Me, myself and I

Прескочи до:

27.10.2013/неделя

Храната:
♡ 30гр бадеми, 15гр кашу, 35гр стафиди
❣ “физическото”
♡ 250гр печено ярешко , 115гр краве сирене, домати
♡ 20гр овесени трици, 20гр суров слънчоглед, 20гр стафиди, 5гр бадеми, 20гр мед*
❣ два часа разходка из Морската градина
♡ 2ф пълнозърнест хляб с 30гр хумус
♡ 5ф пълнозърнест хляб, двете с 30гр хумус, а другите с около 35гр мед*, доста сурови ядки - бадеми, кашу и стафиди, сушени сливи
~ калориите - още повече от вчера (dull)

”Физическо”-то: Тренировка с Vic и компания в “Богоров” :
Раздвижване на ставите и 400 м. бягане, като на всеки 20 сек. се правят по две бърпита. Обиколките всъщност трябваше да са три, ама не разбрах кво стана на края и последната си я изминах вървейки. (wasntme)
И после отборно - аз със синковеца:
30 сек. работа/30 сек. почивка, редуваме се - първо единият, после другият, докато свършат общите бройки (50) от всяко упражение и продължаваме със следващото:
50 бърпи + набиране
50 сумо тяга хай-пул - аз с 19 кг. пудовка, детИто с 5кг
50 скока върху кутия (около 60см) - аз с двата крака, синковеца се катереше по негов си начин :D
Нашето време: 17:17 мин.

После заучаване на техники на: руски суинг с една ръка, изхвърляне и обръщане с пудовка. И, разбира се - аз не мога да не се изявя! Та между всичките техники се опитах да си докарам мозъчно сътресение от удар с 16 килограмова пудовка по главата! :D :D :D Добре, че са ми големи ушите, та едното успя лееееко да омекоти удара. :D Явно обаче изтрещя яко, щото бая хора дето бяха покрай мене се стъписаха! :D :D :D

Just thinking:

# Хубав ден! Особено след като не успях да се самоубия! :D Много ядох обаче! ... Което всъщност не го прави по-лош! (grin) Че и се разходихме. А каква мускулна се заформя и по краката, и по ръцете. Доволна! :)

156 (h)

27.10.13
22:21

казано от Златина Цонева на 27.10.13, 21:54:

27.10.2013/неделя

....
Нашето време: 17:17 мин.

...

Злати, аз доколкото разбрах това са броя цикли, т.е. времето ти трябва да е 8,47 мин.

Мерси Яни! Тъй и не ги научих тия сметки, цикли и тем-подобни!

28.10.2013/понеделник

Храната:
♡ 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 30гр микс от смлени семена (лен, сусам и слънчоглед), 40гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*
♡ 100гр кашкавал от краве мляко , 102гр краве сирене, 10 маслини, 45гр пушено пуешко, 1 домат, 3 оризовки
♡ 138гр печено ярешко*, 1ф от някакъв пълнозърнест хляб, 35гр хумус, 30гр краве сирене, 30гр кашкавал от краве мляко, 2 маслини, 20гр от някакво френско сирене, 20гр луканка, 2 оризовки, много домашна лютеница*
~ калориите - не съм ги смятала

”Физическо”-то:
- почивен ден

Just thinking:
# Яка мускулна треска от вчера. Гръб, рамена, кълки, даже предмишниците ме болят. Като седна - трудно ставам! Въобще - дървено човече! 
# Трябваше да има клекове със СТ, ама не успях да сколасам ни за тях, ни да готвя за вечеря, та затова и яденето беше такъв тотален сбирщайн!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 30.10.13 06:07.

29.10.2013/вторник

Храната:
- няма да я описвам...
# През деня бях на помен на много близък човек... Вече за втори път тази година... Не мога да свикна... Плаках много, скапах се и ми е много тъжно... Тъжно ми е за хората, които остават да се борят сами...
... Все повече се замислям, че явно влизам във възрастта, в която все по-често ще се сблъсквам със смъртта... И това ме плаши... Ужасява ме... Опитвам се да подхождам разумно, знам, че е неизбежно, осъзнавам дори, че на моменти това е по-добрият изход, пред болката и страданията, но... просто не мога да го приема... все едно си отиват парченца от мен...
# Следобед отидох до фитнеса - да се разсея... всичко ми тежеше... и ми беше напрегнато... и ме болеше...
Тренирах, обаче с такова нежелание, с което не се бях сблъсквала от много време...
- 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 2хPower Clean - 35кг и 2хBack Squat - 65кг
- Bench Press - 10х2х50к
- Набирания подхват, от изпънати пръсти - 5х2 + 5х1. Вторите от двойките - съвсем чисти.
157 ♡
Това е...
Бъдете здрави, грижете се за себе си, грижете се за близките си и се пазете...
... и съжелявам, че ви натоварих...

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 30.10.13 06:19.

30.10.2013/сряда

Храната:
- 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 30гр микс от смлени семена (лен, сусам и слънчоглед), 3 сушени сини сливи, 15гр сурови лешници*, 50гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*
- 2ф пълнозърнест хляб , 105гр краве сирене, 3 домата
- 15гр лешници*
- 3 варени яйца* с шарена сол, 2ф пълнозърнест хляб, 75гр кашкавал от краве мляко, 10 маслини, кисели краставички*, чесън
~ 2260ккал

”Физическо”-то:
- почивен ден

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 30.10.13 21:35.

31.10.2013/четвъртък

Храната:
- 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 30гр микс от смлени семена (лен, сусам и слънчоглед), 3 сушени сини сливи, 40гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*
- 2 ябълки*
- 4 варени яйца* с шарена сол
- 100гр сурови ядки микс (бадеми, кашу, боровинки)
- 230гр печен на скара кефал, камби от туршия*
- 50гр пълнозърнест тахан, 20гр мед*
~ 2310ккал

”Физическо”-то:
- почивен ден

Just thinking:
# Продължавам да имам проблеми с палеца на дясната ръка (след едночасовата игра на боулинг в петък). Предполагам, че съм притиснала някакъв нерв на ръба на топката, но знам ли... Върхът на пръста ми е изтръпнал, а ако натисна с нещо основата на пръста от вътрешната страна (там където се изпъва кожата като разперите длан), усещането е повече от отвратително. Все едно те е “ударил ток”, както когато си чукнеш лакета на нещо твърдо. От вчера пия “Милгамма”. Не, че съм сигурна че ще помогне, ама поне няма да навреди. Чудя се само дали да не и по-сокоро как, да изолирам чувствителното място на пръста, за да не го натискам, докато съм на работа и мъкна разни стоки и кашони.
# Днес трябваше да имам домашна тренировка, но като цяло не съм в кондиция, пръста въобще не го броя. След работа водих децата на юбилейния концерт на училището на малкия, а и моето и на сестра ми всъщност, (става на 50 години) и се прибрахме чак към 21 часа, та работата съвсем отече. После приготвях багажа на щерката, че заминава на тридневна екскурзия в Румъния за едно следхелоуинско посещение на замъка на Дракула. ツ И трябваше да легнем рано, че на другия ден предстоеше много ранно ставане... Та в крайна сметка - за мене не остана време... Но, здраве да е (буквално)!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.11.13 06:57.

01.11.2013/петък

Храната:

- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 40гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*, 3 сушени сини сливи
- 2 ябълки
- 4ф хляб Вита, 70гр пушено пуешко филе, 70гр сирене Гауда
- 1ф хляб Вита, 30гр орехи*
- “физическото”
- 225гр печен на скара кефал, 2ф хляб Вита, 60гр пържени картофи (blush), кисели краставички*
- 10гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 10гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 35гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*

”Физическо”-то:

- загряване
1. 10 рунда, без засичане на време, с минимални почивки, от:
- 2 х Набиране с надхват (с повдигане на максимално изпънати пръсти, първите 7 - двойки, като вторите набирания в серийките чисти, последните двойчици бяха 2х1)
- 2 х Кофичка (на стойката за хиперекстензии, без помощ с краката)
2. Мъртва тяга с нарастваща тежест - 1х3х30кг/40кг/50кг/60кг/70кг/80кг/85кг/90кг/95кг - отначало с надхват, от 85кг нагоре - със смесен хват
3. Страничен планк на изпъната ръка - 6х30сек, редувайки лява и дясна страна, т.е. по 3 на страна
4. Преден планк за 8 интервала 20:10
- разтягане

Just thinking:
# Преместих съботната тренировка днес, щото така и така пропуснах вчерашната, а ми се щеше утре да се понаспя малко, а после да се разходим със синковеца из Морската.
# Почивките между кофичките и набиранията не бяха много минимални, щото бяхме много маймуни на клона, т.е. лоста :D и трябваше да се изчакваме.
# Видях на прозореца в залата едни метални пръстени, които точно си влизат на лоста, там където се слагат дисковете. Може би могат да се ползват като някакви по-малки тежести, за по-плавен преход. Другия път ще питам и, ако съм права, ще ми свършат добра работа.

158 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.11.13 21:44.

02.11.2013/събота
Днес без тренировка и с яко свинско плюскане! :D
Храната:
- 4ф хляб Вита, пушено пуешко филе, сирене Гауда
- 15см-ов съб с шунка, кашкавал, зеленчуци и медена горчица, чаша кола
- 5 часа в Морската градина
- 50гр сурови бадеми
- 1 парче торта в сладкарница
- има-няма час дрямка
- 2 свински котлета на скара, сирене, кашкавал, лютеница, няколко парченца домат.... и няколко филии бял хляб, като тоя дето го правеха едно време на фурната в село... със сирене, с лютеница, с мед... Исках да го изям целия! :D

Just thinking:
# Тотална омазвация и осер...я!
# А от вчерашните кофички имам ужасна мускулна треска на нещастните ми гръдни мускули! :D Винаги се скопосвам така преди груповата тренировка в неделя! (wasntme)

03.11.2013/неделя

Храната:
- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 45гр пълнозърнест тахан, 10гр мед*
- “физическото”
- 100гр пълнозърнести спагети с шарена сол, 1 варено яйце*, няколко резена алабаш*
- доста варена тиква* (натюр, без захар и подсладители)
- 110гр печен на скара кефал, 3ф хляб Вита, 100гр краве сирене, домати с хималайска сол и мъничко зехтин, още от тиквата*

Физическото: - тренировка с Vic и компания в двора на “Богоров”:
50 набирания (моите с подкок, подхват)
200 метра ходещи напади
50 суинга с 16 кг. пудовка
На всеки 30 сек. по 3 лицеви опори (първите 5-6 пъти чисти, после от колена)
Моето време: 14:15 мин

Just thinking:
# Тъй, на щерката повлияхме да идва на тренировките, ама как да повлияем на мъжО?!? Голям чешит е, значи... И голям зор ще е... И ме кара да му показвам упражнения у дома, пък аз както не мога много да обяснявам като хората...
# И да не пропусна да се похваля - и аз вече си имам бебче! :D МъжО явно от мерак също да се раздвижва, се съгласи невероятно бързо да я вземем. Той я избра такава гумирана, за да не съм блъскала много по паркета. Не знам добре ли е, не е ли, ама такава имам, такава ще си я ползвам! :) Та... вечерта имаше още руски суингове, та да му показвам как се правят. (blush) Дано само не го контузя нещо! :D

159 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 05.11.13 05:44.

03.11.13
22:57

Злати, мноко яка снимка. Даже си я копирах. Сигурна ли си, че пудовката е за мъжо? Според мен, котката си я ползва и си я хванала в крачка ;)

03.11.13
23:00

Като й гледам ококорения поглед, май тъкмо е привършила с тренировката :D

03.11.13
23:10

Котката (inlove)
А пудовката от къде е?

Хахахах, котката е голям вагабонт и тъй като пасе китките на мъжО, достъпът й до хола е тотално забранен. Затова и само дебне кога може да се намъкне вътре. И като я сгепцам на местопрестъплението се прави на много невинна и изненадана! :D :D :D
А “оринджа” :D е от SPORT DEPOT. И си е за мен! :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.11.13 23:20.

03.11.13
23:22

Извинявай за спама, но твоята котана (или котан) да не е и тя британска?

Женска е и е някакво мелезче, макар, че доста прилича на британка, само дето не е чак толкова бузеста :). Майка й е бяла персийка, ама таткото така и не го разбрахме какъв е.

03.11.13
23:36

Да, наистина много прилича. Голяма е красавица (inlove)!

04.11.13
09:10

Ааааааа Злати, страхотно :) супер е пудовката (inlove) и котката разбира се :P Да си я позлваш/ползвате със здраве (y)

04.11.13
09:49

Набиране + 15 кг! :)

Ужаст! :D
То туй мойто мяза по-скоро на подпиране на лост + 15кг. Да ме бяхте изчакали поне краката малко да отлепя! :D :D :D

04.11.2013/понеделник

Храната:
- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 45гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*, 3 сушени сини сливи
- 415гр варена тиква* (натюр, без захар и подсладители)
- 3ф хляб Вита, 85гр кашкавал от краве мляко, 60гр шпеков салам, 1 домат
- 175гр русенско варено от консерва, 2ф хляб Вита, 2 варени яйца*, домати с розова хим.сол, праз
~ 2390ккал

Физическото:

- почивен ден
- преди лягане: 2х30 руски суинга с 16кг пудовка и 3х3 набирания с подхват, чисти

Just thinking:

# Кълките и задника яко ме наболяват от вчерашните напади. :D
# Купих си киноа и някакъв “Тибетски” чай (лайка, жълт кантарион, безсмъртниче, брезови пъпки и листа, ягода горска листа) от био магазинчето до нас. Не я знам как се яде тая киноа, ама реших да опитам. Ще видим утре на закуска. Иначе вечерта пробвахме чая. Бива, малко нагарча, ама не е гадно.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 05.11.13 05:56.

05.11.2013/вторник

Храната:
- 60гр киноа, 50гр краве сирене
- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 30гр чия*, 50гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*, 3 сушени сини сливи
- “физическото”
- 265гр пържола от пилешко бутче на скара, печени червени пиперки със зехтин и оцет, 30гр царевица от консерва, варени грах и моркови
~ къмто 1817ккал

”Физическо”-то:
загряване
1. 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 2 x Deadlift - 80кг и 2 x Thruster - първите 5 кръга - с 40кг, вторите 5 - с 35кг.
2. 10 x Pullups - 10х2 от стъпала на максимално изпънати пръсти върху един дъмбел, без подскок или изтласкване, като при второто набиране от серийката си се пускам до долу и се изтеглям нагоре без никаква помощ с краката
3. Преден планк за 8 интервала 20:10
4. Кростренажор - 20мин
разтягане
....
и като се прибрах у дома - 3х15 руски суинга с 16кг-ова пудовка

Just thinking:
# “Минималните” ми почивки хич не бяха минимални! (blush) Бедрата все още ме боляха от нападите в неделя и клякането си беше... (dull) Тежеше ми, задъхвах се, припотих се яко... Абе - голям зор! Обаче се заинатих и първите 5 двойки от тръстерите ги направих с 40кг, което си е супер, поне за мене!
# За набиранията буквално си мислех, че и едничко няма да мога да направя. Така ми горяха рамената, ама пък не беше съвсем зле. Е, не са напълно чисти. Първите ги започвах от пръсти и макар, че не отскачам и дори не се изтласквам, а просто стоя на пръсти и се изтеглям нагоре, пак не са чисти и не съм съвсем доволна! (dull) Виж, вторичките си бяха - ОК! Спусках се до напълно изпънати ръце и си се изтеглях обратно нагоре, с брада над лоста. :)
# Уморих се доста. Утре сигурно ще имам още по-силна мускулна треска... И ми се спи като на куче, затова - лека ви нощ! :D
# А, да - киноата стана супер със сиренето. Много ми хареса! Утре пак ще ям за закуска от нея.

160 (h)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 05.11.13 21:56.

06.11.2013/сряда

Храната:

- 100гр киноа, 60гр краве сирене
- ябълки*
- 215гр пържола от пилешко бутче на скара, няколко сварени морковчет и мъничко грах, 2 домата
- 80гр сушени боровинки
- 110гр пържола от пилешко бутче на скара, миш-маш от 2 яйца*, 100гр извара и печен червен пипер*, къмто 95гр гръцки маслини и 1ф хляб Вита, с която им отопих зехтинчето (inlove)
~ къмто 2020ккал

”Физическо”-то:

- почивен ден
- у дома вечерта - 100 руски суинга с 16кг-ова пудовка и 2х3 чисти набирания с подхват :)

Just thinking:

# Трудно си контролирам апетита нещо. (dull) Затова и реших да не е съвсем почивен ден, ами да поразмяткам малко пудовката. :)
# Не ми стига сънят напоследък. Уж ще си лягам рано, пък като се замотам - то... изтекло. А като се сетя колко стока имаме да приемаме утре в склада - и направо не ми се ходи на работа! (dull)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 06.11.13 22:37.

07.11.2013/четвъртък

Храната:
- 100гр киноа, 60гр краве сирене
- 3 ябълки*
- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 30гр чия*, 60гр пълнозърнест тахан, 20гр мед*, 4 сушени сини сливи
- “физическото”
- 340гр пиле на грил, 10 маслини, мариновани лукчета, 3ф хляб Вита, да си отопя зехтинчето на маслините (има-няма 15гр)
~ къмто 2730ккал - пак избухнах :D

”Физическо”-то:
- тренировка у дома - за време:
100 суинг до хоризонтала с 16кг пудовка / 100 бърпита
Редувах ги така:
- 30 бърпита
- 30 суинга
- 30 бърпита
- 30 суинга
- 20 бърпита
- 20 суинга
- 20 бърпита
- 20 суинга
Общо време - 15:31 ( с повече от минута по-бързо от предния път! (party) ) Вчера 100-те суинга си ги направих за 3:37, което ще рече, че къмто 12 минути се пъна с бърпита. Те ме бявят, тяхната кожа! (devil) При това като казвам 30, това не значи, че правя 30 без да спирам. (dull) Спирам, пуфтя, пъшкам, дишам, пия вода и така... по няколко пъти! :D

Just thinking:

# Много кашони на работа, много нещо. (dull) Признавам си, че силно се надявах да нямаме вода както се очакваше, та да не тренирам днес, обаче... Оказа се, че имаме вода! :D И ме досрамя да се скатая съвсем безпричинно! :D :D :D То пък се получи доста по-добре от предния път! :) Така че, хич и не съжалявам, че се понапънах и си спазих програмата! ...
# Обаче и добре си хапнах! :D За което също хич не съжалявам! :D :D :D

161 (h)

08.11.2013/петък - почивен ден

Храната:
- 100гр киноа, 100гр краве сирене
- 4 ябълчици*
- 210гр пиле на грил, 10 маслини*, 2 домата, 2ф хляб Вита
- 2 варени яйца*, варени брюкселско зеле и карфиол с 60гр 3,2% кисело мляко, 10 маслини*, 5гр зехтин*, 2ф хляб Вита, , 35гр кашкавал от краве мляко, 35гр краве сирене,
- 50гр овесени трици с 200мл 3,2% прясно мляко, стевия, ванилия и канела
~ къмто 2400ккал

09.11.2013/събота

Храната:
- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 30гр чия*, 45гр пълнозърнест тахан, 15гр мед*
- “физическото”
- 2 варени яйца*
- 100гр киноа, 100гр краве сирене
- 10 маслини*,10гр зехтин*, 3ф хляб Вита
- 1 ябълка*, чепка грозде*
- варени брюкселско зеле и карфиол с 190гр 3,2% кисело мляко, 2ф хляб Вита, 65гр луканка, 15гр някакви тънки резенчета вносни мазни кашкавали
~ къмто 2600ккал, без плодовете и зеленчуците

”Физическо”-то:
- разгряване
- Front Squat - 5-5-5-5-5
  1х10х20кг/30кг/40к/45кг - 5х5х50кг
- Bench Press - 5-5-5-5-5
  1х5х20кг/30кг/40кг - 5х5х45кг
- Sumo Deadlift High Pull- 5-5-5-5-5
  1х5х20кг/30кг - 5х5х40кг
- 5 СС от 10 повдигания на двата крака от лег и 10 хиперекстинзии
- наклони в страни с 15кг диск в ръка - 3х10 на всяка страна
- разтягане

- и после в къщи 1х4 пълни набирания, подхват

Just thinking:
# Хич не ставам за кино-звезда! :D Замъкнах фотото в залата и си викам - сега ще се снимам как правя някои упражнения. Хахахахаахахх, е снимах се, ама яко ходя по клипчетата като муха без глава. И гледам странно! :D :D :D

162 (h)

10.11.2013/неделя

Храната:
- 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр поръска за хляб (сурови мак, лен, сусам и слънчоглед), 30гр чия*, 55гр пълнозърнест тахан, 20гр мед*
- “физическото”
- 2ф хляб Вита, 50гр краве сирене, 10 маслини, 10гр зехтин, 10гр луканка, 25 гр кашкавал от краве мляко + 2ф хляб с 20гр мед
- 1 ябълка*
- 200мл 3,2% прясно мляко с 50гр овесени трици, стевия, ванилия и канела
- и мноооооооооого пица (blush) :D и мед*
~ калориите не съм ги смятала - просто си знам, че са МНОГО! :D

”Физическо”-то:

- разгряване на ставите + 200 метра тичане с разни подскоци + совалки
- и основен комплекс - 20 мин, като за всяка минута се правят:
@ 5 скока на стена
@ 6 руски суинга - аз с 16кг
@ 7 лицеви опори - моите от колене
- 8 интервала 20/10 преден планк на лакти
- после между бъбренето и закачките - 1х3 пълни набирания, подхват + 1 коремно възлизане (party) ( е, със засилка от земята, ама въобще не вярвах, че мога да направя такова нещо и честно си признавам - умрях от ужас, когато се озавах с главата надолу :D ) + няколко ( тююю, така и не ги научих как се казват тия неща) упражнения с 12кг пудовка.

Just thinking:

# Много си се изкефих на скоковете. Въобще не ме озориха. Скачах си ги съвсем стабилно и не се контузих! :D За сметка на това, мускулната обикновено ме хващаше на другия ден, ама днес още от обяд едвам сядам и ставам. Болиииии... :D
# Суинговете също бяха лесни. Крайно време е на тренировките с Vic да опитвам с нещо по-тежко.
# На лицевите се поизложих, щото от самото начало ги правих от колена, ама имам някакъв дискомфорт в лакета и реших малко да го пощадя.
# Възлизането обаче хем ме изкефи страхотно, щото не очаквах да се получи, хем като се озовах с главата надолу, буквално ми се дръпна фъшкията :D (сори, че съм толкова образна). Помислих си как ще се изпусна и ще се стоваря като торба с цимент в прахоляка! :D Обаче пак ще се опитвам! (grin)
# А вечерта ядох като за свършека на света! :D :D :D Мммм, да!

163 (h)

P.S. Аз най-важното забравих! Запознах се с Juls и мъжа й. Големи симпатяги! А тя е една много нахъсана пружинка! :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 11.11.13 05:47.

01.11.2013/понеделник - почивен ден и много ядене (blush) :D

12.11.2013/вторник

Храната:
- 50гр овесени трици, 200мл 1,5% прясно мляко, стевия, ванилия и канела
- 5 варени яйца* с шарена сол
- 100гр сурови ядки микс (кашу, бадеми и боровинки)
- “физическото”
- салата от китайско зеле, краставица, зехтин и оцет, пилешки гърди с кисело мляко, горчица и черен пипер на тиган (345гр), 2 хапки от сладкиша с дюли на мама (добре, че децата не ми бяха оставили повече, че беше много готин)
~ 2020ккал (без да броя зеленчуците и сладкиша)

”Физическо”-то:

- загряване
- 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 2хPower Clean - 35кг и 1хBack Squat - 60кг (преди рундовете загрявки с по-ниски тежести и на двете упражнения)
- Bench Press - 10х2х50кг (преди това загрявки с по-ниски тежести)
- Преден планк - 8 интервала 20/10
- около 300 скока на въже
- 10 минути на кростренажора
- 2х5 колена до лакти

Just thinking:
# Никога повече с дете на фитнес! Особено с тийнейджърка! :D Тя се натисна да идва с мен, обаче първо, че аз явно не можах да и обясня и да и покажа какво точно и как точно, а и тя ходеше като пале след мене, правеше фасони и даже се троскаше на моменти... За капак и фитнесът беше пълен с хора, което си беше голям отврат. От там и моета тренировка беше много неорганизирана, с големи прекъсвания между отделните упражнения. Абе - пълен хаос!... Ако и мине кривотията, ще и предложа да си прави упражнения у дома надвечер, с гиричките които имаме и със собствено тегло.
С други думи - въобще не ставам за учител и инструктор! :D :D :D
# 60-те килограма на клека бая ми натежаха. Направо шапка им свалям на момичетата тук, които клякат с 80 и нагоре! (bow)
# Последните 2-3 двойки на лежанката също с много зор и едва-едва
# Поне ядох прилично малко днес, че последните дни бяха направо свинщина!

164 (h)

13.11.13
08:27

казано от Златина Цонева на 13.11.13, 06:07:

Just thinking:
# Никога повече с дете на фитнес! Особено с тийнейджърка! :D Тя се натисна да идва с мен, обаче първо, че аз явно не можах да и обясня и да и покажа какво точно и как точно, а и тя ходеше като пале след мене, правеше фасони и даже се троскаше на моменти... За капак и фитнесът беше пълен с хора, което си беше голям отврат. От там и моета тренировка беше много неорганизирана, с големи прекъсвания между отделните упражнения. Абе - пълен хаос!... Ако и мине кривотията, ще и предложа да си прави упражнения у дома надвечер, с гиричките които имаме и със собствено тегло.
С други думи - въобще не ставам за учител и инструктор! :D :D :D

Много зависи дали ти я ръчкаш да ходи на фитнес или сама е решила. Ако наистина има желание, ще отмине цупенето и ще потърси съвет. Сигурен съм, че знаеш как да подходиш спрямо характера на детето. Аз не бих я притискал по никакъв начин. Моята маймуна сега се е самонавила и е много редовна. Даже имам обратния проблем - напъва здраво и не мога да я спра да качва тежестите. Понеже явно краката са сравнително силни, започна да прави десетки на клек с 50 кг, но пък същевременно кръстът и коремът са слаби и се криви. Направо не знам как да я удържа, за да вървят нещата с подходящото темпо.

Прав си Boby! Ще видим...

А сега за мене...
Три дни без тренировки (не ми се тренираше), без форум, само четене не книги. Опитвах се да държа храната в разумни граници. Днес в залата. Мислех, че ще имам повече сила след тая почивка, но не би...

- загряване
1. 10 рунда, без засичане на време, с минимални почивки, от:
- 2 х Набиране с надхват (стартирам с повдигане на максимално изпънати пръсти, а вторите набирания са чисти)
- 2 х Кофичка (на стойката за хиперекстензии, без помощ с краката)
2. Мъртва тяга с нарастваща тежест - 1х3х30кг/40кг/50кг/60кг/70кг/и те тука едва 1х80 и 2х80кг/10х60кг
3. СС 3х10 сгъване и разгъване на бедрата - с 25кг и на двете места
4. Гребане с дъмбел 3х10 за всяка ръка, с намаляващи колограми - 22,5кг/20кг/17,5кг
5. Вертикален скрипец - с надхват, 2х10 с 40кг
6. Страничен планк на изпъната ръка - 6х30сек, редувайки лява и дясна страна, т.е. по 3 на страна
- разтягане

Имам проблем! Вече въобще не съм на ясно със себе си и с това какво искам ( а искам детето ми да е ня ясно! :D ).
Знам, че е грешка, но непрекъснато се сравнявам с другите момичета от форума и се подтискам, когато не мога да ги догоня... То, за някои направо си се отказах, че те си нямат стигане... но не в това е проблема.
Проблема е въобще в идеята, че трябва да го правя. Знам, че е глупаво от моя страна и, че само ме натоварва. Усещам, че на моменти ми тежи доста. От трена в неделя ме боли дупето (точно където се среща с бедрото, отзад). Мислех, че ще отшуми, но не. Днес на мъртвата тяга така ме опъваше и болеше, че не можах дори тройката на 80кг-ма да си направя, камо ли да вдигам килограмите. :( Ставите ми и те взеха да се обаждат и да протестират на моменти. Не си доспивам достатъчно... Оф...
Не знам как да постъпя - да взема да спра да се пъна с килограмите, а да правя по повечко бройки с по-малка тежест?
Направо не знам...
Съвети някакви?

165 (h)

17.11.13
16:26

казано от Златина Цонева на 16.11.13, 19:12:

Имам проблем! Вече въобще не съм на ясно със себе си и с това какво искам ( а искам детето ми да е ня ясно! :D ).
Знам, че е грешка, но непрекъснато се сравнявам с другите момичета от форума и се подтискам, когато не мога да ги догоня... То, за някои направо си се отказах, че те си нямат стигане... но не в това е проблема.

Злати, трябва да си намериш вътрешна мотивация, да си поставиш цели и да ги преследваш. Знам, че звучи изтъркано, но все ще има някой по-силен, по-бърз, по-млад, по-хубав... Ако не си състезателка, няма полза да гледаш докъде са другите. Изобщо не е нужно да си по-добра от който и да било друг, освен от самата себе си преди. :)

17.11.13
17:25

И аз мисля като Боби. Не си вадим хляба с това, не сме в състезателна подготовка за да се сравняваме с другите. Освен това и  аз мисля, че не си доспиваш. Аз спя много, най-малко 8 часа на вечер спя, ти спиш ли толкова ??? Девойките сега им е силата, нека родят по две деца, да ги отгледат и да са във формата в която си ти пък пак ще говорим кой какви постижения има (muscle)
Тренирай си за удоволствие и форма и резултатите ще дойдат :)

Много вА обичам всички, да знайтИ! :D
Ще се успокоя аз, знам си, ама тъй от време на време пропадам в някоя дупка! (blush)
И въобще не спя достатъчно, наистина. Събират ми се къмто 5-6 часа сън през работните дни, което си е доста малко за мен. (dull) А, ако ме събуди я котката, я някое кашлящо хлапе, я мъжО, ако се разхърка и то работата съвсем отекла! :D

17.11.13
18:04

казано от Златина Цонева на 17.11.13, 17:58:

Много вА обичам всички, да знайтИ! :D
Ще се успокоя аз, знам си, ама тъй от време на време пропадам в някоя дупка! (blush)
И въобще не спя достатъчно, наистина. Събират ми се къмто 5-6 часа сън през работните дни, което си е доста малко за мен. (dull) А, ако ме събуди я котката, я някое кашлящо хлапе, я мъжО, ако се разхърка и то работата съвсем отекла! :D

Именно !!! Строявай ги домашните да ти помагат вечер в домакинстване и разни домашни задължения за да лягаш на време и да се възстановяваш качествено :)

21.11.2013/четвъртък

100 бърпита + 100 руски суинга с 16кг пудовка
за време: 14:32

23.11.2013/събота

разгряване
- Front Squat - 1х5х20кг/30кг/40к/5х5х45кг
- Back Squat - 1х5х50/55/60кг
- Bench Press - 1х5х20кг/30кг/5х5х40кг
- Sumo Deadlift High Pull - 1х5х20кг/30кг/5х5х35кг
- 3х15 хиперекстинзии СТ
разтягане

Тренирах на гладно сутринта. Не бях го правила. Нямах сила и ми стана лошо. Вече ще си закусвам както до сега.
Дупето продължава да ме боли...

24.11.2013/неделя

АМРАП 20 мин.:
20 Руски суинга @ 19кг. пудовка
Ходещи напади
20 планково ренегатско (по 10 на ръка)
Бърпи със скок на пред ( при връщането към пудовката )

Аз - 7 рунда без малко (не ми стигна времето за последните 3 бърпита, ама си ги довърших до края)

После - техника за изхвърляне с пудовки 12 и 16кг.

27.11.13/сряда

- загряване
- 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 2хPower Clean - 35кг и 2хBack Squat - 55кг (преди рундовете загрявки с по-ниски тежести и на двете упражнения)
- Bench Press - 10х2х45кг (преди това загрявки с по-ниски тежести)
- Набирания - 5х2 с подхват
- 15 минути на кростренажора
- разтягане

30.11.2013/събота

3 кръга с пудовка 16кг от:
- 10 суинга до вертикала
- 10 гоблет-клека
- х10 гребания на ръка (с опора върху масата)
- 10 мъртва тяга
- х5 руски суинга на ръка
- х5 напада на крак с пудовка пред гърди

5х5 чисти лицеви опори
преден планк на лакти - 8 интервала 20/10сек
3х15 коремни преси на римски столче

30.11.13
19:03

Ще се върна към разговора ви няколко дни назад, но напоследък не влизам много-много във форума и се движа минимум с едноседмично закъснение.

Ако не се сравняваме с другите, как ще знаем колко въобще можем да постигнем?

Навремето в този форум нямаше и едно момиче, което да кляка с 100 кг, а лежанка от 50 кг се считаше за върха на сладоледа. А сега влизаш във форума, правиш 5 тренировки със собствено тегло и ковеш 150 тяга, примерно :D

Мисълта ми е, че това, което се пише и това, което е на практика, са доста различни неща. Нерядко има случаи с “направих 200 лег” и после се оказва, че те са 200, но има двама души да дърпат тяга отгоре. Аз отдавна съм престанала да вярвам на нереални цифри без клип или протокол от състезание.
Просто трябва да се стараем да развиваме себе си, това само има смисъл, понеже винаги ще има някой “по”, както каза Боби.

Злати, нещо си сменила стила на писане. Не ти отива телеграфния, да знаеш. :)

Мнението беше редактирано от Инис на 30.11.13 19:04.

30.11.13
22:04

казано от Инис на 30.11.13, 19:03:

Ще се върна към разговора ви няколко дни назад, но напоследък не влизам много-много във форума и се движа минимум с едноседмично закъснение.

Ако не се сравняваме с другите, как ще знаем колко въобще можем да постигнем?

Навремето в този форум нямаше и едно момиче, което да кляка с 100 кг, а лежанка от 50 кг се считаше за върха на сладоледа. А сега влизаш във форума, правиш 5 тренировки със собствено тегло и ковеш 150 тяга, примерно :D

Мисълта ми е, че това, което се пише и това, което е на практика, са доста различни неща. Нерядко има случаи с “направих 200 лег” и после се оказва, че те са 200, но има двама души да дърпат тяга отгоре. Аз отдавна съм престанала да вярвам на нереални цифри без клип или протокол от състезание.
Просто трябва да се стараем да развиваме себе си, това само има смисъл, понеже винаги ще има някой “по”, както каза Боби.

Злати, нещо си сменила стила на писане. Не ти отива телеграфния, да знаеш. :)

(bow)

Дублиран пост! (blush)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.12.13 22:21.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1