18.09.21
15:14
казано от Димо на 18.09.21, 12:14:
Още малко показателна статистика за родното ниво:
Не е ясно, дали “вярващите” в ковид ваксина, не вярват и в урочасването.
Не знам какви хора биха участвали в анкета с подобни въпроси, а публикуващите резултатите като показателни е добре да се замислят. Много свалихте нивото, особено с поучителните истории от сайтове за умрели от ковид антиваксъри отвъд океана.
казано от Brown Bomber на 18.09.21, 15:14:
казано от Димо на 18.09.21, 12:14:
Още малко показателна статистика за родното ниво:
Не е ясно, дали “вярващите” в ковид ваксина, не вярват и в урочасването.
Не знам какви хора биха участвали в анкета с подобни въпроси, а публикуващите резултатите като показателни е добре да се замислят. Много свалихте нивото, особено с поучителните истории от сайтове за умрели от ковид антиваксъри отвъд океана.
А то щото нивото беше много високо със спекулации и псевдонаучни глупости срещу ваксините. 😆
Така е бомбър, нивото е много ниско. :) Ами то какво повече да се каже, ние знаем всичко. Никой няма намерение да се ваксинира в България, защото всеки знае по нещо. Гледам по едни други форуми какви глупости се пускат ще паднете. Тук пак е добре :) ..
И в крайна сметка пак ние ще си сърбаме попарата де, то няма нито да е Кунчев, нито Борисов :) .. така като гледам как се развиват нещата, даже вече не ми е ясно накъде ще идат нещата в България.
На много места в европа вече хората са близо 90 процента ваксинирани . Ако пък стане така че се оправим и без ваксини, още по-добре, но някак си се съмнявам, иначе нямаше цял свят да натискат за ваксинация.
18.09.21
19:06
България формира под 1% от общото население на Европа. При 90% ваксинираност там и 20% у нас, не е ясно доколко ще повлияем на пандемията.
казано от Brown Bomber на 18.09.21, 19:06:
България формира под 1% от общото население на Европа. При 90% ваксинираност там и 20% у нас, не е ясно доколко ще повлияем на пандемията.
Аз говоря за нас си де. Не за европа. Но пък да, всъщност това има и положителна страна, ние може да послужим като една представителна извадка, какви може да се последиците ако ваксинацията е ниска. Може и да се окаже че няма голяма разлика, тепърва ще се види.
П.С - но сега като пиша това си давам сметка че лека полека, мина 1 година и половина откакто започнаха тези неща и май не му се вижда края. Както казаха по умните глави, ще се приучим да живеем в тези условия.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 18.09.21 19:24.
Та в един друг форум са много по-силни от тук :)) тематиката на коронавируса прилива горе долу така ...
“
Ясно е!
Маркираните прозорци и полувратата вдясно на тях са предназнаени за извънземните. Да могат да влизат и излизат от БАН, където ги изследват обстойно.
През 1993г. работих в гр. Каменка обл. Пенза. Там хората говореха съвсем малко български и мако повече го разбираха.
Питахме ги: Вие татари ли сте или руснаци?
Отговора беше: Руснаците наричат татари чужденците. Ние не сме руснаци и затова ни наричат татари, но ние сме българи.
Не знам дали е вярно, но така ни казаха.
Навярно историята която учим не е баш така и не говоря за история от хилядолетия а такава на 200години. Интерес представлява 1816 г. е „година без лято“.
Ако преположим, че е ядрена зима то навярно НЛО има пръст в тая работа Наполеон влиза в Москва оставена е противно на всякаква логика и Москва изгаря през ноща и бая народ дава фира /между другото каменни дворци са горяли /.
“
Затова че тук ряпа да ядем :) :)
казано от Димо на 18.09.21, 09:12:
По-научно казано, има няколко причини някой да вярва в теории на конспирацията. Най-честата е че по време на криза, хората имат необходимоста от стабилност и търсят решения, когато са изправени пред стресови ситуации или травматични събития. Притежаването на привидно „прости“ отговори ги кара да се чувстват сякаш имаме контрол и следователно по -малко се страхуваме от неизвестното. “Някой пусна вируса за да печели пари” “Бил гейц иска да ни умори или чипира с ваксини - решението е просто - няма да си слагаме ваксина” и т.н.
Това е така и не е така. Или поне това, което си писал е само една част от истината. Ти явно харесваш кабинетните учени и тяхната теоретична психология. Е, аз пък съм фен на практическата психология. Която ни предлага самият живот.
За да ти развива някой теорията за Бил ГейЦ, най-напред той трябва от някъде, от някого да научи, че има такъв човек. Който се нарича Бил Гейтс и че изобщо съществува. Едва ли всички конспиратори и антиваксери са приятели с Бил и лично го познават. Откъде могат да знаят за неговото съществуване изобщо? Аз не вярвам, че са хвърляли боб или гледали на кафе и в чашата се е изписало името му.
