Димо сваля 14 с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

12.07.19
23:29

Много сложно го направихте всичко. От международни репресивни организации и политически конспирации, та през ядрена физика, та стигнахме до педерастите.

Въпроса на Малина беше простичък - какво е зоб? Аз опитах да отговоря като разгледах въпроса от няколко страни - потенциалните рискове за здравето и моралните аспекти и моето мнение е че здравни рискове има и явно темата е табу и обвита в мълчание, щом в тоя форум само двама съм видял да си признали че зобят. Блага и Николов. Явно или само те са бръкнали с кацата в меда от цял фитнес форум  (хаха) или нещо ги спира другите да си кажат че зобят и да разкажат от опит. Ако всичко е наред, защо е тая омерта?

Аз разказвам какво съм чул от първа и втора ръка (чисто субективни селф-репорти разбира се: “брат, мани ги тея гомна” “спря да ми става, повредени са ми хормоните, може би за цял живот” “нормално шибам по 5 пъти на ден, а след стероидите почнах и веднъж да не мога с мека пишка, добре че се оправих след някоя година, също квото бях качил се стопи и изчезна”, “бъбреците ме болят и никой доктор не може да ми каже от какво” “станах супер нервен и ги спрях на първата седмица, щото щях да убия някой”, “почнах да се потя като животно и да ми прималява и причернява и ги спрях”, “целия се изпъпих като крастава жаба” и т.н. Има разбира се и други дето нищо не са казали за нежелани странични ефекти.

Сашо се позовава на авторитета си като казва че е назобил много хора и казва че да зобиш умно е безвредно (с инсунуацията че той знае как се зоби умно).

Нервака казва че е безвредно, но не казва дали би дал на децата си зоб щом смята че е безвредно.

Другите нямат ясно изразено мнение за вредността.

Има много гласове че трябва да се легализира - това по моралната част на зобенето.

Хубаво е че има такъв широк спектър от мнения и всеки може да си решава какво да приема за него си за истина и какво мнение да си формира за зобенето.

13.07.19
00:47

казано от Димо на 09.07.19, 11:28:

казано от Малина Илиева на 09.07.19, 11:17:

Добре, а креатинът,  бцаа то какво са? Те също увреждат органи в количества ,които се приемат от някои..

Не, креатина е клинично доказана безопасна добавка. За съжаление най-вероятно е и недействаща, (или действаща само в специфични случаи на недостиг или небалансирано хранене и човека да е респондър и т.н.)

Сега и креатина се оказа безполезен, защо не го написахте преди да си поръчам кутия с  креатин 😂😀 Някой да има нужда от трикреатин малат с вкус лимон и маракуя?? 😀
Между другото, от всички “главни” в онази група, само един от админите си признава, че е зобил преди, когато се подготвяше за състезание преди 1-2г. (не помня точно).

13.07.19
00:56

Дени, той креатина е толкова евтин, че си струва да го взимаш “за всеки случай”.

13.07.19
00:56

За коя група говориш?

13.07.19
01:12

Ба - добавки. Сол и пипер на всичко, куркума на ориз и менте пилешко, джоджен на боб, виж, ригана е загадка. А лекарствата са за болни хора. Добавките също предполагат че нещо не е наред и трябва да се оправи с тях. Дали работят не знам - за тия неща от които съм боледувал, съм приемал само витамини и колаген.

13.07.19
01:25

Колагена като добавка май и той нищо не правел.

13.07.19
01:31

Ми ужким бил за стави и сухожилия - белтък в съединителната тъкан. За увреден лакът и за дископатия го пиех. Казаха ми че трябва да го пия дълго време за да подейства. Още го пия, ако се сетя - сутрин и вечер.
Току що изпих една капсула - дискусията ме подсети 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.07.19 01:41.

13.07.19
03:00

Имам време. Приемали са зоб около мен.
Първи случай, Един съсед блъскаше на Раковски, а майка му работеше в цех за производство на месо. Носеше му соев протеин, не добавка за спорт, а от този, който слагат в колбасите, а той се тъпчеше с него сутрин, обед и вечер. Беше много масивен, но по-скоро дебел, от колкото здрав. Той си се кефеше.
Втори случай. Ходех редовно в една зала, където редовните се познавахме. Един от познатите ми си намери работа към ВИС, мутренски истории от онова време, та от там му дадоха анаболни стероиди и му казаха как да ги пие и да яде по една кора яйца на ден. Качи 17 килограма мускули за две седмици без да променя тренировъчния си режим. Взеха го на работа 🙂 Не знам какво му дадоха, такова нещо не мислех че е възможно
Трети случай. Мой познат се занимаваше с лека атлетика и беше от най-добрите до едно ниво. На следващото започнали да ги карат да пият по една шепа хапчета, без да им дават обяснение за какво са. Той отказвал винаги. От най-добрите постепенно станал от последните и в последствие го изгониха.
Четвърти случай. Бивш футболист от треторазряден отбор, тренираше с мен на лостовете. Бил им слаб отбора, вечно с контузии, никаква химия - бедна работа. Уредил се се в отбор от А група и се преродил. Пак така - една шепа хапчета, без обяснение, но той ги пиел и търчал два пъти повече без контузии.
Пети случай. Един съсед, винаги изглеждаше много здрав пък не го бях виждал да спортува. Идвал е на лостовете с мен и нищо не можеше. В последствие ми каза че прави някакви цикли с “химия”, включващи няколко месечно спортуване (посредствено), инжекции в началото и в края на циклите и хапчета в средата, общо му излизало 240 лв. на месец. После запазвал всичко до следващата година, в която повтарял цикъла.
Имам и други примери, но по същество не се различават от предишните. Лошото е че не зная какво се е случило в последствие с всичките тези хора.
Интересно е че световните рекорди почти всяка година се подобряват. Със сигурност не е защото човечеството става все по здраво.

13.07.19
07:52

казано от Димо на 12.07.19, 23:29:

Нервака казва че е безвредно, но не казва дали би дал на децата си зоб щом смята че е безвредно.

Ти май не схванал принципа ALARA,нито на думата инсинуация знаеш значението.

13.07.19
08:58

Аз принципа го забрах, само не разбрах какво общо има с твоята вяра дали са вредни стероидите. Да зобят ли сега децата ти или да не зобят?

Прехвърлил съм значението на insinuate от англисйки.

13.07.19
10:17

Димо, според мен гледаш много black/white на нещата. Първо, по презумция, хората лъжат. На този му заминали бъбреците/черния дроб от зоба, ама пропуснал да спомене, че думка всяка вечер половинка ракия. Другия му се “повредили” хормоните, ама забравил, че взимал стероиди наред с лекарства за кръвно и имал проблеми с жлъчката. Третия ч@кал по пет пъти, ама само с виагра и ся от тоя зоб греда. Без да си на 100% сигурен, за всички детайли от ситуацията, да взимаш мнението на хората за чиста монета е сравнително наивно според мен.
Аз бях същия на 20 години, на 100% обеден, че стероидите са като хероина и от тях едва ли не, се умира. Имах наблюдения над съученици, които хапваха бианабол от аптеката като тик-так и растяха като гъби. И с тези си убеждения, не знам дали не сгреших в следната ситуация -  почупих си коляното и след две неуспешни операции и година почти обездвижен, крака ми беше станал колкото ръката, атрофирал до неузнаваемост и дори не можех да го свия самостоятелно. Тръгнах на рехабилитации, електро стимулации и прочие. Там където ходех, се възстановяваха и футболистите съответно персонала се беше нагледал на какво ли не. Та, рехабилитаторката ми беше казала, за да се възстановиш бързо (пак месеци де) и без да си направиш поражения и силови дисбаланси лява/дясна половина на тялото, ти трябват стероиди в медицински дози. Аз и теглих една, аре ве, ще зобя и от там ми отне години и зверски усилия да се оправя, ако въобще съм успял.
Мисля си, че правилно, грешно или морално са относителни неща и зависят много от контекста на ситуацията. В случая, не говоря за подрастващи младежи, които спят със спринцовките, за да дърпат/бутат повече или да изглеждат като от корица на списание.

