Коронавирус в България

Прескочи до:

04.11.21
23:14

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 23:04:

Боян, аз който си продадох хубавата удобна кола, за лампи UV за вани за дезинфекция и карам стар дръгел, за който жена ми ме мрази, щото се троши постоянно, аз който плащах наемите на служителите си две години, аз ли, който познаваш как се грижа за хората около себе си ли съм човека, който наричаш опасен, ей затва те блокирах(знам че ти е през кур@) във ФБ, защото ме познаваш, знаеш колко сериозно се отнасям към хората около мен и пак ме наричаш опасен, нито искам да говоря, нито споря с теб, нито да съм ти опасен или безопасен.
Това бе от мен с теб.
Мразя да се разочаровам.

Не знам дали долавяш иронията на ситуацията - ти самият си сред най-прецаканите от цялата ситуация. Искрено ти съчуствах, когато нямаше ваксина, а неадекватното отношение на правителството ощетяваше едни бизнеси като твоя за сметка на други, без да осигури необходомото преразпределение.
Сега обаче ситуацията не е точно такава.  Ти си готов да продадеш колата си, която обичаш, само и само да не се ваксинираш. И се сърдиш незнайно на кого, но само не и на 80-те процента малоумници, които ти саботират препитанието и заради които ще стоиш гладен. И не само това - ти самият отказваш да се ваксинираш, въпреки че точно това е причината да страдаш.
Няма как да те разбера, нито да оправдая подобна вопиюща безотговорност.

А това, че си ме блокирал във ФБ, е тъжно, но няма да промени мнението ми. Напротив - само показва колко дълбоко са залегнали заблудите ти.
Мога само да се надявам някой ден да разбереш, че си сбъркал и да имаш доблестта да си го признаеш. Мисля, че имаш достатъчно качества за това.

04.11.21
23:17

Другата седмица ще се разглежда издаване на зелен сертификат срещу антитела. Който обаче ще важи само у нас, защото в Европа не ги признават.

Bart Simpson

04.11.21
23:20

Дори и на предходящата страница отбелязах моя грешка, жалко е че ако сега греша, няма да имам време да се поправя, но това ми казва сърцето ми, всеки който ме познава, знае че само него слушам.
Обаче (може би за жалост) съм обиден от определението опасен.
Нямам нужда от общество за да функционирам добре.
Съпругата ми в събота отива да се ваксинира, една дума не съм и казал освен-това е твой личен избор.

04.11.21
23:24

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 23:04:

...знаеш колко сериозно се отнасям към хората около мен и пак ме наричаш опасен, нито искам да говоря, нито споря с теб, нито да съм ти опасен или безопасен.
Това бе от мен с теб.
Мразя да се разочаровам.

Когато някой е потенциален носител на опасни смъртоносни вируси и болести. И не желае да вземе никакви мерки против което, да той наистина е опасен за обществото. И то има правото да го озапти навреме.
Преди да са пострадали голям брой невинни хора.

Той е обществено опасен в този смисъл. Нещо като биотерорист. Подобен на тези, които вършат атентати. Мисля, че се наричаше “причиняване на непозволено увреждане” на юридически език, заразяването с опасни болести.

Ако на някой не му харесват ограничителните мерки на здравните власти, не ка стане Робинзон на самотен остров. Нищо против подобно решение. Подкрепям всеки здравен министър в това отношение, дори ако е от партии, които не харесвам и не одобрявам.

Bart Simpson

04.11.21
23:26

Боби, аз не лъжа , с две ръце на сърцето си, се моля ти да си прав.
Наистина, предпочитам да се спомина грешащ, вместо всички други.
Два живота са повече от един и винаги е било така.

Bart Simpson

04.11.21
23:27

Миро, намери си нещо за правене, пич.

04.11.21
23:28

казано от Димо на 04.11.21, 23:17:

Който обаче ще важи само у нас, защото в Европа не ги признават.

Какво, това някаква шега ли е-някакъв си ЕС няма да признава документ на хилядолетен и държавотворен народ като нас, първоизточника на съвременната форма на управление на държавите, старта на европейска цивилизация, която виждаме в момента.
Радев и служебния премиер веднага да наложат икономически санкции на тия наглеци 🤨

А сега сериозно.
Пичове, тъжно ми става, когато хора които очевидно се познават и в реала, срещали са се, иху аху, нещата са супер, се докарват до блокиране и т.н.
На мен поне ми е лесно в таз насока-аз на живо съм виждал само Ванката от Бургас.

Bart Simpson

04.11.21
23:36

Боби, дай ми думата си, че ако утре се ваксинирам всичко ще е наред, обещай ми, че ще гледаш синът ми в очите ако нещо се случи с мен и в събота ше се ваксинирам, дай ми думата си и ще го направя, можеш ли?

04.11.21
23:44

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 23:36:

Боби, дай ми думата си, че ако утре се ваксинирам всичко ще е наред, обещай ми, че ще гледаш синът ми в очите ако нещо се случи с мен и в събота ше се ваксинирам, дай ми думата си и ще го направя, можеш ли?

Не, не мога да ти обещая подобно нещо. Ваксината крие рискове. Вероятността точно на теб да се случи нещо е минимална, направо микроскопична, но съществува.
Разковничето е в сравняването на рисковете, не в омаловажаването им.

П. П. И все пак не разбирам каква е драмата - рискът от гълтането на един ибупрофен е по-голям от този от ваксината.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.11.21 23:45.

04.11.21
23:51

казано от Dydo на 04.11.21, 23:12:

Мирко-”разбирко”, ти освен да се секнеш тук там, с някои изключения, друго не съм видял от теб. За толкоз време на присъствие тук, така и не разбрахме кой си и какъв си. Излез с лицето си, покажи се. Па опиши некой трен, тури некоя снимка как се гъзуриш пред огледалото, снимай някво дигане. Само общи приказки и дрисни. Ти въобще тренираш ли нещо, дори без осезаеми резултати, та вършееш тук.

Имам почти без прекъсване, редовни тренировки от март-април 2007 година. А ти откога тренираш? В този сайт съм от 2005 година, някъде през месец юни смятам беше.

Нещо друго да те вълнува? Имах много снимки и посочени мерки в първия и втория вариант на този сайт. Мога да ти изброя някои модератори, които отдавна не са писали тук. Като например head_hunter или Astor. Предлагал съм на много начинаещи програми, полезни съвети и инфо на ЛС, лично съобщение в този сайт. Получвал съм и благодарности за което. Ти колко пъти си го правил? Да отделяш от личното си време за непознати начинаещи във фитнеса?

Не се секна никъде щото съм ваксиниран и хрема нямам. А какъв точно е смисъла на твоите писания и въпроси? Какво не ти харесва? Може би, защото писах, че се води в сайтовете активна кампания срещу ваксините, маските и мерките против ковид. И тази кампания си има своите кукловоди. Въпреки, че някои (от тях) се правят на наивни, на глупави агънца и не разбират в какво ги обвинявам.

Мнението беше редактирано от Миро на 04.11.21 23:54.

04.11.21
23:51

казано от Boby_ на 04.11.21, 23:44:

....рискът от гълтането на един ибупрофен е по-голям от този от ваксината.

Ай стига бе. Не сме приемали такова, ама.....🤔
Но нищо чудно, не съм запознат. То и за анаболите казват, че са по-безвредни /при контролиран, съобразен и т.н. прием/ от алкохола, ма де да знам. Казвам го, защото от ибупрофен не съм чул за някакви драми-еле пък от един прием, ама покрай ваксините, макар и инцидентни, имаше.

ПС...Миро, за тия модове и аз знам, някои от тях пишеха и в Тунинг форума, продавайки 124 ки с течащи мотори, за перфектни 😂 Но туй е отделна тема. Както е казал Брус Лий: Толкова си добър, колкото си в момента. 2005 г. не е като 2021 г. И аз 1990-1993 се набирах с една ръка, ма виж ся ко стаа. Нямам нищо против теб, ама влизаш на хората ей така за спорта. Ей и на мен така-правиш реплики на неща, които въобще не съм казал и не са били тема на обсъждане.

Мнението беше редактирано от Dydo на 05.11.21 00:02.

Bart Simpson

04.11.21
23:52

Тогава никой няма право да ми натиря нещо в лицето и се връщаме там, че ви давам възможност да уважите правото ми на съществуване и вашето такова, резерват, лента, задна седалка в автобуса, нямам против.
Имам си схващания и съм готов за негативите и ще направя всичко необходимо да не съм заплаха за вас, казах ХАУ.

Bart Simpson

04.11.21
23:53

Миро, нали разбираш, че само Кольо те чете?
Щото му е работата това.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.11.21 23:53.

04.11.21
23:57

Васе, как някой да обещае такова нещо. Като се качваш на колата, караш ли някой да ти обещае че ако спукаш гума и се обърнеш на магистралата ще се погрижи за сина ти? Няма такива гаранции в света. Сигурен съм, че много повече хора умират на пътя, отколкото от ваксини, ако изобщо има такива, но все пак никой не почнал да ходи само пеш. Или?

казано от Boby_ на 04.11.21, 23:44:

П. П. И все пак не разбирам каква е драмата - рискът от гълтането на един ибупрофен е по-голям от този от ваксината.

Човек, за мен и теб е така, ама за огромна маса не е така. Жена ми ми разправя постоянно как разни нейни колеги я гледат с оширени от шок очи като каже че е ваксинирана и я питат ама как така, нищо ли не ти стана? Те мислят че това е едва  ли не да играеш руска рулетка. А днес пък една я питала как се е сдобила със зеления си сертификат, като и през ум не ѝ било минало че е ваксинирана. Ама закво да ходим до колегите на жена ми, ето че и Васко не допускаше че може децата ми да са ваксинирани. Защо да не са ваксинирани?

05.11.21
00:00

казано от Dydo на 04.11.21, 23:51:

алкохола, ма де да знам. Казвам го, защото от ибупрофен не съм чул за някакви драми-еле пък от един прием, ама покрай ваксините, макар и инцидентни, имаше.

А тва ми е любимо - от някой, който пуши и пие да се притеснява от ваксини хаха...

Не си чул от ибупрофена, щото Путин не плаща за хибридна война срещу ибупрофена и няма паника за ибупрофена в най-податливите държавици. Потърси “нежелани странични ефекти на ибупрофена” и чети.

05.11.21
00:01

казано от Dydo на 04.11.21, 23:51:

Казвам го, защото от ибупрофен не съм чул за някакви драми-еле пък от един прием, ама покрай ваксините, макар и инцидентни, имаше.


Няма как и да го чуеш, щом самият ти не се интерсуваш от тези неща. Никой няма да дойде и ти го съобщи. Аптекарите нямат интерес ти да знаеш това. Мога да ти дам за домашно и темата “Парацетамол и черен дроб”. Сетне да не кажеш, че и това не си чул. Или темата “Тетрациклин (и производните му от същата група) и черен дроб”.

Една моя даскалка ни питаше, задето не сме чули нещо: “Ти на ушите си ли седя?”. Само я цитирам.

05.11.21
00:09

Мирко, мен не ме интересува Ибупрофен и черен дроб, не пия това. Интересува ме в момента Примо и черен дроб. Не ароматизира, не задържа вода, уж не влияе на кръвното /щото нали съм с хипертензия/, ма дали нещо дробчето не ебава, дейба.
Кольо пък ся ще реагира, че коментирам табу тема тук ☹

ПС....Димо, от почти месец вече не пуша, а вайпвам 😂 Едното е пушек от горене, другото пара от изпаряване. Ок, никотин постъпва, ама не е същото.

Мнението беше редактирано от Dydo на 05.11.21 00:15.

Dydo , да реагирам ли или сам ще направиш корекция?

Bart Simpson

05.11.21
00:17

Димо, никой не ме кара да карам кола, мой избор е, но Боби каза че няма да си дойде в БГ защото го е страх от мен и за да се чувства спокоен тр да съм ваксиниран.
Факт е, че откакто се познаваме за пръв път си идва без да се обади.

