Димо сваля 14 с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

14.01.20
18:58

Да махнеш последно мнение е ок, според мен, но да изтриеш три или четири последователни в средата на разговор и да гообезмислиш......
Аз направих подобно нещо прединяколко дни когато се захвана беседата за шофьорите и за Англия и за от какво се правят котешките кенефи в космоса, но разчистих и след това.

А, ок. Аз се наежих, че някой ми оспорва съществуването на т*пките 😃, ич не погледнах нагоре.

Димо, прощавай за Цпама.

14.01.20
19:11

Димо може да понесе толкова спам, колкото аз мога да генерирам...... И отвъд.

14.01.20
19:15

Изтрих си мненията защото без да искам провокирах спор в чужд дневник още по- малко пък исках да продължи. Качвам си мнението по темата за живота в чужбина в моя дневник. Който иска е свободен да коментира.

15.01.20
00:02

13.01
Храната: остатъка свинско с ориз и кисело зеле,  чорба леща, пиле с картофи, моркови и лук, туршия, всичко за 1400 Ккал. Движението - ходене, колелце и фитнесче. Пикът на посещаемостта в Атлетика мисля че настъпи. Най-накрая се чувствам добре там, явно ми е липсвала навалицата от Авангарда 😄

Днес пак минус 3 кила ме показа, пиша си ги вече. Официално 102 кг. Явно храната е била добра. Толкова сит се чувствам, а като сметна много малко калории.

Дефицита за деня 1500 Ккал, общо 11700 дефицит до тук.

Като се заговорихме кое колко струвало и колко било скъпо да ядеш добре, си снимах какво напазарих и какво сготвих с него. 2 манджи за 2 яденета за петима души за под 15 лева. 1.50 лв за храна на човек - първо и второ, като останаха моркови и лук и пилешко. Супер просто, бързо и супер вкусно също.

Мнението беше редактирано от Димо на 15.01.20 00:03.

как го правиш , че ми стана интересно?
слагаш картофите в тавичка с месото и морковите ,
и те успяват да се сготвят едновременно с другите две??

15.01.20
00:23

казано от стилиянски на 15.01.20, 00:11:

слагаш картофите в тавичка с месото и морковите ,
и те успяват да се сготвят едновременно с другите две??

Точно така. Пилето се готви лесно, особено така разфасовано. Не слагам нито олио, нито масло или някакви маринати. Посолявам, слагам във фурната на 250 градуса по средата, след трийсетина минути обръщам пилешкото от другата страна (отначало се слага с кожата надолу, за да може да се запече после като я обърнеш) и качвам тавата близо до горните реотани за загар. След 15 минути е готово. Картофите, морковите и лука са попили мазнинка от пилето и са си пуснали и те сока и са станали на мозък отвътре, а отвън със запечена коричка. Пилето е добре изпечено и с хрупкава кожичка.

15.01.20
00:32

Сега проверих - отнело ми е 17 минути да измия и приготвя продуктите за пилето със зеленчуци и да ги пъхна във фурната. Още 10 минути да нарежа и настържа нещата за лещата. И след още 45 минути всичко е било готово за сервиране.

Леща чорбата ми с пилешки мръвчици няма много вид на снимката, но става у-н-и-к-а-л-н-а.

15.01.20
07:24

Фурната ти е прецакана...... 30 мин-250 градуса???

15.01.20
07:30

Много ли е? Трябваше по-бързо да стане?

15.01.20
07:36

Според мен ще стане едно ужасно изгаряне на тази температура и време.
Не вярвам да са ти реални градусите.
Щом искаш да стане бързо, цепиш на две и подваряваш, за пилето разлика почти-йок.

15.01.20
08:08

Може и да съм го бил сложил на 220-230 градуса и времето да не е било точно така. Всъщност според мен са били не 30, ами 45 минути се е готвило общо, защото след като го обърнах на 30-тата минута, се пе’че още 15 минути - този път по часовник. А може и да са били 2х15 минути и аз не съм го сложил на вече нагрята фурна, ами си е вдигала градусите когато съм го сложил. Аз - предполагам като повечето аматьори - не готвя по таймер, градуси или рецепта, гледам, опитвам и така преценявам кога е готово.

15.01.20
08:23

Не е нужно да си аматьор за да готвиш така, аз също готвя така.
Вчера ме питаха за грамове сол за нещо си и отговорих, че нямам никаква идея колко тежи солта след 22 години готвене.
Щом ти се е получило, вс е ок.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.01.20 08:23.

15.01.20
08:28

За колко време на какви градуси нормално трябва да става разфасовано пиле с картофи във фурна?

Мнението беше редактирано от Димо на 15.01.20 08:29.

15.01.20
09:08

180 градуса, около 40 мин, но много зависи и от пиле и от размер на парчетата.
Най-вярна е твоята методика.
Да сготвиш нещо със текстово съобщение е все едноб да ме научиш да дърпам тяга по телефона.... 🙂
Абе в общи линии над 180 градуса, освен за специфични неща като пица и прочие, е разрушителна температура.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.01.20 09:18.

15.01.20
09:22

Ибаси... гледай ти... 180… а аз все на високите градуси се нахвърлям, че по-бързо уж става. Имам сонда, ще проверя колко реално градуса прави и дали е верен термостата, може пък наистина да не мери правилно.

ами , съдейки по лекия загар на пилето и картофите на снимките горе, наистина са се пекли на по-височка темп. предполагам само на горна.


а иначе 180 градуса(но под 200 градуса) на 40мин е наистина по-приемливо за ястието. основния повод да си задам въпроса горе беше, за да разбера дали времето стигаше за сърцевината на картофите да се сготви. а пилето на 25тата-30та минута ще е готово. (но това според вкуса)

15.01.20
10:00

Картофите са не само готови, ами направо с леко кремообразна консистенция вътре 😄

15.01.20
23:11

14.01
Храната: пиле, картофи, моркови, леща, извара, мюсли, кисело мляко, портокал, мандарини. Всичко беше до около 1000Ккал след вечеря, обаче трябваше да се напазари за седмицата и там малко се подхлъзнах с извара и мюслите и плодовете, та отиде на 2500. Движението колелце из града по задачи и доста отнесен фитнес.

Дефицита за деня 500 Ккал, общо 12300 дефицит до тук.

17.01.20
01:02

16.01
Храната: извара, мюсли, кисело мляко, супа воденички, портокал, мандарина. Снаксчетата са ми повече и отиде към 2350 Ккал. Движението малко колелце и във фитнес покляках и се понабирах през деня по светло, което не ми се беше случвало от доста отдавна.

Дефицита за деня 350 Ккал, общо 12650 дефицит до тук.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.01.20 07:18.

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1