Аз само попитах ,на кое от движенията на Линдата се зорите най-много))))))
Мнението беше редактирано от nervak на 07.01.20 14:18.
07.01.20
14:27
Пиша всичко това защото тези които смятат, че макса им е един колко килограма, но не влизат в разножка означава същност, че това не им е макса. По памет с разножка вдигаш 20% повече.
П.п. Същото важи и за изхвърлянето.Максът ми е това, което мога да вдигна, след като не мога да влезна в разножка, дали ако някога хипотетично успея ще вдигна 20 или 30 % повече хич не ме грее.. 😄
Когато говорим за любители като нас си абсолютно прав. Не смятам, че е добра идея някой тепърва да учи разножка за да си увеличи макса, но пък и не може да каже, че това му е макса 🙂
Забележи щангистите като стават с щангата на гърди как тя подскача от гърдите дори когато е над 200 🙂 Това е така защото ако той тласка 200 кляка с над 300. Съответно с тази сила той като стане и щангата подскочи тя е на половина вдигната. Той трябва да мине под нея и да заключи лактите 🙂
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.01.20 14:30.
Аз само попитах ,на кое от движенията на Линдата се зорите най-много))))))
Още в древна Гърция като сядали да спорят философите първо уточнявали термините, и тогава реално спора провеждали, като много често уточняването на термините било повече от самия спор.
Та и аз така казах че обръщането ми е лесно, но както се оказа аз съм правил обръщане в подклек от вис, а Линда е с обръщане с разножка. Може би от там идва че ми е сравнително лесно частта с обръщането. Няма как да се сравни обективно с някой, който обръща от земя с разножка/клякане до долу. Допълнителни 55 пускания и навеждания до долу, 55 ставания до вис (ай, не са съвсем 55, щото аз тръгвам от долу първото движение в серията и доста също ги накъсвах, та са били примерно 30 повече навеждания и ставания до вис, ама пак са повече) и най-същественото - 55 предни клека допълнително... абе бая си е 🙂
Мнението беше редактирано от Димо на 07.01.20 14:32.
07.01.20
14:32
Още в древна Гърция като сядали да спорят философите първо уточнявали термините, и тогава реално спора провеждали, като много често уточняването на термините било повече от самия спор.
Та и аз така казах че обръщането ми е лесно, но както се оказа аз съм правил обръщане в подклек от вис, а Линда е с обръщане с разножка. Може би от там идва че ми е сравнително лесно частта с обръщането. Няма как да се сравни обективно с някой, който обръща от земя с разножка/клякане до долу. Допълнителни 55 пускания и навеждания до долу, 55 ставания до вис (ай, не са съвсем 55, щото аз тръгвам от долу първото движение в серията и доста също ги накъсвах, та са били примерно 30 повече навеждания и ставания до вис, ама пак са повече) и най-същественото - 55 предни клека допълнително... абе бая си е 🙂
Само да предупредя, от личен опит, че разножката влиза много добре в Л4 и Л5 и прави хубави хернии 🙂
Само да предупредя, от личен опит, че разножката влиза много добре в Л4 и Л5 и прави хубави хернии 🙂
Може би на някакви тежки щанги, аз така или иначе (поне на power clean) не мога да обърна повече от 80 кила. А и на мен ми прилича на преден клек с допълнителна засилка? Това важи ли и за предния клек?
07.01.20
14:38
Може би на някакви тежки щанги, аз така или иначе (поне на power clean) не мога да обърна повече от 80 кила. А и на мен ми прилича на преден клек с допълнителна засилка? Това важи ли и за предния клек?
Аз се прецаках с леки на изхвърляне. 40-50 кг изхвърлях, но не почивах и изтървах кръста.
Едно е да обърнеш без да клякаш , едно е да клекнеш преден без да обърнеш съвсем друго е да ги направиш заедно и да държиш кръста стегнат особено пък в комплекс.
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.01.20 14:40.
07.01.20
14:40
Няма как да се сравни обективно с някой, който обръща от земя с разножка/клякане до долу.
