Леко раздвижване

Прескочи до:

20.07.22
18:39

Сега  бягам и от скоро включвам и колоездене. Тази година понеже нямам много време, мисля да мина ком-емине наобратно, ама по-скучния терен към морето ще го натисна с колелото, после го зарязвам и продължавам другата част пеша.

Сега съм се отдал на работа и тренировките, много не остава време. Мисля следващата седмица като се прибера на София, да започна малко двуразово. Сутрин за 3 часа бягане пресечено, колело, силово по морените, а вечер ще катеря за обем. Понеже се разбрахме да ходим на Пиц Бадиле август 10ти някуъде, а е много дълго катерене, сигурно 12 часа поне, дано да сме бързи и да не бивакуваме по скалите.

21.07.22
11:28

казано от kaloyan на 20.07.22, 18:39:

силово по морените

Боулдър ли ще катериш по тях?

21.07.22
16:25

казано от James Hinks на 21.07.22, 11:28:

казано от kaloyan на 20.07.22, 18:39:

силово по морените

Боулдър ли ще катериш по тях?

Не не, това е за краката, просто е по-добро от стълби и по забавно. Аз съм си намерил едно трасе, което е само по морени и се качва 1000 метра денивелация до връх Камен Дел. Само морени :) Всъщност е 800 метра де . На мен боулдър не ми трябва, тъй като това е за хора които катерят спортно трудни и кратки неща. Пък аз катеря предимно дълго и лесно :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.07.22 16:28.

Georgi Ivanov

21.07.22
16:40

1000 метра денивелация по морени до камен дел ? Спускал съм го там с колелото ма 1км морени не си спомням .

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 21.07.22 16:41.

21.07.22
18:14

казано от Georgi Ivanov на 21.07.22, 16:40:

1000 метра денивелация по морени до камен дел ? Спускал съм го там с колелото ма 1км морени не си спомням .

Ами то затова се коригирах, понеже часовника ми там сбозва и ми дава грешни данни. Като гледам на картата е 800 метра самата денивелация за около 3 км. Но аз си го смятам тръгването от паркинга на Драгалевския манастир. Самите морени са около 2 км и нещо и те започват от пресичането на пътя. Това минаване е малко мой “патент”, не мисля че някой друг е минавал някога по този начин. Ето на картата да се ориентираш ..
Иначе от там няма как да го спуснеш с колело. Може би имаш предвид от другата страна. Аз се качвам точно като погледнеш от Камен Дел надолу София, от там идвам.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.07.22 18:22.

21.07.22
20:24

А, забравих да кажа че имам тъкмо домашен мед за продажба, пресен.

26.07.22
11:25

Взех си велосипеда от един приятел, вече е мой ... Понеже вчера тренирах и днес нямах търпение да го пробвам. Отидох сутринта рано и се проявих като пълен вело-талибан ..
По къси гащи, нито каска, нито нищо, и тръгнах от Драгалевци доТихия кът по трасето на Витоша 100 .. Бая се поразглобих, гъза ми се е натъртил, това го очаквах, ама и ръката ми под палеца за малко да хване плюска. Доста неща има да свиквам.. Оказа се че терена не е толкова лесен, като да ходя да бягам. Разни гадни камъни, гадни качвания и пускания.Хич не е за без каска. На тези стръмните неравни терени на изкачване трябва да хвана техниката. Че като мина през камък и се вдига предницата, като се наклоня напред, започва гумата да буксува. Явно ще трябва доста да покарам. Освен това трябва да свикна с темпото по баира и използването на скоростите. Аз добре ги сменям и знам как. Но бях през цялото време само на среден зъбак отпред. Можеше и да ми помогне ако бях минал на малък по баирите. Хем ми се сториха кратки , хем ме измаряха.
А пък за спускането гледам съвсем бавно да минавам през каманаците, понеже ми е жал за колелото и не знам този доколко издържа на хамалски прояви.
Даже се чудя дали не е правилно като ти падне много скороста, вместо да се мъчиш да въртиш и да се движиш едвам едвам, да слезеш и да избуташ баира.
Отделно на това за пореден път се убеждавам че тези часовници работят малко като с кисело млекце :) денивелацията на изкачване с колело и пеша ми я дава различна .. Бах го

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.07.22 11:27.

28.07.22
09:31

Каска задължително. Със същата марка вело при спускане ми се счупи вилката - зверско падане, късмет  че  не  ударих главата в някой камък.

Мнението беше редактирано от чичо Сам на 28.07.22 09:31.

29.07.22
19:42

казано от чичо Сам на 28.07.22, 09:31:

Каска задължително. Със същата марка вело при спускане ми се счупи вилката - зверско падане, късмет  че  не  ударих главата в някой камък.

Да, аз мисля дори по това трасе да взема  и разни протектори за ръцете.

29.07.22
19:45

Колегата е писал за предпазните мерки. Задължително ще трябва да сложа каска и може би протектори, защото днес пак ходих и много ме увлече колелото и по спусканията взех да засилвам и става малко .. След тихия кът пуснах по асфалта и развих скорост 45 км час , а можепе и още. Увлича ме и пускането по камънаците и знам че нема да е добре .. Иначе там откъдето тръгвам сега е идеално за тренировка, едно място на хладно и има гуми. Обаче са извън моята сила, пробвах едната и не е за мен. Това си е за сериозни силоваци и хора които тренират силово. Според мен си трябва поне 200 кг тяга за такива работи ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 29.07.22 19:46.

06.08.22
20:42

Пак минава времето, така и не спазвам плановете точно. Може би средата на седмицата заминавам за швейцария, обаче не тренирах нищо катерачно. За сметка на това разцепих велосипеда.
Единствения ми проблем е все още задника. Обаче оня ден из нивите минах 50 км за има няма 3 часа преди работа , още отрано. Минах из Северна България между плевен и ловеч, може би съм първия човек, карал по отсечката, която още се води проект, обаче е изкопана и насипана . Това се води Владиня - Дренов .. Горе долу до там е изкопано. Пътния възел се води Плевен - Летница от магистрала Хемус. Затова давам линк на любопитните, как една магистрала я мъчим вече сигурно има поне 40 години :))) и като гледам скоро няма да свърши, снимки не ми се добавят.

Иначе утре мисля да направя едно дълго каране с колелолото и да го хвърля временно. Че да се прибера на София и да направя 2 дни катерене + морени по Витоша, преди да замина  за Швейцария ...https://magistralahemus.bg/trase/

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.08.22 20:44.

21.08.22
20:21

Какво да напиша, ходих и качих пиц бадил, хубава работа, този път набързо. Ще пусна и някоя снимка по - натам. Но се оказа че самото изкачване беше най-бързото и лесно нещо от цялата работа, после тежък мазохизъм на прибиране . Отне 16 часа, като се минаваше през разни порти и долини дето нямаше джан джун, през едни кулоари където е имало ледници а сега само сипеи , където всяка една стъпка те праща в отвъдното.
Ние в България сме номер едно, щом като горивото и цените вече не ми правят впечатление дори и в Швейцария :)
Сега пак действам с колелото, обаче не мога да се оправя. Засега издържам около 3 , 3 часа и половина на пресечено с неголяма денивелация около 50 км и после задника и всичко ми се схваща. Нещо някъде бъркам. Аз искам да изкарвам поне по 6-7 часа без сериозни дискомфорти. Май няма да ми остане и време да го стигна това, ама здраве да е :) Ще караме с това което разполагаме.

26.08.22
09:41

Проблема с колелото почти съм сигурен, идва от много ниската настройка на кормилото, много лягам напред, в резултат на което на дълго каране, китките ме заболяват освен това и врата ме заболява, може би и от там идват и проблемите със задника. Ще трябва да го пренастроя, благодарение на това получих и един лек плексит в плешките, сега правя рехабилитация. Ето как от едно уж дребно нещо, дето го неглижирах, нещата се задълбочават. Защото като се кара 2 часа няма проблем, но ако седиш часове наред, всяко нещо оказва влияние, аз си мислех че ще свикна, но свикване с кривините няма, само потрошаване става. Сега бягам дълго планинско, та и от там гипсирах и днес почивам и правя цялостна рехабилитация с упражнения, ролер, ластици ...

