19.01.19
20:14
казано от БПН на 19.01.19, 20:10:
...... Лошото е, че и в Пловдив не съм сигурна къде точно се прави,ама ще ми се наложи да проверя....
Районното управление на МВР в чийто район попада постоянният ти адрес.
Лег 3х1х50
Линда (58,30,20) за 16 мин
Пак в чужда зала. Въпреки че изрично питах мейта дали има, каквото ми трябва, тренировката ми се провали. Той мислел, че ще е ок, вместо дъски/някакви предпазители, да Бутам Лег с 20-ка на гърдите...
Поне се позапОтих.
Клек 5х3х70
Гърба и трапците още са ми поляни от фиаското уикенда. Формата се разваля с покачване на кг. Ще се опитам да си завърша програмата, но мисля че е време да се откажа от клека. В смисъл, не да го спра, а да положа повече усилия за формата. Дървар съм си и това.
Днес ни отчетоха официално резултатите от изминалата година на работа. Е, цифром не е като словом, но аз съм доволна,че поне съм си извоювала мястото в този страхотен екип.
Като ходиш в зала правиш разгрявка + в случая Клек 5х3х70 + разтягане и си тръгваш?
И да, и не. В случая съм си записала работните серии. От едно известно време усещам, че вработвам трудно и това има общо с лошата форма и хруптежите насам-натам. Съответно вчера имам 5 вработващи серии и две серии несполучливи опити за полуклек накрая. И после си тръгнах, да. Цялото моткане ми отне около 40 минути и нямах никаква мотивация да продължавам да се мяткам ИЗ залата в час пик.
Мнението беше редактирано от БПН на 23.01.19 06:58.
Конв. Тяга 1х 110,115 2х0х115 2х1х100
Не ми се получи и днес. Има нещо с хвата пак. След единиците не ми остава батерия за повече. А е само още една серия. Не е изненада. Толкова си мога.
Конв. Тяга 4х5х70
Скрипци сс 4х8-10
Ренегатско гребане 2х10
Повдигане на краката от вис 2х10
Лег 1х50 3х40
Нещо не бях в кондиция и после се поподмятах, уж да изхвърлям само с лост, пообръщах и хванах да си бегам, бате.
Клек 4х3х75
Не съм доволна от формата. Много хора се събраха, непознати лица и ме хвана сценичната треска и едва не се пребих, затова и орязах една серия.
Вчера си инсталирах крачкомер. Сега съм разочарована. Понеже не знам колко ходи средностатистическия човек на моята възраст, ми се струва, че е малко. Днес съм на 7к крачки, обаче при моята крачка, това са около 5-6км. И сега не знам дали е правилно да се смятам за упражняваща активна професия.
казано от БПН на 05.02.19, 21:57:
Вчера си инсталирах крачкомер. Сега съм разочарована. Понеже не знам колко ходи средностатистическия човек на моята възраст, ми се струва, че е малко. Днес съм на 7к крачки, обаче при моята крачка, това са около 5-6км. И сега не знам дали е правилно да се смятам за упражняваща активна професия.
Според мен е правилно По-добре от нищо.
Ако имаш дни с по-голяма активност, това ще компенсира.
И аз изминавам средно 6км, а със затоплянето на времето тази възможност се увеличава.
П.П: Как си бе? 😄
06.02.19
09:21
Голяма крачка имаш, Наде, браво. При мен 7к са малко под 4 км., а уж съм по-висока.
казано от БПН на 05.02.19, 21:57:
Трябва да си свериш доколко вярно брои крачките. Има и така и онака. Някои отчитат двойно повече крачки от реално направените, някои пък - каквито все се уцелват моите - почти наполовина по-малко. Ако тръгнеш и ходиш с добра равномерна крачка съм забелязал че мерят по-вярно, ако са ти само по 15-20-30 крачки прижожданията на кратки дистанции, там много по-малко отчита. Аз съм направил 25, той ми пише 8 примерно и така за няколкостотин такива прихождания на ден разликата е в хиляди крачки.
Ми то на мен предимно такова ми е движението. На пресекулки, тичане по стълби и в затворени помещения. Ама доколкото го следих първия ден, мереше сравнително вярно.
06.02.19
13:33
Аз използвам RunKeeper приложението и ми се струва, че доста точно работи.
Не знам дали го има за Андроид обаче.
Тяга 10х3х85
Горен скрипец 10х3х50
Преден клек 10х3х45
По програма трябваше да правя и лежанка, ама ме домързя. После ще кача клип на предния клек, че нещо ме притеснява.
Сега правя кето торта и чакам с нетърпение да си я пробвам.
Ще съм благодарна за корекции. Като извадя лоста усещам особено напрежение в гръбнака, в горната част, подозирам, че нещо не правя както трябва.
11.02.19
10:19
Струва ми се, че не оставяш лоста да легне хубаво в получената ямка и тежестта да се поеме от тялото, а го държиш така, че тежестта отива в ръцете, това навежда напред и се отразява на горната част на гръбнака.
Пробвала ли си с малко по-широк разкрач от този на видеото?
Ами аз така и не мога да я намеря тази ямка. Просто хващам така, че да не падне в движение, но по никакъв начин не ми е удобно.
За разкрача-ще пробвам.
11.02.19
11:55
Наистина изглежда, все едно ще.ти се изхлузи лоста.много време кляках преден преди да си намеря моята позиция и да ми легне хубаво лоста.
