17.10.12
15:07
Определено намерението ми е да продължа. Не ми е целта само тези 14дни, просто искам да си се върна към нормално хранене. Нито да гладувам,но пък и да не преяждам. Да си намеря златната среда, дето се вика. За вчера не мисля, че е било от яденето, а заради натоварения ден и ранното ставане. Кофти ми е, че тренировките се налага да ги правя вечер, защото тогава съм вече изморена и често се случва да ми е отпаднало, но все пак предпочитам през деня да уча,защото доста по-лесно попивам информация.
Аз точно затова гледам 90% от тренировките ми да са сутрин. Затова ставам рано и понеже съм пълна с енергия тогава - се раздавам. После ми е готино на работа, а най-важното е, че след работа имам повече време за семейството си и за куп нещица свързани с това.
Мнението беше редактирано от maria на 17.10.12 15:13.
17.10.12
16:21
Аз също предпочитам да тренирам сутрин и по-възможност на гладно, тогава ми се получават най-добрите тренировки. В момента съм 1ва смяна на у-ще и започвам от 7 и 30. Дори и да стана по-рано,както миналата сутрин, предпочитам пак да седна и да чета. Отскоро започнах да се подготвявам за след 12ти клас за кандидат-студентски изпити и общо взето ми е много притеснено и аз не знам на какво се дължи това, понеже няма да ми е утре изпита. Сега просто се подготвям и трябва да чета много.... Така възприех нещата, че за нищо друго не си оставям време. Всичко останало го правя из между четенето, а има дни, в които уж цял ден чета, а от мотане нищо не съм направила. Така се дразня на себе си, защото вместо да си оползотворя времето и да си го направя за себе си хубаво, аз само си го губя.. Дано скоро свикна с всичко това и започна да си разпределям нещата, че да имам време и за тренировки, и за излизане с приятели, и за четене (nod)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 17.10.12 16:22.
17.10.12
21:19
А за какво и в кой Уни се готвиш? С много неща си се заела - адмирации за волята ти (F)
17.10.12
21:58
Благодаря! Готвя история за право в ПУ. Това е от един месец, малко на нагорноще ми идва с у-щето, но се справям.
18.10.12
16:19
(5) - 18.10.12г (четвъртък)
- (coffee) , ябълка, 2сливи
- (coffee) ; ябълка
- елда със сирене
- 2сурови какаови зърна; Ябълка, сурови ядки(4бразилски ореха,10бадема,6кашу)
- ябълка,2сливи,сурово кашу(доста-стигнаха 100гр)
чай от бял равнец; чай ябълка с канела; мурсалски чай
4табл. Бирена мая; 4табл. Циклонорм; 2капс. Рибено масло
Ако има тренировка, ще е допълня.
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 18.10.12 19:19.
Дани от тази бирена мая не се ли пълнее? Поне така съм чувала де,може и да бъркам.
18.10.12
19:08
Да, Вики и аз така съм чувала, но тази, която аз си взех е без вит.В12. Аптекарката ми каза,че от нея не се пълнее, без да съм е попитала. На тази бирена мая пише плюс В1,Б2,В6,С,Е и фолиева киселина. Да се надяваме, че е така, че достатъчно си трупнах отгоре... Започвам да е пия с цел да ми се изчисти кожата на лицето и изобщо храненето ще гледам да го изчистя максимално, заради тази причина. Това безразборно хранене ми се отрази зле не само на кантара, а и на кожата. Беше ми се изчистила много, но след шоколадите ми се появиха черни точки, бели точки и т.н.
За лице ти препоръчвам тоалетни трици(пшенични) в едно малко бурканче са,кафевичко :) Това нещо ми оправя черните точки и премахва пъпките.Кожата става мека като бебешко дупе.Можеш също така да си мажеш лицето с малко зехтин(не става мазно),става супер красиво и мекичко (sun)
18.10.12
19:15
Благодаря ти за съветите, Вики! Тези трици ги знам и съм ги ползвала, наистина имат ефект, но от няколко години не мога да си ги намеря :( Това със зехтина ще го пробвам. Винаги си купувам скъпа медицинска козметика, но рядко виждам траен или какъвто и да било ефект. Пъпки за мое щастие нямам, освен ако сама не си направя някоя, като взема да си стискам тук-там по някоя точица и на другия ден станало пъпка (dull)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 18.10.12 19:16.
19.10.12
15:13
(6) - 19.10.12г(петък)
3 (coffee) ; 4бразилски ореха, сурови бадеми
- манджа паприкаш,6маслини, 2сурови какаови зърна
- към 20-тина с.бадема (за деня се събират 80-90гр), 3 бразилски ореха,ябълка
чай от бял равнец; чай ябълка с канела; мурсалски чай
4табл. Бирена мая; 4табл. Циклонорм; 2капс. Рибено масло
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 19.10.12 16:57.
19.10.12
18:37
Малее, лекинка оплесках пак нещата... добавям към горното 2сливи и 1кисело мляко с обикновени бисквити (любимата “манджа” от малка) :x Няма да го приемам като грешка, защото поне не съм преяла. Започнах с плодовете, но щеше да стане като вчера- да ям плодове през 30мин докато не легна, та затова реших поне да ям това,което ми се яде и да мирясам..... Важното все пак е , че тези 6дни не съм преяждала и г/д оправих яденето, от утре си продължавам, като няма да е зле да започна да работя и по количеството. Това често ядене по малко на мен не ми действа много добре.. По малко, по малко и то станало много или пък цял ден просто си меля. Ще се опитам да имам 2-3, най-много 4хранения без да чопкам разни плодчета,ядки и разни работи през останалото време на деня. Интересното е, че като не съм си вкъщи нищо не ям и изобщо даже не се сещам да ям, но прибера ли се и особено седна ли да уча първото нещо, за което се сещам “какво да си похапна!?” (dull) (dull) (dull)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 19.10.12 18:38.
21.10.12
10:33
Здравееейте! Стигнах до (7), но не го довърших, както трябва... Сутринта закусих кисело мляко с канела и годжи (откраднах идеята с канелата от дневника на Вики, а на моя си глава си сложих и годжи,което щеше да е по-добре ако беше постояло повече време в млякото, че да набъбне). Е,това ми беше най-голямата грешка (не можа да замести по вкус по принцип мляко с бисквити, но и болките, които получих в стомаха нямаха сравнение). Стомахчето ми изгоря, предполагам, че е от комбинацията. По същия начин ме болеше стомаха, когато ядох предпоследния път кисело мляко с овесени ядки и какаови зърна. Тогава мислех, че е от зърната. Последния път като ядох кисело мляко с овесени ядки и годжи пак по същия начин ме заболя стомаха и разбрах, че е от овесените ядки най-вероятно и затова вече предпочитам да не ги ям. Е, от вчера вече няма да си правя такива експерименти с кисело мляко и разни набъбващи неща в него, защото явно стомаха ми е станал доооста чувствителен и не ги понася тези неща. Интересно ми е само как от кисло мляко и бисквити не ме боли (dull) в кръга на шегата, тогава поне нямаше да ме изкушава (giggle) Та вчера след това пих хапче за стомах, сода, не се оправи, но след като хапнах няколко пълнозърнести солетки ми стана по-добре. И това забелязах, че когато ме боли стомах и хапна препечен хляб или пък солети(нещо такова), стомаха ми се поуспокоява. Въпреки всичко деня беше хубав за мен (sun) Добре си бях научила историята, а когато се прибирах на главната в Пловдив имаше изложение на мед и останах приятно изненадана. Взех си някои нещица (ще сложа снимки). Та оплескването беше вечерта, доста храна споделена с мама и сестра ми. Нямаше да е оплескване, ако след това не бях хапнала и шоколааад...
п.с Днес ще се разтоварвам с плодчета. От доста време не съм си правила разтоварващ ден, та снимка 4 специално за случая (giggle)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 21.10.12 10:35.
21.10.12
10:33
Аз, разбира се, няма да се науча да си намалям снимките.... (dull)
И аз вчера го заглеждах този мед,но имаше толкова много видове,че накрая не взех нищо :D
21.10.12
11:15
Вземете си лавандулов мед - страхотен е!
Дани, меда и тахана определено не са за нас преяждащите - тоооолкова е вкусно! :D А и на мен много любима комбинация ми е бисквитки с кисело мляко и сега и аз съм на тази вълна - голяма мъка е да ги спра. (headbang)
21.10.12
11:58
Breackk - на мен очите ми станаха на палачинки :D Ако имаше как от всичко да си взема.... тоолкова много обичам мед, а преди майка ме караше на зор до го ям като близалка, защото не го кусвах даже. Обичта към него ми се зароди, като спрях сладкото за 5-6месеца.
Радост, тази комбинация определено не е за нас. Аз, когато сама си правя сместа уж за другия ден или просто ей така да си е имам готова, още на момента си вземам половината от направеното :D Имаше и по-големи бурканчета, но предпочетох това, че да не стават гафове. Сега вкъщи нямам отделен буркан с тахан, та мисълта ми е да си хапвам сааамо по 1с.л от тази комбинация сутрин, например преди у-ще. Иначе за млякото с бисквити - умирам за това. Като малко само с това се изхранвах. Кой какво яде, аз все мляко с бисквити. Всяка сутрин бих закусвала с това, но не е много добра комбинация за настоящите ми цели :(
казано от Breackk на 21.10.12, 11:11:
И аз вчера го заглеждах този мед,но имаше толкова много видове,че накрая не взех нищо :D
Това до пощата ли? Малко ми се струва, че са им завишени цените. Аз затова не си взех, иначе мановият ми е любим :)
Да,вчера минах от там и ме съблазниха :P
Исках да опитам нещо по-различно. . .Иначе съм запасен с мед.
21.10.12
13:45
Да, там до пощата. И на мен така ми се стори относно цената, но си взех специално манов, защото в Асеновград не знам някой да си го произвежда и от къде да си взема 100% такъв. Иначе мед си взимам от една жена, който си е тяхно производство и е много хубав и е с 2-3лева по-евтин от тези,които разгледах вчера. Също исках да опитам този от питката, защото си спомням, че само като малка съм опитвала веднъж направо от питка и много ми хареса. Имаше още много видове мед, пчелно млечице и т.н, но бързах за влака и не ги разгледах много добре.
п.с Знам, че мановият мед е най-силен и пчеличките го събират сутрин, когато има роса.
казано от Danniii :) на 21.10.12, 13:45:
п.с Знам, че мановият мед е най-силен и пчеличките го събират сутрин, когато има роса.
Всъщност го събират, когато има обилно намножаване на листните въшки, защото пчелите правят мановия мед от...áкото на листните въшки :D.
Мнението беше редактирано от Петър на 21.10.12 15:18.
21.10.12
15:31
Интересно, това не го знаех :D Сега попрочетох малко повече информация за мановия мед и наистина е така. Е, въпреки източника :D е вкусен и полезен в умерени количества :P
21.10.12
21:19
21.10.12г (неделя)
Ами да взема да си отчета днескашното гризкаане
закуска- ябълка; (coffee)
-чай от бял равнец
обяд- 2парчета домашна баница,2ч айран - предвид намерението ми днес да бъде уж плодов разтоварващ, трябваше да се спра на по едно и от двете. И да си кажа положението - нямах намерение да ям от баницата (която беше мноого вкусна), даже отказах на маминка, но оплакванията ми напоследък относно боклите в стомаха взеха да е как да кажа изнервят,притесняват (не мога да намеря точната дума) и започна да ми дърдори неща относно храненето ми и си е права женицата.
- (coffee)
вечеря- ябълка,5бразилски ореха
4табл. Циклонорм; 4табл. Бирена мая; 2капс. Рибено масло
Утре ако ми е кеф ще си направя разтоварващия, който трябваше да е днес. Тамън ако успея ще хвана и луната. Сега си пускам любимо сериалче - The Vampire Diaries (nlove9) , че серията е излязла от петък, а аз още не съм е гледала :x
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 21.10.12 21:24.
казано от Danniii :) на 21.10.12, 21:19:
Сега си пускам любимо сериалче - The Vampire Diaries (nlove9) , че серията е излязла от петък, а аз още не съм е гледала :x
Супер яка еееееееееее (nlove5)
22.10.12
00:23
Ооо и аз още не съм гледала 2ра серия на новия сезон. Обожавам сериалаа! (nlove5)
П.С. Дани, и аз съм така сега със стомаха.. :( Бях на лекар и пия пробиотици, много добре ми се отразяват. По-добре отиди и ти за всеки случай,че не е много приятно. :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 22.10.12 00:27.
22.10.12
06:44
Серията беше върха! (nlove10) (clap)
Иначе за стомаха в момента следя от какво ме боли и просто го изключвам от храненето си. Знам, че прегледа при гастролог е много кофти. Не било само да те види на ехографа. В мен има лека нотка на притеснение, сега мисля да се храня с храни и комбинации, които по принцип не ми причиняват болки,дискомфорт и т.н, а ако продължи да ме боли ще се наложи да отида на лекар..
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 22.10.12 06:45.
22.10.12
14:16
22.10.12г (понеделник)
........... (dull)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 22.10.12 15:35.
23.10.12
13:23
23.10.12г (вторник)
(coffee) едничко
13:00- 1ч.л ленено масло, 1купа леща,1краставица,5маслини,2бразилски ореха
15:30- 10мл л-карнитин
16:00- 45мин велоелгометър
18:00- 1ябълка,3бразилски ореха
чай от бял равнец; чай ябълка с канела
24.10.12
13:59
Здравейте! Вчерашния отчет хич не ми се ще да си го оправям и си го оставям да си стои така, НО братовчеда имаше РД, разбира се, пак оплесках нещата с храната. Станала съм голямо прасе и лошото е, че взе да ми личи и да се отразява на дрехите. Вчерашната тренировка малко е измених (30мин кардио+упражнения, най-веше клекове) и направо се отчаях, тромава работа и след нея баж ме посрещнаха с едно шоколадово руло, та хубаво се омазах ПАК. Храната под всякаква критика, а не би трябвало с нея да е така точно в момента, когато нямам време за тренировки,повече движение и т.н. УЖАС (shake)
24.10.12г (сряда)
(coffee)
13:30- ориз,краставица,3маслини,5бразилски ореха,1круша - намерението ми е да си остана с това за днес :)
Ако напредна със зубренето се раздвижа, но ми е толкова криво и тежко, че всякакво желание за каквото и да било липсва.....
п.с Омръзна ми да се оплаквам (dull) чак сама не се трая вече...
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 24.10.12 13:59.
Ох,Даниии да знаеш как искам да ти помогна,но уви .. не мога ... нямам тия проблеми с преяждане или с налитане към “забранени” храни :ССС
Можеш да опиташ да си налепиш навсякъде снимки на яки мацки ;д;д; Или пък да махнеш всичко сладко от вас,да минеш на ВМ-НВД така би трябвало да ти отмине глада за “забранено”. Само без нерви :) Надявам се да съм помогнала по някакъв начин ;)
24.10.12
15:40
И според мен съветът на Вики е най-добрият в нашият случай (и аз отвреме-навреме не мога да си контролирам количеството, макар и свястна храна (dull) ) - ако можеш не купувай или помоли семейството ти да не купува тези изкушаващи вредни храни или поне да са в малки опаковки - по 1, най много 2 порции. Едно време като ядяхме шоколади се сещам, че като купехме 3-4 наведнъж ги изяждахме за същото време, за което ядяхме 2. Тогава радикално спряхме захарта и джънка, но ако това не е вариант, то поне като са малко вкъщи няма как да прекалиш. Не вярвам да тичаш до магазина специално за вафла :D
Аз хиляди пъти съм се опитвала да намалям/спирам сладко и т.н., но докато и мъжа ми не се включи в това нямах особен успех, защото като има вкъщи и ми се яде. Така че, ако семейството ти хапва такива неща решението е да купувате малко, макар и често!
Много досадна станах вече, но наистина виждам че нещата се получават, а вие даже сте още млади и ще ви е още по-лесно!
казано от Radost_nezemnA на 24.10.12, 15:40:
Не вярвам да тичаш до магазина специално за вафла :D
Аз тичам (blush)
24.10.12
16:39
Благодаря ви за съветите,момичета. По принцип вкъщи не си складираме разни сладки неща, защото каквото и да било е рядкост да се задържи за по-дълго. Магазина буквално си ни е в къщата, залепен, така че на кой каквото му се яде отива и си взима (в случая чат пат направо си тичам :D ). За мен не е проблем вкъщи да има разни “забранени” неща, защото когато не ми се ядът, просто си ги подминавам. Проблема е, че напоследък все джънк ми се яде, а още по-големия проблем е в мисленето ми, защото хем не искам да ги ям тези неща, хем ми се ядът.... и сега днес ако например хапна един бонбон дори и веднага ще си кажа айде днес за последно и пак ще изям огромно количество сладко с мисълта, че от утре няма и така ден през ден си се лъжа и като се замисля от септември чистя 1-2кг, които вече станаха повече,вместо да ги няма.... На това му се вика без едно мога, с едно не мога! Причината за прекаляването с храната и особено сладките неща (те са ми проблема, защото едва ли ще седна да преям с яйца,млека,кашкавал,леща и общо взето свястна храна) търся в застояването ми вкъщи, опити за избягване на часове над учебниците и редките тренировки. Днес ми свършва картата за фитнеса,която последния месец не успях да оползотворя, за съжаление. Няма да си взимам за сега нова,защото нямам време да ходя на фитнес, ще си тренирам вкъщи, когато имам време. За яденето, не знам. ВМ-НВД по принцип ми се отразява много добре. Яденето на този вид храни определено не ме кара да прекалявам. Нещото, което трябва да направя е да спра да ям сладко под всякаква форма, защото то е единственото, с което обичам да прекалявам и не мога да му се наситя....
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 24.10.12 16:41.
24.10.12
19:18
казано от Kiko San на 24.10.12, 16:29:
казано от Radost_nezemnA на 24.10.12, 15:40:
Не вярвам да тичаш до магазина специално за вафла :D
Аз тичам (blush)
Милото..
Ох аз пък ядях над кошчето за боклук - дъвча малко и не гълтам, а плюя... работата беше за лудницата по едно време. (headbang)
Дани, сега идва зима и по-трудно се свалят тези последни 1-2 кг; Може би тялото ти просто си ги иска да са там. (F)
24.10.12
19:38
Охх и аз какви неща съм правила, що рев съм изревала и накрая все стигам до един и същи извод и след това пак си повтарям грешката ама... (dull) За зимата нямам нищо против тези 1-2кг-ма да си стоят, но лошото е, че към тях добавих още толкова, ужж щях да ги махам.... Сега, ако беше лято определено щях да съм психясала отвсякъде. Зимата пак по-добре, с тези катове дрехи иди разбери сланина ли е, дреха ли е :D Майтапа не страна, хич не трябва да се успокоявам със сезона (blush)
иии сега да добавя продължението на днескашния ден:
17:00 (coffee) ; чай ябълка с канела
19:00- ориз,3маслини,2моркова ии.. едно мъничко парче домашна баклава и един шок.бонбон - как не изядох кутията направо не знам, светлина в тунела
Огладнях, изнервих се и не се получи само с обяда, но пак поне не преядох.
Големи драми в дамските дневници o.0
Интересно e,че всичките изглеждате добре,някои дори имате нужда да качите някое друго килограмче. . .Обаче здраво се филмирате :D
Малко,като турските сериали. . .
Мнението беше редактирано от Иван П. на 24.10.12 19:51.
24.10.12
19:55
Уф, и аз не знам какво става, но съм в същото положение. Исках да сваля две, сега станаха четири. Отдавам го на времето, на застудяването, на промяната в метаболизма, храната, настройваме се на вълна зима и си трупаме запаси. Ядат ми се въглехидрати и това си е, дали ще е боклук или нещо друго /хляб, овес и т.н./, просто ми се яде. И си ям, щото изтерясвам иначе. Зимата се отдавам изцяло на кухнята съботите и неделите /става ми нещо като хоби/. Свикнаха моите хора да си им правя по нещо сладичко и сега сами си го искат. Поне гледам да е от здравословни продукти. Ако не си създавам удоволстивия имам чувството, че ще експлоадирам от проблеми и вманиачване. Така като си задоволявам изблиците, някак се успокояват нещата. Ще ми мине, знам го. Понякога ми помагат ментови дъвки и миенето на зъбите след хранене. Някак ми се спира желанието за сладко. Лошото е, че вече и за друг гардероб трябва да мисля. :D
Чаят с ябълка и канела ми е любим, особено зимата. :)
казано от Deskameska на 24.10.12, 19:55:
Исках да сваля две, сега станаха четири.
Анджак! Затова сега минавам на вълна пестене, барем забравя за свалене и през туй време сваля :D
25.10.12
09:43
Бирената мая за какво я пиеш? По принцип моя я пиеше за да има апетит повече и да качи някой и друг кг. Всичко е психика Дани, просто знам ли при мен нещата са така решавам и вече не го права, обаче идва момент, в който се пречупвам и после трудно се връщам в правия път. Сега се върнах благодарение на твойта идея. Понеже ми е жал, да разваля дневника с червените дни, се държа далеч от всякакви такива. Не ям просто. Според мен трябва да имаш нещо сладко за не те глозга от вътре да си хапнеш. Примерно мед, плод някакъв сладък или както аз правя един чийт ден, в който задължително има нещо сладко преди и джънк, но предимно домашно сладко. Това ме засища за цялата седмица.
25.10.12
14:09
Бирената мая е пия,защото е полезна и най-вече заради кожата на лицего. В по предни постове съм обяснила, че моята не съдържа витамин Б12, който уж в случая увеличава апетита и от него се напълнява. Аптекарката ми го каза, без дори да съм е питала, иначе и аз знаех и не исках да е пия бирената мая точно заради тази причина. За храната лека по лека ще е оправя. Аз си имам такива периоди, за съжаление. Яд ме е на себе си, защото с това развалям нещо, което съм градила продължително време и след това пак трябва да го поправям, а не да надграждам.... Радвам се, че моята идея ти е помогнала!