ॐ Zen Point ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

03.03.19
10:17

Честит празник!
———

Не пиша, щото ме удари поредният вирус и няма какво да кажа.

Храната - ок. Движение - ньет. Температура, болки навсякъде. Предполагам, следва антибиотик номер 3…

Тая е станала толкова дебела... 🙂)) Сега е на диета, че ще почне да се търкаля скоро. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.19 10:18.

03.03.19
12:59

казано от Т. Тодорова на 03.03.19, 10:17:

Не пиша, щото ме удари поредният вирус и няма какво да кажа.

Храната - ок. Движение - ньет. Температура, болки навсякъде. Предполагам, следва антибиотик номер 3…

3 антибиотика за една зима...не е никак ок. Никаква имунна система няма да остане след това. Ако толкова на често ги приемаш, нищо чудно че лесно прихващаш вируси - не останало нищо, което да ги бори.
Аз бих се замислила сериозно за някаква подкрепа на имунната система, дори и чисто аптечен препарат да е, докато укрепне малко.

Т. Тодорова

03.03.19
13:10

Замислила съм се, Марго, започнах разни неща да пия, но иска време, докато се позакрепят нещата. Изобщо не съм доволна от това положение.

Антибиотици приемам, когато развия бронхит, примерно, не защото си ги пия по подразбиране, ако кихна и вдигна температура. Винаги съм избягвала лекарства и съм взимала такива само при необходимост, но в последните две-три години често ми се налага. А серия като тази никога не се е случвала.

Целенасочено ще поработя по този въпрос.

Т. Тодорова

07.03.19
12:46

🙂

Оздравявам вече, прескочих антибиотика тоя път. Убих се от пчелни продукти и ехинацея на доктор Тайс 😄 - не знам действат ли толкоз бързо или силата на мисълта (моята най-вече 😄) направи нещо, обаче отдавна не ми се беше случвало да не бронхитясам.

Бушоните ми прекъснаха обаче тотално - пак паник атаки, бясна хипохондрия и тотално видиотяване. Критикувам я чат-пат джипка, обаче добре, че беше тя.
Има си и добра страна ситуацията - че поне разбирам, че всичко е плод на нервните ми състояния. Е, обажда се тихо въпросчето “Ами ако не е?” в едното ухо, но все по-тихо.

Разбрах от къде са ми болките иначе - жлъчка. Вероятно пак в резултат на нервите.

Повечко йога препоръча доки. Свежи занимания със свежи хора, релаксации, дишане, свежа храна. Така го виждам, с малко повече позитивизъм, щото накрая наистина ще опъна петалата и ще е супер нелепо. 🙂
—————————————————————————————————————————-
Цяла седмица почивка иначе, нищо не съм вършила. 🙂 Неделята мина в лежане на дивана у майкини - нали сме на един акъл с нея, цял ден гледахме анимации - Пепеляшка, Принцесата и Жабокът, Храбро Сърце, Том и Джери... 😄 Другите дни пак така горе-долу.

Почти без храна, изобщо не ми се яде.

Днес опитах някакъв качамак, после ще ям пилешка супа с две препечени филии и т’ва е. Хем не съм яла, хем не са ми мръднали килата. Пусто прасе. 😄

Иначееееееее... преди малко си букнах билети за Ленчеландия към средата на април и само Ленчето може да каже какви звуци издавам по повода. 😄 😄 😄
Нямам търпение да литна от тука като един бодър Дъмбо и да се приземя на диванчето на даскаличката. 😄 😄 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.03.19 12:47.

07.03.19
13:20

казано от Т. Тодорова на 07.03.19, 12:46:

🙂
Разбрах от къде са ми болките иначе - жлъчка. Вероятно пак в резултат на нервите.

Точи, освен от нерви, жлъчката се възпалява от неправилно хранене/неправилно гладуване и непиене на вода. Моята я извадиха, нали знаеш. Та... внимавай с неяденето и водата.

Радвам се, че ще ходиш в Ленчеленд 🙂 Поздрави на Ленчето и да си прекарате супер!

Мнението беше редактирано от Елена на 07.03.19 13:29.

Carbohydrate

08.03.19
08:04

Честит 8 март!

Т. Тодорова

11.03.19
22:15

I’m back 😎

Още откашлям, ама съм жива, права и се активизирах.

Днес цял ден обикалях по задачи - смяна на ЛК, което звучи лесно и прекрасно, но ми отне време от 12 до 15:30. 😳
Банки, манки - стиснати са, мамицата им. Млади хора, работещи и с възможност да си плащат вноските, искат да си имат дом и те им режат крилата. В крайна сметка се разбрахме да вземем квото ни дадат, пък после да говорим за допълнително финансиране. Да се разбира - допълнителен потребителски кредит след ипотечния. На преференциални условия, разбира се. 😃
К’вото такова, ш’ се опраим. Май е по-добре да се примиря с някои неща, вместо да си съсипвам здравето от тревога. Да сме здрави само, ще работим колкото е нужно и т’ва е.

Движение:
Събраха ми се 7-8к обикаляне. Много яко време, любимото ми. ❤ Вечерните 3к с чнт с учебници.

Вкамених се тия десет дена, сега ме боли хълбокът от вървенето. 😃

Храна:
- флапджак пюър нутришън (уж пише “ийт пюър”, па вътре веге маргарин... мех.. иначе вкусно много
- салата от цвекло, орехи, царевичка
- една палачинка, хитро намазана сва бонбона линд, поради липса на нещо, дето да ми хване окото
- салат айсберг, черита, краставиьа, авокадо, една вратна пържола, страшна ❤
- литър вода, литър чай против лудост и безсъние 😃
———————————
Единственото, което ми липсва от Кейп Код са гледките. Божествено. Не знам къде ще видя пак такива цветове някога. Същото беше и по залез, само заради това ходех да тичам понякога - хълмист път, отстрани гора и малки, спретнати къщи, над мен това небе, а по някое време насреща - океанът. Е, и чат пат някой черен, дет те гледа като пържола или направо ти обяснява, че си 😃, ама за тая работа си има слушалки и спотифай.
Аз не успях да ги снимам добре тогава, но един от колегите, които още работят в хотела, беше постнал изгрева днес. ❤
Няколко пъти ми се е случвало да сънувам, че се връщам там и се вълнувам само за т’ва как ще се полюбувам на небето. Има да сънувам... 🙂)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.03.19 22:18.

Т. Тодорова

12.03.19
19:55

Днес:

- протеинов бар
- час и нещо по задачи
- 45 минути Пилатес (тая Кристина ми строши кокалите, нямам такива проблеми с тягите и раменните преси 😃), ще ходя ❤
- малко кефир
- сандвич
- салата от зелени работи, малко крема сирене и малко ‘ляП

2л вода
———————-
Ще се потъркалям един час по диваните и лягам 😴

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.03.19 19:56.

Т. Тодорова

13.03.19
14:04

Сега видях, че съм писала 29 февруари по-горе...

13/03/2019 (23)

Джипито ми твърди, че съм куку, но съм убедена, че не съм чак толкова. Нервите са си нерви - т’ва не ме прави луда и безсмъртна. Още откашлям, гърдите ми кънтят повечето пъти, спя по триста часа и заспивам за една секунда.
Отделно съм се сдобила със СРДЧ може би, колит някакъв.. нещо по-лошо, незнам?  Боли ме на няколко места по пътя на дебелото черво (вече месец) - леко вдясно, малко повече точно под ребрата и най-вече лявата му страна, пред бъбрека. Гади ми се сутрин и после по няколко пъти на ден, нямам апетит почти. Взех някакви капки за такива състояния, Иберогаст, помагат ми.
Тъй като ме гледат странно вече в кабинета, леко с досада, леко с подигравка, взех си час за частен преглед при д-р Калчев в Каспела. Чак за 21-ви. Много ми е притеснено.
Яд ме е, не щото ще платя 60-70лв за преглед и евентуално някакви изследвания, а щото веднъж за 32 години ми се налага да се търси по-старателно някакъв проблем и трябва да ми е неудобно от факта, разбираш ли...
Че ги тълкувам нещата по възможно най-лошия начин - така е, но не си измислям болки и дискомфорт, и проблем със сигурност има. И много се надявам да се разреши лесно.
—————————-

- две филийки от ония хлябове с целите зърна, мокрите; малко шунка и малко кашкавал
- едно слабо кафе с оризово мляко, за да не заспя над компа
- протеинов или овесен бар
- салата с филия или оризовки

Движение:
3к бързощък само, утре пилатесче

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.03.19 14:35.

13.03.19
14:16

Имах преди време такива болки под ребрата в ляво-нито се усилват,нито нямаляват в дадено положение...просто някакъв силен дискомфорт.
Та след бем ли ,колко прегледа,пиене на каши и тн...накрая ми казаха ,че защото там има извивка червото ,задържат се газове и имам дискомфорт,който се усилва след ядене да речем.

Т. Тодорова

13.03.19
14:34

Бе тука и други неща има. Лошото е, че сама до нищо не мога да стигна (не ми е и работа), щото симптомите на елементарни състояния се припокриват с тези на най-непоправимите и човек може да се вкара в такъв филм, че съвсем да спихне. Зат’ва трябва някой с необходимата квалификация да обърне внимание, когато казвам, че ме боли наред с всичко останало, особено като продължава вече толкова много време.

13.03.19
14:35

Отивай на гастроентролог и не чакай джипито да ти обърне внимание, щом досега не го е направил.

Т. Тодорова

13.03.19
14:37

Тя бая внимание ми обърна, в интерес на истината, но е убедена, че е на нервна почва всичко.

Отивам - първият свободен час беше за 21-ви.

Сега отивам да работя, да се разсея малко. 🙂

13.03.19
16:01

От опит да ти кажа, че СРДЧ много трудно се лекува, ако въобще се... Опитах се да правя елиминационна диета и не издържах... Отиди си на гастро, както каза Боби, за да затвърдини да получиш мнение.

Т. Тодорова

13.03.19
16:12

СРДЧ ясно, че иска жертви. Зорът ми е да се изключат по-сериозните неща.

Т. Тодорова

14.03.19
12:51

14/03/2019 (24)

- слабо кафе с мляко
- 45 минути строшаващ пилатес (като бръмбар по гръб съм просто, хаха, но много ми харесва, че Криси набляга на правилно изпълнение и упражнения за мобилност доста) + 2км до залата + още 4к обикаляне по задачи
- овесено барче и шоколадово брауни от едно любимо магазинче на главната <3
- малко пилешка супа без застройка, филия
- вечерта още 4км обикаляне до курса и обратно... с багаж
- пилешка супа, филия

- пчелно млечице, ехинацея капки, иберогаст капки, магнезий

Т. Тодорова

15.03.19
13:28

15/03/2019 (25)

Днес пълен айляк, малко задачи преди обяд, обилно хранене 😃 за пръв път от много време, работа на бюро до вечерта.

- слабо кафе с оризово мляко
- френска пържола, повече от половината на една гръцка салата, половин пърленка - шИ пОкна 😃, ама огладнях наистина за пръв път от 20 дена
- довечера порция бистра пилешка супа без нищо

Болки тук таме, сърцебиене, писна ми на... заклевам се.
——————-
Утре ще видя малко пудовките да развъртя. Изобщо не ми се напъва с няк’ви интензивни неща - става ми физически гадно само при мисълта да вдигна нещо тежко. Ново 20, ма и тва ще мине.

15.03.19
14:27

казано от Т. Тодорова на 15.03.19, 13:28:

става ми физически гадно само при мисълта да вдигна нещо тежко. Ново 20, ма и тва ще мине.

Чай,че днес е петък да попитам:
-А каса бира...на теферич?

Т. Тодорова

15.03.19
15:10

Не, благодаря. Алкохол да не видя, нито цигари. О, шок. 🙂
Тотално отвращение изпитвам като ми предложат алкохол.

Ако има някаква полза от хипохондричните пристъпи, които не съм сигурна дали не се точат все още, придружени с много четене на всякакви материали, тя е, че пиене и пушене заобикалям от далече и без капка колебание.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.03.19 16:21.

Т. Тодорова

16.03.19
21:00

16/03/2019 (26)

Още едно голямо плюскане днес - пица и някви сладки неща. Стига ми толкова, връщам се пак към леката храна, много по-добре ми е. Това беше на обяд - изобщо не смятам да вечерям, само чай и вода.

Кратка разходка, опити за пудовки - не ми се получи, нямам пауър за такива мятаници. В понеделник съм на пилатес, ще мина през фитнеса да направя някоя тяга и тръстер за разкош.
——————————————-
Водих майка на кино, че не беше гледала 3Д (лично мен не ме кефи, ама да види жената) - гледахме “Кралско корги” 😄, а в залата имаше 4-5 майки с по едно дете всяка, двама бащи с техните си отрочета и моята майка - с нейното. 😄 Всички разбраха, че ни е забавно, естествено, хъхъ.

С’я една кучешка разходка, баня и дан льо креват. 😴

Т. Тодорова

25.03.19
17:46

Имам леки пориви да пиша от време на време, но сядам и няма какво да кажа толкова, освен да мрънколясвам и дори да не ме интересува приятно ли ви е или не 😄, за самата мен не е продуктивно и полезно да се самонавивам.

Започнах горе-долу да ям, не тренирам с тежести и продължавам да съм си все толкова изтрещяла. 🙂))

Не е като да няма за какво, де - банката ми сви очарователен номер, като ме накара в последния момент да търся поръчител и в най-общи линии - няма кой да ни помогне (по-скоро никой не иска да ни помогне), въпреки желязното обезпечение, предсрочното покриване на кредита и юридически бетонираните договори, които предлагаме. Само двама души, всъщност, изявиха желание - единият не може, щото се самоосигурява, а на другият му предстои покупка на жилище. Благодарна съм им така или иначе, щото всички останали предпочитат да видят как си губиш къщата, вместо да си нарушат покоя, а после да цъкат с език, докато си пийват ракийката: Ей, как можа да им се случи, мноо тъпо, майна.. цъ, цъ, цъ...
От една страна го разбирам напълно, от друга ми е тъжно.
——————————————————————-
Много йогствам 🙂, слушам релаксиращи музики и звуци, поръчах си дифузер за етерични масла, пия много чайчета, чета книги за аюрведа и дихателни техники... 😄

Ако не се спомина покрай описания по-горе проект, ще си прекръстя дневника на “Zen Point” (Зен Точка 😄)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.03.19 17:47.

Т. Тодорова

26.03.19
19:14

Днес:

бири, цигари - шейм он ми, ама ми гръмна главата след всички откази и гърчове (между другото, установих, че ако си пушил като гъз много време и си пил като такъв, си има съвсем реална физическа абстиненция, осъзната или не... и т’ва, че цигара ми спря ЗАДУХА и СЪРЦЕБИЕНЕТО, и паниката, го доказва - не казвам, че трябва да се пуши, за да се чувства човек добре, но ако спре да пуши и нещо му се случва, може да не си мисли, че ще мре, а да стисне зъби и да го преживее, докато се отърве)

свиня с лук и гъби, и варен ориз, сутринта една закуска тип “кисело мляко с плодове и овес”, вечерта - фъстъчено с мед; притеснява ме фактът, че губя тегло без да полагам усилия, плюс още няколко неща, но тази седмица съм планирана за колоноскопия по повода (може би ще я отложа за другата, за да опраим документите), та ще се види к’во става точно

В крайна сметка, се свързах с един приятел, с когото от поне 7 години говоря само по празници. След всичките ми задавени, тревожни обясняния, каза само: От кога трябва да ти стана поръчител?
След няколко часа и още някви обяснения от моя страна, включително и как съм намерила вариант без поръчител, благодарение на един друг човек, който се задейства снощи, още докато беше на три ракии, гореспоменатият каза: За еди колко си време, т’ва са по еди колко си на месец - ще ти помогна, споко, не се притеснявай.

Аз съм малко гламава и емоционална (малко, хаха), както знаем, но мисля, че това беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Някой толкова от сърце да иска да ти удари едно рамо, без никакви условия и притеснения. Чак не знам как се приема спокойно такава безкористна помощ, ама да приемем, че имам склонност да драматизирам и преекспонирам. 🙂

Вероятно е да не се наложи да ползвам услугите нито на единия, нито на другия, ама тая реакция е безценна, особено като става дума за толкова сериозен залог. Мисля да им издигна паметник и да им се закълна във вечна вярност заради т’ва. 😄
———————————
40 минути йога с Шива Рей, арома лампа и работа на комп, на фона на синтетични горски звуци 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.03.19 19:18.

Bart Simpson

26.03.19
19:29

Веднъж ми трябваше много пара когато започвах един от проектите си.
Отидох в едно близко село, където по това време имше десетина българи и няколко новодошли с мюсюлмански имена, но българи.
На всички до един съм им помагал и разкарвал насам натам за документи, абе знаеш, но инглиш, но кар.
И всичките извадиха по хиляда, по две и един пич имаше- Мехмед, не го познавах добре и затова и вообще не се обърнах към него.
С Илхан и другите пичове уговорихме дати, суми, банкови сметки и Мехмед вика-Васко, ти имаш добри очи, ще ти дам и аз 500.
Мацката ми беше с мен и ме познава множо добре, та ме помоли да и донеса телефона от колата, да не ревна пред момчетата.хахахахаха.
Много го обичам тоя пич, отдавна си е в Бг, но още си пишем понякога.

Т. Тодорова

27.03.19
15:30

Мда 🙂
————-
Днес:

- кафе с мляко
- задачи, задачи..
- в хепито: джоланче по ловджийски, малка чеснова чабата, провансалска лимонада и чийзкейк с ядки и шоколад 😄
- кафе без мляко
- никаква идея какво ще вечерям, нещо салатесто ми се върти

2-3к щъкане само.

Започнаха да ми се нареждат нещата и ми стана по-спокойно. Нямам сърцебиене днес, нито болки, нито гадене, нищо. Юхуууу 💃🏻

Провкт “женичка” продължава да се движи и днес съм на маникюр. 😅

Да покажа и евентуалната визия на къщата. Тя сега е горе-долу с тия форми, та това е лесноизпълнимо.
Не мога да повярвам, че започват да се случват нещата. ❤

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.19 15:33.

27.03.19
15:46

Чудесно изглежда къщата. Ще строите или ще реновирате?

Т. Тодорова

27.03.19
15:49

Не питай 😃

Трябва да се бутне втория етаж, да се направи хидроизолация в основата, да се излее една плоча долу, бетонен пояс върху камъка, ако ще може да носи, втора плоча, изграждане на втория етаж и покрив.
Препострояване на гараж и тотален ремонт на едно друго помещение. И към 60м ограда 😅

27.03.19
15:52

Ибаси...

Предполагам че само документално е по-добре така, отколкото да съборите всичко и да направите нова.

Успех пожелавам, звучи си като амбициозно и трудно начинание.

Т. Тодорова

27.03.19
19:48

Това е моята визия за нещата. 😃
Ще водя в събота строител и конструктор да видят и да кажат. Но каквото и да е, е супер амбициозно, да. Така или иначе, апартамент няма да струва по-малко, соу...

Т. Тодорова

27.03.19
19:55

Иначе го виждам така, щото външните стени на първия етаж са 70см камък - защо да ги руша...А и съм сантиментална, баба и дядо сами са зидали, не искам да унищожавам всичко.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.03.19 19:56.

Bart Simpson

27.03.19
20:54

Къщата е като татуса, никога не е завършен, или пък ако има такъв/а, която да е, то започваш друга.

Т. Тодорова

28.03.19
09:50

Васе, с нашия ресурс, това ще е първата и последна къща, с която ще се заемем, но пък ще е абсолютно достатъчна, когато стане, живот и здраве. 🙂

Bart Simpson

28.03.19
10:07

Мисълта ми беше, че къща е лайв тайм проджект.
Винаги има какво да и до направиш.

Т. Тодорова

28.03.19
10:28

О, със сигурност. Еми ще правим, аз съм ок, докато съм на крака, да действам. 💃🏻

Т. Тодорова

29.03.19
18:33

Взех да хапвам много доволно, уж с диагностична цел само, пък то взе, че ми хареса. 😄
Обяснявах снощи на К., че ако не беше тоя ББ Тийм, щях да съм 150 кила вече и той: Аха, и кво - трябва да им благодаря ли? 😄 😄 😄 😄

Та днес - пържоли, салати, няк’ви домашни кифлички тип “мини мит с кренвирш”, ама не с кренвирш, чай много, вода много... Вчера конско, картофи на фурна, моШно сладолед.

И не, не мога да кажа, че губя тегло, веднага бухнах. 😄 Почва да ми минава хипохондрията съвсем, вече изобщо не мисля за тия неща. Ама от къде се отключи т’ва нещо, страшна работа беше.
——————————-
Ново закучване с къщата - институции, документи, всичко е пълен кенеф и ще се забавим с още поне месец.
Една приятелка ми вика: Споко, ти си моят еднорог, пухкав и розов, с брокат на копитата, всичко ще е ток.

Ма той умрял, ма, 😄, къде го видя тоя еднорог, викам, един патрав кон остана, безпороден. 😄

Майтапя се, де, ще оцелея, ама ми писна на всички финтифлюшки. Утре мисля да ида да опитам да направя някоя тяга, ама хич нямам желание и чак се надявам да изскочи някаква работа. 😄 Искам приглушена светлина, шавасана и някой да ме храни с ягоди... без да вдига шум, за да не му извия гръцмуля. 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.03.19 18:36.

Bart Simpson

29.03.19
19:00

Преди няколко дни си мислех същото нещо.
Ми аз бях 108 кила със сандвичи с бял хляб преди лягане и с до 12-13+ бири дневно.
С поемане на въздух за да си вържа обувките и всичките тея неща.
Та си мислих, ами ако........
Сега щях да съм 130-килограмов глиган
🐗

Т. Тодорова

29.03.19
19:57

12-13 бири на ден... сериозна работа. А аз си мислих, че аз съм най-голямата алкашня. 😄

Сега покрай вирусите като намалих храната и отрязах пороците, явно почнах да свалям нетипично лесно, ама нали в кухината между ушите беснее хипохондричният ми демон, та реших, че налЕ... Хуц-хуц и аре. 😄
Майка и Камен умряха от смях като им казах, че губя тегло, хаха. 😄 😄

Т. Тодорова

30.03.19
15:20

30/03/2019 (6)

Спане до 10:35 🙂

Първата храна - ей сега, в 15:00 - овесен бар с шоколад от ПН, едно кисело мляко хармоника 2% с доза протеин вътре

За вечеря: вратна пържола, маринована, салата от черита, авокадо, краставица, маслини и орехи, и лук...

Между храненията - ягоди. Вчера си пожелах ягоди и тишина, Камен днес донесе едно кило и излезе. 😄 Телепатия ли е, съдба ли, не знам, ама добре се получи. 🙂)))
——————-

Движението:
тренировка, разходка и евентуално още една тренировка после, че К. си харесал площадка и иска следобед да се пънем там. Мех. 😄

1. Редуване (5 пъти) на тройки клек с тройки раменна @25кг, почти без почивки
2. Редуване (5 пъти) на тройки тяга @55кг с 5-7 повторения лег с дъмбели по 10кг (леки ми бяха, но ме измързя да ходя до другия край на залата за други)
3. Кратък разтяг

Ако ходим после навън, ще взема една 12-ка в колата и ще видя какво кратко нещо мога да сътворя с нея, въпреки че това раздвижване в залата така ме натовари, най-вече психически, че после казах “Благодаря” на банкомата след като ми изплю банкнотите. 😄 😄 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.03.19 11:16.

Т. Тодорова

31.03.19
12:10

31/03/2019 (7)

Пак доста сън, разходки, задачи по къщата - да си кажат днес тежката дума конструктор и строител, и започваме да организираме чистенето. Ей т’ва ще е фънкшънъл фитнес... Ще си го изчистим сами, че приятели не е удобно да занимаваме, а фирма иска 3-4к с извозването (ококор-ококор). Ей там ще стане бийчбодито. 😄

Унищожаването на ореха трябва да се организира също, ще питам в общината към кого трябва да се обърна. Орех на 60 години, лошо ми става... Да се орежат лозите...

Дърво може ли да се мести?! Една ябълка има, дето не ми се ще да я свитвам хич.

Храната:
- соленки с кашкавал, кафе
- ягоди, орехи, домашен черен шоколад с морска сол
- пържола или сирене тип “бурата”, салата
- чай вода, чай, вода...

31.03.19
12:25

Може да се мести, зависи колко голямо е дървото и колко надълбоко и с какво ви се копае.

Ако е фиданка на 1 година - става за 10 минути с кирка и права лопата. Ако е по-дебело вкоренено дърво на няколко години вече иска изкопна техника. А ако е вече 10+ см ствола иска специална техника, която не знам дали изобщо я има в Пловдив.

Т. Тодорова

31.03.19
22:30

Димо, тенкс. Ще трепем, пък ще садим после.  🙂

Няма да бутаме, “само” свиреп ремонт ни чака и няква бумащина. Светна ми пред очите, щото като заговорихме в цифри и като ми казаха 150-200к, ако много държа да строя... мех. 🙂))))

Всичко точно, светлина в тунела има засега, добавям си 100 свинки с 16-ката и снимка на Бари, с когото е възможно да се видим към края на април. О, йе 🌈

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1