Тоест стигаме до логичния, елементарен извод, че за да знаеш ти името Бил Гейтс, някой трябва да ти го съобщи. Някой трябва да ти даде тази информация. Ти самият дори да си гений, няма как да знаеш и сам да откриеш кой е Бил Гейтс и че изобщо има такъв.
Следва и втората стъпка. Някой трябва да ти е обяснил какво е това чип. А някои хора тук някой ги е “информирал” и че този Бил Гейтс “чипира” хората с ваксините за Ковид. Няма как 100 000 души или дори 1 милион в бегето и по света, едновременно да са открили, примерно на 1 април 2021 година, че Бил чипира хората. Те просто повтарят като папагали, това което са чули от някого. Или (още по-вероятно) той в личен разговор им е внушил. За да знаеш ти, какво е това ваксина, някой трябва да те информира по въпроса.
Дали ваксината за Ковид е вредна и опасна, също някой трябва да повдигне този въпрос и ти да го научиш от някого. И вече зависи доколко този някой е добронамерен или злонамерен, а ти пък си лесно податлив на внушения или обратното, от това зависи доколко правилно мнение и представа ще си създадеш. И дали ще ти набие в главата верни неща и факти или полуистини и дори явни лъжи.
Няма как 100 000 българи или 1 милион като навити пружини да ти повтарят една и съща теза за “инжектирането с някакво неизвестно вещество”. Не са се събудили всички една сутрин и няква лампичка да им е светнала в главата и са казали “Еврика! Открихме истината за ковид ваксините!” Някой е измислил тази теория и сетне тя се повтаря папагалски от останалите негови фенове.
Хахаха, днес УНСС им е първи учебен ден . Има и мобилен пункт там за ваксинация, обаче за 3 часа се е ваксинирал само един студент :) :) :)
казано от Любомир на 20.09.21, 20:42:
Сигурно е бил чуждестранен, ако изобщо в УНСС има такива 😂😂
А пък някакъв друг във Варна го атакували някакви антиваксъри адвокати и хората горките вдигнали шадравани и избегали. Докторите избягали/ //:)) те горките не им се занимава, а камо ли да се карат с хората.
Един приятел от плевен пък ми каза днес, че е искал да ходи на преглед при кардиолог е една болница и лекарката му е казала по - добре да не идва, че персонала бая се е поразболял ..
казано от kaloyan на 20.09.21, 20:26:
Хахаха, днес УНСС им е първи учебен ден . Има и мобилен пункт там за ваксинация, обаче за 3 часа се е ваксинирал само един студент :) :) :)
Щот вероятно от Софийския са на тълпи за ваксинация.
Да бе, някакви от педагогическия чак са се трепали, пък и дама от журналистическия се е включила със счупено шише и се е опитвала да ги ръга в стомасите щото се опитали да я предредят 😂😂😂
Бях си обещала, че няма да пиша повече в тази тема, но ето ви диктатурата в Австралия: протест в Мелбърн на строителните работници, защото ги задължават да се ваксинират. Като следствие от протеста, правителството забранява всякакви строителни дейности за две седмици.
А ето и какво би могло да се предприеме:
Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.21 12:04.
21.09.21
12:20
Точно те и преди две седмици приеха бит Койна за официална валута.
21.09.21
12:28
Ей тей кат стене
21.09.21
12:45
Я съм за Валхала.
казано от Margi на 21.09.21, 12:04:
Бях си обещала, че няма да пиша повече в тази тема, но ето ви диктатурата в Австралия: протест в Мелбърн на строителните работници, защото ги задължават да се ваксинират. Като следствие от протеста, правителството забранява всякакви строителни дейности за две седмици.
А ето и какво би могло да се предприеме:
По-тъпо нещо от това да дадеш на някого силен антибиотик и антипаразитно средство със сериозни странични ефекти, за да се самолекува от евентуални усложнения на инфекция от вирус, с който още не се е заразил, трудно мога да измисля.
Е, не е толкова мъдро като затварянето на цяла индустрия, защото работещите не искат насилствено вмешателство в здравето им...
Ваксинирането също е за хора, които не са инфектирани от вирус и също има сериозни странични ефекти.
С ивермектин се излекуваха няколко познати, част от които лекари, при това преди да се вдигне толкова шум около него. Доколкото знам (пак от лекари) , почти няма странични ефекти от него, ползва се само при нужда за разлика от ваксината с трета, пета и десета дози.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.21 13:35.
