Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:
ДЕ

07.01.20
17:17

Любо, защо да ги прецакам, маса хора с години си правят лег с интервали. А и няма да започвам, питах само горе долу тежестта за двойки.

07.01.20
17:35

казано от Деян на 07.01.20, 17:17:

Любо, защо да ги прецакам, маса хора с години си правят лег с интервали. А и няма да започвам, питах само горе долу тежестта за двойки.

Правят и лег с интервали, и надали разчитат основно на него за подобряване на издръжливостта, има известна разлика. Интервалите позволяват да направиш няколко повторения повече в зоните близо до отказ, като правиш подходите невъзстановен, ако имаш слаби звена и ги напъваш достатъчно упорито, считай че си изгърмял..

ДЕ

07.01.20
18:01

Аз не съм твърдял, че точно с лег ще развивам това качество. Просто казах, че не съм издръжлив, по повод предни мнения, които засегнаха издръжливостта.
Иначе щом говорим за това, че продължаваш невъзстановен, тези почивки паузи дето ги правя, не са ли подобни. Щото аз там до откази кажи речи бримча и на втория, и на третия път от 6+4+2 да кажем, т.е. и 4 и 2 са си без възможност за друго повторение.

Мале, Димо, извинявай човек. Ако искаш забърсвай наред.

Мнението беше редактирано от Деян на 07.01.20 18:04.

07.01.20
19:21

Всички си правите свободни съчинения на тема “Интервали”.
Дидо, като ще пробваш - 10х3 с тежест за 10 с технически отказ. Клек и лег. И пак да си говорим.
Освен всичко друго, грам понятие си нямаш защо настъпва отказа и колко видове откази има спрямо това кога и как се случват.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.01.20 19:24.

ДЕ

07.01.20
19:47

Аз не твърдя защо и как и т.н. по отношение на отказите, защо се случват и моите точно какви са. Тъй като не тренирам със спотър, обикновено например на лег не рискувам и стигам до момент в който със зор едвам избутвам щангата и няма да мога да направя още едно повторение дори и с кривене. И спирам. На раменната или същото или кажи речи въобще не мога да започна повторението.....или го докарвам до 1/2 и край. При разните машини, когато е до отказ, е до момент в който започвам само малко от движението и до там.

07.01.20
21:34

казано от Любомир на 07.01.20, 16:10:

И без това всички във форума са с 80 кг активно тегло, само дето някои са с отрицателни мазнини, а други дебели 😂

И аз затова я правя скалирана като за 80 кила 🙂

07.01.20
21:49

07.01
Храната след 24 часа фаст 900 Ккал от свински врат, туршия и една мини-кифличка с мармалад. Сестра ми не е голяма кулинарка, но беше много вкусна. Трябваше да е нула и 48 часа фаста, ама днес Ивановден - да са живи и здрави всички именици - и сестра ми ни събра у майка ми на софра. Мислех да излъжа че нещо ми има на стомаха да не се разправям защо не ям, ама реших да им го спестя - и утре е ден, утре ще фастя.

Движението - с колелото до Младежки, където направихме едно изкачване до върха с Илиянчо на полу-бягане за 15 минутки. После обратно с колелото вкъщи. Доста студено си беше, особено като залезе слънцето.

Дефицита за деня 2200 Ккал, общо 3000 дефицит до тук.

07.01.20
22:51

Ей...така да ви завиждам за Пловдив.
В неделя кой не се замъкне да пие кафе ,те па нА!

Bart Simpson

07.01.20
23:02

Ай другата неделя.

07.01.20
23:03

казано от Bart Simpson на 07.01.20, 23:02:

Ай другата неделя.

Не пречи И другата)))

Bart Simpson

07.01.20
23:21

Айде за другата ако си на линия, ще ходим заедно до Залата, че и аз искам малко да видя какво може да се изстиска от клека ми.

08.01.20
00:02

казано от Любомир на 07.01.20, 16:10:

казано от Joe Musashi на 07.01.20, 15:14:

;d
п.с. Абе Дидо, ти що не пробваш Линдата, на 80 кила примерно?

И без това всички във форума са с 80 кг активно тегло, само дето някои са с отрицателни мазнини, а други дебели 😂

одеве помислих че Деян го е написал това, сори за спама

ДЕ

08.01.20
00:09

Ааа, Мусаши-аз и на 80 както казах не смея да пробвам 😎
Къде ти ша напиша такова нещо.

