Стая на щастието

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.10.15
14:09

Вдъхновена от Кобрата и аз да си покажа коремчето. Каквото обяснявах, че искам началото на лятото, постигнах си го и тук го довърших - една такава приятна, лека оформеност с вдлъбнатина по средата. :D

Мнението беше редактирано от Nickie на 17.10.15 14:13.

17.10.15
14:18

Ахаха, не знаех, че вдъхновявам хората. Страхотно коремче!
Ти си мнооого по слабичка от мен и доста активна. И по-млада. Ехх...
Имаш много добър ген- ако тренираш, ще докараш убийствен релеф.
(обаче така си се хванала за  гърдите, чак ми прихлопа сърцето!)

17.10.15
14:31

Мен много ме вдъхновяваш, обичам да те чета, защото не се превземаш за глупости и изглеждаш по-добре от хората, които се. :D
Имах повече релеф лятото (снимка), защото тогава кога неволно, когато нарочно си тренирах сериозно коременеца, но сега се харесвам повече и така мисля да го оставя. Ама това с гърдите само ти си го виждаш (и Пауло явно, де, хаха), така ми е дошло да си задържа тениската. :D

18.10.15
23:57

Реших да опитам да си вписвам по-подробно храненето и тренировките, когато ги има, по дни, за да е по-полезен дневника ми и за да имам и за себе си някаква по-голяма яснота.
* Кафе с мляко
* Банан
* Купа гръцко кисело мляко с 3-4 шайби ананас
* Голяма порция домашна енчилада
* афтър ейт-че
(допускам, че до края на вечерта ще изям още един банан и ще изпия чаша черен чай с мляко)
~ 40 минути йога

Днес беше доста мързеливо, единствено пусках Хенри в кухнята, хола и моята стая, поразтребих, направих си няколко нови оригами кутийки за разни нещица в стаята, в нашата къщичка японците зарибиха всички по това, подготвяхме се с приятеля ми от Аржентина за утрешната дискусия на тема “Трябва ли всички държави да се подтикват към демокрация?”, той се яви с аржентинския герб на бузата и тениска в цветовете на знамето - били са на ръгби, аз се пооплаках, че загубихме волейбола и така. Сега да не спрете да подкрепяте нашите момчета, ей. Научих нещо ново за мен и интересно, за което просто не се бях замисляла - защо наричаме страните от третия свят така? През 1983 е въведен термина на баз БВП/човек - страните от първия свят са капиталистически, страните от втория са комунистически, а страните от третия са развиващите се. Зачудих се дали сме вече в първия свят или сме се заклещили между първия и втория, или сме изцяло във втория, не знам. Според БВП-то трябва да сме във втория.

20.10.15
02:35

*кафе с мляко
*омлет от 4 яйца със сирене и пуешка шунка, домати
*2 бисквитки с масло, кафе с мляко (на едно обучение гризнах)
*доматено пюре със сирене и спагетени примики, лол, убийствено е да се превеждат някои неща :D
~ тренировка нямаше

Одобриха ми кандидатурите за член на ръководния екип в няколко от политико-хуманитарните университетски общества още втората седмица и сега се занимавам усилено с кампанията ни на УНИЦЕФ, която набира средстава за изследвания за лечение на рак на гърдата. Днес правихме лентички, които ще раздаваме в сряда на дарителите. Чудесно си прекарах в компанията на една нова приятелка от Испания, която е била на доброволчески бригади в Куба и Бенин и ми разказваше за тях. Така си мечтая да имам достатъчно пари да си дофинансирам едно такова пътуване до централна или южна Америка, а защо не и Африка.

20.10.15
07:09

Според реалността сме в третия свят.
Описваш един страхотен цветен разнообразен живот, който няма как да преживея лично -  голямо удоволствие ми е да те следя. Вписвай по-често!
С колко човека живееш? Все описваш най-различни националности - това общежитие ли е? Не е ли напрягащо така, да ти пречат? Аз опитах да живея един семестър с хора(съквартирантки) и след 3 месеца щях да ги избия, направо се разболях, не понасям хората ;) Само по интернет. :D :D

