02.01.19
12:14
ЧНГ, АSL, ВНЛ, етц, нова година е, пак равносметки, пак планове за ново аз.
Навън е сиво и е 5 градуса, но всъщност моренцето и знойните плажове са зад ъгъла. Който като мен е натрупал на неправилните места излишни килограми и иска да си намери съмишленици, подкрепа и компания да се отърве от мазнинките за да е секси на плажа е добре дошъл да се присъедини, жени, мъже, атакчопъри - важното е да искаме бийчбодита 😄. Имаме 6 месеца до началото на сезона, хем е много, хем като миг ще се изтърколят, така че най-добре да се захващаме овреме.
Всеки е свободен да качи снимки на начална форма и да поства ъпдейти на седмица или две или колкото сметне за уместно. Състезателен елемент няма да има, но на всички които на края на предизвикателството имат напредък обещавам пуул парти и студени напитки за моя сметка (да си покажем бийчбодитата пред публика 😄 )
Ще помоля тук само регистрации - начални снимки, мерки, теглилки и планове и после периодичните отчети, а приказките ще са в другата коментарна тема.
Успех на всички и “вътре мечки няма” (май в случая ще има поне една в мое лице хаха)
Темата беше редактирана от Димо на 02.01.19 13:04.
Domaine Bousquet Био бяло вино Reserva Chardonnay 2019
Domaine Fernand Engel Био пенливо розе Brut 2019
Domaine Bousquet Био червено вино Reserva Pinot Noir 2019
Domaine Bousquet Био червено вино Reserva Malbec 2019
Domaine Fernand Engel Био розе Pinot Noir 2019
Domaine Fernand Engel Био бяло вино Pinot Blanc Reserve 2019
Още предложения от BB-Shop
Хайде аз да съм пръв с излагацията 🙂 Нека. Колкото по-зле сега, толкова повече мегдан за подобрение до лятото 🙂
02-01-2019
Целта ми е да сваля 15 кг в следващите 6 месеца. Както винаги съм действал в такива ситуации, всеки ден ще броя калории, ще вдигам щанги и ще правя кардио. Имам Маратон Пловдив да бягам в началото на май, така че и това ще ми е допълнителен стимул да се отърва от мазнините.
Положението е зле в момента, но съм оптимист.
02.01.19
14:14
Аз малко се обърках с тия 2 теми.В последствие ми се изясни картинката.
Включвам се в предизвикателството.До лятото си поставям за цел да смъкна около 7 кг като се надявам това да се основно мазнини .
До няколко дни ще приложа начални снимки.
Тегло - 87+ кг., талия 90+ см.
Горе-долу така изглеждам в момента, снимката е на 2 месеца, но нямам промяна.
Имам около 10 кг. излишни.
Мнението беше редактирано от Петко К на 02.01.19 16:04.
Супер начинание Димо 🙂 Включвам се и аз разбира се 🙂 След почти два месеца болки в кръста нещата са по-добре и е време за започване.
02.01.2019г.
Мерки и теглилки:
Години-52
Тегло- 80кг.
Гръден кош-максимално стегнат-113см.,пълно вдишване без стягане-109см.,издишване-102см.
Врат-41см.
Предмишници-дясна 30,лява 29см.
Рамене-121см.
Бицепс-десен 36,ляв-34,5см.
Талия-100см.
Ханш-98см.
Бедро-дясно 58,ляво-57см.
Прасец-38см.
Цели за идните 6 месеца:
Откъм здравословност-спиране на алкохола,солта и белия хляб(през изминалата година успях да се справя частично само с последното...)
Откъм визия-понеже съм мазен,но нямам мускули,ще приложа различна стратегия от другите участници в предизвикателството,а именно ще кача в първите месеци десетина килограма докъм 90-92кг. (впрочем никога не съм бил повече от 82 и не знам ще се получи ли 😄) ,и през май-юни и началото на юли да поизчистя до 82 примерно.
Доста съм бил непостоянен в изпълнение на целите,но се надявам взаимно да се надъхваме и да успеем 🙂 🙂 Успех на всички!
Мнението беше редактирано от old_man на 03.01.19 16:53.
02.01.19
20:41
То се е видяло, че пак аз ще съм най-дебелият участник и с най-много лой, както и това, че е много вероятно разлика голяма да няма /ако не оправя храненето/ при приключването на поредното предизвикателство, но от уважение към форума и участниците, ще се включа. Мисля визуалната промяна и телесната композиция са най-съществени, та освен ръста и кг. ще опиша и обиколките просто за инфо.
Години: 45
Ръст: 179 см.
Тегло-106 кг.
Обиколка през пъпа с издишан въздух и стегнат корем, но без хлътване-102 см.
Обиколка талия с хлътнал корем-100 см.
Ръце-42 см. лява и 41 см. дясна.
Бедра-63 см.
Гръдна през зърната отпуснат-117 см.
Раменна отпуснат-135 см.
Врат под адамовата ябълка-45 см.
Здравейте, аз също ще пусна, понеже много се отпуснах покрай контузията, а като цяло съм най-зле понеже нито съм як, но за сметка на това шкембето порасна добре.
Целите са ми да си върна издръжливоста и да сваля сланинките, като за мен това значи под 80 см минимум, сила и тежести не тренирам, затова че не очаквам голяма разлика освен в корема. Сега тези мерки ги взех след като хапнах и пийнах добре, но си усещам сланинките.
Въпреки че с храната не съм прекалявал, поради занижената физическа активност килограмите нарастнаха.
Години: 36
Ръст: 174 см.
Тегло - 74 кг.
Обиколка през пъпа отпуснато -88 см.
талия отпуснато -86 см.
Ръце - 32-33
Бедра - 54 см.
прасци - 40
Гръдна обиколка - 99 см.
П.С - Аз също се включвам от уважение към хората, които искат да променят нещата и да си дадат малко зор през тази година.
П.С - 2 - Понеже най-големият ми проблем е алкохола и редовната му консумация, мисля през седмицата да го намаля до 50-75 мл твърдо и до 150-200 мл вино. Като ще го меря всеки ден от тук насетне. Евентуално до без алкохолни дни. Така и така с рогата напред.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.01.19 22:05.
Много хубаво предизвикателство. Аз се включвам задочно, защото е почти невъзможно до юни да сваля 30 кг, а и искам да свалям бавно, но ще следя темата с интерес и ще си свалям килограми... малко отстрани. 🙂
Много е хубаво, че хората тук се мотивираме взаимно и се радвам, че съм част от BB Team! 🙂
Коригирам си част от мерките спрямо сутринта иначе няма да е честно, после да напиша еди колко си съм свалил 🙂
Тегло - 73 кг.
Обиколка през пъпа отпуснато -85 см.
талия отпуснато -83,5 см.
03.01.19
14:16
казано от Елена на 03.01.19, 06:24:
Много хубаво предизвикателство. Аз се включвам задочно, защото е почти невъзможно до юни да сваля 30 кг, а и искам да свалям бавно, но ще следя темата с интерес и ще си свалям килограми... малко отстрани. 🙂
Много е хубаво, че хората тук се мотивираме взаимно и се радвам, че съм част от BB Team! 🙂
Чудесно е , че се включваш Елена.Предизвикателството няма състезателен характер.И всеки постигнал прогрес през този период е победител.Важно е да имаме фокус който да ни води към целта.
Очакваме още някой да предизвика себе си 😉
Ами записвам се 🍸
Очертава се напрегнато начало на годината, та ми трябва отдушник, развлечение, малко допълнителна мотивация 😊
04.01.19
10:54
Е, айде и аз. 😃
Очертава се да е по-забавно от предния път и да кипи мохабет. 😃
Току-виж с новата мотивация не потъна в девета глуха пак. 🐽
Бийчбоди надали, ама 20 кила ще ги смъкна. 🐖
Ще се джойна в партито и аз 😁
Моите цели са тези:
- не плочки, а да смъкна мазнините в по-здравословни граници
- няма да следя калории, ще се храня интуитивно, но без да преяждам и както казах и в дневника искам да се науча да оставям храна в чинията, ако съм се нахранила 😉
- да правя по-здравословни избори
- да съм постоянна в тренировки и хранене
- няма да се тегля и да взимам мерки, ще разчитам на снимки
Но за протокола в момента съм към 62кг, може да се претегля отново в края.
Слагам някаква начална снимка (която може да сменя с по-коректна) с готини чорапи 😁
Мнението беше редактирано от Sanya на 05.01.19 08:53.
Видях, че не съм си сложила пост тук. И аз съм в кюпа. И аз не за плочки. Гоня 66кг тегло. Започвам от 73.5кг тази сутрин. Броя калории ориентировъчно. Гоня окооо 2к на ден. 4 тежки тренировки в седмицата. До средата на февруари ще се опитвам да имам бонус по един 5км крос, но няма да е задължително. Снимки по-натам.
04.01.19
19:15
Моите цели за следващите 6 месеца:
*** Стартирам от 96кг (да, знам, че е супер много, но и повече беше)
*** Искам да докарам до 76кг
Други неща, които бих желала:
*** Да се науча да ям по-бавно и да оставям храна в чинията, ако ми е било достатъчно (тук се припокрива със Санините желания, но важно е)
*** Да не правя компромиси с тренировки, освен в свръхнатоварени откъм ангажименти дни (тоест, ако се налага)
*** Да изключа пороците - да, трябва да ги изключа, защото не мога да бъда умерена с тях. Винаги си казвам: е, едно от това, едно от онова, голяма работа - не ми се получава така, няма и да ми се получи.
Снимки засега не искам да качвам. То е ясно какво става. 🙂
Тренировките ще си останат основно по интервалите, които напоследък правя, като ще си добавям и по нещо друго (йога, пътека с наклон, по-рядко някоя групова, пудовки - в зависимост от това къде съм и как съм).
И така. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.19 23:20.
Цоп и аз! Днес успях да се снимам тематично по бански. Ще напиша кг без мерки:63 кг.
Целта ми е чистене на гърба, ръки и коремна област. Ще се снимам 1 път в месеца и това ми е критерия.
Стратегията и нагласата ми е като на Саня.
Успех на всички батковци и мацки за бийчбоди 🙂
04.01.19
20:49
Здравейте и от мен 🙂 Казвам се Крисия и се включвам в предизвикателството хубаво тяло за лятото. От днес започнах упражнения за крака и дупе, също и за плочки на корема 🙂 Въпроса ми към по-компетентните е кои упражнения са по-ефективни за хубаво дупе - клекове и напади или дънки кик и бридж лифт?
04.01.19
21:04
казано от Крисия Иванова на 04.01.19, 20:49:
Здравейте и от мен 🙂 Казвам се Крисия и се включвам в предизвикателството хубаво тяло за лятото. От днес започнах упражнения за крака и дупе, също и за плочки на корема 🙂 Въпроса ми към по-компетентните е кои упражнения са по-ефективни за хубаво дупе и махане на бричове - клекове и напади или дънки кик и бридж лифт?
04.01.19
23:20
Така изглеждам в момента, дано ги разкарам бричовете
И аз като мерудийка на манджа се включвам. Мерките за два месеца са надолу, но резултата не е красив. Още малко да сваля без да качвам ММ ще се нацепя, ама на стрии яко и краката ми ще станат като на Фики 😀 Нормално при малкото тренировки последните два месеца да не съм в топ форма. Време е да вляза в ритъм, не защото е началото на годината, а защото целите ми изискват тренировки по план и без оправдания в следващите 9-12 седмици. Дали ще кача килограми или ще свяля е без значение, честно казано за първи път не знам на къде ще тръгне кантара. Просто искам да се чувствам жива и да усещам якост във всяка част от тялото си, както преди. Постигна ли го дори на 65кг. ще имам плочки. По-важно за мен е да имам стегнато тяло без целулит и стрии, пресата е лесна имайки се предвид, че в момента съм по-ниско тегло от обичайното за сезона.
168см/58,9кг
Мерки:
Талия:68см
През пъпа:78см
Ханш: 93см
Бедро: д55,5см/ л55см
Прасец: 33см/32,5см
Раменен пояс: 100см
05.01.19
09:20
Хайде и аз да се отчета с начални снимки и мерки
Години: 40
Ръст: 162
Тегло: 59
Талия: 65.6
През пъпа: 70.5
Ханш: 92
Гръдна: 83.5
Бедро л : 54
Бедро д : 55
Пръсец л : 36
Пръсец д : 36.5
Ръка: 26
Цел изчистване на мазнини най-вече в долната част.
Мнението беше редактирано от Maria Kenen на 05.01.19 09:38.
05.01.19
11:32
Цели:
- спиране на сладки и тестени неща форевър/ съжялавам бабо- от баницата ми запази само яйцата и сиренцето/ 😀
- спорт -колкото се може по-често, напр. всеки ден
- сваляне на килограми/поне 10/ и оформяне
- справяне с преяждането
- мисля да не следя калории до определено време
Такаа до март месец трябва да сваля 10 килограма-може и повече и да изградя/ запазя горепосочените навици. От 1-ви януари- досега имам 5 свалени килограма- храня се равномернобалансирано и правя кардио почти всеки ден, а силови-3 пъти/седмично. Мисля като стигна плато с кг, да започна да ограничавам въглена до 50гр..даже и за кетоза мисля,но ще видим.
Мерки:
години: 22
ръст: 171см
тегло:68,6кг
талия: флексирани мускули- 75/
отпуснати-80см
умбиликално: 90см
ханш: 98см
гръдна обиколка: 91 см инспириум/ 88 см експириум
бедро л/д : 64см
прасец: 39 см
мишница: 30см
Тегля се всеки ден/мерките ще ги обновявавам веднъж седмично в темата.
казано от Сис на 05.01.19, 11:32:
От 1-ви януари- досега имам 5 свалени килограма
Хехе, ти, с тия темпове, до 15 януари ще си с плочки. 😄 😄 😄
Добре. Включвам се официално. 🙂 Моята цел е да падна под 100 кг до юни. Това значи минус 10 кила.
Обиколки няма да пиша - всичко е в дневника ми. Нямаме голямо огледало, затова снимките са... такива.
Успех на всички!
Мнението беше редактирано от Елена на 05.01.19 17:06.
Хайде, като сте казали, да пробваме. Плочки в никакъв случай няма да изкарвам, ама съм позагубила форма, така че ще пробвам да видя с такъв тип стимул докъде ще стигна.
Записвам се, ще си редактирам коментара със снимки и мерки 😂
И ще си подновя дневника!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.01.19 19:57.
05.01.19
20:13
Да влезе и кака ви в клуба 🙂
Я да видим...
Мерки:
Редактирам ги- взех ги наново “студени” и с моя метър, с който си ги следя!!!
години: пише ги в профила
ръст: 170см
тегло: 66кг
талия: 67 см
ханш: 99-100 см
бедро л/д : 59/60 см
прасец: 37 см
бицепс стегнат : 33 см
Пораснах най-сетне. Това е най-
видокото ми тегло EVER. Тренирам цялото тяло 4 пъти седмично.
Храната средно 2500-2700 ккал.
Плочките могат да излязат за 2 седмици дефицит, но не са ми приоритет.
Целта ми не е да свалям, а да дообработя наличното, както следва:
- повече мускул в задницата, по-малко мас
- по- широк и плътен гръб в горната част и яко задно рамо
- по-изразени странични рамене
-да започна да тренирам ръцете
- да продължа да тренирам прасците на всяка тренировка
- да се върна към тренировката с тежести за корема
Снимките са в криво китайско огледало с крив китайски телефон на шибана директна светлина от наполовина спуснати щори. Но важното е да сме красиви, другото е суета.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.01.19 10:25.
05.01.19
20:35
Welcome to the club Кобра 😜
12.01.19
10:51
казано от Maria Kenen на 05.01.19, 09:20:
Тегло: 59
Талия: 65.6
През пъпа: 70.5
Ханш: 92
Гръдна: 83.5
Бедро л : 54
Бедро д : 55
Пръсец л : 36
Пръсец д : 36.5
Ръка: 26***
12 Януари - седмица 1
Тегло: 58.3
Талия: 63.5
През пъпа: 69.5
Л. бедро: 54
Д. бедро: 55
Л. пръсец: 36
Д. пръсец: 36
Ръка: 26
Мнението беше редактирано от Maria Kenen на 12.01.19 10:55.
12.01.19
11:45
Добър ден, здравейте, грух-грух, минавам да се отчета. 🙂
Всичко ми върви много леко засега, изобщо не ми се налага да полагам усилия.
Не тъпча, храната ми е с прилично качество, не пуша, не пия, тренирам с желание.
Средно тегло за първата седмица - 95.3кг.
В следващите седмици ще го следя по същия начин, доста по-обективно е от тегленето веднъж на еди колко си време.
Не ми се снима, срам ме е, но от друга страна, за килограмите си изглеждам (според хората около мен, пък и според огледалото) сравнително прибрана и нищо не ми виси & не ми се тресе като на почти 100кг женска. (да изречеш 100кг на глас носи един такъв вайб... брррр) 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.01.19 13:40.
Честно казано Кобрата, Дени и други си имат бийч тяло, ама айде, нека са в кюпа и да ни мотивират.
Точки, точно това щях да кажа и аз - визуално си поне минус 25 кг.
What kind of sorcery is that 😳
12.01.19
21:20
Здравейте отново 🙂 От 4ти правя упражнения всеки ден. Плочки на корема лесно ще направя, проблема ми е дупето и бричовете. Дано ми се получат нещата. Някой да препоръча кои упражнения са най-ефективни за тези зони?
Мнението беше редактирано от Крисия Иванова на 12.01.19 21:20.
13.01.19
13:10
9ти ден тренировки. Скачам на въже, правя упражнения за дупе, крака и корем.
Мнението беше редактирано от Крисия Иванова на 13.01.19 13:13.
Криси, дупето и плочките са до ген, но не пречи да се опитваме да стигнем. Аз плочки не целя де.
Има доста материал по темата упражнения за “обло дупе”. Ти какво правиш и защо всеки ден?
13.01.19
14:48
Нека се включа и аз, макар и със закъснение:
Години - 37.
Ръст ≈ 2 м.
Тегло - 109,4 кг.
Процент мазнини - нямам идея, предполагам над 30 %
Спортувам от около 2 месеца, вписвам се тук с цел да съм по-стриктен в храненето и тренировките. Идеята ми е да окастря поне 10-тина кг. мас, и евентуално покачване на ММ.
Като се има предвид изходната позиция, ясно е че няма да го докарам до бийчбоди за 6 месеца, но поне имам мегдан за прогрес 🙂
14-01-2019 отчет.
За 12 дни съм свалил 3 кг - от 103 до 100 кг, което е супер. Сантиметрите на обиколките и милиметрите на кожните гънки и те плавно спадат, добре се движа. Снимки няма да слагам, не мисля че има осезаема визуална разлика още. И това време ще дойде 😄
19.01.19
13:04
Средно тегло за седмица 2:
95.3kg
Точно колкото и предната седмица, но тук е включена и водната задръжка, та следващата седмица разликата ще е осезаема.
Позволих си през тия дни малко повече неща, но не и нещо, от което да се притесня или оплача.
Тренирам си с желание и нямам оплаквания от мързел в това отношение.
Всичко е точно. 😎
Да отчета и аз първите шест дни 🙂
Тегло сутринта на гладно-79,8кг.,почти същото като при започването.
Среднодневен прием-около 2430ккал.Калориен баланс изчислен за около 2350.Не можах да достигна планираните 2600 на ден,тогава може би щях да кача някой грам.
Ясно е,че трябва да вдигна още малко храната,но как?? 😄 Ще опитам сутрин рано да вкарвам повечко калории,па белким има ефект 🙂
Мерки със сантиметъра ще вземам веднъж месечно,евентуално и със снимките ще е така,за да се види има ли разлика.Продължаваме напред 🙂
Здравейте,
и аз се включвам.
В момента се храня по интуиция, като от време на време залитам към пиците. След края на зимния сезон, започвам и да следя калории, ако още съм цял. Тренировките също са разпокъсани, защото се пребивам на всяко каране.
Тегло в момента - 70.3 кг
Цели :
- рекомпозиция + малък cut
- да остана цял до края на зимния сезон
- бонус : да видя плочките, които не съм ги виждал от 8-ми клас.
ПС: Миналата година от Март до Май бях в cut и от 74 кг станах 67. Така, че тази година смятам да мачкам още повече.
Мнението беше редактирано от BuFu на 22.01.19 13:37.
26.01.19
10:58
Седмица 3:
93.5кг 🐽
Без проблеми, само вирусът да развее белия флаг и започвам да тренирам по график.
*** тук почнах от 96кг, преди НГ бяха 98.5кг 😳Мисля, че вървят добре цифрите.. засега поне
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.01.19 11:02.
Да се отчета и тук на официално. Последните 2 седмици съм свалил 1 кг и малко см от обиколки и повече мм от кожни гънки.
За месеца свалени 4 кг. Не е много, не е и малко, но аз и не съм се напъвал много с тренировките и с дефицитите. Потренирвам си във фитнеса полека, хапвам си добре около 2К. Има време за настъпване на педала, засега още ми е далечно и не ми е дошло времето може би. Иначе позитивното е че нямам ден в който да съм си превишил калориите за деня, имам 3-4 дни на баланса, всичко друго в дефицит.
Снимки още няма смисъл според мен, но може и да се снимам и да добавя по-късно.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече