Дневник на Милена

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.10.12
21:12

Здравейте,аз съм на 23г,висока съм 1,60 и тежа 55кг.Искам да отслбна поне с 5 кг.В момента карам НВД,и също така тренирам.Сега ще напиша моете меню ,а вие ми кажете дали съм в правилната посока,дали трябва да променя нещо или каквото и да е ....
Сутрин ставам в 9ч,пия L-carnitine,и след 30 мин правя кардио за 40 мин.
30-40мин след като съм приключила с тренировката пия топло мляко,след това ям 4с.л.мюсли с кисело мляко и 2 белтъка(някои дни вместо прясното мляко ям плод)
13.30-14ч-пилешка пържола с домати,а когато нямам месо,ям домати с извара или 100г ориз/картофи с домати
16.30ч-една шепа сурови ядки
19ч- омлет от 2 яйца със зелена салата или само салата
21.30ч- 1к.кисело мляко
Като се има предвид,че пия по 3л вода,по едно кафе с мляко и понякога някакъв чай
Сега чакам вашите съвети и критики :))

Привет,

А колко пъти в седмицата спортуваш и в какво се състоят тренировките ти? Само кардиото сутрин ли или допълнително ходиш във фитнес зала?

Относно храненето - всичко е окей, само че ти трябват още калории отгоре, за да не удариш плато бързо-бързо. По груби сметки в момента приемаш около 1000-1100 калории с горното меню, а при седмична активност от 3-4 дни спорт ще ти трябват около 1900-2000, за да поддържаш теглото си. Това значи, че имаш дефицит около 800 калории или около 40-45% от калорийния ти баланс.

Това е прекалено голям дефицит и бързо ще ти бие контра. Трябва да вдигнеш калории на около 1600-1700 поне и от там ще напасваш количеството храна според резултатите. Ако смъкваш до 0,5кг. седмично, значи се справяш идеално. Ако теглото не мърда или се качва, значи трябва да намалиш храната съвсеем мъничко...или да увеличиш седмичната активност, но към момента не знаем каква е тя, за да дадем по-точни препоръки.

Как да увеличиш най-лесно калориите? Предлагам ти просто да замениш пилешкото с мазно свинско като врат или плешка. По една пържола от 150 до 200гр. ще свърши работа.

Отделно поливай салатите си със зехтин, за да ти се събират около 30-40гр. дневно.

И още нещо - избягвай ястия като ориз с домати. Това е чисто въглехидратно хранене, макар и с мъничко фибри. Гледай към всяко хранене да имаш и протеинче...т.е. ако в 13:30 хапнеш ориз с домати, вместо пилешка пържола с домати, дневният ти протеин пада драстично, затова пази тази пържола там. Или ако ще я махаш, увеличи примерно яйцата за вечеря.

И избягвай да отделяш белтъците от жълтъците. Яж яйцата цели, стига да не спазваш някакви изключително премерени грамажи и всяка калорийка от мазнините от жълтъка да прецаква нещата. :)

16.10.12
09:42

Благодаря за съвета.
Значи тренирам 6 пъти в седмицата по една фитнес програма,която е в домашни условия,казва се Insanity,и като цяло е на основата на кардиото,но всеки ден упражненията са различни

Според мен 6 дни Insanity е много. Не съм подробно запознат, но знам, че е на основата на интервалните тренировки - редуване на много висока интензивност и много ниска.

Според мен е редно да ги ограничиш на 3 до 4 пъти седмично. Останалите дни са за пълна почивка, без натоварвания. Отделно пак те съветвам да увеличиш храната и калориите, особено ако смяташ да продължиш 6/7 тренировки.

16.10.12
10:46

Добре,ще послушам съвета ти да увелича храната,но тренировките за сега мисля да ги оставя 6,за да видя дали ще има ефект от тях,тъй като сега целта ми е да сваля няколко кг,и след като постигна това мисля да сменя с други тренировки,които са за стягане...
Ако имаш други съвети и забележки,пиши ги,ще се радвам да науча нови неща по тази тема :))

18.10.12
20:16

Възможно ли е да качвам кг от това,че сутрин след тренировката ям мюсли,т.к. те имат доста въглехидрати?

Ако мюслито е повече от 100 g - да, възможно е. Което не значи, че със сигурност е така... Формулирала си въпроса по начин, по който няма как да се отговори конкретно.

18.10.12
22:32

Еми аз не го меря с грамове,слагам си 4 с.л. с половин кофичка кисело мляко....по принцип съм на НВД от 2 седмици,но тази седмица вместо да сваля съм с 1 кг нагоре,затова си помислих,че може да е от мюслито,защото през останалата част от деня ям,месо салати,сурови ядки,млечни продукти ...
кажете ми какво мислите,и с какво мога да заменя мюслите за една пълноценна  и зареждаща закуска?

Този един килограм може да е от няколко неща - покачени мазнини, гликоген, вода, мускул или комбинация от тях. Ако са само мазнини - лошо, но ако е сбор от последните три - супер.

Съмнявам се за 1 седмица да си качила 1кг. мазнини или мускули. Не вини мюслито, то няма нищо общо. Вероятно си задържала вода, натрупала си повечко гликоген и си задържала повечко храна в червата. Отделно има значение кога и как се мериш. Няколко пъти забелязвам, че много хора не знаят как точно да използват кантара, резултатите им варират и не знаят какво става.

Ако не го правиш - мери се само веднъж на 7 или 10 дни, в един и същи ден от седмицата, рано сутрин след ставане от сън, преди да си яла или пила нещо и след като си ходила по малка и по възможност голяма нужда. Кантарът се поставя винаги на едно и също място и се мериш по бельо, без други дрехи върху себе си.

Не прави прибързани заключения. Изчакай още 1-2 седмици и ако продължаваш да покачваш теглото си, тогава му мисли. :)

19.10.12
13:55

Тъй като днес не можах да се премеря на гладно,ще го направя утре сутрин,и след това пак след 1 седмица,тогава пак ще пиша за резултата и се надявам да ме зарадва това,което ще покаже .... :)

казано от Milena Vlahova на 18.10.12, 22:32:

Еми аз не го меря с грамове,слагам си 4 с.л. с половин кофичка кисело мляко....по принцип съм на НВД от 2 седмици...

Как може да си на НВД и да не си наясно колко въглехидрати приемаш? Този хранителен режим се основава именно върху контрола върху количеството, качеството и разпределението на въглехидратите.

1 kg съвсем не е нещо, което трябва да обмисляш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.10.12 14:01.

19.10.12
19:59

Напротив,наясно съм,всеки ден си броя въглехидратите и гледам да не надвишавам 55г на ден,т.к. тежа 55 кг...и дори от днес не закусвам мюсли,а овесени ядки с кисело мляко,но както казах,ще видим какъв ще бъде резултатът :))

20.10.12
16:23

Днес станах в 10ч,изядох 1/2 грейпфрут,3с.л. овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко 2%,и изпих едно нес кафе с мляко без захар.В 12ч. изядох 1 гроздак(средно голям) и не изпитвах никакъв глад.В 14ч изпих една доза l carnitine и в 14.30 започнах тренировката си,която беше 40 мин..След тренировката изпих един витамин(който всъщност пише,че съдържа 12 витамина) и сега в 16.30 мисля да изям една свинска пържола в 1 домат.Към 19ч може би ще изпитам глад и мисля да хапна малко сурови ядки,най-късно в 21ч мисля да вечерям-или омлет, или домати с извара.
Какво мислите за това дневно меню?

21.10.12
09:51

Вчера не се получи точно така както аз си мислех ...:Д,чечерях в 20,30 омлет в извара,но преди него към 18ч изпих една чаша топло мляко, а след вечерята ядох варени кестени,около 100-150гр,и към 10ч бях на гости на една приятелка да гледаме филм и ядох 50гр слънчоглед,надявам се да не съм приела много въглехидрати(преди да ям кестените проверих техния състав и на 100 грама имаше около 22гр,ако не се лъжа,което не е никак малко,но аз много ги обичам и не можах да се стърпя да не хапна) ...
След вчерашната случка реших,че вече ще пиша дневника си ,точно преди да си легна,за да знам,че няма вече какво да ям :))

Да, най-добре си направи дневник, където да си водиш записки за храненето и тренировките.

А, относно...

казано от Milena Vlahova на 20.10.12, 16:23:

Днес станах в 10ч,изядох 1/2 грейпфрут,3с.л. овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко 2%,и изпих едно нес кафе с мляко без захар.В 12ч. изядох 1 гроздак(средно голям) и не изпитвах никакъв глад.В 14ч изпих една доза l carnitine и в 14.30 започнах тренировката си,която беше 40 мин..След тренировката изпих един витамин(който всъщност пише,че съдържа 12 витамина) и сега в 16.30 мисля да изям една свинска пържола в 1 домат.Към 19ч може би ще изпитам глад и мисля да хапна малко сурови ядки,най-късно в 21ч мисля да вечерям-или омлет, или домати с извара.
Какво мислите за това дневно меню?

Според мен тази храна е крайно недостатъчна като количество.

21.10.12
18:50

Добре,приемам съвета ти,но би ли ми помогнал какво още да добавя към менюто си ?

След като си на НВД, значи можеш да добавяш от всичко, с изключение на храните богати на въглехидрати. С последните трябва да бъдеш по-внимателна.

Разгледай препоръките в тази статия, а за състава на отделните храни можеш да търсиш тук. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.10.12 06:24.

22.10.12
12:17

Благодаря ти отново за бързия от теб отговор...т.к.вчера вечерта нямах време да напиша за дейноста си и храната си през миналия ден,ще я споделя сега.
9,30-ел карнитин
10,00-тренировка (40 мин Insanity)
11,00-нес кафе с мляко и 2 белтъка
11,30-3 с.л. овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко
14,00-картофи на фурна със зеленчуци и телешко месо
15,00-1 час разходка в парка :))
16,30-чай мента
18,00-около 30 грама сурови бадеми и 1/2 кофичка кисело мляко
20,00-залата от зеле с извара и свинско прошуто
21,30-1 варена царевица
22,30-изпитах глад и изядох 1 морков е едно парче сирене
3л вода за целия ден,та дори и малко повече от 3 :))
мисля,че това ядене е по добре,сега съм намислила и за днес какво да е ,но ще видим дали ще се осъществи,затова няма сега да пиша а в края на деня :))

22.10.12
17:08

Остана телефоните да си размените ;)...Но може и на лично.

22.10.12
17:22

Не разбрах тънката ти “смешка”,но както и да е :))

22.10.12
17:46

Направиха ти персонална консултация,което тук рядко се среща.Явно има симпатии.Но както и да е :) .

Чак пък персонална консултация...по-скоро давам общи съвети и насоки, помагам с каквото мога.

Milena, все още съм на мнение, че храната ти е крайно недостатъчна за 6-те тренировки седмично, които правиш. Последното меню, което си написала, се равнява на около 1000 калории. Твърде малко са. Цели се поне към 1600.

Яж яйцата цели, особено щом си на НВД и поливай салатите си със зехтин. Избирай и по-мазни меса, като свинското. Мазнините играят съществена роля в НВД-то. Не се плаши от тях. Протеинът и въглехидратите ти са на ниво, но вдигни мазнините, за да вдигнеш и калориите.

Най-калорийното ти хранене трябва да е след тренировката. “Нес кафе с мляко и два белтъка” не върши работа. Картофите и телешкото щяха да се впишат идеално там.

Хапвай смело. С глад нищо няма да постигнеш. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.10.12 18:09.

22.10.12
19:24

Не се заяждам,но ако не беше момиче едвали щеше да се напъваш толкова.
Справка за протокола:последните 100 теми които съм прочел тук с почти същите питания ;).

22.10.12
22:17

Тишо,отново много ти благодаря,от утре ще ям яйцата цели и ще гледам да вдигна калориите,но относно това да ям най-много мазнини след тренировка незнам как да го направя,т.к. по принцип тренирам сутрин в 9.30ч на гладно,и някакси не ме предразполага да ям месо толкова рано,затова ям айца,пия кафе с мляко и овесени ядки,ако имаш някаква друга идея с какво да заменя или да добавя,пиши,много ще се радвам за още съвети...
относно яденето и тренировката ми днес,ето какво се получи
10.00-2 белтъка,нес кафе с мляко,3 с.л. овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко
10.30-чай от мента
11.30-1 круша
13.00- 1 домат,извара,2 парчета свинско прошуто и 3 печени чушки
14.00-разходка в парка и малко слънчоглед :))
15.30-топло мляко
16.30-1/2 кофичка кисело мляко
17.00-тренирова Insanity
18.00-1 морков
20.00-домашна пица с блат от кайма (видях рецептата тук и се получи една много вкусна вечеря)
отново около 3 л вода
П.С. Тишо ,мисля,че днес калориите са повечко,въпреки че на 1 поглед не изглежда да съм яла доста,но аз гисметнах над 1500…

23.10.12
22:18

10,00-тренировка “Инсенити”
11.00-1 круша и нескафе с мляко и две варени яйца
11.30-3 с.л. овесени ядки с 1/2 кофичка кисело мляко
13.30-останалата от вчера пица от кайма с 4 печени люти чушки и едно парче сирене
15.30-билков чай с 1ч.л. мед и слънчоглед (бях на гости на една приятелка и хапнах 4 обикновени бисквити)
17.30-печен ориз с пилешко филе
20.00-варени кестени
както обикновено 3л вода .... днес мисля,че прекалих малко с въглените,дано да не ми се отрази зле ...

Като за НВД при твоето телосложение си прекалила малко с въглехидратите днес, но като цяло храната е доста по-добре и в по-приемливи количества (макар да не знам колко точно е “слънчоглед” или “печен ориз”).

Не знам и защо се мъчиш с това НВД. Явно е, че обичаш въглехидартни храни. Хапвай си въглехидрати, но гледай да не прекаляваш. Ако искаш да си на НВД, трябва да си стриктна и да не минаваш границата на 1гр. на килограм тегло. Насочи си се към РБД и стига си ги мислила тез въглехидрати.

И за да отговоря и на другия ти въпрос - няма значение дали тренираш на гладно или си яла преди това. Основната и най-важна част от изгарянето на мазнините не става по време на тренировката, а след нея. А и дори и да тренираш на гладно, изгаряш почти същото количество мазнини по време на тренировката, както и ако тренираш нахранена. Тъй че, тренирай както ти е по-удобно. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.10.12 07:26.

24.10.12
19:44

Здравей,Тишо,отново ти благодаря за бързия отговор ... така,значи относно вчерашното ми ядене,слънчогледа беше 100 грама (едно пакетче) и ориза също беше 100гр (семките мисля,че са в повече,но ориза мисля,че горе долу е добре)
Наистина малко ми е трудно с НВД,но искам да видя дали ще ми подейства за сваляне,защото като прочетох РБД,ми изглежда по скоро за задържане на кг,а не толкова за сваляне,като се премеря тази седмица ще преценя дали да продължа с НВД,или да предприема нещо друго.
Относно тренировките,ще ги правя,когато ми е удобно,както каза Тишо ... :))
И сега  да кажа как протече днешния ми ден
9,30-1круша
10,00-нес кафе с мялко,2 яйца и обичайните овесени ядки
13,00-100гр свинско прошуто,3с.л. извара и 1 домат
15,00-1 айрян
17,00-2 печени чушки с 3 с.л. извара и 1/2 кофичка кисело мляко
17,30-кафе без захар
18,00-тренировка “Инсенити”,след тренировката 1 витамин
и сега в 20,00 ще вечерям отново свинско прошуто с моркови и 1 сварено яйце
днес изпих по-малко вода от 3л,т.к.имах много задачи да върша през деня и нямах много възможност да пия ...

26.10.12
00:14

10,45-нескафе с мляко
11,30-1 белтък и 1 цяло яйце и какаова овесена каша(рецептата е от сайта и отново се получи много вкусна закуска)
13,00-1 ябълка
15,00-чай от прясна мента с мед
16,30-парче риба(средно голяма) и 70 гр краставици
18,30-30 гр сурови бадеми и 1/2 кофичка кисело мляко
20,00-2 кюфтета с 50гр извара и 1 домат
22,30-2 парчета сирене
около 3 л вода :))

26.10.12
17:25

Мацка,направи си дневник.Там ако някой иска да ти помогне ще ти пише.

26.10.12
17:31

ако смяташ редовно да си пишеш отчетите направо помоли някой от модераторския екип да ти премести темата, а ти просто си редактирай заглавието :)

26.10.12
18:08

леле,извинявайте,аз си мислех,че това ми е дневника,но явно съм се объркала ... съжалявам,сега ще гледам да оправя нещата ...

27.10.12
10:02

яденето ми за вчера:
9.30-нескафе с мляко,1 белтък и едно цяло яйце,1 круша и 1/2 банан с 1/2 кофичка кисело мляко
12.30-тренировка “Инсенити”
13.45-варено свинско месо и 1 морков
16.30-30 гр бадеми
18.00-2 парчета тиквеник
20.30-1 морков и 3 с.л. извара
3л вода
Днес беше денят ми за мерене,и кантара ми показа абсолютно същото тегло от миналата седмица,направо полудях...дайте ми съвет,какво да променя,че за сваля,нядявах се,за 1 седмица поне 1 кг да съм свалила,но не,абсолютно същото тегло....

28.10.12
00:25

днес реших да ми бъде леко зареждащ ден
9,30-ел карнитин
11,00-1/2 грейпфрут нескафе с мляко
11,30-омлет от 2 яйца и 2 с.л. извара
15,30-1 парче тиквеник
18,30-нескафе с мляко и отново 1 парче тиквеник
20,30-спагети и за десерт няколко домашни курабийки ...
3 л вода

28.10.12
18:02

След вчерашния зареждащ ден,трябва малко пречистване,което ще продължи 2 дни и ми беше препоръчано от човек,който е наясно с режимите и фитнесите ... :))
Та,за днес яденето е много малко,но в интерес на истината не изпитвам глад все още,а ето и от какво точно се състои днешното ми меню
10,00-1 круша и мляко с нес
14,30- 50 гр варен ориз и 1 ябълка
за вечеря трябва да си направя 150 гр зеленчуци на пара и към 10,30 един чай
3 л вода за деня,и днес е почивният ми ден от “Инсенити”
това е за сега,още малко и ще трябва да си приготвя вечерята... :))

29.10.12
23:43

днешният ден ми беше доста труден,не съм тренирала,т.к. тези два дни ям много малко и няма янергия,но от утре живи и здрави продължавам с “Инсенити”,ето го и “яденето” ми:
10,30-1 ябълка
13,30-2 варени картофа
13,30-билков чай
17,30-1ябълка
20,00-зеленчукова супа
21,00-ментов чай
2,5л вода

31.10.12
09:17

Вчера забравих да си напиша менюто и тренировката,затова сега ще я напиша ... :))
9,30-ел карнитин
11,00-3 с.л. овесени трици и 1/2 кисело мляко + 2 варени яйца
12,00-кафе без захар
15,00-2 кюфтета на скара + салата от домат и морков
18,00-чай
20,00-2 кюфтета на скара + салата  от домат,морков и 2 печени чушки
3л вода
Искам да попитам като тренирам сутрин на гладно,сле тренировка колко време трябва да изчакам,за да си изям овеса,като се има предвид,че моята цел е за сваляне?

31.10.12
15:39

казано от Milena Vlahova на 31.10.12, 09:17:

Искам да попитам като тренирам сутрин на гладно,сле тренировка колко време трябва да изчакам,за да си изям овеса,като се има предвид,че моята цел е за сваляне?

Не засичай време. Свърши си тренировката, наслади се сладкото следтренировъчно чувство, изкъпи се, облечи се и... то минал половин час. Седни и закуси с кеф :) . Така се прави ;) .

Мнението беше редактирано от maria на 31.10.12 15:40.

31.10.12
16:29

хах,в интерес на истината точно ката правя и аз,къпя се оправям се ,пия едно мляко с нес и сядам да закуся :))

31.10.12
22:07

време е да напиша как протече днешният ми ден
9,00-ел карнитин (от итре го спирам,тк. го пих 1 месец,и сега почивка :рр)
9,30-тренироква Инсенити
11,00-мляко с нес,1 яйце+домат+морков+3с.л. извара
13,00-плодов чай
15,30-яйца по панагюрски + 2моркова
18,00-билков чай
20,00-2 кюфтета на скара + салата от моркови
и сега мисля към 10,30 да си направя още един билков чай
3л вода за деня :))

02.11.12
09:32

Ето и яденете за вчера ... имах малки прегрешения (tmi),т.к. имахме гости вечерта ...
9,00-кафе
9,30- тренировка Инсенити
10,30- 1 круша и 1 чаша топло мляко
10,45-3с.л. овесени ядки + 1/2 кофичка кисело мляко
14,00- консерва риба тон + салата от моркови
17,00-30 гр микс сурови ядки
и в 20,00 се започна прегрешението ... - кашкавал + луканка+5-6 шоколадови бонбона,след това си вечерях салата от моркови +няколко пачета телешко месо и след това 5-6 обик. бисквити и още няколко бонбона .... и рабира се 3 л вода,дори може би и повече,щото вечера с тези бонбони доста вода ми се пиеше :р,това ми беше вчерашното прегрешение,но от днес пак съм си в режима :)),надявам се да се съм стопирала процеса

03.11.12
11:12

така,не съм писала за вчера,затова сега е време да напиша какво се случва :P
9,15-кафе + 200/300 мл вода
10-тренировка Инсенити
11-омлет от 2яйца+извара + салата от моркови
12-чаша топло мляко
13,30-чай от мента
16-3парчета пушено свинско филе+извара+салата от моркови
18,30-чай
20-2 кюфтета на скара +салата от домати и моркови
3л вода
П.С. днес е денят ми за менерене и отново останах много разочарована,бях с 400 гр отгоре ,знам че това нищо не е ,и че може би съм задържала вода,но аз пак не съм доволна,т.к. целта ми е да сваля,а вече от 3 седмици нямам никакъв прогрес и нз какво да направя,дайте ми съвет,кажете ми какво не правя правилно,всеки ден тренирам,а пък никакъв резултат,надявам се някой да напише нещо,защото се чувствам много депресирана ... :((

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1