06.02.16
14:52
Изглеждаш страхотно, продължавай в същия дух! :* :)
Благодаря ти Б.Р. (F)
Надявам се да се науча да не бъда толкова самокритична, защото със сигурност мога да изтъкна няколко “косура” на тези снимки... Но уча се да обичам себе си, мисля че това е нещо много важно, за да успея в начинанията си ;)
Хубава Събота, слънчева и леко хладна. Наспах се, похапнах си вкусно и съвсем леко раздвижих веднага след ставане , успях и маникюра да си спретна (makeup) . Разходки през деня, среща с приятелка и тази вечер ме очаква караоке (rock)
Раздвижване: Jumping Jacks
High knees
Burpee (с лицева, без подскок)
ХРАНА
1. 350гр кис.мляко с 1 банан, малко орехи, пчелен прашец, канела, стевия и лъжица тахан
2. пилешки гърди (1/2 от една “пеперудка”) печени на тиган; салата айсберг, рукола, чери и краставица
3. 100гр котидж с малко мед и орехи
4. 2 парчета “пица” с блат от карфиол; 100гр котидж
ТЕЧНОСТИ: 1.5л вода; 1 кафе; 1 капучино; 1 чай билки
Пица с блат от карфиол: 1/2 глава карфиол, 2 яйца, 100гр сирене или моцарела, сол, чубрица (разтила се в тавичка и се пече на 200градуса за 15мин). Отгоре върху блата сложих доматен сос, 50гр св.филе, маслинки и връщам за 5-7мин във фурната. След това поръсвам с прясна рукола ;) Добавките са по желание!
Мнението беше редактирано от Sanya на 06.02.16 20:42.
Днес се оцъклих рано и викам защо да не запиша неделния ден :)
07.02.2016
Ходих на отворената лекция на Надя Петрова, Инес Субашка и Магдалена Пашова за здравословно и балансирано хранене. Естествено много от нещата, за които се говореше се препокриваха със знанията ми по темата, но научих и някои нови неща. Много вдъхновяваща “лекция” от страна на Инес, кара те да се почувстваш страхотно и сякаш ми даде тласък наистина да почна да изучавам себе си, да развия потенциала си...Ще се работи върху контакта със собственото ми тяло :)
ХРАНА
1. солена овесена палачинка (1 яйце, овес, малко мляко, подправки), намазана с крема сирене, 40гр св.филе, 2 сушени домата, рукола
2. 2 голеееми парчета от “пицата”; 100гр кис.мляко
3. шейк банан (мляко и банан)
4. пъстърва на грил с гарнитура от гриловани зеленчуци
5. няколко лъжички извара, шепа орехи
ТЕЧНОСТИ: близо 2л вода; 1 кафе; 1 капучино
Мнението беше редактирано от Sanya на 08.02.16 08:33.
08.02.16
10:30
По повод снимките от предната страница: има ли качествени gainZ, трябва да се чувстваш щастлива от това :) :) :)
Много си права, Рони,!
Може би първоначалната ми реакция е заради сложните ми отношения с кантара тип it’s complicated :D, но работя по ввъпроса ;)
:P Като цяло май проблема не е само с кантара, а и с огледалото, но ако вникнеш по-дълбоко ще откриеш, че всичко се намира на горния етаж (всичко ти е в главата) :) и не трябва да бъдем толкова самокритични към себе си и излишно да си натоварваш психиката. Понякога прекалено много се вглъбяваме в спорта и си създаваме излишни “филми” от които няма нужда.
08.02.16
13:00
казано от Sanya на 08.02.16, 12:24:
Може би първоначалната ми реакция е заради сложните ми отношения с кантара тип it’s complicated :D, но работя по ввъпроса ;)
Много пъти съм го казвал - вземаш го тоз’ кантар и го подаряваш на някоя жена, която не ти е особено приятна. Това е най-ефективното решение... (party)
И в този дух на разговора си оставям този цитат тук да ми напомня:
“Числото на кантара не показва колко съм силна, с колко килограма мога да клекна или колко килограма мога да избутам!
Числото на кантара не може да измери вътрешната трансформация- самочувствието, спокойствието и удовлетворението, които изпитвам!
Числото на кантара не отразява моята същност, воля и отдаденост.
Числото на кантара не показва колко енергия имам и колко щастлива се чувствам!
Числото на кантара не ми показва колко добре пасват дрехите ми!
Числото на кантара не показва на какво съм способна!
Числото на кантара е точно това- само число! А аз съм повече от едно число! ”
Мнението беше редактирано от Sanya на 09.02.16 17:46.
От тоя цитат човек може да си помисли, че си 100 кг, а не наполовина. :) :) :)
Всеки си има своите демони, разбирам, но не се психирай - изглеждаш прекрасно!
Хаха така малко излиза, но това не е само напомняне за мен, а за всеки, който се разпознава в мен до някаква степен ;)
Всеки си има историята, която поражда страховете в него, дали си 100, 40, 55кг. Осъзнавам че не трябва само да си fit физически, а да си fit и психически ;)
И ти благодаря, мила Елена за думите (F)
Аз даже имах удоволствието да я видя на живо :) страшна мацка!!! Никакво психиране! Изглеждаш прекрасно! Стегната и същевременно много женствена :))
08.02.16
18:38
Fit ли си психически, останалото се нарежда рано или късно. :D Имаш ли демони в главата, те ще се появяват на приливи и отливи.
Наистина изглеждаш прекрасно. Забранявам да се говори за кантар тук. Ще модерирам!
Казах! :D :D :D
Е, за пореден път се обеждавам, че по-страхотно общество от нашето няма! Който се чуди дали да си създаде дневник тук, не знам въобще какво се чуди. Удоволствие е просто!
June, благодаря ти, чувствата и впечатленията са взаимни :*
Рони, козирувам ти и гък няма да кажа за онова там... Как му беше името на тая машинка? :D Благодаря ти! :*
Дойде време и за днешния отчет (wait)
Започвам с тренировката в домашни условия. Трябваше да си спестя ходенето до залата, защото имах да свърша някои неща преди работа. Още неотворила очи и скокнах да раздвижвам, реших да е на гладно:
Горна част (бутащи) - импровизация в домашни условия с наличие на ластик
Загрявка - джъмпинг джакс, подскоци с колене високо, крос на място + загрявка на стави
3х
Лицеви опори - 10/ от колене - 12/ 12
Повдигане на ръце в страни - 12/15/15
Кик бек - 15/15/15
3х
Флайс (седнало положение) - 15/15/15
Повдигане на ръце напред - 15/15/15
Кофички на стол - 15/15/15
3х
Повдигане на ръце в страни при наклон напред - 12/15/15
Разгъване за трицепс над глава - 12/12/12
Повдигане на ръце напред с длани нагоре - 15/15/15
Може би ластика не е с достатъчно съпротивление, поради което правя повече повторения, но за домашни условия - толкова. Заканила съм се да се снабдя с малко домашна “посуда” - по-тежък дъмбел, пудовка, ластик с по-голямо съпротивление...
ХРАНА
1. 200гр кис.мляко 4.5% + 100гр извара (кашкавалена), 1 банан, няколко ореха, канела, пчелен прашец, мед
2. паста от различен зеленчук (от Бари, във формата на трули - характерни техни къщички) с доматен сос, кашкавал, сирене
3. 1 яйце; последните 2 парчета от “пицата”; салата айсберг с рукола, чери домати, краставица, 3 марин.суш.домата с балсамико и зехтин
4. 200гр котидж + 3 с.л. кис.мляко
ТЕЧНОСТИ: 3л вода (уау!); 1 капучино, 1 нес кафе със суха сметана; 1 чай мента
* много обичам да си правя капучино в къщи, стана наистина гранде ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 08.02.16 21:34.
Хей, от няколко дни следя темата ти и бих искал да кажа/напиша, че съм очарован от начина, по който говориш/описваш, комбинираш, импровизираш и одухотворяваш (едва ли не) храната с тренировките в ежедневието си. Организираността, вдъхновението и позитивизма лъхащи от тази тема е за пример! (F)
Поздравявам те с едно парче, което може да спомогне за някоя тренировка: Цък! =))
09.02.16
00:04
казано от June101 на 08.02.16, 18:33:
Аз даже имах удоволствието да я видя на живо :) страшна мацка!!! Никакво психиране! Изглеждаш прекрасно! Стегната и същевременно много женствена :))
А пък ако знаеш каква баница прави... хаха :D :) имахме честта да я опитаме на събирането - да се надяваме пак някой друг път! :D
dice:: радвам се, че съм оставила такова впечатление в теб (sun) Пускам поздрава веднага!