Мнението беше редактирано от Splash на 13.07.19 10:27.

13.07.19
10:43

Никой не отрича ползите и приложението на стероидите в медицината. Мислех, че говорим за бодибилдинга и за фалшивия, нетипичен, стероиден мускул, който след време остава само на снимките във Фейсбук.
След като нямате морални и здравословни причини, защо не се назобите, не ви стиска ли?

13.07.19
10:46

Ама разбира се че лъжат хората! Затова и се съмнявам. Например когато имат финансов интерес. Или когато когато ги е срам от нещо. Ако ги е срам че са се прецакали нещо в стремежа си да бъдат много умни и са зобили, ясно защо не си казват. А тези, които въпреки срама си казват, според мен заслужават повече доверие от онези дето са се набутали едни пари да си прецакат нещо само за да изглеждат по-добре на плажа. Разгледах и аспекта азащо масово не си казват за стероидите с идеята да изглеждат с по-добри гени пред женските.

По същия начин както не се знае дали не са хакали ракия със стероиди тея дето са ми се оплакали, нито аз, нито някой от на Сашо пациентите може да се знае на 100% как им се е отразило, защото не е било в клинични условия и не е било под медицински контрол. Точно защото всички лъжат, може някъде по веригата да има спестена или изкривена информация.

И изобщо не ги приемам нещата “на 100% обеден, че стероидите са като хероина и то тях едва ли не се умира”, напротив, използвам постоянно уклончиви определения “потенциалните рискове”, “евентуално”, “може и да е така, може и да не е”. Самия аз казах че имам намерение като почнат проявите на андропауза при мен да почна да зобя. Нямам намерение да се превръщам в утрепан от живота сенилен рахитичен старец...

НО! Тук идва голямото “НО!” При всичката информация за ПОТЕНЦИАЛНИТЕ вреди, да се твърди че стероидите са напълно безвредни според мен просто не е вярно и чак има някаква цел. Като цигарените компании дето са отричали вредността от пушенето.

Интересно ми се стори на Петко мнението че стероидите не са по-вредни от алкохола и цигарите. В такава светлина не ги бях разглеждал нещата. И все пак си мисля че има и нещо друго, защото не съм видял някой тук да крие ако пуши, а за пиенето направо си е повод за хвалба и одобрителни дюдюкания, а стероидите все някак си под сурдинка се говори за тях, никой не се хвали. Сто тей?

Carbohydrate

13.07.19
10:54

към 55 г може да пробвам да подсиля тестостерона)))....

13.07.19
10:54

казано от Димо на 13.07.19, 10:46:

Сто тей?

Според мен, защото обществото е неграмотно в това отношение и за стероидите не се говори открито. Защо никой не си признава публично че друса, for the same reason. Тук говорим за обикновените хора, при спортистите е ясно - не могат.

13.07.19
10:57

казано от Splash на 13.07.19, 10:54:

казано от Димо на 13.07.19, 10:46:

Сто тей?

Според мен, защото обществото е неграмотно в това отношение и за стероидите не се говори открито. Защо никой не си признава публично че друса, for the same reason. Тук говорим за обикновените хора, при спортистите е ясно - не могат.

Чудесно е че сравняваш причините да не си признават приемащите стероиди и наркоманите. Значи в известна степен има обективни принини и двете групи да бъдат гледани с лошо око. И за ползите/вредите от наркотиците ли е неграмотно обществото?