09.01.20
22:51

08.01
Храната николко, трен също николко. Прибрах се скапан и примрял за сън и задрямах в 8 вечерта. Разбира се в 9 се оцъклих и изкарах до 3 и половина.
Дефицита за деня 2400 Ккал, общо 5400 дефицит до тук.

09.01
Храната след 48 часа фаст: 2 купи пилешка чорба, малко манджа пилешко със зеленчуци с домати, портокал, мандарина, дюля, всичко за 1000 Ккал. Движението - цял ден на крак и вечерта няколко серии лицеви и набирания вкъщи. Забелязал съм че като фастя не ми пада максималната сила, ами трудно презареждам между сериите. Първата серия е супер, втората също може да е супер, обаче ако пробвам почти без почивка свършвам пауъра много рязко. Явно си трябва време да презаредя на празен стомах.

Дефицита за деня 1400 Ккал, общо 6800 дефицит до тук.

Мнението беше редактирано от Димо на 09.01.20 23:10.

11.01.20
01:28

10.01
Храната след 24 часа фаст: 2 купи пилешка чорба, свинско с броколи, маслини, кисело зелел, малко ориз, портокал, кисело мляко, млякото в кафето, всичко за 1150 Ккал. Движението - 35 мин, фитнесче кръгове.

Дефицита за деня 1400 Ккал, общо 8200 дефицит до тук.

Пак ще стане 2-3 докато заспя :(

12.01.20
00:22

11.01
Храната след 20 часа фаст - ядох 2 пъти днес - веднъж след работа и веднъж след фитнеса със семейството: свинско, маслини, кисело зеле, свински дроб, фасул - жена ми го прави от оня вид, дето ядеш и ревеш, защото ще свърши - от 2 големи купи сега чак ме боли корема, ама много вкусен - какво да направя 😄 ... портокал, млякото в кафето, всичко за 2000 Ккал. Движението - 30 мин, фитнесче кръгове гърди, гръб, рамена, врат.

Дефицита за деня 500 Ккал, общо 8700 дефицит до тук.

Мнението беше редактирано от Димо на 12.01.20 00:24.

13.01.20
02:25

12.01
Храната: яйца, свинско с ориз и кисело зеле, маслини, половин кило сладкарска извара от лидъла, кисело мляко, портокал, ябълки, всичко за 2100 Ккал. Движението - 2 часа ходене в планината над хижа Здравец.

Дефицита за деня 900 Ккал, общо 9600 дефицит до тук.

Мнението беше редактирано от Димо на 13.01.20 02:31.

14.01.20
00:18

13.01
Храната: свинско с ориз и кисело зеле, половин кило сладкарска извара от лидъла (не знам как я правят толкова вкусна), пушена скумрия, салата айсберг и домат (4+ лева главата айсберг - ако искаш...), 2 купи желиран десерт, всичко за 2100 Ккал. Движението - ходене и фитнесче.

Онзи ден се теглих 2 кила надолу, днес даже 3 ме показа, ама е рано да ги пиша още. Иначе храната доста добре тези дни, без бинджване, май влезнах малко в релси.

Дефицита за деня 600 Ккал, общо 10200 дефицит до тук.

Глей хората си имат сериозни причини да отслабнат...

Мнението беше редактирано от Димо на 14.01.20 00:18.

14.01.20
07:19

Тея в България са луди признал съм ги. В Англия айсберга е 0.65p което грубо излиза около 1.50лв...... Аз вече не искам да го виждам. Сега съм на марули с краставици и спанак. Еваларка за ~3те килца 🙂

14.01.20
09:39

Е biо айсберга може и да е 4 кинта,иначе вчера взимах на 1,30 от Лидл.

14.01.20
09:47

Бачкал съм в Англия и известно време точно айсберг съм брал, та и на мен успя тогава да ми втръсне 😄 Иначе доста по-високи цени си спомням че бяха в магазина, даже се чудех как ги дават тея пари който трябва да си ги купува там.

казано от nervak на 14.01.20, 09:39:

Е biо айсберга може и да е 4 кинта,иначе вчера взимах на 1,30 от Лидл.

Не бе човек - обикновен айсберг, само че от Метро, даже беше позагнил първите 2-3 листа. Просто килограма е 3.99 и тежеше повече от килограм.
Верно ли са по 1.30 в лидъла? Как съм ги пропуснал, нищо де, ще мина да видя и пак ще взема.

Т. Тодорова

14.01.20
09:52

Зеленчуците и плодовете в Метро са винаги толкова по-скъпи, а качеството е... като навсякъде. След като се ококорих ЕЙ ТАКА няколко пъти, единствено за млад кокос ходя в оня сектор. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.01.20 09:53.

Т. Тодорова

14.01.20
12:27

Цени не ми трябват лично на мен. Трябват ми приличен зарзават, срещу прилични пари, по възможност - да не идва от Испания, Холандия или Турция. 🙂))

14.01.20
12:36

На острова много често храните, и особено плодове и зеленчуци са по-евтини. Предполагам защото са по-голям пазар. И че сезона им е по-дълъг на тях за местните продукти. Есента бяхме да се разходим, хлапето се помля да яде манго и всякакви такива екзотични, които тук са в пъти по-скъпи.

Даже хляба им е по-евтин ако купуваш от най-обикновения и не е от малък магазин. Тук вече не мога да кажа на какво се дължи - субсидии може би?

14.01.20
14:48

Има хлябове 800 гр по 36п на 1-2 дена в теско, сигурно и другаде е подобно. Което е почти едно и също, тук е 80 ст най-евтиния хляб, но мисля че грамажа е по-малък - 500 или 600 гр.
Сьомгата е толкова и тука, зависи от магазина. Пилето и то г.д. същата работа. Филаделфията това е малката опаковка, аз само големи купувам, тук е към 4-5 лв. за почти двойно количество.

И реално не че са много по-евтини нещата там, просто ние сме бедни и покупателната способност в България е много по-ниска. С една минимална заплата в България можеш да си купиш 600-700 хляба, а в Англия 3000. Или 17 кила филе сьомга тук срещу 80 на острова.

Виж, дизела ви е по-скъп там. Не знам къде си видял по-евтини горива в кралството. И интернета също. По-скъпо и по-гаден. За услугите изобщо няма да говорим, ти знаеш колко струва подстригване там, тук е 6 лева мъжко в луксозен салон, ако не е някой набеден популярен коафьор мека китка.

14.01.20
15:25

Спомних си аз че имаше такъв сайт със сравнени цени за почти всеки аспект от живота на различни места. Който му е интересно:

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Bulgaria&country2=United+Kingdom&city1=Plovdiv&city2=London

Значи даже единствено бананите са на същата цена в това (неизчерпателно) сравнение. Всички други покупки са между 40 и 120% по-скъпи.

За услугите вече казахме:

Cinema, International Release, 1 Seat
11.00 лв(4.82 £)        27.37 лв  (12.00 £)    +148.80 %

Childcare
Preschool (or Kindergarten), Full Day, Private, Monthly for 1 Child
442.41 лв(193.98 £)        3,139.83 лв(1,376.71 £)    +609.71 %

Taxi Start (Normal Tariff)
0.97 лв(0.43 £)      9.12 лв (4.00 £)    +840.48 %

Но и накрая същественото:

Average Monthly Net Salary (After Tax)
1,008.50 лв(442.19 £)      5,391.12 лв(2,363.83 £)    +434.57 %

едит:хмм.. нещо не работи опцията за линк...

Мнението беше редактирано от Димо на 14.01.20 15:36.

Barberian

14.01.20
15:31

.

Мнението беше редактирано от Barberian на 14.01.20 16:48.

Barberian

14.01.20
15:35

.

Мнението беше редактирано от Barberian на 14.01.20 16:48.

14.01.20
15:41

Имат си критерий като правят тези статистики. Мисля че се взима медиан стойност.
Относно картите, и моя фитнес е 70 стотинки на ден с картата, но такава единична цена няма. Тук цените са за нормално ненамалено, единично посещение.

И недей ся ти зорлем го измества разговора да сравняваме къде е по-евтино и кой е по-глупав за избора си на местоживеене. Исках само да се оплача от скъпия айсберг и после да се учудя как може някои неща в Англия, про положение че и наемите на магазин, и наема на земеделска земя, и заплатите на трактористите, и заплатите на берачите, и заплатите на шофьорите, които са ги докарали до магазина и заплатите на продавачите и т.н. са в пъти по-високи от тези в България, как аджеба накрая марулята е по-евтина от моята.