20.10.15
12:43

Опитвам се да вписвам по-често, но толква много неща се случват постоянно, че нямам време да ги следя, много искам да си направя блог, в който да си вписвам впечатленията и преживяванията, но нямам физическото време за това. :D Което е хубаво нещо, обичам да съм заета по такъв приятен начин. Радвам се, че ти е приятно да ме четеш. Много ме навиват всички да ходя с тях на фитнес, има доста зали с абонаменти между 15 и 20 паунда на месец, което няма да ми тежи след като започна работа, ще взема да се подхлъзна по правия път, хаха, тогава ще ти е по-приятно даже. :D

Ами, тукашните общежития не са като нашите, по принцип си живея сама до голяма степен на хартия, защото си имам самостоятелна спалня и баня (за първи път в живота ми си имам лична баня, хаха), споделям си кухнята с 7 човека, които са: 3 момичета от Уелс, Франция и Румъния, 4 момчета от Япония, Полша, България и Англия. Но аз рядко говоря за фактическите ми съквартиранти, защото се засичаме само когато си готвим за вечеря (заедно или се разбираме кой да сготви за всички), всеки си има различна програма и доста запълнено ежеднвие. От друга страна аз постоянно си каня гости, защото съм крайно социално животно. Много обичам хората. Свикнала съм да съм с хора постоянно, семейството ми е голямо за българския стандарт, имам двама братя, вкъщи ми е много по-шумно и “напрягащо/пречещо” отколкото тук, честно казано. :D Толкова често ми се случва да няма с кой да си говоря сутрин на закуска в общежитето, отвратително е, за това най-често “brunch”-вам (закуско-обядвам) с някой приятел в парка през деня. Не мога да ям сама с удоволствие. А ми е важно да ям с удоволствие. :D
Та, имам двама перманентни почти госта в моята стая - най-близката ми приятелка от църквата, която е нигерийка, и най-близкия ми приятел от курса, който е аржентинец. До тук сравнително ясно, май? :D Ама вчера точно просто се прибрах с едно момиче от обучението на ръководните кадри, защото имахме работа за UNICEF и е много по-уютно у дома на по чаша чай, отколкото в студетнския съюз привечер, защото там вече се заформяше купона - имаше “greeks & romans party” от 11 и всички се разхождаха наоколо с роби и бокали с вино. (rock)

20.10.15
23:21

~ омлет от 4 яйца, голяма лъжица фъстъчено масло с парченца и една шепа пълнозърнесто-овесен сириал, всичкото на тиганчето с масло + 1 лъжица гръцко кисело мляко отгоре при сервирането, поръсено с малко захар /стана доста вкусно и хрупкаво, заради парченцата фъстъци и мюслито, а и леееко сладичко, експериментите ми в кухнята не познават граници :D /
~ 1 флапджак с карамел (не си спомням дали разяснявах любовта ми към флапджаковете (nlove5) )
~ овкусена вода с тропически плодове
~ кафе с мляко
~ два сандвича с топено сирене, пражка шунка и гауда
~ тренировка: не (още?)

Днес ми беше доста натоварено откъм ангажименти: от 12 на лекция по правителства, лекция по европейска интеграция, среща на УНИЦЕФ, сесия на ООН*, прибрах се чак в 8:30 и пропуснах социализирането тази вечер, ама трябва да има и такива дни, дето вечер просто си почиваш. :D Утре имам голяма кампания, трябва да съм свежа! (sun)
*Обсъждахме кризата с бежанците и един велик ум роди следната идея: да пренасочим бежанската вълна от Сирия към Израел като политически експеримент (wait)

22.10.15
20:14

Вчера ми беше доста натоварено и не стигнах да пиша. След 0 часа сън, тъй като малко се увлякох със скайпенето, а в Куба са със 7 часа разлика, от 10 до 1 - европейска интеграция, испанска граматика, hispanic studies (това ми е любимият предмет - политико-историческа наука за испано-говорящия свят), изключително успешна 4 часова кампания за борба с рака на гърдата от Уницеф обществото (около 400 лв. събрахме) и от 5 първата ми среща с ръководството на втората благотворителна организация, за която ме одобриха, британската версия на американското BBBS, тук се казва Friends 4 U, нямам търпение да приключат всичките проверки и да започнем обучението, както и, най-вече, да се срещна с моето дете. Много, много, много се вълнувам за това.
Храната:
*кафе с мляко
*сандвич с шунка и гауда
*2 банана смешен размер, буквално, хаха, тук се наричат funny sized bananas и са селектиран сорт, който може лесно да се побере във всяка детска кутия за обяд (така ги рекламират), големи са колко неразперена длан (Яко, а? Има толкова богат асортимент от кутии за обяд, шейкъри (по 1 паунд!!!) и всякакви пакетирани healthy snacks в най-обикновените супермаркети, че направо е удоволствие да се храниш здравословно, но въпреки това голяма част от местните ядат много боклуци - не ми пречи, тъй като здравословните алтернативи са по-малко търсени и са по-евтини, например пълнозърнестия корнфлейкс/паста/кафяв ориз са по-евтини от конвенционалните, както и неподсладените консервирани плодове са по-евтини от подсладените и т.н. В България винаги е обратното.)
* малко картофки и хайндз (президента на УНИЦЕФ ни беше купил да си похапваме на щанда, много сладко, много ни е симпатичен)
*зелева салата с лимонов сок
*гръцко кисело мляко с нарязан ананас
*шоколадов бар с фъстъчено масло и карамел
Къде са ти протеините, Натали? (giggle)

22.10.15
21:59

То с протеини всеки може ;)

23.10.15
17:53

Две измислени рецепти от вчера и днес. Направо не мога да повярвам колко добре ми се получават тоталните импровизации на база какво имаме в хладилника.:

Пълнозърнести спагети с яйца, мляко, кашкавал и масло
Исках да си направя храненето по-богато на протеин и мазнини. Сварих си спагети, отцедих водата, в купа разбих три яйца, добавих малко мляко, изсипах сместа в тенджерката със спагетите и започнах да разбърквам на слаб огън, после добавих щедро масло, накрая кашкавал. Станах божествени. (inlove) (Някъде по средата на яденето се сетих да си добавя и кетчуп :D)

Ориз със зеле
Предполагам, че съществуват рецепти за ориз със зеле, но аз просто не ги знам. :D А и си представям, че се правят в тавичка, пък моята рецепта е за по-набързо в тенджера. :D Та, хрумна ми да нарежа половин зелка и да я сваря заедно с ориза, аднах малко подправки и мазнина. При сервирането - соев сос и си го ям с клечки, защото е голям кеф.

25.10.15
20:07

Вчера бях на събиране с ООН обществтото, плана беше да ходим на бар да си поговорим и после на дискотека, ама така и не стигнахме до тази дискотека като се отвориха едни дебати... Забавно е, защото е по-свободна обстановка, хората са пийнали и доста се разгорещяват по политически (и не само) теми. :D По време на един такъв паралелен разговор разбрах, че източноевропейците ни имат за страхотни пиячи и сексуално извратени до краен предел - някакъв вид стереотип било, но всички се съгласиха, че това са чували за нас. :D Ем, разочаровАх ги с пиенето - на водичка си бях. :D

Та, прибрах се чак към 2:30 и днес си проспах доста от деня, ама пък после свърших полезни неща, ходих на пазар и 1 час йога практика имах.

Ядох нещо божествено за обяд - готвиха ми тайландско (inlove), само като си помисля за вкуса и ми потичат лигите. Ох. Прекрасно беше. Разпитах за съставките, но едва ли ще се справя да си направя сама - ориз, пилешко, морков, ананас, домати, жълтък, паприка, оцет, захар и някаква подправка, дето не знаех как да си преведа на български и така и забравих каква беше.

Много съм ядосана на българските вносители. В София си купувах Алое Дринк за 2 лв., на Слънче бряг за 3 лв., а тук си ги купувам по 50 пенса, т.е. 1,35 лв., надценка much?

Споделям и малко снимки:
1) Просто изгледче на типичната къщичка на коя да е улица в града
2) За Рони: Исках да снимам шоколадовите оризовки, но нямаше от тях в този магазин, в който бях днес, за това снимах карамелови (и си купих да пробвам), чили и обикновени
3) Оризовки заляти с шоколад/йогурт
4) Пак за Рони, във връзка с какво има на касите в супермаркетите. Може и иначе да е. Това е на касата, харесва ми как пише на тях “snacking essentials”.
5) Има ужасяващо много минионски неща навсякъде. Скромната ми колекция до момента. :D

П.С. Не мога да разбера защо напоследък каквато и снимка да кача във форума са обръща по някакъв много странен начин.... (sweat)

Мнението беше редактирано от Nickie на 25.10.15 20:08.

26.10.15
22:24

~чай с мляко
~ 2 парчета домашен кекс с какао, 1 парче домашен сладкиш с вишни (почерпиха ме, румънски)
~мляко с какао
~от творението ми

За първи път готвих ястие от националната кухня, по рецепта!! И стана същото като на мама. :D Тук казват, че разбираш, че си станал възрастен тогава, когато готвеното ти започва да има същия вкус като домашната храна на майка ти. Честито ми значи? :D Ама не искам да пораствам още, бе..

Опитах карамеловите оризовки вчера по такъв начин, че вече ми свърши пакета. (dull) Дори не знам защо са им сложили метална пластинка да си ги затваряш да не си развалят вкусовите качества, те се изяждат на един чай време. (nlove2)

Първо не можах да проумея как и защо си раздухахме дебилните предизборни плакати дотолкова, че получиха интерконтинентална слава, посмещище. Арена Армеец се превръща в някакъв малък ад под небето за десетки хора, още по-некомепетентни ще стават, вече за работа покрай изборите биха се съгласили, може би, единствено, бежанците, защото поне ще имат насилствен подслон за колко часа(дни)?!?! Отново по новините в деня за размисъл се говори най-вече за политика. Отново се харчат средства за предварително провален референдум. Гледах миналата седмица в една лекция документален филм за изборите през 2008 в Гана, дадени ни бяха като пример за крайни изборни трудности и перипети, Господи, добре че няма филм за България! Изобщо не преувеличавам! После не можах да разбера защо се сваляха шапки на някой граничар, който застрелял в тила бежанец(икономически или не), или поради некомпетентност, или поради проблемна сделка за трафика на (колко?) десетки хора. Не ми стана ясно как депутатския имунитет е по-важен от неприкосновеността на индивида, собствеността и свободната търговия в една демократична държава? Не доумявам как е възможно да се обвиняват и обиждат студетнтите на НАТФИЗ, че не били се саморазправили физически с налудничавия лидер на АТАКА и дружината му - една шепа хора на изкуството, над физическото и битовизма, са останали в България и биват наречени путьовци, за дето не са паднали на примитивно ниво на въпросния. Не схващам как за втори път влиза този там?!?! И после с гордост се споделят клипчета на някой (полицай или не, саратник на Волен или не), който до удря. Всичко, което изредих, е крайно примитивно и грешно, и не бива да се подкрепя, по дяволите.

27.10.15
23:10

~ английски чай
~ девънски къстард (крем на базата на мляко и жълтъци, много любима закуска ми е)
~зелева салата, 3 варени яйца (някъде във форума прочетох за варени яйца и като ми се приядохааа... не бях яла откакто съм тук :D)
~ алое с ягода
~домашна пица пеперони (ох, целия нулев етаж мирише на нея, блаженство)
Вероятно ще изпия още някой чай преди да легна.

Бях на семинар по Hispanic Studies, повечето хора съжаляват, че са записали този предмет, но аз имам някакъв необясним афинитет към него. Цяла нощ четох средновековни кастилски епически поеми в оригинал и в превод на архаичен английски в захлас. Даже вече схващам тънкия средновеоковен хумор. :D Пускам в максимално точен превод малък откъс, намерете хумористичния елемент:
[Смъртта говори]
Всички вие, които сте живи,
Елате да танцувате страховития танц без значение от социалния ви статус.
Тези, които не дойдат, ще ги накарам
да бързат към мен не по своя воля.
Както монахът проповяда,
всички ще се покаете,
който и да не желае да дойде бързо при мен,
аз ще го чакам така или иначе.
[Кралят говори]
Помощ, помощ, мой рицари!

Жестока си, лудетино!

Благодаря ти за снимките, за разказите, за емоцията, която носиш. :)

“Супермаркетите ви са много по-добри от супермаркетите ни.” :D

01.11.15
17:11

Честит ден на народните будители!

Копнение

Все туй копнение в духът
      все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
      И поглед вечно устремен
      напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная…

                            П. К. Яворов

Пак не ми остава време да пиша.. Оф. |-)
Хапване тия дни:
Пълнозърнеси крекери с хумус и доматчета отгоре
Бри, Едам и пуешка шунка
Клементини
Свински контра филенца със салата
Malt loaf (малцово хлебче) - онзи ден закусвах едно такова и после ядох чак в 12! вечерта, най-засищащото нещо, което някога съм пробвала, буквално го ядох на 5 пъти между 11 и 2 и повече не огладнях през деня... Иначе, доста вкусно, но ненормално засищащо. Мисля да го ползвам в дните, когато така и така нямам време да се прибера и да готвя.
По цял ден си пия чай с мляко.
Вечер обикновено съм на кенчета тоник или слабо подсладена лимонада.

Миналата вечер бях на огромно домашно парти и занесох от домашните ми браунита, всички много ги харесаха, но не знам къде ми е тавата, уж щеше някой да ми я върне, ама... Сега нямам тава. Дано някой ми я остави. :D

Вчера бях на Хелоуийн парти, голяма лудница става тук, още от понеделник се разхождат маскирани инидивиди, даже имаше благотворителен ‘зомби-маратон’ (хора, облечени като зомбита тичат с ръцете напред из града, хаха), страшно готини и креативни костюми имаше, много хора си ги правят сами, но и пазара е доста богат. Аз бях магьосница. 8-) (миглите ми са котки (inlove) )

P.S. Последната снимка: ей за това си ги обичам тия гадни британци. :)

01.11.15
17:27

казано от Nickie на 27.10.15, 23:10:

Пускам в максимално точен превод малък откъс, намерете хумористичния елемент:
[Смъртта говори]
Всички вие, които сте живи,
Елате да танцувате страховития танц без значение от социалния ви статус.
Тези, които не дойдат, ще ги накарам
да бързат към мен не по своя воля.
Както монахът проповяда,
всички ще се покаете,
който и да не желае да дойде бързо при мен,
аз ще го чакам така или иначе.
[Кралят говори]
Помощ, помощ, мой рицари!

Nickie, на кого е това, че ме заинтрегува?

01.11.15
17:46

Средновековните произведения обикновено нямат автор, това е “Danza de la muerte” (Танца на смъртта), написана е края на XIV - началото на XV век, всяка католическа държава има своя версия на тази поема, която се различава, някой път драстично, някой път не толкова, по обем и съдържание. Испанската е най-кратка и ние я изучаваме само фрагментарно, защото няма време за пълен анализ на цялото произведение, представям си, че са доста дълги. :)

01.11.15
18:26

А като ходиш на църква какво е отношението на протестантите спрямо хелуин ако не е тайна, Нат! :) Поздрави!

01.11.15
18:39

Честно да кажа, не съм ходила тази и миналата седмица, тъй като имах известни пререкания с момичето, което ме заведе там, а както съм ти споменавала, хората в църквата са си много близки тук и си представям, че това е все едно съм се скарала с всички наведнъж (тя познава абсолютно всички и постоянно е заедно с тях). Ще ми донесе повече негативни емоции да продължа да ходя там, няма как да се отпусна и да се наслаждавам на службата и пеенето, като знам, че хората около мен кой знае какви глупости си мислят/знаят/им е казано и какво си подшушват, за това в момента си търся друга църква (например тази, към чийто двор е изгледа от стаята ми... :D). Липсва ми да ходя, но това са рисковете, когато са намесени и приятелства... Не съм сигурна каква е позицията им, смятам, че по-скоро не са радикални. Тук Хелоуийн няма нищо общо с религиозен обичай/фактическо ритално празнуване на каквото и да е, приема се като маскарад, забава и толкова.

01.11.15
19:05

Хелуин наистина няма нищо общо с християнството. На днешния ден е празника на Всички светци, което няма нищо общо с хелуин. Хелуин си е чист езически обичай. Както и да е - лека вметка. :D
Иначе добре си решила, но зависи къде ти е удобно да ходиш на църква. Помни, че не ходиш нито заради хората на църква, нито заради свещеника, а заради Бог и самата себе си, така, че хич да не ти пука кой какво мисли. И другото - не е нужно да ходиш на църква, да знаеш определени молитви и прочие. Можеш да се молиш със собтсвени думи и обръщения, стига това да е от сърце. Божието слово може да четеш от библията и ето ти една готова “paraliturgia”, както му викат италианците. Стига толкова вметки, че някой ще си помисли, че съм завършил богословие. :D

01.11.15
19:36

О, да, това, че не ходя на църква не значи, че не си мисля и не си “разговарям” почти всяка вечер, просто физически не съм ходила в храма и не знам какво е мнението на пасторите за Хелоуийн. Сега като ме пита погледнах и видях, че моята бивша приятелка и обкръжението и не са си качвали снимки от Хелоуийн,  възможно е да са против честването, все пак. Аз много се радвам, че открих този по-духовен свят тук, много положително ми въздейства да си давам равносметка на няколко дни за действията и желанията си и където нещо не ми е харесало на второ четене - да си го променям. :)