13.07.19
11:07

Абе спорно е това сравнение-алкохол/стероиди. То с каквото и да се прекали, вреди. Но здрави пиещи /разумно/ години, десетилетия наред хора има милиони. Не знам обаче, някой ако думка хапове дори умерено и уж в  здравословни дози и в продължение на 20 г. примерно, какъв ще е резултата. Не съм виждал такива, за да кажа. Имаше един американец дето почина на 46 г. и твърдеше, че лупа хапове от 20 годишен нон стоп, но пък той бе припаднал и от удар в главата при падането е изпаднал в кома, от която не се е събудил. Да, установени са поражения на почти всички органи при аутопсията-сърце, бъбреци, мозък, панкреас и т.н.
Та ако е така съм се преебал яко. И не само аз 😎 След като толкова години не съм избягвал чашката и съм си бил ок /то никога не е късно да те удари, ако не вземеш мерки, ама все пак/, по-добре е да не съм бил пил алкохол, а да съм взимал хапове под строг мед. контрол, и не 20, 15 или 10 г., а 5 г. дори сумарно да съм взимал, ще съм по-добре, с къде къде по-яка визия и ще съм по-здрав, сравнено с ако съм бил пил алкохол. Щом като съм пил толкова време и не съм се гътнал, от препаратите би следвало да съм по ок, нали така.
Хич не съм съгласен с подобно твърдение обаче, особено при продължителна употреба, макар в разумни дози и от двете. Вариант за истинност може да има, ако под пиене се разбира да жулиш бутилка на ден и след месец да се види, кое повече е навредило-30 дни по бутилка уиски дневно или месечен цикъл с Винстрол примерно. Така със сигурност вредата от алкохола ще е по-голяма.
Това е нееднозначно тълкувана величина, защото колко алкохол с колко количество препарат се сравняват, както и за какъв период на употреба. Отправна точка би било да се сравнят препоръчваните “здравословни” дози и на двете, приемани да кажем за година, две, десет, двадесет. И накрая да се тури чертата. Но пиещи по 50 ина гр. ракия всеки ден познаваме всички. Общо взето масата са си напълно здрави хора. Много се съмнявам, че ако някой приема анаболи за такъв по-дълъг период и то в уж незастрашаващи дози, ще е с по-малко поражения от битовия умерен пияч.
И да не се дават примери с хора, които приемат години разни стероиди, предписани от лекари поради здравословни проблеми и които още били живи. Говоря 10, 15, 20 г. нон стоп да лупаш стромби, анавари, тест.  пропионати, дека, метан, инсулин и т.н. и т.н. и т.н.

Мнението беше редактирано от Деян на 13.07.19 11:29.

13.07.19
11:29

казано от Деян на 13.07.19, 11:07:

битовия умерен пияч.

Не мога, честно 🙂

Carbohydrate

13.07.19
11:31

Просто отворете листовката на лекарския препарат, например тестостерон и прочетете. Сигурен съм, че никой от вас и изобщо, взимащите не са чели! Тогава ще ви светне отговора)))! Това са лекарствени препарати, но не обикновени, а се предписват по рецепта. Преди това, би трябвали да се мине цялостен преглед...може да се установи, че имате злокачествено образование, което ще се увеличи и почне да ръсте с приема на анаболни препарати....дози, принцип на взимане и т.н. Никой не се интересува, а в листовката си пише,... И да, т.к. са анаболни препарати, които ги взимате (организма се снабдява с тях безплатно), то ще спре производството на вашия тестостерон и други хормони сигурно, които ги получавате наготово.... След спирането на анаболите, може да не се пусне производството на вашия)))), което е рядкост.....и т.н. Употребата на такива вещества трябва да е строго под контрол и човека да знае какво прави и какво ще стане.....Организма е хомогенна система и след спирането на такива помощни препарати, той ще пренареди отново композицията по простата причина, че вече няма наготово препарат и всичко ще се превърне в мазна лой))))).... примери има и на форума, няма да посочвам и то от уж профессионолисти 🙂

13.07.19
11:31

казано от Brown Bomber на 13.07.19, 11:29:

казано от Деян на 13.07.19, 11:07:

битовия умерен пияч.

Не мога, честно 🙂

Кое не можеш.....ясно е, че става дума за пиещият почти всяка вечер по 50-100 гр. ракийка със салатка българин 😉

Мнението беше редактирано от Деян на 13.07.19 11:32.

Carbohydrate

13.07.19
11:33

казано от Деян на 13.07.19, 11:31:

казано от Brown Bomber на 13.07.19, 11:29:

казано от Деян на 13.07.19, 11:07:

битовия умерен пияч.

Не мога, честно 🙂

Кое не можеш.....ясно е, че става дума за пиещият почти всяка вечер по 50-100 гр. ракийка със салатка българин 😉

ти, с тея 100 грама даже няма да се класираш))))

13.07.19
11:40

Пак го ударихме на хвалба колко пием 🙂

13.07.19
11:46

А никой не се похвали колко зоби :(

13.07.19
11:52

казано от Димо на 13.07.19, 11:46:

А никой не се похвали колко зоби :(

Е то като почти няма такива тук, кой да се похвали 😎

13.07.19
12:03

казано от Деян на 13.07.19, 11:52:

казано от Димо на 13.07.19, 11:46:

А никой не се похвали колко зоби :(

Е то като почти няма такива тук, кой да се похвали 😎

😄 Дидо за мен 99% от необяснимия ти чар го отдавам на наивността.

13.07.19
12:06

казано от Димо на 13.07.19, 12:03:

казано от Деян на 13.07.19, 11:52:

казано от Димо на 13.07.19, 11:46:

А никой не се похвали колко зоби :(

Е то като почти няма такива тук, кой да се похвали 😎

😄 Дидо за мен 99% от необяснимия ти чар го отдавам на наивността.

Аз пък не знам чак толкова ли сериозно се изказвам и “звуча”, че не се усеща, когато говоря с метафора 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 13.07.19 12:28.

13.07.19
12:49

казано от Димо на 13.07.19, 11:46:

А никой не се похвали колко зоби :(

По-възрастните като мен сигурно помнят,че по байтошово време допреди 35 години някъде,Бионабол-а се продаваше свободно по аптеките,без рецепта.
В интерес на истината,като сравнително млад и зелен и наивен тогава,а и поради липсата на достатъчно информация по това време,и аз съм “зобнал” 1 шишенцe мисля,но не помня да е имало кой знае какъв ефект.По същото време излезнаха и първите книги за културизъм,където се споменаваше за вредата на Бионабола и другите стероиди,та не съм експериментирал повече 🙂
Сега,някой да ме поправи ако греша,но съм чувал от медицинско лице по това време,че още по-отдавна бионабол е предписван на бебета и малки деца,които имат забавен растеж и ниско тегло за “подсилване”.

Carbohydrate

13.07.19
12:51

казано от old_man на 13.07.19, 12:49:

казано от Димо на 13.07.19, 11:46:

А никой не се похвали колко зоби :(

По-възрастните като мен сигурно помнят,че по байтошово време допреди 35 години някъде,Бионабол-а се продаваше свободно по аптеките,без рецепта.
В интерес на истината,като сравнително млад и зелен и наивен тогава,а и поради липсата на достатъчно информация по това време,и аз съм “зобнал” 1 шишенцe мисля,но не помня да е имало кой знае какъв ефект.По същото време излезнаха и първите книги за културизъм,където се споменаваше за вредата на Бионабола и другите стероиди,та не съм експериментирал повече 🙂
Сега,някой да ме поправи ако греша,но съм чувал от медицинско лице по това време,че още по-отдавна бионабол е предписван на бебета и малки деца,които имат забавен растеж и ниско тегло за “подсилване”.

АБСОЛЮТНО! ГРЕШИШ!))))...старче)))))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.07.19 12:51.

13.07.19
13:25

Намерих една статия на „Iron Man” с 12 починали от стероиди известни билдери.
Майк Матарацо – попада много често в Топ 10 на състезанията, професионалист е от 1992 до 2001 година. 4 пъти е в топ 5 на Нощта на шампионите. Умира от сърдечен удар през 2014 година на 47 години.
Дан Пукет – завоюва първо място в тежката категория на щатското колежанско първенство. Умира от сърдечна недостатъчност през 2007 година на 22 години.
Скот Клайн – четирикратен победител в щатското аматьорско първенство от 1995 до 1997 година в тежка категория, двукратен победител в същото състезание в супер тежка категория, през 1998 и през 2000 година. Починал от бъбречна недостатъчност през 2003 година на 30 години.
Робърт Бенавенте – многократен участник в щатското аматьорско първенство от 1994 до 2003 година. Умира от сърдечен удар през 2004 година на 30 години.
Тревър Смит – треньор по бодибилдинг и автор на материали в същата сфера. Никого не се е състезавал, но е бил с тегло от 180 килограма. Умира от сърдечен удар през 2004 година от сърдечен удар.
Андреас Мюнцер – 13 пъти се класира в Топ 5 в периода от 1986 до 1996 година. Счита се за пионер в използването на диуретиците за максимално изчистена мускулатура. Починал от полиорганна недостатъчност през 1996 година на 32 години.
Мохамед Бенанзиза – печели 7 Гран При турнира през 1990 и 1992 година, завършва първи на Нощта на шампионите през 1990, побеждавайки Дориан Йейтс, два пъти е в Топ 5 на Мистър Олимпия. Умира часове след като побеждава в Гран При на Холандия от сърдечна недостатъчност, на 33 години.
Грег Ковач – един от легендите на бодибилдинга, участник в редица турнири в периода от 1997 до 2005 година. Той беше популярен във фитнес средите със своето огромно тегло в основен период, над 180 килограма. Почина от сърдечна недостатъчност през 2013 година, на 44 години.
Рей Менцер – Състезател в IFBB за периода от 1979 до 1982 година, с първо място на Мистър САЩ през 1978 година, има няколко класирания в Топ 3. Умира от бъбречна недостатъчност през 2001 година, на 47 години.
Насер Ел Сонбати – най-често попадалия в челната осмица състезател в периода 1990-1992, включително и второ място на Мистър Олимпия през 1997 година и трети места през 1995 и 1998 година. Умира след усложнения от сърдечна и бъбречна недостатъчност през 2014 година, на 47 години.
Майк Менцер – той е неизменно в челната тройка на професионалистите от 1975 до 1979 година, включително има и две втори места на Мистър Вселена през 1976 и 1977 година, първи е на Мистър Америка през 1976 година, и е първи в тежката категория на Мистър Олимпия през 1979 година (в общата категория губи от Франк Зейн). Първият професионален бодибилдър, който е награден с перфектната оценка в състезание. Умира на 49 години от усложнение на сърдечен проблем през 2001 година.
Стоил Стоилов – българската легенда в бодибилдинга, състезава се на професионално ниво от 2005 до 2014 година. Починал на 49 години, една седмица след като през 2014 година завърши втори на Републиканското първенство от сърдечна недостатъчност.

Никъде не пише умрял от чернодробна недостатъчност. Туй за битовизма

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.07.19 13:27.

13.07.19
13:28

Направихме уточнението, че бодибилдинга е изродена работа и там дозите и злоупотребите са нечовешки и не ги обсъждаме тях. Ясно е че те си таковат мамата с техния начин на зобене. Там 2 мнения няма - не е добре така да се зоби.

13.07.19
13:30

казано от Carbohydrate на 13.07.19, 12:51:

казано от old_man на 13.07.19, 12:49:

казано от Димо на 13.07.19, 11:46:

А никой не се похвали колко зоби :(

По-възрастните като мен сигурно помнят,че по байтошово време допреди 35 години някъде,Бионабол-а се продаваше свободно по аптеките,без рецепта.
В интерес на истината,като сравнително млад и зелен и наивен тогава,а и поради липсата на достатъчно информация по това време,и аз съм “зобнал” 1 шишенцe мисля,но не помня да е имало кой знае какъв ефект.По същото време излезнаха и първите книги за културизъм,където се споменаваше за вредата на Бионабола и другите стероиди,та не съм експериментирал повече 🙂
Сега,някой да ме поправи ако греша,но съм чувал от медицинско лице по това време,че още по-отдавна бионабол е предписван на бебета и малки деца,които имат забавен растеж и ниско тегло за “подсилване”.

АБСОЛЮТНО! ГРЕШИШ!))))...старче)))))

Поразрових се в нета,не че искам да доказвам на някой нещо,просто от любопитство,дали вече паметта не ми изневерява от старост 🙂
Та,ето какво намирам,цитирам:
“Проф. д-р Иван Крушков Доц. д-р Иван Ламбев
ФАРМАКОТЕРАПЕВТИЧЕН СПРАВОЧНИК
ПЕТО ОСНОВНО ПРЕРАБОТЕНО ИЗДАНИЕ
Медицинско издателство “АРСО” София • 2001
................
Metandienone (Bionabol)

Приема се орално в следните ДД: 1 до 2 год. - по 40 µg/kg; 3 до 6 год. - 0,5-1 mg/kg; 7 до 14 год. - 1-2 mg/kg. Препаратът не трябва да се прилага попродължително време от 28 дни, поради риск от затваряне на епифизите. Повторен курс е възможен след пауза от 30-45 дни.
........................

13.07.19
13:31

Мен ми стана любопитно какви здравословни проблеми асоциират със зобенето. Очевидно е сърце и бъбреци

13.07.19
13:33

Ендокринна система и черен дроб също.

13.07.19
14:03

Забелязал съм ,че жените слагайки си силикон се държат така ,като че циците сами са им порасли.
И да малко си признават че зобят.
Случвало ми се е 17 год младеж, нацепен като културяга
с гинекомастия,
да ми се кълне че е чист.
Познавам и такъв дето е по дърт от мен и не спира за зоби и тренира,а също и пие и пуши.
Колко ще изкара
не знам ,според мен
главния компютър е повреден там.
А лично никога не съм зобил, цял живот тренирам  и не съм променял навиците си от юноша.
Живот и здраве наесен ще стана на 48 ,ако е рекъл Господ .
Ми не виждам разлика от преди 10 или 20 год физически де, иначе съм по умен...

13.07.19
14:27

казано от doni dimitrov на 13.07.19, 14:03:

Забелязал съм ,че жените слагайки си силикон се държат така ,като че циците сами са им порасли.

Според мен причината е същата като при назобаните - гърдите са вторичен полов белег и жените подсъзнателно искат потенциалните самци да ги виждат като способни да изхранват поколението, в разплодна възраст (с напредване на възрастта гърдите увисват или се поизпразват) и че са в добро хормонално здраве като цяло. А конкурентните женски да ги виждат като много силна конкуренция и да са обезкуражени да се конкурират за желаните мъжки.

13.07.19
14:39

казано от Dymag на 13.07.19, 13:25:

.....Дориан Йейтс, два пъти е в Топ 5 на Мистър Олимпия. Умира часове след като побеждава в Гран При на Холандия от сърдечна недостатъчност, на 33 години.
......

Това за някакъв съименник на онзи другия ли иде реч. Да не е копнато от англ. и пейст в преводача, където е преведено грешно.
Иначе да, обикновено от това умират. Като се замисля, не съм чул или чел /сигурно има/, билдер или щангист примерно да е починал от рак. Може би защото силовото трениране спира растежа на раковите клетки-някъде даже Боби го бе коментирал преди време, т.е. кое конкретно пречи на развитието им.

13.07.19
14:52

казано от doni dimitrov на 13.07.19, 14:03:

Забелязал съм ,че жените слагайки си силикон се държат така ,като че циците сами са им порасли.
И да малко си признават че зобят.

Да, и също така, както силикона си личи от пръв поглед в 99% от случаите, така си и личи и кой ползва стероиди.

13.07.19
15:06

Аз друго съм се чудил извън здравословните въпроси. Употребата на стероиди не разваля ли удоволствието от целия процес по поддържането на добра форма. Визуална и практическа. В смисъл нали правят нещата да се случват значително по - лесно. Тоест  един нормален и натурално трениращ човек трябва да влага повече усилия да качва/ сваля килограми , да прогресира силово, да проявява повече воля с храната и тренировките за да постигне някакви резултати. То това е едно от най-големите удоволствия - да знаеш че си проявил волята да постигнеш нещо сам и че си положил усилия , които са се отплатили. Не че ако взимаш не се полагат усилия , но нещата са много по различни и с тренировките и с храната. Даже по спомен Джеймс май беше писал, че с препарати и да не тренираш пак качваш мускул.Още ми звучи съмнително, но най- вероятно е така. Лично на мен би ми се загубил кефа по този начин.

П.п.- говоря в хипотезата на обикновения фитнес ентусиаст , който иска да изглежда по- добре и/ или да е в по- добра физическа форма.

Carbohydrate

13.07.19
15:24

казано от Иван Марков на 13.07.19, 15:06:

Аз друго съм се чудил извън здравословните въпроси. Употребата на стероиди не разваля ли удоволствието от целия процес по поддържането на добра форма. Визуална и практическа. В смисъл нали правят нещата да се случват значително по - лесно. Тоест  един нормален и натурално трениращ човек трябва да влага повече усилия да качва/ сваля килограми , да прогресира силово, да проявява повече воля с храната и тренировките за да постигне някакви резултати. То това е едно от най-големите удоволствия - да знаеш че си проявил волята да постигнеш нещо сам и че си положил усилия , които са се отплатили. Не че ако взимаш не се полагат усилия , но нещата са много по различни и с тренировките и с храната. Даже по спомен Джеймс май беше писал, че с препарати и да не тренираш пак качваш мускул.Още ми звучи съмнително, но най- вероятно е така. Лично на мен би ми се загубил кефа по този начин.

П.п.- говоря в хипотезата на обикновения фитнес ентусиаст , който иска да изглежда по- добре и/ или да е в по- добра физическа форма.

ами, то това е факт по залите))) без знания, усилия, страдания, но с пари)))
Обаче хората забравят, даже не не забравят, а не знаят крайната си цел и за това го правят. Искат СЕГА да стане. И то става. Но той сега е на 16 години и не се вижда още на фона целият си живот.
Общо взето, децата!!! си вдигат така (те си мислят, че ще им помогне) самочувствието. Но после виждат, че е илюзия. Това е филмчето за лъва, тенекиеният човек и ко беше другото))))

13.07.19
15:32

Мисля че сам си отговаряш. Зависи от това, какво го прави щастлив конкретния фитнес - ентусиаст и какви са му целите. Някой ако иска да е як за да го вземат за модел или охрана, ще постъпи както някой, който иска диплома само за да получи работа - ще чийтне - в случая с ученето ще препише или ще си плати изпитите, за тренирането ще зобне. Ако го прави за себе си и му е интересно - ще мине по по-трудния и по-бавен, но по-удовлетворителен нормален път и няма да се сърди че не се получават бързо и лесно като на чийтърите нещата.

Има и друго - пак промер от първа ръка - един мой френд след години реши пак да ходи на фитнес и го взимах с мен. Преди зобеше яко и имаше сериозни резултати - и като мускули, и като сила. С’я влиза в залата и вика “ибаси, ми то няма никав смисъл да помпам така - аз съм свикнал за 1 месец да се изстрелям в космоса, ся помпам, помпам - то нищо не става...” и спря да ходи на фитнес. Та веднъж като си взимал, много трудно ще се адаптираш към неподпомогнатото трениране и може никога да не събереш сили пак да почнеш да тренираш.

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1