Има и други алтернативи за хора, на които не им се занимава да си напръскват цялото колело (wasntme) Пак идея от UK :)
Нова страница -> пожелание: Теди, бъди все така положителна, последователна и симпатична :)
Мнението беше редактирано от Роси на 11.05.15 18:49.
12.05.15
10:56
Понеделник 11.05 (почивка)
Храната: ягоди 200 гр., 5 оризовки с хумус 100 гр., пъстърва на скара 300 гр., зелена салата с кълнове и репички към 400 гр., 2 с.л. зехтин
Добавки: сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1526 (без плодовете и зеленчука)
BMR: 1540
Въглехидрати: 77 гр. (без плодовете и зеленчука)
Тренировка: не
Колело: 15,4 км (минах между капките)
Вторник 12.05
Храната: 1 банан, 5 оризовки с хумус 100 гр., пъстърва на скара 300 гр., зелена салата с кълнове, репички, маслини и чушки към 400 гр., 2 с.л. зехтин
Добавки: като понеделник
Прием на kcal: 1570 (без банана и зеленчука, маслините са включени)
Въглехидрати: 77 гр. (без плодовете и зеленчука)
Тренировка А сутринта. Планк-а го докарах 1х2мин, 2х1мин 45сек, 1х1,5мин.
Колело: 15 км
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.06.15 15:00.
13.05.15
22:10
Сряда 13.05
Храната: ягоди 200 гр., следтренировъчен шейк 300мл. (добавих му повече канела и малко стевия) , пиле 175гр, 3 яйца, зелена салата с кълнове 240 гр., моркови 290гр, 4 с.л. зехтин, 1 блокче шоколад
Добавки: сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1548
Въглехидрати: 78 гр.
Сутринта: супер бърза тренировка Б
Колело: 15,3 км
Днес ми е 10-ти ден на Бруфен ретард. Имам значително подобрение и почти не ме боли кръста. Ще трябва да допия опаковката след което невролога иска пак да ме види. Понеже днес ме измъчи с ЕМГ изследване ме черпи с шоколад. Вместо аз него да го черпя, той мене :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.06.15 15:01.
Този шейк е супер—подобни неща препоръчват и за след тичане. Също може да пробваш горещ шоколад от био какао с чили, канела, джинджифил и куркума. Може и само с чили.
14.05.15
10:29
Ще се пробва, Кико!
Четвъртък 14.05
Храната: ягоди 200 гр., пиле 175гр, 3 яйца, зелена салата с кълнове 240 гр., моркови 290гр, 4 с.л. зехтин, 1сл мед + 1сл лешников тахан
Прием на kcal: 1531
Въглехидрати: 64 гр.
Сутринта: тренировка А. Планка стана 2х2мин + 2х1,5мин.
Колело: 14,9км
В сметките вчера и днес са включени кълновете и морковите, защото дават повечко калории и въглехидрати и се опасявах да не би да прехвърля позволените въглехидрати от 1гр/кг, но всичко е наред.
15.05.15
22:23
Петък 15.05
Храната: сутринта горещ шоколад, следтренировъчно 1 банан, за обяд и вечеря разпределих 4 яйца с шарена сол, 280гр салата от нахут, царевица, моркови и грах с 4 с.л. зехтин, не ми стигна и вечерта си доядох с 2 домата
Прием на kcal: 1544 (без доматите)
Въглехидрати: 82 гр.
Сутринта: тренировка Б
Колело: 15,1 км
Горещият шоколад се получи рядко срещана гадост, подходяща за отмъщение: в чаша вода варих 10 минути 10 гр какаови зърна ситно смлени. Като изстина малко прецедих сместа и добавих 1 к.л. канела, 1/2 доза протеин с вкус на шоколад (имам Ever Build Whey) и 1 с.л. лешников тахан. Бях свършила чилито, иначе щях да пробвам. Щеше да е идеално с малко мед, но излизах нагоре с въглехидратите и за това подсладих с 1 к.л. стевия, което беше фатална грешка. Замириса на жабурняк.
Преди малко замесих кайма по рецепта на Маданеца и през почивните дни ще дъвча кюфтета.
О, за какаото—то трябва да е какао на прах (био), мляко, също био чили (най-добре от чушка направо или някакво хубаво със семена и люспи), канела, мед, куркума. Не съм споделяла нищо за протеинова пудра или тахани хехе
15.05.15
23:12
Абе сипвах каквото имах и накрая гадост :D
15.05.15
23:13
малко тетрис...
казано от Кико Сан на 15.05.15, 22:30:
О, за какаото—то трябва да е какао на прах (био), мляко, също био чили (най-добре от чушка направо или някакво хубаво със семена и люспи), канела, мед, куркума. Не съм споделяла нищо за протеинова пудра или тахани хехе
И ако не е био, какво?
казано от Boby_ на 15.05.15, 23:28:
И ако не е био, какво?
Как какво ....най вероятно земята ще се завърти наобратно и слънцето ще избухне като супернова......:D
15.05.15
23:34
Ако не е био после ще трябва да се пречистваме с житната диета през февруари 2016г и да играем паневритмия на 7-те Рилски :D
И ако не е био, какво?
Ами понеже съм чела, че какаото е едно от най-засегнатите с пестициди растение и затова, ако нещо се купува био, то това е какаото. Според мен разликата се усеща и на вкус, но това е лично мое мнение—поправете ме, ако някой има други наблюдения.
Иначе, Теди—напълно те разбирам, само всяка моя 10-та рецепта (без да броим тестените, за които съм роден талант) не е буламач. Ти си си виновна, че ми се хвана, та да пробваш хаха
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 15.05.15 23:52.
15.05.15
23:57
Утре ще пробвам с мед и съм сигурна, че ще е о.к. :)
Взела съм и чили.
казано от Кико Сан на 15.05.15, 23:50:
И ако не е био, какво?
Ами понеже съм чела, че какаото е едно от най-засегнатите с пестициди растение и затова, ако нещо се купува био, то това е какаото. Според мен разликата се усеща и на вкус, но това е лично мое мнение—поправете ме, ако някой има други наблюдения.
Иначе, Теди—напълно те разбирам, само всяка моя 10-та рецепта (без да броим тестените, за които съм роден талант) не е буламач. Ти си си виновна, че ми се хвана, та да пробваш хаха
Честно казано, това, какао, което продават в супермаркетите, дори няма вкус на какао. И аз съм на този принцип - ако неще ще е био, това ще е какаото.
Другия продукт, който е задължително да е био, е кафето.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.05.15 09:00.
16.05.15
11:48
казано от Маргарита Манева на 16.05.15, 08:59:
Честно казано, това, какао, което продават в супермаркетите, дори няма вкус на какао. И аз съм на този принцип - ако неще ще е био, това ще е какаото.
Другия продукт, който е задължително да е био, е кафето.
Аз за това съм си взела какаови зърна и смилам, за да съм сигурна какво консумирам. Разбира се, колкото по-добро качество, толкова по-добре. Между другото гадната рецепта за шоколад по-горе, с мед е супер. Ползвам блендер за да е гладка текстурата. Утре ще пробвам да сваря какаото заедно с канелата и да прецедя за разкош. С чили подозирам, че няма да ми хареса. По-нататък ще пробвам.
Събота 16.05
Храната: сутринта горещ шоколад (с мед вместо стевия), за обяд и вечеря телешки кюфтета (на тиган с малко краве масло- телешкото е към 300 гр, елдата 60 гр преди варене, 2 яйца, лук, газирана вода и подправки) и салата домати с краставици (към 400 гр), 2 с.л. зехтин
Прием на kcal: 1450 (без зеленчука)
Въглехидрати: 69 гр. (без зеленчука)
Сутринта: тренировка А Планка 3х2 мин, 1х1,5 мин.
Колело: не
Следва пенсионерска спа процедура.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.06.15 15:02.
16.05.15
21:40
малко музика от Карибите....
казано от Теди Илиева на 16.05.15, 11:48:
Аз за това съм си взела какаови зърна и смилам, за да съм сигурна какво консумирам. Разбира се, колкото по-добро качество, толкова по-добре. Между другото гадната рецепта за шоколад по-горе, с мед е супер. Ползвам блендер за да е гладка текстурата. Утре ще пробвам да сваря какаото заедно с канелата и да прецедя за разкош.
Не знам изобщо защо някой ползва стевия - това е най-гадното нещо,което съм опитвала. (puke) Разваля вуса на абсолютно всичко, в което попадне.
Аз не бих прецеждала какаото, не бих го и варила обаче. Похабява се витамин Ц-то. За по-гладка текстура, ползвай мощен блендер, ако все пак има парченца (какао, канела и др.), аз предпочитам да си ги предъвквам. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.05.15 22:52.
Хаха, да. А сега—най-голямата глупост—кола със стевия. Тази щом се казва “живот”, другата “смърт” ли да се подразбира? (puke) :@
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.05.15 07:45.
17.05.15
13:52
Аз пък харесвам стевията във всичко, в което я слагам и никога не ми е била гадна.
Въпрос на вкус, а и да си нацелиш наистина добра стевия.
Това с Кока-Кола-та е голяма глупост. :)
17.05.15
17:13
Въпрос на вкус, казал молецът и се облизал :)
Като казахте Кока Кола, намерих нещо интересно.
17.05.15
17:15
Неделя 17.05
Храната и добавките са като вчера, само добавих 1 банан
Сутринта: тренировка Б, сауна и масаж
Колело: 5 км
Дано не завали, че започвам операция чистене и лакиране на колелото със светлоотразителния спрей зад блока.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.06.15 15:02.
18.05.15
06:25
Мерки след седмица 2 СНС:
Килограми: задържани 84,3
Гр. кош: -1см (от 83 на 82)
Мишница: -1см (от 32 на 31)
Ханш: -1см (от 107 на 106)
Движението: 3 тренировки в зала, 3 в домашни условия
Колело: 80,7 км.
Храненето: калории до BMR без включване на зеленчуци и плодове
Въглехидрати: до 1гр/кг
BMR за новата седмица е същият 1540 (изчислен върху 84,3 кг Mifflin-St. Jeor).
Днес почивам. От утре продължавам да въртя същите упражнения но с малко повече повторения и килограми. Най-много ме притеснява лежанката. Да видим дали в сряда ще се справя с нея.
19.05.15
20:26
Понеделник 18.05 - почивка
Храната зле: горещ шоколад, 1 банан, за обяд козе сирене (140 гр.), тиквички на пара (200 гр.), маслини (50 гр.), 2 с.л. зехтин, следобед 160гр бадеми, за вечеря 1 кисело мляко 2%, 5 оризовки, 100гр хумус
Добавки: сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal двоен от колкото трябва: 2748 (без зеленчука и банана)
Въглехидрати: 159,6 гр. (без зеленчука)
Тренировка: не
Колело: не
За храната гаджето е виновно. Ще го зарежа.
19.05.15
20:28
Вторник 19.05 – храната пак зле, утре по-добре
Храната: 250гр ягоди, 150гр моркови, 2 сладоледа на клечка, 2 пакетчета солети, за вечеря салата от сурови тиквички и копър (200гр) и 50гр сирене
Добавки: като понеделник
Прием на kcal: 1490 (без зеленчука и плодовете)
Въглехидрати зле: 117,4 гр. (без зеленчука и плодовете)
Колело: 15,1 км
От преди малко Тренировка А (с малко повече повторения)
10х20 клек без тежест през 15 секунди
4 х 2мин планк през 2 минути
5х30 глутеус моста през 20 секунди
Отне ми 24,5мин. Втечних се. На планка ми пареха бедрата, ти да видиш :) Имам аванс при първото задържане на планка, така че продължавам да надграждам.
За храната от днес Пешо е виновен с това.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.05.15 21:15.
Теди, отдавна не бях влизала тук и искам да ти кажа браво за резултатите! Изключително си последователна. Само така!
Сигурна съм, че ще си постигнеш и надхвърлиш целите. (F)
19.05.15
20:57
Благодаря, ама не е съвсем така :D
Хайде, може да се каже, че се старая.....
Не може човек винаги да е на 100%. Има периоди и периоди. Но ти пишеш редовно, тренираш редовно, храниш се добре и очевидно постигаш много добри резултати. Човек има какво да научи от теб. Спирам да спамя. Хубава вечер! :)
20.05.15
20:03
Сряда 20.05
Храната: сутринта ягоди 250 гр., преди обед 1 чаша мляко, за обяд и вечеря общо 400 гр салата от сурови тиквички, копър, 2 сл зехтин, 200 гр. козе сирене, маслини 50 гр., следобед 1 яйце, след тренировка доза протеинов шейк Dymatize Elite Whey
Добавки: сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1258 (без зеленчука и плодовете)
Въглехидрати: 17 гр. (без зеленчука и плодовете)
Колело: 15,2 км
След работа: тренировка Б с повече повторения
Тренировка Б :
6х5 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
бутане от лег 3х7, 1х6, 2х5 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете (трябваше да е 6х7)
долен скрипец 50 кг, 6х7 през 20 секунди
раменна преса с 5 кг дъмбели 6х5 през 20 секунди (рамото се държа добре, усетих нещо на две от вдиганията но мина без болка)
Продължителност на тренировката: много кратка под 20 мин (пак не засякох точно, голям съм заплес)
На тоя лег дишах като локомотив, задържах малко щангата в горно положение да си почина и пак не успях да избутам всичко. Не викнах никой да ме пази, може би за това не напънах достатъчно.
Храната е малко, обаче трябва да компенсирам заради понеделника. Утре месо.
Теди, хвърлих един бърз поглед на дневника ти. Впечатляващи резултати, поздравления! Много се радвам, че се успяла. Много вдъхновяващо! Значи има надежда и за мен. Аз имам да свалям към 30 кг. и само като я видя цифрата и ми става лошо. Това значи сигурно поне 10 месеца и то ако успея с постоянството и мотивацията. Браво на теб! Браво!
20.05.15
21:43
Мерси, Котето :D
Разбира се, че има шанс да се обърнат нещата!
Нужно е постоянство, малка доза инат, правилна мотивация и много, ама много четене. Този сайт е правилното място за целта. Слаба мотивация е ако се прави само заради външния вид. Трябва ти нещо по-силно. За мен това е здравето. 30 килограма не са шега работа, дори разхвърляни за цяла една година. Променя се начина на живот. Незнайно как, това да съм силна също се намести из интересите ми. Ако си постоянна с тренировките нищо чудно и при теб да се случи. Апетитът идва с яденето :)
Задължителните неща - 1. спорт (започнах с 2 силови и 2 кардио седмично) и 2. балансирано хранене (въпреки експериментите ми хранене от тип РБД е най-препоръчително и никакви преработени храни). Недей да правиш fasting/гладуване. При мъжете резултатите са отлични, при жените ако не е в омекотен вариант може да доведе до преждевременно влизане в менопауза. Да не говорим за разни припадания, ако нямаш добър опит с гладуването.
Аз правя веднъж седмично контрол над резултатите (килограми и сантиметри) и от там корекция на което не върви. Действа ми дисциплиниращо и го препоръчвам :). Много! важна е почивката и правилната доза на тренировките, за да не прегориш, както се случи с мен в началото на тази година. Постепенно увеличавай натоварването, силово трениране най-добре. Няма ли малко зор, няма резултати. И гледай позитивно :)
ПП Ако имаш възможност си поръчай да ти изготвят програма за цяло тяло с базови упражнения, която да е съобразена с възможностите ти. Ако ли не, вземи готова от сайта. Моите от самото началото (първите 2 картинки на първия ми пост в дневника) не са много подходящи.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.05.15 21:46.
Тединце, благодаря за насърчението и съветите! Много полезна информация. Аз чета сайта, но не всичко разбирам и намирам. Има и доста съкращения, които трябва да си изясня, имена на упражнения, уреди и т.н. Всичко това е ново за мен.
Аз също не искам само да отслабна, а и да имам сили, да се предпазя от остеопороза, кръвно и др.под. Дори от малкото упражнения, които правя в къщи от месец-два вече се чувствам много по-добре. Гладуване и без друго не мога да правя, та няма и да се хващам. Но с разумен режим на хранене и с тренировки бих опитала. Значи на мен това ми допада, което пишеш - 2 силови и 2 кардио. Но всички пишете за силови тренировки, явно там се гори най-много подкожна мазнина. А аз имам да свалям корем, дупе и бедра. Засега само лицето ми изглежда леко отслабнало, но и това е нещо. Омръзна ми да ходя с едни и същи дрехи, защото не си влизам в старите!
20.05.15
22:14
казано от Котето на 20.05.15, 22:05:
Но всички пишете за силови тренировки, явно там се гори най-много подкожна мазнина.
По скоро със силовите тренировки се прави малко мускулче, което подобрява метаболизма и от там се засилва обмяната на веществата и така желаното горене на мазнинки.
А аз имам да свалям корем, дупе и бедра. Засега само лицето ми изглежда леко отслабнало, но и това е нещо.
Всички си имаме слаби места. На мен това ми е шкембенцето. Пълнея като мъж, ябълковидно. За съжаление точкова редукция има само при пластичните хирурзи. Със спорт общо се сваля, проблемните места винаги се пооправят последни.
Омръзна ми да ходя с едни и същи дрехи, защото не си влизам в старите!
Търпение :) Аз преди седмица и нещо си изкарах дрехи, които последно съм носила като студентка първите години. Торбите и чувалите ги подарих :D
Ех, да стигна до подаряването на торбите и чувалите и аз! :)
Ще последвам всички препоръки! Много благодаря!!!
казано от Теди Илиева на 20.05.15, 22:14:
Но всички пишете за силови тренировки, явно там се гори най-много подкожна мазнина.
По скоро със силовите тренировки се прави малко мускулче, което подобрява метаболизма и от там се засилва обмяната на веществата и така желаното горене на мазнинки.
Не е само това. Тежкото стимулира и метаболизма като цяло доста отвъд приноса на увеличената мускулна маса.
А търпението наистина е важно. :) И намирането на онзи хранителен и тренировъчен режим, който те води към целта бавно, но можеш да го поддържаш продължително време, без да ти тежи психически (е, в началото всичко тежи). Аз съм свалял 30 кг за нула време... И после съм качвал 30 кг за още по-кратко. :) Сега си имам други цели, приоритети и най-вече подход, с който не допускам втората част да се случи отново.
21.05.15
21:15
Четвъртък 21.05
Храната: сутринта 2 ябълки, междинно 2 яйца, за обяд тиквички с лук, чесън и кафяв ориз на фурна (ориза 50гр преди готвене + 1сл зехтин), за вечеря пъстърва на скара 250гр и малко салата + 2 сл зехтин (маслини 25гр, салата айсберг, репички, чушка)
Добавки: сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1260 (без зеленчука и плодовете)
BMR:1540
Въглехидрати: 41,5 гр. (без зеленчука и плодовете)
Колело: 15,4 км
След работа: тренировка А. Планка го направих 2 х 2 мин 15сек и 2х2 мин.
Храната достатъчно като количество, но под BMR-a, за да компенсирам понеделника. Утре ще е същата, а от събота я вдигам до 1540.
22.05.15
17:10
Слагам го тук за да си го чета малко по-късно: http://jj-bg.info/single.php?stil/20110130231032
22.05.15
20:20
Петък 22.05
Храната и добавките като вчера, само вместо ябълки – ягоди 250 гр. и добавих 100 гр картофена салата.
Прием на kcal: 1315 (без зеленчука и плодовете)
Въглехидрати: 61,5 гр. (без зеленчука и плодовете)
Колело: 16,5 км
След работа: тренировка Б. По-добре да я препиша, че нещо я омотах.
1. 6х5 горен скрипец с 45 кг през 15 секунди
2. долен скрипец 50 кг, 6х7 през 20 секунди
3. раменна преса с 5 кг дъмбели 6х5 през 20 секунди (рамото е ок)
4. бутане от лег 3х7, 1х3, 1х7, 1х3 с 30 кг (гоня да стане 6х7) през 15 секунди
<предния път беше 3х7, 1х6, 2х5>
Бутането от лег не ми се получи. Имам 3 повторения по-малко от предния път. Трябваше да го правя след горния скрипец, но отиде последно, защото преди това лежанката беше заета. Не съм доволна от тези тройки, направо им се ядосах. Следващия път правилно дишане и спотър.
23.05.15
19:36
Събота 23.05
Храната: сутринта палачинка от 2 яйца, 1 банан, 1 ванилия и доза протеинов шейк на Dymatize Elite Whey, за намазване 3 с.л. лешников тахан+1 с.л. мед, преди обед айрян с 200гр кисело мляко, за обяд малко прясно зеле с домати на фурна, за вечеря 200гр. пъстърва на скара и салата с 2 с.л. зехтин.
Добавки: сока на 1 лимон, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1519 (без зеленчука и банана)
BMR:1540
Въглехидрати: 56 гр. (без зеленчука)
Колело: 7,8 км (до КуКу магазин за едно такова)
Движението: тренировка А. Планка го направих 3 х 2 мин. 15сек. , 1х2 мин
Закуската беше номер 1 (inlove)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 23.05.15 19:37.