Дебел лебеД

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

16.08.2018 - почивен

Храна:
5 свински кюфтета, 400гр. зеле с моркови, олио
доза бцаа
500мл прясно мляко, доза протеин
70гр фъстъци
5 яйца, 50гр. кашкавал, 100гр. шунка, масло, домат, чушка, зехтин

2500ккал, 200гр протеин, 80гр. въгл, 150гр мазнини

110.3 kg

Do you even lift bruhh 😄

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.08.18 21:09.

16.08.18
15:04

Кви са тия дамски порциони?

Еми то с тия дамски тренировки ... 😄

17.08.2018

Тренировка:
лежанка с пауза р.х. 10х1х125 ЕМОМ
набиране 1х(+20) - раменна преса с дъмбели 1х(2х30) - борческо обръщане вис 1х90; 10 пъти ЕМОМ
кофички дроп серия 20-4-2-2-1
силово гребане с дъмбел 5х40(на ръка); 2 пъти
чики-рики корем-аддуктори-гъз

Храна:
300гр. пиле, 100гр ориз, чушка, морков, гъби, олио
доза бцаа
100 гр фъстъци
450гр. телешко, масло, домати, зехтин, 100гр маслини, 1 авокадо

2900ккал, 260гр протеин, 160гр. въгл, 140гр мазнини

110кг

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 18.08.18 08:17.

Днеска обръщането от вис го правих с взимане на лоста от земя ( демек мъртва тяга 😄 ) - и ся от едни нищо и никакви 90 кила вече имам брутална мускулна треска на гъзягата и задните бедра 😄

18.08.2018 - почивен
Бях на ергенско парти на приятел, бая ракия и месо заминаха, но без прекаляване. Никви плочки не струват колкото времето, прекарано с най-добри приятели.

19.08.2018 - почивен
Доста шофиране, 3 часа в полукленала поза за сглобяване на едно двуетажно легло. Храната малко безразборна, но пак без прекаляване, даже беше малко. Една бира вечерта.

20.08.2018 - почивен
Днес съм доста изморен и не знам дали ще тренирам.
Храна : 2500 ккал, 150гр протеин, 120гр въгл, 150гр мазнини

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 20.08.18 21:40.

21.08.2018

Тренировка:
раменна преса - клек на гръб 5х20, 5х30, 5х40, 5х50, 1х60, 1х70, 1х80
дотук без почивка 😄
раменна преса с дъмбели 5х(2х30) - гоблет клек с дъмбел 5х30; 3 пъти

Храна:
запеканка от 300гр свински врат, 50гр. кашкавал, 250гр картофи, чушка, морков, лук
1 бира
6 яйца, 100гр кашкавал, чушка, домат, масло

2400 ккал, 170гр протеин, 100гр въгл, 130гр мазнини

108.6кг 🙂

Още има опън тук-там, много внимателно днес, ама е рано за “трениране”, засега само раздвижване. Бахти, повече от 3 седмици и не минава.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 22.08.18 09:23.

22.08.2018

Тренировка:
лежанка с пауза р.х. 5х60 - набиране у.х 5хСТ
лежанка с пауза р.х. 5х100 - набиране у.х 5х(+10)
лежанка с пауза р.х. 3х110 - набиране у.х 3х(+20)
лежанка с пауза р.х. 1х120 - набиране у.х 1х(+30)
лежанка с пауза р.х. 1х130 - набиране у.х 1х(+30)
лежанка с пауза р.х. 1х140 - набиране у.х 1х(+30)
лежанка с дъмбели 5х30 (на ръка) - тясна тяга 5х120; 3 пъти
корем

Храна:
2 консерви риба тон, 50гр. пармезан, авокадо, маслини, 400гр зелени салати, зехтин
500мл. прясно мляко, доза протеин
400гр свинско задушено, 50гр. сирене, спанак, домат, зехтин
1 бира, 50гр. фъстъци

2700 ккал, 210гр протеин, 80гр въгл, 150гр мазнина

108.2 кг

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 22.08.18 20:53.

23.08.2018

Тренировка:
кофички 25хСТ - клек на гърди 5х50
кофички 5х(+20) - клек на гърди 3х70
кофички 5х(+30) - клек на гърди 3х80
кофички 5х(+40) - клек на гърди 1х100
тръстър с дъмбели 10х(2х20) - обръщане вис 8х80
тръстър с дъмбели 8х(2х20) - обръщане вис 6х80

Храна:
2 консерви риба тон, 400гр зелена салата, 100гр. маслини, 1 авокадо, 20гр. семена микс, зехтин (бах тва колко го дъвча, докато го изям)
4 яйца, 100гр. кашкавал, домат, чушка
няква мръвка и рикия

2500ккал, 200гр. протеин, 80гр. въгл, 150гр. мазнини

108.6кг

Тренировки няма. И диета няма. И плочки няма 😄

28.08.18
20:10

казано от Alexander Krastev на 28.08.18, 19:57:

Дам... same here 🙂

28.08.18
21:04

казано от Alexander Krastev на 28.08.18, 19:57:

Три ли имаш?

Да 🙂

29.08.18
08:57

казано от Alexander Krastev на 29.08.18, 08:16:

Да 🙂

Евала!

Е то евала-то е за жена ми 🙂

Днес “тренирах”

02.09.2018

раменна преса 1х75 - клек на гръб 1х100; 10 пъти ЕМОМ
раменна преса с дъмбели 10,8х(2х25) - гоблет клек с дъмбел 10,10х30
коремни преси от земя с докосване на пръстите 10 - планк до отказ; 2 пъти

Теглото е 106.1кг от тази сутрин, днес като сложих клинчето за клек и то ми седи като шорти,  обаче паласките и тумбака още са си тук.

Снимки евентуално утре.

Контузията продължава да ме мъчи - при гоблет клека нищо не усещам, но при клек на гръб ме опъва долу и кляках кажи-речи на един крак :(

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 02.09.18 15:45.

02.09.18
17:59

казано от Alexander Krastev на 02.09.18, 15:44:

Е то евала-то е за жена ми 🙂

Е Ся, само с жена не става, определено и ти си взел участие 🙂

казано от Alexander Krastev на 02.09.18, 15:44:

Теглото е 106.1кг от тази сутрин, днес като сложих клинчето за клек и то ми седи като шорти,  обаче паласките и тумбака още са си тук.

Още едно Евала(макар и значително по-скромно) . За кратък период от преме си свалил 7-8 кила. Аз по 4-5 месеца се мъча да ги сваля.

Ако трябва да съм точен - 6.5 кг са 🙂 Обаче повечето май е мускул 😄

Ако съвсем спра да тренирам (не че напоследък много тренирам) и почна да ям по-малко протеин и много бързо и повече кила ще стопя, ама ще е основно активно тегло, шкембака си стои. То и сега, заради контузията, като не мога да тренирам крака нормално, половината тегло от там е изчезнало.

03.09.18
09:56

Според науката загуба на мускул започва около 6 седмици след като са преустановени тренировките. Може би сега губиш гикоген и нещо друго...

Вчера се гледах в огледалото във фитнеса - задните ми бедра ги няма, също и гъза 😄 И мижавите ми рамена, дето бях понаправил, и тях ги няма. Само тумбака и паласките седят , дейба и гена 😄

Деян

03.09.18
10:07

Аз пък се чудя, защо при отслабване се препоръчва повече силово трениране, т.е. не разбирай трениране с тежести-то е ясно, а по-скоро трениране в ниски повторения. Защото нали тялото да видело, че мускулите му трябват. Е то не може ли да види, че му трябват, ако тренираш и в 8-10 повторения, където също се стараеш да имаш силов прогрес и да вдигаш килата на движението.
Иначе съм чел, че при сваляне продължаваш да си тренираш както и до сега, съответно който си е тренирал във високи бройки с умерени тежести, също запазва схемата, който в ниски и така. Но това е с цел не толкова за визията, а да си запазиш резултатите. Различни съвети чета къде ли не - например бодиконструкторите /от другия форум/ дават препоръка, че когато целта е изчистване, то при наднормено тегло освен базовите, които да са в по-високи бройки от 3-5 следва да правиш и не малко изолиращи, с оглед запазване на сепарацията след изчистването. Все пак говорим за чисто визуалните резултати, каквато е и основната и водеща цел на предизвикателството. Поне за мен, е тази. Не ме брига много, дали ще отслабна в някои движения.

Мнението беше редактирано от Деян на 03.09.18 10:08.

Дидо, целия бро-сайънс е един голям дрън-дрън. Бях го писал някъде, пак ще напиша какво е обяснението, според физиологията.

Мускулните влакна се делят на бързи (гликолитични) и бавни (оксидативни), най-общо казано. Първите имат големи запаси от гликоген и по-голям обем, докато вторите имат повече митохондрии и са по-малки, като размер.
1. От тук можем да заключим, че бързите влакна имат повече връзка с хипертрофията и визията, отколкото бавните ( сравни спринтьор с маратонец ). Затова и като се набухаш с въглехидрати, след период на ниски въглехидрати, мускулите се “надуват”.
Защо ниски повторения - ами защото с 10х1 (примерно) ще направиш достатъчен тренировъчен стимул на бързите влакна, с малък обем. Може и 1х10, на маскимален интензитет, ама тогава скоростта на съкращение на влакната става съвсем друга и се намесват и другите влакна. Тука Адаша може да обясни малко за интервалите 🙂 4х8-10 вече отиваш пък на много голям обем, от който не можеш да възстановиш на дефицит.

Тренирайки с ниски повторения и големи тежести, тренираш основно бързите влакна. Тренировките с нисък интезитет и висок брой повторения засягат повече бавните влакна.
Тренировките с голям обем на висок интензитет, изчерпват гликогена, чието възстановяване става с изразходване на енергия. Като си на ниски въглехидрати, разхода на енергия за гликогеногенеза става още по-голям, защото се намесва и глюкогеногенеза. Като си на калориен плюс, това е ОК, но като си на дефицит, тая енергия трябва да се изразходва рационално.
2. Затова втория извод е, че при дефицит, обема трябва да се съкрати, но интензивността да се запази и дори увеличи( зависи как си тренирал преди ).

Сепарацията и релефът са функция на процента мазнини и големината на мускулните влакна. Като имаш по-малко мазнини и големи бързи влакна, ще си нацепен. Пак ще дам примерът с маратонеца и спринтьора - и двамата имат сравнително нисък процент мазнини, ама спринтьора изглежда в пъти по-добре.
От 1 и 2, можем да заключим, че
3. Сепарация и релеф ще има при намаляване на процента подкожни мазнини и запазване(увеличаване) на размера на влакната, най-вече бързите.

източник - Обмяна на въглехидрати, МУ-София
източник - Мускул, Wikipedia

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 03.09.18 10:46.

п.с. освен това, т.нар. pump при тренировки с много висок брой повторения (15-20) до отказ и парене, дето ги правят повечето пишлемета по залите и после се снимат в огледалото, нямат абсолютно никаква връзка с хипертрофията - просто временно мускулът се напълва с кръв, и по-точно бавните влакна, защото те са по-добре кръвоснабдени и прорязани с множество капиляри.

Това става да го направиш преди фотосесия, колкото да се снимаш, когато вече си изчистил достатъчно и имаш некви мускули все пак 😄

03.09.18
11:07

Сашо, малко по-разлчини са нещата. 🙂 За трениране на влакна тип I в залата просто забрави.
От друга страна “бързите” влакна се делят на два типа според броя митохондрии в тях и съответно точно там идва разликата и можеш да варираш интензивност и плътност на тренировката и така да регулираш натоварването.

Процесите работят така - при дефицит искаме да губим повече мазнини, отколкото мускул, но все пак трябва да губим маса, тоест трябва да ограничаваме калорийния прием.
За да можем да запазим мускулната маса, трябва да стимулираме протеиновия синтез. Това става най-лесно, като се фокусираме върху влакна от тип IIb, тоест бързите гликолитични (има начин те да се преобразуват в IIa, но нека не закачаме интервалите засега 🙂). За да ги стимулираме, трябват три фактора. Първият е тренировка с подходяща висока интензивност, т. е. силова. Вторият е достатъчно протеини с подходящ аминокиселинен профил. Третият е възстановяването, но да кажем, че то няма отношение към отслабването.
Тук стигаме до противоречието - нужни са ни достатъчно белтъчини от храната, но в същото време трябва да сме в дефицит. Остава да режем калории от другите два макронутриента.
Така стигнахме до двете условия да не се губи (много) мускул, когато отслабваме - силови тренировки с прилична интензивност и достатъчно белтъчини.

Деян

03.09.18
12:00

Ами ако комбинираш в една тренировка различните вариации и пак не скачаш на голям обем ;-) Т.е. нещо като ТСЛ /5х5-6,  3х8-10, 3х12-15 за голяма група/, дори да не е в трисети. Вчера цъках така и да ти кажа се чувствам супер. Апропо, има хора тук дето тренират по тоз начин от години-гледам напредват и не вярвам да са в излишък, а по-скоро на баланс или лек дефицит. Това, което аз съм установил от прочетено, обсъждано и най-вече видяно е, че в пъти по-лесно е да станеш по-силен, сравнено с това, да изградиш тяло. В първия случай просто вдигаш тежко, гледаш да напредваш и ядеш. В другия обаче следва много по-прецизен подход. То затова много силачи /не всички естествено/, които имат доста добри резултати, ако ги видиш по улицата или дори на плажа въобще може да не допуснеш, че тренират, камо ли да са и със сериозни постижения.
Питам си само, дано не се приеме като спам-ако е така, сори. Човек с всеки ден научава по нещо.

Мнението беше редактирано от Деян на 03.09.18 12:07.

казано от Deyan на 03.09.18, 12:00:

То затова много силачи /не всички естествено/, които имат доста добри резултати, ако ги видиш по улицата или дори на плажа въобще може да не допуснеш, че тренират

Глупости на килограм

Деян

03.09.18
12:29

казано от Херцог Трън на 03.09.18, 12:13:

То затова много силачи /не всички естествено/, които имат доста добри резултати, ако ги видиш по улицата или дори на плажа въобще може да не допуснеш, че тренират

Глупости на килограм

Ти гледаш с окото на сериозно занимаващ се и може и да разпознаеш трениращия, обаче за един обикновен човек, въпросният субект може да се стори просто някой, който най-много ходи на фитнес. И както виждаш, не говоря за най, най, а за хора с що годе добри резултати, постигнати все пак с години тренировки. Нали съм ги гледал десетки и стотици клипове в тубата, а и в залата дето тренирам. Прави тяга с 220 кг. например /не, че е нещо кой знае какво, но се иска известно време занимаване/ на лично тегло 90 кг., а крака и ръце тънки и едно мускулче няма да изпъква като хората. Не казвам, че е по-добре да имаш нефункционални мускули-естествено, че не е, а просто твърдя, че да вдигнеш силата натурално е много по-лесно от натуралното изграждане на тяло. И в този контекст е и изречението, което ти цитира самостоятелно.

Мнението беше редактирано от Деян на 03.09.18 12:30.

03.09.18
12:34

То ако не си личеше всички “естети” щяха да си правят и тяга, и клек 😄

03.09.18
12:36

Деяне, поотминало е времето, когато “силачите” са изглеждали като да не са се събличали в час по физическо. За справка можеш да погледнеш много от днешните състезали по силов трибой (Оук, Лари, Дан Грийн, Пийт Рубиш и т.н. просто част от тях), както и голяма част от състезалите по стронгмен (Тор, Раджиковски, Шоу, още някакъв поляк имаше, но не се сещам името в момента).
Просто за справка. 🙂
П.С.: и не е изобщо по-лесно да станеш силен, повярвай, в началото може и да ти се струва така, докато работи линейната прогресия, след това става интересното... 😄

Мнението беше редактирано от MotoRRhead на 03.09.18 12:39.

Глупости на килограм

Що? Ти си жив пример.

03.09.18
12:38

казано от Deyan на 03.09.18, 12:29:

...Не казвам, че е по-добре да имаш нефункционални мускули-естествено, че не е, а просто твърдя, че да вдигнеш силата натурално е много по-лесно от натуралното изграждане на тяло. ...

Защо не пробваш, да прекараш нещата през личен опит и тогава да казваш 🙂 Според мен с гледане на клипове и четене по форумите - нито силен, нито нацепен.

Деяне, продължаваш да пишеш ей така, да си захабяваш клавиатурата. Трениращ силово човек се разпознава елементарно. Да, ония дето сгъват розовите дъмбели в залата няма да го разпознаят, но не говоря за хора с ограничен капацитет.

Широки рамене и гръб, крака, задник - има начини да се разпознае. И не, не са плочките.

казано от Станимир на 03.09.18, 12:37:

Глупости на килограм

Що? Ти си жив пример.

Ау, пак си оригинален като китайски адидас 😄 Известно време беше в почивка от писане на глупости, да не си бил болен? Плюс това, някак от човек, който ще го духне вятъра да приемам критика за трениране и външен вид не върви 🙂

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.09.18 12:41.

190/105 е човек, който ще го духне вятъра? Забавен си 🙂
Съвсем искрено и лично ти казвам, че на улицата с дрехи  си просто поредният дебелак, пък ти си хвърчи в каквито искаш облаци 🙂 Всъщност и без дрехи, но това никой не би искал да го вижда 🙂

Мнението беше редактирано от Станимир на 03.09.18 12:45.

Деян

03.09.18
12:44

казано от Любомир Ламбрев на 03.09.18, 12:34:

То ако не си личеше всички “естети” щяха да си правят и тяга, и клек 😄

Никой не отрича правенето на тежките базови упражнения - коментарите въобще не са свързани с това и разговорът не е тръгвал в спор около тях. Пак го казвам и повече няма да го повтарям :-) ........ за 1 или 2 години може доста да напреднеш в движенията от към килограми, но за този период ще е много по-трудно да изградиш някаква визия, защото имаш много други фактори. И затова твърдя, че е много по-лесно да станеш силен, от колкото да започнеш да се доближаваш до визията на културист. Или обобщено: напредъкът ти силово ще е в пъти по-голям от напредъкът ти визуално. Аааа ......без химия не може и всичките с що годе изградени тела взимат “добавки”. Или - тренираме за сила и здраве, а визията е бонус :-) Което си е супер, а и сигурно е по-добрият и правилен избор-и аз общо взето уж гледам да цъкам така, но това не оборва другото.

Splash,
Все пак се съобразявам със здравословните проблеми които имам и нагаждам заниманията си така, както се чуствам най-добре, черпейки и препоръки и мнения от тук! и там. За някои от проблемите чета и то не на едно и две места, че въобще до щанга не трябва да се докосвам. Но щом така съм по ок, продължавам да си цъкам до колкото и както мога, без да се усещам претоварен. Иначе.......

Мотърхед,
По-горе казах, че не става дума за всички, както и за най-силните, а за обикновените трениращи, вдигнали осезаемо силата за 1, 2 или 3 г., които постижения за един нетрениращ му се видят сигурно брутални.

Кръстев вече ще ни убие, ама вие сте виновни дет ми опонирате :-)))))))))

Мнението беше редактирано от Деян на 03.09.18 12:51.

казано от Станимир на 03.09.18, 12:43:

Съвсем искрено и лично ти казвам

А аз искрено и лично (без Миглена Ангелова) ти казвам, че ми дреме на оная работа за тъпанарското ти мнение, което за пореден път е просто хейт към мен, а дори не по темата ; ) За да не създавам излишна работа на Рони, няма да ти казвам, а ти сам ще се сетиш, къде да си го сложиш, нали? : )

На Сашо се извинявам, че му цапам дневника малко : )

03.09.18
12:59

Дидо,

Сигурно си споделял, но какви са тези здравословни проблеми или претоварено ежедневие, които те лимитират? Мен доктор ме посъветва да не вдигам по-тежко от 6кг. Тренирам когато и където, ако изобщо намеря, а да не говоря за други тук с три и повече деца 🙂

Не знам защо намесваме стронгмени и професионални силачи. Повечето тук няма и да помиришат химия, така че сравнението е излишно.

03.09.18
13:17

@Deyan
...

Това, което аз съм установил от прочетено, обсъждано и най-вече видяно е, че в пъти по-лесно е да станеш по-силен, сравнено с това, да изградиш тяло. В първия случай просто вдигаш тежко, гледаш да напредваш и ядеш. В другия обаче следва много по-прецизен подход.

Имах предвид, че не е окей да омаловажаваш усилията и постиженията на хората така, даже е малко несериозно да го правиш на база прочетено, обсъждано и гледано. Нищо не се постига лесно - трябват усилия, време и високо място в приоритетите ти. Лесно се лежи на дивана ...

Мнението беше редактирано от Splash на 03.09.18 13:19.

Деян

03.09.18
13:30

казано от Splash на 03.09.18, 13:17:

Имах предвид, че не е окей да омаловажаваш усилията и постиженията на хората така, даже е малко несериозно да го правиш на база прочетено, обсъждано и гледано. Нищо не се постига лесно - трябват усилия, време и високо място в приоритетите ти. Лесно се лежи на дивана ...

Къде видя да омаловажавам каквито и да е усилия. Явно аз не се изразявам прецизно или пък ти не си схванал това което казвам. Много по-лесно е за 1 г. да кажем, еле пък ако си и начинаещ, да подобриш с десетки килограми например вдигането си от лег, раменна, гребането и клека, обаче за тази 1 г. колко сантиметра ще качиш що годе чисто на краката ръцете, гръдната и рамената, та да замязаш на нещо. С кое не си съгласен-твърдиш, че по-лесно ще изградиш тяло, от колкото да вдигнеш килограмите на движенията, така ли. И не говоря за такива напреднали, за които и 10 кг. на движение да качи за година, си е вече сериозно постижение. 
И не лежа на дивана, от как започнах да ходя на зала, не съм спирал и мисля за моигте възможности поради една или друга причина, си тренирам доста добре.

Хе, като се наговорим, Кръстев може да сигнализира мод, да омете малко ;-)

Мнението беше редактирано от Деян на 03.09.18 13:32.

А, пишете си, като няма тренировки, поне лаф по темата да има 😄

Дидо, много ясно, че за 1 година ще вдигнеш постиженията си и няма да подобриш толкова визията, ама много ми е чудно обратното как би станало - демек за 1 година да подобриш визията, без много-много да подобриш постиженията (натурално!) ?

Те двете са взаимо-свързани, иначе има хора дето от 10 години тренират гръб с бицепс, гърди с трипепс и крака с рамо и са освободени от физическо 🙂

03.09.18
13:42

казано от Deyan на 03.09.18, 12:29:

Прави тяга с 220 кг. например /не, че е нещо кой знае какво, но се иска известно време занимаване/ на лично тегло 90 кг., а крака и ръце тънки и едно мускулче няма да изпъква като хората.

А колко му е лежанката, клека, набирането, военната преса, кофичките? Ако на тях е слаб, какви ръце (и като цяло горна част) очакваш да има? Една тяга не може да ти изгради пропорционално цялото тяло, та не знам защо изобщо даваш подобни примери.
Намери някой, който се набира примерно с 40-50 кг., бута 140 от лежанка (стриктно), и е с мазнини под 15%, и виж как са неговите ръце и горна част и дали няма изпъкващи мускули и визия. И за да ти изпъкват мускулите, трябва не само да са големи, но и да не са покрити със сланина.

казано от Deyan на 03.09.18, 12:44:

И затова твърдя, че е много по-лесно да станеш силен, от колкото да започнеш да се доближаваш до визията на културист. Или обобщено: напредъкът ти силово ще е в пъти по-голям от напредъкът ти визуално.

То без силов прогрес няма да имаш и визуален. А за визия на културист ти трябва и зоб като на културист. Плюс тяхната диета.

казано от Deyan на 03.09.18, 13:30:

Много по-лесно е за 1 г. да кажем, еле пък ако си и начинаещ, да подобриш с десетки килограми например вдигането си от лег, раменна, гребането и клека, обаче за тази 1 г. колко сантиметра ще качиш що годе чисто на краката ръцете, гръдната и рамената, та да замязаш на нещо. С кое не си съгласен-твърдиш, че по-лесно ще изградиш тяло, от колкото да вдигнеш килограмите на движенията, така ли. И не говоря за такива напреднали, за които и 10 кг. на движение да качи за година, си е вече сериозно постижение.

Ще качиш пропорционално на увеличената сила в движенията. Едни 10 кг. чист мускул за първата година не са невъзможни, което в сантиметри може да са 5-6 на ръцете и 10-15 на гръден кош и крака.
И естествено, че като начинаещ е нормално да качиш десетки кг. на движенията, понеже още си много слаб и далеч от потенциала си.
И да, да изградиш тяло е по-лесно, най-малкото защото всеки има различни критерии за това, какво тяло иска. На някои им стига да извадят плочки, нищо че тежат 60 кг. и имат 33 см. ръка.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.09.18 13:45.

Деян

03.09.18
13:52

казано от Alexander Krastev на 03.09.18, 13:35:

Те двете са взаимо-свързани, иначе има хора дето от 10 години тренират гръб с бицепс, гърди с трипепс и крака с рамо и са освободени от физическо 🙂

То това е ясно, но по какъвто и сплит да тренираш, включително и горния, ако залагаш на увеличаване на силата, тренираш с базови и т.н., ще имаш напредък и в двете посоки. Да, по посочените схеми сигурно ще е по-малък и то най-вече от към силово подобрение, сравнено с трениране на мускулна група 2 пъти седмично с 1 базово движение в 7-8 х3-5 да кажем/както повечето тренират тук/, но пак ще има прогрес. Тъпото при горните схеми е, че младите едно не тренират някои базови движения, а другото е, че е в неправилните протоколи. Затова и нямат прогрес.
Хо, аз вчера тръгнах с подобна схема, която я направих, защото просто ме кефи и ми доставя удоволствие, само дето гърдите са с бицагата :-)  Всеки път имаш базови в ниски бройки и базови или изолиращи в по-високи. Просто не ги тренираш по 2 пъти седмично. Всеки си знае!

Петко К,
Ясно ми е за нещата, които упомена-съгласен съм, както и за зоба, но не говоря чак за такава визия. А общо взето да доближиш възприетите “стандарти”, колкото и някой си да ги е измислил и въвел-не само да порастеш на обеми, но да е с приетата уж симетрия. Например при съответна гръдна, ръката и прасеца да са ти еди колко си, бедрото еди колко си, талия и т.н., ръката да ти е еди колко си от обиколката на главата и т.н. Не точно, но да вървиш в такава посока. Ей това е по-трудното, защото са много, много фактори. Или това натурал не може да го постигне-може и да е така, знам ли!

Мнението беше редактирано от Деян на 03.09.18 14:05.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1