Бомбъра е прав. Това с бягането идва от америка, със закъснение. Те и тук се усетиха и станаха хиляди “ултра” маратони и маратони. Ама до колко е полезно, къде е смисъла няма значение, важното е да изкараме някой лев. А балъци дето да си трошат краката и да не мислят за последиците много. Важното е че ние сме по-”корави” и правим “смислени” неща, които друг “не може”. А това че може да си бягаме и без да се състезаваме не е толкова готино, щото няма да има кой да ни види и да ни снима и да ни казва колко сме яки и готини.
Сега, да не звучи като хейт, ако това помага на някой да се чувства по-добре и да го вдъхнови, значи има смисъл, въпрос на гледна точка.
Абсолютно вярно - модата “живея здравословно” vs живея здравословно. Разликата е че при едното спазваш принципи - вътре в теб, а при другото следваш модел - чужд, извън теб.
Ми той и бодибилдинга е американска мода. Алпинизма пък е сигурно италианска мода от Алпите. Стийта не знам откъде е дошъл, но едва ли в легията на Раковски са го измислили. Цигарите са дошли от Америка и те и даже вече не са модерни, ама на...
Дългата дистанция и ултрамаратона се бягат много тука/САЩ/ то се препасват с едни жици ,гелове ужас, формата е между зомби и Франкенщайн, скоростта малко по-бързо от нормално вървене .
Мнението беше редактирано от ISB на 01.10.19 05:40.
01.10.19
07:04
И какво ви пречат хората? Да ви бъркат нещо в джоба? Да ви се бъркат в личния живот? Щото държавният спорт у нас е цъфнал и вързал, сега дай да наплюем всякакви такива аматьорски инициативи.
Хиляди пъти предпочитам ей такива масови самоиздържащи се аматьорски дейности, пред това държавата да харчи едни пари от данъците ми със съмнителен резултат и цел медали, а здравето и масовия спорт кучета ги яли...
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 01.10.19 07:11.
казано от Alexander Krastev на 01.10.19, 07:04:
И какво ви пречат хората? Да ви бъркат нещо в джоба? Да ви се бъркат в личния живот? Щото държавният спорт у нас е цъфнал и вързал, сега дай да наплюем всякакви такива аматьорски инициативи.
Хиляди пъти предпочитам ей такива масови самоиздържащи се аматьорски дейности, пред това държавата да харчи едни пари от данъците ми със съмнителен резултат и цел медали, а здравето и масовия спорт кучета ги яли...
По принцип си прав и аз казах това във втората си част. На мен не ми харесват организаторите, които се възползват от желанието на хората да правят нещо или да си докажат нещо, за да трупат девиденти. Затова това не са самоиздържащи се аматьорски дейности, а се е превърнало в чист бизнес, което също е ок, но не значи че на мен ми харесва.
01.10.19
09:14
казано от Alexander Krastev на 01.10.19, 07:04:
Пълнолуние ли имаше? Какви са тези женски, постменструални постове? Никой на никого не пречи, който иска да си бяга, а след някой друга година, като дойде модата за овчарски скок, да си скача и така нататък 🙂
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 01.10.19 09:17.
Който мисли че е открил безгрешния спорт и начин да спортува, нека първи хвърли камък. Калояне, казваш че будалите си чупят краката по маратоните, но самият ти куцаш вече месеци след инцидента с крака ти от туризъм/алпинизъм. Бомбъре, ти от години се оплакваш от болки и че си ограничен в движения, които толкова тренираш със щанги. Аз самия съм се контузвал от бягане и 1 месец си куцах. И с щанги съм се контузвал 2-3 пъти толкова сериозно, че съм се заричал да не вдигам нищо по-тежко от мен си, за късмет съм се възстановявал всеки път напълно и пак си вдигам щанги, макар и по-умерено. Също съм се пребивал с колелото - рамото като захладнее още ми цъка. Също съм се и контузвал от къпане. И от дупчене с бормашина. И все пак съм в най-добрата си форма и се чувствам най-здрав и жизнен откакто се помня. Какво означава това ли? Ми нищо. Не може да спрем да спортуваме и не може да спрем да живеем. Като тегля чертата, напълно си струва да се спортува. Пък кой спорт е мода, не мога да кажа - това е просто епитет.
И айде да не звучи съвсем помирително и да оставим гориво за дискусия - гледам доста от вас правят интервали, пък само Сашо ги разбира. Това не е ли мода и “следваш модел - чужд, извън теб”.
Сравнението е доста неточно. Говорехме конкретно за ултрамаратоните и дългосрочното им действие и тази машина за пари която се получава, веднага щом някой усети къде е нишата, а не заради моментна контузия, която може да получиш по всяко време. Тези неща ги изключваме, това за което ти говориш са моментни грешки от които така и така не може да избягаш, каквато напълно се отнася и за моя случай.
Прочети за Тараумара там още 90-те години заради глад се съгласяват да бягат на някакъв ултрамаратон и там организатора/бизнесмена веднага започва да ги използва за да прави пари, докато не се усетят и не изчезнат за постоянно.
казано от Димо на 01.10.19, 11:38:
И айде да не звучи съвсем помирително и да оставим гориво за дискусия - гледам доста от вас правят интервали, пък само Сашо ги разбира. Това не е ли мода и “следваш модел - чужд, извън теб”.
Лично аз, нямам време и енергия да инвестирам в налучкване и опити, за това се доверявам на треньор. Дали ще са интервали, дали силова или бб схема, аз не разбирам от нито един от “моделите” в детайли. Важното е, че в случая независимо че “модела е чужд”, той е пригоден за мен, моите цели и възможности. Резултати има, другото са празни приказки 😄
Мнението беше редактирано от Splash на 01.10.19 11:58.
казано от Димо на 01.10.19, 11:38:
Смея да твърдя, че и аз имам доста прилична идея как работят интервалите и какво се случва. 🙂
Не до степен аз да правя интервална програма някому или да познавам всички нюанси, но достатъчно, за да си обясня повечето от това, което наблюдавам.
Друг е въпросът, че от известно време възприех още нещо от Сашо - да не обяснявам всичко, което знам, в публичното пространство. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.10.19 11:57.
01.10.19
12:11
Димо, не знам защо някой изкриви темата в друга посока. Написах, че има мода по маратоните.
Иначе по темата с контузиите , имам болки в кръста откакто се помня, пребивал съм се с автомобил, с пистов мотоциклет, дори с велосипед на едно от изкачванията на вр. Ботев ми шиха ръката, на бокс, на футбол, на всичко, което съм правил. Предполагам, че повечето хора са така.
казано от Brown Bomber на 01.10.19, 12:11:
Иначе по темата с контузиите , имам болки в кръста откакто се помня, пребивал съм се с автомобил, с пистов мотоциклет, дори с велосипед на едно от изкачванията на вр. Ботев ми шиха ръката, на бокс, на футбол, на всичко, което съм правил. Предполагам, че повечето хора са така.
С времето колекцията расте. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.10.19 12:32.
Калоян. Калоян е виновен 😄 с неговите утопии за индивидуална свобода. И Сплаша с неговия фашистки подход: “Тва е начина, всичко останало са глупости”
Шегувам се разбира се. Мода или немода, спорта е хубаво нещо, разбира се, както с всичко останало - ако не се прекалява.
01.10.19
12:53
Аз не помня през живота си, да съм осъществявал някакво действие, просто защото било модно. Правил съм го, защото ми харесва и/или защото носи някакви ползи и/или пък “удоволствия”. Едно от тях е и посещаването на зала в момента-и ми е кеф, и има ползи. Даже ако това се възприеме за мода, която леко да отшуми, ще съм още по-щастлив, та поне да не са такива бутаници по залите. Е, стига пък самите зали да не фалират от липса сна клиенти :-)
казано от Димо на 01.10.19, 12:43:
И Сплаша с неговия фашистки подход: “Тва е начина, всичко останало са глупости”
Ти пък, отворен съм на предложения. Ето и изискванията: да се тренира ежедневно, не повече от 15-20 минути, да развива сила, силова и кардио издръжливост, някаква хипертрофия и да си стоя по “плочки” със сегашния начин на хранене (лаишки написано).
казано от Димо на 01.10.19, 13:06:
Качи някоя снимка да видим как са плочките.
Забравих че е touchy subject ситуацията, а и кавичките на думата плочки се неглижират при четенето 🙂 Коригирам се веднага - на приличен процент bf, не надран на животно.
Не е тъчи събджекта бе, просто ми е в сферата на интересите 🙂 Пък и нали сме тук да се мотивираме един друг и ако има и да се похвалим. Иначе щяхме само да си гледаме само мейлите от личните треньори и да си помпим в заличките.
казано от Димо на 01.10.19, 14:15:
Не е тъчи събджекта бе, просто ми е в сферата на интересите 🙂 Пък и нали сме тук да се мотивираме един друг и ако има и да се похвалим. Иначе щяхме само да си гледаме само мейлите от личните треньори и да си помпим в заличките.
Явно сме по различни причини тук, на мен лично ми е през **** за визията на другите, еле пък да ме мотивира 🙂 Аз съм във форума за социален контакт с хора с близки интереси, били те тренировки или пиене 😄
Но да не се отклоняваме от темата, предложи ми алтернативен начин на трениране, спазващ горните условия, ще го пробвам с удоволствие.
Мнението беше редактирано от Splash на 01.10.19 14:50.
А какво означава според теб “социален контакт с хора с близки интереси” ? Ти сам каза че за теб ти е важно да поддържаш нисък% БФ. На мен също ми е важно и това ни прави хора с близки интереси. Иначе мен също ме боли х*я как излгеждаш, няма да се женя за теб или да ти ставам импресарио, единствената ми цел е да си кажа: ето, щом някой без изобщо да мисли за тренировките си може да изглежда добре, значи и ти Димо можеш да изглеждаш добре без да мислиш върху тренировките си 🙂
Другата ми теория е че не си на много нисък БФ и те притеснява да си постваш снимките да няма разминаване между приказките ти и реалността. И преди да кажеш: “ама аз квото и да правя си го правя за мене си, няма кво да ви са доказвам или показвам” да отбележа че вече няколко поста пишеш тук, явно те интересува дискусията и искаш да изтъкнеш достойствата на програмата си. Ето - давам ти поле за изява - покажи направо вместо да обясняваш.
Мнението беше редактирано от Димо на 01.10.19 15:14.
И кога темата стана “предлагане на алтернативи на Сплаш на програмата” (които него да го устройват) Говорехме си за модите в спорта и кой се води по тях.
01.10.19
15:18
Аз си мисля, че това са си съвсем закономерни тенденции, с оглед на все по-заседналия начин на живот. Все по-малко са хората, които си изкарват прехраната директно с физически труд и все повече е офисният планктон (като мен самия) 🙂
казано от Димо на 01.10.19, 15:13:
И кога темата стана “предлагане на алтернативи на Сплаш на програмата” (които него да го устройват) Говорехме си за модите в спорта и кой се води по тях.
Ето тук:
казано от Димо на 01.10.19, 15:13:
И Сплаша с неговия фашистки подход: “Тва е начина, всичко останало са глупости”
Просто се включих с молба за алтернативен начин, да пробвам, да видя как работи 🙂 Хубаво е човек от време на време, да се опитва да си оборва “вярванията”, това ми беше идеята на питането.
казано от Димо на 01.10.19, 15:11:
...
Другата ми теория е че не си на много нисък БФ и те притеснява да си постваш снимките да няма разминаване между приказките ти и реалността...
Вместо да теоретизираш, ако ти е интересно, можеш да погледнеш по назад в дневника ми. Не тренирам от вчера по този начин, а съм пускал снимки на “формата”. Така лесно ще разбереш какво имам предвид под сравнително нисък процент bf.