Опитвам се да правя малко обем, да мина по ком-емине скоростно и комбинирано, половината колело, другото пеша, понеже нямам много време ..

Качвам и 2 снимки от швейцария..

Georgi Ivanov

26.08.22
22:25

За колелото ,ако райза (ше извиняваш за английските наименования) и лапата са наред пробвай да сложиш спейсъри между чашката и бара , но всичко зависи от това как и къде го караш.Виж и самия бар да не е много дълъг може да се реже принципно.

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 26.08.22 22:27.

28.08.22
20:35

казано от Georgi Ivanov на 26.08.22, 22:25:

За колелото ,ако райза (ше извиняваш за английските наименования) и лапата са наред пробвай да сложиш спейсъри между чашката и бара , но всичко зависи от това как и къде го караш.Виж и самия бар да не е много дълъг може да се реже принципно.


Ее мерси много. Тъкмо се надявах ти да пишеш ако си наоколо. Ами нагоре няма накъде, така е направено днес го гледах. Т.нар лапа трябва да се смени май. Рейзърите са си сложени на най-висока позиция, откакто е купено. Даже имам снимка, понеже днес показвах на един приятел.
Каранията където ми става така е на горски пътища, с малка денивелация, като мина 3-4 часа каране без спиране.

То това колело ми е подарено ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.08.22 20:37.

Georgi Ivanov

28.08.22
21:06

Здравей , да тая лапа за cross country не е ок според мен , шосейка може би или тея gravel колела , но това те хвърля много напред.

Поздрави !

P.S Незнам как катериш с това ако трябва да натиснеш на предната гума ....
P.S 2 Пиц Бадиле по тура на Касин ли го минахте ?

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 28.08.22 21:44.

28.08.22
21:16

казано от Georgi Ivanov на 28.08.22, 21:06:

Здравей , да тая лапа за cross country не е ок според мен , шосейка може би или тея gravel колела , но това те хвърля много напред.

Поздрави !

P.S Незнам как катериш с това ако трябва да натиснеш на предната гума ....

Абе и аз нямам представа, то и затова питам, понеже и да гледаш клипчета от youtube, трябва да има някой човек дето разбира да погледне и да ти каже ако има желание.  Иначе в момента го ползам чобанската, колкото издържа .. :))  ............ Аз така от дете съм карал колело и никога не съм го мислил. Обаче сега просто тръгнах да правя големи обеми да тренирам за няколко дни по ком-емине и започнаха да излизат точно тези неща. То ако карам 1-2 часа, сигурно и това няма да усетя, въпреки че не ми е много удобно.

Знаеш ли че така като написа cross couнtry, започвам да се замислям ... Всъщност аз на тренировка в момента наистина не караюм cross country, a карам по земни пътища с еднообразен терен или малък наклон ..
Това да не се окаже като бягането, че като правиш обем наравно, краката се прецакват много повече отколкото да ходиш или бягаш нагоре надолу.


Офф май въобще нямам идея какво пиша...

Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.08.22 21:22.

Georgi Ivanov

28.08.22
21:51

Трудно ми е да ти кажа какво точно ти трябва , колелото има reach което може да погледнеш в спецификацията на рамката (хоризонталата от средното до тръбата където влиза вилката), това в комбинация с издигането на лапата може да има голям ефект . Това на което викаш райзъри са спейсъри , те са си окей.  Мога да те свържа с хора дето са в тая дисциплина да ти дадат акъл какво да промениш.

Поздрави !

29.08.22
16:57

казано от kaloyan на 26.08.22, 09:41:

Качвам и 2 снимки от швейцария..

Страшно нещо са Алпите и нашите планини не те подготвят за гледките. Като минавахме миналата седмица под Монблан, направо си счупих врата да го зяпам, преди да влезем в тунела.

31.08.22
15:29

казано от Boby_ на 29.08.22, 16:57:

казано от kaloyan на 26.08.22, 09:41:

Качвам и 2 снимки от швейцария..

Страшно нещо са Алпите и нашите планини не те подготвят за гледките. Като минавахме миналата седмица под Монблан, направо си счупих врата да го зяпам, преди да влезем в тунела.

Отдолу изглежда величествено и те затиска с височината. Смисъл изглежда страховито. Обаче като се качих горе е друго и ако е хубаво времето, не ти се иска да слезеш. Даже ще пусна една снимка от миналото лято, да видиш какво имам предвид...  Насреща е матерхорн, който ако го гледаш от долината е .. по назад е монблан. :)

П.С - но и там има голям проблем с ледниците. Всичко се топи и остава само камънак. Под най-високия връх в Алпите “Гросглокнер” който е близо 3800 метра, ледника почти изчезна, особено последните 3-4 години.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.08.22 15:32.

31.08.22
15:39

казано от kaloyan на 31.08.22, 15:29:

П.С - но и там има голям проблем с ледниците. Всичко се топи и остава само камънак. Под най-високия връх в Алпите “Гросглокнер” който е близо 3800 метра, ледника почти изчезна, особено последните 3-4 години.

Всъщност точно Монблан е най-високият връх в Алпите и е с километър по-висок, но нека не издребняваме. :)
Иначе да, алпийските глетчери се отдръпват полека и не е далеч моментът, когато съвсем ще изчезнат.

31.08.22
16:01

казано от Boby_ на 31.08.22, 15:39:

казано от kaloyan на 31.08.22, 15:29:

П.С - но и там има голям проблем с ледниците. Всичко се топи и остава само камънак. Под най-високия връх в Алпите “Гросглокнер” който е близо 3800 метра, ледника почти изчезна, особено последните 3-4 години.

Всъщност точно Монблан е най-високият връх в Алпите и е с километър по-висок, но нека не издребняваме. :)
Иначе да, алпийските глетчери се отдръпват полека и не е далеч моментът, когато съвсем ще изчезнат.

Изгубени в писането стана .. Аз исках да напиша Австрия, ама по навик Алпите :))

31.08.22
17:17

казано от Georgi Ivanov на 28.08.22, 21:51:

Трудно ми е да ти кажа какво точно ти трябва , колелото има reach което може да погледнеш в спецификацията на рамката (хоризонталата от средното до тръбата където влиза вилката), това в комбинация с издигането на лапата може да има голям ефект . Това на което викаш райзъри са спейсъри , те са си окей.  Мога да те свържа с хора дето са в тая дисциплина да ти дадат акъл какво да промениш.

Поздрави !

Благодаря, забравих да ти отгововя. Аз сега не съм в София и скоро май няма да ходя. Та отидох при едни момчета и се оказа че тази лапа, може да се обърне и с една идея вдига. Доста по-добре е, изчезна болката в гърба и врата, сега като ида на ком-емине, на дълго каране, ще проличи. До момента пробвам и седалката в различни положения. Малко като я промених и нея, ми изчезна и това изтръпване в краката. Другия вариант е да сменя лапата. ...

Иначе ако нещата не се получат с колелото, ще те питам пак за контакти, да отида при някой който разбира от тези неща повече.

01.09.22
00:25

казано от kaloyan на 31.08.22, 16:01:

[
Изгубени в писането стана .. Аз исках да напиша Австрия, ама по навик Алпите :))

Преди време на гранична паспортна проверка ме питат откъде идвам и аз пълен блокаж, казах че не знам, което беше самата истина.

01.09.22
12:14

казано от Brown Bomber на 01.09.22, 00:25:

казано от kaloyan на 31.08.22, 16:01:

[
Изгубени в писането стана .. Аз исках да напиша Австрия, ама по навик Алпите :))

Преди време на гранична паспортна проверка ме питат откъде идвам и аз пълен блокаж, казах че не знам, което беше самата истина.

Хаха, имах ей сега подобна случка. Швейцария е в Шенген, но не е в ЕС, затова на границата с Франция няма паспортен контрол, но има митница.
На път към Португалия ходихме до Женева и прекарахме следобеда там. После на връщане към Франция ме спират швейцарските митничари и ме питат откъде идвам. Аз като взех да се обяснявам как съм тръгнал от България, пък откъде съм минал. Оня ме слуша, слуша, пък ме прекъсна - искал да знае откъде съм влязъл в страната, не къде съм си изкарал седмицата. :)

23.09.22
20:48

Сега да видя какво да пиша че мина доста време. Готвих се и тръгнах на 4ти септември от Емона , обратно към връх Ком. Като идеята беше да миксирам колело с ходене. Та бях на морето първия ден, на Емона е мега размазано, пътя е мамата за кола. С колелото минах 120 километра и се озовах на Ришкия проход. После тръгнах и имах приключения, колелото сдаде багажа и го носих и го оставих в Котел. После от котел пеша стигнах на Буковец, това е твърдишкия проход. На чтия ден малко след прохода на републиката , че ми беше почивен ден. Петия ден минах бузлуджа шипка, узана и стигнах чак на Партизанска песен. Обадиха ми се за работа и 6тия ден слязох през Тъжа в Априлци .Беше яко и пиенето яко ... Дойде работата една - две седмици. Сега се готвя за софийския маратон ...

По тъпото е от фирмата са направили 1 седмица като такава за здраве и тренировки и на всички колеги от стравата им се записва и се гледат статистики. Аз не участвам в такива мероприятия, ама шефа ме записа. Те са от поне 10 страни участниците.
Реших да си запиша тренировките и общо взето те са двуразови, сутрин по 2 часа и половина и вечер по 1 час. Бях с един ден назад, обаче още след втория ден дръпнах на цялата фирма. Понеже направих 30 км бягане и на втория ден 100 км колело.

И то какво стана след това, всичко живо се активизира и се започнаха да се записват всякакви дейности , само пърдене и лежане не видях :) ... И така стана че като активност в минути ме минаха, като километри даже не може и да се доближат.  Въпроса е че ако реша мога да направя едни 24 часа преход в планината и там ще ги бия, ама цялата работа стана мега комплексарска.
Затова не участвам в състезания, гледам ги и по модерните ултра маратони, избиване на комплекси и лошото е че все повече такива хора изтрещели има, вече налазват и планината.

Като разпеделение по активности гледам 50 процента ходене, 25 процента бягане, 7 процента колело и само  7 процента вдигане на тежести :))

24.09.22
11:58

Хаха, :)) май и на дистанцията няма да мога да се класирам. Изведнъж един направил 170 километра на колело за под  6 часа :) само че на виртуалното колело ....

Аз днес имам 66 км ама истинско колело и следобяд ще направя още 70 ... Бах ги в измамниците :)) пак няма да стане.

24.09.22
20:59

В крайна сметка, починах и обядвах 2 часа , пих 2 ракии и излязох към 13.30 май беше. Направих към 100 километра още. Затова че общо излизат над 175 км за мисля около 9 часа, като това включва и почивките ...

Тука взеха да се сърдят из къщи .. А аз така съм ядосан, а пък утре имам рожден ден.. По принцип мога да се хвана и да направя 24 часа колоездене, ама заради семейството няма да правя такива неща. .. Ами утре до обяд ще се понапъна и после започвам да празнувам :) )
И това е последния път в който се включвам в някакви съревнования, които уж бяха с друга идея.

25.09.22
16:59

Сутринта 60 км колело и сега ще изляза малко да раздвижа краката на едно бягане. ПРиключвам с глупостите, че ме чака работа следващата седмица. А пък после имам и един маратон да избягам, поне се поподготвих. Събрах 6 дни с двуразови тренировки, като имам и 2 с целодневни :)) То всъщност това не са тренировки, щото нищо не тренираш, а просто това което си събрал на тренировки го деградираш :)

10.10.22
19:57

Да видим що сторих ... Отбелязвам че след многото обем и скоростната ми подготовка за Софийския маратон. Стана така че отидох недовъзтановен и имаше едно леко проблемче на контузения глезен, където от обема ме опъваше. Естествено го пренебрегнах.

Тичах софийския маратон без проблем за 4 часа, обаче на следващият ден, демек днес, глезена не е добре, отблеязвам си го за пореден път.

Но при тъпотията логика няма. Не ми пречи, днес свърших добра работа в движение, но не мога да ходя добре. Всичко друго няма проблеми. Сега пих един нурофен заради това.

Утре ще почивам и вдуги ден колело.

С този обем свалих от 73 кг на 67 и половина, за около месец. Но ще си ги върна. Отбелязвам си това тук, за да се подсещам що за тъпотии не трябва да се правят :)

07.12.22
20:32

От 2 месеца се каня да пиша. Чудя се дали нямането на време е оправдание или просто приоритетите са различни. Накратно тренировките продължават. Това което стана с глезена е че нещата не отминаха лесно, то ми беше и ясно. Затова (то и сезона определя) намалих обема на бягането и почти го спрях. Започнах да правя силови упражнения редовно, както и да качвам стръмно с по-тежка раница. От упражненията глезена ми мина. Правя едни специални за баланс, които активизират пръстите на краката и съответните малки стабилизиращи мускули. Всъщност при мен заради травмите в глезена, не бях обръщал внимание, че самите пръсти и мускули нагоре към целия крак не се активизират достатъчно. Затова винаги имам мускулна треска на силния крак, който не е контузен. Дори подсъзнателно тежеста се прехвърля на силния крак. Вече 2 месеца правя специфични упражнения и мога да кажа че нещата са много добре. Ееее разбира се потрошеното си е потрошено и няма как да се оправи напълно, обаче истината е че може да работи, стига да се тренира правилно и да не се изнасилват нещата.
Най-важното е че се върнах към силовите тренировки без които наистина не може да се получава добре спорта, какъвто и да е. Ще се опитам занапред да не ги махам, когато реша че трябва да правя голям обем и да тренирам за някакви мазохизми и дълги разтояния, защото в крайна сметка следва контузия. По принцип затова и мисля съвсем да махам обема от бягането. Май след 10 години ще проумея това което ми казваше баща ми. Въпреки че още не съм приел идеята, вече съм близо. 

Горе долу сега през ден правя силови тренировки с базови упражнения + мобилност и разни разтягания и ходя в планината с голяма денивелация и тежко по баира и после го махам за слизане. Така ще бъде и пролетта живот и здраве, пак вдигане леко обема на бягането и включване на колезденето вместо ските, които скоро ще почна и още някакви неща. Ходих и на доста места, но реших да избера просто 3 снимки, ей така малко за красота.

09.12.22
17:59

Ходих днес да катеря на Комините и се оказа че от клековите и по-силовите тренировки, съм доста по-добре съм от предишни години. По лесно изправям на крак, като ми се наложи да стъпя високо. Едно от упражненията е да клякам на един крак, обаче до стол и мисля че при такъв клек няма проблем за коляното. Аз спрях пистолета преди, понеже нали ми казахте че е малко смърт за коляното.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 09.12.22 18:00.

10.12.22
18:51

Привет, годината на трениране за мен приключи. Става въпрос и за следващата поне на половина. Днес на витоша при необяснимо подхлъзване си счупих подбедрицата и то тежко. Над глезена точно, да е не е и по средата. Ще ми правят операция в понеделник или вторник. Намирам се в окръжна. Някой Знае ли тук какви са специалистите и трябва ли да търся втори мнения и тн :) макар че аз сам се убедих , още на място че счупването е такова :)

10.12.22
20:36

Д-р Асьов.
Ортопедията е добра там.
Бързо и добро възстановяване.

Georgi Ivanov

11.12.22
16:15

Лоша работа , един приятел си счупи крака и той на комините преди 12-13 години.
Бързо възстановяване.

16.12.22
16:34

Изписаха ме след 6 дни, с 5 кг надолу, и поизнемощял. Днес минах 500 метра с патериците и слязох 3 етажа на почивки, поозорих се. Размотава ми се главата, ама с това лежане ...

Като цяло правя някаква лека рехабилитация на крака. Но мисля да не прекалявам, понеже ми се вижда рано още, пък и така ми казаха рехабилитаторите. По-леко.
Имам пирон вкаран от под коляното отвор и плака от над-глезена вкарата, съответно за едната  и другата кост. Поради това не мога да сгъна крака от коляното и работя върху това, а пък и гледам да не натискам много , нали трябва да заздраве и така :))

Според усещането ще увеличавам и упражненията и бройките.


П.С - забравих да споделя един клип, на един тръгнал по пътя на културизма, а всъщност като млад си е бил много талантлив катерач и прохождащ алпинист.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.12.22 16:40.

16.12.22
17:58

Изтръпнах като прочетох какво ти се е случило и сетих за това твое мнение преди 4 години:


https://www.bb-team.org/forums/viewreply/1323703

Дано са те подковали добре и бързо възстановяване!

Мнението беше редактирано от charlie brown на 16.12.22 17:59.

17.12.22
12:02

Ще се оправиш Кала, има много неща, които може да правиш и сега, само наистина малко време след операцията да мине.

17.12.22
12:47

казано от charlie brown на 16.12.22, 17:58:

Изтръпнах като прочетох какво ти се е случило и сетих за това твое мнение преди 4 години:


https://www.bb-team.org/forums/viewreply/1323703

Дано са те подковали добре и бързо възстановяване!

Не знам как е прозвучало тогава, понеже по интернет е трудно .. Но съм го писал с изцяло добро чувство с идея да нахъсам човека. Доста по късно разбрах че с писането става малко по-трудно, особено като не се познават хората. Всеки разбира различно :)
Благодаря ти !

17.12.22
13:42

казано от James Hinks на 17.12.22, 12:02:

Ще се оправиш Кала, има много неща, които може да правиш и сега, само наистина малко време след операцията да мине.

Благодаря ! Аз мислех да ставам и да се разхождам с патериците повече, но в момента не мога тъй като ме хваща слабост и да не се пречукам. Иначе днес ми беше първа вечер (вкъщи) в която можех да спя горе долу и нарочно спрях обезболяващите. През ноща се получават едни  драми и болки и потене, което ми казаха че е заради упойката, не толкова поради възпаленията. Изписали са ми клиндамицин 600 за 7 дни по 3 таблетки и едни инжекцийки противосъсирващи за 25 дни 200 лева. Ако знаех щях да си взема хапчетата.
Има и един плюс от цялата работа. В болницата дават храната без сол, а пък и ядях такива храни без сол. КАто се прибрах опитах някакви неща и не исках да ги ям, чак толкова солени ми бяха. Докато кафето го усетих прекрасно. Наистина трябва да се внимава със солта, просто колкото повече се слага от нея толкова повече искаш.

Това което правя в момента са 4 “упражнения” слагам ги в кавички, понеже :)) ... С тях целя да не ме боли толкова крака докато спя вечер. Нямам флексия от коляното, заради входа на пирона от там. Другото са пръстите  стъпалото. Та с помощ на ластика правя много лека фклексия на глезена и екстензията е с отпуснат ластик пръстки. Същото е ис коляното. Правя и повдигане на целия крака и странично такова, като ползвам помоща на ластика за да няма болка и да докарвам повече обем. Да пратя и някоя снимка , не че ще се види нещо, ама да остане за архивите.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.12.22 13:48.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1