Коронавирус в България

Прескочи до:
Bart Simpson

24.10.21
15:46

Димо, вкарваш ме в образ, който в нужда ще се моли, а не да се обърне към лекар, което не е така

Bart Simpson

24.10.21
15:47

И ако подяволите можех да ти отговоря на въпросите ти, сега около мен щяха да седят поне единайсет кардинали от Ватикана и да ме четат.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 15:47.

24.10.21
15:50

Съвсем сте изшпаткали тука.

IV

24.10.21
15:59

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 15:35:

Първо смяната на гумата в разговора е олицетворение на желанието да се справиш сам.

Bart, сега видях, че си задал същия въпрос с този контекст и с мъже. Но факторите, които привличат мъже към жени и жени към мъже, са различни.

Мнението беше редактирано от Ivan_ на 24.10.21 16:01.

Bart Simpson

24.10.21
16:07

Точно това беше основата на тезата ми, но не стигнахме до там.

24.10.21
16:11

Новината на деня ?

24.10.21
16:14

Има хора които се ваксинират и се заразяват с вируса в различни етапи. Няма гаранция че когато си ваксиниран на 100 процента си предпазен, това е ясно казвано е много пъти и не се поставя под съмнение. Има и един малък процент хора, които много трудно изграждат имунитет и се разболяват повторно.
Там има едни проценти за ефикастност на ваксините, при Зенека е най-нисък, при файзер е 90 и няколко процента и тн .. Всичките тези неща могат да се проверят, има данни достатъчно.
Това което е важно да се знае е че ваксините помагат в над 80 процента от случаите, хората дори и да се заразят го карат много леко. Има и част от тях, които се заразяват и го карат по-тежко ... Ама вижте ги тези данни има ги навсякъде  и за различните страни.

Горе долу тренда е такъв в Ирландия в момента от всички болни над 70 процента са неваксинираните. В България този процент дори е по-голям. Но върви около 80 ...

Високия процент на ваксинация е един голям плюс за това да се ограничи това нещо. Има и един тънък момент, че когато няма ваксинация и много хора постоянно боледуват мутира и самия вирус и се появяват нови щамове.

Моя пример е че бях неваксиниран 1 година и 3 месеца и съм имал нула проблеми въобще, дори и настинка не съм хващал. Но се старая да спазвам мерките на максимум.
Дори сега  съм ограничил доста от заниманията си заради тази нова вълна. Все пак няма нужда да експериментирам и да заразявам и другите хора.

Тези които не могат без да контактуват, просто да се ваксинират защото иначе влизаме в един омагьосан кръг. И докато преди можехме да гледаме от другите страни какво се случва горе долу. Сега ние ще бъдем пример за другите държави ..

Тук говорим чисто практично. Без да трябва да намесваме политика и хала на медицинската система в България.

П.С - да да и още примери. Имам един познат на около 36 години, той се ваксинира около май месец, сега се разболя от ковид покрай децата, но го кара леко.
Има и един друг случай пак млад човек, получава тромб и умира. Но вижте сега, това е един много малък процент. Както при баща ми се случи преди време, той много здрав обаче получи тромб в окото и не вижда с едното око почти. Ами това е положението, затова се правят изследвания, защото при някои хора има сгъстяване на кръвта и трябва да пият хапчета за това нещо, но е много вероятно въобще да не са разбрали че имат такъв проблем, докато не ги тресне. Което не значи че ако не си сложат ваксина, пак няма да получат този проблем, особено както знаете и самата корона предразполага към тромбози и тук това е широко известно.
Гаранция няма, винаги има едни такива допълнителни неща ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 24.10.21 16:19.

Bart Simpson

24.10.21
16:37

Опита ми днес беше защото исках да ви покажа, че винаги искаме повече да сме от полза на тези, които нямат нужда за да , не знам как да ви го представя, толкова се хващаме за думите тук, абе искаме да помагаме на тези, които нямат нужда с две думи.
По различни причини всеки му.

Bart Simpson

24.10.21
16:40

А сега ще правим вулкан

24.10.21
16:52

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 15:44:

А защо твоята развита наука не им е осигурила повече времв?

точно развитата наука им е осигурила повече време. Смъртността при новородени е спаднала десетки пъти от индустриалната епоха и стотици пъти от средновековието. А средната продължителнист на живота постоянно се увеличава. Не защото хората палят повече свещи и молят богу горещо, а защото науката и в частност медицината се развиват.

Bart Simpson

24.10.21
17:16

Както по-горе каза на неизмерими величини-лесно се залага.
Никога никой няма да разбере разликата между надеждата и отчаянието ли е спасила повече хора или разликата между болеста и лечението.

24.10.21
18:56

казано от Gogo на 22.10.21, 14:55:

Швеция ( и Финландия мисля) забрани рнк за тези след 1991 г.

Така ли?!? Кога по-точно? Нещо ти издишат източниците. Швеция и Дания (не Финландия) спряха временно ваксинацията с ваксината на Модерна до изясняване на данните за миокардита. Не mRNA ваксините, не забрана, не Финландия. С Pfizer и трите държави продължават да ваксинират с пълна сила.
Виждаш ли как разпространяваш дезинормация, вероятно без дори да знаеш?

П. П. Дори при 1 на 450 000 (ако искаш и едно на 50 000 ги направи, за да ти е по-удобно) случаи на миокардит, от които се стига до смърт при 1 на два милиона и до дълготрайни увреждание при нула, рискът пак е несравним с този от преболедуване дори от индивидуална гледна точка. От социална изобщо не могат да се сложат на една скала.
Хайде остави тия глупости на хората, които имат финансов или политически интерес от това. Ти си жертва.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.21 19:08.

Bart Simpson

24.10.21
19:17

А Финландия коя ваксина спря вчера?

24.10.21
19:27

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 19:17:

А Финландия коя ваксина спря вчера?

Никоя не е спирала. Ограничи Moderna. Изборът на думи има значение.

“Mika Salminen, director of the Finnish health institute, said Finland would instead give Pfizer’s vaccine to men born in 1991 and later. “

Може ли сега да разбера кой е спрял mRNA ваксините? Ако може, с източници.

https://www.reuters.com/world/europe/finland-pauses-use-moderna-covid-19-vaccine-young-men-2021-10-07/

П. П. Пазят ви с няколко чадъра. Единият пропуска. Вие ревете, че дъжд няма. По-малоумно, дебилно и безотговорно поведение от това трудно мога да измисля. Съжалявам, търпението ми напълно се изчерпа. Вече ще наричам нещата с истинските им имена.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.21 19:38.

24.10.21
19:54

И аз го питах Гого 2 пъти откъде му е инфото.

24.10.21
19:56

казано от Boby_ на 24.10.21, 19:27:

Съжалявам, търпението ми напълно се изчерпа.  Вече ще наричам нещата с истинските им имена.

Ееее, Боби, имаше един за пример колко културно и умерено се изказва за антиваксърите и ти веднага да разбиеш тоя образ :(

24.10.21
20:06

казано от Димо на 24.10.21, 19:56:

казано от Boby_ на 24.10.21, 19:27:

Съжалявам, търпението ми напълно се изчерпа.  Вече ще наричам нещата с истинските им имена.

Ееее, Боби, имаше един за пример колко културно и умерено се изказва за антиваксърите и ти веднага да разбиеш тоя образ :(

Пикаят срещу вятъра и се оплакват, че са им мокри краката.

П. П. Пак добре, че Ливърпул мачкат сериозно. Иначе можеше да съм и по-зъл.

24.10.21
20:18

Хубаво, че България е малка държава. Иначе върлуващата лисенковщина в лицето на Мангъров, Чорбанов и тоя последния от Пирогов, дето не си ваксинирал персонала навреме и сега реве срещу изискванията за сертифакат и който цитира в национален ефир учебник по имунология от 1980-та, щяха да колят и да бесят, като по сталиново време...

Bart Simpson

24.10.21
20:41

???, който няма ваксина-гилотина???, браво!!!

Зъл щял да бъде Боби, уахахаах, уахахах.
OMG
Никой не реве, е спешъли ту ю.
Всеки си има рамене под главата, кат не ще ресторант-те ти комбайн, ама кат започнат да ви изключват ш видиш.
Дано не ти се налага да идваш в третия свят.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 20:43.

24.10.21
20:47

Боби ти идваш от Португалия с 95 процента плюс ваксинирани :) в България. По-добре си запази спокойствието за тук. Аз така ги научих покрай мен които имат нещо против ваксините с глупави аргументи да не говорят, просто защото няма смисъл. Не може някой който е завършил туризъм или НСА, да говори за ваксини, обясних им го няколко пъти и ме разбраха.

GG

24.10.21
20:48

Жертва? Оплакват?
Финландия беше в скоби.
Забранила, ограничила, до изясняване? Като не им е ясно още, на мой гръб ли да го изясняват.  Не съм ви аз виновен, че бързахте да се ваксинирате и сега котка по гръб не пада.

Честно казано, мислих, че съм се разминал след тази дискусия за нещо от 2-3 страници.

Не било Финландия, било Дания. Чудо голямо.

Хем малцинство, хем се напъвате. :Д

24.10.21
20:50

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 20:41:

???, който няма ваксина-гилотина???, браво!!!

Зъл щял да бъде Боби, уахахаах, уахахах.
OMG
Никой не реве, е спешъли ту ю.
Всеки си има рамене под главата, кат не ще ресторант-те ти комбайн, ама кат започнат да ви изключват ш видиш.
Дано не ти се налага да идваш в третия свят.

Зъл, зъл, колко да съм зъл? Който няма ваксина, да си сложи.
Ако не иска, да си стои вкъщи.
Щом не разбираш, не виждам какво мога да ти кажа повече.
По мост минаваш, операция си правиш, на самолет се качваш и не се обясняваш как хирурзите и инженерите ти нарушавали бизнес интереса, обаче от имунология и анализ на данни взе да разбираш?!?
Баси, аз от 20 години се занимавам с анализ на данни в здравеопазването и още не смея да се изказвам така.
Съжалявам, ама това е малоумие!

П. П. Не, не съжалявам всъщност.

24.10.21
20:52

казано от kaloyan на 24.10.21, 20:47:

Аз така ги научих покрай мен които имат нещо против ваксините с глупави аргументи да не говорят, просто защото няма смисъл. Не може някой който е завършил туризъм или НСА, да говори за ваксини, обясних им го няколко пъти и ме разбраха.

Айде бе, тук все професори и доктори сте, че давате такива категорични мнения за ваксините. ???

Bart Simpson

24.10.21
20:54

Боби, ман, аз все още имам избор, ти -не.

Bart Simpson

24.10.21
20:56

На моста сдавам газ ,да се махам бързо, от самолети ме е страх и за тва станах пилот, другото ко беше?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 20:56.

24.10.21
20:56

казано от Gogo на 24.10.21, 20:48:

Жертва? Оплакват?
Финландия беше в скоби.
Забранила, ограничила, до изясняване? Като не им е ясно още, на мой гръб ли да го изясняват.  Не съм ви аз виновен, че бързахте да се ваксинирате и сега котка по гръб не пада.

Честно казано, мислих, че съм се разминал след тази дискусия за нещо от 2-3 страници.

Не било Финландия, било Дания. Чудо голямо.

Хем малцинство, хем се напъвате. :Д

Знаеш ли кое пропусна? Каза, че РНК ваксините са забранени.
А е ограничена една ваксина - тази на Модерна, като е препоръчана друга - тази на Pfizer. Която (каква изненада) е... РНК.
Което те прави демагог, при това - некомпетентен по темата.

24.10.21
20:58

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 20:56:

На моста сдавам газ ,да се махам бързо, от самолети ме е страх и за тва станах пилот, другото ко беше?

Няма нужда да се махаш. Ползвай си уменията в това, в което те бива. Дал си ми страхотни съвети и като си правя телешко филе по твоята рецепта, всеки път те споменавам с добро.
Хайде сега да допуснем, че и други си владеем професията горе-долу толкова добре, какво ще кажеш?

GG

24.10.21
21:01

Никога не съм твърдял, че съм компетентен. Нито мисля някой тук за такъв по темата.

Вчера беше астра, днес модерна, утре друго.  Мисля схвана идеята ми.

Има време. Няма да избягат ваксините. Който е на зор да се ваксинира. Аз наклон на никого не давам. Страх ме е да се вакаинирам, да не почна да го правя. Да не озлобея. Страшно ми се вижда. :))

Не ми харесва примерът, който давате. То човек и да е имал желание, му се отщява.

Мнението беше редактирано от gggddd на 24.10.21 21:03.

24.10.21
21:07

казано от Gogo на 24.10.21, 21:01:

Никога не съм твърдял, че съм компетентен. Нито мисля някой тук за такъв по темата.

Тогава защо се изказваш?

Не, не ти схващам идеята. Научи се да боравиш с вероятности, не с черно и бяло. В седми клас се учи. Рискове има и никой не те е лъгал за тях. И не всички са известни. Само че са несъизмерими с тези от преболедуването. Достатъчно е съвсем елементарно познание как да търсиш и оценяваш информация, за да ти стане ясно съотношението полза/риск от ваксините.Само че чукчката трябва малко да е читател, не само писател.
Нямаш представа колко епитети изрязах от горното...

П. П. Ако те интересвува, на лични ще ти разкажа какво точно работя от 20 години и на каква позиция съм в момента, щом мислиш, че моето и твоето мнение са равностойни.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.21 21:13.

24.10.21
21:09

Аз затова, Гого си казвам, че съм НЕкомпетентен по темата и си питам. Къде отговорят, къде не, все е нещо.

24.10.21
21:11

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 20:54:

И какъв точно избор имаш? :D Този избор отдавна е направен вместо теб. Плъх в лабиринт.

GG

24.10.21
21:16

Изказвам се, защото всички го правят. И аз си имам мнение. И аз искам да се забавлявам в тоя фором. Все пак затова съм тук.

Както казах, аз вече съм го преболедувал. Прескочих трапа. Да си пробвам късмета и с ваксината ли? Не, благодаря.

За епитети, не е имало нужда да ги спестяваш. Аз притчата за неприетия подарък съм я чел. (чукча понякога и читател)

Идваш ми малко надменен и това е основната черта, която ми пречи да вниквам в думите ти, защото не мога да преценя, заради егото си ли го правиш или си обективен. Но като чета за изчерпаното търпение, едва ли е второто.

п.с.: Знам в каква сфера работиш. Но както преди 2-3-4 страници се изказахте, това не е достатъчно за да имаш вяра на някого.

Bart Simpson

24.10.21
21:18

Чу ли някой да агитира някой да не се ваксинира, нещо май вегански ген ви слагат?
Как да разпознаеш ваксинирания на улицата......той сам ще ти каже.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 21:19.

24.10.21
21:20

казано от Boby_ на 24.10.21, 20:58:

Хайде сега да допуснем, че и други си владеем професията горе-долу толкова добре, какво ще кажеш?

Мен всъщност точно това ме притеснява ?

24.10.21
21:24

казано от Boby_ на 24.10.21, 21:07:

казано от Gogo на 24.10.21, 21:01:

Тогава защо се изказваш?

Не, не ти схващам идеята. Научи се да боравиш с вероятности, не с черно и бяло. В седми клас се учи. Рискове има и никой не те е лъгал за тях. И не всички са известни. Само че са несъизмерими с тези от преболедуването. Достатъчно е съвсем елементарно познание как да търсиш и оценяваш информация, за да ти стане ясно съотношението полза/риск от ваксините.Само че чукчката трябва малко да е читател, не само писател.
Нямаш представа колко епитети изрязах от горното...

П. П. Ако те интересвува, на лични ще ти разкажа какво точно работя от 20 години и на каква позиция съм в момента, щом мислиш, че моето и твоето мнение са равностойни.

Човек спри се.
Като най - толерантен,нали си такъв.
Ясно е ,че работиш нещо свръх секретно и ще се наложи да ни убиеш ако ни кажеш.
Всеки е свободен,сам да избира как да живее и да умре.
Да знам ,че си безсмъртен,но все пак...поздрави

24.10.21
21:25

казано от Boby_ на 24.10.21, 21:11:

И какъв точно избор имаш? :D Този избор отдавна е направен вместо теб. Плъх в лабиринт.

За мен пък ти си плъх...

24.10.21
21:27

казано от Gogo на 24.10.21, 21:16:

Както казах, аз вече съм го преболедувал. Прескочих трапа. Да си пробвам късмета и с ваксината ли? Не, благодаря.

Това е най-добрият ти шанс - най-силен имунитет се създава от комбинацията преболедуване + единична доза ваксина.

За епитети, не е имало нужда да ги спестяваш. Аз притчата за неприетия подарък съм я чел. (чукча понякога и читател)

Е, да, ама никой не ти подарява нищо. Имаш отговорност към общността, в която живееш. Задължение е, а не избор.

Идваш ми малко надменен и това е основната черта, която ми пречи да вниквам в думите ти, защото не мога да преценя, заради егото си ли го правиш или си обективен. Но като чета за изчерпаното търпение, едва ли е второто.

п.с.: Знам в каква сфера работиш. Но както преди 2-3-4 страници се изказахте, това не е достатъчно за да имаш вяра на някого.

Аз не съм надменен, а огорчен. Мкже и да знаеш в коя сфера работя, но едва ли си наясно какво точно. И точно в това е проблемът - че трябва да ти докажа, че знам повече, за да се вслушаш в нещо. И дори тогава ще има нотка на съмнение дали не го правя от личен интерес.

А цялата “надменност” е само признак на изчерпано търпение спрямо общото малоумие в България.

Bart Simpson

24.10.21
21:29

Боби, никой, ама никой не се съмнява в знанията ти, но има хора, които не ги приемат за свои.
Не казвай, че науката има една страна, ти нали си ок и в сигурни ръце, остави ни нас, ние ще си берем гайлето.
То и Мъск направи наука, ама сега тр да плащаш за всяко приложение в кола на изплащане за 30 години, нали?

24.10.21
21:30

казано от doni dimitrov на 24.10.21, 21:25:

казано от Boby_ на 24.10.21, 21:11:

За мен пък ти си плъх...

Дони, нали знаеш какво е контролна група в един експеримент? :) Ако обясня и с една дума повече защо точно ти си плъхът в случая, ще е обида към интелекта ти.

24.10.21
21:32

казано от Margi на 24.10.21, 20:52:

казано от kaloyan на 24.10.21, 20:47:

Аз така ги научих покрай мен които имат нещо против ваксините с глупави аргументи да не говорят, просто защото няма смисъл. Не може някой който е завършил туризъм или НСА, да говори за ваксини, обясних им го няколко пъти и ме разбраха.

Айде бе, тук все професори и доктори сте, че давате такива категорични мнения за ваксините. ???

Ами това им казах и на моите познати. Не са учили тези неща не ги и разбират, затова че каквото и да кажат ще е безмислено. Както и аз не им натрапвам моето мнение. Аз тук пиша с данни и статистики на хората които са учили и могат .. Това исках да кажа. Относно образованието, работа и тн никога не съм го изтъквал, тъй като това не е мястото, все пак е спортен форум :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1