07.11.15
17:11

Пак станаха много дни без писане... нещо все уийкендно време се сещам.
Какво хапвах напоследък:
Пуешко (много го има по магазините и ми е много вкусно, особено в комбинация с Бри и зелени маслинки)
Пилешко (съкравтиранта, с който си готвя напоследък пък е мастър на пилешкото, всеки път го готви различно, ‘баси, защо не го познавах този човек, когато бях на режим... :D)
Запечени сандвичи с Едам и шарена сол (патент**)
Клементини, кивита, ябълки
Няколко вида домашни сладки(ши), кексчета и т.н. + Белгийски вафли с нутела (inlove) + някакви испански неща като браунита, но с много усещащо се натурално какао с цели лешници вътре (inlove)

Вчера имахме bake sell на unicef, всички членове на комитета изпекохме по нещо (първите две снимки са част от моите произведения), президента на обществото е алергичен към яйца и ми каза много готини рецепти за сладкиши без, но чакам да ми ги изпрати написани, че да ги постна. Уникален е този човек, всяка година прави по един традиционен сикхски сладкиш и една по-конвенционална торта, имам снимка само на таз годишната торта обаче, беше от три шоколадови пласта - фъдж, мус и втърдяващ се течен шоколад отгоре - божествена. Можете ли да си представите, че това го прави ‘баси респектиращия мъж, все в костюм, правист 4та година.

От 3 дни насам си правя една йога практика, която ми помага за болките през “онези дни”.

Мнението беше редактирано от Nickie на 01.02.16 20:20.

12.11.15
12:00

Днес ме “обвиниха” в бърз метаболизъм. :D :D :D :D :D Май само аз не съм качила килограми, че даже и може малко да съм свалила откакто съм тук (което ме прави 58-60 кг. на 1.66см ръст с относително малко, но добре разпределена мускулна маса по моему натрупана от анимация и танци, сега само йога и много малко танци :D ). Та, това “обвинение” дойде защото:
- винаги си имам собствена кофа (1 кг) турско кисло мляко/заквасена сметана (10% fat) и си греба с лъжицата направо от нея колкото ми се яде като някакъв “snack” между другото (докато гледаме филм примерно)
- държа си фъстъченото масло в стаята (поне с малка лъжичка, де) и то за между другото
- слагам си масло в спагетите
- в доста неща си слагам масло, като цяло, де
- прочетоха ми калориите на хумуса
- случвало ми се е да закусвам пържола
На хората им правят впечатление тия неща, ама никой не забелязва, че основното ми многокомпонентно харенене е едно на ден. :D Не 3 + въглехидрати между другото. :D Не мога да повярвам, че всички ми завиждат за метаболизма, ма той умрял, ма. Започваме деня със смях и добро насторение. (F)
Посвещавам поста на Кольо ‘Масления’ Пияндето.

Ти да видиш, нечовешкибързометаболизираща Мазниславке! (sun)

12.11.15
22:02

На гальовни имена минахме, мррр... (wasntme) (giggle) Talk dirty to me… Отварям бавно хладилника, прокарвам ръце по рафтовете, бавно си разхождам пръстите по втория рафт, напипвам го, мм, твърдо е ... ВЗИМАМ СИ МАСЛОТО И СИ ПЪРЖА ЯЙЦА. :D

Оф, пекох за вечеря пилешки бутчета и картофи с бира и май се напих. (tmi) :D :D

12.11.15
22:32

Твърдо е... защото не ти е в ръцете :( :D

12.11.15
22:38

Това, което казваш, има огромен смисъл в контекста на маслото... но в никой друг контекст няма! :D

12.11.15
22:42

Искрено се надявам да е така :Д

12.11.15
23:03

казано от ddd на 12.11.15, 22:42:

Искрено се надявам да е така :Д

Днеска не си дърпал тяга - отразява ти се зле :D

25.11.15
21:30

Ох, имам чувството, че пак не съм писала няколко години тук... Ужасно, ужасно много неща ми се случват и изобщо не смогвам. Приоритизирам, де, например почти всеки ден са ми изцяло домашно приготвени и здраовсловни храненията (месо, яйца, ориз, ядки, риба, зеленчуци, плодове, кисело мляко и най-различни сирена и кашкавали), освен когато хапвам с приятели в студентския съюз, тогава съм на Tossed (верига за бързо хранене от типа на Subway, само че само със салати, избираш си какво да ти сложат и си създаваш своя собствена - любимата ми е с основа от пшеничен зародиш, марули и рукола, пилешко филе, царевица, домати и и пармезан) или Mexican burritos/tacos, пак с неща по мой избор. Тренировки - йога, когато се сетя, наскоро се запознах с един мноого симпатичен американец, който преподава acro yoga в Бристъл и много настоятелсно ме кани да го навестя за няколко дни и ако реша определено ще искам и един урок по тази дицпилина, изглежда страшно яко (и неудобно, ако не си познаваш партньора добре, де - прикачам една негова снимка от урок, ‘баси координацията и спокойствието дето трябват (sweat)).

Друго - когато бяха нападенията над Париж три дни нямаше сън за никой в студентските общежития, всички бяхаме будни събрани в библиотеките или в апартаментите по цяла нощ с лаптопите да следим развитието на събитията, ние сме като един малък свят, който изключително се сплоти в подкрепата на френските студенти (които никак не са малко), а някои от тях още имаха близки, с които не можеха да се свържат до третия ден от атентатите (имаше краш на мобилните мрежи). Беше страшно, но и много обнадеждаващо, защото си представихме, че е възможно това да се случи и е големия свят, щом се случва в нашият малък и предизвиква у нас толкова силни емоции и привързаност.

Още една седмица без почти никакъв сън беше миналата, когато бяха крайните срокове за курсовите работи по повечето предмети. Поради предходните събития, всички изоставахме с тях и отново библиотеките бяха пълни с щъкащи хора в 4 през нощта, все едно е 4 следобед.

Тази седмица най-накрая започнах да се наспивам. И отделих повече време на благотворителните си дейности. В понеделник имахме pamper night в църквата, на който бяхме поканили много жени в недобро финансово положение от града, бяхме 22 доброволки (повечето професионалисти в съответните сфери) и предлагахме безплатен маникюр, прическа, козметични процедури за лице, цялостен масаж, foot spa, поставяне на обеци и д.р., но основното беше, че всички бяхме заедно в една стая с коледна музика, домашни сладки и си говорехме с тези жени, разказвахме си за проблемите си, давахме си съвети, имах чувството, че никой не ги е слушал преди и толкова бяха щастливи като си тръгваха обгрижени. Много щастлива ме правят тези събития и май си пролича, защото ми предложиха да се включва в child ministry (специални занимания и игри за деца по време на неделната служба), много се вълнувам, че отново ще работя с деца, в момента са в разгара на подготовката за коледна сценка с раждането на Иисус.

Разхождах се до кея през нощта с един приятел в дъжда преди няколко дни, беше страхотно, пускам снимки от там, на коледната украса в центъра, една типична търговска уличка, на един от замъците, в близост до който живея и на университета през деня и през нощта, а червените кръгчета са, всъщност, дупки в стените на библиотеката с компютри вътре, където можеш да си легнеш и да си четеш, познайте дали не ходя там всеки ден. :D

Снимка на тазвечерното ми cheat измислено ястие: лентички пълнозърнест хляб, бекон и кашкава, в яйце и запържени. Нооом. (wasntme)

И последно, харесала съм си в Теско едни две нещица и се чудя някой има ли опит с тях, ако си ги купя как мога да ги използвам и т.н. Не съм сигурна най-вече за кокосовото олио - полезно/не?

01.02.16
20:46

Туп - туп - забърс - забърс. Да поизчистя праха от тази тема. (sweat) Извинете ми отсъствията, моляя, свободното време вместо да ми става повече, става все по-малко. Май се превръщам все повече във функциониращ възрастен, fuck. (dull)

Update: Горе-долу на същите килограми си седя, много хармонично и приятно, разбираме се с тялото добре. Йога и танци. Добро хранене. Взимам си витамините.

Планове: Май ще започна да ходя на фитнес. Май ще започна да пия противозачатъчни.

Въпрос: Знам, че тук има хора, които са безкрайно услужливи и готини и се надявам да могат да ми помгнат. Тъй и тъй, хубаво си правех пилешки филета със салата или омлет почти всеки ден за вечеря, свикнала съм си им, никакви проблеми и много мисли какво ще се яде. Обаче се обвързах с един много спортен тип, дето не яде яйца. Освен това може да готви. И все като сме у тях прави някакви вкусни,  готини работи, пък когато решим да спим у нас вечеряме *барабни моля* пилешко, със салата (гледам поне тя да е различна, хахаха). Някой път се пробвам и с телешко, но не ми се получава особено. :D Голям срам. Рових се из всичките рецепти, във форума, във фейсбук групата, не знам къде още, 2-3 пъти ползвах някакви нещаа, но ми е много трудно. Имате ли някакви идеи за здравословни (и лесни) рецепти без яйца?

01.02.16
20:50

Nickie, има една рецепта за свинско или пилешко с кокосово мляко, манго, доматен сос, и къри - в моя дневник е, на 4-та страница. На всеки я препоръчвам тази рецепта, защото е лесна и става много вкусно. Ти няма да имаш проблеми да си набавиш кокосово мляко и манго - в Англия беше, нали?

Добре дошла пак. :)

Мога да ти дам идеи за ястия без яйца, тъй като над година и половина не консумирах никакви яйца, но ме ориентирай какво точно искаш да бъде? Основно ястие? С месо? С риба?
Или десерт някакъв?

01.02.16
20:54

Момент, не разбирам защо след като той готви прекрасно, като сте у вас не готви пак той? :D

01.02.16
22:10

Елена, благодаря. :) Даже имам всичките съставки без кокосовото мляко в момента. Ще отида да я прегледам, аз съм в Уелс, и не, не ми е проблем да намирам всякакви неща, има огромно разнообразие от продукти, но малко ме е страх да експериментирам с такива, които не съм ползвала, защото е малко тъпо като се опиташ да сготвиш нещо за някой друг и не ти се получи. :D

Рони, добре заварила! :) Всякакви идеи приемам, основни ястия (с месо - без месо не ги броим за основни, хаха), не толкова с риба, мисля, че и двамата не сме и много фенове, ии десерти може, да, най-големия коз ми бяха банановите палачинки, ноо са с яйца. |-)

Карфичке, защото не е честно. :D И без това сме 2 дена седмично у нас 5 у тях, пък даже и тогава той да прави всичко. Ако бях мъж до сега да са ме изяли нео-феминистическите групировки с това грандизоно готовантсво.

Направи му БургеРони и добави гарнитура от печени картофки + салата.
Или месни гнезда, но вместо яйце сложи кашкавал. Тъй като в тях има царевица, можеш да вържеш и някаква хранителна салата, в която също да има царевица.
Цветната манджа с пуешко ми е една от любимите - няколко пъти съм си я правила.
Направи му мица (meat-ца, пица без тесто) (няма яйца) или кюфтета ”калцоне”, като си измисли някаква гарнитура и към тях.

Но аз ти предлагам да му направиш комбинация от: БургеРони, свежа цветна салата (можеш да замениш несезонните продукти със сезонни такива) и ако иска и въглехидрат - хрупкави картофи. :D

04.02.16
15:51

Мноооооого ти благодаря, Рони! (hug) Всичките ще ги направя. :D Подсигурена съм за 4-5 вечери вече, йесс! (party)
Онзи ден сготвих Пиле в портокалов сос с гарнитура от задушени зелечуци в масло, а вчера направих рецептата от дневника на Елена (nlove5) и той каза, че ужасно много му напомня на кърито на майка му. Джакпот. :D

Междувременно, малко романтика от един студент по Sport & Exercise science and Physiology:

Докато се обличах сутринта: “Oh my God, you have gorgeous… calves!” (Господи, имаш прекрасен... прасец!)

Докато ме разтриваше вчера:  “Your proportions and muscular symmetry are phenomenal.” (Твоите пропорции и мускулна симетрия са феноменални!)

С много ентусизаиран тон: “You have such genetic potential!” (Какъв генетичен потенциал имаш само!)


А, и някой да има някакви идеи за подарък за Св. Валентин за джудист/трибоец? (shake) Не ползва ръкавици, има поне 7 шейкъра, 3 даже са зарязани у нас, и тъкмо сутринта отвори нов чувал от 5 кг протеин...

Бинтове за коленете?
Течен магнезий за ръцете?

Компресивна дрешка.
Нещо от серията TechFit на Adidas, например...
Други марки също имат много силни такива дрехи (Nike, Errea, UnderArmour).
Аз имам такава черно-синя тениска (и още една изцяло черна, с такава “арматура” като на това клинче):

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.16 16:11.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1