги надскочих, но сметките ми са относителни, тъй като голяма част от нещата не съм ги теглила, а на око..
Та, по същество за днес (само ядене):
11:40 - фреш от един грейпфрут, кафе
13:15 - 3 варени яйца* с червен пипер*, салата (домат, краставица, з.чушка, лук* с оцет)
17:00 - ~200-250гр извара с оцет и червен пипер*, дебел резен кашкавал, 5с.л сурови слънчогледови семки, домат, з.чушка, лук*
19:45 - омлет (2яйца*, 2-3с.л извара, дебел резен кашкавал, масло), домат, краставица, 60гр сурови лешници
1928 калории 144.05g. мазнини / 34.12g. въгл. / 131.07g. протеин без зеленчуците
01.09.13
21:15
Явно аз ще съм първи да разкритикувам суинговете ти :)
Нещата, които забелязвам и според мен са основни, другите да допълнят :
1. Засилваш пудовката с ръце, а те трябва да са отпуснати, като куки, цялото засилване да идва от дупето/таза.
2. Приклякаш излишно, по-скоро трябва леко навеждане+свиване на коленете да има, не приклякане.
3. В най-горно положение това изпъчване на гърдите е излишно.
Поздрави :P :)
Редакция :
4. Сега видях и че при минаването на пудовката под хоризонтала отпускаш тялото си и “пропадаш”
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 01.09.13 21:21.
01.09.13
21:23
Благодаря за корекциите, Ники. Вече ме поправиха на лични, за което благодаря, видях си грешките и ще се опитам да ги поправя :) . Явно заради т.1 ръцете ми се изморяват толкова много, а краката всъщност могат и повече.
02.09.13
17:28
За вчера вечерта добавям (след като овладях добре суинговете, така че умората да не пада върху ръцете) :
100 суинга за време, накъсани на серии обаче - 06:06 мин.
02.09 Понеделник
09:30 - фреш от един грейпфрут, кафе
11:00 тренировка
раздвижване;
5 кръга от:
- суинг до вертикала с 12кг пудовка х20
- високи колене х100
- клек с 12кг пудовка пред гърди х20
- скачане на въже х100
Почивки по една минута след 2,3 и 4 кръг.
разтягане;
12:30 - омлет (3 яйца*, 2-3с.л извара, лук*, масло), салата (домат, з.чушка, лук* с оцет), 50гр сурови лешници
- 1/2 (coffee)
14:30 Разходка до Асенова крепост (~8-9км), (coffee)
17:30 - 50гр сурови лешници
20:30 - пилешко филе на тефлон, салата (домат, краставица, з.чушка,лук* с оцет)
1322.96 калории - 89g. мазнини / 27.14g. въгл. / 100.63g. протеин
Успешна нова седмица! (sun)
Тук кака Марианка обясява по-подробно
Но и тя е далече от руската школа и камшика, снимката долу.
Свали си някое видео на господина, чиято снимка ти е пуснал Дилян, преди да продължиш взаимоотношенията си с пудовките.
Както същият казва: “The swing is a hinge, not a squat”...и това е само началото на забележките по техниката.
ПП: Най-големия (rock)
Мнението беше редактирано от Margi на 02.09.13 21:35.