Да си кажа де, аз съм си офисен планктон и нямам претенции за културистична или каквато и да е било друга инстаграм визия, изискваща съвсем различен начин на живот и приоритети 🙂
казано от Димо на 01.10.19, 15:11:
... да отбележа че вече няколко поста пишеш тук...
Занимавам се с архиви в момента и ми е скучно, нямам навика да спамя толкова 🙂
Абе Димо, не питай другите къде са им плочките. Най-важното е че твоите се появиха, особено след предизвикателството 🙂
казано от Splash на 01.10.19, 15:57:
Да си кажа де, аз съм си офисен планктон
Лъже и преяжда с луканка и бира...без да сме се виждали го познах по визията отдалеч... на една бирена вечер.
казано от nervak на 01.10.19, 17:26:
казано от Splash на 01.10.19, 15:57:
Да си кажа де, аз съм си офисен планктон
Лъже и преяжда с луканка и бира...без да сме се виждали го познах по визията отдалеч... на една бирена вечер.
Те краставите магарета ... 😄
01.10.19
17:28
Стига злобяхте, всички сте офисни медузи.
Ахаха, Дидо, да разцъкаме пак предаванията, а? 😄 Гледам си аз риалититата докато си бачкам - даже овсен Фермата почнах и тези “Игри на волята” по Нова да гледам. Там са все някакви батки и каки атлетични - няма много дърти, някви глисти или откровени кифтета като във Фермата може да попаднат, защото са интересни като характер и съдба.
Първо фермата и малко разяснения за който не ги гледа много. Има един Ивайло, който е родолюбец и генерално доста интелигентен и начетен мъж. Обаче е такова мрънкало и такава заядлива свекърва, че направо не мога да повярвам как ги съвместява. Та той изглежда като бичме и все се хвали колко е як, как щял да смачка всеки на дуел, к’ъв боец турнирен е. Завчера една от битките беше да бягат по двойки - мъж и жена държейки едно дърво - около голям кръг и да се гонят - който настигне другата двойка - печели. Еми братче, той 2 минути не можа средно темпо подтичване да издържи. Дори една трътлеста тьотка от противниковата двойка - Маргито - ми даже тя имаше повече издръжливост, а аз си мислех че тя ще се предаде и заради нея отбора ѝ ще загуби. Иначе е як и сръчен - да сече дърва или да майстори разни неща го бива, ама може ли от 2 минути да подтичаш и да припаднеш братче... И да се мислиш за големия атлет...
После, следа като цяло предаване се би в гърдите и проглуши ушите на всички колко бил непобедим и как ше ги мачка другите и колко винаги бил все с главата напред в атака и все иска да го пращат на дуели срещу противниковия отбор, и като трябваше да си избере с кого да се бие и избора му беше между един доста фит професионален войник Станислав и една мързелива офисна медуза Сашо, почти пълно копие на Зак Халифарнакис или както се казваше оня дебелия темерут от Последния ергенски запой. И познайте кой си избра великия турнирен боец Иво? Е много ясно че медузата. Не го е срам, след толкова приказки...
Знам, знам, това е игра и това беше правилния ход стратегически, ама тогава закво ги приказваш тея приказки толкова... Проглуши на всички ушите и ся: “еми ше постъпя практично”.
И сега и за “Игри на волята” да кажа. Както споменах, там почти всички са атлети и спортисти някакви събрани. Първото нещо, което ми прави впечатление е начина по който говорят повечето. Откъде ги намериха тея диви селяни, бъркат значенията на думите, пет думи плавно не могат да свържат, изказа им е такъв, че трудно им се разбира изобщо... Личи си много, колко вагона книги са пропуснали да прочетат повечето.
И там имаше битка между може би единствения, който не прилича на спортист - едно инженерче е май, срещу един дето целия нацепен, татуси, лидерска амбиция и т.н. алфа мъжкар, едва ли не смятания за най-силния играч от всичките три отбора. И всички бяха отписали тоя къдравкия пухкавия с почти пълната липса на двигателна култура. Еми играта се случи да изисква концентрация, съобразяване, запомняне и баланс основно. Познайте к’во стана - инженерчето направо го отвя тоя универсалния войник 😄 Беше си комично как замята пухкавите си крачета по плажа, как приглажда къдриците си назад с гейски мека китка, обаче железния воин беше в пъти по-комичен. Бръчи чело, чеше се, мърда устни, не може 4 цифри да запомни, не може да съобрази и свърже едни картинки, елементарни неща... Пухкавия прескочи 2 пъти една висока ограда и запомни всички цифри, тоя железния прескача сигурно 8 пъти да запомни 4 числа 😄 Хората са казали - като ти е къс ума, са ти дълги краката.
Другия комичен герой от Игри на волята е един Добри. Тоя нон-стоп разправя колко е вредно да се лови и яде риба, колко замърсява, колко е вредно да се пали лагерен огън, и т.н. Тоя пухкавия нон-стоп го бъзика и този Добри не се усеща. Не знам дали не е някакъв веган, такъв заблуден встрани от реалността.
11.10.19
11:58
Аз после прочетох подробно за този Сами и си е в рамките на нещата да бие. Явно не толкова, че билдъра е супер зле. Сами не е просто някакво спортистче, а шампион по плуване, кикбокс, някакъв Муай тай на голямо състезание е печелил в Азия и т.н.
Иначе тези в играта по НТВ са доста по-яки, спор няма.
Зле беше културиста бе човек, нали го гледах. Той абсолютна мърда. Педерасти, милорд.
Здравейте мили другарчета, доста време не съм писал. Знаете как е - време няма, живота поднася гадости - редовните оправдания - всички си ги знаем.
Конкретния повод за който ви пиша е е да се допитам до мнението ви като онлайн потребители на хранителни добавки. За мой клиент искам да установим кой тип снимки биха предизвикали доверие в магазина и биха ви доубедили да си купите добавки точно от този магазин ако ви трябва добавката. Абстрахирайте се моля ви от това какви са конкретните продукти снимани - случайно подбрани са и само излъчването на снимката има значение.
Моля поствайте мненията си с букви в последователност от най-харесван тип снимка към най-нехаресван. Ако имате и коментари и ви се пише, можете и да се обосновете коя и защо снимка ви е харесала и обратното - коя и защо не ви допада и не ви вдъхва доверие.
Благодаря ви предварително, ще сте ми от голяма помощ.
21.11.19
20:29
А
В
Г
Д
Б
А я слагам първа, защото някак синия цвят с точно този нюанс ми лъха на фармация, сериозен и силен продукт. Тази на NOW реално ми прилича на някакви глупости набутани вътре, които до нищо няма да доведат. Несериозна работа. Другите пък, Д е последна защото е много тъмен цвета, демек нещо изхабено, старо, боклук.
Както се разбира, снимките не са ми водещите. Но ако и тях трябва да оценя, подредбата е същата. Може би, ако на В, Г и Д бе изрисувана жена, подобно на А, със светеща област около гениталите, щеше да е по-добре. Ама с тази дисекция.....😎
Все пак лични възприятия, при които има и подсъзнателно влияние върху избора.
21.11.19
21:51
Това някаква психо-закачка ли е?
Продукти с имитиращи опаковки на известни марки, в случая Haya Labs, ме отблъскват.
Няма психо закачка. Само като снимки ги гледай. Абстрахирай се какви са етикетите и какво пише.
21.11.19
22:06
А, Б - любими цветове
21.11.19
22:19
Ако таргета ви е унисекс заложете на по-неангажиращ цвят. Иначе от мен Б.
21.11.19
22:32
Аз само в А бих се огледал.
Светло синьо-лекува
Червено- ужас и страх
Оранжево- ве ес телешоп
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече