Толкова жалка история е Томито....не виждам с какво те е впечатлил толкова...Баси мрънкането-не се трае.Такива сравнения...колосални!!!Дебил.
Мнението беше редактирано от nervak на 23.08.16 12:42.
23.08.16
13:28
Майната и на личността на Томито. Повечето заключения, които е направил , съм ги правил и аз лично за себе си.
23.08.16
15:22
До като спорта не е държавна политика и не се влагат пари в него, винаги ще е на такова ниво. Но да се дават пари за спортове където имаме традиции , а не за хокей на лед примерно... или скачане на батут още по-голям абсурд. С трици маймуни не се ловят ;).
Мнението беше редактирано от Георги Стефанов на 23.08.16 15:31.
23.08.16
15:29
казано от Георги Стефанов на 23.08.16, 15:22:
До като спорта не е държавна политика и не се влагат пари в него, винаги ще е на такова ниво. Но не да се дават пари за спортове където имаме традиции , а не за хокей на лед примерно... или скачане на батут още по-голям абсурд. С трици маймуни не се ловят ;).
Имаш предвид, ДА се дават пари за спортовете ни с традиции, но просто си се объркал при писането или .........8-)
23.08.16
15:45
Абе не знам доколко е оправдано да се наливат пари в спортове, само за да гоним олипмпийски медали. Видяхме големите спортисти от едно време какви ги сътвориха 90-те години :@ В същото време, поколенията расли във времена, когато спорта е бил държавна политика мрат като мухи от сърдечно-съдови заболявания. Е*ем ти политиката!
Ако има държавна политика, нека да е в масовия и аматьорския спорт, ДЮШ, възпитанието на добра физическа и здравна култура у децата, в училище. Не да ми дават от данъците на разни знайни и незнайни герои да се зобат, и после я вземат медал, я не!
Да се строят повече спортни площадки ( не само платени игрища за мини-футбол ). Да се стимулира аматьорския спорт чрез различни първенства за аматьори. Училищните първенства да се провеждат целогодишно, а не като сега - баскетболното първенство в една седмица, 2 мача на ден и хайде готово - петилетката за година.
Много може да се направи. Само желание да има.
23.08.16
18:57
Ако е на ниво аматьорския спорт, то и успехите в профи средите няма да закъснеят. Къде обаче останаха спортните училища? ...
Днес първа по-сериозна тренировка. Доста сила имах, но се изморих бързо.
Лег 15х60, 12х80, 6х100, 12х80, 12х60, 12х60
Флайс с дъмбели 6 серии х 12 повторения х 14кг / с 30с. почивка между сериите/
Кофички без тежест- 6 серии х 12 повторения / 30с. почивка/
Полулег с дъмбели 4 серии х 12 повторения х 22кг
Повдигане на краката от вис + 4кг медицинска топка- 4 серии х 12 повторения
Молитва- 4 серии х 10 повторения
Коремни преси, крънчове, Лакът към коляно
Храна- овесени ядки с кисело мляко и лъжица протеин, сини сливи, един банан, 2 кутийки риба тон в собствен сос, 400г. консерва червен боб, 1 пакет оризовки, лъжица протеин. За вечеря съм предвидил кюфтета от телешко месо и зеленчуци.
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 23.08.16 19:10.
казано от ME4O_TURIST на 23.08.16, 18:57:
Къде обаче останаха спортните училища? ...
Какво те интересува конкретно за спортните училища?
23.08.16
21:30
Нищо, което не мога да си обясня ... Просто ги няма
Нещо нищо не можеш да си обясниш по простота причина ,че явно не си се интересувал...така наизуст като оня жалък говорител-футболител говориш.
Дъщеря ми е в спортно,вече стана няколко пъти републиканска в нейните дисциплини-далеч е от световната класа,ама и не толкова...на 16 е все пак.
В класа и има няколко момчета ,които ходиха на младежката олимпиада и се представиха в шестицата по бокс.С джудистките е същото положение за младежката олимпиада...ама ти за нея вероятно не си и чувал.В борбата също имат куп призьори в малките кг...В десетобоя има о сериозни постижения...като изключим копието,диска и чука... Не ми се продължава.
А да -щангите пропуснах...
Мнението беше редактирано от nervak на 23.08.16 21:57.
23.08.16
21:56
СПОРТНИТЕ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ . Повечето са ситуирани в София както се вижда. В Шумен например имаше допреди 15-тина години, но вече няма . Спортните бази, където тренират детско-юношеските формации са в трагично състояние. А сме град с традиции в борба, баскетбол, фехтовка, вдигане на тежести , тенис на маса и още други . Наскоро закриха и мъжкия футболен отбор, но нека се съсредоточим само в детско-юношеския спорт. Той просто крета на изкуствено дишане и с клизма и на инат излизат малки шампиони.
Ама всичко е наред . България е чудесна страна, осигуряваща лукс и възможности за младите спортисти. Аз съм просто един дървен философ .... Заеби
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 23.08.16 21:57.
23.08.16
22:20
Говориш за някакви частни случаи. Да са живи и здрави момичетата ти и да продължават да печелят. Само че синът на бай Пешо от Горна Оряховица няма възможност да дойде в София и да тренира.
23.08.16
22:51
В Самоков си работи училището, дори излъчиха европейски шампион по борба.
23.08.16
23:13
казано от ME4O_TURIST на 23.08.16, 22:20:
Говориш за някакви частни случаи. Да са живи и здрави момичетата ти и да продължават да печелят. Само че синът на бай Пешо от Горна Оряховица няма възможност да дойде в София и да тренира.
Изобщо не са частни случаите.
Защо синът на бай Пешо да няма възможност????
Ако е достатъчно добър на изпитите ,спокойно почва да учи в София...Има общежития безплатни ,в стола порциите огромни и за разлика от другите училища струва 60ст купона!!!-закуската 40ст...вечерята 60ст.
За рекорди взимат стипендия,за успех също, тоест могат да се взимат около 200лв на месец!...Та нека не се преекспонират толкова нещата-начини и възможности има,стига някой да иска ...Добавки им дават безплатни,е на Нутрин -но пак е нещо.
Тоя линк за Видин,какво трябва да покаже...то така е целия северозапад!По другите страни северните части винаги са по-богати...а тук какво- Резерват...Изключвам Русия,там са същите дебилно мързеливи алкаши.
24.08.16
09:52
Концепцията със спортните училища е сбъркана, според мен. От всички, които “учат” там, колко ще станат професионалисти и ще си изкарват хляба с това? Колко от тях ще станат медалисти? Каква база ти дава спортното за живота? Нима в едно нормално училище, при добри условия и желание, учениците не могат да се занимават със спорт, да тренират двуразово и да постигат резултати? Мой съученик беше републикански шампион по тласкане на гюле, пък завършихме математатическа гимназия. Друг мой съученик беше много добър таекуондист ( не му знам постиженията ). Аз не съм бил кой знае какъв спортист и нямам някакви резултати, но съм тренирал всеки ден, без това да ми пречи на резултатите в училище.
Това е някаква приумица на соц строя да правим спортисти, да ни видят колко сме велики, нищо че фалирахме държавата 2-3 пъти. Не е с цел да правим децата цялостно по-здрави, да им създаваме култура за цял живот.
п.с. защо трябва спортните бази да са на спортните училища ? Защо не може да са просто държавни и всички деца, които искат да се занимават със даддения спорт, да ги ползват ? И всъщност, защо само деца? Защо да не може и за аматьори?
Аз предпочитам нация от аматьори, без пукнат медал на олимпиадите, но със здрави сърца и дълъг живот, на който да се радват, а не едни куп златни медали и нация от сърдечно-съдово болни, с най-ниска продължителност на живота в ЕС и с най-голям процент смъртност от инфаркти и инсулти.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 24.08.16 09:55.
казано от Alexander Krastev на 24.08.16, 09:52:
Концепцията със спортните училища е сбъркана, според мен. От всички, които “учат” там, колко ще станат професионалисти и ще си изкарват хляба с това? Колко от тях ще станат медалисти?.
Повярвай ми...там и преподават точно толкова колкото и в другите средни училища!Мога преценя поне що касае предметите математика,физика,химия,информатика и инф.технологии.Това училище си е всъщност обикновена гимназия с тази разлика ,че децата за заети целодневно с тренировки и учебен процес.Тренират и учат сутрин и тренират и учат след обяд.Та реализацията е равнопоставена с другите училища.
Друг е въпроса колко учат част самите деца...По успяващите в спорта,често ги побутват треньори, родители да минават в горни класове с един ужасяващ минимум...Но пък други имат поставени ултиматуми ,че видя ли в къщи един мякащ,ъкащ и просташки говорещ пубер със слаби оценки...то той същия месец ще бъде преместен в училище където спорта ще заема по-малко място от времето му,тъй като ученето е основното...спорта е просто една екстра.
П.с -спортните бази отдавна не са на спортните училища...или поне повечето,знам това със 100% сигурност за бокса,борбата и плуването.
Ти самия ходиш в една от бившите бази на спортното!
Мнението беше редактирано от nervak на 24.08.16 10:39.
24.08.16
11:05
Майната му на соца. Нека има спортни училища, но с по-различна, модерна концепция. Давам веднага за пример футболната академия на Литекс в Ловеч. Там много държат тренировъчния процес да върви ръка за ръка с училището. Падне ли ти успеха - изхвърчаш.
25.08.16
11:44
Вчера пропуснах тренировката, но за сметка на това си похапнах стабилно. Овес, протеин, плодове, телешко , 400г. задушен грах, кълцана наденица, зеленчуци, оризовки. 3 пъти през деня х5г. креатин. Днес ще разцепя краката.
Маратонките, които си бях поръчал също дойдоха. Много са удобни.
Конкуренцията е направила много як проект. Допада ми идеята за подобно предаване. Случайно научих, че има такова нещо от една приятелка, която участва. BB-TEAM да не спят ;)
казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 11:44:
Конкуренцията е направила много як проект. Допада ми идеята за подобно предаване. Случайно научих, че има такова нещо от една приятелка, която участва. BB-TEAM да не спят ;)
Предния сезон беше добър, не съм пропускала серия, беше онлайн само. Състезателите не бяха в перфектна форма и точно това беше интересно, от къде почват и накрая в каква форма излизат на сцената, но не всички излязоха на сцената. Тогава нямаше кастинг, сега сигурно са избрали само машини като целта е да заграбят медалите, ще бъде още по-интересно ;)
25.08.16
13:23
Ау ау! Поскан салза!
Гледах и представянето, където основното било да се види, че е добре цял месец да бачкаш, за да може да си плащ на “професионален” инструктор, понеже иначе няма смисъл да се тренира. Ама е лято и топлата вода много не се харчи!
25.08.16
13:37
Ех, Мечооооо :D….......в оная тема казваш, че на Запад започнали с Ню Баланса, а само в БГ още се кланят на Адидас и Найк ;) Ама виждаме, какво си взел в крайна сметка :) - на визия цепят 8-) Да са ти честити и да изкарат много, че тези летните, са малко не за голям напън, ако ще тренираш с тях. Имам 3 чифта пролетно-лятно-есенни :D бр. маратонки Адидас - единият от тях е като твоите, летен доста ми се види, а другият /най-старият от трите-вече 5 та година сигурно кара и не е мръднал/ уж го бях предназначил за тренировките, тъй като вече месец тренирам с него, защото е с повече кожа, ама вчера казах на жената да ми купи едни най-обикновени кецове, по-скоро гуменки. Днес живот и здраве ще ги севтосам.
М/у другото именно покрай твоето изказване се сетих за тези Ню Баланс, та и влизайки по спортните магазини ги разгледах. Държат си цени като водещите марки, но същевременно хич не ми харесаха като дизайн и какво ли не още. Не знам за качеството им.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 25.08.16 13:46.
казано от Дени на 25.08.16, 13:01:
Предния сезон беше добър, не съм пропускала серия, беше онлайн само. Състезателите не бяха в перфектна форма и точно това беше интересно, от къде почват и накрая в каква форма излизат на сцената, но не всички излязоха на сцената. Тогава нямаше кастинг, сега сигурно са избрали само машини като целта е да заграбят медалите, ще бъде още по-интересно ;)
“Конкуренцията” добре се забавлява на гърба на зрителите ;) Голяма част от участниците в този сезон са отдавнашни клиенти на същите треньори, а също и членове на техническия екип на предаването. Иначе, за пред камерата не се познаваме ;)
Познавам човек, участвал в миналия сезон (който аз изобщо не съм следила). Натиска за употреба на не дотам безвредни препарати и върху момичетата е бил много голям.
Спрял ти е цикъла - не му обръщай внимание, продължавай.
Тестостерона ти е колкото на мъж - стига лигавщини, трябва да извадиш пресата на всяка цена.
В този сезон, очевидно няма да има подобни недоразумения, т.к. участниците са наясно със средствата за подготовка за състезание ;)
Изобщо,що за тъпня е това...от мякащи и мекащи хуманоиди със много сериозен вид?
25.08.16
15:26
Да, този сериозен вид на тежко страдание от запек и хемороиди едновременно, винаги ме е забавлявал.
Мъжете са мазни, но с доста маса и тренривочъчни навици, така че няма да е трудно да се обработят.
От жените също избраха тези с подходяща лека и фина структура , в добра обща форма и също лесно ще се придобият нужния вид. В крайна сметка няма да е супер промяна, а козметично орелефяване. Що не взеха 70 кг дама, която никога не е тренирала?
Конкуренцията е направила много як проект.
Конкуренция на кого и на какво?
BB-TEAM да не спят ;)
Всеки със своите цели, принципи, философия, политика, виждания, схващания и подчинените на тях планове, действия, проекти, настояще и бъдеще.
Благодарим за обратната връзка.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.08.16 15:46.
25.08.16
16:07
Дидо, аз се шегувах за Ню Баланса и останалите марки . Бях се спрял на Ню Баланс, както бях отбелязал, но нямаше моя номер.
Нервак, ти книжовен български говориш? И мен не ме кефи мЙекането, но сигурно и при мен вече си личи след толкова години в такъв регион.
До критиците- Познавам лично едно от момичетата. Не е тренирала никога преди това с треньорите. Забранени субстанции не е и не мисля, че ще си позволи да употреби. Хранителния и тренировъчен режими са напълно адекватни .Идеята е страхотна и е голяма крачка за популяризиране и приобщаване на повече хора към спорта, а и като цяло към водене на здравословен начин на живот. Haters gonna hate :D
До орлицата майка, бдяща над БИБИТИЙМА - пошегувах се, защото вътрешно се хванах на бас със себе си, че ще бъдеш първата с подобен коментар. Тази платформа има немалък принос за онова, за което говорех малко по-нагоре.
П.П. И аз пОскаН сАлза , когато отворих профила на треньорката Декова в конкурентния сайт. ОНЛАЙН хранителен и тренировъчен режим. Поскам втора салза...
25.08.16
16:18
казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 16:07:
П.П. И аз пОскаН сАлза , когато отворих профила на треньорката Декова в конкурентния сайт. ОНЛАЙН хранителен и тренировъчен режим. Поскам втора салза...
Аз това нещо не го разбрах, т.е. не разбрах дали е ирония или не към мацката, която е бивш активен член и на това общество.
Те с това си изкарват хляба в бодиконструктур с писане на програми (освен със магазина им).
25.08.16
16:20
Несериозно е уважаващ себе си инструктор да предлага подобни онлайн полюции :)
@Кобре, нищо лесно няма щом става въпрос за промяна. И тук има поничковци, които видимо от години се опитват да отслабнат, но не се получава и твърдят, че не им е приоритет :D Респективно и покачващи клечоци се намират.
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 25.08.16 16:22.
25.08.16
16:22
Само да вметна, че няма нищо здравословно в това да се готвиш и да излизаш на състезание по фитнес и културизъм (в която и да е категория). :)
Иначе уважение за тези, които ЗНАЯТ какво правят, знаят какво дават, какво ще получат и се борят за мечтите си.
Много обаче не знаят. Много искат просто да бъдат на сцената и прожекторите да ги осветят за един кратък миг.
Разбират в последствие същността на нещата и къде са щастливи след това, къде - разочаровани, но и това е опит все пак. :)
/Мнението ми няма нищо общо с дискутираното предаване по-горе, а обобщава преките ми наблюдения към новопоявилите се състезатели на сцената, които в повечето случаи не се появяват втори път/
А колкото до bb-team - смятам е ясно, че не сме се насочили към състезателната сфера. :)
25.08.16
16:22
казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 16:20:
онлайн полюции :)
:D :D :D :D :D
25.08.16
16:27
В тоя ред на мисли и аз да вметна- Няма значение, дали е здравословно да се готвиш за състезание или не. Всеки спортист осъзнава рисковете, които поема с практикуването на какъвто и да е спорт, но това не пречи той да бъде стимул за обикновения човек да започне да спортува и да води здравословен начин на живот. Иначе Вероника засегна сериозен проблем. И аз не харесвам звездите еднодневки , конкретно в бодибилдинга. Изнемощели и изпити погледи на сцената и т.н
казано от Dydo на 25.08.16, 13:37:
М/у другото именно покрай твоето изказване се сетих за тези Ню Баланс, та и влизайки по спортните магазини ги разгледах. Държат си цени като водещите марки, но същевременно хич не ми харесаха като дизайн и какво ли не още. Не знам за качеството им.
Ню баланс са едно от най-здравите маратонки, които съм носила и не пропускам да ги похваля при възможност. Издържаха на всякакви изпитания.:)
Имат много разнообразни дизайни, просто до нашите магазини стигат само някои.
Голяма екстра им е, че имат доста модели, които имат размери в ширината на ходилото.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.16 22:37.
25.08.16
22:31
Днес тренировката беше супер( Само горнището вдига мощността с 15 к.с) . После раздвижих с колелото до игрищата за футбол и поиграх един час.
Прасец без тежест 4 серии х 40 повторения
Клек 15х60( бързо) , 8х100, 8х100 , 12х60
Лег преса - 15х80 / 4серии
Бедрено сгъване 4 серии х 12 повторения х 50кг
Тяга с прави крака(дъмбели) 3 серии х 12 повторения
Раменна преса от седеж 12х40, 12х40, 6х50, 6х60
Хеликоптер - 6 серии х 12 повторения / през 30с./
С дъмбели напред 12х12, 10х16, 6х22, 12х12
С дъмбели встрани 3 серии х12кг х 12повторения
С дъмбел встрани от позиция за страничен планк 2 серии х 12 повторения х5кг
Храна: овесени ядки, обезмаслено кисело мляко, лъжица протеин, праскови, телешки кюфтета и 400г. нахут, оризовки, протеин, пилешко бутче с варени картофи, 2-3 сини сливи.
Добавки- 3 пъти през деня монохидрат , като след тренировка с малко декстроза, BCAA преди и по време на трен.
Pameeeee Византияяя. На тоя Андонис Ремос и ташаците му са музиканти.
25.08.16
23:41
казано от ME4O_TURIST на 25.08.16, 16:20:
Несериозно е уважаващ себе си инструктор да предлага подобни онлайн полюции :)
Тъжно ми е много :( Но се съгласявам с теб.
Иначе Марина беше редовен юзър, но бб-тийм й отесня :)
25.08.16
23:45
И само да ти кажа, Мечо - не адмирирай твърде много конкуренцията - там за подобно фриволно поведение въобще не са толерантни като тук (Колето да ти казва, че те следи, Игличето да те рязва вербално тук-таме ;) ) - там 1 път ти дават фандък ако ги захраниш, а на 2рия излиташ с 2ра космическа с бан (включително и в страницата им във фб :D ). Тук е либерално, там е диктатура :D
26.08.16
08:40
Има разлика между фриволно поведение и нарушаване на правилата.
казано от ME4O_TURIST на 26.08.16, 08:40:
Да, тук я има ;) (Не казвам, че другаде я няма, не съм запозната, не коментирам други места.)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.08.16 08:54.
26.08.16
09:45
казано от Dydo на 25.08.16, 13:37:
Ех, Мечооооо :D….......в оная тема казваш, че на Запад започнали с Ню Баланса, а само в БГ още се кланят на Адидас и Найк ;) Ама виждаме, какво си взел в крайна сметка :) - на визия цепят 8-) Да са ти честити и да изкарат много, че тези летните, са малко не за голям напън, ако ще тренираш с тях.
Дидо,темата за Ню Баланса тръгна от мене.Бях споменал,че съм си взел такива.Този Найк на мечо е Evolution 3,който е добър модел,а Ню Баланса,който аз си взех е Speed ride 320 v2.Двата модела са от един ценови клас,и двата са удобни.Аз ги взех,защото имаше номер,а Найка(същия като на Мечо)-нямаше.Найк и Ню Баланса са сходни като цена,спрямо класа.Въпрос на вкус.Мечо се е пошегувал просто.Дали Найк,или Ню баланс от един и същи клас-разница йокмуш.
26.08.16
09:47
казано от ME4O_TURIST на 26.08.16, 08:40:
Мога да те уверя, че острото несъгласие с мнение на някой от екипа (говорим по дискутиран въпрос) щеше да ти донесе жълт картон, а да си позволиш като тук да говориш, че екипа си позволявал нещо, щеше да те изхвърли оттам ;) Нямаше грам да те бавят.