ДЕ

14.01.20
15:49

казано от Barberian на 14.01.20, 15:31:

Виждам, че има българи в чужбина които смятат тези които живеят в България за глупаци. Аз не съм от тях 🙂 Всеки си има глава на раменете да си прецени къде му е по- добре.

Ама има и хора, при които постигнатото в БГ няма как да го докарат в държави като Англия, Германия и т.н. дори и малка част от него. За чий им е да емигрират......да отидат на по-нисък стандарт ли. Може би глупаци са тези, които нямат работа, квалификация и т.н. и седят без пари в БГ или пък работят за нищо, при положение, че наистина могат да живеят доста по-добре навън и нищо не ги спира да фъснат.

Мнението беше редактирано от Деян на 14.01.20 15:56.

ДЕ

14.01.20
16:19

Имам предвид, че това което работят в БГ и с което изкарват прилични пари, няма как да им се случи в Англия. И не говоря за незаконни дейности.
А за тези пък, които имат жилища,имоти и др., осигурени им от родителите и т.н., какво за тях. Има ли значение в случая те ли са го постигнали със самостоятелен труд-гледа се на финала как живеят.
Не твърдя, че в БГ е по-лесно да живееш нормално, сравнено с конкретна държава. Просто казвам, че някои няма да живеят по-добре навън. Други пък, с това което могат и знаят, навън се класират превъзходно и няма база за сравнение с това, как са били в БГ. Просто исках да акцентирам върху мнението на определени българи в чужбина, относно останалите в БГ, че няма как да е вярно за всички, тъй като на много от тях в БГ си им е и ще им е по-добре.

Bart Simpson

14.01.20
16:33

Никога линяма да ви писне този абсурден разговор?????

ДЕ

14.01.20
16:44

Всичко зависи от това, кое е ценно и приоритетно за конкретния човек. Мен например не ме брига, че цената на храната в Англия е по-евтина, че социалната система и не знам каква система там е по-добра. За друг обаче, това са съществени неща и затова за него там е по-ок.
Та който, където се чуства по-щастлив и по-удовлетворен, там да живее :-)

14.01.20
16:56

И аз срещнах жена ми в Англия и се прибрахме да си правим семейство тук. Така сме го почувствали, така сме мислили, така сме направили. Дали щеше да ми е по-лесно да си плащам сметките накрая на месеца в Англия и да ми остава някой лев настрана? Със сигурност. Съжалявам ли за избора си? Понякога. Щаслив ли съм с живота си? През по-голямата част 🙂

Bart Simpson

14.01.20
17:01

Аз в БГ изкарвам повече пари от в Ейре, всъщност не изкарвам повече, но в сметката ми влизат повече.
Дали ми харесва повеще тук, по - скоро, да.
Дали на дребния му е по-добре, докато не се сблъскаме с някоя тежка Българийщина-да.
По-лесно ли е да се реализираш тук-100% да.
Досега в която и институция да съм влязъл с усмивка и приятелски тон, всичко си е по местата и както тр да е.
Засега не съжелявам, че съм тук, напротив-радвам се.
Кат чуя за български групи зад граница и ми се драйфа и навън като бях и оттук само като слушам за тях и ми призлява.

14.01.20
18:15

Това с триенето на мнения и точките трябва да вземат да го забранят. Или казваш квото имаш да казваш или не пишеш

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 14.01.20 18:15.

14.01.20
18:19

Е то няма как да го забранят, най-малкото защото не може да се въдвори. По-скоро е въпрос на нетикет и като цяло на поведение.

14.01.20
18:21

Васе, в това отношение ти си ми положителен герой и и за пример отвсякъде.

Bart Simpson

14.01.20
18:44

За триенето ли..... 😜

Т. Тодорова

14.01.20
18:49

Изтрих го, ако става дума за мен,  щот’ реших, че няма смисъл да се обяснявам - всеки сравнително нормален лаф се превръща в мега спор и ако се повпуснеш & си по-емоционален, хаби някаква енергия, дето що пък да не иде в нещо по-ползотворно...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1