Димо, от тия разножки и т.н. стана явно някакво объркване. Де що има демонстрация на Линда, никъде няма клякане до долу, а просто навеждане с леко приклякане и взимане от земя. Eй това правят при комплекса.
А ето и обръщане с крак напред и другия назад - не го бях виждал до сега.
Мнението беше редактирано от Деян на 07.01.20 14:51.
Движенията не са нито бутащи, нито дърпащи и е по-правилно да се делят на сгъващи, разгъващи и ротационни.
Движенията са флексия, екстензия и ротация. От тях може да изведеш и по-сложните, тези, които се определят спрямо другите части на тялото.
Само да отбележа, че:
флексия (от лат. flexio – сгъване) – означава свиване, намаляване на ставния ъгъл;
екстензия (от лат. extensio – разгъване) – означава разпъване.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.20 14:48.
07.01.20
14:51
Абе, обичам си го форума.
Момчета, кое най ви тормози в Линдата....?
....... А пък в древна Гърция....
😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
Няма как да се сравни обективно с някой, който обръща от земя с разножка/клякане до долу.
Димо, от тия разножки и т.н. стана явно някакво объркване. Де що има демонстрация на Линда, никъде няма клякане до долу, а просто навеждане с леко приклякане и взимане от земя. Eй това правят при комплекса.
Не е така. Първо на сайтовете пише “clean”- никъде не пише “power clean”
“Linda”
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 reps of the triplet:
Deadlift: 1 1/2 body weight
Bench press: body weight
Clean: 3/4 body weight
И също където гледах на официалните кросфит игри и по разни зали дето правеха демонстрации, навсякъде с разножка/клякане го правеха. Те едва ли правят разножка щото им тежи - по-склонен съм да вярвам че ще има “но-реп” ако не мине поне паралела долу - повечето си клякаха до долу, някои на паралела вече тръгваха да спират
Linda
(aka “3 bars of death”)
* Deadlift 1 1/2 BW (мъртва тяга 1.5 х Личното Тегло)
* Bench BW (Бенч преса 1 х ЛТ)
* Clean 3/4 BW (Обръщане с клек 0.75 х ЛТ)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep rounds for time
При Линда обръщането е с клек,какво толкова се чудите ?! Комплекса го има описан на доста места,включително и във форума 🙂
И определено с клек е по-гадно,отколкото само силово обръщане.
За мен объркването беше че не знам кое е clean, кое е power clean и кое е hang clean i кое е hang power clean. Аз мислех че това което правя е clean, а то било hang power clean. После и разножката влезе като термин и така...
07.01.20
15:11
Категорично не им тежи толкова, че да налага разножка. Според мен вкарват разножка защото кросфит нали точно това уж му е идеята, че развира много способности. Много хора не могат да клекнат като хората дори без тежест. В повечето тестове за здраве има едно упражнение да хванеш пръчка над главата като за военна преса и да клекнеш с нея. (Забравих му името) Много хора не могат да клекнат в разножка с пръчка над главата дори с широк хват. Затова сега треньорите по щанги станаха най- търсените. Мобилност за клек, мобилност за преден клек, лакти, обръщане, изхвърляне Бла Бла. Модата е друга. Обаче ако се вгледаш в това състезание как криво вдигат ...
Чичо ми каза, че на един младеж са му нужни две години постоянна работа с треньор да научи правилно да изхвърля. Представи си с един два курса как вдигат и как се осакатяват. То не, че и аз не го направих 😂
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.01.20 15:13.
07.01.20
15:14
;d
п.с. Абе Дидо, ти що не пробваш Линдата, на 80 кила примерно?
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.01.20 15:18.
;d
Не бе, просто си ги ползвам тея комплекси за някав по-комплексен бенчмарк за мене си. Също и с някой друг да се сравни донякъде.
Да бе, Дидо, направи една Линда като за 80 килограмов да видим кой на какво ниво е горе-долу.
07.01.20
15:39
Само да отбележа, че:
флексия (от лат. flexio – сгъване) – означава свиване, намаляване на ставния ъгъл;
екстензия (от лат. extensio – разгъване) – означава разпъване.
Само да отбележа, че това го повтярам от едно 8-9 години в тоя форум. Вече използвам термините така, както са в Анатомията, да няма объркване.
;d
Не бе, просто си ги ползвам тея комплекси за някав по-комплексен бенчмарк за мене си. Също и с някой друг да се сравни донякъде.
Линдата не е нещо страшно, но е излишно да я правиш(независимо как я скалираш) ако не си натрениран или не си в подходяща форма в момента. Вместо да я мъчиш за 50 минути, когато времето там трябва да под 20, направи нещо друго.
Не го бъзикайте Дидо, че ще вземе да се върже и да се осакати 😄
Линдата не е нещо страшно, но е излишно да я правиш(независимо как я скалираш) ако не си натрениран или не си в подходяща форма в момента. Вместо да я мъчиш за 50 минути, когато времето там трябва да под 20, направи нещо друго.
Преди година я правех под 30 минути, исках да видя как ми се е отразил тоя лентяйски период. Еми зле е... :(
07.01.20
15:44
Мусаши, сигурно на 80 кг. ЛТ ще се справя сямо с лежанката, тяга класическа на 120 не мога да дръпна 10 пъти, защото не я и тренирам, а не мога и да обръщам с по-тежко от 45-50 кг. без нещо да се обади, защото имам проблем с брахиорадиалиса. От как не обръщам ми мина почти напълно.
Всъщност защо ме карате да правя кросфит комплекси, аз нямам претенции в тази насока дори за нива под, под, под начинаещ. А и не съм коментирал някой, че не се е е справял добре, та да ми се каже: абе я теб да те видим.
Най много да пробвам на Vic комплекса, за който говорих- 40 % от макса на клек и 60 % на обръщане. Те такива неща са за мен, ако въобще ги пробвам ей така. Какво да ме гледате къде съм на такива комплекси и какво ми е нивото-никъде естествено.
ПС...Джеймса вече ви каза, не се бъзикайте, да не прецакам нещо :-) Но аз от тези кила съм много далеч, та дори и за опит не може да ме предизвикате.
Мнението беше редактирано от Деян на 07.01.20 15:48.
Е, предложих ся, ти си знаеш, помислих че можеш да си я скалираш някакси да ти е комфортна. То и моето ниво е зле, просто да знам колко точно съм зле 😄
07.01.20
15:57
Аз из нета, най-доброто времв което съм виждал е 12 минути.
И то не от онея двамата.
07.01.20
15:59
А и няма нужда да тренирам кросфит, както е направил Кътлър, та да е толкоз надут. Спокойно може да отида и да се поборя малко на някой тепих за година или две или да греба на някое кану. Чиста храна, здрав сън, натурални растителни продукти като добавки, дисциплина в тренировките по борба или кану и ей го резултата :-)))))))))))))))
Мнението беше редактирано от Деян на 07.01.20 15:59.
07.01.20
16:00
Това е само от добри сън и храна, да знаеш.
07.01.20
16:08
Е, предложих ся, ти си знаеш, помислих че можеш да си я скалираш някакси да ти е комфортна.
165 повторения...заеби ти тоя скалиран комфорт 😄
;d
п.с. Абе Дидо, ти що не пробваш Линдата, на 80 кила примерно?
И без това всички във форума са с 80 кг активно тегло, само дето някои са с отрицателни мазнини, а други дебели 😂
07.01.20
16:11
Това е само от добри сън и храна, да знаеш.
Е как да не знам-зоб до козирката, та даже се и изпарява отгоре над темето :-)
ПФ, 165 повторения си е тегавина дейба, пък макар и доста сдкалирано надолу :-)
И без това всички във форума са с 80 кг активно тегло, само дето някои са с отрицателни мазнини, а други дебели 😂
Моето е 70 😄
;d
п.с. Абе Дидо, ти що не пробваш Линдата, на 80 кила примерно?И без това всички във форума са с 80 кг активно тегло, само дето някои са с отрицателни мазнини, а други дебели 😂
Е, има и с малко повече от 80. 🙂
07.01.20
16:25
За Линдата съм само по тв да я гледам, обаче с нЕкой интервал ще се справя мисля подобаващо поне като за начало.
Боби, ти преди време какво ми каза в моята тема в дневника - 2 ките през 10 сек. да са с тежест за 7-8 повторения, тъй ли. На лежанката ще ги отпоря отма сигурно.
Мнението беше редактирано от Деян на 07.01.20 16:27.
07.01.20
16:27
Единичен интервал няма смисъл. Еле пък на лег.
За Линдата съм само по тв да я гледам, обаче с нЕкой интервал ще се справя мисля подобаващо поне като за начало.
Боби, ти преди време какво ми каза - 2 ките през 10 сек. да са с тежест за 7-8 повторения, тъй ли. На лежанката ще ги отпоря отма сигурно.
По-скоро 8-10. Това е само ориентация къде да започнеш, в добавка ти трябва подходяща структура на тренировката.
А интервалът не е тест за нещо, което да можеш или да не можеш да направиш, а дългосрочна схема с определени цели. Ако ще го правиш за месец-два или дори половин година, не си прави труда изобщо - няма смисъл.
07.01.20
16:31
А интервалът не е тест за нещо, което да можеш или да не можеш да направиш, а дългосрочна схема с определени цели. Ако ще го правиш за месец-два или дори половин година, не си прави труда изобщо - няма смисъл.
А бе донякъде е тест... 😄
Има смисъл дотолкова, че в някаква степен ще си подобри издръжливостта.
Със сигурност ще я подобри.... Ако изкара повече от месец по схемата. 🙂 Това ми е трудно да си го представя.
07.01.20
16:35
Ако започне на някоя специялна дата....
07.01.20
16:35
;d
п.с. Абе Дидо, ти що не пробваш Линдата, на 80 кила примерно?И без това всички във форума са с 80 кг активно тегло, само дето някои са с отрицателни мазнини, а други дебели 😂
ако си мислиш че изчистен ще си над 75 кг, жестоко се заблуждаваш
07.01.20
16:37
Издръжливостта е слабата ми страна определено. То коя ли ми е силна де, ама това е май най-слабата. А и, Джеймс, не за единични а за двойки.
Всъщност сещам се коя е силната ми :-))))))) -разгъвам за трицепс вече на скрипеца за 8-10 бройки с почти всички плочки. Батките гледам с по-малко опъват, а го тренирам чат пак. Значи на разгъването в лакътя съм добър. Пак е нещо де :-))))))))))))
Хайде сега, Барт-бъзици.
Мнението беше редактирано от Деян на 07.01.20 16:41.
;d
На 75 кг сигурно ще съм на 7-8% мазнини, но предполагам ще съм в психиатрично заведение доста преди на ги стигна 😄
Има смисъл дотолкова, че в някаква степен ще си подобри издръжливостта.Издръжливостта е слабата ми страна определено. То коя ли ми е силна де, ама това е май най-слабата. А и, Джеймс, не за единични а за двойки.
Всъщност сещам се коя е силната ми :-))))))) -разгъвам за трицепс вече на скрипеца за 8-10 бройки с почти всички плочки. Батките гледам с по-малко опъват, а го тренирам чат пак. Значи на разгъването в лакътя съм добър. Пак е нещо де :-))))))))))))
Хайде сега, Барт-бъзици.
Дидо, на лег каква точно издръжливост ще развиваш, колко ще устискаш преди да прецакаш рамената ли? 😄
07.01.20
16:52
;d
На 75 кг сигурно ще съм на 7-8% мазнини, но предполагам ще съм в психиатрично заведение доста преди на ги стигна 😄
говорех за него конкретно, ти си долу горе с моите размери, ако помня вярно
07.01.20
16:54
.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.01.20 17:01.