01.07.19
23:31
Здравейте! 🙂
Направих си регистрация преди 6 месеца с идеята за дневник, но все не го започвам иии килограмите си стоят, а времето си лети и на мен си ми тежи 🙂
На 33 години съм, 170 см, 107 кг...
Цел - избрах си симпатичното число 69 🙂 Преди 10-тина години се чувствах чудесно на 59 кг, но сега нещата са различни, така че това поставям като цел. Желанието ми е да съм здрава и енергична, да понасям отражението си в огледалото и да си купувам дрехите, които ми харесват, а не тези, които прикриват една или друга сланинка :(
Виждам, че тук има много мотивиращи дневници на трениращи хора и се надявам това да ми помогне да бъда по-сериозна достатъчно дълго!
Темата беше редактирана от Poli на 08.01.20 00:36.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим02.07.19
06:54
Добре дошла! 🙂
02.07.19
09:09
Когато си помислиш да си откажеш си спомни защо си започнала. Това е мотото, което ме надъхва и днес.
Разкажи как се стигна до тия килограми. Аз бях стигнала до 94 кг., а в момента съм 78 кг. За 4 месеца. Имам още поне 10 кг.
За мен истината е калориен дефицит и тренировки.
Желая ти успех. Не се отказвай.
Чувството всички дрехи да са ти големи, да влизаш в нормални размери е несравнимо.
Благодаря, момичета 🙂
Рони, ти си вдъхновение! Много ти се радвам! (Надявам се, че мога да се обръщам така към теб. Просто от толкова време ви чета, че имам чувството, че половината ви познавам лично).
Малина, страхотно се справяш! По 4 кг на месец е наистина чудесно темпо!
Успех и на вас с целите!
А как се стигна дотук - май няма еднозначен отговор. Спрях цигарите преди 6 години и ги замених с индустриални количества шоколад и сладолед. Това беше началото, но естествено не е единствената причина и не съжалявам, че не пуша! Напротив - щастлива съм, че преборих този вреден навик! (Това, ако някой пушач го прочете и изпозва като извинение 🙂 ). Фактори в личен план и доста стрес също допринесоха. Опитвам да променя много от нещата и се надявам този път да ми се получи! 😊
Отчет за вчера - 1 юли
Храна
- Кафе
- Кашкавал, пуешка шунка, ябълка, бадеми
- Кафяв ориз с риба тон и зехтин
- Салата (домати, краставици, алабаш, лук, авокадо, моцарела, пуешка шунка)
Калории - 1658 (приложението, което ползвам за храната ми изчисли 1946, но вчера така се получи, че не успях да ги достигна).
Движение
Фитнес - 51 минути
- pull down 3x10 - 29 кг.
- пек-дек 3x10 - 45 кг.
- разтваряне на пек-бек машина 3x10 - 32 кг.
- флайс 3x10 - 2x7,5 кг.
- кросоувър 3x10 - 2x10 кг.
- разтваряне с дъмбели встрани 3x10 - 2x5 кг.
- френско разгъване с щанга 3x10 - 17,5 кг.
- бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3x8 - 20 кг.
- мъртва тяга 3x8 - 50 кг.
Степ аеробика - 1 час
Вода - 3,7 л.
Мнението беше редактирано от Poli на 02.07.19 12:15.
Не ти е зле нито храната, нито тренировката като за начинаещ и като се има предвид колко килограми си качила и имаш да махаш.
Просто не се отказвай, ще имаш трудни моменти със сигурност... използвай лятото и яж повече сезонни плодове, това е моят съвет, но най-важното е, да не се демотивираш и да не се отказваш, процесът ще е дълъг.
Здравей, Поли!
Виждаш ми се силна - имам предвид тежестите, които използваш във фитнеса 🙂. За свалянето на мазнините трябват само постоянство и фокус, и пак постоянство. Споменах ли постоянство? 🙂
Както сме проявявали “постоянство” в прекомерното ядене на тесто и захар, така сега трябва да преместим фокуса върху здравословното хранене и тренировките.
Аз съм на 37 години, 177-178 см ръст и бях доста над 100. Свалих 18 кг, но при мен става бавно, не като при Малина. Важното е да се върви напред, защото времето си минава така или иначе и по-добре да се сваля по малко всеки месец, отколкото да не се сваля нищо. 🙂)
Поздрави и успех!
Мнението беше редактирано от Елена на 02.07.19 16:13.
казано от Блажка на 02.07.19, 15:50:
използвай лятото и яж повече сезонни плодове...
А най-добре изобщо без плодове. 🙂
П. П. Към авторката на темата - Елена ти го каза. Трябва да си намериш посоката и да я следваш с търпение и постоянство. Дай си време, не се демотивирай от дребни неуспехи.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.07.19 17:01.
02.07.19
17:36
Може да ме наричаш Рони, разбира се! Благодаря ти. Била съм на твоето място. 🙂
Ще ти се случат нещата, бъди постоянна само.
Аз ще наблюдавам още дни с менюто ти и ще коментирам, защото има какво да се подобри, но “на час по лъжичка”, както се казва.
02.07.19
18:41
казано от Poli на 01.07.19, 23:31:
Здравейте!
Направих си регистрация преди 6 месеца с идеята за дневник, но все не го започвам иии килограмите си стоят, а времето си лети и на мен си ми тежи
На 33 години съм, 170 см, 107 кг...
Цел - избрах си симпатичното число 69 Преди 10-тина години се чувствах чудесно на 59 кг, но сега нещата са различни, така че това поставям като цел. Желанието ми е да съм здрава и енергична, да понасям отражението си в огледалото и да си купувам дрехите, които ми харесват, а не тези, които прикриват една или друга сланинка :(
Виждам, че тук има много мотивиращи дневници на трениращи хора и се надявам това да ми помогне да бъда по-сериозна достатъчно дълго!
Поли,
Сутрин яко кардио на гладно,може вода да пиеш преди да излезеш от вкъщи сега е топло 50-60 минути активност ходене,малко кросче....намираш стълби пред някой вход и почваш 5-6 серии бързо бавно,назад.
Облягаш гърба на стената и приклякваш и задържаш по 30секунди 5-6серии.
Ядеш силна на протеин храна, без много мазнини и черно кафе.
Огладнееш ли преди обед банан или някакъв плод да те засити.
Обед и следобед диня или пъпеш. Ядеш на корем докато ти се повръща.
Към 17-17,30 излизаш и същото като сутринта за 50-60минути. След 19.30 заключваш хладилника и пиеш вода,вода до припадък. За една седмица си свалила 5кг и тогава ще ти пиша какво друго да правиш, това го правиш всеки ден...ама всеки ден 7 дни. Аз свалих 19кг за 4 месеца и ще постигна 79кг само мускулна маса в момента съм 85,7 кг. Тренирам всеки ден по три часа сутрин кардио и силово на гладно и час,час и половина вечер солово.
Начало на Август ще съм 79кг...
Бира недей да пиеш,малко ракия може със салата и вода. Чипсовете,снаксове и кола забрави...не яж сол, подслаждай с мед, забрави за сладки работи каквито и да са...Започни да клякаш и да подскачаш на място с ръце и пляскаш, катерач от стойка,кучешки протягания и патешко ходене.. Аз съм на 39г. всеки ден пиех по 7-8 бири,ядеех каквото ми падне и се бях сгърнал,целия свят ми беше виновен!
Стягай се и почвай, пот,труд,болка и ще успееш!
Мнението беше редактирано от Иван Петканов на 02.07.19 18:46.
02.07.19
19:37
Иване, колко глупости изписа на едно място... А представи си , че дамата няма свободни 3 часа на ден да ги разхищава. Има доста по-ефективни и стегнати тренировъчни програми.
Поли, последното нещо, което ти трябва, е да ядеш диня до припадък или да се наливаш излишно с вода. Бъди стриктна в това да си създадеш навици на хранене занапред, а не за лятото или само докато стигнеш някакво желано тегло. Мисли в перспектива да си нагодиш режима така, че да е в хармония със семейството, ежедневието и предпочитанията ти. Ще те следим 🙂 Успех!
02.07.19
20:59
Абе не съм много съгласна за без никакви плодове 🙂 Без някои плодове - да. Като например банан, грозде, круша.
02.07.19
21:14
Всичко е в количеството, 150 гр. плод примерно са добра порция за междинна закуска.. Само че много хора не могат да спрат на 100 гр. диня. 🙂 По-добре изобилие от зеленчуци - пресни, задушени на пара, печени.
02.07.19
21:39
казано от Queen Cobra на 02.07.19, 21:14:
Всичко е в количеството, 150 гр. плод примерно са добра порция за междинна закуска.. Само че много хора не могат да спрат на 100 гр. диня. 🙂 По-добре изобилие от зеленчуци - пресни, задушени на пара, печени.
Именно. С диня и аз не бих се надувала, но ябълки, праскови, кайсии, ягоди, боровинки, цитруси не мисля, че е грешно да се хапва по-малко. Аз видях върху себе си рязкото спиране на всякакви плодове за 4 месеца как се отрази. Зле.
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 02.07.19 21:40.
02.07.19
22:11
казано от Queen Cobra на 02.07.19, 19:37:
Иване, колко глупости изписа на едно място... А представи си , че дамата няма свободни 3 часа на ден да ги разхищава. Има доста по-ефективни и стегнати тренировъчни програми.
Поли, последното нещо, което ти трябва, е да ядеш диня до припадък или да се наливаш излишно с вода. Бъди стриктна в това да си създадеш навици на хранене занапред, а не за лятото или само докато стигнеш някакво желано тегло. Мисли в перспектива да си нагодиш режима така, че да е в хармония със семейството, ежедневието и предпочитанията ти. Ще те следим 🙂 Успех!
Да,...Аз съм такъв, пиша глупости. Току що се върнах от кардио, успоредка и лостове... ако гориш 3,500 - 4,000 калории на ден филия с мас да ядеш по три пъти на ден ще си във форма. Не съм стъпвал в зала ...ям глупости и пия алкохол, но всеки ден тренирам и може и да нямам красиво изваяно тяло...не взимам зоб или протеин, смятам че когато човек има желание и си постави нещо за цел го постига,трябва работа,пот...лишения в името на успеха и целта
Да глупости са: кардио сутрин до припадък...спиш после ядеш и вечер силово трениране, по нощите една,две бири в някой клубче, танцувай забавлявай се... Динята и водата на мен ми помогнаха. 4 месеца 19кг...трябва да стана 79кг и ще го постигна... тренировки, тренировки и пак тренировки...искам едвам да вървя,да се лее пот и да викам на предпоследнати набиранки до 150 общо или 200 кофички и лицеви опори..искам да късам влакна и да ме боли и да ми се повръща...всичко друго не е за мен! Балансиране тва онова семейство...нямам баланс в нищо,нямам семейство но ако искам нещо зависи от мен да го постигна, от никой друг...
Следи и мен 79кг. само мускулна маса до края на юли, началото на август.
Ще пращам снимки... сега съм 85.4кг тъкмо се премерих...
Имам поне 3-4 кила мазнини в в корема и 1 литър подкожнна вода по тялото... 75% от мазнината ще изгори, 25% ще станат мускули и водата ...незнам как да я махна дано с пот.
Съвети давам по себе си...
Едно време се биех професионално в категория 69-71кг като млад ...
Знам,че без болка няма как да спечелиш и без лишения.
Фитнес съветите може би не са моята сила, всеки организъм е различен, но 100кг за момиче под 1,70см...
Никакъв баланс ...само яко работа и болка, стани 70кг и тогава балансирай...ама до 70 кг ...хм Тея силови упражнения,няма да донесат видим резултати. Успех!
02.07.19
22:18
казано от Малина Илиева на 02.07.19, 20:59:
Абе не съм много съгласна за без никакви плодове 🙂 Без някои плодове - да. Като например банан, грозде, круша.
Трябва да изядеш 7 банана на ден за да са вредни...и то заради Калия, Круша,грозде - веднага захарта влиза в кръвообращението и е храна за мускулната маса...
Продължавайте да се тъпчете с протеини които Ви продават от синтетични и синтезирани неизвестници...а плодовете оставете за мен, хубава ракия правя с тези които не могат да изям .
Успех!
02.07.19
22:20
“Искам да късам влакна” ми хареса. 😁😁😁
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 02.07.19 22:21.
02.07.19
22:22
казано от Малина Илиева на 02.07.19, 21:39:
казано от Queen Cobra на 02.07.19, 21:14:
Именно. С диня и аз не бих се надувала, но ябълки, праскови, кайсии, ягоди, боровинки, цитруси не мисля, че е грешно да се хапва по-малко. Аз видях върху себе си рязкото спиране на всякакви плодове за 4 месеца как се отрази. Зле.
Плодове и зеленчуци колкото искаш и на корем яж, няма как да ти навредят.
Ял съм моркови с диня,банани с авокадо,маслини зелени с чесън и зелен фасул и ягоди, круши и зеле, всякакви видове съм смесвал и знам ,че освен дярия друго на организма няма какво да му стане, ама това е добре дехидратация и после вода...пак губиш килограми... Моркови,диня...сливи,круши с кората са много много полезни...
Лук, чесън, зеленчуци всякакви...това е дар от бога...
Яж донасита.
Успех!
02.07.19
22:25
казано от Малина Илиева на 02.07.19, 22:20:
“Искам да късам влакна” ми хареса. 😁😁😁
Всяка сутрин почвам в 07.00 до 10.30 ...Ла Кал де Михас плажа на Коста Дел Сол, няма как да ме сбъркаш до лостовете.
Заповядай, безплатно е
02.07.19
22:26
Появи се нов трол и много жалко, че е в дневника на дама, която има нужда от смислени съвети и подкрепа. :( ...
02.07.19
22:38
Надявам да се включи админ. Идеята тук е друга.
Мнението беше редактирано от Малина Илиева на 02.07.19 22:39.
02.07.19
22:44
казано от Queen Cobra на 02.07.19, 22:26:
Появи се нов трол и много жалко, че е в дневника на дама, която има нужда от смислени съвети и подкрепа. :( ...
Г-жо, може да съм всякакъв но не и Трол,Трил или каквото и там да му казвате Вие Интернетаджийте. Аз си тренирам, и повече няма да напиша и една думичка, а напротив ще си изтрия акаунта и ще отида да пийна нещо ... защото всички много разбираме от Политиката, Футбол и Фитнес. Аз не разбирам нищо от трите, затова приятна вечер, извинявам се ако съм обидил някого и Лека и мека 🙂
Съвет към дамата: Яж по малко..., тренировките имаш, нямаш време,...ама храната влиза от устата!
Поздрави и Успехи!
02.07.19
22:58
Не е г-жа, а г-ца и сигурно има по-големи мускули и е по-силна от теб, въпреки часовете, които прекарваш на лостовете.
Машина си и явно ги чуваш нещата, я обясни какви са тези синтетични източници на протеин?
Еха, интересна дискусия се е заформила в дневника ми 🙂 Благодаря на всички за мненията и съветите! Всеки е добре дошъл да пише тук 🙂
Тежестите, с които тренирам, не бяха такива в началото. Започнах с доста по-малки (то не, че сега са много големи, де). От години се размотавам из фитнесите, но „размотавам“ най-добре описва това, което правех. Миналата година реших да пробвам с програма и си харесах такава от сайта. Бях постоянна в началото, после се наложи да прекъсна и паузата дойде доста дълга. След това пак отначало. Не бързам да вдигам тежестите, защото искам първо да съм сигурна в техниката на изпълнение и да не рискувам някоя контузия. За мен най-важно в момента е просто да съм редовна с тренировките и внимателна с храната. Искам да покача мускулната маса и по този начин да имам по-бърз метаболизъм, а тялото ми да разбира, че мускулите се използват и да не ги пипа много, много, а да си граби от мазнините. То щом съм в калориен дефицит най-вероятно и мускулите ще пострадат, ама да е възможно най-малко.
Елена, постоянството е това, което търся - някъде го изгубих, заедно с волята и мотивацията и сега съм решила да ги открия отново и с шутове да ги връщам обратно! 🙂
С голямо удоволствие четях дневника ти, както и прекрасните ти стихотворения! Желая ти успех във всички начинания иии… постоянство ; )
2 юли
Храна
- Кафе
- Сирене, ябълка, череши, орехи
- Кафяв ориз с пуешко месо, чушки, тиквички, гъби и зехтин
- Салата (домати, краставици, морков, лук, варено яйце, царевица, маслини и пуешко месо)
Калории - 1851
Движение
Фитнес - 45 минути
- хиперекстензии 3x15
- повдигане на краката от вис 3x15
- абдуктор 3x15 - 50 кг.
- аддуктор 3x15 - 36 кг.
- лек екстензия 3x15 - 27 кг.
- лег преса 3x12 - 53 + 75 кг.
- повдигане на пръсти на лег преса 3x20 - 53 + 75 кг.
- тренажор за корем 3x15
- клякане с щанга 3x8 - 45 кг.
- планк - 1 минута (и вчера правих, но забравих да го впиша)
Колело - 13.72 км, 49:29 мин
Вода - 3,5 л.
3 юли
Храна
- Кафе
- Сирене, варено яйце, ябълка, череши, бадеми
- Котидж, царевица, домати, варено яйце, пуешко месо, зехтин
- Протеин на прах, извара, мед, тахан
- Киноа, сьомга, чушки, тиквички, гъби и зехтин
Калории - 1808
Движение
Степ аеробика - 1 час
Колело - 14.50 км, 50:45 мин
Вода - 3,3 л.
Много обичам степ аеробиката. Супер интензивни тренировки. Треньорката е луда. Мислех, че не е човек, а машина, ама забелязах, че се случва и тя да се изпоти 😄
Чувствам се добре, храната ми е напълно достатъчно. За момента всичко е по план. Не се качвам на кантара. Решила съм, че веднъж в седмицата е достатъчно, защото като видя, че не мърдам и се демотивирам.
04.07.19
00:56
здравей... и аз съм нова....
доста добре те разбирам отностно това как се чувстваш на 19 години 2015г. тежах 115кг доста дълго време се боря с тези килограми криво ляво стигнах 85…и в момента се боря да стигна 75кг...
всичко е възможно просто един приятелски съвет не прави като мен и не прибягвай до крайности ...
като малка тежах 70кг бях на 13 и понеже се бях вманячила в това да отслабна започнах да повръщам... и така развих булимия
какво спечелих ли? за два месеца станах на половинята си тегло и минах през какви ли не перипети дори не се радвах че съм слаба... защото бях на легло
това което изгубих за жалост е здравето си
липса на менстрояция инсулинова резистентност проблеми със щитовидната жлеза и аменорея да не говорим че едвам се спасих от най-лошото от всичко казаха ми че няма да мога да забременея
по добре бавно от колкото със такива крайностти защото повярвай ми не си заслужава.
успех ние всички вярваме в теб
Здравей, Борислава! 🙂
Благодаря ти за подкрепата! Моето желание не е да отслабна бързо, а да променя начина си на живот като цяло. Най-вече да овладея яденето на сладкиши, когато съм подложена на стрес.
Относно твоята ситуация може да хвърлиш едно око на хранене по Зоната. Аз пробвах преди години и се чувствах чудесно, смятам скоро отново да опитам да се храня по този начин. Все още много от рецептите, по които готвя, са Зонови. Има сайт на български, форум, както и група във Фейсбук. Много от хората, които са се обърнали за помощ към Зоната са с инсулинова резистентност, Хашимото, множествена склероза, диабет. Има издадени книги, както и преведени такива, които можеш да четеш на сайта на Зоната. Информацията е много и в началото може би ще ти се стори объркано и трудно, но не е така. Желая ти успех!
4 юли
Храна
- Кафе
- Оризовка, пуешко месо, варено яйце, царевица, домати, зехтин, череши
- Киноа, сьомга, тиквички, гъби, зехтин, 1 праскова, 3 кайсии
- Кафе
- Салата (домати, краставици, морков, алабаш, лук, авокадо, царевица, в. яйце)
Калории - 1858
Вчера по план трябваше да имам тренировка, но нещата се объркаха и не успях да отида до залата :( От 1 юли карам по програма - горна, долна част, почивка, горна, долна, почивка, почивка. Ще си направя тренировката утре или в неделя.
Вода - 2 л.
5 юли
Храна
- Кафе
- Домати, варено яйце, царевица, оризовка, зехтин, 1 праскова, 3 кайсии
- 1 лъжичка фъстъчено масло
- Домати, варено яйце, оризовка, сирене, зехтин
- Салата (домати, краставици, морков, алабаш, нахут, лук, авокадо, в. яйце)
Калории - 1881
Движение
Фитнес - 50 минути
Повдигане на краката от вис - 3x15
Тренажор за корем - 3x15
Абдуктор - 3x15 - 50 кг.
Аддуктор - 3x15 - 36 кг.
Лек екстензия 3x15 - 27 кг.
Бедрено разгъване 3x15 - 23 кг.
Напади 3x10 на крак - с 2 дъмбела по 7,5 кг.
Клек с дъмбел 3x15 - с дъмбел 10 кг.
Клякане с щанга 3x8 - 45 кг.
Колело - 21.26 км, 1 ч. 17 мин.
Вода - 3 л.
Нападите трябваше да са 3 серии по 15 повторения, обаче ги правих последни и нещо не ми стигнаха силите. Само как ги мразя тези напади… затова ще продължавам да ги правя 😄 Нека да боли!
Хубав уикенд на всички! 😊
Здравейте, трениращи хора! 😊
Ето, че първата седмица от проект „Последен опит да отслабна“ 😄 , мина.
Не съм вписвала уикенда, та сега набързо:
6 юли
Храна
- Кафе
- Домати, оризовка, котидж, бадеми, ябълка
- 2 протеинови бара
- Зелена салата, риба тон, чиа, зехтин
- Сушено свинско филе - 30 гр., сирене, кашу, 1 праскова, 4 кайсии
Калории - 1872
Движение - скромно - 30 минутки разходка около едно езеро.
Вода - 2,8 л.
7 юли
Храна
- Кафе
- Домати, оризовка, сирене
- 3 яйца на тиган без мазнина, домати, оризовка, сирене, лук, сушено свинско филе - 16 гр.
- Кафе
- Кисело мляко, протеин на прах, годжи бери, фъстъчено масло
Калории - 1894
Движение
Фитнес - 1 ч. и 13 минути
Повдигане на щанга от полулег 3x6 - 35 кг., 1x5 - 40 кг.
Повдигане на дъмбели от полулег 3x10 - 2x15 кг.
Придърпване на вертикален скрипец 3x10 - 30 кг.
Трицепсово разгъване на скрипец 3x10 - 35 кг.
Бицепсово сгъване на скрипец 3x10 - 25 кг.
Последователно разгъване зад глава с дъмбел 3x12 - 5 кг.
Раменна преса пред гърди 3x8 - 2x12,5 кг.
Задно рамо на скрипец - 3x10 - 2x5 кг.
Чукчета - 1x16; 1x14; 1x12 - 2x10 кг.
Вода - 3,3 л.
Гледам всеки път да размествам последователността на упражненията. Това, което вписвам тук, не съвпада с реда им на изпълнение.
Тази седмица за първи път ядох оризовки и много ми харесаха. Купих си и такива от ръж, от спелта, както и някакви от ориз, просо и царевица. Да пробвам различни видове, но все пак гледам да не превишавам 50 гр. на ден, че са доста въглехидратни.
Последните няколко месеца не е минал уикенд без консумация на стабилно количество сладолед, това беше първият такъв. Смятам, че е така поради факта, че започнах този дневник. Въпреки, че наистина много се колебах, сега не съжалявам. Тази седмица много ми помогна. Поне три пъти можеше да съм яла някакъв джънк навън, но не го направих и не ми беше никак трудно.
Да идва седмица две 😉
8 юли
Храна
- Кафе
- Домати, оризовка, котидж, зехтин, 1 праскова, 3 кайсии
- Мусака с пуешка кайма, овес и тиквички
- Салата (домати, краставици, морков, алабаш, скирела, репички, нахут, лук, авокадо, рукола)
Калории - 1647
Движение
Фитнес - 50 минути
- хиперекстензии 3x15
- повдигане на краката от вис 3x15
- абдуктор 3x15 - 50 кг.
- аддуктор 3x15 - 36 кг.
- лек екстензия 3x15 - 27 кг.
- лег преса 3x12 - 53 + 75 кг.
- повдигане на пръсти на лег преса 3x20 - 53 + 75 кг.
- тренажор за корем 3x15
- клякане с щанга 3x8 - 45 кг.
Степ аеробика - 1 час
Вода - 3,5 л.
Сутринта се теглих - 104,4. На 1 юли бях 106,7. Знам, че голяма част е вода, но е добре, че кантарът мърда в правилната посока все пак. Целта ми е по 1 кг на седмица през първите два месеца, а след това м/у 500 и 750 гр. Поне така си ги представям нещата, ама да видим 😊
Последните дни времето тук (в Германия) е лошо и съм с колата. Надявам се утре вече да мога да включа и колелото.
Хубав ден на всички! 😊
Мнението беше редактирано от Poli на 09.07.19 11:32.
09.07.19
11:41
Здравей, Поли! Имаш ли възможност да правиш клековете в началото на тренировката? Те са най- тежкото упражнение, обхваща цаялото тяло като натоварване и е добре да ги изведеш по-напред, а не в края. Не на последно място в края на тренировката след 8-10 упражнния за краката, мускулите са изморени и има по-голяма опасност от травми.
09.07.19
11:41
Добър резултат 🙂 Наистина вдигаш сериозни железа. Браво, че успяваш и коремни от вис. На мен ми е трудно още.
Предполагам не се набираш или?
Здравей, Queen Cobra, казах малко по-горе, че това, което вписвам, не отговаря на реда на изпълнение на упражненията. Старая се всеки път да ги размествам, като базовите ги правя по-напред. Естествено всичко зависи и от това, колко е пълна залата и къде е свободно. Тук си улеснявам живота - copy, paste - и променям само, ако е имало разлика в тежестите ; )
Здравей, Малина, може би грешно изписвам коремните от вис - те са от опорен вис. Миналата година правих тази програма и тук пише повдигане на краката от вис, но сега виждам, че като щракнеш в/у упражнението излиза - повдигане на краката на стенд. Не знам кое е правилно 😊 Правя най-лесния вариант 😄 Не съм пробвала да се набирам, много съм тежка. Надявам се, че някой ден ще мога 😊
казано от Poli на 09.07.19, 12:20:
Здравей, Queen Cobra, казах малко по-горе, че това, което вписвам, не отговаря на реда на изпълнение на упражненията. Старая се всеки път да ги размествам, като базовите ги правя по-напред. Естествено всичко зависи и от това, колко е пълна залата и къде е свободно. Тук си улеснявам живота - copy, paste - и променям само, ако е имало разлика в тежестите ; )
Аз си мислех, че е хубаво всеки път да се изпълняват в една и съща последователност. Защо се стараеш да ги разместваш? Има причина да са в реда, в който са написани.
Здравей, Елена 😊 Чела съм, че ако правиш една и съща тренировка всяка седмица, мускулите свикват с този процес и им е нужен нов стрес, за да има развитие. Затова е добре да се сменя броя на повторенията, последователността на изпълнение, тежестите и т.н. Разбира се, може и да бъркам. Дано някой с повече знания и опит се включи и отговори.
Цитирам Menno Henselmans:
Many bodybuilders constantly switch up their training programs to the point they’re doing a different workout for each muscle every time they train it.
The rationale for this is called ‘muscle confusion’ with the idea being that by confusing the muscle, you prevent it from adapting to the training program.
This idea is completely misguided.
First, you can’t confuse contractile tissue, m’kay?
Second, adaptation is not undesirable. On the contrary, adaptation is the very goal of a training program: by applying stress on a muscle in the form of mechanical tension, we cause it to adapt to that stress and protect itself from it by making itself bigger and stronger.
A new study by Damas et al. (2019) shows that ‘muscle confusion’ doesn’t work.
A group of strength-trained men trained one leg with 4 sets of 9-12 reps to failure for each exercise with progressive overload.
The other leg implemented ‘muscle confusion’ by rotating through 4 different workouts: either the same workout as the control group, an eccentric-only version, a higher-volume version with 6 sets or a higher rep version.
Despite training with a significantly higher volume, the ‘confused’ leg didn’t gain more muscle.
Но по-важното е, че половината ти упражнения са излишен пълнеж.
Мнението беше редактирано от Станимир на 09.07.19 14:51.
9 юли
Храна
- Кафе
- Домати, оризовка, котидж, пастърма, череши
- Мусака
- Мусака
Калории - 1531
Движение
Фитнес - 53 минути
- pull down 3x10 - 29 кг.
- пек-дек 3x10 - 45 кг.
- разтваряне на пек-бек машина 3x10 - 32 кг.
- флайс 3x10 - 2x7,5 кг.
- кросоувър 3x10 - 2x10 кг.
- разтваряне с дъмбели встрани 3x10 - 2x5 кг.
- френско разгъване с щанга 3x10 - 17,5 кг.
- бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3x8 - 20 кг.
- мъртва тяга 3x8 - 50 кг.
Вода - 2,8 л.
10 юли
Храна
- Кафе
- Домати, оризовка, котидж, зехтин, 1 праскова, 4 кайсии
- Мусака
- Кафе
- Салата (домати, краставици, морков, алабаш, скирела, репички, нахут, лук, авокадо, рукола) + 30 гр. пастърма
Калории - 1721
Движение
Степ аеробика - 1 час
Колело - 8.25 км, 28 мин
Вода - 3,2 л.
Мнението беше редактирано от Poli на 10.07.19 22:18.
11 юли
Храна
- Кафе
- Кисело мляко, протеин на прах, боровинки, годжи бери, фъстъчено масло
- Скариди с нахут и зехтин + ябълка
- Кафе
- Салата
Калории - 1749
Движение
Фитнес - 47 минути
- Повдигане на дъмбели от полулег 3x10 - 2x15 кг.
- Последователно разгъване зад глава с дъмбел 3x12 - 5 кг.
- Чукчета - 1x16; 2x14 - 2x10 кг.
- Раменна преса пред гърди 3x8 - 2x12,5 кг.
- Придърпване на вертикален скрипец 3x10 - 30 кг.
- Трицепсово разгъване на скрипец 3x10 - 35 кг.
- Бицепсово сгъване на скрипец 3x10 - 25 кг.
- Задно рамо на скрипец - 3x10 - 2x5 кг.
Вода - 3 л.
Здравейте, машини! 🙂
Бързо да се отчета и аз за уикенда. В петък и събота почивка, че съм в „любимите“ женски дни.
Днес тренирах. От четвъртък ми беше останало повдигането на щанга от полулег (понеже на мъжа ми му се наложи да остане на работа и бях сама на тренировка, пък не исках да го правя без да ме пази), та го направих днес.
Имах повишен апетит в петък и калориите станаха малко повече, но пък събота и неделя така се получи, че ядох по-малко.
Иначе - пазаруване, домакинстване и Уимбълдън 😊 Още ме държи емоцията от мъжкия финал днес.
12 юли
Храна
- Кафе
- Оризовка, домати, пастърма
- Скариди с ориз и зехтин
- Скир, протеин на прах, боровинки, годжи бери, фъстъчено масло
- Салата
Калории - 1994
Вода - 1.8 л.
13 юли
Храна
- Кафе
- Оризовка, домати, котидж, захтин
- Кафе
- Зелена салата, риба тон, оризовки, царевица, репички, зехтин
Калории - 1465
Вода - 2.5 л.
14 юли
Храна
- Кафе
- Оризовка, домати, котидж, зехтин
- Пъпеш
- Салата (рукола, спанак, домати, краставици, лук, царевица, котидж)
- Пъпеш
Калории - 1366
Вода - 3 л.
Движение
Фитнес - 1 ч. и 11 мин. (Фитнесът беше доста пълен, дъмбелите разграбени и принудително правих с по-тежки, ама ми се получи, така че продължавам с тях и следващия път 😊 )
- Клякане с щанга 3x8 - 45 кг.
- Повдигане на краката от вис - 3x15
- Абдуктор - 3x15 - 50 кг.
- Аддуктор - 3x15 - 36 кг.
- Клек с дъмбел 3x15 - с дъмбел 12,5 кг.
- Лек екстензия 3x15 - 27 кг.
- Бедрено разгъване 3x15 - 23 кг.
- Тренажор за корем - 3x15
- Напади 3x10 на крак - с 2 дъмбела по 10 кг.
- Повдигане на щанга от полулег - 1x12 - 20 кг., 2x8 - 35 кг., 2x4 - 40 кг.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече