Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:
Теди Илиева

30.03.16
23:18

Ееее, как ме подсети за ИЯИЯЕ - там имаше заведение, на което му казвахме “Радиацията”.Като си поръчвахме  пържени картофи със сирене, жената на касата се обръщаше назад към кухнята и викаше силно  - Едно ПеКаСе!
Преди няколко години работното ми място беше на 7-ми километър на Цариградско шосе и редовно ходихме с колегите там да обядваме. Не знам дали го има още.


Оп, нова страница. Все по-як да ставаш Dymag - 50 тюлена в серия!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.03.16 23:19.

31.03.16
08:51

Да не говорим, че е изключително опасно да се лети на пешеходните пътеки с колелото. Няма как водачът да прецени скоростта ти, особено в ситуация, когато те подминава отдясно и после прави десен завой - ако си на платното ще може да те види, но иначе - я види, я не, а и не може да знае кога ще стигнеш пътеката, а ти реално му се изстрелваш в гръб, но не със скоростта на пешеходец, която той очаква. Не случайно са измислени правилата.

31.03.16
18:37

И на зелен светофар, ако се пресича като пешеходец с пешеходците, трябва да се бута.
Като каза тюлени в серия, аз не описвам тренировки, но си ги правя. Последната, по интересното беше че имаше dragon flag, другото си е както до сега - хубави тренировки ако съм в 66-то и компромисни ако са в Дружба, до работата. Така се случва че ги редувам. Все има нещо спешно, все някакъв ангажимент налагащ промяна - нормално ;)
Довечера ще си тренирам в “шестака”, както наричаме 66-то. Днес си забравих телефона и цял ден съм “щастлив” човек :)

01.04.16
17:17

Дали пък няма да изчезна :) Вчера, например, към 2 часа колоездене и двуразова. Днес обаче, лек небрежен поглед към колелото и без никакво колебание дойдох на работа с колата. Колелото още ме уморява - миналата година бях така 2-3 седмици докато свикна. А иначе по околовръстното си има няколко човека с шосейки, екипи, каски и раници на гърбовете, които ме задминават все едно съм спрял.
Днес вече имам една служебна, за отбиване на номера. Довечера със сигурност ще има и по-сериозна тренировка ... без крака ;)

01.04.16
22:33

много ефектен дневник  може ли само да споделиш имаш ли някакъв хранителен режим или поне колко хранения на ден нещо такова ако може

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.04.16 22:34.

02.04.16
13:17

пробвах пирамида от 15 до 1 в суперсерии бутане дърпане мокри кофи с набиране и л-набиране 120 бутания и 120 дърпания за 25 минути доволен съм

03.04.16
15:55

днес пак пирамида кофички с набирания на халки от 20 до 1 през 1 общо 210 кофи с 210 набирания за 35 минути

05.04.16
18:14

Гледам че имаш дневник от 2013: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68988
и май досега нищо не се е променило - правиш същия обем от 2 движения, вече четвърта година. В същност в дневника ти е само 1 :) Трябва ти повече разнообразие - тялото не е само гърди и бицепс. Ще го следя, ако решиш да го водиш.

05.04.16
23:53

Говорим си с jikata11 на частни съобщения. Та споделих с него, че от както съм с колелото—началото на втора седмица, ме гони зверски глад. В същност, написал съм:
в момента имам режим заради проблеми с жлъчката, който се изразява най-вече в ограничения, но по принцип не спазвам стриктно някакъв режим. През деня думата не е точно ям, а хапвам, примерно днес съм на 1 банан, 2 ябълки, 2 яйца, една принцеса, порция картофки със свинска пържола, около 2 литра минерална вода и 5-6 кафета без захар, а още не съм вечерял. Първо ще спортувам. Всичко е разпиляно през някой друг час без режим, между другото. Днес дойде повече от обикновено, но просто с колелото като се предвижвам ме гони зверски глад :P Иначе гледам да имам някакъв плод и поне 2 яйца на ден, докато съм на работа - другото е каквото дойде.
Другото беше овчарска салата, свински карета и картофки. В момента съм на домати с ракия и вероятно ще си стопля по-късно нещо ... имам телешко с гъби, коприва, киселец и ориз на супа и телешко с гъби, спанак и грах на манджа - и 2-те аз съм ги готвил.

Мнението беше редактирано от Dymag на 05.04.16 23:57.

06.04.16
14:37

А при мен какво се е променило последните 4 години, я да видя
1.Махнах огромния обем повторения
2.Постепенно сгъстих тренировките до почти всеки ден последната година
3.Започнах да правя 2 нови движения - “невъзможното” и обръщането от L до хенд стенд
4.Започнах да ходя на работа сезонно с колело - тази година ще ми е 3-та
5.Спряха почти хроничните болки в китки, лакти и рамене
6.Появиха се нови в лактите когато карам активно колелото, които изчезват ако не се предвижвам с него 2-3 седмици :)
7.Започнах да тренирам по-активно крака
8.От активен пушач станах активен електронен пушач. Само на ел. цигари съм от 2 години
9.Драстични промени в храненето, с единствен критерии: вредно/полезно. Намалих също много тестените изделия и захарите.
10.Неблагоразумието в миналото и алкохола си казаха думата - откриха ми увеличен черен дроб и ужким проблеми с жлъчката
Еееее, доста си е - търпя развитие :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 06.04.16 14:38.

15.04.16
01:48

Поста си беше хубав, поне за мен, как да го разваля :) Ей така—2 пропуска след този пост и два преди него, неупоменати - -15. 15 дена без тренировки от 19 януари.
По-лошото - синът счупи подбедрица със ски - скочил без да види какво има след скока и приземил на един крак, чак ската се счупила. Крачето също. Добре че не е правил 360-ки, над които е работил в момента - щеше да замине и коляното. Да си добър в нещо и да си в пубертета, задължително ли трябва да означава контузия, ба’си!?
Колелото го позарязах - лошо време, ангажименти свързани с возене на пътници и т.н.. Иначе таман (я, пишело се с А) ми се беше появило леко неразположение в лактите. Утре го вадя.
В момента по-важното е да измисля упражнение за бицепс за сина, в легнало положение, с крак, който не трябва да се движи по никакъв начин - по негово желание. Май ще трябва да търся достатъчно дълги ластици за да минат под леглото.

15.04.16
09:08

Де...а и ските...краста са.Бързо възстановяване на пубера!!
Може и трицепс в леглото...:) френското примерно

16.04.16
12:36

Трицепса лесен. Той още трябва да е неподвижен и няма как да спусне ръцете от страни. На практика все едно си легнал по гръб на пода. Иначе, като мине още една седмица, ако всичко е наред и му позволят да “щъка”, сигурно и навън на лоста ще почна да си се набира. Направил съм тройка лостове в двора - висок за мен, среден за него и нисък за малкия :) Тази година съм планувал и успоредка да сложа, на 2 нива - още не съм я мислил.
С един голям камък правих краката онзи ден - пак така, в края на всеки кръг, а и обем направих необичайно голям и сега съм със сериозна мускулна на задно бедро. Интересно че като ходя я усещам, а колелото като карам - не. Съответно вчерашната реших да я правя без крака.
Намерих си място за правене на кофи “на ъгъл” - тръбите за опората не са успоредни, а се събират под прав ъгъл. Много добри кофи, ако се търси по-сериозно натоварване на гърдите - горе-долу ефекта е нещо средно между кофа и кросоувър на скрипец.

17.04.16
23:41

Тренирам за себе си - искам да съм добре, да мога, да се справям, да съм як, да съм пример за тези които искам да убедя да спортуват и т.н. Също така, за кеф, но тук идва и някаква нужда от общност, среда, споделяне - никой не иска да е сам. Нямаше да има подобни места за споделяне на дейности, ако я нямаше нуждата “да сме заедно”.
Трябва да ми се забрани със закон да пиша след употреба на алкохол!
Днес се видях с мои момчета - с които прохождахме на лостовете - аз ходех, те ме следваха. Не защото ходех добре, а просто отговарях на определена тяхна нужда, пък и нямаше още друг. Та, на бира след тренировка, те ми споделиха, че в същност съм първия, който е пуснал в България клип за уличен фитнес в интернет. Много яко - аз се кефя!
Както и да е. Въпроса не е за егото във всичките тези споделяния на нещата, които в същност правим за себе си. Считам че е важно и точно сега, ще обиколя всички дневници и “ще лайкна” абсолютно всички тренировки, стига да ги е имало. Аз днес тренирах - 2 пъти. Искам и Вие да тренирате - не заради мен а заради себе си. Не защото ще ми се накриви нещо на другата страна, а просто защото ще сме повече. И тогава ЩЕ сме повече - трениращите за себе си. И другите ще искат да “влезнат в стадото”, в стадото на трениращите. И живота им ще се промени - завинаги.
Както казах, трябва да ми се забрани със закон да пиша след употреба на алкохол!

18.04.16
09:34

казано от Dymag на 17.04.16, 23:41:

Както казах, трябва да ми се забрани със закон да пиша след употреба на алкохол!

Ми пък много добре и хубаво  си пишеш за употребил.

20.04.16
13:51

Възнамерявам да добавя към упражненията за крака които правя жабешки отскоци. Малко не е в стила ми напоследък - силово и мързеливо редовно спортуване, но може би пък точно заради по-енергичното им изпълнение толкова ми харесаха ... и не ми натоварват лактите:) Вероятно ще ги добавям в дните с повече свободно за тренировки време, на “домашната” площадка - може би един или два пъти седмично.
Напоследък съм доста редовен, почти през ден с по две тренировки - пак така, цяло тяло, кръгови, малко повторения, повече многоставни, крака на края и по-кратък завършващ кръг без крака. Ако съм с колелото на работа може и без крака вечерта. Някои от тренировките са буквално символични - колкото да не е без хич, но ежедневно спазвам символиката
Качил съм някой килограм - не съм се мерил, но усещам по съпротивлението на лостовете :)

22.04.16
01:01

Здрасти, Даймаг.

едно време правеше 80 набирания.
Сега как колко ти е макса на 2 ръце и колко на една ръка.

Поздрави
Маркъс

22.04.16
16:52

Здравей Маркъс
Макса ми не е бил 80, а имах стресови тренировки с единични серии по 60 до 120 дърпания, но с частично изпълнение - максимална бързина и непълни (без пълен вис, заключване на лактите и отпускане на раменете между повторенията). На практика работех в горната половина на пълното изпълнение, като засичахме по часовник 60 секунди да сме в упражнение. Всъщност това беше водещото, а не бройката - минута активност, с максимална скорост, като сме правили и по 2 минути. Практикувах го за всичко - набирания, кофи, лицеви и т.н. Тогава крака не тренирахме, а тичахме на стадиона един час по часовник, след което завършвахме със спринт. Лицевите се държахме за ниска хоризонтална тръба на височината на краката или под нея, за да засилваме и в двете посоки, без да има отделяне от опората в резултат на скоростта на изпълнение. Случвало се е да “драйфаме” после. И това беше много преди да чуем за кросфита - 2001-2005 година. То затова сега “нямам” лакти.
Последно с една ръка направих 3 с лява и само 2 с дясна, заради непоносима болка в десния лакът по време на изпълнението, с неутрален хват. Това беше миналата година (2015), есента, на стадион Раковски. От години не съм пробвал максове на набирания. Ако са сравнително чисти изпълнения, предполагам че между 20 и 40 в зависимост от хвата - неутралния (успореден) хват около и под ширината на раменете ми ми е най-лесен. С “разваляне” на изпълнението тази бройка може да се вдигне много, но в момента едва ли ще издържа повече от 30-40 секунди в изпълнение на прилични набирания, а в секунда не мога да вкарам две пълни набирания без никакъв чиитинг. Аз сега дори не се потя по време на тренировки :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.04.16 16:55.

22.04.16
18:11

Отдавна не съм описвал тренировки.
Вчерашната:
1.
От 1 до 5 натрупване на коремни с комбинирани кофи с мах (15 коремни и 30 експлозивни бутания общо)
Български клек, по 8 на крак, доста на високо качвах задния нарочно
2.
По 1 набиране с успореден хват с редуване на ширините до като станат 50 общо - редувахме се 3-ма, значи 1:2 - работа/почивка
5 серии х10 кофи от: една тръба пред тяло, задни с мах, сухи, предни с мах и една тръба зад тяло, общо 50
Римска тяга на един крак с повдигане на коляното, по 8 на крак
3.
По 2 силови с всички хватове - тесен надхват, раменен, широк, подхват и тесен смесен, общо 10 - редувахме се 2-ма.
4 от L до HS и 6 от едни подобни повдигания
По 8 напад назад с ритник напред на крак
До тук подготвях краката за следващия кръг
4.
Разни лицеви, малко - 50-на, с 50-на хоризонтални дърпания на 4 серии - козметична работа, колкото да покрием равнините :)
Придвижване с жабешки отскоци - максимална дължина. Прикачвам картинка.
5.
Първо по 3 после по 2, невъзможни и възможни, на ръка - общо по 5.

По време на тренировката показвах някакви работи - нищо специално.

Страшни са тези жабешки отскоци - направо “разцепват” бедрата, влизат и в кръста доста осезаемо.

Да, забравих да посоча че преди това през деня имах “служебна” тренировка :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 22.04.16 18:23.

23.04.16
00:14

казано от Dymag на 22.01.16, 03:20:

Най-новото ми упражнение - невъзможното:
http://vbox7.com/play:7888de6db2
Възможно е!

Това е доста впечатляващо. Може да бъде цел за напреднал билдър.
Това, което повече ме интересува е как излекува рамото.
Само почивка или Анимал флексове и други добавки?

23.04.16
00:27

казано от Dymag на 17.04.16, 23:41:

съм първия, който е пуснал в България клип за уличен фитнес в интернет. Много яко - аз се кефя!

Кефи се. Наистина, и аз помня, че преди десетина години гледах първо твой клип и тогава си харесах часовника от упражненията ти и кофи с гръб към лоста.
След това видях загрявката на Йовчев https://www.youtube.com/watch?v=yqvOLHC-1sk и започнах да ползвам елементи и оттам.
:)

23.04.16
03:27

казано от Team1 на 23.04.16, 00:14:

Това, което повече ме интересува е как излекува рамото.
Само почивка или Анимал флексове и други добавки?

Не съм ползвал анимал флекс, но съм си го мислел. Тогава още бях в системата на МВР. Казвам го, защото имах възможност да обикалям “служебно” по всякакви специалисти. Буквално, обиколих всичко, които позволяваше ситуацията. Не съм имал оток - само болка, в началото дори и в покой, но най-вече при повдигане на мишницата напред, настрани и нагоре, при натиск на която и да е кост около рамото, дори и при натиск на плешката. Снимки и изследвания не показаха никакво видимо увреждане на кости и хрущяли, но ми беше назначена рехабилитация - ултразвук и магнит. Сигурно съм бил на 20-на процедури, в рамките на два-три месеца. Бяха ми предписани и лекарства, но не съм ги пил - ползвах само мазила, до колкото помня бен-гей и дяволски нокът с евкалипт. В тренировките си също в началото ми бяха невъзможни бутанията, после включих кофи, после лицеви и накрая стойки до стена на ръце - критерия ми беше болката да отсъства или поне да е лека. Около половин година ме лимитираше сериозно, после постепенно мина. Така и не разбрах какво му беше, но нямам в момента някакви остатъчни проблеми. И при human flag сега не ме боли - понякога го правя, без да прекалявам и да гоня крайности, просто го фиксирам за 3-4 секунди и отпускам преди да усетя трудност. То всичко в момента го правя така.

23.04.16
15:17

Бъркам травмите. На рамото имах две травми - една от флагове  и една от морето, където тренирах на 40+ градуса след игра с големи вълни. От флаговете ме държа шест месеца без бутания, а от морето ме лимитираше около две години. Тогава ми пускаха ултразвук и магнит. Много се бях стресирал.
Вчера, съвсем символична тренировка. Днес довършвам конското варено - правя си го баш като телешко варено, но добавям гъби и кафяв ориз вместо картоф. За разнообразие. Като стане ще направя по-сериозна тренировка.

Мнението беше редактирано от Dymag на 23.04.16 15:18.

24.04.16
21:57

Сега да видя мога ли са опиша днешната
1.
Силово с широк, 5 кофи на една тръба горе и 5 набирания зад врат и тогава пускане
Тюлен на ултра широк успореден - на 6 напречни между хвата и 5 набирания на същия хват
От опора на успоредката горе, разкрачване над раменете й и изнасяне на всеки крак над срещуположното й рамо, т.е. три повдигания,  5 пъти - общо 15
От вис надолу с главата на успоредката, като за набиране “обратна кофа”, същото, но спускане на краката под раменете на успоредката
По 8 български клека на крак
2 от L до HS
По 1 невъзможно от страна
2.
Същото, но набиранията са пред гърди с широк
Тюлена и набиранията с успореден са на широк - 5 напречни
Повдигането на краката и изнасянето е от долно положение на кофа
Спускането на краката е същото, но от набрано положение на “обратна кофа”
Клековете са римска тяга на един крак с коляно напред - пак по 8
2 L до HS
По 1 възможно
3.
Същото, но и силовото, и кофите и набиранията са с раменен
Тюлена и набиранията са на 4 напречни
Въртене на L от опора на успоредката над рамената й  - по 10 на страна
От положение на “обратна кофа” въртене на краката, под рамената на успоредката
Клековете са напад назад с ритник напред - пак по 8
2 L до HS
По 1 невъзможно
4.
Същото, но и силовите, и кофите, и набиранията са с тесен надхват
Тюлена и набиранията с успореден са на раменен - 3 напречни
16 кофи на ъгъл
Жабешки откоци напред - не ги броя, но после се ходи трудно :)
2 L до HS
По 1 възможно
5.
Същото, но и силовите, и кофите, и набиранията са с подхват
Тюлена и набиранията с успореден са с тесен - 2 напречни
5 кофи на една тръба зад тяло
По 8 пистолета на крак, но не на место а на високо стъпало, редувам краката на всяка бройка
2 L до HS
По 1 невъзможно
6.
(Завършващо)
Силово с тесен-смесен хват, по 1 на ръка
1 от L до HS
По 1 възможно
Едно ... само за мобилност в раменете го правя - не ангажира сериозно мускули. От широк успореден хват - на 5 напречни, но дланите са навън, от вис, извъртам напред главата и назад задника, до като стигне до хвата - не знам как да го опиша. Нещо като да се хване широко пръчка и с прави ръце да се завърти назад - обръщане на раменете. Правя го само на единична бройка, само по един път в тренировка, ако изобщо го правя.

Май нищо не съм забравил. Описах я, защото следва логиката на начина, по който съм избрал да спортувам. Това не е дълга тренировка и не е тежка. Въпреки че кръговете на 6, а различните движения в първите кръгове са 10, бройките са единични или малки, подаването им е разнообразно, има промени към улесняване във всеки кръг - като намаляването на ширината на хвата, мускулите си почиват дори и в самия кръг, с редуване на антагонисти. Най-тежкото, в същност, беше най-новото - жабешките отскоци. Следващата тренировка трябва да вкарам повече хоризонтални бутания и дърпания.

Мнението беше редактирано от Dymag на 24.04.16 21:59.

26.04.16
15:30

Два поредни дена, с днешния, без тренировки -17 и цяла седмица, ако не и повече без колелото. Като се има в предвид че по 9 часа седя на стол, в офис, под луминесцентно осветление, трети или повече дни без някаква елементарна компенсация - движение на открито, си “влизат” директно като травма. Наистина ги усещам, не правя някакви “мотивационни постове”. Първо ме удря в кръста - стол, нормално, после уморяемост/липса на енергия - луминесцентно осветление и седене нон-стоп на закрито и затворено, без зареждане с движение на открито, направо изсмуква, трето отпускане - има си някакъв мускулен тонус няколко дена след тренировки, който като се загуби ми изкачат всички стари ставни болежки и четвърто, изнервяне - работя умствена работа, а физическата активност е добра почивка за мозъка, но и все пак съм си пристрастен, та може и да е някаква спортна абстиненция/”филмиране” :)
Е, разбира се, няма да допусна трети пореден ден без спорт - не обичам да съм “травмиран”. Това няма да е проблем ако примерно съм на почивка някъде - планина, море, без стол, на открито, движение и т.н. - тогава спорта е за кеф. Сега ми е сериозна необходимост.

27.04.16
00:19

Екстра си е да си починеш 2-3 дни. Особено ако си имал много тежки тренировки, трябва да се възстановиш.
Умората е от друго. На колко години си всъщност? Аз съм на 39 и умора имам само като не се наспя. Например може да ти се насъберат 4 дни с по 1 час по-малко. Ти си мислиш, че не се усещат, но тялото си иска по свой начин.

27.04.16
18:28

Така е, но аз от известно време нямам тежки тренировки. Търся по-тежки и комплексни движения и ги предпочитам, но ако нещо е по-тежко, е с малък обем, в повечето случаи с разредени в кръгове повторения. Понякога се събираме повече хора и се увличам, като правя по-тежка тренировка и тогава определено толерирам някой друг ден почивка - усеща си се. Всеки ден като се спортува цяло тяло, не можеш да го тормозиш като през ден например.
За умората може би не съм се изразил правилно, защото е на сравнителна база със самия мен. Например за съня, когато спортувам редовно са ми достатъчно около 6 часа сън, без да натрупвам умора. Ако спра да спортувам за по-дълго време това време се увеличава до над 8 часа. Това е нормално - спри да спортуваш за месец и после виж дали имаш същата енергия, каквато си имал преди. Виж и не спортуващите колко им е енергията.
Лятото, когато спортувам предимно гол, на слънце и въздух, падам до 3 часа сън достатъчни. Въздуха и слънцето зареждат - винаги така е било и не говоря само за витамин Д, макар че е добър пример. Всички бозайници в природата търпят бързи промени в резултат на излагането и промените в околната среда - поведение, козина (зимата и лятото), дори цвят и това са само видимите. Замислял ли си се какви неща може да се активизират или подтиснат само със сезонна промяна на околната среда или с изолирането от нея. Какви точно са тези биологични механизми и до какво ниво достигат? Зимата децата навън “да им ощипе бузките” студа за да не боледуват. Дали са бабини деветини? А какво ни причинява “постоянно лято” под изкуствено осветление? Мен ми причинява скапване. След едно тотално скапване от 7-8 години без спорт и работа на закрито - бях на 29 години и боледуващ всяка зима по няколко пъти, започнах с лостовете, та и до сега. В момента съм с 4 години над теб, но до момента не съм наблюдавал в себе си намаляване на някакви физически способности, на каквото и да е ниво, дори ми се пооправиха ставите от както започнах да спортувам така - по малко, всеки ден. Бая се бях “изпилил”.
Като одъртея ще пиша как е ;)

Днес вече направих едно “служебно” раздвижване в 2 кръга с точно 100 повторения общо, 24 от които за крака.  Довечера имам уговорка за същинска тренировка.

28.04.16
01:42

Тренировка, 2-ра, имаше, но не точно такава каквато я бях замислил. Един приятел заварих на лостовете - интерконтинентален шампион за крафт-мага, в Израел, но не е тренирал в България, а в Полша, лека атлетика от дете, френски л;егион - бе, има такива като него, но са голяма рядкост. Около мен са повече изглежда. Много голям и много добър - радвам се, че е сред приятелите ми. Бил прекъснал за няколко месеца ... май 6 спомена, но не съм сигурен. Та, тренировката ми беше подчинена на него - само изреждане на тежките базови, на единички - варианта със собствено тегло.
Силови на всички хватове - широк, раменен, тесен надхват, подхват, тесен смесен; повдигане от L до HS - 3, 2, 1; тюлени на всички ширини - 6, 5, 4, 3, 2 напречни пръчки между хвата; един олекотен вариант на обръщането - не е важно; повдигане с J на 5 ширина и на 3 със задържане на J-то - и 2-те на 5-ки; от L до planche и разбира се възможни и невъзможни. Само това беше. Утре имаме уговорка за повече - трябва да му пазя издръжливостта, дето след такова прекъсване, принципно я няма.
Както казах, тренировката ми беше подчинена на Гецата, който преди да спре беше на и над моето ниво. Е, разбира се, всички, които са взаимствали нещо от мен или са тренирали с мен си мислят че съм супер, но в същност са много по-добре, ба’си. Некви луди, способни, уча ги нещо което ми е отнело, примерно 2-3 години и тия го усвояват по-добре от мен за 2-3 месеца! ... аз ли съм бил бавноразвиващ се - ддз. Няма значение - аз се кефя когато някой намеси мен за постиженията си, независимо дали е основателно или не.
Та, тренировката кратка.

28.04.16
14:32

казано от Dymag на 28.04.16, 01:42:

уча ги нещо което ми е отнело, примерно 2-3 години и тия го усвояват по-добре от мен за 2-3 месеца! ... аз ли съм бил бавноразвиващ се - ддз.

Винаги е така, който проправя пътя върви най-бавно и трудно :)

28.04.16
15:40

казано от James Hinks на 28.04.16, 14:32:

казано от Dymag на 28.04.16, 01:42:

уча ги нещо което ми е отнело, примерно 2-3 години и тия го усвояват по-добре от мен за 2-3 месеца! ... аз ли съм бил бавноразвиващ се - ддз.

Винаги е така, който проправя пътя върви най-бавно и трудно :)

Нищо - те като спрат да спортуват аз пак ще стана по-добър :D

Довечера ще го видя Гецата да не ми е провалил плановете по отношение на засилването му, че го оставих на успоредката и му наскачаха “фенове”. Него винаги “го налазват” с интересното му житие, а в същото време е добряга. Та ако не си е тръгнал е имало разкази, бойни демонстрации, спорт, разкази, бойни демонстрации, спорт ... днес няма да е в кондиция ако е прекалил вчера след толкова дълго прекъсване.

29.04.16
02:27

Днешната вечерна тренировка, като вчерашната, но всичко беше х2 от многоставните, + пълнеж - повдигания на краката със спускания от обратна кофа и набирания с кофи, вкл. и на ъгъл, на кръгове. Имаше и малко хоризонтални дърпания с опора на краката. Много е лесно да тренираш с някой или заради някой - сам си е тегава работа.

29.04.16
22:07

Трета тренировка от цикъла “за събуждане”
От 1 до 8 коремни с комбинирани кофи с мах - общо 36 коремни на лост и 72 екслозивни избутвания за начало и после още 160 повторения под формите на набирания, кофи, дърпания и бутания с опора на краката и т.н. - водещото беше обема, разбира се с подходящата трудност за пълни изпълнения. Броя повторения в серия - от 5 до 15. Имаше още и 20 клека на крак, разпилени в тренировката, не накрая разбира се, по 5-ци, български, румънски, напад назад с ритник напред и пистолет. Добър обем, дълга тренировка - над един час.

01.05.16
01:46

Случвало ми се да правя прекъсвания, без тренировки, доста често преди. Да речем миналата година, февруари месец нямах нито една тренировка. По-назад, първите години спорта си ми беше сезонен - от март до сняг. Ангажиментите също често са ми налагали прекъсване от над една седмица. Преди спортувах 3 пъти седмично с голям обем, от 3-4 години всеки ден с малък или поне това е идеята. Тренировките всеки ден са супер - по-кратки са, не изморяват, държат ме в непрекъснат тонус, напредъка, ако се усвояват нови движения е много по-бърз и “безболезнен”, дет му се вика, всеки ден по малко. За мен най-важното е че няма умора или работа в условията на такава, което буквално ми възроди изпилените лакти, рамене и китки. Единствения проблем е ако не са ежедневни. Тогава, тези кратки тренировки са недостатъчни.
Отплеснах се. Както и да е - дали 3 пъти седмично със сериозен обем или ежедневно по малко, и в двата случая понякога има прекъсвания - болест, радост, служба и т.н. След това се връщаме с желание за последните ни постижения и или не ги постигаме или сме със зверска мускулна треска след първата тренировка. Силата я има, издръжливост и възстановяване между сериите никакви, след тренировката сме като пребити с камъни 2-3 дена. Общо взето, като имам в предвид и способности и визия, съм забелязал че ми е необходимо половината време в което съм бил прекъснал в режим - тренировки, за да възстановя нивата от преди прекъсването. Например, ако съм бил прекъснал 2 месеца ми трябва месец за да бъда както преди прекъсването.
Чудил съм се как да ускоря този процес чрез самите тренировки, със собствено тегло на лостовете, т.е. не мога да “играя” с тежестта - да избягам от първата мускулна до колкото е възможно, да възстановя по-бързо издръжливост и възстановяване между сериите и т.н.
Постепенно, с доста опити върху самия мен си се спрях на един вариант, който практикувам и до момента - четири “първи” тренировки, в четири поредни дена.
Първата е лека, с най—тежки базови/многоставни упражнения на единични бройки, с дълги почивки между тях и нищо друго. Направо да се чудиш тренирал ли си или не.
Втората е два пъти по-тежка от първата, пак с такива, + пълнеж някакъв за повече обем на движенията.
Третата е с “размазващ” обем, може и да е с леки неща или без базови/многоставни - важното е да е много и след нея да си като пребит с камъни.
Четвъртата е като първата.
Следват 2 дена почивка.
После си тренирам както винаги - дали е ежедневно по малко или през ден по повече, тази система при мен работи доста добре и ме дърпа доста напред след прекъсване. Поне до сега не съм намерил по-добра.
Такива бяха последните ми тренировки, заради моят приятел Гецата, който с удоволствие бих зашлевил зад вратът, ако не беше 193 см., 93 кг., интерконтинентален шампион по майн-крафт ... не  крафт мага беше :) - не дойде на четвъртата тренировка!
Както и да е, чухме се по телефона и му казах да повтори първата, ако не иска да гори в няколкодневни мускулни мъки и страдания.
Аз заради хората си променям тренировките дни наред, а те да не идват щото месели козунак - ужас

Мнението беше редактирано от Dymag на 01.05.16 01:53.

01.05.16
19:32

-18

01.05.16
22:19

казано от Dymag на 01.05.16, 19:32:

-18

Смисъл? :D

02.05.16
01:43

Тренирам ежедневно. Днес (вчера) пропуснах, което е 18 пропуск от както водя тук този дневник - 19 януари.

02.05.16
13:07

Служебна тренировка - на работа съм и уговорка за 2-ра довечера, ако не вали.

Открих шарлан-а - студено пресовано слънчогледово олио без термична преработка. Има обаче много силен вкус на суров слънчоглед, който надвива над вкусовете на всичко друго в салатите. На мен не ми пречи.

03.05.16
03:59

Много добра тренировка, но много започнах да се увличам - не е за ежедневна, да не говорим че ми е втора и че нещо лактите започнаха да наболяват повече от 2-3 седмици.
Тренировката - 7 кръга, 9 упражнения в кръг без почивка, в първите 6 кръга с крака, и 6 упражнения в последния без крака.
Освен това кантара показа 89 кг. което обяснява неразположението в лактите.

03.05.16
16:00

казано от Dymag на 11.11.15, 18:01:

Стана ми любопитно и от калкулатор, който мери всичко, на този сайт http://scoobysworkshop.com/body-fat-calculator/ ме изкарва при, в момента 186 см., 86 кг., 43 г. и гънки гърди 3, корем 6 и бедро 15 мм., премерени току що, както следва:
със 8% мазнини и FFMI 22,35, хах - имал съм 7,35 кила сланина

В момента 186 см., 89 кг., 43 г., гърди 3, корем 7 и бедро 14, ме изкарва пак с 8 % мазнини и FFMI 23.15 и съм имал 7.65 сланина
Хм, интересно. Това от средата на март, като се поуспокоих за жлъчката, спрях чайовете и ограниченията. Също така съвпада и със сезонното вдигане на обема на повторенията, а и дъждовното време ми ограничи плановете за колелото.

казано от Dymag на 20.04.16, 13:51:

... Качил съм някой килограм - не съм се мерил, но усещам по съпротивлението на лостовете :)

Дам. Правилно значи съм усещал. Проблема са ми лактите, визията не ме е интересувала особено скоро.

Мнението беше редактирано от Dymag на 03.05.16 16:02.

03.05.16
18:10

Служебна тренировка. То тези са само раздвижвания за 10-на мин. Днешната например:

1.С широк надхват, 5 “тяги” на лост, 5 чистачка (часовник) в посока, 5 набирания и тогава пускане.
Тягите на лост са от положение J - вис с прави ръце, глава и седалище на една височина, краката нагоре, изправям цялото тяло вертикално нагоре покрай лоста и връщане обратно до J. Със задържането на същото положение за чистачката, и накрая набиранията, обикалям всички равнини с една серия за 20-на секунди - гърба в цялост, малко ръце, преса и косите коремни даже. Мързелива работа.
2.15 задни кофи с мах, обаче когато изнеса краката напред, преди спускането разкрачвам над рамената на успоредката, събирам и тогава спускам.
3.15 обикновени сумо клека, пълни, стъпалата са под наклон - намерих си тук едно местенце. Удобно е.

4-5-6.Същото от 1 до 3 но с тесен надхват, кофите бяха предни

7.С успореден хват - на успоредката, 5 дърпания “обратна кофа”, 5 J-набирания, 5 L и тогава пускане.
8.5 кофи “топка” ( със задържане на повдигнато седалище по време на цялото изпълнение) и 10 обикновени.
Без клекове.
Това беше.

Супер приятно раздвижване, леко, без нищо тежко, още повече че от вчерашната имам още усещания. Няма да тренирам довечера.

Мнението беше редактирано от Dymag на 03.05.16 18:14.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1