По едно и също време ли си лягаш? Имаш ли някаква техника покрай теб- рутер нещо? Ако да- почни да го гасиш- аз и телефона си гася вечер и според мен има разлика.
По едно и също време ли си лягаш? Имаш ли някаква техника покрай теб- рутер нещо? Ако да- почни да го гасиш- аз и телефона си гася вечер и според мен има разлика.
Всичко седи в другата стая, телефона го изключвам. Проблемът е, че като дойде време да си лягам - обикновено към 23 ч. започвам да се съсредоточавам над всички звуци около мен - кола да мине и се сепвам веднага, а не живея в хич спокоен квартал ... и незнам как да се отърся от това и да се “накарам” да заспя.
Имах такъм проблем и не можех да спя вечер, заради предната ми работа, когато давах късни смени и прочие. Моя съвет е да почнеш да си лягаш по едно и също време/ което ти явно правиш/ вземи си някакъв магнезий/магнерич не е скъп/ и вземай по 1 таблетка, която съдържа около 500мг 30 тина минути преди лягане. Пий додстатъчно вода през деня- виж дали леглото ти е удобно- възглавници и тн. Знам че това са супер общи неща и ги знаеш.
ПП Всъщност имам още една идея- бях попадал преди време на едни аудиозаписи- hemi-sync- пускаш си записа, който има някаква продължителност и те унася и заспиваш. Идеята е че има серия от импулси, които уж синхронизират двете полукълба на мозъка. На слушалки се пуска. Друг вариант е да спиш на музика или някакви неутрални звуци- един вид да тушираш тия идващи отвън.
03.07.14
14:28
Цвети, погледнах назад където си описвала видях, че в някои дни пиеш по 2 кафета. Второ кафе към колко го пиеш? Също така ако можеш пробвай да не пиеш изобщо кафе известно време, може да има някакъв резултат върху съня. В последно време хората около мен се оплакват от безсъние и неспокоен сън. Предложих да намали кафето защото пиеше по 4-5 и то все в късния следобед. Резултата беше положителен. А, преди няколко дни сподели, че го е отказал и сутрин и резултата бил, че успява да се наспи поне до 9, което беше невъзможно преди това. И като се замислиш кафето е има и отрицателни и положителни страни. :)
Успех и дано се оправиш в скоро време, наистина е много лошо да не можеш да спиш пълноценно :)
Цвети, погледнах назад където си описвала видях, че в някои дни пиеш по 2 кафета. Второ кафе към колко го пиеш? Също така ако можеш пробвай да не пиеш изобщо кафе известно време, може да има някакъв резултат върху съня. В последно време хората около мен се оплакват от безсъние и неспокоен сън. Предложих да намали кафето защото пиеше по 4-5 и то все в късния следобед. Резултата беше положителен. А, преди няколко дни сподели, че го е отказал и сутрин и резултата бил, че успява да се наспи поне до 9, което беше невъзможно преди това. И като се замислиш кафето е има и отрицателни и положителни страни. :)
Успех и дано се оправиш в скоро време, наистина е много лошо да не можеш да спиш пълноценно :)
О, то моето кафе е точно 1 ч.л. и за двете общо. Пия го горещо и в най-малките възможни чашки. Обикновено до 13 ч. съм приключила и с двете кафета :D
Благодаря ви за включването. (F) Мисля да го спра това кафе, колкото и да е малко, да си купя магнезий и да видя как ще ми се отрази някаква музика, ако няма промяна ще ходя на чичо доктор да ми даде хапчета хахха но с ясното съзнание, че хапчетата не са решение, а просто временно успокоение. Сега бих изпила всичко, което ще ме накара да заспя за 8 часа и няма да съм уморена целия следващ ден.
и aз имах проблеми със съня допреди седмица-две и установих, че дори само едно кафе рано сутрин ми влияе. сега временно не пия никакво и заспивам за 10мин. ама пък без кафе е кофти... :)
5 серии; 30 кг.
- клек х 10
- колена-гърди от лег х 12
- гребане х 10
- янда сгъвания с 10 кг. диск х 12
- повдигане на ръце встрани; 5.5 кг. х 10
- бърпи х 5
30 мин.
Мнението беше редактирано от Цвети на 04.07.14 11:00.
04.07.14
12:23
Много добре изглеждаш :) Почвам старателно да ти чета дневника :)
04.07.14
12:33
(nlove2) Само това ще кажа :D
Благодаря ви, хора за милите думи. (:
Днес и утре няма да тренирам - ще съм навън по цял ден, което значи че ще ям в движение.
Закусих сега с 3 яйца .. натам незнам.
Мнението беше редактирано от Цвети на 05.07.14 07:41.
Храна:
- тахан с мед; жълтък, който трудно се различаваше от белтъка :D явно много нещастна е била кокошката
- пил.шишче на скара; домати, краставица, лук
- към 300 гр. сладолед рафи
- хумус; някоолко вилици ориз; чаша мляко 1,5% той и тебешира не бил лош за пиене .. :D
Днеска много обикаляне из София, много нещо. Спала съм един час някъде за 2 дни, искам да спяяя. Но пък беше мноооого хубав уикенд. Доволна съм. Видях се с хубави хора, отидох на хубави места и имаше много положителни емоции. А, да мерих се с калипер (67 кг. съм) - 22.5% мазнини
Мнението беше редактирано от Цвети на 06.07.14 21:48.
Храна:
- мляко с нестле фитнес; банан - дизастър, ама тряяше да го хвърля иначе (не банана :D), ама хич не обичам
- 3 яйца; краставица
- пил. шишче; моркови и зеле
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- хип-тръстер х 12
- планк с 5 кг. тежест 45 сек.
- гребане х 10
- колена-гърди от лег х 10
- повдигане на ръце встрани 5.5 кг.
- бърпи
Мнението беше редактирано от Цвети на 07.07.14 11:36.
Неска само храна:
- банан; тахан
- 3 яйца; патладжан на скара
- пилешко шишче; салата
- нахут
Течности: 2 л. вода
Вечерята мм
Тренировка: 5 серии
- 100 подскока
- лицеви опори х 7
- 100 подскока
- колена-гърди от лег х 10
- 100 подскока
- планк 45 сек.
- бърпи х 5
31-2 мин.
Скачането на въже е на един крак х 50 на всеки - 100 общо.
Мнението беше редактирано от Цвети на 10.07.14 11:58.
09.07.14
12:26
Браво Цвети за скоците на един крак!!! Аз имам уплах от скачането на въже на един крак. Имам чувство, че ще си прецакам коляното.
Браво Цвети за скоците на един крак!!! Аз имам уплах от скачането на въже на един крак. Имам чувство, че ще си прецакам коляното.
По едно време на всяка тренировка бях сложила скачане на въже (с 2 крака) някъде към 200 пъти и за 2 седмици болките в колената не закъсняха. Спрях и се оправих. След това започнах само в 1 тренировка (1 път в седмицата) да ги включвам и то на 1 крак и всичко беше ок. Засега нямам проблеми (:
09.07.14
15:48
Интересно, виж аз ужасно обичам да скачам на въже. Мога да го правя във всяка тренировка и досега не съм усетила болки в коленете. Изключително съм внимателна изобщо защото ме е страх от травми. В началото, когато нямах опит правех доста грешки и просто сега ми е като обица, винаги загрявам и гледам по 100 пъти дали е правилна техниката ми и разни такива. Заради това и се отказах да тичам, защото така и си нямам правилна техника на тичане :D Смеят ми се като кажа така, но това е истината :D Явно нещо грешиш за да си изпитала болка. Дано, този път да нямаш проблем с болежките :) Успех :)
Храна:
- с.л. тахан; банан
- 3 яйца; варен микс (грах, царевица)
- пил.шишче (от снимката); тиквичка
Течности: 2.5 л. вода
Коментар: Открих тахан, който не мога да изям хахха просто не ми е така вкусен както останалите. Консистенцията не е баш течна и не “върви” толкова бързо и лесно. Очертава се да изям 250 гр. за 7 дни - нещо, дето не се е случвало досега. Вчера ядох сладолед рафи, ама кво да се прави .. нищо де, вкусен беше.
Цялата се покривам с такива мехурчета след тренировка, после се махат. На какво може да се дължи?
Мнението беше редактирано от Цвети на 10.07.14 12:06.
Ето едно кратко обяснение. Ако ти се чете още ключови думи са: sweat bumps или heat rash.
Ето едно кратко обяснение. Ако ти се чете още ключови думи са: sweat bumps или heat rash.
Много ти благодаря! Аз честно казано не съм търсила, просто реших да попитам (: Понеже го забелязвам последно време (:
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- римска тяга х 10
- колена- гърди от лег х 12
- гребане х 7
- янда сгъвания с диск 10 кг. х 10
- повдигане на ръце встрани 5.5 кг; х 8
- бърпи х 5
25 мин.
Мнението беше редактирано от Цвети на 12.07.14 17:33.
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- скачане на въже х 100
- клек х 7
- гребане х 7
- колена-гърди от позиция планк х 10
- янда сгъвания с диск 10 кг х 10
- бърпи х 5
28 мин.
Коментар: Тва пилешко месо за нищо не става, бахти опекох 530 гр. бутчета, изядох сигурно 300 гр. и все едно нищо. Повече няма да си купувам, ся просто ми се прияде, ама грешка голяма. Иначе тренировката е подобие на вчерашната, трябваше да има ден между тях, ама така се получава. Оф, тея отгоре моите съседи цял ден стържат по пода, не го ли изстъргаха вече тоя под?? Те постоянно правят някакви странни неща и то с часове - издават нечленоразделни звуци, стържат по пода, нещо хвърлят, удрят, викат, пеят ..
Мнението беше редактирано от Цвети на 13.07.14 21:13.
13.07.14
12:51
Който пее зло не мисли! :D
Неска само храна, тъй като съм цял ден навън си направих любимата комбинация, която ме държи сита цял ден, а именно сьомга (котлет 200 гр.) + 2 ч.л. тахан. Само да се оплача, вчера поръчах да ми купят от оня гъстия тахан, дето не го ям толкова бързо. Е, да ама човекът взел точно от тоя с парченцата фъстъци, дето ми е любим ... иии естествено вечерта замина половината. Кво ми става с тоя тахан незнам, трябва да престана да се тъпча вечер с него. Мисля да започна пак да ям извара вечер, ама как се подувам от нея .. пф.
Храна:
- сьомга с тахан
- 3 яйца; летен!? микс ( карфиол, грах, зелен боб, моркови)
- извара
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- хип-тръстер х 12
- колена - гърди от лег х 10
- гребане х 7
- янда сгъвания с диск 10 кг. х 10
- повдигане на ръце встрани х 8
- бърпи х 5
22 мин.
Мнението беше редактирано от Цвети на 15.07.14 11:02.
Не съм писала една седмица, нищо не се е променило. Тренировката по-горе я правя 3 пъти седмично, като редувам упражненията. Например за долна част си избирам от: клек, хип-тръстер, римска тяга, добро утро, за корем правя планкове, янда сгъвания, усукване с лост и т.н. Просто тренировката ми е еднаква всеки път, отнема ми между 20 - 25 мин. и не виждам смисъл да вписвам един след друг почти еднакви постове. Храната също е без промяна, ако има такава - ще я впиша тук, но засега се е установила една стабилност в тренировки и хранене, която ми харесва и не мисля да я променям скоро. Постигнах някакъв баланс и ако той се наруши ще започна отново да описвам нещата си тук, дотогава ще ви чета и с други думи преустановявам воденето на дневника.
Ш’ти се занимавам с черупки, я сипи 100 мл. от пастьоризираните - хомогени.
Мнението беше редактирано от Цвети на 03.08.14 17:43.
03.08.14
18:12
Къде ги намери?
Къде ги намери?
В ХИТ- маркет (то там кво ли няма де). Имаше и кутии поотделно белтъци, поотделно жълтъци :D
03.08.14
18:17
Младост 3, нали така? :) И колко струват? :)
Младост 3, нали така? :) И колко струват? :)
М, не . .. в другия край - Люлин. Цена нямаше.
Нещо ми се дописа тук. (;
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- клек х 12
- колена-лакти от лег х 10
- гребане х 10
- янда сгъвания с 10 кг. диск х 15
- раменна преса с 7 кг. дъмбел х 10 на ръка
4 серии:
- бърпи х 10
- колена - лакти от позиция планк х 10
Вода: 2л.
Храна:
- сл. тахан (не по-малко от 80 гр.); 4 сливи
- 2 яйца с лук, чубрица и масло; 2 корнишона
- праскова
- пил.гърди
- домати с чушка, лук, корнишони
Мнението беше редактирано от Цвети на 11.08.14 09:44.
10.08.14
16:55
Нещо ми се дописа тук. (;
Тъй, тъй :)
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- хип-тръстер х 12
- янда сгъвания с 10 кг. диск х 15
- гребане х 10
- планк 45 сек.
- раменна преса 7 кг. дъмбел х 10
4 серии:
- бърпи х 10
- колена - лакти от лег х 10
35 min
Храна:
- 2 яйца с извара, лук, черен пипер, шарена сол; 2 ч.л. сл.тахан
- праскова
- пъстърва; патладжан
- тиквено брашно
Мнението беше редактирано от Цвети на 12.08.14 15:14.
Неска само храна (; Без тренировка и много движение.
- тахан; 2 сливи
- 2 яйца с нахутено брашно, шарлан, риган, червен пипер, сол - на тефлонов тиган
- сьомга на скара; 1 с.л. тахан
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- сумо тяга х 12
- янда сгъвания с диск 10 кг. х 15
- гребане х 10
- коляно - лакът от лег х 20
- раменна преса, дъмбел 7 кг. х 10
4 серии:
- бърпи х 10
- планк 40 сек.
35 мин.
Храна:
- тахан; 2 кивита
- 2 яйца с нахутено брашно, лук, извара, шарлан, сол
- праскова
- пъстърва с риган и зехтин
Мнението беше редактирано от Цвети на 15.08.14 15:52.
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- клек х 12
- янда сгъвания с диск 10 кг. х 15
- гребане х 10
- в-преса х 10
- раменна преса х 10; 7 кг.
- планк 40 сек.
4 серии:
- бърпи х 10
- колена-лакти от лег (краката не опират пода)
Храна:
- тахан; 2 сливи
- 2 яйца, оризово брашно, сол, мляко; отгоре: маскарпоне, сладко от череши
- сьомга (котлет); салата
Вчера нищо особено - малко лицеви опори, малко планкове, напади, усуквания с лост и разбира се над 5 км. ходене (;
Днеска без тренировка. Мислех да ми е зареждащия ден, но аз си знам, че като определя такъв ден и следва цял ден омазване :D затова реших вчера да заредя вечерта (към 22.30 :D) с мед и тахан в доволно количество, разбира се без да преяждам. Калориите бяха към 2600-700 за деня, което е ок.
Храна:
- праскова
- палачинка (2 яйца, бадемово мляко, нахутено брашно) с маскарпоне
- пил.гърди; патладжан
- мъфин от тиквено брашно
Ако някой се чуди дали да си купи мляко от овесени ядки - моят съвет е не :D Поне за мен вкусът му е отвратителен, някакъв сладникав и самото мляко е лигаво. От тея ядкови млека бадемовото най-ми харесва, като цяло не одобрявам идеята за тях .. но не ме подуват. Комбинацията маскарпоне със сладко от нещо .. е мноого яка хаха Не обичам да ги ям отделно, ама виж като си ги забъркам много ми харесва, а да само да похваля нахутеното брашно и се спирам хахах (;
ПП : Демонстрирам .. така изглеждат 65 кг. на 173 см (;
Мнението беше редактирано от Цвети на 25.08.14 12:09.
18.08.14
10:14
Изглеждат перфектно ;)