Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим12.04.20
20:48
Недей, че пак ще се прехвърли от Фейсбук тук, да ни налее малко акъл.
казано от I`M на 12.04.20, 20:18:
Миро нека говорим обективно . ...Само Мангъров ли има такова мнение.
И за пореден път -не ми слагай думи в устата .
казано от I`M на 12.04.20, 15:00:
А какъв е ефекта от неправилното носене на маска от здрав човек и увеличава ли се риска от заболяване според теб? ..
И за протокола , като излизам нося маска, защото се изисква от мен.
казано от I`M на 12.04.20, 15:27:
Въпросът е до колко е полезно носенето на маска от здрав човек. Действително има доста становища за и против . Примерно доц Мангъров оприличи носенето на маски , като опит да се предпазиш от комари с метална решетка на прозореца или нещо подобно ...
Щом са казали , че ще се носят маските ще се носят, но в форума масово се усмиват хората с различно мнение . Още повече , че по този въпрос самите специалисти спорят и не са категорични. ...
казано от I`M на 12.04.20, 16:53:
...на обществени места аз нося маска още преди да излезне първата заповед за задължителното им носене. Някакси се прие в обществото, че маската предпазва и независмо какво мисля или не, като излизам навън нося маска и виждам, че много хора чисто психологически се чувстват по-спокойни, когато се разминаваме в магазина например. Да не говорим щом я направиха задължителна - винаги съм казвал, че щом официално са разпоредили -трябва да се спазва.
Да , Кольо ...Говорим си чисто лайчески( поне аз, ако има някой лекар да казва) за ползите от задължителното използването на маски в обществото ...
И отново - в крайна сметка след като е вменено като задължение маските следва да се носят, независимо кой какво мисли.
казано от I`M на 12.04.20, 17:20:
Моля те не ми слагай думи в устата . Посъветвах и съветвам всички да носят маски щом така е наредено. ...Човек като ти чете мненията може да остане с впечатление , че имаш някакви хипохондрични наклонности.
казано от I`M на 12.04.20, 18:08:
...мисълта ми беше , че докато не почне да кашля и да киха какво ще спира маската. ...Факт си остава и обстоятелството , че действително има спорове в медицинските среди относно ползата от носенето на маски. Кой прав кой крив -времето ще покаже. Дотогава всеки с маска докато отменят заповедта , а пък и след отмяната , кой как си реши .
казано от I`M на 12.04.20, 19:24:
... С маска или не - ако не поддържаш висока хигиена и не избягваш излишни контакти ...
казано от I`M на 12.04.20, 20:26:
казано от Миро на 12.04.20, 20:08:
Ти с това мнение на практика повтаряш израза на Петко Бочаров: “Да. Ама не.” !
Казвам ти го най- прост език за да го разбереш . Няма значение кой какво мисли. Има ли задължителни мерки ги спазваш .
Това са твои мения, а не мои. Господин “да, ама не”! Ти не си казал, че си против маските и аз не съм казал нищо.
Всеки има право да си изкаже съображенията и ако нещо го интересува да пита. И ако му се дадат добри аргументи, може даже да си промени мнението, което е похвално, само глупаците си мислят че знаят всичко и нищо не искат да чуят.
казано от Миро на 12.04.20, 21:15:
казано от I`M на 12.04.20, 20:18:
Миро нека говорим обективно . ...Само Мангъров ли има такова мнение.
И за пореден път -не ми слагай думи в устата .казано от I`M на 12.04.20, 15:00:
А какъв е ефекта от неправилното носене на маска от здрав човек и увеличава ли се риска от заболяване според теб? ..
И за протокола , като излизам нося маска, защото се изисква от мен.казано от I`M на 12.04.20, 15:27:
Въпросът е до колко е полезно носенето на маска от здрав човек. Действително има доста становища за и против . Примерно доц Мангъров оприличи носенето на маски , като опит да се предпазиш от комари с метална решетка на прозореца или нещо подобно ...
Щом са казали , че ще се носят маските ще се носят, но в форума масово се усмиват хората с различно мнение . Още повече , че по този въпрос самите специалисти спорят и не са категорични. ...казано от I`M на 12.04.20, 16:53:
...на обществени места аз нося маска още преди да излезне първата заповед за задължителното им носене. Някакси се прие в обществото, че маската предпазва и независмо какво мисля или не, като излизам навън нося маска и виждам, че много хора чисто психологически се чувстват по-спокойни, когато се разминаваме в магазина например. Да не говорим щом я направиха задължителна - винаги съм казвал, че щом официално са разпоредили -трябва да се спазва.
Да , Кольо ...Говорим си чисто лайчески( поне аз, ако има някой лекар да казва) за ползите от задължителното използването на маски в обществото ...
И отново - в крайна сметка след като е вменено като задължение маските следва да се носят, независимо кой какво мисли.казано от I`M на 12.04.20, 17:20:
Моля те не ми слагай думи в устата . Посъветвах и съветвам всички да носят маски щом така е наредено. ...Човек като ти чете мненията може да остане с впечатление , че имаш някакви хипохондрични наклонности.
казано от I`M на 12.04.20, 18:08:
...мисълта ми беше , че докато не почне да кашля и да киха какво ще спира маската. ...Факт си остава и обстоятелството , че действително има спорове в медицинските среди относно ползата от носенето на маски. Кой прав кой крив -времето ще покаже. Дотогава всеки с маска докато отменят заповедта , а пък и след отмяната , кой как си реши .
казано от I`M на 12.04.20, 19:24:
... С маска или не - ако не поддържаш висока хигиена и не избягваш излишни контакти ...
казано от I`M на 12.04.20, 20:26:
казано от Миро на 12.04.20, 20:08:
Ти с това мнение на практика повтаряш израза на Петко Бочаров: “Да. Ама не.” !
Казвам ти го най- прост език за да го разбереш . Няма значение кой какво мисли. Има ли задължителни мерки ги спазваш .
Това са твои мения, а не мои. Господин “да, ама не”! Ти не си казал, че си против маските и аз не съм казал нищо.
Миро на в почти всички постове твърдиш, че заради хора като мен не се спазва дисциплина. Даже ще те цитирам - “Борис Джонсън беше на изкуствена вентилация, точно заради такова мнение и поведение като твоето ...”
Айде сега след като си ме цирирал така дословно , кажи ми къде ми безотговорното поведение и мнение, както твърдиш. Значи аз като пиша навсякъде , че спазвам мерките и че хората трябва да ги спазват, съм вкарал Борис Джонсън ... WTF…
Изразих съмнение, че маските ще окажат желание ефект . Това е мое мнение на база на изказвания на разни вирусолози по медиите и статии, че които съм чел. За това е форума и свободната воля. Каза първо, че нито едини вирусолог не е дал такова мнение. После каза, че Мангъров не става. Каза, че СЗО са се отметнали и информацията и че съм цитирал стара информация. Между другото на предишната страница ти постнах изказвания на служители на СЗО от преди няколко дни, предполагам,че си ги видял, но сигурно и те не стават за теб. Айде да се върнем на мерките - щом имаш задължение за носенето на маски-трябва да ги носиш , независимо дали ти харесва или не и това не се отнася само за маските . В противен случай си носиш последствията и санкцията. Това не означава обаче, че да четеш , да се информираш и да питаш за аргументи те прави тъп, злонамерен и т.н. . Както сам си ме цитирал виждаш, че почвам с въпрос към Кольо. Колкото повече питаме и коментираме , толкова повече нещата се изясняват, а те не само черни и само бели.
Не ми се спори повече с теб -ако си ме разбрал , ако не -безсмислено е повече да мятаме постове. Предполагам, че си симпатичен и интелигнетен младеж -студент по медицина, който съвестно се изолирал някъде и даже се отказал от компанията на състудентки, което е похвално. Бъди здрав и Успех в живота!
Мнението беше редактирано от I`M на 12.04.20 22:16.
12.04.20
22:15
Ай стига сте се “карали”/спорили нажежено на тоя убав празник.
Салют 😀
казано от Деян на 12.04.20, 22:15:
Ай стига сте се “карали”/спорили нажежено на тоя убав празник.
Салют 😀
Щях да те питам кой си ти от двамата на снимката :)
Наздраве, да ти е жива и здрава именичката и ти и мечока да изкара още много време преди да му изпусне пуха!
Мнението беше редактирано от I`M на 12.04.20 22:18.
12.04.20
22:21
Благодаря, Ванка.
Ама то да бе само мечока /Бари/.
Ей го и Едко /Едисън/ 😀
Мнението беше редактирано от Деян на 12.04.20 22:22.
казано от Деян на 12.04.20, 22:21:
Благодаря, Ванка.
Ама то да бе само мечока /Бари/.
Ей го и Едко /Едисън/ 😀
Ама ходи гушкай жената, какво си се усамотил с плюшената зоологическа градина :)
12.04.20
22:30
То тя жената ги гушка плюшките принципно. Споко, не е недогушена 😎
казано от I`M на 12.04.20, 22:08:
Каза първо, че нито едини вирусолог не е дал такова мнение. После каза, че Мангъров не става. Каза, че СЗО са се отметнали и информацията и че съм цитирал стара информация. Между другото на предишната страница ти постнах изказвания на служители на СЗО от преди няколко дни, предполагам,че си ги видял, но сигурно и те не стават за теб.
Не ми се спори повече с теб -ако си ме разбрал , ако не -безсмислено е повече да мятаме постове.
И на мен също не ми се спори повече, господин “Да, ама не!”. Аз нося навън маска не защото някой ми е наредил и защото бат’ Бойко ми е заповядал и пратил стражарите да ме глобяват. А защото имам съвест, не искам да пострадат невинни хора и защото смятам, че има резон. Както казах, ако нямаше предпазно действие, хирурзите нямаше да носят маски, трансплантираните пациенти също.
Нося я защото съм убеден в смисъла и поне минималната полза за мен и околните, а не защото някой ми нарежда. Просто въпрос на съзнание и чувство за отговорност пред обществото в което живеем е. Много пъти съм с убеждавал, че нашего брата българина е крайно назадничав и ретрограден в мисленето си и четейки много мнения като твоето за пореден път го установих.
Ноо ето ти и мнението на един български лекар, невирусолог. Но участник в Американския кризисен щаб за борбата с корона вируса. Живее от 1994 година в Юесей. Смятам сега няма да ми кажеш, че американската медицина е изостанала и не струва. Тогава много ще се смея. Д-р Румен Хичев от САЩ: За първи път България взе бързи мерки и не догонва света, риск е да се разхлабват
13.04.20
12:27
казано от Joyplovdiv на 12.04.20, 14:39:
Копирано от д-р Юли Русев
Юли Русев от химията да е изпаткал. Не трябва да се взима насероизно, не мое да ходи да помпи и говори глупости.
Примерно доц Мангъров оприличи носенето на маски , като опит да се предпазиш от комари с метална решетка на прозореца или нещо подобно .
Тоя с неговите 5 минути слава...Да вземе да млъкне най-добре.
13.04.20
13:07
Ян Хус:
„Ако забележа в заповедите на папата нещо, противоречащо на истината, то аз никога няма да се подчиня, дори ако поставите пред мен огън, приготвен за изгаряне на тялото ми“.
След отказа му да се покае, палачът запалил кладата. Тъй като огънят не се разгорял бързо, една старица, случайно попаднала на мястото на екзекуцията, хвърлила няколко сухи съчки в огъня. Виждайки това, Ян Хус, чийто съзнателен живот преминал в защита на бедните, произнесъл: Sancta Simplicitas!, или „О, свещена простота!“
И каква е аналогията между себотрицателния Ян Хус и твоята егоистична позиция “на мен ми пречи и няма да го правя, дори и да вредя на другите” ?
Не е нужно да гледате по цял ден генерала, да се психясвате, обезпаразитявате и побърквате децата си.
Нужно е доста по-малко ( и то не е смешни анархистични напънчета, които са доста вървежни, но ако си на 16 години & гимназиален герой)., казва се здрав, или дори - относително здрав - разум.
И тъй като много не могат да го снесат... Така следва цялата тази история с органичения, бунтове и дрънканици.
Мнението беше редактирано от Atom на 13.04.20 13:41.
казано от Joyplovdiv на 13.04.20, 13:07:
Ян Хус:
...Виждайки това, Ян Хус, чийто съзнателен живот преминал в защита на бедните, произнесъл: Sancta Simplicitas!, или „О, свещена простота!“
Точно на бедните ще навредиш най-много с безотговорното си поведение. Защото точно бедните едва ли имат много пари за по-добри защитни маски. Точно те нямат пари за скъпоструващо лечение и тестове да проверят заразени ли са и вземат екстрени мерки. Точно те нямат лъскави джипове да се возят изолирани от другите, от къщи на работа и от работа у дома.
Това, което правят такива като теб, аз го разглеждам като форма на тероризъм. На биотероризъм. Желание да разпространяваш заразата между невинни хора и масово да разпространяваш епидемията. Нямам просто думи за морала на такива хора. Би трябвало законите да се променят и наказват по-строго такова поведение.
Въпросът с КОВИД-19 е преди всичко медицински. Но само наполовина, струва ми се. Колкото е медицински, толкова е и морален въпрос. Досега имаше СПИН-синдром на придобитата имунна недостатъчност. КОВИД-19 пък е може би вирусът на вродената морална недостатъчност и безотговорност. Това би трябвало да бъде другото име на вируса, свързано с неговото бързо разпространение.
Мнението беше редактирано от Миро на 13.04.20 13:47.
13.04.20
13:57
казано от Миро на 13.04.20, 13:45:
КОВИД-19 пък е може би вирусът на вродената морална недостатъчност и безотговорност. Това би трябвало да бъде другото име на вируса, свързано с неговото бързо разпространение.
Аааа, недей така. Тук аналогично, както и при теориите за формиране на престъпника /в случая не е престъпник, е аморална личност.....и нямам предвид Джой, говоря принципно относно написаното/, властват две такива. Тази на Чезаре Бекалия - че престъпника се формира вследствие социалната му среда и теорията на Чезаре Ломброзо - че престъпника се ражда такъв. Тъй нареченото Ломброзианство. Та моралната недостатъчност и безотговорност може да не е вродена, а формирана впоследствие.
:-)))))))))))))))))) Малко “лирично отклонение”.
13.04.20
14:05
казано от Димо на 13.04.20, 13:22:
И каква е аналогията между себотрицателния Ян Хус и твоята егоистична позиция...
Няма аналогия, Димо... но нали все пак трябва по някакъв начин (а най-добре с поучителни тежки думи!) да намекне, че сме простовати хорица (или поне аз със сигурност), които не съзнават как лошите ги поробват и водят за носа.
Днес ми се наложи да посвърша 2-3 дреболии из центъра на София. Скромните ми впечатления са, че хората (за радост) масово носят маски. Има и изключения, разбира се, които ми се сториха много характерни - млади хора (около 20-годишни) носят свалени под брадичката маски, явно демонстрация на бунтарство и възрастни хора, видимо в най-рисковата група (60+).
казано от Кольо Пияндето на 13.04.20, 14:05:
казано от Димо на 13.04.20, 13:22:
И каква е аналогията между себотрицателния Ян Хус и твоята егоистична позиция...
Няма аналогия, Димо...
Аз знам че няма, въпроса ми беше колкото риторичен, толкова и насочен към Радостинчето. Мое твърдо вярване е че всеки има себе си за добър и умен. Мисля си че такъв е случая и при нея и че всъщност тя се асоциира с положителния за нея герой и се опитва да ни отвори очите, а като сравнявам нейните действия с него, може да погледне позицията си от друга гледна точка. Елементарна практическа психология. Моите деца само в краен случай съм им казвал: “Ще правиш така, защото аз така казвам” - не че не работи и тоя метод - но предпочитам да им поставям въпроси и хипотетични ситуации и те сами да стигнат за себе си до решение. Например: “Наруто би ли постъпил така?” или “Костенурчето Франклин прав ли е в случая” И така - Ян Хус би ли носил маска за да защити (според нея) слабите и простите?
13.04.20
14:28
казано от Димо на 13.04.20, 14:20:
И така - Ян Хус би ли носил маска за да защити (според нея) слабите и простите?
Не, не би носил маска, защото слабите и простите биха носили, тъй като ще повярват на техния си генерал. А Ян знае, че това е погрешно и няма нужда, като не само заради това няма да сложи, а да даде и пример на слабите и простите, за да не слагат и те.
:-))))))))))))))))))))))
Ама Ян се е пожертвал, а как се жертва Радост? Никак - прави си квото тя си иска и ѝ е удобно - “обещан небесен избор” ли какво беше.
Аз завчера едната касиерка нещо се замота и вика: “Благодаря ви че ме изчакахте, тея дни е лудница”, а аз ѝ викам: “Не, по-скоро аз ви благодаря че сте тук в тая ситуация и работите за да ни обслужвате, дори с риск за собственото си здраве”
Нищо не каза, ама съдейки по очите ѝ мисля че ѝ стана приятно.
казано от Димо на 13.04.20, 14:56:
Вчера в лидъл не пускаха без маски. Още +1 за лидъл в моите очи :)
В лидъла , в който ходя , са сложили и пръскало и салфетки да напръскаш количката и да я забършеш , което лично за мен е много удобно . Отделно има дизенфекциращ гел за ръце. В другите магазини , в които пазарувам, не съм забелязал на свободно разположение препарат за почистване на повърхности ( може и да има) и вадя пакета с мокрите кърпички и гел за да бърша.
Мнението беше редактирано от I`M на 13.04.20 15:12.
казано от James Hinks на 13.04.20, 12:27:
Примерно доц Мангъров оприличи носенето на маски , като опит да се предпазиш от комари с метална решетка на прозореца или нещо подобно .
Тоя с неговите 5 минути слава...Да вземе да млъкне най-добре.
Така е. Знам, че много обича да го дават по телевизиите. Става въпрос за последните 5 години, а не за тоя месец. Но има и друго. Забелязах нещо интересно. Когато събраха тъй наречения медицински съвет. Какво се оказа? Неговият шеф (не помня името му) отговори на журналистическите въпроси (и интриги може би). Напуснал ВМА след конфликт с Мутафчиев. Който станал шеф на ВМА. Ноо сега и двамата имали успех в кариерата си.
Таа още в началото, медицинският съвет и специално Мангъров вървяха контра на щаба на Мутафчиев. По всички въпроси. За тестове, карантина, маски. Явно по нашенски професионалната завист и ревност си казва думата. Не случайно разтуриха медцинския съвет.
Мангъров препоръчваше още в началото. Да не се носят маски и да няма изобщо карантина. Според него нямало как да се ограничи епидемията. Всички ще се разболеят, леко или тежко. Трябвало да се стигне до “стаден имунитет”. Е нашите лекари и професори не послушаха “мъдрите” му съвети.
Във Великобритания пък тамошните мангъровци приложиха на практика теорията му. Английското стадо :D трябваше да си изработи стаден имунитет. Е, видяхме какво стана с английското стадо. Самият премиер в интензивно отделение. Снощи го видях по тв. Не приличаше на себе си. 10 000 умрели само вчера. Толкова за Мангъров и безценните му съвети.
Не са умрели 10 000 вчера в Англия, но с останалото, което казваш съм съгласен.
казано от Димо на 13.04.20, 17:13:
Не са умрели 10 000 вчера в Англия, но с останалото, което казваш съм съгласен.
И аз не разбирам откъде се взе тази цифра по една тв снощи. Трудно ми е да го повярвам, има някаква грешка вероятно.
казано от old_man на 13.04.20, 17:28:
Общият брой е 10 000,но те нашите журналисти така го съобщиха,че.....
Нали излизат на гугъл секция с новини и аз знам че на блиц не трябва да им отварям тъпите статии, но там с големи букви пише: БАЩАТА НА БОРИС ДЖОНСЪН СЪОБЩИ ТРАГИЧНАТА НОВИНА и като отвориш линка с малки буквички в статията пише че Борис Джонсън няма да може още дълго да управлява Обединеното Кралство Ибаси кликбайта и жълтата журналистика и ебаси рибата съм и аз да я кликна :D
казано от Димо на 12.04.20, 18:22:
Който не вярва да сложи едно чисто огледалце пред устата си и да прочете на глас 1-2 страници.
Ами ако го подразни слънцето и кихне? Или се задави и почне да кашля?
Ами няма да киха/кашля срещу хората, а настрани/надолу/в ръкава. Ти като излезеш да се поразходиш се спираш да си говориш със случайни минувачи по улицата ли? Наистина ли мислиш, че ще заразиш някого, докато се разминавате навън (освен ако не се изкашляш целенасочено в лицето му)?
Мнението беше редактирано от Станимир на 13.04.20 17:54.
А ти наистина ли мислиш че ще се блъснеш днес като излезеш с колата та си слагаш колан? Като видиш че има завой, ще завиеш, ако има дърво ще го заобиколиш. Няма нарочно да се блъснеш в някоя кола, нали?
Ох, на мен точно това ми се случва няколко пъти. Чакам пред някаква фирма или пък в Кауфланд. Минава край мен някой и точно в този момент се изкашля с всичка сила почти в лицето ми. Преди това изобщо не кашля. Тогава още не носех маски. Истинско чудо е, че не се тръшнах на легло на другия ден. Поне 3-4 подобни случая само за седмица имам.
История от втора ръка: Циганина - майстор, който миналата година ни ремонтира покрива на селската къща, се върнал от Англия с цялото си семейство като обявиха пандемията. Разбира се, си се прибрали на село и карантина не спазвали. След симптоми вчера са го изследвали и диагностицирали с ковид-19 с още няколко души покрай него. Като почнали разследване - ми той цялата махала и половината от останалото село бил обиколил. Цялото РЗИ - Ст.Загора било там и обмисляли да блокират селото както блокираха Банско.
А жена ми си мислеше ако имаме начин да отидем на село да караме карантината на двора.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.04.20 02:33.
13.04.20
21:09
казано от Димо на 13.04.20, 20:06:
....миналата година се върнал от Англия с цялото си семейство като обявиха пандемията.
Е то пандемията СЗО я обяви 10-11 март, а първите случаи в UK са констатирани баш в края на януари. По-скоро се е върнал, ако е заради пандемията и случаите в UK.
Мнението беше редактирано от Деян на 13.04.20 21:09.
Да де,върнали се заради пандемията,а инак миналата година правил покрива на Димо на къщата,аз така разбрах.
казано от Деян на 13.04.20, 21:09:
казано от Димо на 13.04.20, 20:06:
....миналата година се върнал от Англия с цялото си семейство като обявиха пандемията.
Е то пандемията СЗО я обяви 10-11 март, а първите случаи в UK са констатирани баш в края на януари. По-скоро се е върнал, ако е заради пандемията и случаите в UK.
Уви, понякога истината е въпрос на пунктуация...
Абе, Дидо, как ги четеш. То верно че и аз съм изпуснал запетайката де, ама ти сам си го казал, как ще си дойде миналата година заради коронавируса, като той тая година се появи.
13.04.20
22:26
Ясно 😀
14.04.20
18:19
Айде стига, пичУе.....
Нищо не пишете, вече не знам дали ще умрем, пишете.
Аз зарезах бачкането и се прибрах да попия и няма от къде да разбера, ще се мре ли.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.04.20 18:20.
На който му е скучно да играе Короньо срещу генерала. Готина е, вече има и мобилна версия. 😂
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече