Шумен шумно шуми и вдига тежко

Прескочи до:

23.08.16
12:40

Толкова жалка история е Томито....не виждам с какво те е впечатлил толкова...Баси  мрънкането-не се трае.Такива сравнения...колосални!!!Дебил.

Мнението беше редактирано от nervak на 23.08.16 12:42.

23.08.16
13:28

Майната и на личността на Томито. Повечето заключения, които е направил , съм ги правил и аз лично за себе си.

До като спорта не е държавна политика и не се влагат пари в него, винаги ще е на такова ниво. Но да се дават пари за спортове където имаме традиции , а не за хокей на лед примерно... или скачане на батут още по-голям абсурд. С трици маймуни не се ловят ;).

Мнението беше редактирано от Георги Стефанов на 23.08.16 15:31.

Закрит Акаунт

23.08.16
15:29

казано от Георги Стефанов на 23.08.16, 15:22:

До като спорта не е държавна политика и не се влагат пари в него, винаги ще е на такова ниво. Но не да се дават пари за спортове където имаме традиции , а не за хокей на лед примерно... или скачане на батут още по-голям абсурд. С трици маймуни не се ловят ;).

Имаш предвид, ДА се дават пари за спортовете ни с традиции,  но просто си се объркал при писането или .........8-)

Абе не знам доколко е оправдано да се наливат пари в спортове, само за да гоним олипмпийски медали. Видяхме големите спортисти от едно време какви ги сътвориха 90-те години :@ В същото време, поколенията расли във времена, когато спорта е бил държавна политика мрат като мухи от сърдечно-съдови заболявания. Е*ем ти политиката!

Ако има държавна политика, нека да е в масовия и аматьорския спорт, ДЮШ, възпитанието на добра физическа и здравна култура у децата, в училище. Не да ми дават от данъците на разни знайни и незнайни герои да се зобат, и после я вземат медал, я не!

Да се строят повече спортни площадки ( не само платени игрища за мини-футбол ). Да се стимулира аматьорския спорт чрез различни първенства за аматьори. Училищните първенства да се провеждат целогодишно, а не като сега - баскетболното първенство в една седмица, 2 мача на ден и хайде готово - петилетката за година.

Много може да се направи. Само желание да има.

23.08.16
18:57

Ако е на ниво аматьорския спорт, то и успехите в профи средите няма да закъснеят. Къде обаче останаха спортните училища? ...

Днес първа по-сериозна тренировка. Доста сила имах, но се изморих бързо.
Лег 15х60, 12х80, 6х100, 12х80, 12х60, 12х60
Флайс с дъмбели  6 серии х 12 повторения х 14кг / с 30с. почивка между сериите/
Кофички без тежест- 6 серии х 12 повторения / 30с. почивка/
Полулег с дъмбели  4 серии х 12 повторения х 22кг

Повдигане на краката от вис + 4кг медицинска топка- 4 серии х 12 повторения
Молитва- 4 серии х 10 повторения
Коремни преси, крънчове, Лакът към коляно

Храна- овесени ядки с кисело мляко и лъжица протеин, сини сливи, един банан, 2 кутийки риба тон в собствен сос, 400г. консерва червен боб, 1 пакет оризовки, лъжица протеин. За вечеря съм предвидил кюфтета от телешко месо и зеленчуци.

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 23.08.16 19:10.

23.08.16
21:26

казано от ME4O_TURIST на 23.08.16, 18:57:

Къде обаче останаха спортните училища? ...

Какво те интересува конкретно за спортните училища?

23.08.16
21:30

Нищо, което не мога да си обясня ... Просто ги няма

23.08.16
21:39

Нещо  нищо не можеш да си обясниш  по простота причина ,че явно не си се интересувал...така наизуст като оня жалък говорител-футболител говориш.
Дъщеря ми е в спортно,вече стана няколко пъти републиканска в нейните дисциплини-далеч е от световната класа,ама и не толкова...на 16 е все пак.
В класа и има няколко момчета ,които ходиха на младежката олимпиада и се представиха в шестицата по бокс.С джудистките е същото положение за младежката олимпиада...ама ти за нея вероятно не си и чувал.В борбата също имат куп призьори в  малките кг...В десетобоя има о сериозни постижения...като изключим копието,диска и чука... Не ми се продължава.
А да -щангите пропуснах...

Мнението беше редактирано от nervak на 23.08.16 21:57.

23.08.16
21:56

СПОРТНИТЕ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ  . Повечето са ситуирани в София както се вижда. В Шумен например имаше допреди 15-тина години, но вече няма . Спортните бази, където тренират детско-юношеските формации са в трагично състояние. А сме град с традиции в борба, баскетбол, фехтовка, вдигане на тежести , тенис на маса и още други . Наскоро закриха и мъжкия футболен отбор, но нека се съсредоточим само в детско-юношеския спорт. Той просто крета на изкуствено дишане и с клизма и на инат излизат малки шампиони.
Ама всичко е наред . България е чудесна страна, осигуряваща лукс и възможности за младите спортисти. Аз съм просто един дървен философ .... Заеби

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 23.08.16 21:57.

23.08.16
21:58

Разбира се...за 5мин изрови нещо от интернет.

23.08.16
22:20

Говориш за някакви частни случаи. Да са живи и здрави момичетата ти и да продължават да печелят. Само че синът на бай Пешо от Горна Оряховица няма възможност да дойде в София и да тренира.

23.08.16
22:51

В Самоков си работи училището, дори излъчиха европейски шампион по борба.

24.08.16
09:24

казано от ME4O_TURIST на 23.08.16, 22:20:

Говориш за някакви частни случаи. Да са живи и здрави момичетата ти и да продължават да печелят. Само че синът на бай Пешо от Горна Оряховица няма възможност да дойде в София и да тренира.

Изобщо не са частни случаите.
Защо синът на бай Пешо  да няма възможност????
Ако е достатъчно добър на изпитите ,спокойно почва да учи в София...Има общежития безплатни ,в стола порциите огромни и за разлика от другите училища струва 60ст купона!!!-закуската 40ст...вечерята 60ст.
За рекорди взимат стипендия,за успех също, тоест могат да се взимат около 200лв на месец!...Та нека не се преекспонират толкова нещата-начини и възможности има,стига някой да иска ...Добавки им дават безплатни,е  на Нутрин -но пак е нещо.
Тоя линк за Видин,какво трябва да покаже...то така е целия северозапад!По другите страни северните части винаги са по-богати...а тук какво- Резерват...Изключвам Русия,там са същите дебилно мързеливи алкаши.

Концепцията със спортните училища е сбъркана, според мен. От всички, които “учат” там, колко ще станат професионалисти и ще си изкарват хляба с това? Колко от тях ще станат медалисти? Каква база ти дава спортното за живота? Нима в едно нормално училище, при добри условия и желание, учениците не могат да се занимават със спорт, да тренират двуразово и да постигат резултати? Мой съученик беше републикански шампион по тласкане на гюле, пък завършихме математатическа гимназия. Друг мой съученик беше много добър таекуондист ( не му знам постиженията ). Аз не съм бил кой знае какъв спортист и нямам някакви резултати, но съм тренирал всеки ден, без това да ми пречи на резултатите в училище.

Това е някаква приумица на соц строя да правим спортисти, да ни видят колко сме велики, нищо че фалирахме държавата 2-3 пъти. Не е с цел да правим децата цялостно по-здрави, да им създаваме култура за цял живот.

п.с. защо трябва спортните бази да са на спортните училища ? Защо не може да са просто държавни и всички деца, които искат да се занимават със даддения спорт, да ги ползват ? И всъщност, защо само деца? Защо да не може и за аматьори?

Аз предпочитам нация от аматьори, без пукнат медал на олимпиадите, но със здрави сърца и дълъг живот, на който да се радват, а не едни куп златни медали и нация от сърдечно-съдово болни, с най-ниска продължителност на живота в ЕС и с най-голям процент смъртност от инфаркти и инсулти.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 24.08.16 09:55.

24.08.16
10:09

казано от Alexander Krastev на 24.08.16, 09:52:

Концепцията със спортните училища е сбъркана, според мен. От всички, които “учат” там, колко ще станат професионалисти и ще си изкарват хляба с това? Колко от тях ще станат медалисти?.

Повярвай ми...там и преподават точно толкова колкото и в другите средни училища!Мога преценя поне що касае предметите математика,физика,химия,информатика и инф.технологии.Това училище си е всъщност обикновена гимназия  с тази разлика ,че децата за заети целодневно с тренировки и  учебен процес.Тренират и учат сутрин и тренират и учат след обяд.Та реализацията е равнопоставена с другите училища.
Друг е въпроса колко учат част самите деца...По успяващите в спорта,често ги побутват треньори, родители да минават в горни класове с един ужасяващ минимум...Но пък други имат поставени  ултиматуми ,че видя ли в къщи  един мякащ,ъкащ и просташки говорещ пубер със слаби оценки...то той същия месец ще бъде преместен в училище където спорта ще заема по-малко място от времето му,тъй като ученето е основното...спорта е просто една екстра.

П.с -спортните бази отдавна не са на спортните училища...или поне повечето,знам това със 100% сигурност за бокса,борбата и плуването.
Ти самия ходиш в една от бившите бази на спортното!

Мнението беше редактирано от nervak на 24.08.16 10:39.

24.08.16
11:05

Майната му на соца. Нека има спортни училища, но с по-различна, модерна концепция. Давам веднага за пример футболната академия на Литекс в Ловеч. Там много държат тренировъчния процес да върви ръка за ръка с училището. Падне ли ти успеха - изхвърчаш.

25.08.16
11:44

Вчера пропуснах тренировката, но за сметка на това си похапнах стабилно. Овес, протеин, плодове, телешко , 400г. задушен грах, кълцана наденица, зеленчуци, оризовки. 3 пъти през деня х5г. креатин. Днес ще разцепя краката.
Маратонките, които си бях поръчал също дойдоха. Много са удобни.
Конкуренцията е направила много як проект. Допада ми идеята за подобно предаване. Случайно научих, че има такова нещо от една приятелка, която участва. BB-TEAM да не спят ;)

25.08.16
13:01

казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 11:44:

Конкуренцията е направила много як проект. Допада ми идеята за подобно предаване. Случайно научих, че има такова нещо от една приятелка, която участва. BB-TEAM да не спят ;)

Предния сезон беше добър, не съм пропускала серия, беше онлайн само. Състезателите не бяха в перфектна форма и точно това беше интересно, от къде почват и накрая в каква форма излизат на сцената, но не всички излязоха на сцената. Тогава нямаше кастинг, сега сигурно са избрали само машини като целта е да заграбят медалите, ще бъде още по-интересно ;)

BigLamer

25.08.16
13:23

Ау ау! Поскан салза!
Гледах и представянето, където основното било да се види, че е добре цял месец да бачкаш, за да може да си плащ на “професионален” инструктор, понеже иначе няма смисъл да се тренира. Ама е лято и топлата вода много не се харчи!

Закрит Акаунт

25.08.16
13:37

Ех, Мечооооо :D….......в оная тема казваш, че на Запад започнали с Ню Баланса, а само в БГ още се кланят на Адидас и Найк ;) Ама виждаме, какво си взел в крайна сметка :) - на визия цепят 8-) Да са ти честити и да изкарат много, че тези летните, са малко не за голям напън, ако ще тренираш с тях. Имам 3 чифта пролетно-лятно-есенни :D бр. маратонки Адидас - единият от тях е като твоите, летен доста ми се види, а другият /най-старият от трите-вече 5 та година сигурно кара и не е мръднал/ уж го бях предназначил за тренировките, тъй като вече месец тренирам с него, защото е с повече кожа, ама вчера казах на жената да ми купи едни най-обикновени кецове, по-скоро гуменки. Днес живот и здраве ще ги севтосам.
М/у другото именно покрай твоето изказване се сетих за тези Ню Баланс, та и влизайки по спортните магазини ги разгледах. Държат си цени като водещите марки, но същевременно хич не ми харесаха като дизайн и какво ли не още. Не знам за качеството им.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 25.08.16 13:46.

25.08.16
14:53

казано от Дени на 25.08.16, 13:01:

Предния сезон беше добър, не съм пропускала серия, беше онлайн само. Състезателите не бяха в перфектна форма и точно това беше интересно, от къде почват и накрая в каква форма излизат на сцената, но не всички излязоха на сцената. Тогава нямаше кастинг, сега сигурно са избрали само машини като целта е да заграбят медалите, ще бъде още по-интересно ;)

“Конкуренцията” добре се забавлява на гърба на зрителите ;) Голяма част от участниците в този сезон са отдавнашни клиенти на същите треньори, а също и членове на техническия екип на предаването. Иначе, за пред камерата не се познаваме ;)

Познавам човек, участвал в миналия сезон (който аз изобщо не съм следила). Натиска за употреба на не дотам безвредни препарати и върху момичетата е бил много голям.
Спрял ти е цикъла - не му обръщай внимание, продължавай.
Тестостерона ти е колкото на мъж - стига лигавщини, трябва да извадиш пресата на всяка цена.

В този сезон, очевидно няма да има подобни недоразумения, т.к. участниците са наясно със средствата за подготовка за състезание ;)

25.08.16
14:59

Изобщо,що за тъпня е това...от мякащи и мекащи хуманоиди със много сериозен вид?

25.08.16
15:26

Да, този сериозен вид на  тежко страдание от запек и хемороиди едновременно, винаги ме е забавлявал.
Мъжете са мазни, но с доста маса и тренривочъчни навици, така че няма да е трудно да се обработят.
От жените също избраха тези с подходяща лека и фина структура , в добра обща форма и също лесно ще се придобият нужния вид. В крайна сметка няма да е супер промяна, а козметично орелефяване. Що не взеха  70 кг дама, която никога не е тренирала?

25.08.16
15:44

Конкуренцията е направила много як проект.

Конкуренция на кого и на какво?

BB-TEAM да не спят ;)

Всеки със своите цели, принципи, философия, политика, виждания, схващания и подчинените на тях планове, действия, проекти, настояще и бъдеще.
Благодарим за обратната връзка.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.08.16 15:46.

25.08.16
16:07

Дидо, аз се шегувах за Ню Баланса и останалите марки . Бях се спрял на Ню Баланс, както бях отбелязал, но нямаше моя номер.
Нервак, ти книжовен български говориш?  И мен не ме кефи мЙекането, но сигурно и при мен вече си личи след толкова години в такъв регион.
До критиците- Познавам лично едно от момичетата. Не е тренирала никога преди това с треньорите. Забранени субстанции не е и не мисля, че ще си позволи да употреби. Хранителния и тренировъчен режими са напълно адекватни .Идеята е страхотна  и е голяма крачка за популяризиране и приобщаване на повече хора към спорта, а и  като цяло към водене на здравословен начин на живот. Haters gonna hate :D
До орлицата майка, бдяща над БИБИТИЙМА - пошегувах се, защото вътрешно се хванах на бас със себе си, че ще бъдеш първата с подобен коментар.  Тази платформа има немалък принос за онова, за което говорех малко по-нагоре.
П.П. И аз пОскаН сАлза , когато отворих профила на треньорката Декова в конкурентния сайт. ОНЛАЙН хранителен и тренировъчен режим. Поскам втора салза...

Мила

25.08.16
16:18

казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 16:07:

П.П. И аз пОскаН сАлза , когато отворих профила на треньорката Декова в конкурентния сайт. ОНЛАЙН хранителен и тренировъчен режим. Поскам втора салза...

Аз това нещо не го разбрах, т.е. не разбрах дали е ирония или не към мацката, която е бивш активен член и на това общество.

Те с това си изкарват хляба в бодиконструктур с писане на програми (освен със магазина им).

25.08.16
16:20

Несериозно е уважаващ себе си инструктор да предлага подобни онлайн полюции :)
@Кобре, нищо лесно няма щом става въпрос за промяна. И тук има поничковци, които видимо от години се опитват да отслабнат, но не се получава и твърдят, че не им е приоритет :D Респективно и покачващи клечоци се намират.

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 25.08.16 16:22.

Само да вметна, че няма нищо здравословно в това да се готвиш и да излизаш на състезание по фитнес и културизъм (в която и да е категория). :)

Иначе уважение за тези, които ЗНАЯТ какво правят, знаят какво дават, какво ще получат и се борят за мечтите си.

Много обаче не знаят. Много искат просто да бъдат на сцената и прожекторите да ги осветят за един кратък миг.
Разбират в последствие същността на нещата и къде са щастливи след това, къде - разочаровани, но и това е опит все пак. :)

/Мнението ми няма нищо общо с дискутираното предаване по-горе, а обобщава преките ми наблюдения към новопоявилите се състезатели на сцената, които в повечето случаи не се появяват втори път/

А колкото до bb-team - смятам е ясно, че не сме се насочили към състезателната сфера. :)

Закрит Акаунт

25.08.16
16:22

казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 16:20:

онлайн полюции :)

:D :D :D :D :D

25.08.16
16:27

В тоя ред на мисли и аз да вметна- Няма значение, дали е здравословно да се готвиш за състезание или не. Всеки спортист осъзнава рисковете, които поема с практикуването на какъвто и да е спорт, но това не пречи той да бъде стимул за обикновения човек да започне да спортува и да води здравословен начин на живот. Иначе Вероника засегна сериозен проблем. И аз не харесвам звездите еднодневки , конкретно в бодибилдинга. Изнемощели и изпити погледи на сцената и т.н

25.08.16
18:33

казано от Dydo на 25.08.16, 13:37:

М/у другото именно покрай твоето изказване се сетих за тези Ню Баланс, та и влизайки по спортните магазини ги разгледах. Държат си цени като водещите марки, но същевременно хич не ми харесаха като дизайн и какво ли не още. Не знам за качеството им.

Ню баланс са едно от най-здравите маратонки, които съм носила и не пропускам да ги похваля при възможност. Издържаха на всякакви изпитания.:)
Имат много разнообразни дизайни, просто до нашите магазини стигат само някои.
Голяма екстра им е, че имат доста модели, които имат размери в ширината на ходилото.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.16 22:37.

25.08.16
22:31

Днес тренировката беше супер( Само горнището вдига мощността с 15 к.с) . После раздвижих с колелото до игрищата за футбол и поиграх един час.

Прасец без тежест 4 серии х 40 повторения
Клек 15х60( бързо) , 8х100, 8х100 , 12х60
Лег преса - 15х80 / 4серии
Бедрено сгъване 4 серии х 12 повторения х 50кг
Тяга с прави крака(дъмбели) 3 серии х 12 повторения

Раменна преса от седеж 12х40, 12х40, 6х50, 6х60
Хеликоптер - 6 серии х 12 повторения / през 30с./
С дъмбели напред 12х12, 10х16, 6х22, 12х12
С дъмбели встрани 3 серии х12кг х 12повторения
С дъмбел встрани от позиция за страничен планк 2 серии х 12 повторения х5кг

Храна: овесени ядки, обезмаслено кисело мляко, лъжица протеин, праскови, телешки кюфтета и 400г. нахут, оризовки, протеин, пилешко бутче с варени картофи, 2-3 сини сливи.
Добавки- 3 пъти през деня монохидрат , като след тренировка с малко декстроза, BCAA преди и по време на трен.
Pameeeee Византияяя. На тоя Андонис Ремос и ташаците му са музиканти.

казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 16:20:

Несериозно е уважаващ себе си инструктор да предлага подобни онлайн полюции :)

Тъжно ми е много :( Но се съгласявам с теб.

Иначе Марина беше редовен юзър, но бб-тийм й отесня :)

И само да ти кажа, Мечо - не адмирирай твърде много конкуренцията - там за подобно фриволно поведение въобще не са толерантни като тук (Колето да ти казва, че те следи, Игличето да те рязва вербално тук-таме ;) ) - там 1 път ти дават фандък ако ги захраниш, а на 2рия излиташ с 2ра космическа с бан (включително и в страницата им във фб :D ). Тук е либерално, там е диктатура :D

26.08.16
08:40

Има разлика между фриволно поведение и нарушаване на правилата.

26.08.16
08:53

казано от ME4O_TURIST на 26.08.16, 08:40:

Да, тук я има ;) (Не казвам, че другаде я няма, не съм запозната, не коментирам други места.)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.08.16 08:54.

казано от Dydo на 25.08.16, 13:37:

Ех, Мечооооо :D….......в оная тема казваш, че на Запад започнали с Ню Баланса, а само в БГ още се кланят на Адидас и Найк ;) Ама виждаме, какво си взел в крайна сметка :) - на визия цепят 8-) Да са ти честити и да изкарат много, че тези летните, са малко не за голям напън, ако ще тренираш с тях.

Дидо,темата за Ню Баланса тръгна от мене.Бях споменал,че съм си взел такива.Този Найк на мечо е Evolution 3,който е добър модел,а Ню Баланса,който аз си взех е Speed ride 320 v2.Двата модела са от един ценови клас,и двата са удобни.Аз ги взех,защото имаше номер,а Найка(същия като на Мечо)-нямаше.Найк и Ню Баланса са сходни като цена,спрямо класа.Въпрос на вкус.Мечо се е пошегувал просто.Дали Найк,или Ню баланс от един и същи клас-разница йокмуш.

казано от ME4O_TURIST на 26.08.16, 08:40:

Мога да те уверя, че острото несъгласие с мнение на някой от екипа (говорим по дискутиран въпрос) щеше да ти донесе жълт картон, а да си позволиш като тук да говориш, че екипа си позволявал нещо, щеше да те изхвърли оттам ;) Нямаше грам да те бавят.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1