Мисля, че и заради това си обострих чувствителността на левия брахиалис и досега тр да внимавам с него.
Това, което ми помогна е да хвана доста по- широко и да “вирна” лактите максимално високо.
Тогава се образува един свеобразен канал, напипаш ли го веднъж става много приятно за клякане.
От най- неприятното движение, ми стана любимо.
А.и сега видях, защо държиш лоста само с два пръста?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.02.19 11:56.
Ами защото видимо не мога да си извия китките така че да хвана с повече пръсти и все пак лактите ми да сочат напред, а не надолу. Ще пробвам и по-широко да хвана и ще снимам пак дали ще има разлика.
казано от Bart Simpson на 11.02.19, 11:55:
А.и сега видях, защо държиш лоста само с два пръста?
А защо не? 😁 И два пръста са достатъчни 😎
11.02.19
19:39
Два.пръста ркия....?
За клипа с клека:
Категорично ти липсва мобилност в глезените. Личи по това, че петите “олекват” и оставаш само на пръсти, много преди да си слязла напълно. В добавка се вижда ясно и “бът-уинк”-ът (това не мога да го преведа на български с по-малко от пет думи, съжалявам). Клекът ти няма дълбочина, а при предния това е важно, иначе те навежда напред и лостът тръгва да се изхлузва и остава на ръцете.
Мачкане и разтягане на прасците всеки ден, докато стане. Може би и още малко работа по силата на ядрото и стегнат корем през цялото движение няма да навредят, за да поддържаш изправена позиция през цялото движение.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.02.19 21:20.
Мен не ми изглежда зле като цяло.Не виждам толкова подвиване на задника,а това навеждане може и да идва от по-бързото слизане.
Клек 10х3х55
Гребане от пейка 10х3х17.5
Румънска тяга 10х3х17.5
Военна преса 10х3х20
Утре ще страдам. Много.
Ама трябва все някак да вляза в крачка.
П. П. Някой, който прави интервали да предложи как е най-удобно да се засичат кратки почивки. Нямам подходящ ръчен часовник (аможе да е време да си купя), а телефона умишлено държа настрана, че и без това ги троша много лесно.
Мнението беше редактирано от БПН на 18.02.19 20:35.
18.02.19
20:39
общо взето е добре клека. С времето ще се изгладят нещата. Продължавай...
казано от БПН на 18.02.19, 20:33:
П. П. Някой, който прави интервали да предложи как е най-удобно да се засичат кратки почивки. Нямам подходящ ръчен часовник (аможе да е време да си купя), а телефона умишлено държа настрана, че и без това ги троша много лесно.
Само с хронометъра на телефона засичам, но не всяка почивка поотделно, а цяло упражнение, че иначе отива много време. После като знаеш колко време ти отнема един подход, се смята лесно.
Броя си на глас бързо 1001,1002,1003 до...1007 и хващам щангата.Това е 10 сек интервал.
Благодаря Нервак, ама моите почивки са по-големи (около 45 сек). Надали ще имам търпение на всяка серия да го броя.
Вчера го засичах на стенния часовник. Поглеждам веднага като оставя тежестта и на 30-Тата секунда почвам да се нагласям. Обаче така няма как да хвана малките отклонения. А първия ъпгрейд е да се свали 5 секунди от почивката. Не ми се струва приложимо да ползвам табата апп, защото и сериите ми са с различна продължителност. Не съм сигурна, че схванах правилно и предложението на Боби.
10 мин въже
Запролети се и хормоните се разбушуваха и на работа. Което ме изнервя много. В моите очи съм една от най-неугледните и грозноватички в бранша - ходя с костюми, дълги рокли, нося оскъден грим, без специална прическа, а да не говорим и колко гротескно изглеждам с огромния куфар, който мъкна по цял ден... . И от няколко дни анализирам с какво бих могла да съм дала повод, но не намирам. Да, говорим глупости с клиентите, но аз не съм кокетка, не се закачам. Винаги когато преднамерено съм опитвала да флиртувам с някого, ме питат да не би случайно да се чувствам не разположена (да, толкова ми е неестествено). И ще си се чудя още,докато не го измисля.
Тяга 10х3х85
Скрипец 10х3х40
Преден клек 10х3х40
Лег 10х3х38
Да, на първото си изтърва въздуха и ме смачка. Второто и третото ми се виждат добре. С по-широк разкрач и хват. Обаче напрежение между пешките си го има все още. Може би по-малко.
3км за 17:20
Като първо за сезона не е зле. Нещо ме тормозят прасци, сухожилия, ама предполагам, че е липсата на натренираност. Завърших с малко корем. Пак бях в някаква си зала и правих сеир. Опитах да правя сиси клек на уред за хиперекстензии. Не стана и една добра жена дойде да ми обясни, че не схващам как се ползва уреда. После ми падна горнището от пътеката и когато един много мил и нацепен батко ми предложи да ми го вдигне, се спънах и за малко да потроша обстановката. С мен все е весело.
Клек 10х3х60
Гребане 10х3х17.5
Румънска 10х3х20
Раменна преса 10х3х10
Повече няма да си излизам от обичайните зали.
Тяга 10х3х85
Вертикален Скрипец 10х3х45
Преден клек 10х3х40
Лег 10х3х37.5
Сутринта гърба ми беше леш. Сега коленете нещо взеха да мъчат да ме болят. Стара съм вече за тия работи...
Добре, не стара, а тежка.