Тренировка “А”
Загрявка с леки тежести и щангистка тяга... над 70кг става кривашка, не че и с по-леко е като хората де :D
Три кръга
Крив клек - 3@100
Крива тяга - 3@160
Разгъване - 15@75
Сгъване - 15@всички без 1 плочка
Стриктни подхват - 8
Кофи - 8
Пулс 30-20
Реших да сложа малко по-тежко и веднага се почна с криващините и раздишването.
29.03.13
16:24
казано от gotcha на 28.03.13, 17:31:
Интересното е,че с инженера косвено сме обсъждали темата,а и други съфорумци са се включвали ... повечето ни пердашат лимките,което си има положителни и отрицателни страни, и това,че си се отлепил от интернет,заменяйки с целеви разходки из природата, е много добре.
Само внимавай да не заместваш едната амплитуда с друга,защото ми се струва,че сменяш аватари,препоръчваш книги ... да не ти омръзне бързо.
И между другото тук както има много ИТ-та сигурно биха потвърдили,че един интерфейс не е просто сбор от опции ; ) влага се и не малко психология.
Мнението беше редактирано от donsir на 29.03.13 16:31.
казано от Denny Crane на 29.03.13, 16:24:
казано от gotcha на 28.03.13, 17:31:
Интересното е,че с инженера косвено сме обсъждали темата,а и други съфорумци са се включвали ... повечето ни пердашат лимките,което си има положителни и отрицателни страни, и това,че си се отлепил от интернет,заменяйки с целеви разходки из природата, е много добре.
Само внимавай да не заместваш едната амплитуда с друга,защото ми се струва,че сменяш аватари,препоръчваш книги ... да не ти омръзне бързо.И между другото тук както има много ИТ-та сигурно биха потвърдили,че един интерфейс не е просто сбор от опции ; ) влага се и не малко психология.
Брат, дай някой онлайн речник, че не ти вдявам писанията ;)
Като цяло ми е трудно да се отлепя от нета, а аз нямам такава нужда от него, все пак не си вадя хляба с него.
Да, опитвам се да намирам нови и интересни неща, които да ме мотивират и да разбиват клишето. Като ми писне ще мина на некст левъл :)
Имам наум да спра компа за месец, ей така като следващо въздържание... надявам се няма да ми окапат мадурките :D
29.03.13
17:23
казано от gotcha на 29.03.13, 16:41:
Във форумен превод - “лайквам” ;)
Според мен това би била чудесна инициатива. Общо взето ми е познато поведение, ключа е да го насочиш, като ти добре си описал това.
А и предполагам не случайно, според думите ти, добре ги майсториш цигулките ...
Мнението беше редактирано от donsir на 29.03.13 17:23.
29.03.13
21:43
казано от gotcha на 28.03.13, 17:24:
казано от Мила на 28.03.13, 17:08:
Преценил съм, че форума ми взима повече от колкото ми дава... честно :)
Нещо подобно започвам да си мисля и аз... От една добра идея и чудесно хоби почнах да губя повече време във форума отколкото в rEal Word. Смятам да си наложа и аз забрани или да фиксирам часове и хора и теми за четене за да не прекалявам. Повече говорим и пишем и по-малко живеем, тренираме, почиваме, радваме се...
Друго което да вметна по-едно време аз а и бая други хора отдават прекалено значение на едно трениране (мания) - тука ъгъл, коригиращи упражнения, загрявки, хранене, четене, рекорди, килограми и т.н. и т.н. Пристрастяване Кросфит и подобни глупости универсални атлети и така.
Не бях ритал футбол 6 месеца после не мога да ходя 1 седмица и какво като съм тренирал 6 месеца без почивка. Направих едни напъди и гъза ме боля 3 дена... Отивам на тренировка влизам в залата и ми се плачи искам да съм си вкъщи. Без желание, без удоволствие. Някой път ходих до залата само и само да сложа едни 5кг. отгоре и за какво след това даже ми ставаше по-тъпо. Ония ден си приказвах с една невороложка.
Та тя: - Добре бе момче защо се напъваш защо вдигаш тия тежки килограми за какво ми не мога да разбера. Защо си преебаваш гръбнака с тия щанги. Гръбнака не предвиден да понася тежки килограми вертикално. Ми тренирай спортувай но тия тежки килограми за какво са ти?
А Вече и аз бях взел да си мисля подобни неща.
Изкриви се идеята: Аз тренирах да съм фит и да мога да се занимавам с друго спортове да нямам проблеми да играя футболче, да плувам, да се катеря, да бягам, да играя тенис и др. и за да ги съчетая и да изглеждам добре тренирах. И накрая за да стана супер универсален спрях всички спортове които ми доставяха удоволствие и взех само да тренирам. И като ме викнат или отида да спортувам та аз съм в пъти по зле от преди...
Манията е голяма всяко нещо при което преминеш средната линия (средния път)значи вече е крайност. А за мен всяка крайност е лошо. Все пак живота не е тренировки. Бабати едно време само е коригирала разни изкривявания и подобни и кросбълдара за да доживее 100 години. Или си е купувала само специални храни (това се сетих от една 100летница която даваха ония ден по новините - много обичала сладко и ментичка всяка вечер).
Ванка малко зацапах тука сории и аз преживявам някакъв катарзис не го разбирам още умувам ги и така.
Малко ми са разпилени мислите.
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 29.03.13 21:45.
Марине, спокойствие и здрава храна брат... дишай :)
18ч. фаст
1. Свински ребърца, яйца в масло с рикота и сушеница, няколко редчета червен линд.
2. Тялателите от вчера ги пекнах на фурна със заливка та една чинийка.
3. Юфка с масло, сирене и медец (blush)
4. Карбон повер (muscle)
5. 3 кафета, 2+ л. вода
22ч. фаст
1. Салата “трибагреник” - зелена салата с пресен лук и домати, запържено беконче и панирано козе сиренце, обезкостена агнешка главичка, пържени картофи (истински) със сиренце, капи вишна.
2. Салата айсберг с чери домати, моцарела, луканка, варени яйца.
3. 2-3 чаши чай от жълт кантарион и към литър вода, днес ме мързеше да смятам течностите, въпреки че исках да не падам под 2л. към, които не включвам кафето и друго освен чай и вода...
казано от Марин Маринов на 29.03.13, 21:43:
Друго което да вметна по-едно време аз а и бая други хора отдават прекалено значение на едно трениране (мания) - тука ъгъл, коригиращи упражнения, загрявки, хранене, четене, рекорди, килограми и т.н. и т.н. Пристрастяване Кросфит и подобни глупости универсални атлети и така.
Мерине, въпрос на интереси, приоритети, професия дори. Не осъждай у другите, това, което не можеш да разбереш.
И аз се извинявам за спама. :)
казано от gotcha на 31.03.13, 00:37:
22ч. фаст
1. Салата “трибагреник” - зелена салата с пресен лук и домати, запържено беконче и панирано козе сиренце, обезкостена агнешка главичка, пържени картофи (истински) със сиренце, капи вишна.
Малък празник за сетивата (bow)
Инженера, интересне поглед дава на нещата.
Но забравя за избора, всеки сам си избира къде и как ще си разходва и насочва свободното време. Дали форумите те обсебват и не усещаш как ставаш зависим, ами да, ако си балалай и в истинския живот имаш комплекси или други резерви, идваш тук виртулано да ги избиваш. Не говоря само за бб-тийм, а за всички такива разрастващи се социални мрежи, в които всеки участва по неговите си подбуди и ти няма как да знаеш във всеки един момент какво се случва зад клавиатурата на гражданина X,Y,Z…
Нямат спиране обаче, Фейсбук, туитър и подобни се разрастват ежеминутно и всеки казва “ами къде остана контакта”, ама има амнайсе профила и от единия хвали другия:)))
Там вече идва проблема с психологията, неврастенията, разните му комлекси и други заболявания:))) Или пък тук да се широкоплещиш, а на живо да си мишкар и да гледаш в земята, защото историята помни разни случаи... :D ;)
А за вманиачаването...чакай сега. Повечето хора си имат професии, примерите сте Вие бе майна-ти си инженер, Ванката е човек на изкуството, а спорта ни е хоби. Ти си избрал един, той друг, но не това Ви е приоритета, а някаква временна алтернатива да “изпускаш парата”(нали така беше клишето), или пък в по-добрия случай да се разведриш, забавляваш и поговориш с добри хорица.
Има ли лошо да искаш да си добър в хобито си, не да се вманичаваш, не да зажиивяваш във филми, но просто да искаш да прогресираш...пример :Блага...каквато и да е серт понякога като характер, аз по-голям прогрес на непрофеисонално ниво, не съм виждал...да, ОК, може да ми е малък стажа или обхвата на наблюдения:)
И да ти кажа, защото намесваш Кросфит...на Игрите има и адвокати, ИНЖЕНЕРИ, архитекти...които просто са решили да станат адски добри в “хобито” си, което по никакъв начин да не нарушава професионалната им кариера и развитие. Други пък напускат работа и се отдават на спорт...защо не?!?!? Акъла и уменията никой не може да ти ги вземе, нали така....
Всичко е пред теб брат, ти решаваш кога да вземеш, кога да даваш...колко и на кой.
Скоро ми говориха за форумни тенденции...за съжаление една от тях е много разумни люде да се оттеглят изобщо....
Мнението беше редактирано от slavko на 31.03.13 17:28.
31.03.13
15:24
Ваньо веч е въздържател,
Но остава си мечтател.
Ще разбива той клишета,
Със лули и кеменчета*.
Форумът не го вълнува
Май не ще да ни гостува.
Ще ни гледа отдалече,
Няма да ни лайква вече.
Негово това е право,
Щом така решил е – браво!
Но това не ни смущава,
Наш приятел той остава!
Владимир Караиванов, 31.03.2013 г.
*гъдулка
Еееее, смени сега името:)
Ванката е супер печен и точен...
А и последното, което неписах не значи, че трябва да се превръща или че е правило:)
Тук сме, лафим си и всичко е наред:)
Хахааа яко, харесва ми, че се пише в тозни дневник, а не се лайква :)
Бате Влади, поклон! (bow)
31.03.13
15:47
казано от Иван П. на 31.03.13, 15:36:
Ехеее,това ти е 3333-то мнение :D
Знак от съдбата :) :)
Преходче на Витоша
х. Бор > х. Планинарска песен, х.Борова гора и х. Боерица > х. Кумата > Конярника > Кумата > Боерица > Хотел Елица (малко над Златните) > х. Бор. Точно за 3ч.
Горе всичко се топи, май като за последно погазих в снега. Тамън си влезнах в каруцата и заваля и задуха яко.
17ч. фаст
1. Крем супа с картофи, моркови и целиня, сиренце, 3-4 фЕлии с майонеза, 3 фЕлии с масло и конфитюр :D Хляб не бях ял сигурно 2 месеца... с всяка следваща фЕлия ми стържеше повече стомаха - нема наяждане братче!
2. “Скумрия плакия” - прЕсна скумрия, натрита със сол, подправки и лимон, наложена с лук и залята с домати, сурови лешници, кашу и стафиди за дАсера.
Днес дневничето ми навършва годинка! (cake)
Общо взето и от толкова мога да река, че тренирам с щанги, както и по-сериозно и систематизирано.
Какво се случи за тази една година е изписано, но от днес отварям нова страница (бахти клишето) :D
По-скоро я отворих от началото на годината някъде. Новите цели, които бях изброил в краят на 2012 ще останат за по-напред във времето, а сегашните ще са да откривам нови хоризонти :D
По отношение на храненето ще се опитам да правя по-дълги фастове и да намеря златната среда на съотношението при макронутриентите, също така ще сведа до минимум или спра добавките. Целта е - фокус и виталност.
Относно тренировките, ще си продължа с походи/бягания в планината, един-два пъти тренировки в залата и също толкова на открито със СТ. Мисля, че е крайно наложително да наблегна вече на “роулване” и “стречване”.
Ай па да видим...
Вчера без храна и тренировки, само на кафе (с малко мед), чай и вода с лимонче, по-натам ще пробвам и само на чиста водица, за сега така...
Днес тренировка “Б”
Три кръга от:
Ам. подскоци - 10@32 + 10@СТ
Борц. отскоци - 10@32 + 10@СТ
Клек с дъмбели - 5@2х29
Преден клек - 3@80
Обръщане подклек - 8@55
Вертикален суинг - 20@32
Пулс - 30>20
Тренировката след 37ч. гладуване, малко повече почивки, но пък силата си ми е същата, никаква разлика от другите тренировки даже увеличих на някои движения тежестите или повторенията.
Също така си купих (и аз да не остана по-назад) фоум ролер та се помачках преди и след тренката.
40ч. не баш фаст на кафенца и чайчета, чат-пат с мед и водичка с резени лимони.
1. Крем супа
2. Не знам какво и е станало на крем супата, ама стана БАААУУУУУ! След 2ч. някъде почнах да източвам литри течности през грешния отвор :D
3. Препечени филийки, сиренце, малко луканка и конфитюр (трябваше да запуша с нещо!)
4. Не спира! Може да позапуша още малко...
5. Мисля, че никога не съм бил по-чист отвътре :D
Хаха ще ми изтръпнат краката :)
Ех сега една ракийка как би ми дошла... пийте и за мене братя! :D
03.04.13
00:49
казано от gotcha на 02.04.13, 21:13:
40ч. не баш фаст на кафенца и чайчета, чат-пат с мед и водичка с резени лимони.
1. Крем супа
2. Не знам какво и е станало на крем супата, ама стана БАААУУУУУ! След 2ч. някъде почнах да източвам литри течности през грешния отвор :D
3. Препечени филийки, сиренце, малко луканка и конфитюр (трябваше да запуша с нещо!)
4. Не спира! Може да позапуша още малко...
Отиде саркоплазмата.
п.п. а моето захранване след 80 часа на вода - 2к калории за 30 минути добре ли е :D
03.04.13
00:54
казано от gotcha на 02.04.13, 21:13:
Готов си за светец :D :D :D
Бягане в парка Х2 - 1:06:40, първа обиколка 32:20
Лек експеримент реших да си направя с фоум ролера - върши ли работа и каква.
Миналият път, когато тичах след тренировка “Б” беше пълна скръб, още на Монцата се одървих и после меко казано лазех...
Днес не беше по-различно, както винаги след тренировка “Б” краката и особено предното бедро ми е на кокал, направо болки в квадрицепсите при по-големи амплитуди.
Та помачках хубаво краците и предимно предното бедро, след това ги поразтегнах с ПИР и потеглих.
Имаше леко одървяне, но нищо фрапантно, изпрасках си с прилично темпо обиколката и понеже си бях наумил да почна да правя чат-пат по две за по-дълга дистанция си продължих без да напъвам накрая на първата. Чак на Монцата се поодървих, та горе разтегнах само предното бедро и по средата почна да ми се стяга леко десния прасец, та и него го поразтегнах, даже накрая си направих лек финален спринт. Такава дистанция (около 10км) не съм бягал от миналата или по-миналата година :)
След това за мен дълго писание извода ми е, че дунапрененото търкало определено върши работа.
За финал се помачках още по-хубаво с него и разтегнах. Имам чуството, че се изпотих повече ролването, отколкото от бягането, което беше в почти постоянен дъжд...
Благодаря, Мите! Следващият път ще те черпя едно безалкохолно (здравословно) ;)
Мнението беше редактирано от gotcha на 03.04.13 20:15.
22ч. фаст
1. Яйца в масло със сирене и луканка.
2. Юфка с масло, сирене и мед.
3. Две кафета, Литър и нещо чай от жълт кантарион, някво количество вода, нещо почнах много мед да слагам... вкусно ми е деба :(
4. Мислех и днес да опъна един по-дълъг фаст, ама след 10км бягане май телото си поиска своето :)
5. Вива ла революсион!
Вчера хапване без фаст, домашна пица, хлебец, домашен чийзкейк, бахти чиййта...
Днес тренировка “А”
Загряващи серии клек и тяга до 90кг. На широката тяга до 90кг мога да тръгвам изправен, нагоре съм си водоравен :D иначе лоста си върви по краката, направо ги посиних пищялите днес...
Два кръга от:
Клек - 10@90 (с много раздишване)
Широка тяга - 10@90 (скоростно)
Разгъване - 20@50
Сгъване - 20
Набирания подхват - 10
Кофи - 10
Пулс - 28>18 нямах сили да почна трети кръг и не хванах пулса в пика.
Краката (особено вътрешната част на бедрата) ми станаха на компот, нищо, че ролвах и поразтегнах дома, сега пак ще се ролирам и стречвам, да може на Жонито да съм пушка :D
казано от slavko на 05.04.13, 16:47:
А леглата оправи ли ни:)))
Кви легла?
Вкъщи се спи на черупки от орехи (muscle)
От Четвъртък вечер до Събота следобяд - 43ч. фаст, само на вода, чай и кафе без подсладители този път.
Вчера се качихме с един приятел от Алеко до Черни връх, на 40-тия си час глад бях горе! Този път се чуствах пречистен, както физически, така и душевно :)
Храната вчера беше с леко захранване от салатка, кисело мляко и малко овесена каша, но вечерта завърши със сладолед и пица...
Днес имаше дюнер и курабийки, абе изобщо тези фастове ме подхлъзват доста, но пък съм с 2-3кг надолу.
Като цяло изводите ми са, че няма проблем да не ям след тренировка с тежести дори и до следващия ден, но в него не е добре да правя преходи по върховете... смачках се направо.
Ето линк от спортипал за преходчето - http://sportypal.com/Workouts/Details/3033496?key=172f7c752525ae4e3a66ec39430685a8e184b42e
П.С. И един бонус - Муха не Черни връх... бахти оптимиста!
казано от Jikata на 07.04.13, 20:40:
Не знам за теб,ама аз се гърчих от киселини до преди час :)
Верно ли? Аз като по някакво чудо нямах проблем... фаста много дава май :D
Видях аз как фастиш с пиците:)))
Ванката е много гостоприемен:) А каква тераса за барбекю има...може да събере половината бб-тийм:)))
казано от slavko на 08.04.13, 10:11:
Ванката е много гостоприемен:) А каква тераса за барбекю има...може да събере половината бб-тийм:)))
Не вЕрваме, докато не видим! (shake) (grin)
Бягане на стадиона - 4800м за 23:20 (на 12-тата минута - 2500м някъде)
Доста посредствено време, но тази дистанция за време (на стадиона) не съм я бягал от есента някъде и тогава беше подобно времето.
Никакво одървяне в краката, но липса на въздух и хъс, можех да понапъна още, но не много.
Тренировка “Б”
Два кръга
Ам. подскоци - 25
Борц. отскоци - 25
Клек с дъмбели - 2@2х40
Преден клек - 1@90
Обръщане от вис - 5@60
Суинг до вертикала - 20@32
Без много зор, че се гладува...
Провалих се... само 24ч. издържах на вода, май още не съм готов за такива геройства... С чай и кафе е къде, къде по-леко.
Също така да спомена, че от 10-тина дена не съм ял мръвка в истинския и вариант, чат-пат по някое парче луканка или нещо подобно.
Набиваме само въглени вкъщи, немотия брате :D
Не ми действат толкова добре на храносмилателната система, та в тоя ред на мисли ми се заформя нова идея в отношение на храненето.
Както е банално да се говори напоследък доста хора тренираме “функционално”, мляло се е достатъчно няма да влизам в подробности, идеята ми е да пробвам да съм функционален и в храненето, тоест да мога да функционирам добре с всякакъв вид храна и количества.
Какво установих докато се хранех само НВД, че тялото ми се адаптира към него и се чуствах добре, идеята ми е постепенно да пробвам да го адаптирам и към друг вид храни/макронутриенти и техни комбинации, нещо противоположно на наложения модел - ВВД, ВМ, НВД.
Има хора, които така си се хранят цял живот и са си фит и се чустват добре, вероятно те са функционални спрямо храната, родени така, аз ще направя някакъв плах опит и да го постигна.
За сега съм намислил поотделно да свикна на въглените и млечните, които са ми по-тегави и постепенно да почна да ги комбинирам, докато не приуча организмът ми да стане машина за енергия от всякакъв вид.
Предполагам доста хора няма да ме разберат или ще го нарекат глупост, но както вече споменах това е година на въздържанията, предизвикателствата и експериментите - “Разчупи леда”.
Идеята ми е провокирана от двете книги на Майк Хорн (обиколка на Екватора и на Северния полярен кръг), където той се изтезава физически и психически, а храната му варира от 0 до 10к калории във всичките и вариации и комбинации.
Тва става, само че при едно условие- да си яко натрениран- скивай James, Ilstrong ISB Slavko и другите чукове кво правят- хапват си кой когато каквото има и си дигат яко- без да отбелязват каквито и да е спадове в сила или замазване на формата :D Дай Боже всеки му така !
казано от gotcha на 10.04.13, 19:19:
За сега съм намислил поотделно да свикна на въглените и млечните, които са ми по-тегави и постепенно да почна да ги комбинирам, докато не приуча организмът ми да стане машина за енергия от всякакъв вид.
Има хора, чиито стомаси мелят абсолютно всичко във всякакви комбинации, има и таива, за които прясното мляко с козунак на зкуска означава кошмарен ден. Това, естествено до голяма степен зависи от енергоразхода, и то не само моментния, а този, към който тялото е адаптирано с години наред.