Decho смятайте, че баницата всеки път ще е от мен! Надявам се все по-често да се събираме така ;)
09.02.16
12:06
Страхотен дневник! Винаги е хубаво като видиш момиче да се храни по-смело и тренира по-тежко. :)
Голяяямо премеждие днес докато стигна фитнеса - изтървах си трамвая, хванах друг за една спирка, видях че този който ми трябва ще дойде след 10мин, тръгнах пеша през надлеза...лаеха ме кучета, изтървах още един трамвай и накрая слава богу цяла стигнах до фитнеса! (whew) Една много спретната, сбита тренировка се получи, супер я усетих (sun) Първо храната:
ХРАНА
1. 3 мини палачинки (2 яйца, 1 банан, канела, джинджифил), 2 със сусамов тахан, 1 с крема сирене и мед; протеин с мляко
2. 1 пил.шишче; 100гр ориз с маслини; салата айсберг, рукола, чери домати, сушени марин.домати
3. 2 сарми с кисело зеле, с кълцано месо; 200гр кис.мляко
4. малка шепичка орехи
5. кис.мляко 4.5 % с извара и доза протеин банан, отгоре малко натрошени орехи - вкусотия!
ТЕЧНОСТИ: 2л вода(до сега); 3 кафета :x ; чай мента
ТРЕНИРОВКА - Долна част (бутащи)
Загрявка: Jumping Jacks + High knees + загрявка на всички стави
1. Клек с 15кг - 4х15
2. Напади (статични) с лост 10кг - 4х15 всеки крак
3. Хип тръст с лост (7.5кг) - 3х15
4. Плие с 12.5кг дъмбел - 3х12
5. 3х Суперсии коремни преси
Коремни преси на топка - 20/20/20
Свиване на краката от планк върху топка - 6/8/8
Повдигане на краката в страни от вис - 10/10/10
6. Oт планк до лицева опора - 3х отказ
Тази седмица мисля да е леко разтоварваща и съм намалила килограмите и увеличила повторенията. Така ми тръгна от вчера, мисля че ще ми дойде добре ;) Въпреки по-малкото килограми я почувствах много интензивна, измори ме, часове след това усещах тялото ми работещо (rock)
Мнението беше редактирано от Sanya на 09.02.16 23:05.
Внимание! Това не е за хора със слаби сърца!
Утре приятеля ми има рожден ден и реших да му направя торта. Повярвайте ми в нея няма нищо здравословно, такава калорична бомба е, че ми стана лошо само като я правих :D Но той така ги обича, въпреки че въобще не му личи ;)
Рецептата е тази - Торта “Фереро Роше”
Оказа се, че не е много трудна и със сигурност ще е ужасно вкусна! Ще хапна и аз, няма как да я пропусна (sun) (cake)
П.П. Вити, ако виждаш това очаквам да си така—-> :x No spoiler alert!
Леле това изглежда страшно вкусно! Само... защо бонбоните със станиола бре? :(
казано от Енев на 10.02.16, 11:29:
За да се вижда златото ;) По-красива е така, те бонбоните така или иначе ще се ядат отделно ;)
Juls ще я снимам непременно. Проблема малко при мен бе, че явно фурната ми е доста силна и блатовете не се издуха колкото трябва. В следствие на което не стана на 4 пласта, а едвам едвам на 3, но следващия път ще знам да пека на още по-слаба фурна!
Когато фурната или вентилаторът са прекалено силни, просто сложи фолио за печене под дъното на формата и фолио върху блата ,5-6 мин след като започне да се вдига. И аз имам странна фурна.
Не знам дали ме разбра :D
Разбрах те, другия път ще пробвам ;) Моята печка е ТЕРМА2, може би е по-възрастна от мен :D За първи път си пека блатовете сама, така че следващия път ще взема в предвид твоите съвети ;)
Прегледах рецептата набързо и има неща,които не са упоменати,а са важни.
1.В сладкарството, и в частност печенето на блатове, едно от най-важните неща е яйцата да са на стайна температура. Аз ги вадя от хладилника 2-3 часа преди да ги използвам.
2. Преди да започнеш добавянето на сухите съставки към разбитите яйца и захар, те се смесват. Брашното и какаото задължително се пресяват. Така се подсигуряваш,че ще е фино ,без разни по-едри частици,а от друга страна вкарваш въздух между частичките,което също оказва влияние върху това колко ще се надуе сместа при печене.
казано от Sanya на 10.02.16, 12:21:
Разбрах те, другия път ще пробвам ;) Моята печка е ТЕРМА2, може би е по-възрастна от мен :D За първи път си пека блатовете сама, така че следващия път ще взема в предвид твоите съвети ;)
В стари фурни се пече хубаво стига да пекат равномерно. Мама си пази раховеца и като си ходя пека в него с кеф. В София фурната ни е нова, ама не съм очарована.
казано от Витан на 10.02.16, 12:28:
Брей, Санче, нямам думи, страхотно си се представила!
Благодаря ти, Вити! И до теб ще стигне (hug)
казано от Sanya на 10.02.16, 11:57:
казано от Енев на 10.02.16, 11:29:
За да се вижда златото ;) По-красива е така, те бонбоните така или иначе ще се ядат отделно ;)
Да, ясно ми е, че е с декоративна цел. Просто не съм привърженик да се слага “в чинията” нещо, което не е ядливо.
10.02.16
17:29
Ооо, справила си се повече от страхотно! *-*
От тук усещам аромата на лешници (inlove) и признавам, че ако имах възможността, със сигурност щях да опитам 1 парче (blush) :D
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 10.02.16 17:30.
казано от Petya Jelyazkova на 10.02.16, 17:29:
Ооо, справила си се повече от страхотно! *-*
От тук усещам аромата на лешници (inlove) и признавам, че ако имах възможността, със сигурност щях да опитам 1 парче (blush) :D
Чувствай се почерпена за рождения ден ;)
————————————————————————————————————————————
Днес целия ми преди обед мина в правенето на тортата и наистина останах много доволна как се получи, сега само остава и да е вкусна, но с тези продукти просто не се и съмнявам! Почивен ден от тренировка. Имах поне време да се погрижа и за себе си и да не бързам както всеки ден...
ХРАНА
1. 300гр кис.мляко 4.5%. шепа овесени ядки, с.л. сусамов тахан, пчелен прашец, слънчо семки и стевия
2. 150гр ориз с маслини; салата рукола и цвекло, с малко крема сирене
3. пиле “Каролина” (пил.месо филе, гъбка, кашкавал, някъв сос като Беарнез); туршия - това на стола на работа, нямаше почти никакъв избор...
4. 130гр извара с малко орехчета
5. след 12 предстои торта (inlove)
ТЕЧНОСТИ: доста вода; 1 кафе; 1 капучино
Рано, рано ранила, отчет да пише :D
11.02.2016
Дълъг ден като цяло...Занимавам се с едни анализи дето траят по няколко дни и просто съм се побъркала и се притеснявам всичко да мине ок, че не ми се повтаря...
Иначе завършихме вечерта в едно ресторантче да празнуваме РД - хапване, пийване, както му е реда ;)
ХРАНА
1. доза протеин с прясно мляко; 1 парче торта “Фереро Роше” - мнооого ми стана сладко, едвам я изядох (puke) , но иначе е страхотна
2. 1 скумрия на скара със зеле гарнитура; печени чушки с чесън, олио и оцет
3. 1 бисквитка; 1 банан
4. в ресторанта - пица с прошуто, рукола и моцарела; сирена - козе, камембер, ементал, пармезан със сушени плодове и мед
ТЕЧНОСТИ: вода към 3л; 2 кафета; 2 чаши червено вино
ТРЕНИРОВКА - Горна част (дърпащи)
Загрявка: Скачане на въже + загрявка стави
1. Асистирани набирания - 3, 3, 5
2. Гребане с щанга - 3х15х15кг
3. Гребане с дъмбел - 3х10х10кг всяка ръка
4. Мъртва тяга - 3х15х20кг
5. Хиперекстензии на топка - 20, 15, 20
6. Бицепсово сгъване - 3х10х10кг (общо)
7. Концентрично биц.сгъване с 5кг дъмбел - 3х12 всяка ръка
30/20/10 Двойно обратно броене
П.П. Пристигнаха ми разни неща от My Protein (sun) - Impact diet whey ; CLA (1000mg - 60caps) ; розов шейкър (h)
И протеиновия бленд и CLA за първи път ще ги пия, така че това си е чиста проба, ако ми харесат ще си поръчам пак ;)
П.П.2 Juls, обещаната снимка на тортата ;)
Мнението беше редактирано от Sanya на 12.02.16 07:55.
Втора смяна в петък (dull) Но има - няма 2 часа и ще пътувам към къщи (sun)
ХРАНА
1. 2 бъркани яйца със сирене; домашна пастърма; кис.краставички; доза протеин преди тренировка
2. св.пържола на фурна с гъбен сос и гарнитура печени картофи (от тях само 3-4); салата цвекло, морков и целина с дресинг
3. 1 мандарина; 1 бонбон
4. 2 зелеви сарми с кълцано месо; салата морков и целина с дресинг; доза протеин
ТЕЧНОСТИ: до тук към 2.5л вода; 2 кафета
ТРЕНИРОВКА - Долна част (дърпащи)
Загрявка: Скачане на въже + стави
1. Бедрено сгъване с 4кг дъмбел + 2х2.5кг тежести - 15/ 20/ 20
2. Глутеус мост на 1 крак (на пейка) с тежести на краката - 15/ 15/ 15 на всеки крак
3. Глутеус мост с 10кг диск - 20/ 20/ 20
4. Добро утро с 10кг лост - 15/ 20/ 20
5. 3х суперсерии корем
20 коремни преси на римско столче с 10кг диск
15 повдигане на краката на стенд
15 страничен планк с пулсиране на всяка страна
6. 3х суперсерии корем
15/12/12 Подаване на швейцарска топка - ръце към крака
30 “ножици” с краката
20 планински катерач тип “коляно към лакът”
За завършек (последователно без почивка):
30 Jumping Jack - 12 push ups - 25 hign knees - 8 burpees - 30 bicycle crunches - 10 jump squats - 30 Jumping Jacks - 25 high knees - 1min wall sit
Тоя завършек ми....нали... :D Ама много ми харесва като правя някакви такива finishers вместо досадното ми кардио на пътека или кростренажор.
Пожелавам ви страхотна Петък вечер!
Маймунджълъци в събота вечер :D Реших да се престраша да правя стойка на глава. Та днес за първи път. От 3тия път стана! Първият път завърши с ботурясване в раклата и евентуално синка на бедрото (wasntme) Надявам се с времето да правя всякви изкривени неща на глава хахаха
Та така...Събота. Прекарана почти изцяло в къщи, правейки ... е, видяхте долу горе :D
ХРАНА
1. 2 оризовки със сусамов тахан и 1/2 банан; 200гр кис.мляко 3.6% с протеин банан и орехчета
2. яйчени мъфини ( 3бр яйца L с домат, маслини, сирене, подправки); 50гр Сливенски кашкавал; туршия и кис.краставички
3. доза протеин с пр.мляко (биволско); 300гр кис.мляко с 1/2 банан, какао, канела и стевия
4. св. котлет на фурна; цвекло овкусено с лимон, зехтин и поръсено със семки; 1/2 авокадо и 2-3 кис.краставички
5. няколко печени бадема; 2 оризовки с малко тахан и лекинко поръсени с медец
ТЕЧНОСТИ: близо 3л вода; 1 кафе; 1 чай ябълка и канела; 150мл червено вино
Раздвижване: 20min Morning Yoga Strech
*снимки на манджите днес :) някак цветно ми е (sun)
Мнението беше редактирано от Sanya на 13.02.16 23:13.
Привет валентинки :)
Времето навън е толкова пролетно, за съжаление много малко се възползвах от него. Прекарах голяма част от неделята в чистене, готвене и пране. Раздвижване малко в къщи, че ми писна да лежа и следобед ходихме да гледаме Deadpool. Филмът си е доста добър по моите критерии, посмях се от сърце (sun) Малко прекалих май с храната днес, че и пуканки хапнах, но няма драма. ;)
ХРАНА
1. 60гр овесени ядки с 200мл прясно мляко (биволско), 1 банан, канела и пчелен прашец
2. терин с печени чушки (снимка); 1/2 авокадо; 2 чери домата; 1 оризовка
3. доза протеин с 250мл прясно мляко; в киното малко от пуканките на половинката
4. пилешко бон филе (150гр) с картофки на фурна; зеленолистна салата с царевица; 2 парченца пастърма, 2-3 суджук
ТЕЧНОСТИ: >2л вода; 1 кафе; 100мл червено вино
Раздвижване: 5min Cardio&Abs;
+ 1x20 БГ клек (на всеки крак)
1х15 бърпи с планк
1х30 планински катерач с двата крака едновременно
+ малко танци :D
Определено успях да си почина този уикенд...Заредена съм и чакам да боря новата седмица 8-)
П.П. Туко що ударих и няколко оризовки с тахан и мед (giggle)
Мнението беше редактирано от Sanya на 14.02.16 21:34.