24.06.13
00:51
На Нептуна. Там е единственият 50 метров :). Айде другият уикенд да ходим. Няма за кво да се помпиш и без помпане ще сме най-здравите :D. Поне днес аз бях с най-здравите крака :D
Добре, щом не ти се ходи на пързалките :D ..., на водния бар в Нептуна да е!
п.с.: тая седмица ще поклякам повечко..
Мнението беше редактирано от Gogo на 24.06.13 01:02.
Викаш Акваленда ли? Съгласен, съгласен! :D… И там има бар :D.
Сега вече трябва за една седмица да се изчистя, че там вече ходят коврите :D
Мнението беше редактирано от Петър на 24.06.13 00:56.
На Нептуна. Там е единственият 50 метров :). Айде другият уикенд да ходим. Няма за кво да се помпиш и без помпане ще сме най-здравите :D. Поне днес аз бях с най-здравите крака :D
п.с.: тая седмица ще поклякам повечко..
Днес -24.06.2013
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - протеин, креатин
14:30- 6 яйца, 150 гр. сирене, 100-тина гр. заквасена сметана
19:00 - овес с подсладител
21:30 - протеин
23:30 - 2 домашни татарски кюфтета (300гр. печени), 150 гр. заквасена сметана, банананан
Днес започнах да орязвам въглените. Мислех да изкарам без банананани, но нещо вечерята ми дойде късичка. Но дори и така съм в нормата от въглени за деня. Реших да махна закуската - най-лесно и безболезнено орязване на въглените - и без това често я забравям, та няма да е голяма загуба. Ще видим обаче как ще е работата с храносмилането без сутрешния овес :D. Следобяд понякога ще го има, понякога - не - според зависи. Днес бях до късно на работа и тряаше да се яде :). Иначе целия ден бая натоварен, нямах време да видя какво става наоколо :).
Това е!
Днес - 25.06.2013
ТРЕНИРОВКА
КРАКА и РАМЕНЕ “A”
1. Напади
Нападите са статични, посочената тежест и бройки са на крак.
10-тина х СТ
1х8х30кг (2 дъмбела х 15 кг)
1х5х40 кг (2 дъмбела х 20 кг)
1х4х40 кг (2 дъмбела х 20 кг)
1х5х60 кг (2 дъмбела х 30 кг)
1х4х80 кг (2 дъмбела х 40 кг)
1х4х80 кг (2 дъмбела х 40 кг)
Реших днес да променя едната от двете тренировки седмично за крака - размених първо и второ упражнение. По-долу ще обясня по-подробно. Сега за нападите: Много яко упражнение :)! Предмишниците обаче отказват да ги е.а. Те се оказват лимитиращи. Не, че 80 кила не тежат - бая смачкват бедърите, но има мегдан за още поне по 2 повторения на крак, но ако на единия направя 6 повторения, на другия ще са сигурно 3, щото ще изпусна тежестите...Цел - напади със 100 кила. Предполагам скоро ще я достигна :) (да не казвам голяма дума де) - трябва малко да се доадаптирам към баланса на тежките кила. Иначе едното коляно нещо го поусуках и сега ме понаболява, но е леко :).
2.СУПЕРСЕРИЯ от Преден клек (ПК) и Хай-пул от земя (ХП)
1х8х80кг (ПК) + 1х7х70кг (ХП)
1х7х90кг (ПК) + 1х6х80кг (ХП)
1х6х100кг (ПК) + 1х5х80кг (ХП)
Доволно стана и тук :) Може би трябва да добавя още една серийка, че само три серии клек ми се струват малко :). Иначе няма такова задъхване и такова потене :D. След последната суперсерия просто исках да се просна на земята, докато духът се върне обратно в тялото :D. На предния клек експериментирах с тежестта. 80 са леки дори и след нападите, другият път първа серия на 90 и след това всичко на 100-тици.
Иначе вдигнах с 10 кила тежестта на хай-пула :).
3. СУПЕРСЕРИЯ от Бедрено сгъване от лицев лег (ЛЛ) и Пек-бек (П-Б)
посочената тежест за лицевия лег е за всеки крак поотделно. Всичко е без никакви почивки никъде
1х6х15кг (ЛЛ) + 1х8х83 кг. (П-Б)
1х6х15кг (ЛЛ) + 1х7х83 кг. (П-Б)
1х6х15кг (ЛЛ) + 1х7х83кг. (П-Б)
Нищо интересно.
Та сега по-подробно: предния път като правих тежки напади като второ упражнение, след това имах дива мускулна треска на бедърите, а след другата тренировка за крака, където няма напади, а само тежък преден клек - никаква треска, никакво напрежение. Както бях казал и преди, явно съм се адаптирал към този протокол с предния клек. Затова от днес промяна. Едната тренировка ще си остане с първо упражнение тежък преден клек. Целта е да не губя тренинг и сила на клека. Другата ще е с тежки напади, целта е разнообразие :), а и да ми върнат малко мотивацията за тренировката на крака, която напоследък хич я нямаше, а винаги крака съм тренирал с кеф :). Та така - както казах нападите са супер яко упражнение (да благодаря на Скота, че ме сети за тях :) ). Да видим обаче как ще се отразят на гъзината :D…
Както и да е - много яка тренировка стана. Комбинацията от преден клек и хай-пул е убиец :) Нямаше сухо място по мен, а пулсът особено сигурно удари 170+.
4. Разтягане вкъщи
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
10:30 - протеин, креатин
14:30 - 6 яйца,100 гр. сирене, 200 гр. заквасена сметана
18:30 - 19:15 - Zzzzzz, след това кафе, 170 гр. малини, 250 гр. смокини, протеин
21:30 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
22:45 - протеин
00:30- две домашни татарски кюфтета (300 гр.), 200гр. розови домати, 50-тина гр. сирене
Пфу, 100 гр. въглехидрат колко бързо се пълнят! Днес - само от комбинация от любимите ми плодове (освен банани де :D)- малини и смокини! И най-лошото е, че има още в хладилника, но няма вече квота ;( :D. Утре. Тъпите смокини били много въглехидратни! :D. Иначе нормален ден, отидох на обяд на работа, имаше бая неща за вършене и денят се изниза неусетно :). Щях да си купувам тахан, да го видя как е и къде може да го включа, но забравих... :)
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 26.06.13 00:11.
Между другото за нападите може да пробваш и с щанга, като лоста е отпред като при предния клек.
Между другото за нападите може да пробваш и с щанга, като лоста е отпред като при предния клек.
Вчера точно същото нещо ми хрумна, обаче времето не позволи да стигна до там :D Иначе ми се стори много разумно и направо се чудех. . .как досега не съм се сетил :P
С нападите трябва да се има предвид, че товарят коленете много повече от всякакви клекове. Ако нямаш проблеми в тази област, си ги прави, но появят ли се, направо ги изхвърляй от програмата.
26.06.13
09:20
Те появят ли се проблеми в коленете от напади е късно. Тогава изхвърляш всичко и за дълго, особено ако се лакомиш на голяма работна тежест при нападите. Питайте патило ;)
А ако е като за заден или пък пред корема щангата?Като за преден ми се струва труден баланса.
Те появят ли се проблеми в коленете от напади е късно. Тогава изхвърляш всичко и за дълго, особено ако се лакомиш на голяма работна тежест при нападите. Питайте патило ;)
Значи кво викате, да си преосмисля промяната в програмата ли ? :) Бтв едното коляно си ме боли сега :D
А ако е като за заден или пък пред корема щангата?Като за преден ми се струва труден баланса.
Ами аз съм ги правил така, но със стандартния щангистки хват и съм нямал проблем с баланса, квадрицепсите го отнасят доста.
http://www.youtube.com/watch?v=wI6CB5ZnDlQ&feature=player_detailpage#t=339s
Проблема единствено е в колената от нападите, както споменаха Боби и Джеймс.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 26.06.13 11:19.
26.06.13
12:03
Значи кво викате, да си преосмисля промяната в програмата ли ? :) Бтв едното коляно си ме боли сега :D
Според мен, просто свали малко килограмите на нападите и вкарай повече бройки, пак можеш до отказ да си ги правиш на 60кг примерно. 2-3 серии напади до отказ и гъза ти е чао за 2 дни напред :D
Между другото, твоето ходещи напади ли са ? Ако не са, с крачка назад или напред почваш? Защото съм забелязал, че хората които почват с крачка назад се оплакват по-малко от болки в коленето. (въпреки че аз крачкувам напред)
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 26.06.13 12:04.
Според мен, просто свали малко килограмите на нападите и вкарай повече бройки, пак можеш до отказ да си ги правиш на 60кг примерно. 2-3 серии напади до отказ и гъза ти е чао за 2 дни напред :D
Между другото, твоето ходещи напади ли са ? Ако не са, с крачка назад или напред почваш? Защото съм забелязал, че хората които почват с крачка назад се оплакват по-малко от болки в коленето. (въпреки че аз крачкувам напред)
Статични с крачка напред...другият път може да пробвам с крачка назад - не се бях сетил :)
Ами аз съм ги правил така, но със стандартния щангистки хват и съм нямал проблем с баланса, квадрицепсите го отнасят доста.
http://www.youtube.com/watch?v=wI6CB5ZnDlQ&feature=player_detailpage#t=339s
Проблема единствено е в колената от нападите, както споменаха Боби и Джеймс.
Леле, Олдтаймъре, на тоя му много криви нападите - глей с единия крак какъв разкрач прави и с после с другия :). Само като го гледам и ме заболяха коленете :). Честно казано подобен тип напади не ми се струват приложими, освен ако не искаш да се пречукаш :). А и центърът на тежестта с щанга на гърдите и с дъмбели в ръцете е различен...С щанга на гърба ми се струва по-приложимо, но честно казано не е нещо, което смятам да опитвам :).
Мнението беше редактирано от Петър на 26.06.13 16:18.
26.06.13
16:26
Петър, аз ги правя само със щанга на гръб и е адски удобно, особено ако хвата те лимитира както беше споменал.
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 26.06.13 16:26.
26.06.13
16:37
Здравей, статични са когато изкараш единия крак и само вдигаш и сваляш без да го прибираш. Динамични са когато правиш с единия крак, връщаш, правиш с другия. С крачка напред се казва напад, с крачка назад отпад :) С щанга е доста по рисково, тъй като натежи има шанс да загубиш баланс и трябва да я хвърлиш, с щанга отпред според мен е опасно. Най-добре е да си правиш с дъмбели, като килограмите които натовариш и не можех да ги държиш с ръцете, обикновено са повече отколкото може да ти понесе коляното.
Здравей, статични са когато изкараш единия крак и само вдигаш и сваляш без да го прибираш. Динамични са когато правиш с единия крак, връщаш, правиш с другия. С крачка напред се казва напад, с крачка назад отпад :) С щанга е доста по рисково, тъй като натежи има шанс да загубиш баланс и трябва да я хвърлиш, с щанга отпред според мен е опасно. Най-добре е да си правиш с дъмбели, като килограмите които натовариш и не можех да ги държиш с ръцете, обикновено са повече отколкото може да ти понесе коляното.
Точно това имам предвид под статични :). А теорията за лимитиращия хват и безопасността тук няма как да важи, защото аз и само да си държа дъмбелите без да правя нищо, за същото време ще ги изпусна. Или казано по друг начин - на едното коляно правя 8 напада и изпускам, на другото - 0 (заради изтощени предмишници) и изпускам - кое в случая е безопасното и показателното - 8-цата или 0-та? Или и на двата крака по 4? :)
26.06.13
16:56
Точно това имам предвид под статични :). А теорията за лимитиращия хват и безопасността тук няма как да важи, защото аз и само да си държа дъмбелите без да правя нищо, за същото време ще ги изпусна. Или казано по друг начин - на едното коляно правя 8 напада и изпускам, на другото - 0 (заради изтощени предмишници) и изпускам - кое в случая е безопасното и показателното - 8-цата или 0-та? Или и на двата крака по 4? :)
Както прецениш, аз бих ги редувал краката. Пробвай и с щанга, което ти върши работа.
26.06.13
18:47
Аз лично редувам краката, 16 пъти общо, по 8 на крак със щанга на гърба.
Днес - 25.06.2013
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
09:00 - протеин, креатин
14:30 - 6 яйца,100 гр. сирене, 200 гр. заквасена сметана, три шоколадови бонбона
19:00 - овес с подсладител
21:00 - протеин
23:30- две домашни татарски кюфтета (350 гр.), 200гр. розови домати, 50-тина гр. сирене
Днес във вечерята малко кюфтаците дойдоха големшки, но все пак все още съм в ОКБ (макар и може би не с 300 ккал недостиг). Иначе днес имаше повод в офиса и там отиват три :D бонбона. Нищо интересно иначе. До късно на работа и затова няма тренировка, утре ще е също така, но пък за сметка на това петък, събота и неделя ще наваксам с тренировките :).
A, да - днес случих на банани по 1лв/кг. - има ли по-гадно нещо, кажете ми, да са толкова евтини, а аз да не мога да ям! :D ;( :D
Това е!
Днес - 25.06.2013
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
19:00 - 4 лъжици сусамов тахан, 2 лъжици мед
21:30 - две дози протеин
23:30- две домашни татарски кюфтета (350 гр.), 300гр. розови домати, 50-тина гр. сирене
Днес открих за пръв път тахана с мед! Мисля, че ще станем особено близки в идните дни :D (inlove). И доста доволно засища - идеален ще е за след дрямката (Zzzzz), когато изпитвам неистов глад за сладко :).
Иначе днес нищо интересно - пак до късно на работа. Прибрах се кажи-речи в 22:00 ч., че централните булеварди бяха затворени заради протестите и нямаше никакъв транспорт, но честно казано това е малко неудобство, което нямам нищо против на изтърпя :).
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 28.06.13 01:24.
Днес - 28.06.2013
ТРЕНИРОВКА:
ГРЪБ и БИЦЕПС “А”
Загрявка
1. Мъртва тяга
1х8х70 кг
1х5х100 кг
1х5х100кг
1х3х130 кг
1х3х150 кг с прихващане от земята, първото повт. - надхват, останалите - смесен
1х3х160 (смесен)
1х1х170 (смесен)
Доволен съм - затвърдих си 170-те и има аванс за още :). Иначе се оказа, че имам още мускулна треска на задника от нападите във вторник (смяяятай!) и в началото малко тегаво тръгнах и мислех, че няма да стигна до 170, но на тежките серии вече бях разгрял добре задницата :D и се получиха нещата.
2. Набиране широк надхват
1х6х15 кг - първите 2-3 по-скоро бяха чест ту бар
1х5х20 кг
1х6х20 кг
Тая седмица съм свалил кило - кило и нещо и като почнах набиранията, още на 15-ката усетих разликата в експлозивността - без да го целя се вдигнах го гърди. Иначе нищо интересно.
3. Гребане с дъмбел
1х6х45 кг
1х6х45 кг
1х6х45 кг
45-цата, реалната :D, на лявата ръка днес тежеше, а на дясната пък беше бая лекичка. Мисля, заради тягата, щото на смесения хват лявата е в надхват и на 170-те почти изпусна... :).
4. Скот с дъмбел
1х8х15 кг
1х8х15 кг
1х8х15 кг
Нищо интересно. Без почивки никъде.
5. Хиперекстензии
без
Бива, доволен съм :). От тягата и от кантара - както казах кило-кило и нещо надолу (93,4 съм). Ясно е, че е вода, но и в огледалото има разлика :).
6.Разтягане вкъщи
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
18:30 - 19:15 - Zzzzzzz, след това, протеин, банан и 4 лъжици сусамов тахан, 2 лъжици мед
21:30 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
22:45 - протеин
01:00 - половин пица с блат от кайма (телешко-свинска кайма 60:40, кашкавал, маслини, гъби, пресни домати - на сок и нарязани)
Днес отидох на обяд на работа и денят мина бързо, иначе след дрямката нямах мед, та се наложи да сгъна един банан, после си взех мед и вкарах и малко таханец :D. Обаче 4 лъжици се оказват прекалено преди тренировка - пали ме на вода след това и ми стана тежко. Другият път - три :).
Сега за пръв път си правя пица от кайма (най-накрая се престраших :D), ще видим кво ще стане. Днес няма лог от фитдай, че нямам идея още как ще описвам пицата. Утре, като го измисля, може и да едитна тоя пости да добавя графиката :).
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 29.06.13 00:17.
29.06.13
00:36
Пешо, честит имен ден :)
29.06.13
00:40
Ей, верно, че стана утре! :D
Честит имен ден и от мен! Басейнът се отложи, но другата седмица ще го полеем хаха
29.06.13
07:17
Честит имен ден и от мен (cake)
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 29.06.13 07:17.
29.06.13
12:40
Честит имен ден. Жив и здрав и липса на контузии!
29.06.13
12:42
Честит имен ден!Да си жив и здрав. :))
Пешо, Честит Имен Ден !
Желая ти много здраве, щастие и всичко най-добро :P Приятно изкарване на празника (sun) !
29.06.13
12:54
Честит имен ден! :) Всичко най и даже отгоре ! ;)