05.11.21
00:20

казано от Кольо Пияндето на 05.11.21, 00:14:

Dydo , да реагирам ли или сам ще направиш корекция?

Бъзикам се бе. Някой ще поверва ли на тия глупости. Аз-олицетворението на йогин живеенето и аюрведичното хранене 🙂
Пък и “абревиатурата” всеки може да си я тълкува както я усеща. Нищо пряко не съм назовал. Но ако прецениш, пипни където требе.

05.11.21
07:11

казано от Dydo на 04.11.21, 23:51:

казано от Boby_ на 04.11.21, 23:44:

....рискът от гълтането на един ибупрофен е по-голям от този от ваксината.

Ай стига бе. Не сме приемали такова, ама.....🤔
Но нищо чудно, не съм запознат. То и за анаболите казват, че са по-безвредни /при контролиран, съобразен и т.н. прием/ от алкохола, ма де да знам. Казвам го, защото от ибупрофен не съм чул за някакви драми-еле пък от един прием, ама покрай ваксините, макар и инцидентни, имаше.

Аз и брат ми не можем да пием Аналгин. Най-продаването хапче за глава в България, ама точно ние двамата сме свръхчувствителни. По отношение на ваксините, мен най-много ме дразни фактът, че НЛР тук не се коментират. Може и това да е причина хората да изпитват страх. Лекарите по принцип не изпитват особен ентусиазъм да докладват НЛР,  конкретно за ваксините е още по-чувствителна тема. Не знам дали в другите страни е толкова тромаво докладването. От друга страна има и лекари, които казват, че им е забранено да докладват. Вината е случая отново е на МЗ, те фармацевтичните компании, колкото и да е, имат келепир и такова инфо да вадят и няма как в световен мащаб да прикрият някаква честа НЛР. Поне не за дълго.

На мен ми се е случвало да си купя хапче за глава, да прочета, че 1:1000 гуни зрение безвъзвратно и да го изхвърля без да го пробвам. 😁

gggddd

05.11.21
10:03

Splash, да не ти цапам дневника. Но призива ти ако някой имал да казва нещо, да си го спести, е напълно излишен. Или аз по е не съм видял някой тук да обвинява някой или да го сичи с пръст, че е ваксър.

Докато точно обратнито се наблюдава. Антиваксъри, необразовани, конспиратори, снощи и почти в прав текст - малоумници.

Аз нямам проблем с ваксърите, както и с педерасите, стига да не ми врат в очите възгледите си.

05.11.21
10:09

казано от Gogo на 05.11.21, 10:03:

Аз нямам проблем с ваксърите, както и с педерасите, стига да не ми врат в очите възгледите си.

Добро))))
Мислех си,че аз съм груб...ма пендалите май са повече.

gggddd

05.11.21
10:12

Като баба ванга съм :”ДД

05.11.21
10:13

А защо относно това, с кой има или няма проблем ваксърите се сравняват с п.....стите. Що например не се каже: ами аз нямам проблем нито с ваксърите, нито с борсовите играчи, които постоянно да ми навират възгледите си за финансови инструменти. Или трибойците, които постоянно ми говорят колко е полезно да се вдига тежко.
:-))))))))))))))))))))))))))))

Мнението беше редактирано от Dydo на 05.11.21 10:14.

05.11.21
10:39

казано от Boby_ на 04.11.21, 23:14:


Сега обаче ситуацията не е точно такава.  Ти си готов да продадеш колата си, която обичаш, само и само да не се ваксинираш.

Боби, покрай тоя ковид нещо ти стана...Почваш да звучиш като бивш пушач към настоящи такива.

казано от Димо на 05.11.21, 00:00:

А тва ми е любимо - от някой, който пуши и пие да се притеснява от ваксини хаха...

И аз в момента имам контакти точно с един такъв индивид - пали поредната цигара от предишната, но иначе ми държеше лекции относно ваксините и не се знаело какво има в тях ...

gggddd

05.11.21
10:56

В цигарите и алкохола се знае. Знаят се и последствията.  Сравнението неуместно.

gggddd

05.11.21
11:24

Имам един познат. Яко пие и пуши. Та му е все тая вече. Стана и ваксър.

05.11.21
11:27

казано от Gogo на 05.11.21, 11:24:

Имам един познат. Яко пие и пуши. Та му е все тая вече. Стана и ваксър.

Има един лаф /той за жени е по-актуален/..............та: пие, пуши и се муши

05.11.21
11:27

казано от Gogo на 05.11.21, 10:56:

В цигарите и алкохола се знае. Знаят се и последствията.  Сравнението неуместно.

Бах тия ваксини...кво ли са слагали в тях???

gggddd

05.11.21
11:30

казано от nervak на 05.11.21, 11:27:

казано от Gogo на 05.11.21, 10:56:

В цигарите и алкохола се знае. Знаят се и последствията.  Сравнението неуместно.

Бах тия ваксини...кво ли са слагали в тях???

Ако ме питаш, щото си мислиш, че имам притеснения, нямам. Не ми е пука какво са слагали. Отговорих чисто логично.

05.11.21
11:35

Чисто логично ще ти отговоря за цигарите-изобщо не се знае с точност ,какво постъпва от тях при горенето им...така,за примера.

05.11.21
11:37

Официално обявени ковид смъртни случаи за вчера: 04/11/2021:

Франция (67.4 милиона население): 47
Белгия (11.5 милиона население): 22
Холандия (17.4 милиона население): 23
Испания ( 47.35 милиона население): 15
Италия (60 милиона население): 59
—————-
Общо ( 203 милиона население): 166

България (6.9 милиона население): 166

Извод на антиваксърите: “Ето, в Западна Европа измират точно колкото у нас, значи ваксините не работят!”

gggddd

05.11.21
11:39

И какво. Нали се знае какво става в организма. Гледайте статистиките. :>

П.с.: туй за много неизвестнито кво ли ставало при горенето на цигарите.

п.п.: за горния извод на антиваксърите. аз лично не познавам нито един такъв, но разбирам, че ваксърите наричат антиваксъри всеки с различно от тяхното мнение. и му налагат смешни изводи, за да го поставят по-ниско. сякаш така ще се извисят.

Мнението беше редактирано от gggddd на 05.11.21 12:32.

05.11.21
11:39

Да си първи в класация, никак не е зле, пееше едно време Георги Минчев.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.11.21 11:40.

05.11.21
11:42

казано от Dydo на 04.11.21, 22:36:

Ние пък с жената, със съгласието и желанието и на децата /притеснени и от болен съученик, който не го кара като обичайна настинка/, решихме, че ще ги “чипнем”. За сега Пфайзер е избора.

Чакай бе, ти нали наляво и надясно казваше че още отдавна сте се ваксинирали.

05.11.21
11:43

За децата говори.

05.11.21
12:17

Да ви кажа, прекалено агресивна става дискусията и то проблема е че не е ясно защо. Някак си всеки човек започва да го приема лично, а не е необходимо.
Може би трябва да се разграничава това което избира даден човек от това какво и как знае. Защото ако се сложи един тигел на хората които не искат да се ваксинират, че са по прости или по-безотговорни, като цяло се постига точно обратния ефект. Ето например Бомбъра, който в началото беше окей и с двете страни, по-скоро си наклони везните към това да не се ваксинира. Така май и други хора.
Значи при нас проблема е в комуникацията. И все пак когато толкова много не искат да се ваксинират, не оставят голям избор като цяло.

На мен ми се струва, че ако не е тази постоянна истерия на всякакви хора в публичното пространство, нямаше да стигнем до това положение. Тя после се пренася и върху останалите хора.

gggddd

05.11.21
12:27

Кх. Чудих се що има родители, които са против децата им да бъдат тествани, макат и с плюене. Днес попаднах на обяснението.

Галиба има хора, които живеят, за да отричат всичко. :)))

Мнението беше редактирано от gggddd на 05.11.21 12:27.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1