Излекувал ги е тоя отгоре, въпреки цялата им простотия :) То много хора се “излекуваха” и с 4-5 вида антибиотици профилактично и кортикостероиди .. Голяма медицина, голяма работа :)
П.С - но не мога да разбера Марги къде е науката в цялата работа и защо абсолютно всичките, които сте против тази ваксина, цитиране хора и статии, които освен че са некомпетентни, дават и постоянно грешна и невярна информация, най-малкото е изкривена така че да служи по някакъв начин.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.09.21 16:02.
Короната не можа да ни затрие, но ние сами ще се затрием.
След тоалетната хартия, дойде ред и на горивото. В Англия се очертава филма, Лудия Макс на живо 😂
5 бензиностанции в цяла Англия са имали забавяне на доставките на гориво заради липса на шофьори. Медиите го раздуха и народа хукна като луд с тубите 😂 В 6 сутринта като отварях, цистерната зареждаше и вече поне 30 коли чакаха да тръгнат колонките. На някои места, опашките са километрични. Имам пряка видимост по цял ден към бензиностанция на Теско и вече имаше спречквания. Очаквам утре да започнат да вадят оръжията 😂
25.09.21
14:57
После в България сме били най-глупавите и затова не сме ваксинирани. :ДД
казано от Gogo на 25.09.21, 14:57:
После в България сме били най-глупавите и затова не сме ваксинирани. :ДД
Не е много удачен примера защото хартията я изкупиха по цял свят. Точно затова смятам, че ние сами ще се затрием.
Нашите салони са в супермаркети и имах възможноста да разпитам страшно много хора, защо купуват хартия и защо се презапасяват като цяло. Никой нямаше разумно обяснение, защо точно го прави освен, че защото и другите го правят.
Сега е същото. Виждат опашки и като овцете се нареждат, като всъщност създават несъществуващ проблем.
28.09.21
09:13
Честити 3 промила починали с ковид в България! Само Чили и Унгария са пред нас и засега не можем да си върнем гордостта от първи в света по износ на калцинирана сода на глава от населението.
Мнението беше редактирано от Illustrator Yovkov на 28.09.21 09:15.
28.09.21
09:46
Да, майка ми е ваксинирана, но от няколко дни има симптоми и днес и направих тест, който очаквано се оказа положителен. Според днешната статистика 11% от положителните проби у нас са на хора със завършен ваксинационен курс, но понеже съм нещастен и неудовлетворен от живота българин, който вярва във врачки, смятам че са много повече.
П.П. Отивам да купя 2 тона тоалетна хартия и да заредя тубите с гориво.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 28.09.21 09:50.
28.09.21
10:20
Че при 15.5% напълни ваксинирани българи, 11% от всички положителни проби са на ваксинирани, това искам да кажа.
Че е възможно да се заразиш и след като си ваксиниран е известен научен факт. Че го караш много по-леко също. И че заразяваш много по-малко също.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 10:20:
Че при 15.5% напълни ваксинирани българи, 11% от всички положителни проби са на ваксинирани, това искам да кажа.
Е то ако говорим само за положителна проба /не за починали, разболяли се тежко и т.н. въпреки ваксинирането/, е ясно, че и ваксинирани ще се заразяват. Той вируса не бяга от ваксинираните ..........подобно на Z-та световна война-зомбитата да бягат от не здрави хора :-)
Опс, Димо ме е преварил:-)
Мнението беше редактирано от Dydo на 28.09.21 10:39.
28.09.21
10:52
След като посочих данни от официалната статистика и ви дадох тема за размисъл, получих поредните жалки мемета и гифчета, които не могат да разсмеят и третокласник, плюс емотикони с усмивчици и папагалски изводи.
Хей, гении на мисълта, хората с положителни проби не се тестват понеже са здрави и нямат симптоми, да не говорим, че поне още пет пъти по толкова си правят тестовете у дома.
След като искате да сте стадо селскостопански животни (да не ви обиждам на овце) и да сте на първо място в света и в Европа, отсега правете референдум и гласувайте като в Швейцария.
Как няма да те мислят хората за сърдит смърф и нещастен от живота? Вместо да кажеш “благодарен съм на съвременната медицина, че има ваксина, благодарение на която майка ми е добре, нищо, че е заразена “, ти мрънкаш за проценти и че все пак се е разболяла. Много хора нямаха тоя шанс да дочакат ваксината, а други от обикновена човешка глупост няма да си я сложат и ще си понесат последствията.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 10:52:
хората с положителни проби не се тестват понеже са здрави и нямат симптоми
Това просто не е верно. Много хора си правят задължителни за пътуване, работа или приемане в болница за друго лечение тестове и така установяват че са заразени.
Завчера се видяхме с наши приятели, мъжа с черно на ревера. Баща му си заминал от ковид преди 2 седмици. Моя приятел е доктор, но не можал да го убеди да се ваксинира. Всеки си има мнение.
Не знам колко е вярно, не съм имунулог, но вчера слушах някакво интервю на гостуващ в БТВ доктор, по отношение на тежко болните и починали ваксинирани. Та той обясни, че това били предимно възрастни хора, при които ваксината не развивала добре потенциала си, по една или друга причина. Така ли е, не знам.
Аз и жената сме ваксинирани, но не се чуствам незастрашен в интерес на истината. И това е не защото нямам вяра на ваксините-напротив. Но не съм сигурен, дали конкретните ги “пипнаха” както трябва или претупаха работата, за да се реагира по-бързо и с аргумента: все е някаква защита на този етап.
28.09.21
11:08
А, значи това “просто не е вярно”. Гениално изказване, базирано на вярата и личните убеждения на един нещастен и сърдит на всички човек, търсещ подкрепа в Интернет “обществото”.
А вярваш ли на официалните власти, че в самолет възможността да се заразиш с ковид е минимална, затова няма проблем да спазваш 2м дистанция навсякъде другаде, но не и на борда, и че не е проблем да натъпчеш 200 човека седалка до седалка, направили си тест до 3 дни преди това? Това е модерното общество - вярващо и просто.
Айде почна се с уотабаутизма. “Щом правителството позволява да седят в самолета на по-малко от 2 метра, значи за нищо не му пука”
Ти ся добър син ли си дето позволи на майка си да се ваксинира? Ами ако са ѝ сложили графен или чип?
Бил ми дал тема за размисъл. За теб може да е тема да се чудиш, за мен е обикновен факт с научно обяснение. Ето давам ти още малко статистика и за теб още една достойна тема за размисъл - защо ваксинираните го карат леко, умират в пъти по-малко и по-малко заразяват?
Като се връщахме сега в началото на септември от чужбина, на летището обикновено ако не покажеш сертификат и там разните други възможни варианти на пср и т.н., те слагат под карантина. Ти Бомбър поне си наясно, с оглед честотата на пътуванията и полетите си. През месец май така ни сложиха под карантина с жената-веднага си направихме тест, излязоха резултатите, пратихме ги където бе посочено и ни дойдоха мейли, че ни вдигат карантината. Сега обаче аз и жената показахме сертификатите, но децата които този път бяха с нас нито са ваксинирани, нито тествани от другата държава и би следвало да ги бяха сложили под карантина, докато не им излезе резултата от направен пср. Тия дето ни пресрещаха на влизане им казахме, че само аз и жената имаме сертификати, но децата нямат, а те: ок, давайте вдясно, хайде бързо....следващия :-) Две семейства след нас 4-5 минути, и тях така ги пуснали. Давай, давай общо взето е била репликата:-) Явно ич не им се работи /защото си е писане по разни документи от колегите им/ дето седят на едно бюрце или пък причината е друга, де да знам.
Мнението беше редактирано от Dydo на 28.09.21 11:24.
28.09.21
11:36
Какви метални частици, какви мемета, какви простотии? С Интернет ботове като теб нямам желание да споря, очевидно си най-информиран, можеш и знаеш всичко, а останалите сме невежи, неможещи и нещастни.
Никой не те лъже, вярвай на всичко, което ти поднесат, а аз предпочитам да мисля и да преценявам сам за себе си. Дано и след като се ваксинираме над 80% циркът не продължи.
Чай малко да те самоцитирам.
казано от Brown Bomber на 17.09.21, 16:08:
Ваксините са супер ефикасни и без странични ефекти на теория и на статистика, неоспорим факт.
Днес се видях с приятел, майка му е на 58 години без заболявания, ваксинирана с Пфайзър февруари месец, скоро си е пуснала количествен за антитела и е имала 2000. Миналия месец се разболява от Ковид-19 с всички симптоми, кашлица, отпадналост и прочие, един антибиотик, втори антибиотик и вече се оправя.
И това че на приятеля ти майката на 58 дето го е изкарала леко е следствие от:
а/ Божие чудо
б/ Ковид е измама - обикновено грипче
в/ Ваксина
И не разбрах - щастлив или нещастен си от факта, че майка ти е ваксинирана преди да се зарази с ковид?
[quote author=“Brown Bomber” date=“1632818216”нещастни.
За теб със сигурност смятам че си сърдит и нещастен - много повече от средностатистическия балканец. Ако мен всичко и всички около мен ме ядосваха, щях да си проверя нивата на стресовите хормони и хормоните на щастието.
28.09.21
11:50
Поредният многознайко, никъде не съм написал, че го е изкарала леко, а напротив с два антибиотика докато се изчисти, но вярно, че за теб всеки, който не е умрял го е изкарал леко. С тази анкета сходна на референдума на Слави може да кандидатстваш за депутат от неговата партия, белким се видиш по телевизията, след като не успя да влезеш във Фермата.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече