19.10.12
01:45
Искам да попитам,каква е разликата между Monster 100 и ISO 100?Едните са витамини а другото е Whey протеин.Занимавам се от скоро/5-6 месеца/ с фитнес и се интересувам кое ще ми помогне да напредна повече,имам предвид изчистване,сила, възстановяване,маса и т.н.
Трябва ли да ги вземам с някакви други добавки към тях и най-вече към протеина,защото доколкото знам Монстера е комплексен!Вземал съм единствено Monster 100 два пъти за 6 месеца и имам добри отзиви.Мога да дам повече пари,но искам да бъде най-доброто и най-ефикасното на пазара.
Аз съм 37г.- 1.84-102 кг.Не зная дали трябва да се изчистя или да работя за обем/маса/,едни казват че трябва да “чистя” други че трябва да увелича обема на мускулите/и аз така мисля/.Благодаря ви предварително!Лек ден!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.10.12 09:58.
19.10.12
10:35
Привет,
Това са коренно различни продукти. Monster 100 е витаминен комплекс, а ISO 100 е протеин. Повече за тях прочети от статиите:
Витамините - за какво са ни всъщност?
Протеин (част първа)
Протеин (част втора)
Протеин след тренировка
За твоят стаж в залата, един протеин, креатин, витамино-минерален комплекс и рибено масло са ти напълно достатъчни. Като минеш границата от 1 година непрекъснати тренировки, можеш да мислиш и за отстаналите категории добавки.
Към момента протеинът ще ти помогне да си набавяш достатъчно градивен материал за мускулите, ако не успяваш да си набавяш достатъчно от храната. Креатинът ще ти донесе малко повече сила и по-добро възстановяване между сериите и тренировките, а витамините, минералите и рибеното масло са от съществена важност за оптималното функциониране на човешкия организъм.
Ако не се храниш много разнообразно и не си голям приятел с плодовете и зеленчуците, един елементарен витаминен комплекс като NOW Daily vits ще ти помогне да си набавяш необходимите микро и макро елементи. Няма смисъл да набиваш толкова пари за Monster 100. Ако искаш малко по-силни витамини, спри се на NOW Adam. Те поне са на по-разумна цена от монстъра.
Като протеин можеш да се спреш примерно на:
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard
Pure Nutrition 100% Pure Whey
Креатин...някой от:
Optimum Nutrition Creatine Powder
Pure Nutrition 100% Pure Creatine
Прочети и статията за креатина: Креатин - повелителят на експлозивната сила
За рибено масло можеш да се спреш на NOW Foods Omega 3. За ползите от омега-3 мастните киселини можеш да прочете в статията Омега-3 ЕМК
Това е общо взето. Основни добавки, които работят. Друго към момента не ти е нужно. Ако смяташ да взимаш добавки за в бъдеще, съветвам те да отделяш по 20-30 минути дневно и да четеш от статиите в раздел Хранителни добавки
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.10.12 10:41.